6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím všechny místní. Už před mnoha lety jsem zde řešil svůj rozvod a hodně mi názory a rady pomáhaly. Bohužel uplynulo 12 let a jsem zase v podivném partnerském trojúhelníku. Sice píšu do této skupiny, ale snad to zatím na rozvod není...
Máme manželství 12 let, dvě krásné děti. Manželka po cca 6 letech doma nastoupila do práce a jelikož měla i zálibu v malování, přihlásila se do kroužku malování. Vše jsem bral a beru jako hodně pozitivní věc, protože po těch letech doma jen s dětmi je třeba se dostat více mezi lidi a trochu přijít na jiné myšlenky. Před tím měla deprese a bere nějaké léky. Ta aktivita jednoznačně jí prospěla. O to je to všechno horší
Bohužel na konci roku v nějakém rozpoložení přiznala, že se zamilovala do toho lektora a nedokáže přestat. Proběhlo snad jen nějaké líbání, ale kdo ví Nastal tedy hodně těžký čas. Při prvních zprávách jsem jednoznačně po ní chtěl, aby to ukončila, na malování přestala chodit a hlavně se stýkat dál s ním. Skutečně mu napsala, že to chce ukončit, ale já bohužel v tu chvíli ulítnul a byla z toho divoká hádka. Nikdy jsem to před tím neudělal, emoce prostě musely ven. Neumím si představit bez ní žít. Ona mu samozřejmě hned obratem volala, jak jsem na ní zlej a pan lektor se jal zachraňovat svoji můzu.
Snažíme si to trochu vyříkat a najít nějakou cestu, ale moc to nejde. Ona stále tvrdí, že ať jí dám čas a že to s ním pomalu "uvede do patřičných mezí", ale na druhou stranu se nechce vzdát chodit na ten kroužek a malovat s ním. Chce jeden den v týdnu, kdy bude mít pro sebe (a předpokládám jeho) a pak že bude vše OK. Ale pro koho?
I přes všechny naše hovory si hodně aktivně komunikují, SMS, telefon. Hodně mě to trápí a bolí vědět, že je s ním v takovém intenzivním kontaktu. Vymýšlí si různé aktivity a při nich se s ním stýká osobně. Přímé důkazy nemám, ale nasvědčuje tomu řada indícií a k některým se i přiznala.
Nedokážu přestat myslet na to, že miluje někoho jiného, že se s ním chce dál scházet a možná je mezi nima i něco více
Ona stále tvrdí, že mě má ráda, nechce od nás odejít. Ano, nebrání se dotykům, polibkům a ...
Lidičky, poraďte jak z toho. Nechci o ni přijít, jsem ochoten ji ten letní úlet odpustit, jsem i ochoten přetrpět ty její kurzy s ním. Ale ta ostatní komunikace a kontakty s ním mě ubíjí. Ten pocit, že manželka je zamilovaná do někoho dalšího (jiného) je šílený. Ano, říká mi dál miláčku, ale tow i jemu
Upravil(a) alfa256 (3. 9. 2017 10:47)
Není tady
Musím ještě podotknout, že manželka je umělecky zaměřená a takové to volnomyšlenkářství má asi v genech. Ty roky to bylo ale v pořádku, občas šla na tance, malovala si sama pro sebe, poslouchala muziku... Zachovala se teď jako poblázněná dvacítka nad svým profesorem a mám dojem, že se to oběma trochu vymklo z rukou...
Není tady
Pokud jde o pana lektora, tak je sám, má dítě, ale s matkou nežije, dostává ho občas na hlídání. Je to samozřejmě taky umělec a víc asi není třeba rozepisovat. Pro něj se stala novou můzou (vůbec se mu nedivím), vidí v ní naději na budoucí partnerku. Chápu, že to může být pro ni idol... On se samozřejmě snaží být s ní co nejvíce v kontaktu, stále píše a myslím, že hledá i různé důvody, proč se s ní sejít.
Není tady
Ja by som začal zisťovať, čo jej chýba vo vašom vzťahu... Možno nič konkrétne (alebo nič, čo by šlo napraviť - napr. vzrúšo z počiatkov vzťahu), ale možno je to niečo, na čom sa oplatí popracovať... ak, samozrejme, obe strany chcú. Ja v tom priebehu vidím skôr zrkadlo a príznak niečoho ako dôvod.
