27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Eva. napsal(a):
Nevím, jestli je ztráta důvěry a ji v podstatě doivotní vnitřní nejistota, happy-end.
Jak u jsem několikrát psala, happy-end se pozná a na smrtelné posteli. Do té doby se můe přihodit leccos.
Doivotná neistota je jediná istota... (okrem smrti) akákožvek iná istota je len ilúzia a barlička. Dá sa hovori o niej alebo vyej pravdepodobnosti, ale ivot ser... kale na pravdepodobnosti a tatistiky a tak to proste je.
A happy end podža mňa môe by aj 5 (10, 15, X) rokov astného vzahu s ako-tak zvládnutým rozchodom... to môeme ma mmch kadý úplne inak.
Upravil(a) Selima (16. 8. 2018 13:17)
Není tady
Selima napsal(a):
Doivotná neistota je jediná istota...
(okrem smrti) akákožvek iná istota je len ilúzia a barlička. Dá sa hovori o niej alebo vyej pravdepodobnosti, ale ivot ser... kale na pravdepodobnosti a tatistiky a tak to proste je.
A happy end podža mňa môe by aj 5 (10, 15, X) rokov astného vzahu s ako-tak zvládnutým rozchodom... to môeme ma mmch kadý úplne inak.
happy end má v sobě END, co je konec
Já to mám určitě úplně jinak, ne ty, Selimo. Pro mě je happy end ve vztahu to, kdy byl hezký, bez nevěr a vydrel a do smrti jednoho z partnerů.
Tady jsem mluvila o zcela konkrétní vnitřní nejistotě do budoucna, kdy jeden partner byl nevěrný. Ty píe veobecně.
Upravil(a) Eva. (16. 8. 2018 14:34)
Není tady
Eva. napsal(a):
... Pro mě je happy end ve vztahu to, kdy byl hezký, bez nevěr a vydrel a do smrti jednoho z partnerů.
No... pokud povauje smrt za "happy end", pak ano.
Není tady
No, Heleno!
Není tady
helena napsal(a):
Eva. napsal(a):
... Pro mě je happy end ve vztahu to, kdy byl hezký, bez nevěr a vydrel a do smrti jednoho z partnerů.No... pokud povauje smrt za "happy end", pak ano.
Přečti si pořádně, co jsem napsala.
Není tady
Eva. napsal(a):
Selima napsal(a):
Doivotná neistota je jediná istota...
(okrem smrti) akákožvek iná istota je len ilúzia a barlička. Dá sa hovori o niej alebo vyej pravdepodobnosti, ale ivot ser... kale na pravdepodobnosti a tatistiky a tak to proste je.
A happy end podža mňa môe by aj 5 (10, 15, X) rokov astného vzahu s ako-tak zvládnutým rozchodom... to môeme ma mmch kadý úplne inak.happy end má v sobě END, co je konec
Já to mám určitě úplně jinak, ne ty, Selimo. Pro mě je happy end ve vztahu to, kdy byl hezký, bez nevěr a vydrel a do smrti jednoho z partnerů.
Tady jsem mluvila o zcela konkrétní vnitřní nejistotě do budoucna, kdy jeden partner byl nevěrný. Ty píe veobecně.
Jo, jene natěstí kadý jsme jiný a autor vlákna vůbec nemusí do budoucna ádnou nejistotu cítit a nato doivotní.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Jo, jene natěstí kadý jsme jiný a autor vlákna vůbec nemusí do budoucna ádnou nejistotu cítit a nato doivotní.
Ano. Ale zatím sám píe, e ji cítí a u je to rok.
Není tady
Eva. napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Ano. Ale zatím sám píe, e ji cítí a u je to rok.
A ja to mám fakt inak, lebo podža mňa je to v poriadku. Naopak sa mi zdá v neporiadku (alebo divné) cíti istotu, tobô istotu doivotnej vernosti druhého človeka. (Aj o sebe samom súdny človek občas zapochybuje, nieto ete o druhom... Spomeň si, ako si si Ty sama bola istá, e so enatým nikdy, ale fakt nikdy... no a pic! Doivotná istota zmizla ako para nad hrncom.)
Není tady
Selimo, o tom já přece vůbec nepíu.
Není tady
I já si myslím, e v hezkým (pěstovaným) vztahu si doivotní věrnost oba můou tak akorát přát, ale úplně jistý si nemůe být ani jeden; druhým ani sebou...
Není tady
vrabčák napsal(a):
I já si myslím, e v hezkým (pěstovaným) vztahu si doivotní věrnost oba můou tak akorát přát, ale úplně jistý si nemůe být ani jeden; druhým ani sebou...
To bezpochyby. Ale já píu o něčem jiném, o alfově nejistotě po té, co jeho manelka, která svou nevěru nezvládla, mu ji pověsila na nos. Pokud nechtěla odejít, měla udělat ve pro to, aby se to alfa nedozvěděl, dokud se ona nesrovná. A ne své černé svědomí hodit na něj. Ostatně, to u jsem psala na začátku tohoto vlákna.
Doivotní věrnost si určitě lze akorát přát, jistota není nikdy. Ale pokud je vztah hezký a někomu z páru se stane, e zakobrtne, nepoběí s tím za partnerem, ale vyřídí si to sám se sebou a v sobě. A nebude partnera trápit, jako to udělala alfová. Tohle u z mého pohledu pak ádný hezký vztah s happy endem není, protoe paní alfová to nedala.
Není tady
Běná nejistota ve vztahu je úplně jiná kategorie, ne nejistota partnera, kterého jeho partnerka ji prokazatelně někdy provedla a u jednou se ta nejistota nevěry stala jistotou nevěry.
Není tady
Jsme lidi různý... Někdo, kdy zakobrtne, tak zatlouká, zatlouká, zatlouká, poučen i věhlasným psychiatrem. Pro partnera je to tak jistě etřivějí a třeba ani neztratí svoje iluze.
Druhý, v podobný situaci, vychovaný k pravdomluvnosti a čestnosti (např. Husův vyznavač ovlivněný jeho "pravdami") se po velkým zpytování svědomí rozhodne být morálně na výi a partnerovi to vyklopí, čím způsobí víc kody ne uitku...
Není tady
vrabčák napsal(a):
Jsme lidi různý... Někdo, kdy zakobrtne, tak zatlouká, zatlouká, zatlouká, poučen i věhlasným psychiatrem.
Pro partnera je to tak jistě etřivějí a třeba ani neztratí svoje iluze.
Druhý, v podobný situaci, vychovaný k pravdomluvnosti a čestnosti (např. Husův vyznavač ovlivněný jeho "pravdami") se po velkým zpytování svědomí rozhodne být morálně na výi a partnerovi to vyklopí, čím způsobí víc kody ne uitku...
Neměla jsem na mysli zatloukání.
Mimochodem, pan Plzák nikdy nic takového nepronesl, má patné informace.
Zatlouká se tehdy, kdy u partner něco tuí a zeptá se.
Já měla na mysli chovat se tak, aby partner vůbec nic netuil a nepoznal. Vyřídit si to sám v sobě se sebou. A netrápit tím partnera, pokud nechci ze vztahu odejít.
Jo, a čestnost a pravdomluvnost? To měl být vtip, vrabčáku? To není čestnost a pravdomluvnost, ani morální výe, to je neschopnost vyřeit si to sám v sobě, kdy svou nevěru hodí na hlavu partnerovi - a ten a si s tím poradí, jak umí. To je srabáctví a ne morální výe. Podle mě určitě. Ale někdo moná neumí rozeznat mezi morálkou a pravdomulvností na jedné straně a srabáctvím na straně druhé.
Upravil(a) Eva. (17. 8. 2018 21:13)
Není tady
Eva. napsal(a):
Neměla jsem na mysli zatloukání.
Mimochodem, pan Plzák nikdy nic takového nepronesl, má patné informace.
Já měla na mysli chovat se tak, aby partner vůbec nic netuil a nepoznal. Vyřídit si to sám v sobě se sebou. A netrápit tím partnera, pokud nechci ze vztahu odejít.
Jo, a čestnost a pravdomluvnost? To měl být vtip...? To není čestnost a pravdomluvnost, ani morální výe, to je neschopnost vyřeit si to sám v sobě, kdy svou nevěru hodí na hlavu partnerovi - a ten a si s tím poradí, jak umí. To je srabáctví a ne morální výe. Podle mě určitě. Ale někdo moná neumí rozeznat mezi morálkou a pravdomulvností na jedné straně a srabáctvím na straně druhé.
Achbóe, co slovo, to perla!
- Mezi legendární výroky velo ono známé "zatloukat, zatloukat, zatloukat", kdy v partnerství přijde řeč na nevěru. zdroj: https://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-d … every.html
- " někdo moná neumí rozeznat mezi morálkou a pravdomulvností na jedné straně a srabáctvím na straně druhé,... ": No ty zcela urcite! A nechtej, abych ti to pripomnela
Ses asik minula povolanim. Melas byt kazatelkou v nejake amoralni cirkvi...
Upravil(a) Dorka (18. 8. 2018 10:49)
Není tady
No jo, no, to je "o tom úhlu pohledu"...
Od pana Plzáka jsem četla víc kníek, na jejich stránkách se to objevilo hned několikrát, taky v rozhovorech v rádiu, televizi i časopisech. Řekla bych, e význam slova "zatloukat" zuuje.
To moje podání působí snad poněkud naivně, ale chtěla jsem jen rozliit, jestli to podvádějící partnerovi řekne, nebo neřekne. Nevím o tom, e by existovala třetí monost. Měla jsem na mysli vztah, z něho podvádějící (zatím) nechce odejít.
S tou čestností a pravdomluvností, to neměl být vtip. Člověk zvyklý mluvit pravdu má, myslím, často problém i něco zatajit.
Taky jsem pro "vyřídit si to sám v sobě se sebou" a souhlasí to i s doporučením pana Plzáka, který s nadhledem sobě vlastním prohlaoval, e přiznání k nevěře neprospěje ani jedný straně.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Taky jsem pro "vyřídit si to sám v sobě se sebou" a souhlasí to i s doporučením pana Plzáka, který s nadhledem sobě vlastním
prohlaoval, e přiznání k nevěře neprospěje ani jedný straně.
Ale ty-ty-ty!
A co úleva napeti hrisnikova svedomi, kdyz pochopil, jakou udelal hovadinu?
Pokud je ten par milujici-se, tak bolest zraneneho po casu vysumi..., a ja bych rekla, ze vztah se muze i utuzit, protoze hrisnik hovadinu opakovat nebude a extrpitel to bude mooc dobre vedet. Podle mne za takovychle okolnosti ani to EVINO "nikdy nevis" neplati, naopak si myslim, ze se zmeni na "mam temer jistotu", ze se to uz nezopakuje...
Ale jo, asi to bude ve smyslu pravidla "sklenice muze byt poloplna, ci poloprazdna"...
Upravil(a) Dorka (18. 8. 2018 19:21)
Není tady
Jasně, Dorko.
Hříník si uleví a nevinný a trpí. "Skvělá" filozofie hříníků.
Není tady
To se ti libi, kdyz se vsadis do role trpiciho, vid?
Akorat si teda vzpomen taky na to, jak ty jsi se ucastnila trapeni manzelek svych milencu. Co myslis, kdyz se vratili DOMU, priznali se zene a vyfasovali svoje "přes hubu", utrápila se zena k smrti, nebo je vzala zpatky do loe?
Není tady
Úsměvné ENSKÉ mylení. Zatloukat, zatloukat, zatloukat.
Není tady
Delate to radi, vid?
No ja nevim, u mne to chlapovi neproslo ani jednou...
Upravil(a) Dorka (19. 8. 2018 10:02)
Není tady
Kdy byl blbej.
Není tady
Nebyl.
To já jsem chytrá...
:+)
No jo, vlastne byl. Ze to zkusil, a pak zatloukal. Odmenila jsem se mu botickama na fotbal...
Upravil(a) Dorka (19. 8. 2018 12:03)
Není tady
Já tuím e jsi byla chytrá. Zatloukala jsi, zatloukala jsi a zatloukala. To je velmi rozumné.
Není tady