Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#101 3. 8. 2017 14:13

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Re: Manželka se zamilovala do svého lektora

Uááá, letní romance. No tak už radši nic. roll

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#102 4. 8. 2017 10:44

alfa256
♥♥♥----

modrovous napsal(a):

Jsem asi naivní, ale zatím stále mám dojem, že je to trochu něco jiného, než klasická nevěra. Tedy našla jsem si nového chlapa a chci jít pryč. Z toho co vím zatím v tom nejsou zásadnější intimní věci či sex. Sama několikrát prohlásila, že pokud by chtěl víc (sex) z toho vycouvá, nemá o to zájem.

Ano, nepopírá, že je do něj zamilovaná, ale zároveň neodmítá mě. Mám z ní prostě pocit, že je to zblázněná zamilovaná 18ka do svého profesora...

Není tady

#103 4. 8. 2017 10:46

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

alfa256 napsal(a):

Jsem asi naivní, ale zatím stále mám dojem, že je to trochu něco jiného, než klasická nevěra. Tedy našla jsem si nového chlapa a chci jít pryč. Z toho co vím zatím v tom nejsou zásadnější intimní věci či sex. Sama několikrát prohlásila, že pokud by chtěl víc (sex) z toho vycouvá, nemá o to zájem.

Ano, nepopírá, že je do něj zamilovaná, ale zároveň neodmítá mě. Mám z ní prostě pocit, že je to zblázněná zamilovaná 18ka do svého profesora...

Ano, tatínku zamilované 18ky. big_smile

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#104 4. 8. 2017 10:54

alfa256
♥♥♥----

modrovous napsal(a):

Drahý alfo, myslíš si fakt, že CHLAP se pozná podle toho, že bouchá do stolu?? va
Já bych ti velice doporučovala si najít odborníka na vztahy manželské, a vzít k němu rovnou i tu svou lilii bělostnou.
Popřípadě začít tím, že si přečteš od Frýbové výbornou knížku Falešní hráči. Mohlo by ti to být hodně povědomé, jen doufám, že nedopadneš jako jeden z hlavních hrdinů, kterému se poměrně výrazně podobáš. hmm

Po knížce se podívám, díky za tip. Možná to bude lepší četba než nějaké odborné knihy z psychologie. smile Ano, o poradně jsem již přemýšlel, ale na to je ještě brzy. Je teď "v laufu" a bylo by to k ničemu.

Není tady

#105 4. 8. 2017 10:55

alfa256
♥♥♥----

Eva. napsal(a):

njn, taková sranda to není, ale je to tak.

Není tady

#106 4. 8. 2017 10:58

alfa256
♥♥♥----

helena napsal(a):

Možná "letní romance" nemusí být důvodem rozpadu manželství a především rodiny.
Co to, prosím? "Letní romance"? Jak že se to s ním paní dlouho tahá - pardon, "umělecky vyžívá"? http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Skoro třičtvrtě roku - teda podle toho, co přiznala.

Není to tak dlouho, asi jsem to špatně napsal, je to od konce školního roku, resp. nějaký čas před tím. Takže vše trvá zatím cca 6 týdnů... od doby, kdy se k tomu přiznala.

Není tady

#107 4. 8. 2017 11:00

alfa256
♥♥♥----

Judyna napsal(a):

Zkus alfo mrknout na vedlejší vlákno - statistika nevěr. Tam to mᚠz druhé strany.

Zajímavé vlákno sad

Není tady

#108 4. 8. 2017 11:03

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

alfa256 napsal(a):

Eva. napsal(a):

njn, taková sranda to není, ale je to tak.

Pro mě už je taková sranda, co všechno toleruješ své partnerce.
Skutečně dospělá žena by si své zamilování řešila v sobě a nevěšela ho na nos partnerovi, pokud nechce od partnera odejít.

Není tady

#109 4. 8. 2017 14:46

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

alfa256 napsal(a):

modrovous napsal(a):

O to horšie, podža mňa... Tak "naplatonicky" to môže pôsobi ako niečo úžasné, nadpozemské a nijako neporovnatežné s ničím doteraz zažitým... Kdežto keby to spolu skúsili aj telesne, možno by prišli na to, že je to síce fajn, ale také nejaké furt pozemské... a vežmi podobné tomu, čím si už obaja prešli. (A možno by to dokonca bol aj prúser - aj také sa stáva.) Predstavy sú väčšinou krajšie než akákožvek reality - s výnimkou teda len skutočnej zamilovanosti, prípadne lásky-  ale to by bolo iné tóčo a už by sa diali iné veci! stolt

