|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Potřebuju nutně přijít na jiné myšlenky, a tak mě napadlo založit diskuzi na téma - jaké jsou vaše koníčky? Co vás baví, při čem si zaručeně odpočinete, co vás naplňuje?
Začnu teda u sebe (podotýkám, že nic z toho mi teď bohužel momentálně nejde), ale je to četba, tvůrčí činnost jako taková, kreativita ve všech směrech, hlavně papírenská. Sbírám kuchařské knihy a recepty jako takové. Miluju procházky. Nesnáším vedra 
Není tady

Postcrossing, cestování a turistika a s tím spojené sbírání turistických vizitek, Planner lovers na FB - zdobení diáře, washi pásky, samolepky,.... , jóga, jízda na kole, v zimě běžky, fotografování, četba, hudba, koncerty, divadlo, kino.
Není tady
Hudba, knížky..., nebo knížky, hudba?
Spoustu let jsem si psala čtenářské (kulturní) deníky, jen tak sama pro sebe. Ne obsahy (ty jen kdysi z povinnosti), spíš sem tam nějakou myšlenku... (Měla jsem v práci kolegyni, která si je píše celý život. Překvapilo mě, že i ona.) Plavání (voda je můj živel
), procházky (přírodou, po památkách) a focení, běžky. Ráda bych zas jezdila na kole jako v dětství a mládí, ale bojím se na současných silnicích. Jó, kdyby tak byla cyklostezka, která se vůbec nesetká se silnicí! Televizi nemusím, koukám většinou jen na dokumenty (hlavně o přírodě), ale do kina (klasickýho, menšího) občas zajdu ráda. Chodívala jsem hodně do divadla i na koncerty, ale dost jsem to omezila. Z několika divadelních představení na malých scénách jsem byla v posledních letech vysloveně nepříjemně překvapená (přehnaný humor a vulgarismy za každou cenu...
).
Andreo, hezky jsi to vymyslela.
Jsem zvědavá, jestli sem dá Petr zas nějakou tu svou krásku. 
Není tady
Docela ráda luštím křížovky a sudoku. A nedokážu si představit svůj život bez pohybu. To znamená chůze, denní cvičení, jízda na kole. A plavání. Už od dětství se docela ráda toulám a ty moje cyklovyjížďky jsou vlastně takovým touláním. Nejraděj jedu sama, úžasně si tím pročistím hlavu a psychicky si odpočinu. Jezdím tedy co nejvíce do přírody, takže co nejvíce polńačkami a lesními cestičkami. Mockrát už jsem takhle zabloudila - nijak dramaticky. Když je někde hezky, chvilku tam zůstanu a užívám si to.
A hudba. Poslední dobou spíš pasivně, ale nemyslete si - zpívat se dá i na kole :-). hudba byla vlastně mojí náplní po celé dětství a dospívání. Třikrát týdně hudební nástroj a dvakrát týdně sbor.
A ráda jím. Což se asi nedá nazvat koníčkem, ale jídlo je pro mě potěšením.
Není tady
Od mala mě baví francouzština - francouzské šansony, francouzské učebnice, francouzské filmy, televize ve FJ. Teď jsem ve Francii na stáži pro učitele francouzštiny. Baví mě potkávat profesory z celého světa, bavit se s nimi, je nás tady asi 100, jsem tady jediná Češka.
Když jsem doma, zaměstnává mě nejvíc můj pejsek (venčím ho 3x denně) a mezitím se mu taky věnuju... Chodím hodně do divadla a na koncerty, s kamarádkama na kafe, píšu si na Facebooku z přáteli..... voila.
Není tady
Orchideje, kaktusy, sukulenty, květiny na zahradě, muzika- kostelní varhany, jazz, country, kdysi skály, jeskyně, propasti, nyní již jen turistika, za chvíli odjíždím do hor, a ještě jednoho koňa jsem měl, o tom zde nemohu psát, jsem na ženském.
Vrabčáčko právě kvete, výška 2m, průměr květů 20 cm. Jméno nevím, jmenovka se vymazala.
Není tady
Vy všichni, co jste sem dosud napsali jste neuvěřitelní! Úžasní! Tvůrčí! Jsem ráda, že jsem v takové společnosti.
Není tady
Judyno, s tou hudebkou jsi mě překvapila. Toulání taky rozumím...
Křížovky mám ráda, sudoku zatím neumím.
Andreo, papírenská kreativita mi tedy dost chybí...
Všimla jsem si v Magazínu. 
Soleil, i mě to táhne tím směrem; šansony, řeč, atmosféra, prostředí... Jen tak umět dobře jazyk.
Heureuse villégiature! 
Petře, věděla jsem, že zas bude výjimečně krásná.
Užij si hezky horský túry!
Barčo, a co máš ráda ty? 
Upravil(a) vrabčák (22. 7. 2017 15:50)
Není tady
vrabčák napsal(a):
Judyno, s tou hudebkou jsi mě překvapila. Toulání taky rozumím...
Křížovky mám ráda, sudoku zatím neumím.
Andreo, papírenská kreativita mi tedy dost chybí...Všimla jsem si v Magazínu.
Soleil, i mě to táhne tím směrem; šansony, řeč, atmosféra, prostředí... Jen tak umět dobře jazyk.
Heureuse villégiature!
Petře, věděla jsem, že zas bude výjimečně krásná.Užij si hezky horský túry!
Barčo, a co máš ráda ty?
Chce se mi napsat, že holduji spaní. Bohužel to napsat nemohu, jsem nějaká hrozně unavená, ale spala bych .........
Strašně ráda chodím po lese. Nejsem si jistá, jestli jsem to tu už nepsala, ale miluji ten pocit houpavosti mechu - a pod ním půdy a jehličí, došlápnutí na kořen, na větev, na kámen, zklouznutí po mokrém listí - tu proměnlivost matérie, po které jdu. Tu vůni (nebo spíše ty vůně), mihnuvší se zvíře, výkřik sojky, zazpívání ptáků, světlo pronikající větvemi ......
Nedovedu si představit nic tak krásného, přemýšlela jsem, zda bych mohla žít v zemi bez takovýchto lesů, čím bych je nahradila. Snad by se trochu podobala prázdná pláž, chůze tu vodou, tu po souši, po písku, po kamenech, po oblázcích.
Začala jsem chodit zpívat (abychom si mohli zazpívat společně s vnoučkem, ale zatím se nám to stejně nepodařilo) a moc mě těší, jak se z neuvěřitelného intonačního i jiného tápání vylupuje cosi krásného společného, na čem mohu i se svým neumětelstvím participovat. Jak vzniká něco nového, přesahujícího každého jednoho z nás.
Ráda jsem pracovala na zahrádce, hlavně na jedlé sekci. A tak.
Ráda čtu, i když se mi to už dlouho nedaří.
Začala jsem se v práci učit něco nového, čemu jsem se už na vysoké škole snažila vyhnout - a baví mě to.
Není tady
Barčo, krásnýýýý...
Ani nevíš, jak mi mluvíš z duše...
Taky jedna z místních potencionálních spisovatelek. 
Se spaním jsem na tom taky tak nějak...
Do sboru jsem chvilku chodila (a není to tak dávno) a moc se mi to souznění či pokusy o to líbily, ale musela jsem přestat kvůli pozdním příchodům domů, a tedy nedostatku spánku.
Je fajn, že se ti v práci daří to, co ti dřív bylo vzdálený. 
Není tady
Moc hezké téma, tak i já přispěju...
Postcrossing + ostatní „pohledové hry“ (ikdyž teď přes léto mám pauzu), pak také ta papírenská kreativita (od malička jsem úchyl na papíry, bloky, tužky, propisky
) – nejvíce se papírově vyřádím právě při pohledování, ale také ráda zdobím diář. Moc ráda čtu a ráda se podívám na dobrý film. Ale musím se přiznat, že co jsem objevila facebook, tak více čtu tam a knihy zanedbávám
, což mě mrzí a stále si říkám, že musím začít zase více číst. Ráda jím
(tak ráda, že to fakt musím zařadit mezi koníčky) a s tím je spojené, že sbírám ráda nové recepty. Ráda peču. Mám ráda turistiku, procházky v přírodě (miluju přírodu, ráda bych žila někde v přírodě). Pokud by existovaly jen roviny, tak bych moc ráda jezdila na kole, ale u nás jsou jen samé velké kopce, což mě zabíjí a tak raději chodím pěšky. Ráda taky lenoším a spím
. Co mi chybí, tak čas, nemám na koníčky moc času a to mě mrzí.
Není tady
No jo, kopce. Ty já miluju. Je fakt, že nežiju na horách, jen na Vysočině a u nás jsou kopce přívětivé. Takže na kole se "to dá" a když náhodou nedá nebo nemám dobrý den, tak slezu z kola a kopce prostě vyjdu.
Já moc na rovinách nepobývám, párkrát na nějaké dovolené, ale já si s rovinou nerozumím. Je pro mě až depresivní. Já miluju ty naše kopečky, kdy za každou zatáčkou a za každým obzorem se ti naskytne jiný pohled. Když jsem byla např. na jižním Slovensku, tak jsem se snažila někam jít, ale krásné to bylo jen podél Dunaje, jinak jsem pořád šla jen samou kukuřicí a nic jsem neviděla. Navíc mě na rovině bolí nohy, když jdu na delší procházku např. podél řek.
Obdivuju holky vaši rukodělnou činnost, na tu já jsem nikdy nebyla. Akorát jsem jeden čas trošku malovala, to jo. A dřív občas pletla - bavily mě geometrické vzory a jejich prolínání.
Sbor jsem milovala. Taky jsem toho musela nechat kvůli práci, jelikož mám nejčastěji odpolední služby.
Není tady

