27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Zdravím vechny místní. U před mnoha lety jsem zde řeil svůj rozvod a hodně mi názory a rady pomáhaly. Bohuel uplynulo 12 let a jsem zase v podivném partnerském trojúhelníku. Sice píu do této skupiny, ale snad to zatím na rozvod není...
Máme manelství 12 let, dvě krásné děti. Manelka po cca 6 letech doma nastoupila do práce a jeliko měla i zálibu v malování, přihlásila se do krouku malování. Ve jsem bral a beru jako hodně pozitivní věc, protoe po těch letech doma jen s dětmi je třeba se dostat více mezi lidi a trochu přijít na jiné mylenky. Před tím měla deprese a bere nějaké léky. Ta aktivita jednoznačně jí prospěla. O to je to vechno horí
Bohuel na konci roku v nějakém rozpoloení přiznala, e se zamilovala do toho lektora a nedokáe přestat. Proběhlo snad jen nějaké líbání, ale kdo ví Nastal tedy hodně těký čas. Při prvních zprávách jsem jednoznačně po ní chtěl, aby to ukončila, na malování přestala chodit a hlavně se stýkat dál s ním. Skutečně mu napsala, e to chce ukončit, ale já bohuel v tu chvíli ulítnul a byla z toho divoká hádka. Nikdy jsem to před tím neudělal, emoce prostě musely ven. Neumím si představit bez ní ít. Ona mu samozřejmě hned obratem volala, jak jsem na ní zlej a pan lektor se jal zachraňovat svoji můzu.
Snaíme si to trochu vyříkat a najít nějakou cestu, ale moc to nejde. Ona stále tvrdí, e a jí dám čas a e to s ním pomalu "uvede do patřičných mezí", ale na druhou stranu se nechce vzdát chodit na ten krouek a malovat s ním. Chce jeden den v týdnu, kdy bude mít pro sebe (a předpokládám jeho) a pak e bude ve OK. Ale pro koho?
I přes vechny nae hovory si hodně aktivně komunikují, SMS, telefon. Hodně mě to trápí a bolí vědět, e je s ním v takovém intenzivním kontaktu. Vymýlí si různé aktivity a při nich se s ním stýká osobně. Přímé důkazy nemám, ale nasvědčuje tomu řada indícií a k některým se i přiznala.
Nedokáu přestat myslet na to, e miluje někoho jiného, e se s ním chce dál scházet a moná je mezi nima i něco více
Ona stále tvrdí, e mě má ráda, nechce od nás odejít. Ano, nebrání se dotykům, polibkům a ...
Lidičky, poraďte jak z toho. Nechci o ni přijít, jsem ochoten ji ten letní úlet odpustit, jsem i ochoten přetrpět ty její kurzy s ním. Ale ta ostatní komunikace a kontakty s ním mě ubíjí. Ten pocit, e manelka je zamilovaná do někoho dalího (jiného) je ílený. Ano, říká mi dál miláčku, ale tow i jemu
Upravil(a) alfa256 (3. 9. 2017 10:47)
Není tady
Musím jetě podotknout, e manelka je umělecky zaměřená a takové to volnomylenkářství má asi v genech. Ty roky to bylo ale v pořádku, občas la na tance, malovala si sama pro sebe, poslouchala muziku... Zachovala se teď jako poblázněná dvacítka nad svým profesorem a mám dojem, e se to oběma trochu vymklo z rukou...
Není tady
Pokud jde o pana lektora, tak je sám, má dítě, ale s matkou neije, dostává ho občas na hlídání. Je to samozřejmě taky umělec a víc asi není třeba rozepisovat. Pro něj se stala novou můzou (vůbec se mu nedivím), vidí v ní naději na budoucí partnerku. Chápu, e to můe být pro ni idol... On se samozřejmě snaí být s ní co nejvíce v kontaktu, stále píe a myslím, e hledá i různé důvody, proč se s ní sejít.
Není tady
Ja by som začal zisova, čo jej chýba vo vaom vzahu... Mono nič konkrétne (alebo nič, čo by lo napravi - napr. vzrúo z počiatkov vzahu), ale mono je to niečo, na čom sa oplatí popracova... ak, samozrejme, obe strany chcú. Ja v tom priebehu vidím skôr zrkadlo a príznak niečoho ako dôvod.