Poriadok je potešenie rozumu a chaos je slasou fantázie.“ Paul Claudel
Brita

Není tady

#110 4. 8. 2017 15:04

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

O to horšie, podža mňa... Tak "naplatonicky" to môže pôsobi ako niečo úžasné, nadpozemské a nijako neporovnatežné s ničím doteraz zažitým... Kdežto keby to spolu skúsili aj telesne, možno by prišli na to, že je to síce fajn, ale také nejaké furt pozemské... a vežmi podobné tomu, čím si už obaja prešli. (A možno by to dokonca bol aj prúser - aj také sa stáva.) Predstavy sú väčšinou krajšie než akákožvek reality - s výnimkou teda len skutočnej zamilovanosti, prípadne lásky-  ale to by bolo iné tóčo a už by sa diali iné veci! stolt

V tomto tak celkem nesouhlasím.
Protože milování s mužem, se kterým jsme si "souzeni v nebi" je milování nadpozemské. Úplně jiné, než ta obyčejná pozemská s muži, se kterými k sobě nepatříme.
Ale Selimo, správně píšeš - možno. No a možno by právě zjistili, že je to to nadpozemské, o čem píšu já.
Jsou vztahy, kde představy nejsou hezčí než jakákoliv realita. Přesně naopak. Žádná představa nepředčí skutečnost. Kdy ti dva, co k sobě patří, se při milování dotýkají nebe.
A léty vztahu se tohle nemění, ale naopak, je to ještě intenzivnější.

Pardon, trošku jsem se rozvášnila smile
Toto asi nebude případ paní alfové.

Upravil(a) Eva. (4. 8. 2017 15:31)

Není tady

#111 4. 8. 2017 19:03

mia
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Selima napsal(a):

Protože milování s mužem, se kterým jsme si "souzeni v nebi" je milování nadpozemské. Úplně jiné, než ta obyčejná pozemská s muži, se kterými k sobě nepatříme.
Ale Selimo, správně píšeš - možno. No a možno by právě zjistili, že je to to nadpozemské, o čem píšu já.
Jsou vztahy, kde představy nejsou hezčí než jakákoliv realita. Přesně naopak. Žádná představa nepředčí skutečnost. Kdy ti dva, co k sobě patří, se při milování dotýkají nebe.

Pozor, Majko, tohle jsou z tvé strany pouhé domněnky, protože jsi takový vztah nezažila se vším všudy......něco jiného je scházet se s milencem a sdílet s ním jen příjemné zážitky a diametrální rozdíl je trvale s ním žít, řešit chod rodiny s dětmi a všechny problémy, co s tím souvisí........nedělej si iluze, ani velmi harmonický vztah nebývá ušetřen všelijakých peripetií, to snad ani nejde. Na každém vztahu je třeba pracovat, mít nadhled, umět se povznést nad nepodstatné věci.....fakt je, že pokud je tam ta chemie, zvládá se to všechno líp.
A hodnotit se dá až zpětně, po těch společně prožitých letech.....a málokdo by, myslím, svůj - by velmi harmonický - vztah označil po těch letech jako nadpozemský.

Není tady

#112 4. 8. 2017 20:06

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

mio, jak sama píšeš - málokdo. To je přesné. A znamená to přesně, cos napsala. Málokdo totiž neznamená nikdo.

Já jsem nijak nekonkretizovala. Takže tomu, co píšeš ohledně toho, co já jsem ne/zažila v mých vztazích, nerozumím a nerozumím, proč to vlastně píšeš. To je totiž offtopic a nevíš o tom nic, ani nevíš nic o tom, na základě jakých zkušeností jsem napsala svůj příspěvek.

Že přijdou v životě problémy, to je jasné. Ale já jsem psala pouze o tom, jako reakci na příspěvek Selimy, že existuje i milování, které je krásnější než jakékoliv představy.

Upravil(a) Eva. (4. 8. 2017 20:15)

Není tady

#113 6. 8. 2017 20:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

alfa256 napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Alfo, myslím, že jsi moc tolerantní a hodnej. Dokud se s ním bude scházet, tak to bude pokračovat. Nevěř tomu, že pokud je zamilovaná, že to ukončí, pokud se budou dále vídat na kurzu. Naopak to poroste dál. Já bych určitě trvala na ukončení veškerého kontaktu s tímto pánem.

Ano, asi jsem blbej, ale zatím se cítím na to jí ty kurzy povolit, ale nic ostatního kolem. Vím, že to tak bude bohužel pro ni t잚í a nejspíš se jí to nepovede ho opustit, vzdát se ho. Ale chci jí dát šanci. Samozřejmě, že to bylo první na co jsem myslel když jsem se to dozvěděl. Problém je ještě v tom, že na jeho kurzy chodí naše obě děti sad a těm vysvětlovat proč je musí opustit by bylo taky složité.

Nejsi blbej.
A nezijeme v 19.stol., kdy byla zena plne zavisla na muzi.
Ty ji nemas co povolovat nebo zakaxovat.
Pokud ji tedy vnimas jako partnerku a ne jako svuj majetek..

Myslim, ze to beres za spravny konec. Vztah, aby fungoval, potrebuje nejen lasku, ale taky vzajemne dobre pochopenou komunikaci.
Tvoje zena, pokud je volnomyslenkarka a bohemka, roky fungovala pro deti a pro tebe - pro rodinu.
Ted nejspis nevybalancovala moznosti, ktere se pred ni otevrely.
Cekaji te tezke a narocne casy.
Naslouchej nejen ji, ale i sobe.
Osobne bych nedelala nic, co by slo "preze me".
Nic, jen abych neztratila toho druheho, kteteho stejne nemam. To je iluze.
Nikdo z nas nemuze vlastnit druheho cloveka.
Muzeme jen sdilet sve zivoty a to jen do te doby, dokud to tak citi i ten druhy.

Rada? Nu..neztrat sam sebe, bud sam sebou.
Drzim palce a zase letim 😀

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#114 7. 8. 2017 12:48

mia
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

mio, jak sama píšeš - málokdo. To je přesné. A znamená to přesně, cos napsala. Málokdo totiž neznamená nikdo.

Já jsem nijak nekonkretizovala. Takže tomu, co píšeš ohledně toho, co já jsem ne/zažila v mých vztazích, nerozumím a nerozumím, proč to vlastně píšeš. To je totiž offtopic a nevíš o tom nic, ani nevíš nic o tom, na základě jakých zkušeností jsem napsala svůj příspěvek.

Že přijdou v životě problémy, to je jasné. Ale já jsem psala pouze o tom, jako reakci na příspěvek Selimy, že existuje i milování, které je krásnější než jakékoliv představy.

A léty vztahu se tohle nemění, ale naopak, je to ještě intenzivnější............otázka je, o jakém časovém horizontu tady mluvíš a taky o jaký druh vztahu jde - samozřejmě, že u "ambulantních" ty růžové brýle logicky padají mnohem později.

Na tomhle se asi nikdy neshodneme.......prostě proto, že to závisí na tom, co už má člověk prožito a teorie zůstane vždy pouhou teorií, pokud nebude podpořena dlouhodobou praxí (pokud chceš mluvit o letitém vztahu).

Pokud by to bylo skutečně "z nebe", jak píšeš, tak to potrvá na věčné časy a nic na světě to nepřekoná.....pokud jsou věci, které ten vztah přeruší, jsou logicky silnější, než to "nadpozemské milování". A výsledku, jaké by to mohlo být po létech praxe, se nedobereš. O tom můžeš jenom snít a domýšlet si.

Ale to už se tady probíralo mnohokrát, žejo......

Není tady

#115 7. 8. 2017 13:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Selima napsal(a):

Vidím, že si sa fakt rozvášnila a odmietla dočíta ten príspevok do konca... inak by si, dúfam, pochopila, že to, o čom píšem, neplatí pre prípad zamilovanosti (kam zrejme patrí tvoj neobyčajný, nepozemský vzah gloria )

Brita

Není tady

#116 7. 8. 2017 18:53

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A ty si přesto nedᚠpokoj, mio... pochop už jednou, že pochopit nemůžeš... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gifhttp://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#117 7. 8. 2017 23:35

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Skutečně dospělá žena by si své zamilování řešila v sobě a nevěšela ho na nos partnerovi, pokud nechce od partnera odejít.

Toleruješ partnerce?!? Jak by to měl dělat,to netolerovat, Evo.? Vždy jsou rodina, mají děti, které potřebují žít v rodině, jsou manželé, partneři, miluje ji ..... Jak by měl "netolerovat"? Co konkrétně by měl udělat?
Něco jako:" Jestli nepřestaneš chodit do kreslení, okamžitě se rozvádím"?

Není tady

#118 8. 8. 2017 7:34

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Barča napsal(a):

Eva. napsal(a):

Toleruješ partnerce?!? Jak by to měl dělat,to netolerovat, Evo.? Vždy jsou rodina, mají děti, které potřebují žít v rodině, jsou manželé, partneři, miluje ji ..... Jak by měl "netolerovat"? Co konkrétně by měl udělat?