Fakt hezký téma...
A co jste psaly/i (Petře!) a jak poeticky...
Krásný!
Já už dnes (musím přiznat
) nejvíc ujíždím na PC hrách...
Maluju (velké obrazy, barvama na zdi, na materiál vyrobený z fólií na vajíčka). Vyrobit je, a pak "pomalovat", je ouplně báječný! Můj sen a plán je udělat 15 obrazů a nerozdat je (což se moc nedaří...), pak mám přislíbenou výstavu v galerii.
Sudoku miluju a ráda luštím, Hraju šachy (v místním kroužku, kde mě porážejí i malí kluci), dříve jsem hodně pletla a háčkovala, k tomu bych se chtěla vrátit, (o-ou!?)
Božínku, tolik toho nestíhám...
Dík za upozornění, polepším se...♥
Není tady

Petr100 napsal(a):
Orchideje, kaktusy, sukulenty, květiny na zahradě, muzika- kostelní varhany, jazz, country, kdysi skály, jeskyně, propasti, nyní již jen turistika, za chvíli odjíždím do hor, a ještě jednoho koňa jsem měl, o tom zde nemohu psát, jsem na ženském.
Vrabčáčko právě kvete, výška 2m, průměr květů 20 cm. Jméno nevím, jmenovka se vymazala.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/ … e=5A02316B

Není tady

Ja mám málo času, lebo mám prácu, ktorá mi je zároveň koníčkom (vodí ma na kultúrne podujatia), ale to málo, čo mám, rada trávim tancovaním - spočiatku latino, potom orient, teraz asi rok hula a tango - prechádzky, po meste i po prírode, čítanie, bylinkový balkón, ale aj rastliny doma, zvieratá (doma teraz len jedna andulka, ale robím prázdninovú opatrovateľku psom kamarátov), a stretávanie s priateľmi a známymi... bohužiaľ menej, než by sa mi páčilo. Keby som mala viac času, venovala by som ho tomuto, potom foteniu, čítaniu, venčeniu psov v útulku a ešte učeniu sa cudzích jazykov. Teraz nestíham ani samoučnú francúzštinu cez internet alebo filmy.

Není tady
Poslední dva roky omalovánky pro dospělé - úplně jsem jim propadla.
Pokud nemaluju tak puzzle, křížovky, četba, studium astrologie.
A celoživotně trampuju, máme skvělou partu přátel.
Není tady
Cirillo, to je super. Trampi už dnes téměř nejsou vidět. Když si vzpomenu, že kdysi dávno (nejen) v létě jich chodilo venku plno...Já teda byla jen párkrát a bylo to moc fajn.
Není tady

JJ, tramping = mé mládí... Ale ako si trampi zakladali rodiny, väčšinou sa usadili
a bolo po trampovaní. Len niekoľkým to vydržalo celoživotne.
Není tady
Taky jsem jezdila na vandry... krásná doba 
Koníčků móře... už abych byla v tom důchodu

Není tady
Tak, Helo, šup tam - ať to všechno stihneš 
Není tady
Už o tom začínám přemejšlet, Judy... ale pomalu, pomalinku... nic se nemá uspěchat 
Taky bych mohla bejt "prázdninová babička" celej rok a stejně by šly koníčky do... háje 

Upravil(a) helena (27. 7. 2017 9:39)
Není tady
Selima napsal(a):
JJ, tramping = mé mládí... Ale ako si trampi zakladali rodiny, väčšinou sa usadili
Já se s manželem právě na vandru seznámila, takže nám to vydrželo až do důchodového věku.
Není tady
Hezke tema.Muj nejvetsi konicek je muj pes labrador,sbiram sazenicky a pestuju pokojove kyticky (zahradni me ,ale nebavi).Sbiram recepty na vareni takze moje inspirace je facebook,ktery je soucasne take muj velky konicek.A moje prace je take muj velky konicek,ktery zabere nejvice casu.
Není tady

Cirilla napsal(a):
Selima napsal(a):
Já se s manželem právě na vandru seznámila, takže nám to vydrželo až do důchodového věku.
Mne to odpadlo od srdca po rozchode s trampom... po desiatich rokoch - nemohla som ani nikam ísť, ani počúvať tú hudbu, lebo by mi srdce odtrhlo. Keď sa situácia upokojila, mala som už iné záľuby 
Není tady
Seli, muselo to být strašný období... 
Ale naštěstí jsi měla a máš správný přístup. 
Není tady