6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Taky jste si u někdy uvědomili, e se enete za čím dál tím silnějími záitky a e vám ten záitek u málo co způsobí? Zjistili jste, e jste věřili, e díky záitkům budete astní, ale nejste? e vám u téměř nic zvenčí nedokáe způsobit pocit těstí? Jak jste se s tím vypořádali?
Není tady
Tulipánko, já tohle neznám. Já jsem nikdy silné záitky nepotřebovala a čím jsem starí, tím víc mi dělají radost úplné blbiny. A takové ty krátké okamiky těstí zaívám nejvíc venku, kdy je třeba krásné světlo. Čím jsem starí, tím víc vnímám krásu kolem sebe a to mě dělá dost dobře.
Silné záitky jsou pro mě spí stresem. Potřebuju zklidnit.
Přemýlím spí nad tím, jak to mají teď děti. My jsem se zabavili sami - vymýleli jsme různé hry, sami jsme si tvořili program (a leckdy fakt nebezpečný :-). Nevím, jestli je dobrý dnení systém, kdy se dětem neustále předkládají právě nové záitky, vude je pro ně nachystaný nějaký program, volný čas mají organizovaný v kroucích. Prostě pořád jim někdo něco chystá. Sami nemusí skoro nic. Já nevím, jestli je to dobré a jestli ta příliná nabídka nevede spí k pasivitě. Jen berou, sami netvoří, jen je jim cosí předkládáno o ony to plní.
Není tady
Mám to podobně, jako Judyna (i kdy to pro mě moná není takový stres). Ale vimla jsem si, e se záitky stávají cennou komoditou. Vypadá to na dobrý byznys. A nemyslím si, e je to součást toho Frommova BÝT, ale naopak součást MÍT. A asi to souvisí i se závislostmi (o to lepí keft to můe být).
Není tady
Jo, v pohodě. Jen jsem psala, jak to mám já.
(K příspěvku Tulipánky)
Upravil(a) Judyna (27. 8. 2017 16:29)
Není tady
Barča napsal(a):
Mám to podobně, jako Judyna (i kdy to pro mě moná není takový stres). Ale vimla jsem si, e se záitky stávají cennou komoditou. Vypadá to na dobrý byznys. A nemyslím si, e je to součást toho Frommova BÝT, ale naopak součást MÍT. A asi to souvisí i se závislostmi (o to lepí keft to můe být).
Ano - zvlá viz vytučnělé. To se mi líbí.
Není tady
Tak já to teda takhle jak ty, Tulipánko, vůbec nemám. Neenu se za ádnými záitky, nato pak čím dál silnějími. Jediné co chci, je mít svůj klid a nic neřeit - co se mi málokdy daří...nejraději jsem sama se sebou, případně jetě tak s jednou dalí osobou...třeba na kafe s kamarádkou. Ráda taky chodím na procházky se psem.
Není tady
Mám ráda silné záitky. A chodím jim naproti.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Taky jste si u někdy uvědomili, e se enete za čím dál tím silnějími záitky a e vám ten záitek u málo co způsobí? Zjistili jste, e jste věřili, e díky záitkům budete astní, ale nejste? e vám u téměř nic zvenčí nedokáe způsobit pocit těstí? Jak jste se s tím vypořádali?
Ne... nehoním se... nepotřebuju. Počkám si, co přijde - a věř mi, e přichází... někdy naprosto nečekaně
A čekat, e mi těstí způsobí něco "zvenčí"... poněkud poetilé, ne?
Není tady
Judyna napsal(a):
Tulipánko, já tohle neznám. Já jsem nikdy silné záitky nepotřebovala a čím jsem starí, tím víc mi dělají radost úplné blbiny. A takové ty krátké okamiky těstí zaívám nejvíc venku, kdy je třeba krásné světlo. Čím jsem starí, tím víc vnímám krásu kolem sebe a to mě dělá dost dobře.
Silné záitky jsou pro mě spí stresem. Potřebuju zklidnit.
