6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
helena napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Vylézt třeba Hokejku na Lomničák. Je to ji nějaká desítka let ale nezapomenu na to.
Takhle já nezapomenu na první vě ve Skaláku... výstup poněkud nestandardní pro prvničku
Tam jsem byl také mnohokrát.
Není tady
Bejvávalo. Na Pálavě.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Bejvávalo. Na Pálavě.
A kdybych si tu fotku otočila o 90° doprava?
Není tady
Ja si na nejakej hoooodne starej adrenalin (dodnes nevim, jestli + nebo -) taky vzpominam. Jely jsme s kamoskou na kolech z nejakeho sileneho kopce v polich. Nevedely jsme vpodstate, kde jsme. Ona mela dokonale kolo, ja toho "delnika", jako obvykle/furt. Ona vpohode sjela, ja se spoustou adrenalinu neubrzdeje a neveda, jestli preziju, v stokilometrove rychlosti vyskocila z kola a cekala, jak se rozbije, predstavujic si, jak si rozbiju drzku ja, nevyskocic...
Nikdo si nic nerozbil, ani ja kolo ani drzku, ale porad na tu prihodu vzpominam jako na pozitivni s obcas negativnimi, ale prevazne pozitivnimi prilevy adrenalinu, ac jsem tehdy netusila, vo co go... No jo, bylo nam cca patnact...
Není tady
helena napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Bejvávalo. Na Pálavě.
A kdybych si tu fotku otočila o 90° doprava?
No jo. To vsecko jde
Není tady
Judyna napsal(a):
To u psala myslím Barča - silný záitek je ten, který ti přinese silné emoce. A u kladné, či zápo*né. záleí asi spí na tom, jak silný potřebuje podnět. Pro někoho je to třeba to, e dokáe zdolat vysoký kopec a nahoře má krásný výhled, někomu nestačí ani ten let balónem. Moná proto, e má velká očekávání.
Nic, jdu na pivo.
Zrovna jsem krátce po silným negativním záitku: V Albertu měli pult potaený dlouhým černým igelitem. Prý nejsou lidi...
Judyno, taky bych la na jedno Určitě by to byl silný pozitivní záitek.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Zrovna jsem krátce po silným negativním záitku: V Albertu měli pult potaený dlouhým černým igelitem. Prý nejsou lidi...
Tak aspoň e je přikrejou...
Není tady
Helčo ne, je to Velký věák a ten je tam dodnes. Loni sem tam byl na kontrole.
Není tady
Ale jo, Petře... ale kdy mně to nedalo...
Není tady
Jasně.
Není tady
Eva. napsal(a):
Tulipánko, mám pocit za ta léta, e neví, co se sebou. A to má jen jedno dítě. Nemusí mít dům, kdy nechce. I málo udělá člověka astným a krásné záitky lze mít kadý den. Nic a nikdo zvenku tě neudělá astnou, ten klid, spokojenost, těstí musí najít v sobě. Ty to teoreticky ví, tak to ij i prakticky.
Evo, je mi jasné, e to zvenčí mě neuspokojí. A taky to znám z různých kníek. Jen tak nějak hledám, kde začít
Není tady
Dorka napsal(a):
Dorka napsal(a):
Co to jsou "silne zazitky"?
Prosim, prosim, muze mi to nekdo definovat?
Let balonem?
Potapeni?
Slalom?
Ruska ruleta?
Lezeni po odstavenych vagonech?
Lezeni po horach?
Paintball?
Bandzi dzamping?
Zazitky na prahu smrti?...
Nebo C O T O J E ???
Silné záitky - cokoliv neobvyklého. Pro mě je neobvyklá třeba dovolená v cizí zemi, kde jsem jetě nebyla. Tohle mě napadlo, kdy jsem viděla lidi, jak si uívají dovolenou třeba v ČR a jsou moc spokojení. Pro mě ta dovolená v ČR byla normální a tuctová, nedokázala jsem si ji uít.
Není tady
Chápu tvou touhu po jiných zemích. Je to taky o prioritách. Já u nechci dům, ale raději cestování. Momentálně jsem s vnukem v Egyptě. Na starých známých místech po 9 letech. A s vnučkou jsem byla na dovolené v Čechách. Popravdě se mi česká dovolená líbila víc.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Silné záitky - cokoliv neobvyklého. Pro mě je neobvyklá třeba dovolená v cizí zemi, kde jsem jetě nebyla. Tohle mě napadlo, kdy jsem viděla lidi, jak si uívají dovolenou třeba v ČR a jsou moc spokojení. Pro mě ta dovolená v ČR byla normální a tuctová, nedokázala jsem si ji uít.
To moná záleí ne na místě (dovolené), ale a způsobu proití. Například já, ačkoliv jsem to nikdy nezaila a bohdá ani nezaiju, jsem přesvědčena, e dovolená v rezortu s all inclusive by mě nerajcovala doma, ani v tropech.
Jaké záitky tě Tulipánko lákají?
Mně se zdá, e silné záitky je třeba si nějakým způsobem "odpracovat".
Doufám, e to nebude znít cynicky, ale pro mne třeba byla nesmírně silným záitkem smrt mé tchýně, kdy jsem seděla u její postele a drela ji za ruku ....... Nezapomenu na to, poznamenalo a poznamenává mě to v celém mém ivotě.
Někdy jen stačí se silným záitkům nevyhnout.
Není tady
Já mám ráda hezké záitky. Pohlazení po dui. Sbíráme turistické vizitky a to mě moc baví. O víkendu obuju toulavé boty, batoh na záda a vyráíme sama nebo ve dvou. Nemám stupnici silný ale Hezký, příjemný.
Není tady
Za záitky se nehoním, jen si tak v klidu poznávám a uívám. Ale poznávačka Egypt, Jordánsko, Izrael, to jsou opravdu záitky nezapomenutelné. Splněné sny jsou fajn.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
No vidí... jezdíme s kamarádkou pravidelně u pár let na jednodenní výlet na jedno místo v ČR... a vdycky si to uijeme, vdycky tam nějaký záitek oproti minule je. Asi ne tak silnej, e by nás posadil na zadek - ale pokadý se objeví "něco", nač pak můeme vzpomínat.
Jet někam "za hranice vedních dnů" se dá nakonec kamkoliv - stejně tak, jako se kdekoliv můe člověk nudit... bych se zbláznila zavřená někde v hotelu, kde jsou jediný trasy jídelna-bazén-plá-minimarket, by by byl v zemi sebeexotičtějí.
Nevím... ale ta potřeba "zvyovat dávky" asi není úplně v pořádku. Nejen u záitků.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Dorka napsal(a):
Dorka napsal(a):
Let balonem?
Potapeni?
Slalom?
Ruska ruleta?
Lezeni po horach?
Paintball?
Bandzi dzamping?
Nebo C O T O J E ???Vylézt třeba Hokejku na Lomničák. Je to ji nějaká desítka let ale nezapomenu na to. A také udělat třeba nějakou paničku nejsvětějí.
Lozi na Lomničák by mi určite nenapadlo, ale napríklad som sa - blbá - nechala nahovori na lyovanie na Skalnatom plese a to bol teda nesmierny záitok. Ale aj čunder v Slovenskom raji (zvlá Prielom Hornádu s 20kilovým batohom na chrbte) bol fičák, zrejme u za hranicou mojich moností... alebo tesne pred ňou. Dnes u by som to nedala, mono ani s pitožou pri hlave. Zasa mi vďakabohu na silné záitky stačia aj menej adrenalínové podnety.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Tulipánko, mám pocit za ta léta, e neví, co se sebou. A to má jen jedno dítě. Nemusí mít dům, kdy nechce. I málo udělá člověka astným a krásné záitky lze mít kadý den. Nic a nikdo zvenku tě neudělá astnou, ten klid, spokojenost, těstí musí najít v sobě. Ty to teoreticky ví, tak to ij i prakticky.
Evo, je mi jasné, e to zvenčí mě neuspokojí. A taky to znám z různých kníek. Jen tak nějak hledám, kde začít
Prácou na sebe? Bez očakávania záitkov...?
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Dorka napsal(a):
Dorka napsal(a):
Let balonem?
Potapeni?
Slalom?
Ruska ruleta?
Lezeni po horach?
Paintball?
Bandzi dzamping?
Nebo C O T O J E ???Silné záitky - cokoliv neobvyklého. Pro mě je neobvyklá třeba dovolená v cizí zemi, kde jsem jetě nebyla. Tohle mě napadlo, kdy jsem viděla lidi, jak si uívají dovolenou třeba v ČR a jsou moc spokojení. Pro mě ta dovolená v ČR byla normální a tuctová, nedokázala jsem si ji uít.
Príď na Slovensko - to je skoro ČR a pritom môe ma silných záitkov hafo (napr. rómske osady lemujúce Gotickú cestu na Spii ).
Není tady
Barča napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
To moná záleí ne na místě (dovolené), ale a způsobu proití. Například já, ačkoliv jsem to nikdy nezaila a bohdá ani nezaiju, jsem přesvědčena, e dovolená v rezortu s all inclusive by mě nerajcovala doma, ani v tropech.
Jaké záitky tě Tulipánko lákají?
Mně se zdá, e silné záitky je třeba si nějakým způsobem "odpracovat".
Doufám, e to nebude znít cynicky, ale pro mne třeba byla nesmírně silným záitkem smrt mé tchýně, kdy jsem seděla u její postele a drela ji za ruku ....... Nezapomenu na to, poznamenalo a poznamenává mě to v celém mém ivotě.
Někdy jen stačí se silným záitkům nevyhnout.
Ja zasa mám pocit, e silné záitky chodia "pripraveným" - ale nie na elanie alebo zavolanie, to je fakt.
Není tady
Selimo Slovensky raj mám prolezlý i Slovensky kras. Bejvávalo.
Není tady
Inak, ja som to povedala po nedávnej dovolenke - a cítim to ako pravdivé - e mne u pripadá ako "cesta za hranice vedných dní", aj keď sa len vyberiem za kamokou (alebo frajerom) 25 km za Bratislavu. Hlavné je pre mňa vypadnú z dennej rutiny a ma čas/energiu vníma veci okolo seba...
Není tady
Keď tak nad tým uvaujem, čas toho "honu" môe pochádza zo zovednenia - niečo, čo nám pripadá vzácne alebo jednorazové, bude určite väčím záitkom ako niečo kadodenné. Cítim to sama - v mojej práci, do značnej miery zaloenej na záitkoch. Kedysi vežmi silných, teraz stále stereotypnejích. A mono je toto aj podstata zovednenia vo vzahu: nie zánik lásky, ale premena niečoho neistého, vzácneho a nového na "staré", oúchané a vednodenné.
Není tady
Dorka napsal(a):
Dorka napsal(a):
Let balonem?
Potapeni?
Slalom?
Ruska ruleta?
Lezeni po horach?
Paintball?
Bandzi dzamping?
Nebo C O T O J E ???
silný záitek je ten, na který se vzpomíná. vdy je to emoční záleitost a můe být pozitivní nebo negativní. neutrální emoce není silný záitek.
a silný záitek zůstává v srdci a následně v mysli po celý ivot. mnoství záitků záleí na naí citlivosti k emocem. senzitivové povaují ve kolem nich za záitky, proto nějak nerozliují jejich velikost. prostě si na ně vdy vzpomenou. navíc nepotřebují zádné velké emoce, protoe vlastně v emocích svých i cizích ijí celý ivot a spíe potřebují klid, aby si od toho shonu odpočinuli.
Není tady