18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Judyna napsal(a):
No - někdy takové spontánní poznání, či probuzení, můe přijít jako blesk z čistého nebe a najednou se Ti rozjasní a ví - např. jak se rozhodnout. Někdy stačí třeba jedno slovo, či zdánlivě bezvýznamná situace, která Ti napoví.
Přesně tak.
Není tady
Judyna napsal(a):
Takových různých (konspiračních) teorií se vynořilo hodně. Např ta o působení mimozemských civilizací nebo jiných realitách u je hodně stará. Vdy se najdou lidé, kteří tak nějak nejsou schopni ít normální, běný ivot, nejsou ani věřící, tak se upínají k tomuto. Pak jsou opravdu duchovní lidé, kteří ale (a tomu věřím) nevychází z nějakého filmu či kníek, ba se jimi ani neinspirují.
A si kadý studuje co chce. Jasně.
Já osobně si myslím, e úkolem kadého z nás je proít svůj ivot co moná nejlépe a pokud mono přispět k něčemu dobrému. I kdy to někomu moná připadá přízemní a neduchovní, tak to prostě vidím.
ano!
Není tady
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
luďku, to je zajímavé, cos napsal.
Já si ale myslím, e ádný člověk za svého ivota takové dokonalosti nedosáhne. Právě kvůli nedokonalosti lidského mozku, očí atd.
Proto mi přijde zbytečné se tím teď zabývat.
Já si počkám, a budu v jiném světě a a se dozvím, jak to doopravdy bylo/je.proč by nemohl dosáhnout "malé dokonalosti" aby pochopil základy duchovního světa a následně principy vesmíru. je mýtus myslet si e to nějak přijde samo, e musíme mezitím proít několik desítek inkarnací a odít si svoje karmy atd.
male dokonalosti se dá přiblíitto třeba za 10-20 let.
je to v moci člověka, i v jeho právech. Stvořitel tomu nikdy nebránil a nebrání , ostatně proč by měl ?
Stvořitel nikoho neinkarnuje!
Není tady
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
nemyslím si. viděl bych to spí naopak. větinou je probuzení přímo uměrné vůlí. pokud je to spontánní, pak s tím dotyčný neumí pracovat nebo se v tom plácá - deprese, schiza , nenalezední cíle atd.
a pak ten sponánní dar radi zahodí s tím, e je to moc náročné a e tohle nečekal atd.Já si přesně naopak myslím a mám i z vlastní zkuenosti, e teprve kdy to přijde spontánně, samo, kdy do toho (čehokoliv) člověk dozraje a neláme to přes koleno a netlačí to vůlí, teprve pak je to to pravé.
Vůle, rozum, to není ten správný vůdce pro tyto věci. Je třeba počkat, ne člověk sám vnitřně dozraje. Věci přicházejí samy v tu pravou chvíli a ne kdy my chceme.
Ano!
Není tady
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
nemyslím si. viděl bych to spí naopak. větinou je probuzení přímo uměrné vůlí. pokud je to spontánní, pak s tím dotyčný neumí pracovat nebo se v tom plácá - deprese, schiza , nenalezední cíle atd.
a pak ten sponánní dar radi zahodí s tím, e je to moc náročné a e tohle nečekal atd.Já si přesně naopak myslím a mám i z vlastní zkuenosti, e teprve kdy to přijde spontánně, samo, kdy do toho (čehokoliv) člověk dozraje a neláme to přes koleno a netlačí to vůlí, teprve pak je to to pravé.
Vůle, rozum, to není ten správný vůdce pro tyto věci. Je třeba počkat, ne člověk sám vnitřně dozraje. Věci přicházejí samy v tu pravou chvíli a ne kdy my chceme.
no vidí, a já mám stejně jako mnoho mých kolegů, kteří proli " zasvěcením " nikoli z lidské vůle ale z boí , jinou zkuenost.
kdybych se nesnail, necvičil a netrénoval, tak nic nemám resp málo mám( a ostatní taky ne)
ono to samo jaksi nejde. je nutné se kolit, přemýlet ,učit se ( jak jsem psal v jiném článku)
kdy o tom něco ví, tak můe pokračovat v dalím poznávání. jinak zůstane na místě v jedné z desítek duchovních nauk a dál nic.
Není tady
Dorka napsal(a):
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
luďku, to je zajímavé, cos napsal.
Já si ale myslím, e ádný člověk za svého ivota takové dokonalosti nedosáhne. Právě kvůli nedokonalosti lidského mozku, očí atd.
Proto mi přijde zbytečné se tím teď zabývat.