Není tady
Ahoj, Selimo, díky za názor. Je možné, že jí obecně v našem vztahu něco schází, ale spíš je to právě to, že "chce mít trochu svého času, prostoru jen pro sebe". Byla dlouho doma, věnovala se dětem, domácnosti, rodině. Za to ji obdivuji. Občas si vyšla na kafe s kamarádkami, ale ne moc často. Proto jsem byl rád, že si našla práci na pár dní v týdnu a že začala chodit do toho kroužku malování. Měla jednou týdně pro sebe večer a hodně jí to pomohlo. Nikdy jsem jí v tom nebránil a nejspíš bránit nebudu...
... ale měla se vyhnout tomu zamilování. To bolí.
Není tady
Ahoj Alfo,
jednoznačně byste si měli promluvit, co od toho druhého očekáváte a zda jste ve vztahu spokojeni, co vám chybí. Jenže také je na ženě, aby se naučila ocenit partnera takový, jaký je a neměla potřebu nechávat se oslnit "barevnýma cinkrlátkama". My ženy totiž se rády zamilováváme do někoho, koho obdivujeme, kdo má charisma a koho tak trochu nemůžeme mít....
Upravil(a) Tulipánka (10. 7. 2017 15:43)
Není tady
Tulipánko, napsala jsi to moc hezky, hlavně v té poslední větě. Myslím, že náš vztah je relativně v pohodě. Ona chtěla prostor pro svoji aktivitu, koníček a dostala ho. Muselo to přicházet během celého toho roku. Jeho bohužel může mít, on by po ní skočil hned.
Ale určitě si při nějaké nejbližší vhodné příležitosti promluvíme. Díky.
Není tady
alfa256 napsal(a):
Tulipánko, napsala jsi to moc hezky, hlavně v té poslední větě. Myslím, že náš vztah je relativně v pohodě. Ona chtěla prostor pro svoji aktivitu, koníček a dostala ho. Muselo to přicházet během celého toho roku. Jeho bohužel může mít, on by po ní skočil hned.
Ale určitě si při nějaké nejbližší vhodné příležitosti promluvíme. Díky.
Nemůžeme mít myšleno i ve smyslu že už manžela mám
Není tady
Po hubě by zasloužil, pan učitel!
Od tebe!
To by "charizma" rychlé zmizelo!
Není tady
alfa256 napsal(a):
Snažíme si to trochu vyříkat a najít nějakou cestu, ale moc to nejde. Ona stále tvrdí, že ať jí dám čas a že to s ním pomalu "uvede do patřičných mezí", ale na druhou stranu se nechce vzdát chodit na ten kroužek a malovat s ním. Chce jeden den v týdnu, kdy bude mít pro sebe (a předpokládám jeho) a pak že bude vše OK. Ale pro koho?
Alfo, myslím, že jsi moc tolerantní a hodnej. Dokud se s ním bude scházet, tak to bude pokračovat. Nevěř tomu, že pokud je zamilovaná, že to ukončí, pokud se budou dále vídat na kurzu. Naopak to poroste dál. Já bych určitě trvala na ukončení veškerého kontaktu s tímto pánem.
Není tady
Já bych určitě trvala na ukončení veškerého kontaktu s tímto pánem.
Hm... a jak bys toho chtěla dosáhnout, pokud paní nebude chtít?
Není tady
Pokud paní nebude chtít, je to prosté. Pak bych já uvažovala o setrvání v takovém svazku na místě autora vlákna. Když je manželka ... píp... a nemyslí na jejich dvě malé děti a chce mít všechno, manžela i milence, tak proč by to manžel měl trpět, pokud jemu to tak nevyhovuje? Nemusí, může to ukončit on.
alfo, ty sice můžeš být ochoten jí úlet odpustit, ale otázka je, jestli ona o to stojí, aby to ukončila a tys jí odpustil.
Není tady
Eva. napsal(a):
Pokud paní nebude chtít, je to prosté. Pak bych já uvažovala o setrvání v takovém svazku na místě autora vlákna. Když je manželka ... píp... a nemyslí na jejich dvě malé děti a chce mít všechno, manžela i milence, tak proč by to manžel měl trpět, pokud jemu to tak nevyhovuje? Nemusí, může to ukončit on.
alfo, ty sice můžeš být ochoten jí úlet odpustit, ale otázka je, jestli ona o to stojí, aby to ukončila a tys jí odpustil.
Evo, ono to není vždy tak jednoznačné, jak by to mohlo vypadat. Netvrdím, že vím, co je správné. Ale upřímně zamilovat se může každý. I když má manželku/manžela. A není to lehké ani pro toho, kdo se zamiloval. Pravděpodobně to neplánoval, prostě se to stalo, třeba vůbec nechce být zamilovaný, ale je to tak silné, že si prostě nemůže pomoct. Přitom ale nechce opustit manželku/manžela. Třeba ten, co se zamiloval, potřebuje čas, aby si ujasnil, co vlastně chce. Pokud o toho, kdo se zamiloval jinde, skutečně stojíme, a vztah je v pořádku, možná stojí za to nějaký čas vydržet a dát partnerovi prostor, ať se rozhodne. Žádat hned o rozvod může být předčasné. Samozřejmě to neplatí v případě, kdy se partner zamilovává opakovaně. Ze své vlastní zkušenosti....
Není tady
Dorka napsal(a):
Od tebe!
To by "charizma" rychlé zmizelo!
Dorko, pan učitel by určitě zasloužil, ale rozpoutala to ona, ona zapálila tu jiskru. On díky tomu, jaký život žije vzplál jako věchet a samozřejmě se maximálně snaží. Bohužel jako chlap ho i tak nějak chápu
Není tady
LENNNA napsal(a):
Alfo, myslím, že jsi moc tolerantní a hodnej. Dokud se s ním bude scházet, tak to bude pokračovat. Nevěř tomu, že pokud je zamilovaná, že to ukončí, pokud se budou dále vídat na kurzu. Naopak to poroste dál. Já bych určitě trvala na ukončení veškerého kontaktu s tímto pánem.
Ano, asi jsem blbej, ale zatím se cítím na to jí ty kurzy povolit, ale nic ostatního kolem. Vím, že to tak bude bohužel pro ni těžší a nejspíš se jí to nepovede ho opustit, vzdát se ho. Ale chci jí dát šanci. Samozřejmě, že to bylo první na co jsem myslel když jsem se to dozvěděl. Problém je ještě v tom, že na jeho kurzy chodí naše obě děti a těm vysvětlovat proč je musí opustit by bylo taky složité.
Není tady
LENNNA napsal(a):
alfa256 napsal(a):
HM, ja by som im naopak dopriala rýchlo sa dostať do reality, napríklad začať spolu žiť, starať sa o deti, riešiť bežné problémy domácnosti... To nejedna charizma zmizne ako para nad hrncom. Lenže prípadný návrat by bol v takomto prípade ťažký, ak nie nemožný...
Není tady
helena napsal(a):
Já bych určitě trvala na ukončení veškerého kontaktu s tímto pánem.
Hm... a jak bys toho chtěla dosáhnout, pokud paní nebude chtít?
Paní zatím předstírá, že to chce ukončit, ale nejde to ze dne na den a bude chtít na to čas. Nemám představu kolik času jí dát na rozmyšlení a finální rozhodnutí, odchod od něj...
Na druhou stranu se ale obávám, že každým dnem kdy budou dál v kontaktu se to bude prohlubovat a on pod tíhou případného rozchodu bude ještě aktivnější, pozornější, sladší atd.
Není tady
alfa256 napsal(a):
Dorka napsal(a):
Od tebe!
To by "charizma" rychlé zmizelo!Dorko, pan učitel by určitě zasloužil, ale rozpoutala to ona, ona zapálila tu jiskru. On díky tomu, jaký život žije vzplál jako věchet a samozřejmě se maximálně snaží. Bohužel jako chlap ho i tak nějak chápu
Není tady
Eva. napsal(a):
Vztah rozhodně zatím nemám v úmyslu opouštět, ale tvoje poznámka na závěr "...ty sice můžeš být ochoten jí úlet odpustit, ale otázka je, jestli ona o to stojí, aby to ukončila a tys jí odpustil.". to je dobrý.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Evo, ono to není vždy tak jednoznačné, jak by to mohlo vypadat. Netvrdím, že vím, co je správné. Ale upřímně zamilovat se může každý. I když má manželku/manžela. A není to lehké ani pro toho, kdo se zamiloval. Pravděpodobně to neplánoval, prostě se to stalo, třeba vůbec nechce být zamilovaný, ale je to tak silné, že si prostě nemůže pomoct. Přitom ale nechce opustit manželku/manžela. Třeba ten, co se zamiloval, potřebuje čas, aby si ujasnil, co vlastně chce. Pokud o toho, kdo se zamiloval jinde, skutečně stojíme, a vztah je v pořádku, možná stojí za to nějaký čas vydržet a dát partnerovi prostor, ať se rozhodne. Žádat hned o rozvod může být předčasné. Samozřejmě to neplatí v případě, kdy se partner zamilovává opakovaně. Ze své vlastní zkušenosti....
Moc dobře jsi to vystihla. Díky.
Není tady
Selima napsal(a):
HM, ja by som im naopak dopriala rýchlo sa dostať do reality, napríklad začať spolu žiť, starať sa o deti, riešiť bežné problémy domácnosti... To nejedna charizma zmizne ako para nad hrncom. Lenže prípadný návrat by bol v takomto prípade ťažký, ak nie nemožný...
jj, to máš pravdu Ona ale nechce s ním žít, nechce se k němu stěhovat nebo ho stěhovat k nám. Myslím, že jí jde o "paralelní vztah na volné noze" se zachováním naší rodiny, domácnosti a všeho okolo. On pan umělec je na rodinný život jak jsem pochopil trochu nepraktický
Upravil(a) alfa256 (3. 9. 2017 13:29)
Není tady
chce mít všechno, manžela i milence, tak proč by to manžel měl trpět, pokud jemu to tak nevyhovuje? Nemusí, může to ukončit on.
Někteří pánové jsou takoví... ne a neodejdou, neukončí manželství...
Paní zatím předstírá, že to chce ukončit, ale nejde to ze dne na den a bude chtít na to čas. Nemám představu kolik času jí dát na rozmyšlení a finální rozhodnutí, odchod od něj...
No - rozchod je záležitostí cca pár minut. Někdy i míň, když se nekoná osobně
Proč to "nejde ze dne na den"?
Upravil(a) helena (11. 7. 2017 13:37)
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Tulipánko, zamilovat se může, to se může stát. Ale může svou zamilovanost nechat v sobě navždy a nikdy ji nedat najevo a neničit kvůli ní své manželství. Protože to už je jenom krok k tomu, mít další vztah a znovu se zamilovat atd atd atd., jak jsi napsala i ty. Ale my přece nejsme zvířátka.
Není tady
alfa256 napsal(a):
Dorka napsal(a):
Od tebe!
To by "charizma" rychlé zmizelo!Dorko, pan učitel by určitě zasloužil, ale rozpoutala to ona, ona zapálila tu jiskru. On díky tomu, jaký život žije vzplál jako věchet a samozřejmě se maximálně snaží. Bohužel jako chlap ho i tak nějak chápu
A i přesto o ni stojíš?
Osobně nestojím o partnera, co mě nemiluje, co potřebuje zpestření, co si hraje s city.
Ale chápu, že ne každý to má stejně. A taky chápu, že vy máte ještě malé děti.
I když - upřímně, se divím tobě, že po jednom nezdařeném manželství s fin. problémy jsi šel do dalšího manželství a pořídil si další děti...
Není tady
alfa256 napsal(a):
Vztah rozhodně zatím nemám v úmyslu opouštět, ale tvoje poznámka na závěr "...ty sice můžeš být ochoten jí úlet odpustit, ale otázka je, jestli ona o to stojí, aby to ukončila a tys jí odpustil.". to je dobrý.
To je osobní zkušenost...
Není tady