Mám to naprosto stejně. Silné záitky mi absolutně nic neříkají. Ba naopak, poslední dobou a moc cítím, e vyhledávám klid. Přírodu a zklidnění.
Není tady
Ani já nemám potřebu hnát se za čím dál silnějími záitky. Cítím to hodně podobně jako Judyna, Barča, Lenna i Helena, částečně i jako Soleil (nevadí mi něco řeit, pokud toho ovem není moc).
Carpe, to jsi celá ty.
Kadý den přináí něco novýho i hezkýho... Výjimkou je ovem den blbec, kdy máme pak logicky klapky na očích i uích.
Judyno a Báro, taky se nad tím, co se vechno předkládá dnením dětem a mladým lidem, často zamýlím. Na první pohled to působí dokonale a promyleně, ale e veho moc kodí, je pravda pravdoucí.
Není tady
Co to jsou "silne zazitky"?
Není tady
Mě by zajímalo, jak to vidí ty, Tulipánko. Jestli si dobře pamatuji, vymýlela a pořádala jsi dětská záitková putování (soutěe?), take jsi moná přímo u pramene a má nejvíce zkueností.
Já u jsem "v nejlepím věku" a některé respondentky asi také, take u vím, e silné záitky přicházejí, někdy i nevítaně.
Profesor mé dcery říkal, e je jedno, zda jsou emoce kladné nebo zápo*né, hlavně kdy jsou silné (po sedmdesáti kilometrech chůze za den ve vedru, kdy ho patrně vichni studenti intenzivně nenáviděli )
Není tady
Barča napsal(a):
Mě by zajímalo, jak to vidí ty, Tulipánko. Jestli si dobře pamatuji, vymýlela a pořádala jsi dětská záitková putování (soutěe?), take jsi moná přímo u pramene a má nejvíce zkueností.
Já u jsem "v nejlepím věku" a některé respondentky asi také, take u vím, e silné záitky přicházejí, někdy i nevítaně.
Profesor mé dcery říkal, e je jedno, zda jsou emoce kladné nebo zápo*né, hlavně kdy jsou silné (po sedmdesáti kilometrech chůze za den ve vedru, kdy ho patrně vichni studenti intenzivně nenáviděli )
Barčo, ano, pamatuje si dobře Stále jetě vymýlím záitky pro děti. Jene jak jsem psala: tohle vechno mě nějak přestává těit. Jako by to byla zástěrka k něčemu, co uvnitř sebe nechci vidět nebo naopak je tohle to jediné, co si můu dovolit dělat, protoe ve skutečnosti bych chtěla ty záitky proívat, ale nemůu (barák, hypotéka, rodina). Fakt zatím nevím....
Není tady
Tak celkom som to nezaila, ale mám pocit, e viem, o čom píe... Ja by som sa asi sústredila viac na seba, svoje preívanie - a skúmala, či som sa len jednoducho "prejedla" záitkov, alebo či som fakt váne vyhorená... S obojím sa určite dá niečo robi. Hlavne by som asi pribrzdila "hromadenie záitkov", lebo pri zníenej kvalite vnímania je zvýená kvantita na p.r.d.
Není tady
Inak, keď sa tak zamyslím, tak mávam občas najsilnejie záitky z tých najmeních a najnenápadnejích podnetov... A očakávané silné záitky ma sem-tam sklamú. Ale určite je (u mňa) najdôleitejie, čo si tam sama donesiem vo svojom vnútri - to vonkajie je len akosi podruné, vlastne.
Není tady
Tulipánko, mám pocit za ta léta, e neví, co se sebou. A to má jen jedno dítě. Nemusí mít dům, kdy nechce. I málo udělá člověka astným a krásné záitky lze mít kadý den. Nic a nikdo zvenku tě neudělá astnou, ten klid, spokojenost, těstí musí najít v sobě. Ty to teoreticky ví, tak to ij i prakticky.
