Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 28. 7. 2017 19:17

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: MATRIX kontra REALITA – kniha Davida Ickeho

Judyna napsal(a):

No - někdy takové spontánní poznání, či probuzení, může přijít jako blesk z čistého nebe a najednou se Ti rozjasní a víš - např. jak se rozhodnout. Někdy stačí třeba jedno slovo, či zdánlivě bezvýznamná situace,  která Ti napoví.

Přesně tak.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#52 30. 7. 2017 9:54

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Judyna napsal(a):

Takových různých  (konspiračních) teorií se vynořilo hodně. Např ta o působení mimozemských civilizací nebo jiných realitách už je hodně stará. Vždy se najdou lidé, kteří tak nějak nejsou schopni žít normální, běžný život, nejsou ani věřící, tak se upínají k tomuto. Pak jsou opravdu duchovní lidé, kteří ale (a tomu věřím) nevychází z nějakého filmu či knížek, ba se jimi ani neinspirují.
A si každý studuje co chce. Jasně.
Já osobně si myslím, že úkolem každého z nás je prožít svůj život co možná nejlépe a pokud možno přispět k něčemu dobrému. I když to někomu možná připadá přízemní a neduchovní, tak to prostě vidím.

ano!

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#53 30. 7. 2017 9:58

Dorka
Zablokovaný

luděk napsal(a):

Eva. napsal(a):

luďku, to je zajímavé, cos napsal.
Já si ale myslím, že žádný člověk za svého života takové dokonalosti nedosáhne. Právě kvůli nedokonalosti lidského mozku, očí atd.
Proto mi přijde zbytečné se tím teď zabývat.
Já si počkám, až budu v jiném světě a až se dozvím, jak to doopravdy bylo/je. stolt

proč by nemohl dosáhnout "malé dokonalosti" aby pochopil základy duchovního světa a následně principy vesmíru.  je mýtus myslet si že to nějak přijde samo, že musíme mezitím prožít několik desítek inkarnací a odžít si svoje karmy atd.
male dokonalosti se dá přiblížitto třeba za 10-20 let.
je to v moci člověka, i v jeho právech. Stvořitel tomu nikdy nebránil a nebrání , ostatně proč by měl ?

Stvořitel nikoho neinkarnuje!

Není tady

#54 30. 7. 2017 10:06

Dorka
Zablokovaný

Eva. napsal(a):

luděk napsal(a):

nemyslím si. viděl bych to spíš naopak. většinou je probuzení  přímo uměrné vůlí.  pokud je to spontánní, pak s tím dotyčný neumí pracovat nebo se v tom plácá - deprese, schiza , nenalezední cíle atd.
a pak ten sponánní dar radši zahodí s tím, že je to moc náročné a že tohle nečekal atd.

Já si přesně naopak myslím a mám i z vlastní zkušenosti, že teprve když to přijde spontánně, samo, když do toho (čehokoliv) člověk dozraje a neláme to přes koleno a netlačí to vůlí, teprve pak je to to pravé.
Vůle, rozum, to není ten správný vůdce pro tyto věci. Je třeba počkat, než člověk sám vnitřně dozraje. Věci přicházejí samy v tu pravou chvíli a ne když my chceme.

Ano!

Není tady

#55 30. 7. 2017 22:36

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

luděk napsal(a):

nemyslím si. viděl bych to spíš naopak. většinou je probuzení  přímo uměrné vůlí.  pokud je to spontánní, pak s tím dotyčný neumí pracovat nebo se v tom plácá - deprese, schiza , nenalezední cíle atd.
a pak ten sponánní dar radši zahodí s tím, že je to moc náročné a že tohle nečekal atd.

Já si přesně naopak myslím a mám i z vlastní zkušenosti, že teprve když to přijde spontánně, samo, když do toho (čehokoliv) člověk dozraje a neláme to přes koleno a netlačí to vůlí, teprve pak je to to pravé.
Vůle, rozum, to není ten správný vůdce pro tyto věci. Je třeba počkat, než člověk sám vnitřně dozraje. Věci přicházejí samy v tu pravou chvíli a ne když my chceme.

no vidíš, a já mám stejně jako mnoho mých kolegů, kteří prošli " zasvěcením " nikoli z lidské vůle ale z boží , jinou zkušenost.
kdybych se nesnažil, necvičil a netrénoval, tak nic nemám  resp málo mám( a ostatní taky ne)
ono to samo jaksi nejde. je nutné se školit, přemýšlet ,učit se ( jak jsem psal  v jiném článku)
když o tom něco víš, tak můžeš pokračovat v dalším poznávání.  jinak zůstaneš na místě v jedné z desítek duchovních nauk a dál nic.

s blbci není radno diskutovat. udělaj z tebe blbce

Není tady

#56 30. 7. 2017 22:40

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Dorka napsal(a):

luděk napsal(a):

Eva. napsal(a):

luďku, to je zajímavé, cos napsal.
Já si ale myslím, že žádný člověk za svého života takové dokonalosti nedosáhne. Právě kvůli nedokonalosti lidského mozku, očí atd.
Proto mi přijde zbytečné se tím teď zabývat.
Já si počkám, až budu v jiném světě a až se dozvím, jak to doopravdy bylo/je. stolt

proč by nemohl dosáhnout "malé dokonalosti" aby pochopil základy duchovního světa a následně principy vesmíru.  je mýtus myslet si že to nějak přijde samo, že musíme mezitím prožít několik desítek inkarnací a odžít si svoje karmy atd.
male dokonalosti se dá přiblížitto třeba za 10-20 let.
je to v moci člověka, i v jeho právech. Stvořitel tomu nikdy nebránil a nebrání , ostatně proč by měl ?

Stvořitel nikoho neinkarnuje!

myslíš ?  ja mám jinou zkušenost z prohlídky  duchovní oblasti v " první nadzemní " jak tomu říkám.  tam se rozhoduje o tom, co kdo jak a kdy bude postupovat bud v duchovní oblasti s následným "školením" , aby mohl absoulvovat  bud znovuzrození nebo zustat v " první nadzemní" o tom rozhodují vysoce postavené duchovní bytosti , které si troufám říct mají ke stvořiteli  blíž, než my.

Není tady

#57 31. 7. 2017 7:21

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

luděk napsal(a):

Eva. napsal(a):

luděk napsal(a):

no vidíš, a já mám stejně jako mnoho mých kolegů, kteří prošli " zasvěcením " nikoli z lidské vůle ale z boží , jinou zkušenost.
kdybych se nesnažil, necvičil a netrénoval, tak nic nemám  resp málo mám( a ostatní taky ne)
ono to samo jaksi nejde. je nutné se školit, přemýšlet ,učit se ( jak jsem psal  v jiném článku)
když o tom něco víš, tak můžeš pokračovat v dalším poznávání.  jinak zůstaneš na místě v jedné z desítek duchovních nauk a dál nic.

Luďku, slova, slova, slova a skutek utek.
A taky si protiřečíš. Nejdříve píšeš, že probuzení je úměrné vůli a když ti napíšu, že to není pravda, že je to spontánní, tak zase napíšeš - nikoli z lidské vůle, ale z boží...  Čili pro mě - spontánní, až je člověk připraven. Takže potvrzuješ to, co jsem napsala já. stolt
Mᚠto dost popletené a taky z tebe promlouvá namyšlenost až pýcha.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#58 31. 7. 2017 11:52

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

luděk napsal(a):

Eva. napsal(a):

A taky si protiřečíš. Nejdříve píšeš, že probuzení je úměrné vůli a když ti napíšu, že to není pravda, že je to spontánní, tak zase napíšeš - nikoli z lidské vůle, ale z boží...  Čili pro mě - spontánní, až je člověk připraven. Takže potvrzuješ to, co jsem napsala já. stolt

hele ta tvoje omletá pýcha už taky bývá nudná. big_smile

Není tady

#59 31. 7. 2017 11:57

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

luděk napsal(a):

Eva. napsal(a):

samozřejmě k tomu musíš mít od boha svolení , to však neznamená že se nemusíš nic učit. je nutné se vše naučit, abys nedělala chyby.
to boží požehnání je  z důvodu vlastních duchovních vstupů do duchovní oblasti.  když jej nemáš, výsledek je v podstatě stejný , akorát ty si jen myslíš, že jsi v duchovní oblasti a ve skutečnosti lítᚠjen po myslích a astrálech lidí a tvůj vlastní vjem - vizualizace se nemusí moc lišit od pravého duchovního obrazu.

Není tady

#60 31. 7. 2017 13:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

luděk napsal(a):

Selima napsal(a):

Judyna napsal(a):

Takových různých  (konspiračních) teorií se vynořilo hodně. Např ta o působení mimozemských civilizací nebo jiných realitách už je hodně stará. Vždy se najdou lidé, kteří tak nějak nejsou schopni žít normální, běžný život, nejsou ani věřící, tak se upínají k tomuto. Pak jsou opravdu duchovní lidé, kteří ale (a tomu věřím) nevychází z nějakého filmu či knížek, ba se jimi ani neinspirují.
A si každý studuje co chce. Jasně.
Já osobně si myslím, že úkolem každého z nás je prožít svůj život co možná nejlépe a pokud možno přispět k něčemu dobrému. I když to někomu možná připadá přízemní a neduchovní, tak to prostě vidím.

smile To sa ale nevylučuje s tým prvým - a väčšinou ono prebudenie alebo "osvietenie" nie je vôžou ovplyvnitežné.

Ja mám inú skúsenos - stretla som mraky žudí, ktorí robili všetko možné aj nemožné, aby to dosiahli, ale ono im to nejako unikalo (asi sa ego pretláčalo príliš silno). No a keď to tak nejako pustili a nechali veci plynú (prípadne na sebe a na zlepšení sveta pracovali tak nejako mimochodom), ono to prišlo.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#61 31. 7. 2017 22:39

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

luděk napsal(a):

Selima napsal(a):

smile To sa ale nevylučuje s tým prvým - a väčšinou ono prebudenie alebo "osvietenie" nie je vôžou ovplyvnitežné.

Ja mám inú skúsenos - stretla som mraky žudí, ktorí robili všetko možné aj nemožné, aby to dosiahli, ale ono im to nejako unikalo (asi sa ego pretláčalo príliš silno). No a keď to tak nejako pustili a nechali veci plynú (prípadne na sebe a na zlepšení sveta pracovali tak nejako mimochodom), ono to prišlo.

..Nakonec jsme se dopracovaly k podobnému.....(viz vytučnělé a můj příspěvek, na který jsi reagovala - "....úkolem každého z nás je prožít svůj život co možná nejlépe a pokud možno přispět k něčemu dobrému. I když to někomu možná připadá přízemní a neduchovní....")

Upravil(a) Judyna (31. 7. 2017 22:42)

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#62 1. 8. 2017 7:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥

I když to někomu možná připadá přízemní a neduchovní...
To zas bude jekotu, až si ten někdo přečte, že mi to připomíná cosi o kyselých hroznech... případně ono známé "Kdo umí , umí, kdo neumí, učí, kdo neumí ani učit, dělá ředitele." http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#63 2. 8. 2017 10:52

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

luděk napsal(a):

Selima napsal(a):

jo, taky to tak jde, ovšem není to tím, že by se konalo dobro. je to tím, že se zklidnila mysl na úroveň potřebnou k tomu, abychom začli rozlišovat jiné - duchovní niance myšlení a tím si i pamatovali vše potřebné k tomu aby duchovní věci fungovaly. ono je nutné dostat tyto informace do hlubšího, pak hlubokého podvědomí a odtud do astrálních polí a následne mimo mozek do
" matrixu" jak se tady diskutuje.
no a pak  to lidem funguje. cest k dosažení těchto vlastností je mnoho. třeba např těžký stres, úraz s komatem a následně s vymístěním ducha a duše a návratem zpět do těla, dlouhodobá výuka a trening, askeze , meditace při které se snižuje krevní tlak až na úroven katalepsie a smrti, předání vibrací od učitele- zasvěcení, boží vyvolení atd.
jen je důležité potom s těmi dary-vlastnostmi pracovat v souladu s božími zákony. tohle rozpoznat je podstatně složitější než vlastnosti mít ( ostatně jsou nám jen propůjčeny a podle toho jak s nimi naložíme jsou nám i ponechány pro další život)

Upravil(a) luděk (2. 8. 2017 10:55)

Není tady

#64 2. 8. 2017 13:54

Anna M
♥♥-----

Každý je na zcela jiné úrovni, ke které se dopracoval. Někdo se dostane dál a někdo se tam ztěžka dostává nebo nedostává.
No a postupně dveře se otvírají podle toho, jak jsme připravení.......

