27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Petr100 napsal(a):
Kdy byl blbej.
Měl bys pouít mnoné číslo, Petře.
Není tady
Skarpo, kolik dneska portskeho, ... teda promin!, toho PRAVÉHO?
Zvlaste tak "zrána"...
Není tady
Dorka napsal(a):
Skarpo, kolik dneska portskeho, ... teda promin!, toho PRAVÉHO?
Zvlaste tak "zrána"...
Cítí se být něčím oslovena, Doroto?
Není tady
vrabčák napsal(a):
I já si myslím, e v hezkým (pěstovaným) vztahu si doivotní věrnost oba můou tak akorát přát, ale úplně jistý si nemůe být ani jeden; druhým ani sebou...
Souhlasím.
Není tady
Eva. napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Jo, jene natěstí kadý jsme jiný a autor vlákna vůbec nemusí do budoucna ádnou nejistotu cítit a nato doivotní.
Ano. Ale zatím sám píe, e ji cítí a u je to rok.
Já bych to upravila na "teprve rok"
Není tady
Eva. napsal(a):
vrabčák napsal(a):
I já si myslím, e v hezkým (pěstovaným) vztahu si doivotní věrnost oba můou tak akorát přát, ale úplně jistý si nemůe být ani jeden; druhým ani sebou...
To bezpochyby. Ale já píu o něčem jiném, o alfově nejistotě po té, co jeho manelka, která svou nevěru nezvládla, mu ji pověsila na nos. Pokud nechtěla odejít, měla udělat ve pro to, aby se to alfa nedozvěděl, dokud se ona nesrovná. A ne své černé svědomí hodit na něj. Ostatně, to u jsem psala na začátku tohoto vlákna.
Doivotní věrnost si určitě lze akorát přát, jistota není nikdy. Ale pokud je vztah hezký a někomu z páru se stane, e zakobrtne, nepoběí s tím za partnerem, ale vyřídí si to sám se sebou a v sobě. A nebude partnera trápit, jako to udělala alfová. Tohle u z mého pohledu pak ádný hezký vztah s happy endem není, protoe paní alfová to nedala.
S tučným naprosto souhlasím. Tohle se nedělá!
Není tady
Eva. napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Jsme lidi různý... Někdo, kdy zakobrtne, tak zatlouká, zatlouká, zatlouká, poučen i věhlasným psychiatrem.
Pro partnera je to tak jistě etřivějí a třeba ani neztratí svoje iluze.
Druhý, v podobný situaci, vychovaný k pravdomluvnosti a čestnosti (např. Husův vyznavač ovlivněný jeho "pravdami") se po velkým zpytování svědomí rozhodne být morálně na výi a partnerovi to vyklopí, čím způsobí víc kody ne uitku...Neměla jsem na mysli zatloukání.
Mimochodem, pan Plzák nikdy nic takového nepronesl, má patné informace.
Zatlouká se tehdy, kdy u partner něco tuí a zeptá se.
Já měla na mysli chovat se tak, aby partner vůbec nic netuil a nepoznal. Vyřídit si to sám v sobě se sebou. A netrápit tím partnera, pokud nechci ze vztahu odejít.
Jo, a čestnost a pravdomluvnost? To měl být vtip, vrabčáku? To není čestnost a pravdomluvnost, ani morální výe, to je neschopnost vyřeit si to sám v sobě, kdy svou nevěru hodí na hlavu partnerovi - a ten a si s tím poradí, jak umí. To je srabáctví a ne morální výe. Podle mě určitě. Ale někdo moná neumí rozeznat mezi morálkou a pravdomulvností na jedné straně a srabáctvím na straně druhé.
Ad. tučné: souhlasím, to není vůbec čestnost či morální výe, ba naopak. To je z mého pohledu srabáctví, nezodpovědnost a doslova hnusárna nejvyího kalibru, protoe vědomě ublííme nejblií osobě tím nejhorím způsobem. A pro to není omluva.
Není tady
Jetě k tý čestnosti, pravdomluvnosti, morální výi...
Pokusila jsem se popsat, jak se zachová část lidí a e jsou v tu chvíli přesvědčeni, e jednají správně. Můj jemně ironický podtón vám, Evo a Lenno, unikl, asi byl málo patrný... Netvrdila jsem, e bych se tak zachovala já. A taky jsem tam připsala, e tyto lidi způsobí víc kody ne uitku a přidala jsem .
Není tady
Eva. napsal(a):
Jasně, Dorko.
Hříník si uleví a nevinný a trpí. "Skvělá" filozofie hříníků.
Ale zasa - nevinný môe odpúa a cíti sa tak morálne na výke... a očakáva za to nejakú protislubu, napr. doivotnú vernos... Niektorých takéto hry bavia, ide len o to, aby bavili obidvoch, inak je to prúser.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Úsměvné ENSKÉ mylení. Zatloukat, zatloukat, zatloukat.
Keď funguje intuícia - a dovtedy aj vzah - nepomáha to. Intuícia vie lepie... A chlapi zamilovaní alebo zblbnutí erotikou robia chyby...
Není tady
Selima napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Úsměvné ENSKÉ mylení. Zatloukat, zatloukat, zatloukat.
Keď funguje intuícia - a dovtedy aj vzah - nepomáha to. Intuícia vie lepie...
A chlapi zamilovaní alebo zblbnutí erotikou robia chyby...
Presne tak - takze hlupy chlap, co to skusa, este hlupejsi ten, co mu to radi...
Není tady
Selima napsal(a):
Ale zasa - nevinný môe odpúa a cíti sa tak morálne na výke... a očakáva za to nejakú protislubu, napr. doivotnú vernos...
Niektorých takéto hry bavia, ide len o to, aby bavili obidvoch, inak je to prúser.
Nebo ani neočekává... jen má celoivotní důvod k tejrání toho druhýho... "pamatuje, Franto/Boka, cos tenkrát..."
Není tady
helena napsal(a):
Selima napsal(a):
Ale zasa - nevinný môe odpúa a cíti sa tak morálne na výke... a očakáva za to nejakú protislubu, napr. doivotnú vernos...
Niektorých takéto hry bavia, ide len o to, aby bavili obidvoch, inak je to prúser.
Nebo ani neočekává... jen má celoivotní důvod k tejrání toho druhýho... "pamatuje, Franto/Boka, cos tenkrát..."
Zase, jako obvykle, ta hnufnějí varianta... Ty musis byt straaaasne nestastna,... nebo zapklá?
Není tady
helena napsal(a):
Selima napsal(a):
To je len iný variant tej istej hry....
Není tady
Bavím se tím, jak to tady ije i bez mého příběhu Holky, stačíte si samy
Není tady
Holky a některý kluci jsou prostě u od přírody trochu sdílnějí. Alfo, klidně se zapoj taky.
Upravil(a) vrabčák (3. 9. 2018 15:32)
Není tady
Vrabce, Alfik neni ten, kdo chce "tláchat", max.tak polechtat ego, kdyz je relativne v pohode, politovat, kdyz jeho ego rozcupovava ten, kdo mu "oj...í" babu a taky ten, co "si myslí, ze uz VYHRAL" ve chvili, kdyz ho vsichni..., co? No, skareda slova nemam rada, no!
Není tady
Dorko, proč myslí, e jsem připojila mrkáčka? Tohle vlákno přece začal příst Alfa. A já ho teď zvu, aby se taky zapojil.
Není tady
Vsak se zapojil. Aj bez vyzvani.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Holky a některý kluci jsou prostě u od přírody trochu sdílnějí.
Alfo, klidně se zapoj taky.
Njn, sme ikulky.
Není tady
Dorko: ano, celé to poramotilo moje ego, to nebudu lhát. Vím moc dobře, e jetě nemám resp. nemáme vyhráno, ale cítím, e je ve na dobré cestě. Bude to teď zcela určitě spousta týdnů, měsíců a třeba i let o tom léčení jizev, opravách rozbitých hrnečků a "zapomínání". Já jsem sám za sebe rád, e jsem to hned nevzdal a neutekl. Udreli jsme rodinu, domácnost, prostě děti mají klid a pohodu.
Přítí týden začnou jeho kurzy, bude znovu chodit k němu do ateliéru. Bude to taková velká zkouka, zda se něco změnilo či ne. Jestli dokáe odolat, povznést se a pokračovat s ním v normální pracovní rovině. Čeká je příprava podzimní společné výstavy (ale jistá není). Ona sama od sebe začala hledat svůj vlastní ateliér s tím, e u tam nechce jezdit a to pro mě hodně znamená.
Není tady
Není tady
alfa256 napsal(a):
Dorko: ..... Ona sama od sebe začala hledat svůj vlastní ateliér s tím, e u tam nechce jezdit a to pro mě hodně znamená.
Zvlastni, ze sis pro reakci vybral zrovna mne. Dik.
Byla jsem od pocatku na tve tema hoooodne citliva, vsak vis .
Pokud nejses "prelud", vpodstate jsem zazila podobnou situaci, kdy jsem se "platonicky" zamilovala do nekoho z blizkeho okoli meho manzelstvi, kde uz byly deti, a "NECO" chybelo...
Nebyl to ucitel v malirskem krouzku, kam jsem sice v tu dobu chodila (no, ale priznavam poctive, ze proto, ze DOMA veci vporadku nebyly!), ale ON SLYSEL ME VOLANI O POMOC. Nekteri muzi zneuzivaji slabosti zen, ale nekteri maji uprimnou snahu je resit.
Obcas, kdyz pises, mam pocit, ze tva zena se "na rozhrani" vzpamatovala, a snazila se veci napravit.
Da se uvazovat o tom, jak se jeji "ctitel" chtel podilet na tom, jestli ji pomuze se vratit do vaseho fungujiciho vztahu, nebo si ji chce urvat pro sebe. V prubehu tveho psani ja mela dojem, ze on ji chce jen pro sebe!!! Mozna ne pro sebe jako partnerku, milenku, manzelku... a kdovicojeste,... ale nezlob se na mne, ja to vidim jen jako "dobre situovanou trofej" (nejenom jako atraktivni umelecky nadanou zenu, ochotnou mu "podnikatelsky" pomahat),...
Promin!
Napsala jsem, co jsem citila!
Není tady
Dorka: Uvidím, jak se on bude chovat se začátkem dalího kolního roku a předevím s jejich spoluprací na výstavě. Musím s tebou souhlasit, e se mu hodí do jeho "portfolia", nebýt jejich vztahu tak u hodně dlouho nic nenamaloval co by lo na výstavu a obávám se, e se své můzy jen tak nebude chtít vzdát. Rozhodně souhlas s tvým pohledem.
Nechci říkat, e u nás bylo doma vechno v pořádku, to asi není nikdy nikde. Ale rozhodně to nebylo o tom, aby ona musela za někým odejít. Jak jsem psal, ona je hodně talentovaná a má to v sobě. Celý ivot dávala přednost něčemu jinému a teď nala prostor se realizovat a jetě s úspěchy. A k tomu, aby se pobláznila byl jen krůček. I proto jsem se snail to ve pochopit i z druhé strany, neutíkat a v klidu čekat na uklidnění a dalí postup. Nebylo to snadné, ale povedlo se. A jak píe, nejspí usoudila přesně na nějakém bodu zlomu, co a jak dál...
Není tady