Není tady
Ahoj, Selimo, díky za názor. Je moné, e jí obecně v naem vztahu něco schází, ale spí je to právě to, e "chce mít trochu svého času, prostoru jen pro sebe". Byla dlouho doma, věnovala se dětem, domácnosti, rodině. Za to ji obdivuji. Občas si vyla na kafe s kamarádkami, ale ne moc často. Proto jsem byl rád, e si nala práci na pár dní v týdnu a e začala chodit do toho krouku malování. Měla jednou týdně pro sebe večer a hodně jí to pomohlo. Nikdy jsem jí v tom nebránil a nejspí bránit nebudu...
... ale měla se vyhnout tomu zamilování. To bolí.
Není tady
Ahoj Alfo,
jednoznačně byste si měli promluvit, co od toho druhého očekáváte a zda jste ve vztahu spokojeni, co vám chybí. Jene také je na eně, aby se naučila ocenit partnera takový, jaký je a neměla potřebu nechávat se oslnit "barevnýma cinkrlátkama". My eny toti se rády zamilováváme do někoho, koho obdivujeme, kdo má charisma a koho tak trochu nemůeme mít....
Upravil(a) Tulipánka (10. 7. 2017 15:43)
Není tady
Tulipánko, napsala jsi to moc hezky, hlavně v té poslední větě. Myslím, e ná vztah je relativně v pohodě. Ona chtěla prostor pro svoji aktivitu, koníček a dostala ho. Muselo to přicházet během celého toho roku. Jeho bohuel můe mít, on by po ní skočil hned.
Ale určitě si při nějaké nejblií vhodné příleitosti promluvíme. Díky.
Není tady
alfa256 napsal(a):
Tulipánko, napsala jsi to moc hezky, hlavně v té poslední větě. Myslím, e ná vztah je relativně v pohodě. Ona chtěla prostor pro svoji aktivitu, koníček a dostala ho. Muselo to přicházet během celého toho roku. Jeho bohuel můe mít, on by po ní skočil hned.
Ale určitě si při nějaké nejblií vhodné příleitosti promluvíme. Díky.
Nemůeme mít myleno i ve smyslu e u manela mám
Není tady
Po hubě by zaslouil, pan učitel!
Od tebe!
To by "charizma" rychlé zmizelo!
Není tady
alfa256 napsal(a):
Snaíme si to trochu vyříkat a najít nějakou cestu, ale moc to nejde. Ona stále tvrdí, e a jí dám čas a e to s ním pomalu "uvede do patřičných mezí", ale na druhou stranu se nechce vzdát chodit na ten krouek a malovat s ním. Chce jeden den v týdnu, kdy bude mít pro sebe (a předpokládám jeho) a pak e bude ve OK. Ale pro koho?
Alfo, myslím, e jsi moc tolerantní a hodnej. Dokud se s ním bude scházet, tak to bude pokračovat. Nevěř tomu, e pokud je zamilovaná, e to ukončí, pokud se budou dále vídat na kurzu. Naopak to poroste dál. Já bych určitě trvala na ukončení vekerého kontaktu s tímto pánem.
Není tady
Já bych určitě trvala na ukončení vekerého kontaktu s tímto pánem.
Hm... a jak bys toho chtěla dosáhnout, pokud paní nebude chtít?
Není tady
Pokud paní nebude chtít, je to prosté. Pak bych já uvaovala o setrvání v takovém svazku na místě autora vlákna. Kdy je manelka ... píp... a nemyslí na jejich dvě malé děti a chce mít vechno, manela i milence, tak proč by to manel měl trpět, pokud jemu to tak nevyhovuje? Nemusí, můe to ukončit on.
alfo, ty sice můe být ochoten jí úlet odpustit, ale otázka je, jestli ona o to stojí, aby to ukončila a tys jí odpustil.
Není tady
Eva. napsal(a):
Pokud paní nebude chtít, je to prosté. Pak bych já uvaovala o setrvání v takovém svazku na místě autora vlákna. Kdy je manelka ... píp... a nemyslí na jejich dvě malé děti a chce mít vechno, manela i milence, tak proč by to manel měl trpět, pokud jemu to tak nevyhovuje? Nemusí, můe to ukončit on.
alfo, ty sice můe být ochoten jí úlet odpustit, ale otázka je, jestli ona o to stojí, aby to ukončila a tys jí odpustil.
Evo, ono to není vdy tak jednoznačné, jak by to mohlo vypadat. Netvrdím, e vím, co je správné. Ale upřímně zamilovat se můe kadý. I kdy má manelku/manela. A není to lehké ani pro toho, kdo se zamiloval. Pravděpodobně to neplánoval, prostě se to stalo, třeba vůbec nechce být zamilovaný, ale je to tak silné, e si prostě nemůe pomoct. Přitom ale nechce opustit manelku/manela. Třeba ten, co se zamiloval, potřebuje čas, aby si ujasnil, co vlastně chce. Pokud o toho, kdo se zamiloval jinde, skutečně stojíme, a vztah je v pořádku, moná stojí za to nějaký čas vydret a dát partnerovi prostor, a se rozhodne. ádat hned o rozvod můe být předčasné. Samozřejmě to neplatí v případě, kdy se partner zamilovává opakovaně. Ze své vlastní zkuenosti....
Není tady
Dorka napsal(a):
Od tebe!
To by "charizma" rychlé zmizelo!
Dorko, pan učitel by určitě zaslouil, ale rozpoutala to ona, ona zapálila tu jiskru. On díky tomu, jaký ivot ije vzplál jako věchet a samozřejmě se maximálně snaí. Bohuel jako chlap ho i tak nějak chápu
Není tady
LENNNA napsal(a):
Alfo, myslím, e jsi moc tolerantní a hodnej. Dokud se s ním bude scházet, tak to bude pokračovat. Nevěř tomu, e pokud je zamilovaná, e to ukončí, pokud se budou dále vídat na kurzu. Naopak to poroste dál. Já bych určitě trvala na ukončení vekerého kontaktu s tímto pánem.
Ano, asi jsem blbej, ale zatím se cítím na to jí ty kurzy povolit, ale nic ostatního kolem. Vím, e to tak bude bohuel pro ni těí a nejspí se jí to nepovede ho opustit, vzdát se ho. Ale chci jí dát anci. Samozřejmě, e to bylo první na co jsem myslel kdy jsem se to dozvěděl. Problém je jetě v tom, e na jeho kurzy chodí nae obě děti a těm vysvětlovat proč je musí opustit by bylo taky sloité.
Není tady
LENNNA napsal(a):
alfa256 napsal(a):
HM, ja by som im naopak dopriala rýchlo sa dosta do reality, napríklad zača spolu i, stara sa o deti, riei bené problémy domácnosti... To nejedna charizma zmizne ako para nad hrncom. Lene prípadný návrat by bol v takomto prípade aký, ak nie nemoný...
Není tady
helena napsal(a):
Já bych určitě trvala na ukončení vekerého kontaktu s tímto pánem.
Hm... a jak bys toho chtěla dosáhnout, pokud paní nebude chtít?
Paní zatím předstírá, e to chce ukončit, ale nejde to ze dne na den a bude chtít na to čas. Nemám představu kolik času jí dát na rozmylení a finální rozhodnutí, odchod od něj...
Na druhou stranu se ale obávám, e kadým dnem kdy budou dál v kontaktu se to bude prohlubovat a on pod tíhou případného rozchodu bude jetě aktivnějí, pozornějí, sladí atd.
Není tady
alfa256 napsal(a):
Dorka napsal(a):
Od tebe!
To by "charizma" rychlé zmizelo!Dorko, pan učitel by určitě zaslouil, ale rozpoutala to ona, ona zapálila tu jiskru. On díky tomu, jaký ivot ije vzplál jako věchet a samozřejmě se maximálně snaí. Bohuel jako chlap ho i tak nějak chápu
Není tady
Eva. napsal(a):
Vztah rozhodně zatím nemám v úmyslu opoutět, ale tvoje poznámka na závěr "...ty sice můe být ochoten jí úlet odpustit, ale otázka je, jestli ona o to stojí, aby to ukončila a tys jí odpustil.". to je dobrý.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Evo, ono to není vdy tak jednoznačné, jak by to mohlo vypadat. Netvrdím, e vím, co je správné. Ale upřímně zamilovat se můe kadý. I kdy má manelku/manela. A není to lehké ani pro toho, kdo se zamiloval. Pravděpodobně to neplánoval, prostě se to stalo, třeba vůbec nechce být zamilovaný, ale je to tak silné, e si prostě nemůe pomoct. Přitom ale nechce opustit manelku/manela. Třeba ten, co se zamiloval, potřebuje čas, aby si ujasnil, co vlastně chce. Pokud o toho, kdo se zamiloval jinde, skutečně stojíme, a vztah je v pořádku, moná stojí za to nějaký čas vydret a dát partnerovi prostor, a se rozhodne. ádat hned o rozvod můe být předčasné. Samozřejmě to neplatí v případě, kdy se partner zamilovává opakovaně. Ze své vlastní zkuenosti....
Moc dobře jsi to vystihla. Díky.
Není tady
Selima napsal(a):
HM, ja by som im naopak dopriala rýchlo sa dosta do reality, napríklad zača spolu i, stara sa o deti, riei bené problémy domácnosti... To nejedna charizma zmizne ako para nad hrncom.
Lene prípadný návrat by bol v takomto prípade aký, ak nie nemoný...
jj, to má pravdu Ona ale nechce s ním ít, nechce se k němu stěhovat nebo ho stěhovat k nám. Myslím, e jí jde o "paralelní vztah na volné noze" se zachováním naí rodiny, domácnosti a veho okolo. On pan umělec je na rodinný ivot jak jsem pochopil trochu nepraktický
Upravil(a) alfa256 (3. 9. 2017 13:29)
Není tady
chce mít vechno, manela i milence, tak proč by to manel měl trpět, pokud jemu to tak nevyhovuje? Nemusí, můe to ukončit on.
Někteří pánové jsou takoví... ne a neodejdou, neukončí manelství...
Paní zatím předstírá, e to chce ukončit, ale nejde to ze dne na den a bude chtít na to čas. Nemám představu kolik času jí dát na rozmylení a finální rozhodnutí, odchod od něj...
No - rozchod je záleitostí cca pár minut. Někdy i míň, kdy se nekoná osobně
Proč to "nejde ze dne na den"?
Upravil(a) helena (11. 7. 2017 13:37)
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Tulipánko, zamilovat se můe, to se můe stát. Ale můe svou zamilovanost nechat v sobě navdy a nikdy ji nedat najevo a neničit kvůli ní své manelství. Protoe to u je jenom krok k tomu, mít dalí vztah a znovu se zamilovat atd atd atd., jak jsi napsala i ty. Ale my přece nejsme zvířátka.
Není tady
alfa256 napsal(a):
Dorka napsal(a):
Od tebe!
To by "charizma" rychlé zmizelo!Dorko, pan učitel by určitě zaslouil, ale rozpoutala to ona, ona zapálila tu jiskru. On díky tomu, jaký ivot ije vzplál jako věchet a samozřejmě se maximálně snaí. Bohuel jako chlap ho i tak nějak chápu
A i přesto o ni stojí?
Osobně nestojím o partnera, co mě nemiluje, co potřebuje zpestření, co si hraje s city.
Ale chápu, e ne kadý to má stejně. A taky chápu, e vy máte jetě malé děti.
I kdy - upřímně, se divím tobě, e po jednom nezdařeném manelství s fin. problémy jsi el do dalího manelství a pořídil si dalí děti...
Není tady
alfa256 napsal(a):
Vztah rozhodně zatím nemám v úmyslu opoutět, ale tvoje poznámka na závěr "...ty sice můe být ochoten jí úlet odpustit, ale otázka je, jestli ona o to stojí, aby to ukončila a tys jí odpustil.". to je dobrý.
To je osobní zkuenost...
Není tady