Já si počkám, a budu v jiném světě a a se dozvím, jak to doopravdy bylo/je.proč by nemohl dosáhnout "malé dokonalosti" aby pochopil základy duchovního světa a následně principy vesmíru. je mýtus myslet si e to nějak přijde samo, e musíme mezitím proít několik desítek inkarnací a odít si svoje karmy atd.
male dokonalosti se dá přiblíitto třeba za 10-20 let.
je to v moci člověka, i v jeho právech. Stvořitel tomu nikdy nebránil a nebrání , ostatně proč by měl ?Stvořitel nikoho neinkarnuje!
myslí ? ja mám jinou zkuenost z prohlídky duchovní oblasti v " první nadzemní " jak tomu říkám. tam se rozhoduje o tom, co kdo jak a kdy bude postupovat bud v duchovní oblasti s následným "kolením" , aby mohl absoulvovat bud znovuzrození nebo zustat v " první nadzemní" o tom rozhodují vysoce postavené duchovní bytosti , které si troufám říct mají ke stvořiteli blí, ne my.
Není tady
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
Vůle, rozum, to není ten správný vůdce pro tyto věci. Je třeba počkat, ne člověk sám vnitřně dozraje. Věci přicházejí samy v tu pravou chvíli a ne kdy my chceme.no vidí, a já mám stejně jako mnoho mých kolegů, kteří proli " zasvěcením " nikoli z lidské vůle ale z boí , jinou zkuenost.
kdybych se nesnail, necvičil a netrénoval, tak nic nemám resp málo mám( a ostatní taky ne)
ono to samo jaksi nejde. je nutné se kolit, přemýlet ,učit se ( jak jsem psal v jiném článku)
kdy o tom něco ví, tak můe pokračovat v dalím poznávání. jinak zůstane na místě v jedné z desítek duchovních nauk a dál nic.
Luďku, slova, slova, slova a skutek utek.
A taky si protiřečí. Nejdříve píe, e probuzení je úměrné vůli a kdy ti napíu, e to není pravda, e je to spontánní, tak zase napíe - nikoli z lidské vůle, ale z boí... Čili pro mě - spontánní, a je člověk připraven. Take potvrzuje to, co jsem napsala já.
Má to dost popletené a taky z tebe promlouvá namylenost a pýcha.
Není tady
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
Já si přesně naopak myslím a mám i z vlastní zkuenosti, e teprve kdy to přijde spontánně, samo, kdy do toho (čehokoliv) člověk dozraje a neláme to přes koleno a netlačí to vůlí, teprve pak je to to pravé.
Vůle, rozum, to není ten správný vůdce pro tyto věci. Je třeba počkat, ne člověk sám vnitřně dozraje. Věci přicházejí samy v tu pravou chvíli a ne kdy my chceme.no vidí, a já mám stejně jako mnoho mých kolegů, kteří proli " zasvěcením " nikoli z lidské vůle ale z boí , jinou zkuenost.
kdy o tom něco ví, tak můe pokračovat v dalím poznávání. jinak zůstane na místě v jedné z desítek duchovních nauk a dál nic.Luďku, slova, slova, slova a skutek utek.
A taky si protiřečí. Nejdříve píe, e probuzení je úměrné vůli a kdy ti napíu, e to není pravda, e je to spontánní, tak zase napíe - nikoli z lidské vůle, ale z boí... Čili pro mě - spontánní, a je člověk připraven. Take potvrzuje to, co jsem napsala já.
hele ta tvoje omletá pýcha u taky bývá nudná.
Není tady
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
Já si přesně naopak myslím a mám i z vlastní zkuenosti, e teprve kdy to přijde spontánně, samo, kdy do toho (čehokoliv) člověk dozraje a neláme to přes koleno a netlačí to vůlí, teprve pak je to to pravé.
kdy o tom něco ví, tak můe pokračovat v dalím poznávání. jinak zůstane na místě v jedné z desítek duchovních nauk a dál nic.Luďku, slova, slova, slova a skutek utek.
samozřejmě k tomu musí mít od boha svolení , to vak neznamená e se nemusí nic učit. je nutné se ve naučit, abys nedělala chyby.
to boí poehnání je z důvodu vlastních duchovních vstupů do duchovní oblasti. kdy jej nemá, výsledek je v podstatě stejný , akorát ty si jen myslí, e jsi v duchovní oblasti a ve skutečnosti lítá jen po myslích a astrálech lidí a tvůj vlastní vjem - vizualizace se nemusí moc liit od pravého duchovního obrazu.