Barčo, klid.
A pořádně si znovu přečti, co jsem napsala.
alfa nemá připustit, aby se s ním jeho žena vybavovala o svém milenci a svém zamilování do něj. Jedině že by byl masochista big_smile
Ty bys byla štěstím bez sebe, kdyby ti tvůj muž básnil o své milence místo toho, aby si to řešil sám v sobě, jestli od tebe nechce odejít? smile

Upravil(a) Eva. (8. 8. 2017 7:36)

Není tady

#119 8. 8. 2017 8:14

mia
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

A ty si přesto nedᚠpokoj, mio... pochop už jednou, že pochopit nemůžeš... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gifhttp://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Jsem holt nenapravitelná optimistka rollbig_smile........člověk by si myslel, že jednou se rozjasnit musí........no nemusí, asi. Vlastně je to krásné, snít si svůj dívčí sen ještě v padesáti sova

Není tady

#120 8. 8. 2017 8:38

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

mia napsal(a):

Jsem holt nenapravitelná optimistka rollbig_smile........člověk by si myslel, že jednou se rozjasnit musí........no nemusí, asi. Vlastně je to krásné, snít si svůj dívčí sen ještě v padesáti sova

Je marné ti cokoliv vysvětlovat. Ty si to stejně překroutíš podle svého.

Upravil(a) Eva. (8. 8. 2017 8:56)

Není tady

#121 8. 8. 2017 13:07

mia
♥♥♥♥♥♥-

Pro autora vlákna - celkem spolehlivě zabírá "ukázat záda" - doslovně to platí třeba na malé děti nebo psy (není potřeba ani slova a nezbedové a útěkáři se sami vrátí), v přeneseném významu slova to platí i pro vztahy. Nevyčítat, neptat se, nezajímat se,  protože v té situaci je to partnerem vnímáno jako otravné prudění. Raději být za sympaáka, co je nad věcí a projevit svoji autonomii, o chodu rodiny komunikovat věcně, bez emocí. Že je to po čertech těžké, o tom žádná. Někdy ale oceníme až to, co nám uniká. Ovšem stoprocentně ti to nikdo nezaručí.

Není tady

#122 8. 8. 2017 13:12

mia
♥♥♥♥♥♥-

Pro Evu:

"...s mužem, se kterým jsme si "souzeni v nebi"..."

Na tohle jsi přišla jak? Ptám se zcela vážně.

Není tady

#123 8. 8. 2017 13:18

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

mia napsal(a):

Pro Evu:
"...s mužem, se kterým jsme si "souzeni v nebi"..."
Na tohle jsi přišla jak? Ptám se zcela vážně.

Zcela vážně ti odpovídám, že když to nechápeš bez ptaní, nepochopíš, ani kdybych se ti to snažila vysvětlit.

Není tady

#124 8. 8. 2017 13:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

mia napsal(a):

Pro autora vlákna - celkem spolehlivě zabírá "ukázat záda" - doslovně to platí třeba na malé děti nebo psy (není potřeba ani slova a nezbedové a útěkáři se sami vrátí), v přeneseném významu slova to platí i pro vztahy. Nevyčítat, neptat se, nezajímat se,  protože v té situaci je to partnerem vnímáno jako otravné prudění. Raději být za sympaáka, co je nad věcí a projevit svoji autonomii, o chodu rodiny komunikovat věcně, bez emocí. Že je to po čertech těžké, o tom žádná. Někdy ale oceníme až to, co nám uniká. Ovšem stoprocentně ti to nikdo nezaručí.

Blbé je, že keď to tvrdá dlhšie, ono "predstieranie" sa postupne zažije a vo finále človek sám prestane ma záujem o toho druhého "vybočeného". Aspoň moja skúsenos...

Brita

Není tady

#125 8. 8. 2017 16:37

alfa256
♥♥♥----

Barča napsal(a):

Díky smile Ano, nechci hned zbrkle rozbít rodinu.

To kreslení ji zakázat (omlouvám se některým aktivistkám - a myslím to dobře, ale je to snadnější zkratka pro vyjádření) nemůžu a nechci. Ona má deprese a bere i léky. Od té doby, co začala chodit na to malování je jednoznačně na ní znát, že je v pohodě a jsem za to hrozně rád. Jasně, už vidím některé psát, že "bodej by nezářila a nebyla v pohodě, když má nového chlapa", ale myslím, že na 99% vím, že ten hlubší vztah netrvá déle než od toho konce července a ta změna na ní byla znát už dávno před tím.

Na víkend jsem byl s prckama kempovat, byla doma sama. Nechtějte vědět co se mi honilo hlavou. Doma asi nebyla (to je ale jiná kauza), nicméně přiznala, že byla s ním v sobotu odpoledne (nejspíš celý den) a spolu malovali. On měl seminář pro více lidí a pak spolu malovali nový obraz, novou technikou. Byla neskutečně nadšená a i po telefonu bylo znát "že je v rauši". I přes to, co se teď v našem vztahu děje jsem byl šastný a když pak v neděli ukázala fotky, tak to bylo fakt nádherný. Krásný plátno...

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí