6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dorka napsal(a):
Selima napsal(a):
alfa256 napsal(a):
Dorko, pan učitel by určitě zaslouil, ale rozpoutala to ona, ona zapálila tu jiskru. On díky tomu, jaký ivot ije vzplál jako věchet a samozřejmě se maximálně snaí. Bohuel jako chlap ho i tak nějak chápuSel, to si dala palec jemu, alebo mne?
Alfo, take kdy ho, coby mmu chapes, tak ho kklidněnnechá aby ti ji vojíděl???
Jemu... je frajer, e uzná aj takúto pravdu...
Není tady
vrabčák napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Pokud paní nebude chtít, je to prosté. Pak bych já uvaovala o setrvání v takovém svazku na místě autora vlákna. Kdy je manelka ... píp... a nemyslí na jejich dvě malé děti a chce mít vechno, manela i milence, tak proč by to manel měl trpět, pokud jemu to tak nevyhovuje? Nemusí, můe to ukončit on.
alfo, ty sice můe být ochoten jí úlet odpustit, ale otázka je, jestli ona o to stojí, aby to ukončila a tys jí odpustil.Evo, ono to není vdy tak jednoznačné, jak by to mohlo vypadat. Netvrdím, e vím, co je správné. Ale upřímně zamilovat se můe kadý. I kdy má manelku/manela. A není to lehké ani pro toho, kdo se zamiloval. Pravděpodobně to neplánoval, prostě se to stalo, třeba vůbec nechce být zamilovaný, ale je to tak silné, e si prostě nemůe pomoct. Přitom ale nechce opustit manelku/manela. Třeba ten, co se zamiloval, potřebuje čas, aby si ujasnil, co vlastně chce. Pokud o toho, kdo se zamiloval jinde, skutečně stojíme, a vztah je v pořádku, moná stojí za to nějaký čas vydret a dát partnerovi prostor, a se rozhodne. ádat hned o rozvod můe být předčasné. Samozřejmě to neplatí v případě, kdy se partner zamilovává opakovaně. Ze své vlastní zkuenosti....
Tulipánko, kdy se jeden z partnerů zamiluje jinde, byl, je, můe být vztah partnerů v pořádku?
Môe...
Není tady
Dorka napsal(a):
No, asi můe...
Má krátkodobá pamě pokulhává, ale ta dlouhodobá mi připomněla hned několik pisatelek, kt.se různým způsobem sem snaily protlačit vícečetné partnerské vztahy... ... Chjo, to byly fakt "výivné" debaty... )
Má dlouhodobá pamě mi vak nechce připomenout jediný případ, kdy by ony misionářky potvrdily, e vydrel déle, ne jejich vlákénko...
A prečo by to mali TEBE potvrdzova? Proste si to vyrieili a prestali sem chodi.
Není tady
Eva. napsal(a):
erem, nejsem vdaná ena, která se zamilovala a oře se svým muem.
Ale s jedným takým si chodila, nie? Alebo je to u muov (prípadne u toho jedného s vežkým..... M) iné?
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Eva. napsal(a):
erem, nejsem vdaná ena, která se zamilovala a oře se svým muem.
Evo, ono to vdy není tak, jak píe. Ale před tím, ne jsem se v té situaci ocitla také, bych tvrdila to samé, co ty Ono je vdy dobré, kdy to vidí i z té druhé strany....
Není tady
Eva. napsal(a):
Tulipánko, nerozumím ti. Má věta znamená, e ena autora vlákna je za něj vdaná, zamilovala se, dokonce to "laskavě" svému mui sdělila a s jeho svolením se můe stýkáním se se svým učitelem malování dokonce "odmilovávat". Take se svým muem pěkně oře.
Já jsem měla jiný vztah. Já jsem zadaná nebyla, proto reaguji na příspěvek erem, e to není totoné.
Ale zamilování v manelství znám. Byla jsem v manelství zamilovaná do jiného mue. Ale nijak jsem to nedávala najevo a nechala jsem si to v sobě, aby to odeznělo, protoe jsem svého mue milovala a nechtěla jsem mu ublíit a ničit ná vztah.
Pripomenula si mi príspevok, kde si písala, e si svojho mua asi nikdy nemilovala... a e on to zrejme cítil a mono to prispelo k jeho zamilovaniu inde.
Není tady
Eva. napsal(a):
Myslím si, e tato ena se svým muem opravdu oře, kdy mu sdělí, e se zamilovala do jiného a dál se s tím jiným setkává a je s ním i v osobním kontaktu, dokonce se "svolením" svého manela.
No, ona to "dovolenie" akosi nepotrebuje, je slobodný človek - a na tom nič nemení ani nejaký iluzórny sžub daný absurdne vo chvíli, keď ani netuila, čo sžubuje. A blbé je, e akýkožvek zákaz len zvýi príalivos zakázaného a venie účastníkov navzájom do náručia... Naopak - a to mám zo ivota, a nielen vlastného - rezignácia na pôvodný vzah a budovanie nového v mnohých prípadoch urýchlia rozpad zamilovanosti a nového zväzku... Realita doenie akékožvek ilúzie. Blbé je, e sa to neraz stáva u v čase, keď je na návraty akosi neskoro.
Není tady
Modrovousi i Tulipánko, díky za názor zkuenějích. Jen tak přemítám, jak si asi kdo představuje vztah, který je v pořádku.
Není tady
alfa256 napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Alfo, myslím, e jsi moc tolerantní a hodnej. Dokud se s ním bude scházet, tak to bude pokračovat. Nevěř tomu, e pokud je zamilovaná, e to ukončí, pokud se budou dále vídat na kurzu. Naopak to poroste dál. Já bych určitě trvala na ukončení vekerého kontaktu s tímto pánem.
Ano, asi jsem blbej, ale zatím se cítím na to jí ty kurzy povolit, ale nic ostatního kolem. Vím, e to tak bude bohuel pro ni těí a nejspí se jí to nepovede ho opustit, vzdát se ho. Ale chci jí dát anci. Samozřejmě, e to bylo první na co jsem myslel kdy jsem se to dozvěděl. Problém je jetě v tom, e na jeho kurzy chodí nae obě děti a těm vysvětlovat proč je musí opustit by bylo taky sloité.
Co by se dělo, kdybys jí ty kursy "nepovolil"? Jaký je mezi vámi (tedy tebou a tvou enou) věkový rozdíl?
Zdá se mi, e tím povolováním a nepovolováním ji přemisuje z místa své partnerky někam k podřízeným nebo vaim dětem. Já vím, e to tak vlastně ani nemyslí, ale slovo "povolit" jen tady pouívá nadmíru a to se s ním musí psát. Jak často ti doma splyne ze rtů, jak často na něj pomyslí?
Proč si myslí, e ti manelka o své zamilovanosti řekla?
Sdílí s ní nějaké "umělecké" zájmy?
Přemýlel jsi (nebo přemýleli jste s manelkou) o párové terapii?
Není tady
Barčo, zajímavé postřehy.
Mám stejný dojem, jako kdy nejsou partner a partnerka, ale otec a dítě. Nemusí to být ani větímvěkovým rozdílem. I kdy ten tam moná je, kdy je to alfovo druhé manelství.
Není tady
Co tak slovíčko "nepovolil/zakázal" nahradit slovy U n e t o l e r o v a l, ptz. coby MU nepustí na svůj rybníček jiného rybáře, poněvač zlatá rybka je JEN jeho, a zalekl se, e ji ulovi kdosi jiný?!?
To nemusí být jen o tom "ona je jen má!"
Není tady
Dorko, ty si slovíčka nahrazovat můe, jak se ti zlíbí.
Důleité vak je, jaká slova a jakým tónem pouívá alfa.
Není tady
Děkuji za velmi důleité a konstruktivní upozornění, paní vrchní učitelkou psychologie a jiných "pravoplatnych" věd. Doufám, e Alfu svými věhlasnými radami dovede ke zdárnému konci jeho dilematu i bez mé chabé pomocí...:-*
Není tady
Boe, to je zase story; pan Gama999, kterému unikají elementární vztahové zákonitosti, se diví, e přijde pan Alfa001 a svede jeho enu. Pan Gama999 je sice out (paní ho má ráda, ale nemiluje ho), ale myslí si, e můe někomu něco dovolovat nebo odpoutět. Sice tím můe dosáhnout toho, e s ním paní zůstane a moná ho bude mít i dále ráda, ale rozhodně tím nezíská její lásku=almuna hodná Gamy.
Není tady
Barča napsal(a):
Co by se dělo, kdybys jí ty kursy "nepovolil"?
To on asi sám neví... ale drtí ho představa, e buď by si z toho paní cho nic nedělala - rozuměj "neposlechla", nebo se rozhodla, e půjde "za těstím"...
Jinak to, co paní provádí, není nic zvlátního - k tomu ani nemusejí bejt nějaký extra vztahový problémy. Prostě najednou znovu objevila, e za hradbama domácnosti je velkej svět a nabízí milión moností... tak ochutnává
Není tady
Barča napsal(a):
Co by se dělo, kdybys jí ty kursy "nepovolil"? Jaký je mezi vámi (tedy tebou a tvou enou) věkový rozdíl?
Zdá se mi, e tím povolováním a nepovolováním ji přemisuje z místa své partnerky někam k podřízeným nebo vaim dětem. Já vím, e to tak vlastně ani nemyslí, ale slovo "povolit" jen tady pouívá nadmíru a to se s ním musí psát. Jak často ti doma splyne ze rtů, jak často na něj pomyslí?
Proč si myslí, e ti manelka o své zamilovanosti řekla?
Sdílí s ní nějaké "umělecké" zájmy?
Přemýlel jsi (nebo přemýleli jste s manelkou) o párové terapii?
Díky Barčo za názor. Věkový rozdíl je 12 let, on je samozřejmě mladí, i kdy né o tolik. S tímto rozdílem si mě brala a nikdy na tento problém nepadlo ani slovíčko. Zároveň si myslím, e není důvod toto řeit, vechny aktivity zatím zvládám
Moná jsem vícekrát pouil slovíčko nepovolil, člověk to píe v určitém rozpoloení, ale v reálu to bylo tak, e jsem jí řekl, e si nepřeji, aby dál navtěvovala kurz s ním. Je spousta dalích kurzů a to mi samozřejmě nevadí. Zakázat jí to nemůu, to chápu.
Po pravdě nevím, proč to řekla, ale ze situace a dalí debaty vyplynulo, e to bylo v určitém rozpoloení, kdy mi nechtěla nic tajit s tím, e je po vem a e to bude dobrý. rozhodně to nebylo ve stylu oznámení "zamilovala jsem se a ty se teď z toho pose...".
Umělecké zájmy v té jejich podobě s ní nesdílím. Samozřejmě její výtvory pochválím, maluje hezky. Vernisá jsem samozřejmě navtívil, hledáme společná témata na obrazy atd. Pokud jde o dalí věci, tak ty sdílíme - kino, divadlo, výstava, koncert. On ji ale nad rámec kurzu zavedl do světa bohémů a jeliko ona to má v dui, tak la za tím a podlehla.
O terapii jsem přemýlel, ale myslím, e je na ni jetě brzy. Pokud se ona rozhodne ve ukončit a zůstat s rodinou, pak přijde ten správný čas.
Není tady
Evo: ano, jak jsem psal výe, věkový rozdíl je, ale nemám dojem, e by ná vztah byl v tom tvém gardu otec - dcera. Nevím, z čeho soudí, ale to e manel manelce "zakáe" scházet se s milencem je trochu jiná kategorie. Jinak jsem jí nikdy nic nezakazoval a samozřejmě fungujeme jako rovnocenní partneři.
Dorko: o tom "ona je jen má" to přece není. V manelství i partnerství je snad normální, e jsem věrný a některé věci dělám jen se svým partnerem. Mít přátele a kamarády jí nebráním, ale s kamarády se nemuchluje.
Helena: neboj, ona neila v hradbách domácnosti jak si myslí. Ale ano, čekal jsem, e a půjde do práce a za koníčky, tak se takové riziko můe objevit.
Není tady
Mně přijde, e je alfa docela v pohodě a řeí to dobře. Je to prakticky stejný návod jako pro eny, kdy si mu najde milenku: věnujte se svým koníčkům, buďte upravení, setkávejte se s přáteli... prostě mějte svůj ivot. Jednak ten, co má milence zjistí, e partner u není tak jistý, pak také uvidí, e o sebe dbá a vypadá dobře a tím, e má své koníčky, tak začíná být i zajímavý. No a kdy by to nezjistil, tak je to takový krok k samostatnosti a příprava na to, e partner odejde.
Já vdycky, kdy něco řeím, tak se ptám sebe: jak to vyřeit s láskou? Pokud ve svém srdci cítím lásku, pak jsou to ideální řeení
A taky je třeba pamatovat, e já jsem sám/sama pro sebe ten/ta nejdůleitějí. Je potřeba neubliovat předevím sám/sama sobě a ne jít sám/sama proti sobě, jen abych nikomu neublíil/a.....
Upravil(a) Tulipánka (13. 7. 2017 10:52)
Není tady
Axi napsal(a):
Boe, to je zase story; pan Gama999, kterému unikají elementární vztahové zákonitosti, se diví, e přijde pan Alfa001 a svede jeho enu. Pan Gama999 je sice out (paní ho má ráda, ale nemiluje ho), ale myslí si, e můe někomu něco dovolovat nebo odpoutět. Sice tím můe dosáhnout toho, e s ním paní zůstane a moná ho bude mít i dále ráda, ale rozhodně tím nezíská její lásku=almuna hodná Gamy.
No, ono to môe by zloitejie... Zaila som priveža Alfa007 samcov, čo sa doma zmenili na nie Gamu, ale Omega paródiu na samca. A z jeho písania mi nevyplýva nič takto jednoznačné...
Není tady
Alfo, reaguji na Tvůj první příspěvek, ostatní si přečtu později.
To, e se partner zamiluje do někoho jiného se stává. Tím to ale nechci zlehčovat. nedivím se, es "vyletěl", co taky jiného....Myslím si, e málokdo by snesl pomylení, e jeho ena (její mu) je zrovna ten konkrétní den s tím, do koho se zamilovala. Nedokáu si představit situaci, e by mi toto partner řekl s tím, e se s tím člověkem bude dál vídat a pomalu to uvede do patřičných mezí - tak nějak jsi to psal.
Nevím, co s tím má dělat Ty, kadý podle svého naturelu. Já bych to ale nesnesla. Řekla bych - já o tebe moc stojím, nechci tě ztratit a protoe Tě miluju, nesnesu, e se s nm bude dál stýkat. Take buď to skonči a já se budu snait se přes to přenést nebo to budem řeit jinak....
Je ale moc divné, e Ti o tom řekla. Větinou se to lidé snaí utajit. Ona ti o tom řekla, jako byste ani nebyli manelé, jako by vá vztah byl jen kamarádský nebo sourozenecký (i přes to milování), tomu opravdu nerozumím. Řekla ti, e ho miluje, ale klidně spí (i?) s Tebou....Kdyby jí na Tobě záleelo, s tímhle by se Ti asi nesvěřila, jetě dokonce i s tím, e se s ním bude dál vídat. Kdyby se opravdu, ale opravdu zamilovala do toho druhého, pak by Ti o tom řekla s tím, e ho miluje a od Tebe chce odejít....Tak, jako se po 20 letech manelství prudce zamilovala moje kamarádka, spálila vechny mosty a la za svou novou láskou. Děti zůstaly u tatínka.
Toto je můj subjektivní pohled. Nezávidím ti tu situaci.
Není tady
Je ale moc divné, e Ti o tom řekla. Větinou se to lidé snaí utajit.
Kdy si zaspekuluju, mohl by to být i jistej způsob "provokace". Třeba se paní na manelovi něco nelíbí... má něčeho málo nebo naopak moc... tak to zkouí takhle. Do hlavy jí nevidíme.
Není tady
alfa256 napsal(a):
Moná jsem vícekrát pouil slovíčko nepovolil, člověk to píe v určitém rozpoloení, ale v reálu to bylo tak, e jsem jí řekl, e si nepřeji, aby dál navtěvovala kurz s ním. Je spousta dalích kurzů a to mi samozřejmě nevadí. Zakázat jí to nemůu, to chápu.
Já ti rozumím, ale ............. rozpoloení je z člověka cítit, čií z něj. Take i kdy řekne jednou nepřeji si, příjemce můe slyet nepovoluji ti, nepovoluji ti, nepovoluji ti, nepovoluji ti ....... opakováno ad libitum dle nastavení. Moná by ti pomohlo někde nainstalovat mikrofon a nahrávání, byl bys překvapen, kolikrát jsi zopakoval slovo, které jsi vlastně nikdy neřekl
A na to konto musím říct, e i v tom, jak píe o tom, jak maluje a e ji chválí, cítím jisté protektorství, shovívavost, nechci říkat nadřazenost (ale řeknu to ). V tvém psaní mi chybí skutečný zájem o její malování, moná ho nemá, moná nejsi s to ho vyjádřit, moná ho vyjadřovat nechce. Je to troku jako kdy přinese holčička na konci kolního roku domů výkresy, tatínek si je prohlédne - co jiného mu zbývá - a poněkud nepřítomně ji pohladí po hlavičce a řekne, e je to moc pěkné, zvlá ty podzimní listy, co malovali v říjnu, se jí moc povedly a a si vezme za odměnu bombónek. Moná, e bys to měl někdy zkusit, co úsilí stojí něco malovat, jak moc se ti musí změnit pohled a jakou vytrvalost a váeň k tomu potřebuje. A nebo si aspoň přečti o ivotě nějakého malíře, sochaře.
A proč ti to řekla - můe ti chtít sdělit, e umělci to tak prostě maj´a ty se s tím smiř, můe to znamenat spoustu dalích věcí, ale taky ti tím můe chtít sdělit něco dalího jiného a tohleto můe být link, odkaz. A stejně tak tenhle její lektor můe být "jen" symbolem toho, co ona ctí a miluje, respektive je pro ni důleité a láskyhodné. A třeb ti to chce říct.
Jak se má tvoje bývalá manelka? Má partnera? Co je to za člověka? Je s ním spokojená? Co na něj říkají vae děti? Čím se podobá tvá manelka té bývalé. Čím se podobají tvé děti z obou manelství? Čím se lií? Jak spolu vycházejí?
Není tady
Mám ivotní zkuenost, e vztah je dobrý tehdy, kdy mají partneři stejné zájmy a koníčky. e stejné se přitahuje, ne protiklady. Ty se po čase zamilovanosti opravdu zase odpuzují. Pokud partneři nemají stejné zájmy, stejné naladění, začnou se míjet. ijí vedle sebe. Spolu ne.
Není tady
Eva. napsal(a):
Mám ivotní zkuenost, e vztah je dobrý tehdy, kdy mají partneři stejné zájmy a koníčky. e stejné se přitahuje, ne protiklady. Ty se po čase zamilovanosti opravdu zase odpuzují. Pokud partneři nemají stejné zájmy, stejné naladění, začnou se míjet. ijí vedle sebe. Spolu ne.
s tim souhlasim
Není tady
Barčo: děkuji za tvůj příspěvek. Moná některé věci nedokái správně popsat, ale o jejím malování hodně spolu povídáme, probíráme témata, hotové obrázky atd. Rozhodně ji v tom neomezuji, naopak.
Proč to řekla pořád nevím, ale jak někdo uvedl je duí bohémka a asi to tak má. Tohle chápu a nemám důvod ji nějak bránit. Ale nechci tolerovat nějaký milenecký resp. intimní vztah. Hlubí přátelství je asi pochopitelné, ale bez sexu a podobných věcí.
Moje bývalá manelka pár let ila s tím, s kým odela za svým srdcem. Vzali se. Vyklubal se z něj o něco později alkoholik a začalo tam domácí násilí. Rozvedla se a je teď sama. Kdy to vezmu globálně, děti jsou vzájemně 100% v pohodě.
Není tady