Není tady
Zbav se svých chtění, buď vnitřně spokojená s tím, co má, a uvidí, jaké zázraky se budou dít.
Není tady
Tulipánko, já nevěděla, e pracuje s dětmi, moje zamylení na toto téma bylo čistě náhodné.
Silné záitky Ti opravdu mohou přinést i úplné maličkosti. A moná o to víc, e to u nich nečeká a o to je to silnějí. To, e má hypotéku a rodinu - to tě opravdu nemusí v tomto směru vůbec brzdit. Nebo myslí, e na to jsou potřeba peníze? Moná kdyby se ti podařilo být vnímavějí a zkusit silněji proívat i to, co je kolem Tebe a co nyní moná povauje za naprosto vední a fádní. Opravdu nemusí jít o silné podněty, ty často přináejí zklamání. Jde spí o tu schopnost proívání? Ale k tomu se musí člověk asi zastavit, ne se honit. Asi.
Není tady
Dorka napsal(a):
Prosim, prosim, muze mi to nekdo definovat?
Let balonem?
Potapeni?
Slalom?
Ruska ruleta?
Lezeni po odstavenych vagonech?
Lezeni po horach?
Paintball?
Bandzi dzamping?
Zazitky na prahu smrti?...
Nebo C O T O J E ???
Upravil(a) Dorka (28. 8. 2017 17:45)
Není tady
To u psala myslím Barča - silný záitek je ten, který ti přinese silné emoce. A u kladné, či zápo*né. záleí asi spí na tom, jak silný potřebuje podnět. Pro někoho je to třeba to, e dokáe zdolat vysoký kopec a nahoře má krásný výhled, někomu nestačí ani ten let balónem. Moná proto, e má velká očekávání.
Nic, jdu na pivo.
Není tady
Judyna napsal(a):
Tulipánko, já nevěděla, e pracuje s dětmi, moje zamylení na toto téma bylo čistě náhodné....
Ja si nejak matne pamatuju, ze i tady shanela nejake dobrovolniky pro pohadkove postavicky do detskych her, soutezi, nebo ak neco...
Netusila jsem az do letosniho Dne deti tady v HK, o co jde... Ale jak jsme ho tady s vnuckama a jejich rodicama absolvovali, mela jsem milion silnych zazitku (predpokladam, ze jsou to snad chvile, kdy se zveda hladina adrenalinu - proto zrejme ona zminka o tom, ze nemusi byt zrovna pozitivni - ), kdyz dvojcata dokazala neco, co bych ani ja nedokazala a naopak, kdyz se jim nic nestalo tam, kdy ja jsem na jejich ochranu zvala vsecky pritomne andele a ony z toho mely bzundu...
Lidi, kteri tohle dokazou zorganizovat se vsim vsudy, jsou v mych ocich bajecni! Netusila bych, ze maj nedostatek adrenalinu, nebo se jim muzou přesytit...
Není tady
Dorka napsal(a):
Dorka napsal(a):
Prosim, prosim, muze mi to nekdo definovat?
Let balonem?
Potapeni?
Slalom?
Ruska ruleta?
Lezeni po odstavenych vagonech?
Lezeni po horach?
Paintball?
Bandzi dzamping?
Zazitky na prahu smrti?...
Nebo C O T O J E ???
Vylézt třeba Hokejku na Lomničák. Je to ji nějaká desítka let ale nezapomenu na to. A také udělat třeba nějakou paničku nejsvětějí.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Vylézt třeba Hokejku na Lomničák. Je to ji nějaká desítka let ale nezapomenu na to.
Takhle já nezapomenu na první vě ve Skaláku... výstup poněkud nestandardní pro prvničku
Není tady
Petr100 napsal(a):
Vylézt třeba Hokejku na Lomničák. Je to ji nějaká desítka let ale nezapomenu na to. A také udělat třeba nějakou paničku nejsvětějí.
A "přerals ses" toho, jak pise Tul? ...
Nebo si zpetne jen honis triko?
Není tady