27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Uááá, letní romance. No tak u radi nic.
Není tady
modrovous napsal(a):
Jsem asi naivní, ale zatím stále mám dojem, e je to trochu něco jiného, ne klasická nevěra. Tedy nala jsem si nového chlapa a chci jít pryč. Z toho co vím zatím v tom nejsou zásadnějí intimní věci či sex. Sama několikrát prohlásila, e pokud by chtěl víc (sex) z toho vycouvá, nemá o to zájem.
Ano, nepopírá, e je do něj zamilovaná, ale zároveň neodmítá mě. Mám z ní prostě pocit, e je to zblázněná zamilovaná 18ka do svého profesora...
Není tady
alfa256 napsal(a):
Jsem asi naivní, ale zatím stále mám dojem, e je to trochu něco jiného, ne klasická nevěra. Tedy nala jsem si nového chlapa a chci jít pryč. Z toho co vím zatím v tom nejsou zásadnějí intimní věci či sex. Sama několikrát prohlásila, e pokud by chtěl víc (sex) z toho vycouvá, nemá o to zájem.
Ano, nepopírá, e je do něj zamilovaná, ale zároveň neodmítá mě. Mám z ní prostě pocit, e je to zblázněná zamilovaná 18ka do svého profesora...
Ano, tatínku zamilované 18ky.
Není tady
modrovous napsal(a):
Drahý alfo, myslí si fakt, e CHLAP se pozná podle toho, e bouchá do stolu??
Já bych ti velice doporučovala si najít odborníka na vztahy manelské, a vzít k němu rovnou i tu svou lilii bělostnou.
Popřípadě začít tím, e si přečte od Frýbové výbornou kníku Falení hráči. Mohlo by ti to být hodně povědomé, jen doufám, e nedopadne jako jeden z hlavních hrdinů, kterému se poměrně výrazně podobá.
Po kníce se podívám, díky za tip. Moná to bude lepí četba ne nějaké odborné knihy z psychologie. Ano, o poradně jsem ji přemýlel, ale na to je jetě brzy. Je teď "v laufu" a bylo by to k ničemu.
Není tady
Eva. napsal(a):
njn, taková sranda to není, ale je to tak.
Není tady
helena napsal(a):
Moná "letní romance" nemusí být důvodem rozpadu manelství a předevím rodiny.
Co to, prosím? "Letní romance"? Jak e se to s ním paní dlouho tahá - pardon, "umělecky vyívá"? http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Skoro třičtvrtě roku - teda podle toho, co přiznala.
Není to tak dlouho, asi jsem to patně napsal, je to od konce kolního roku, resp. nějaký čas před tím. Take ve trvá zatím cca 6 týdnů... od doby, kdy se k tomu přiznala.
Není tady
Judyna napsal(a):
Zkus alfo mrknout na vedlejí vlákno - statistika nevěr. Tam to má z druhé strany.
Zajímavé vlákno
Není tady
alfa256 napsal(a):
Eva. napsal(a):
njn, taková sranda to není, ale je to tak.
Pro mě u je taková sranda, co vechno toleruje své partnerce.
Skutečně dospělá ena by si své zamilování řeila v sobě a nevěela ho na nos partnerovi, pokud nechce od partnera odejít.
Není tady
alfa256 napsal(a):
modrovous napsal(a):
O to horie, podža mňa... Tak "naplatonicky" to môe pôsobi ako niečo úasné, nadpozemské a nijako neporovnatežné s ničím doteraz zaitým... Kdeto keby to spolu skúsili aj telesne, mono by prili na to, e je to síce fajn, ale také nejaké furt pozemské... a vežmi podobné tomu, čím si u obaja preli. (A mono by to dokonca bol aj prúser - aj také sa stáva.) Predstavy sú väčinou krajie ne akákožvek reality - s výnimkou teda len skutočnej zamilovanosti, prípadne lásky- ale to by bolo iné tóčo a u by sa diali iné veci!
Není tady
Selima napsal(a):
O to horie, podža mňa... Tak "naplatonicky" to môe pôsobi ako niečo úasné, nadpozemské a nijako neporovnatežné s ničím doteraz zaitým... Kdeto keby to spolu skúsili aj telesne, mono by prili na to, e je to síce fajn, ale také nejaké furt pozemské... a vežmi podobné tomu, čím si u obaja preli. (A mono by to dokonca bol aj prúser - aj také sa stáva.) Predstavy sú väčinou krajie ne akákožvek reality - s výnimkou teda len skutočnej zamilovanosti, prípadne lásky- ale to by bolo iné tóčo a u by sa diali iné veci!
V tomto tak celkem nesouhlasím.
Protoe milování s muem, se kterým jsme si "souzeni v nebi" je milování nadpozemské. Úplně jiné, ne ta obyčejná pozemská s mui, se kterými k sobě nepatříme.
Ale Selimo, správně píe - mono. No a mono by právě zjistili, e je to to nadpozemské, o čem píu já.
Jsou vztahy, kde představy nejsou hezčí ne jakákoliv realita. Přesně naopak. ádná představa nepředčí skutečnost. Kdy ti dva, co k sobě patří, se při milování dotýkají nebe.
A léty vztahu se tohle nemění, ale naopak, je to jetě intenzivnějí.
Pardon, troku jsem se rozvánila
Toto asi nebude případ paní alfové.
Upravil(a) Eva. (4. 8. 2017 15:31)
Není tady
Eva. napsal(a):
Selima napsal(a):
Protoe milování s muem, se kterým jsme si "souzeni v nebi" je milování nadpozemské. Úplně jiné, ne ta obyčejná pozemská s mui, se kterými k sobě nepatříme.
Ale Selimo, správně píe - mono. No a mono by právě zjistili, e je to to nadpozemské, o čem píu já.
Jsou vztahy, kde představy nejsou hezčí ne jakákoliv realita. Přesně naopak. ádná představa nepředčí skutečnost. Kdy ti dva, co k sobě patří, se při milování dotýkají nebe.
Pozor, Majko, tohle jsou z tvé strany pouhé domněnky, protoe jsi takový vztah nezaila se vím vudy......něco jiného je scházet se s milencem a sdílet s ním jen příjemné záitky a diametrální rozdíl je trvale s ním ít, řeit chod rodiny s dětmi a vechny problémy, co s tím souvisí........nedělej si iluze, ani velmi harmonický vztah nebývá uetřen velijakých peripetií, to snad ani nejde. Na kadém vztahu je třeba pracovat, mít nadhled, umět se povznést nad nepodstatné věci.....fakt je, e pokud je tam ta chemie, zvládá se to vechno líp.
A hodnotit se dá a zpětně, po těch společně proitých letech.....a málokdo by, myslím, svůj - by velmi harmonický - vztah označil po těch letech jako nadpozemský.
Není tady
mio, jak sama píe - málokdo. To je přesné. A znamená to přesně, cos napsala. Málokdo toti neznamená nikdo.
Já jsem nijak nekonkretizovala. Take tomu, co píe ohledně toho, co já jsem ne/zaila v mých vztazích, nerozumím a nerozumím, proč to vlastně píe. To je toti a neví o tom nic, ani neví nic o tom, na základě jakých zkueností jsem napsala svůj příspěvek.
e přijdou v ivotě problémy, to je jasné. Ale já jsem psala pouze o tom, jako reakci na příspěvek Selimy, e existuje i milování, které je krásnějí ne jakékoliv představy.
Upravil(a) Eva. (4. 8. 2017 20:15)
Není tady
alfa256 napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Alfo, myslím, e jsi moc tolerantní a hodnej. Dokud se s ním bude scházet, tak to bude pokračovat. Nevěř tomu, e pokud je zamilovaná, e to ukončí, pokud se budou dále vídat na kurzu. Naopak to poroste dál. Já bych určitě trvala na ukončení vekerého kontaktu s tímto pánem.
Ano, asi jsem blbej, ale zatím se cítím na to jí ty kurzy povolit, ale nic ostatního kolem. Vím, e to tak bude bohuel pro ni těí a nejspí se jí to nepovede ho opustit, vzdát se ho. Ale chci jí dát anci. Samozřejmě, e to bylo první na co jsem myslel kdy jsem se to dozvěděl. Problém je jetě v tom, e na jeho kurzy chodí nae obě děti
a těm vysvětlovat proč je musí opustit by bylo taky sloité.
Nejsi blbej.
A nezijeme v 19.stol., kdy byla zena plne zavisla na muzi.
Ty ji nemas co povolovat nebo zakaxovat.
Pokud ji tedy vnimas jako partnerku a ne jako svuj majetek..
Myslim, ze to beres za spravny konec. Vztah, aby fungoval, potrebuje nejen lasku, ale taky vzajemne dobre pochopenou komunikaci.
Tvoje zena, pokud je volnomyslenkarka a bohemka, roky fungovala pro deti a pro tebe - pro rodinu.
Ted nejspis nevybalancovala moznosti, ktere se pred ni otevrely.
Cekaji te tezke a narocne casy.
Naslouchej nejen ji, ale i sobe.
Osobne bych nedelala nic, co by slo "preze me".
Nic, jen abych neztratila toho druheho, kteteho stejne nemam. To je iluze.
Nikdo z nas nemuze vlastnit druheho cloveka.
Muzeme jen sdilet sve zivoty a to jen do te doby, dokud to tak citi i ten druhy.
Rada? Nu..neztrat sam sebe, bud sam sebou.
Drzim palce a zase letim 😀
Není tady
Eva. napsal(a):
mio, jak sama píe - málokdo. To je přesné. A znamená to přesně, cos napsala. Málokdo toti neznamená nikdo.
Já jsem nijak nekonkretizovala. Take tomu, co píe ohledně toho, co já jsem ne/zaila v mých vztazích, nerozumím a nerozumím, proč to vlastně píe. To je totia neví o tom nic, ani neví nic o tom, na základě jakých zkueností jsem napsala svůj příspěvek.
e přijdou v ivotě problémy, to je jasné. Ale já jsem psala pouze o tom, jako reakci na příspěvek Selimy, e existuje i milování, které je krásnějí ne jakékoliv představy.
A léty vztahu se tohle nemění, ale naopak, je to jetě intenzivnějí............otázka je, o jakém časovém horizontu tady mluví a taky o jaký druh vztahu jde - samozřejmě, e u "ambulantních" ty růové brýle logicky padají mnohem později.
Na tomhle se asi nikdy neshodneme.......prostě proto, e to závisí na tom, co u má člověk proito a teorie zůstane vdy pouhou teorií, pokud nebude podpořena dlouhodobou praxí (pokud chce mluvit o letitém vztahu).
Pokud by to bylo skutečně "z nebe", jak píe, tak to potrvá na věčné časy a nic na světě to nepřekoná.....pokud jsou věci, které ten vztah přeruí, jsou logicky silnějí, ne to "nadpozemské milování". A výsledku, jaké by to mohlo být po létech praxe, se nedobere. O tom můe jenom snít a domýlet si.
Ale to u se tady probíralo mnohokrát, ejo......
Není tady
Eva. napsal(a):
Selima napsal(a):
Vidím, e si sa fakt rozvánila a odmietla dočíta ten príspevok do konca... inak by si, dúfam, pochopila, e to, o čom píem, neplatí pre prípad zamilovanosti (kam zrejme patrí tvoj neobyčajný, nepozemský vzah )
Není tady
A ty si přesto nedá pokoj, mio... pochop u jednou, e pochopit nemůe...
Není tady
Eva. napsal(a):
Skutečně dospělá ena by si své zamilování řeila v sobě a nevěela ho na nos partnerovi, pokud nechce od partnera odejít.
Toleruje partnerce?!? Jak by to měl dělat,to netolerovat, Evo.? Vdy jsou rodina, mají děti, které potřebují ít v rodině, jsou manelé, partneři, miluje ji ..... Jak by měl "netolerovat"? Co konkrétně by měl udělat?
Něco jako:" Jestli nepřestane chodit do kreslení, okamitě se rozvádím"?
Není tady
Barča napsal(a):
Eva. napsal(a):
Skutečně dospělá ena by si své zamilování řeila v sobě a nevěela ho na nos partnerovi, pokud nechce od partnera odejít.Toleruje partnerce?!? Jak by to měl dělat,to netolerovat, Evo.? Vdy jsou rodina, mají děti, které potřebují ít v rodině, jsou manelé, partneři, miluje ji ..... Jak by měl "netolerovat"? Co konkrétně by měl udělat?
Barčo, klid.
A pořádně si znovu přečti, co jsem napsala.
alfa nemá připustit, aby se s ním jeho ena vybavovala o svém milenci a svém zamilování do něj. Jedině e by byl masochista
Ty bys byla těstím bez sebe, kdyby ti tvůj mu básnil o své milence místo toho, aby si to řeil sám v sobě, jestli od tebe nechce odejít?
Upravil(a) Eva. (8. 8. 2017 7:36)
Není tady
helena napsal(a):
A ty si přesto nedá pokoj, mio... pochop u jednou, e pochopit nemůe... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gifhttp://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Jsem holt nenapravitelná optimistka ........člověk by si myslel, e jednou se rozjasnit musí........no nemusí, asi. Vlastně je to krásné, snít si svůj dívčí sen jetě v padesáti
Není tady
mia napsal(a):
Jsem holt nenapravitelná optimistka
........člověk by si myslel, e jednou se rozjasnit musí........no nemusí, asi. Vlastně je to krásné, snít si svůj dívčí sen jetě v padesáti
Je marné ti cokoliv vysvětlovat. Ty si to stejně překroutí podle svého.
Upravil(a) Eva. (8. 8. 2017 8:56)
Není tady
Pro autora vlákna - celkem spolehlivě zabírá "ukázat záda" - doslovně to platí třeba na malé děti nebo psy (není potřeba ani slova a nezbedové a útěkáři se sami vrátí), v přeneseném významu slova to platí i pro vztahy. Nevyčítat, neptat se, nezajímat se, protoe v té situaci je to partnerem vnímáno jako otravné prudění. Raději být za sympaáka, co je nad věcí a projevit svoji autonomii, o chodu rodiny komunikovat věcně, bez emocí. e je to po čertech těké, o tom ádná. Někdy ale oceníme a to, co nám uniká. Ovem stoprocentně ti to nikdo nezaručí.
Není tady
Pro Evu:
"...s muem, se kterým jsme si "souzeni v nebi"..."
Na tohle jsi přila jak? Ptám se zcela váně.
Není tady
mia napsal(a):
Pro Evu:
"...s muem, se kterým jsme si "souzeni v nebi"..."
Na tohle jsi přila jak? Ptám se zcela váně.
Zcela váně ti odpovídám, e kdy to nechápe bez ptaní, nepochopí, ani kdybych se ti to snaila vysvětlit.
Není tady
mia napsal(a):
Pro autora vlákna - celkem spolehlivě zabírá "ukázat záda" - doslovně to platí třeba na malé děti nebo psy (není potřeba ani slova a nezbedové a útěkáři se sami vrátí), v přeneseném významu slova to platí i pro vztahy. Nevyčítat, neptat se, nezajímat se, protoe v té situaci je to partnerem vnímáno jako otravné prudění. Raději být za sympaáka, co je nad věcí a projevit svoji autonomii, o chodu rodiny komunikovat věcně, bez emocí. e je to po čertech těké, o tom ádná. Někdy ale oceníme a to, co nám uniká. Ovem stoprocentně ti to nikdo nezaručí.
Blbé je, e keď to tvrdá dlhie, ono "predstieranie" sa postupne zaije a vo finále človek sám prestane ma záujem o toho druhého "vybočeného". Aspoň moja skúsenos...
Není tady
Barča napsal(a):
Toleruje partnerce?!? Jak by to měl dělat,to netolerovat, Evo.? Vdy jsou rodina, mají děti, které potřebují ít v rodině, jsou manelé, partneři, miluje ji ..... Jak by měl "netolerovat"? Co konkrétně by měl udělat?
Díky Ano, nechci hned zbrkle rozbít rodinu.
To kreslení ji zakázat (omlouvám se některým aktivistkám - a myslím to dobře, ale je to snadnějí zkratka pro vyjádření) nemůu a nechci. Ona má deprese a bere i léky. Od té doby, co začala chodit na to malování je jednoznačně na ní znát, e je v pohodě a jsem za to hrozně rád. Jasně, u vidím některé psát, e "bodej by nezářila a nebyla v pohodě, kdy má nového chlapa", ale myslím, e na 99% vím, e ten hlubí vztah netrvá déle ne od toho konce července a ta změna na ní byla znát u dávno před tím.
Na víkend jsem byl s prckama kempovat, byla doma sama. Nechtějte vědět co se mi honilo hlavou. Doma asi nebyla (to je ale jiná kauza), nicméně přiznala, e byla s ním v sobotu odpoledne (nejspí celý den) a spolu malovali. On měl seminář pro více lidí a pak spolu malovali nový obraz, novou technikou. Byla neskutečně nadená a i po telefonu bylo znát "e je v raui". I přes to, co se teď v naem vztahu děje jsem byl astný a kdy pak v neděli ukázala fotky, tak to bylo fakt nádherný. Krásný plátno...
Není tady