Není tady

#65 2. 8. 2017 14:57

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Anna M napsal(a):

Každý je na zcela jiné úrovni, ke které se dopracoval. Někdo se dostane dál a někdo se tam ztěžka dostává nebo nedostává.
No a postupně dveře se otvírají podle toho, jak jsme připravení.......

ano, a připravenost znamená vědomosti. 
konfucius -  Co slyším, to zapomenu. Co vidím, si pamatuji. Co si vyzkouším, tomu rozumím

Upravil(a) luděk (2. 8. 2017 15:03)

Není tady

#66 2. 8. 2017 16:40

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Opravdu "jenom" vědomosti?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#67 2. 8. 2017 21:20

Dorka
Zablokovaný

"Úďa" je úchyl... ↘

Není tady

#68 3. 8. 2017 9:41

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

vědomosti jsou pro připravenost. znalosti jsou pro práci. když už chceme slovíčkařit.

Upravil(a) luděk (3. 8. 2017 9:43)

Není tady

#69 3. 8. 2017 10:00

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

luděk napsal(a):

Judyna napsal(a):

vědomosti jsou pro připravenost. znalosti jsou pro práci. když už chceme slovíčkařit.

Špatně sis to vysvětlil. slovíčkaření - to je Tvůj pohled. Nechytám Tě za slovo, jen se ptám, jestli dle tvého k připravenosti opravdu stačí "jen" vědomosti. Jen je v úvozovkách proto, že jsou určitě potřebné a není to málo.
Přesto si myslím, že stejně důležité jako vědomosti (ne-li důležitější)jsou i další věci. Já nevím, jak to přesně nazvat, ale něco jako postoj člověka, jeho morálka, způsob myšlení apod. To se moc nastudovat nedá - si myslím. Trochu se to asi dá ovlivnit prací na sobě, ale není možné, že takoví lidé už se rodí - s určitým základem?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#70 3. 8. 2017 14:10

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

luděk napsal(a):

Judyna napsal(a):

Špatně sis to vysvětlil. slovíčkaření - to je Tvůj pohled. Nechytám Tě za slovo, jen se ptám, jestli dle tvého k připravenosti opravdu stačí "jen" vědomosti. Jen je v úvozovkách proto, že jsou určitě potřebné a není to málo.
Přesto si myslím, že stejně důležité jako vědomosti (ne-li důležitější)jsou i další věci. Já nevím, jak to přesně nazvat, ale něco jako postoj člověka, jeho morálka, způsob myšlení apod. To se moc nastudovat nedá - si myslím. Trochu se to asi dá ovlivnit prací na sobě, ale není možné, že takoví lidé už se rodí - s určitým základem?

myslím, že ne, je v moci člověka vše změnit, i svou povahu . ostatně povahu taky dělá  energie, která "nabíjí "astrál člověka . další věc je ta, že z našeho pohledu se člověk může chovat amorálně ale z božího ne. jednou jsem tady psa v příměrul , že např řezník zabíjí zvířata pro svou potěchu při práci a pro svou práci a duchovně mu nic nehrozí ale když šlápne např na motýla aby se naplnilo jeho ego , má u panaboha vroubek.  tohle existuje a je nutné to taky zahrnout do duchovního vzestupu člověka. a duchovnější lidé případně mistři to musí u člověka vidět. jinak nemohou radit v určitých oblastech života , tím spíše nemůžou ani učit duchovní věci.
druhá věc je , že máme universální výuku mravností kde se v podstatě nechybuje ( církve a jejich knihy) ele taky se člověk dál než za ně nedostane. to platí i pro zpusob života - nikomu neškoď a pomáhej jak to jde. prožiješ život v podstatě v pohodě, ale krom té pohody už nic jiného nezažiješ . je to škoda, protože poznávat podstatu života a světa je úžasné.
ale cesta je volba. každý si může vybrat smile

Není tady

#71 3. 8. 2017 15:56

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

myslím, že ne, je v moci člověka vše změnit, i svou povahu

No jo, ale zase - pokud chceš něco změnit, tak na to musíš mít nějakou svou "kapacitu", přes kterou se prostě nedostaneš, i kdybys sebevíc chtěl? Musí Ti být shůry dáno, abys mohl něco měnit, ne?
Víš - jako když má třeba někdo talent na muziku a kdo ho prostě nemá, tak se hudebnímu sluchu nenaučí a nenaučí ani nikoho jiného, i když teorii nastudovat lze.
Neber to jako nějaké rozporování, jen si povídáme nerejpu. Zajímá mě to i přesto, že v této oblasti(jakož i v mnoha jiných) opavdu vzdělaná nejsem.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí