Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 12. 7. 2017 13:12

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Manželka se zamilovala do svého lektora

Dorka napsal(a):

Selima napsal(a):

alfa256 napsal(a):

Dorko, pan učitel by určitě zasloužil, ale rozpoutala to ona, ona zapálila tu jiskru. On díky tomu, jaký život žije vzplál jako věchet a samozřejmě se maximálně snaží. Bohužel jako chlap ho i tak nějak chápu hmm

tummenupp

Sel, to si dala palec jemu, alebo mne?
Alfo, takže když ho, coby mmuž chapes, tak ho kklidněnnechᚠaby ti ji vojížděl???

Jemu... je frajer, že uzná aj takúto pravdu... stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#52 12. 7. 2017 13:16

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

vrabčák napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Eva. napsal(a):

Pokud paní nebude chtít, je to prosté. Pak bych já uvažovala o setrvání v takovém svazku na místě autora vlákna. Když je manželka ... píp... a nemyslí na jejich dvě malé děti a chce mít všechno, manžela i milence, tak proč by to manžel měl trpět, pokud jemu to tak nevyhovuje? Nemusí, může to ukončit on.
alfo, ty sice můžeš být ochoten jí úlet odpustit, ale otázka je, jestli ona o to stojí, aby to ukončila a tys jí odpustil.

Evo, ono to není vždy tak jednoznačné, jak by to mohlo vypadat. Netvrdím, že vím, co je správné. Ale upřímně zamilovat se může každý. I když má manželku/manžela. A není to lehké ani pro toho, kdo se zamiloval. Pravděpodobně to neplánoval, prostě se to stalo, třeba vůbec nechce být zamilovaný, ale je to tak silné, že si prostě nemůže pomoct. Přitom ale nechce opustit manželku/manžela. Třeba ten, co se zamiloval, potřebuje čas, aby si ujasnil, co vlastně chce. Pokud o toho, kdo se zamiloval jinde, skutečně stojíme, a vztah je v pořádku, možná stojí za to nějaký čas vydržet a dát partnerovi prostor, a se rozhodne. Žádat hned o rozvod může být předčasné. Samozřejmě to neplatí v případě, kdy se partner zamilovává opakovaně. Ze své vlastní zkušenosti....

Tulipánko, když se jeden z partnerů zamiluje jinde, byl, je, může být vztah partnerů v pořádku? hmm

Môže... wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#53 12. 7. 2017 13:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Dorka napsal(a):

No, asi může...
Má krátkodobá pamě pokulhává, ale ta dlouhodobá mi připomněla hned několik pisatelek, kt.se různým způsobem sem snažily protlačit vícečetné partnerské vztahy... sad ... Chjo, to byly fakt "výživné" debaty... )

Má dlouhodobá pamě mi však nechce připomenout jediný případ, kdy by ony misionářky potvrdily, že vydržel déle, než jejich vlákénko... sad

yikes A prečo by to mali TEBE potvrdzova? Proste si to vyriešili a prestali sem chodi. wink

Brita

Není tady

#54 12. 7. 2017 13:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

erem, nejsem vdaná žena, která se zamilovala a oře se svým mužem.

Ale s jedným takým si chodila, nie? Alebo je to u mužov (prípadne u toho jedného s vežkým..... M) iné?

Brita

Není tady

#55 12. 7. 2017 13:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Eva. napsal(a):

erem, nejsem vdaná žena, která se zamilovala a oře se svým mužem.

Evo, ono to vždy není tak, jak píšeš. Ale před tím, než jsem se v té situaci ocitla také, bych tvrdila to samé, co ty smile Ono je vždy dobré, když to vidíš i z té druhé strany....

tummenupp

Brita

Není tady

#56 12. 7. 2017 13:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Tulipánko, nerozumím ti. Má věta znamená, že žena autora vlákna je za něj vdaná, zamilovala se, dokonce to "laskavě" svému muži sdělila a s jeho svolením se může stýkáním se se svým učitelem malování dokonce "odmilovávat". Takže se svým mužem pěkně oře.
Já jsem měla jiný vztah. Já jsem zadaná nebyla, proto reaguji na příspěvek erem, že to není totožné.
Ale zamilování v manželství znám. Byla jsem v manželství zamilovaná do jiného muže. Ale nijak jsem to nedávala najevo a nechala jsem si to v sobě, aby to odeznělo, protože jsem svého muže milovala a nechtěla jsem mu ublížit a ničit nᚠvztah.

Pripomenula si mi príspevok, kde si písala, že si svojho muža asi nikdy nemilovala... a že on to zrejme cítil a možno to prispelo k jeho zamilovaniu inde. va

Brita

Není tady

#57 12. 7. 2017 13:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Myslím si, že tato žena se svým mužem opravdu oře, když mu sdělí, že se zamilovala do jiného a dál se s tím jiným setkává a je s ním i v osobním kontaktu, dokonce se "svolením" svého manžela.

No, ona to "dovolenie" akosi nepotrebuje, je slobodný človek - a na tom nič nemení ani nejaký iluzórny sžub daný absurdne vo chvíli, keď ani netušila, čo sžubuje. A blbé je, že akýkožvek zákaz len zvýši príažlivos zakázaného a vženie účastníkov navzájom do náručia... Naopak - a to mám zo života, a nielen vlastného - rezignácia na pôvodný vzah a budovanie nového v mnohých prípadoch urýchlia rozpad zamilovanosti a nového zväzku... Realita doženie akékožvek ilúzie. Blbé je, že sa to neraz stáva už v čase, keď je na návraty akosi neskoro.

Brita

Není tady

#58 12. 7. 2017 17:22

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Modrovousi i Tulipánko, díky za názor zkušenějších. smile Jen tak přemítám, jak si asi kdo představuje vztah, který je v pořádku.   big_smile

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#59 12. 7. 2017 21:15

Barča
♥♥♥♥♥♥-

alfa256 napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Alfo, myslím, že jsi moc tolerantní a hodnej. Dokud se s ním bude scházet, tak to bude pokračovat. Nevěř tomu, že pokud je zamilovaná, že to ukončí, pokud se budou dále vídat na kurzu. Naopak to poroste dál. Já bych určitě trvala na ukončení veškerého kontaktu s tímto pánem.

Ano, asi jsem blbej, ale zatím se cítím na to jí ty kurzy povolit, ale nic ostatního kolem. Vím, že to tak bude bohužel pro ni t잚í a nejspíš se jí to nepovede ho opustit, vzdát se ho. Ale chci jí dát šanci. Samozřejmě, že to bylo první na co jsem myslel když jsem se to dozvěděl. Problém je ještě v tom, že na jeho kurzy chodí naše obě děti sad a těm vysvětlovat proč je musí opustit by bylo taky složité.

Co by se dělo, kdybys jí ty kursy "nepovolil"? Jaký je mezi vámi (tedy tebou a tvou ženou) věkový rozdíl?
Zdá se mi, že tím povolováním a nepovolováním ji přemisuješ z místa své partnerky někam k podřízeným nebo vašim dětem. Já vím, že to tak vlastně ani nemyslíš, ale slovo "povolit" jen tady používᚠnadmíru a to se s ním musíš psát. Jak často ti doma splyne ze rtů, jak často na něj pomyslíš?
Proč si myslíš, že ti manželka o své zamilovanosti řekla?
Sdílíš s ní nějaké "umělecké" zájmy?
Přemýšlel jsi (nebo přemýšleli jste s manželkou) o párové terapii?

Není tady

#60 12. 7. 2017 21:24

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Barčo, zajímavé postřehy.
Mám stejný dojem, jako když nejsou partner a partnerka, ale otec a dítě. Nemusí to být ani většímvěkovým rozdílem. I když ten tam možná  je, když je to alfovo druhé manželství.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#61 12. 7. 2017 21:44

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Co tak slovíčko "nepovolil/zakázal" nahradit slovy UŽ  n e t o l e r o v a l, ptz. coby MUŽ nepustí na svůj rybníček jiného rybáře, poněvač zlatá rybka je JEN jeho, a zalekl se, že ji ulovi kdosi jiný?!?
To nemusí být jen o tom "ona je jen má!"

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#62 12. 7. 2017 21:49

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Dorko, ty si slovíčka nahrazovat můžeš, jak se ti zlíbí.
Důležité však je, jaká slova a jakým tónem používá alfa.