Není tady
luděk napsal(a):
Selima napsal(a):
Judyna napsal(a):
Takových různých (konspiračních) teorií se vynořilo hodně. Např ta o působení mimozemských civilizací nebo jiných realitách u je hodně stará. Vdy se najdou lidé, kteří tak nějak nejsou schopni ít normální, běný ivot, nejsou ani věřící, tak se upínají k tomuto. Pak jsou opravdu duchovní lidé, kteří ale (a tomu věřím) nevychází z nějakého filmu či kníek, ba se jimi ani neinspirují.
A si kadý studuje co chce. Jasně.
Já osobně si myslím, e úkolem kadého z nás je proít svůj ivot co moná nejlépe a pokud mono přispět k něčemu dobrému. I kdy to někomu moná připadá přízemní a neduchovní, tak to prostě vidím.To sa ale nevylučuje s tým prvým - a väčinou ono prebudenie alebo "osvietenie" nie je vôžou ovplyvnitežné.
a pak ten sponánní dar radi zahodí s tím, e je to moc náročné a e tohle nečekal atd.
Ja mám inú skúsenos - stretla som mraky žudí, ktorí robili vetko moné aj nemoné, aby to dosiahli, ale ono im to nejako unikalo (asi sa ego pretláčalo príli silno). No a keď to tak nejako pustili a nechali veci plynú (prípadne na sebe a na zlepení sveta pracovali tak nejako mimochodom), ono to prilo.
Není tady
Selima napsal(a):
luděk napsal(a):
Selima napsal(a):
To sa ale nevylučuje s tým prvým - a väčinou ono prebudenie alebo "osvietenie" nie je vôžou ovplyvnitežné.
a pak ten sponánní dar radi zahodí s tím, e je to moc náročné a e tohle nečekal atd.Ja mám inú skúsenos - stretla som mraky žudí, ktorí robili vetko moné aj nemoné, aby to dosiahli, ale ono im to nejako unikalo (asi sa ego pretláčalo príli silno). No a keď to tak nejako pustili a nechali veci plynú (prípadne na sebe a na zlepení sveta pracovali tak nejako mimochodom), ono to prilo.
..Nakonec jsme se dopracovaly k podobnému.....(viz vytučnělé a můj příspěvek, na který jsi reagovala - "....úkolem kadého z nás je proít svůj ivot co moná nejlépe a pokud mono přispět k něčemu dobrému. I kdy to někomu moná připadá přízemní a neduchovní....")
Upravil(a) Judyna (31. 7. 2017 22:42)
Není tady
I kdy to někomu moná připadá přízemní a neduchovní...
To zas bude jekotu, a si ten někdo přečte, e mi to připomíná cosi o kyselých hroznech... případně ono známé "Kdo umí , umí, kdo neumí, učí, kdo neumí ani učit, dělá ředitele."
Není tady
Selima napsal(a):
luděk napsal(a):
Selima napsal(a):
To sa ale nevylučuje s tým prvým - a väčinou ono prebudenie alebo "osvietenie" nie je vôžou ovplyvnitežné.
a pak ten sponánní dar radi zahodí s tím, e je to moc náročné a e tohle nečekal atd.Ja mám inú skúsenos - stretla som mraky žudí, ktorí robili vetko moné aj nemoné, aby to dosiahli, ale ono im to nejako unikalo (asi sa ego pretláčalo príli silno). No a keď to tak nejako pustili a nechali veci plynú (prípadne na sebe a na zlepení sveta pracovali tak nejako mimochodom), ono to prilo.
jo, taky to tak jde, ovem není to tím, e by se konalo dobro. je to tím, e se zklidnila mysl na úroveň potřebnou k tomu, abychom začli rozliovat jiné - duchovní niance mylení a tím si i pamatovali ve potřebné k tomu aby duchovní věci fungovaly. ono je nutné dostat tyto informace do hlubího, pak hlubokého podvědomí a odtud do astrálních polí a následne mimo mozek do
" matrixu" jak se tady diskutuje.
no a pak to lidem funguje. cest k dosaení těchto vlastností je mnoho. třeba např těký stres, úraz s komatem a následně s vymístěním ducha a due a návratem zpět do těla, dlouhodobá výuka a trening, askeze , meditace při které se sniuje krevní tlak a na úroven katalepsie a smrti, předání vibrací od učitele- zasvěcení, boí vyvolení atd.
jen je důleité potom s těmi dary-vlastnostmi pracovat v souladu s boími zákony. tohle rozpoznat je podstatně sloitějí ne vlastnosti mít ( ostatně jsou nám jen propůjčeny a podle toho jak s nimi naloíme jsou nám i ponechány pro dalí ivot)
Upravil(a) luděk (2. 8. 2017 10:55)
Není tady
Kadý je na zcela jiné úrovni, ke které se dopracoval. Někdo se dostane dál a někdo se tam ztěka dostává nebo nedostává.
No a postupně dveře se otvírají podle toho, jak jsme připravení.......
Není tady
Anna M napsal(a):
Kadý je na zcela jiné úrovni, ke které se dopracoval. Někdo se dostane dál a někdo se tam ztěka dostává nebo nedostává.
No a postupně dveře se otvírají podle toho, jak jsme připravení.......
ano, a připravenost znamená vědomosti.
konfucius - Co slyím, to zapomenu. Co vidím, si pamatuji. Co si vyzkouím, tomu rozumím
Upravil(a) luděk (2. 8. 2017 15:03)
Není tady
Opravdu "jenom" vědomosti?
Není tady
"Úďa" je úchyl... ↘
Není tady
Judyna napsal(a):
vědomosti jsou pro připravenost. znalosti jsou pro práci. kdy u chceme slovíčkařit.
Upravil(a) luděk (3. 8. 2017 9:43)
Není tady
luděk napsal(a):
Judyna napsal(a):
vědomosti jsou pro připravenost. znalosti jsou pro práci. kdy u chceme slovíčkařit.
patně sis to vysvětlil. slovíčkaření - to je Tvůj pohled. Nechytám Tě za slovo, jen se ptám, jestli dle tvého k připravenosti opravdu stačí "jen" vědomosti. Jen je v úvozovkách proto, e jsou určitě potřebné a není to málo.
Přesto si myslím, e stejně důleité jako vědomosti (ne-li důleitějí)jsou i dalí věci. Já nevím, jak to přesně nazvat, ale něco jako postoj člověka, jeho morálka, způsob mylení apod. To se moc nastudovat nedá - si myslím. Trochu se to asi dá ovlivnit prací na sobě, ale není moné, e takoví lidé u se rodí - s určitým základem?
Není tady
Judyna napsal(a):
luděk napsal(a):
Judyna napsal(a):
patně sis to vysvětlil. slovíčkaření - to je Tvůj pohled. Nechytám Tě za slovo, jen se ptám, jestli dle tvého k připravenosti opravdu stačí "jen" vědomosti. Jen je v úvozovkách proto, e jsou určitě potřebné a není to málo.
Přesto si myslím, e stejně důleité jako vědomosti (ne-li důleitějí)jsou i dalí věci. Já nevím, jak to přesně nazvat, ale něco jako postoj člověka, jeho morálka, způsob mylení apod. To se moc nastudovat nedá - si myslím. Trochu se to asi dá ovlivnit prací na sobě, ale není moné, e takoví lidé u se rodí - s určitým základem?
myslím, e ne, je v moci člověka ve změnit, i svou povahu . ostatně povahu taky dělá energie, která "nabíjí "astrál člověka . dalí věc je ta, e z naeho pohledu se člověk můe chovat amorálně ale z boího ne. jednou jsem tady psa v příměrul , e např řezník zabíjí zvířata pro svou potěchu při práci a pro svou práci a duchovně mu nic nehrozí ale kdy lápne např na motýla aby se naplnilo jeho ego , má u panaboha vroubek. tohle existuje a je nutné to taky zahrnout do duchovního vzestupu člověka. a duchovnějí lidé případně mistři to musí u člověka vidět. jinak nemohou radit v určitých oblastech ivota , tím spíe nemůou ani učit duchovní věci.
druhá věc je , e máme universální výuku mravností kde se v podstatě nechybuje ( církve a jejich knihy) ele taky se člověk dál ne za ně nedostane. to platí i pro zpusob ivota - nikomu nekoď a pomáhej jak to jde. proije ivot v podstatě v pohodě, ale krom té pohody u nic jiného nezaije . je to koda, protoe poznávat podstatu ivota a světa je úasné.
ale cesta je volba. kadý si můe vybrat
Není tady
myslím, e ne, je v moci člověka ve změnit, i svou povahu
No jo, ale zase - pokud chce něco změnit, tak na to musí mít nějakou svou "kapacitu", přes kterou se prostě nedostane, i kdybys sebevíc chtěl? Musí Ti být shůry dáno, abys mohl něco měnit, ne?
Ví - jako kdy má třeba někdo talent na muziku a kdo ho prostě nemá, tak se hudebnímu sluchu nenaučí a nenaučí ani nikoho jiného, i kdy teorii nastudovat lze.
Neber to jako nějaké rozporování, jen si povídáme nerejpu. Zajímá mě to i přesto, e v této oblasti(jako i v mnoha jiných) opavdu vzdělaná nejsem.
Není tady