Není tady

#63 12. 7. 2017 22:02

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Děkuji za velmi důležité a konstruktivní upozornění, paní vrchní učitelkou psychologie a jiných "pravoplatnych" věd. Doufám, že Alfu svými věhlasnými radami dovedeš ke zdárnému konci jeho dilematu i bez mé chabé pomocí...:-*

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#64 12. 7. 2017 22:43

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Bože, to je zase story; pan Gama999, kterému unikají elementární vztahové zákonitosti, se diví, že přijde pan Alfa001 a svede jeho ženu. Pan Gama999 je sice out (paní ho má ráda, ale nemiluje ho), ale myslí si, že může někomu něco dovolovat nebo odpouštět. Sice tím může dosáhnout toho, že s ním paní zůstane a možná ho bude mít i dále ráda, ale rozhodně tím nezíská její lásku=almužna hodná Gamy.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#65 13. 7. 2017 7:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Barča napsal(a):

Co by se dělo, kdybys jí ty kursy "nepovolil"?

To on asi sám neví... ale drtí ho představa, že buď by si z toho paní cho nic nedělala - rozuměj "neposlechla", nebo se rozhodla, že půjde "za štěstím"... wink
Jinak to, co paní provádí, není nic zvláštního - k tomu ani nemusejí bejt nějaký extra vztahový problémy. Prostě najednou znovu objevila, že za hradbama domácnosti je velkej svět a nabízí milión možností... tak ochutnává smile

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#66 13. 7. 2017 9:38

alfa256
♥♥♥----

Barča napsal(a):

Co by se dělo, kdybys jí ty kursy "nepovolil"? Jaký je mezi vámi (tedy tebou a tvou ženou) věkový rozdíl?
Zdá se mi, že tím povolováním a nepovolováním ji přemisuješ z místa své partnerky někam k podřízeným nebo vašim dětem. Já vím, že to tak vlastně ani nemyslíš, ale slovo "povolit" jen tady používᚠnadmíru a to se s ním musíš psát. Jak často ti doma splyne ze rtů, jak často na něj pomyslíš?
Proč si myslíš, že ti manželka o své zamilovanosti řekla?
Sdílíš s ní nějaké "umělecké" zájmy?
Přemýšlel jsi (nebo přemýšleli jste s manželkou) o párové terapii?

Díky Barčo za názor. Věkový rozdíl je 12 let, on je samozřejmě mladší, i když né o tolik. S tímto rozdílem si mě brala a nikdy na tento problém nepadlo ani slovíčko. Zároveň si myslím, že není důvod toto řešit, všechny aktivity zatím zvládám smile

Možná jsem vícekrát použil slovíčko nepovolil, člověk to píše v určitém rozpoložení, ale v reálu to bylo tak, že jsem jí řekl, že si nepřeji, aby dál navštěvovala kurz s ním. Je spousta dalších kurzů a to mi samozřejmě nevadí. Zakázat jí to nemůžu, to chápu.

Po pravdě nevím, proč to řekla, ale ze situace a další debaty vyplynulo, že to bylo v určitém rozpoložení, kdy mi nechtěla nic tajit s tím, že je po všem a že to bude dobrý. rozhodně to nebylo ve stylu oznámení "zamilovala jsem se a ty se teď z toho pose...".

Umělecké zájmy v té jejich podobě s ní nesdílím. Samozřejmě její výtvory pochválím, maluje hezky. Vernisហjsem samozřejmě navštívil, hledáme společná témata na obrazy atd. Pokud jde o další věci, tak ty sdílíme - kino, divadlo, výstava, koncert. On ji ale nad rámec kurzu zavedl do světa bohémů a jelikož ona to má v duši, tak šla za tím a podlehla.

O terapii jsem přemýšlel, ale myslím, že je na ni ještě brzy. Pokud se ona rozhodne vše ukončit a zůstat s rodinou, pak přijde ten správný čas.

Není tady

#67 13. 7. 2017 9:45

alfa256
♥♥♥----

Evo: ano, jak jsem psal výše, věkový rozdíl je, ale nemám dojem, že by nᚠvztah byl v tom tvém gardu otec - dcera. Nevím, z čeho soudíš, ale to že manžel manželce "zakáže" scházet se s milencem je trochu jiná kategorie. Jinak jsem jí nikdy nic nezakazoval a samozřejmě fungujeme jako rovnocenní partneři.

Dorko: o tom "ona je jen má" to přece není. V manželství i partnerství je snad normální, že jsem věrný a některé věci dělám jen se svým partnerem. Mít přátele a kamarády jí nebráním, ale s kamarády se nemuchluje.

Helena: neboj, ona nežila v hradbách domácnosti jak si myslíš. Ale ano, čekal jsem, že až půjde do práce a za koníčky, tak se takové riziko může objevit.

Není tady

#68 13. 7. 2017 10:51

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Mně přijde, že je alfa docela v pohodě a řeší to dobře. Je to prakticky stejný návod jako pro ženy, když si muž najde milenku: věnujte se svým koníčkům, buďte upravení, setkávejte se s přáteli... prostě mějte svůj život. Jednak ten, co má milence zjistí, že partner už není tak jistý, pak také uvidí, že o sebe dbá a vypadá dobře a tím, že má své koníčky, tak začíná být i zajímavý. No a když by to nezjistil, tak je to takový krok k samostatnosti a příprava na to, že partner odejde.
Já vždycky, když něco řeším, tak se ptám sebe: jak to vyřešit s láskou? Pokud ve svém srdci cítím lásku, pak jsou to ideální řešení smile
A taky je třeba pamatovat, že já jsem sám/sama pro sebe ten/ta nejdůležitější. Je potřeba neubližovat především sám/sama sobě a ne jít sám/sama proti sobě, jen abych nikomu neublížil/a.....

Upravil(a) Tulipánka (13. 7. 2017 10:52)

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#69 13. 7. 2017 13:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Axi napsal(a):

Bože, to je zase story; pan Gama999, kterému unikají elementární vztahové zákonitosti, se diví, že přijde pan Alfa001 a svede jeho ženu. Pan Gama999 je sice out (paní ho má ráda, ale nemiluje ho), ale myslí si, že může někomu něco dovolovat nebo odpouštět. Sice tím může dosáhnout toho, že s ním paní zůstane a možná ho bude mít i dále ráda, ale rozhodně tím nezíská její lásku=almužna hodná Gamy.

No, ono to môže by zložitejšie... Zažila som priveža Alfa007 samcov, čo sa doma zmenili na nie Gamu, ale Omega paródiu na samca. wink A z jeho písania mi nevyplýva nič takto jednoznačné...

Brita

Není tady

#70 13. 7. 2017 14:00

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Alfo, reaguji na Tvůj první příspěvek, ostatní si přečtu později.

To, že se partner zamiluje do někoho jiného se stává. Tím to ale nechci zlehčovat. nedivím se, žes "vyletěl", co taky jiného....Myslím si, že málokdo by snesl pomyšlení, že jeho žena (její muž) je zrovna ten konkrétní den s tím, do koho se zamilovala. Nedokážu si představit situaci, že by mi toto partner řekl s tím, že se s tím člověkem bude dál vídat a pomalu to uvede do patřičných mezí - tak nějak jsi to psal.
Nevím, co s tím mᚠdělat Ty, každý podle svého naturelu. Já bych to ale nesnesla. Řekla bych - já o tebe moc stojím, nechci tě ztratit a protože Tě miluju, nesnesu, že se s nm budeš dál stýkat. Takže buď to skonči a já se budu snažit se přes to přenést nebo to budem řešit jinak....

Je ale moc divné, že Ti o tom řekla. Většinou se to lidé snaží utajit. Ona ti o tom řekla, jako byste ani nebyli manželé, jako by vᚠvztah byl jen kamarádský nebo sourozenecký (i přes to milování), tomu opravdu nerozumím. Řekla ti, že ho miluje, ale klidně spí (i?) s Tebou....Kdyby jí na Tobě záleželo, s tímhle by se Ti asi nesvěřila, ještě dokonce i s tím, že se s ním bude dál vídat. Kdyby se opravdu, ale opravdu zamilovala do toho druhého, pak by Ti o tom řekla s tím, že ho miluje a od Tebe chce odejít....Tak, jako se po 20 letech manželství prudce zamilovala moje kamarádka, spálila všechny mosty a šla za svou novou láskou. Děti zůstaly u tatínka.

Toto je můj subjektivní pohled. Nezávidím ti tu situaci.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#71 13. 7. 2017 15:56

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Je ale moc divné, že Ti o tom řekla. Většinou se to lidé snaží utajit.
Když si zaspekuluju, mohl by to být i jistej způsob "provokace". Třeba se paní na manželovi něco nelíbí... má něčeho málo nebo naopak moc... tak to zkouší takhle. Do hlavy jí nevidíme.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#72 13. 7. 2017 22:07

Barča
♥♥♥♥♥♥-

alfa256 napsal(a):

Možná jsem vícekrát použil slovíčko nepovolil, člověk to píše v určitém rozpoložení, ale v reálu to bylo tak, že jsem jí řekl, že si nepřeji, aby dál navštěvovala kurz s ním. Je spousta dalších kurzů a to mi samozřejmě nevadí. Zakázat jí to nemůžu, to chápu.

Já ti rozumím, ale ............. rozpoložení je z člověka cítit, čiší z něj. Takže i když řekneš jednou nepřeji si, příjemce může slyšet nepovoluji ti, nepovoluji ti, nepovoluji ti, nepovoluji ti ....... opakováno ad libitum dle nastavení. Možná by ti pomohlo někde nainstalovat mikrofon a nahrávání, byl bys překvapen, kolikrát jsi zopakoval slovo, které jsi vlastně nikdy neřekl vissla
A na to konto musím říct, že i v tom, jak píšeš o tom, jak maluje a že ji chválíš, cítím jisté protektorství, shovívavost, nechci říkat nadřazenost (ale řeknu to tongue). V tvém psaní mi chybí skutečný zájem o její malování, možná ho nemáš, možná nejsi s to ho vyjádřit, možná ho vyjadřovat nechceš. Je to trošku jako když přinese holčička na konci školního roku domů výkresy, tatínek si je prohlédne - co jiného mu zbývá - a poněkud nepřítomně ji pohladí po hlavičce a řekne, že je to moc pěkné, zvl᚝ ty podzimní listy, co malovali v říjnu, se jí moc povedly a a si vezme za odměnu bombónek. Možná, že bys to měl někdy zkusit, co úsilí stojí něco malovat, jak moc se ti musí změnit pohled a jakou vytrvalost a vášeň k tomu potřebuješ. A nebo si aspoň přečti o životě nějakého malíře, sochaře.

A proč ti to řekla - může ti chtít sdělit, že umělci to tak prostě maj´a ty se s tím smiř, může to znamenat spoustu dalších věcí, ale taky ti tím může chtít sdělit něco dalšího jiného a tohleto může být link, odkaz. A stejně tak tenhle její lektor může být "jen" symbolem toho, co ona ctí a miluje, respektive je pro ni důležité a láskyhodné. A třeb ti to chce říct.

Jak se má tvoje bývalá manželka? Má partnera? Co je to za člověka? Je s ním spokojená? Co na něj říkají vaše děti? Čím se podobá tvá manželka té bývalé. Čím se podobají tvé děti z obou manželství? Čím se liší? Jak spolu vycházejí?

Není tady

#73 13. 7. 2017 22:11

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Mám životní zkušenost, že vztah je dobrý tehdy, když mají partneři stejné zájmy a koníčky. Že stejné se přitahuje, ne protiklady. Ty se po čase zamilovanosti opravdu zase odpuzují. Pokud partneři nemají stejné zájmy, stejné naladění, začnou se míjet. Žijí vedle sebe. Spolu ne.

Není tady

#74 14. 7. 2017 7:19

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Mám životní zkušenost, že vztah je dobrý tehdy, když mají partneři stejné zájmy a koníčky. Že stejné se přitahuje, ne protiklady. Ty se po čase zamilovanosti opravdu zase odpuzují. Pokud partneři nemají stejné zájmy, stejné naladění, začnou se míjet. Žijí vedle sebe. Spolu ne.

s tim souhlasim

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#75 14. 7. 2017 10:25

alfa256
♥♥♥----

Barčo: děkuji za tvůj příspěvek. Možná některé věci nedokáži správně popsat, ale o jejím malování hodně spolu povídáme, probíráme témata, hotové obrázky atd. Rozhodně ji v tom neomezuji, naopak.

Proč to řekla pořád nevím, ale jak někdo uvedl je duší bohémka a asi to tak má. Tohle chápu a nemám důvod ji nějak bránit. Ale nechci tolerovat nějaký milenecký resp. intimní vztah. Hlubší přátelství je asi pochopitelné, ale bez sexu a podobných věcí.

Moje bývalá manželka pár let žila s tím, s kým odešla za svým srdcem. Vzali se. Vyklubal se z něj o něco později alkoholik a začalo tam domácí násilí. Rozvedla se a je teď sama. Když to vezmu globálně, děti jsou vzájemně 100% v pohodě.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí