18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stelička napsal(a):
Barča napsal(a):
Promiň, Steličko, nerozumím tvé větě "V jeho očích ......", kdo se jak rozhodl?
On se údajně rozhodl mě nevzít na oslavu proto, e ho nemám dle něj dostatečně ráda (protoe u ho tak často nenechávám přespat, nesleduji přesně chaos v jeho vyměňovaných směnách a netrávím s ním kadou jeho volnou chvilku). A tím pádem nejsem dle něj váná známost, hodná představení po jeho boku na rodinné oslavě. Vůbec si neuvědomuje, e ve v závorce vyvolal dlouhodobým vyuíváním mého zázemí, mé osoby a mé rodiny a mi tak troku dola trpělivost.
Steličko, neznám tě a neznám ani toho tvého "mládence", take netuím, kdo co komu kdy jak řekl, neřekl, naznačil, nenaznačil, urazil se ...... a tak, ale tohle chování a jednání je za hranicí,je NEPŘIJATELNÉ, a by se tak choval kdokoliv, krom malého dítěte. Chápu, e bys cítila smutek a lítost, kdyby ses se svým přítelem rozela, ale vá vztah nutně potřebuje změnu.
To, e zvauje rozchod, odmítá intimnosti, ale dál se s ním normálně baví, to vlastně ádná náleitá změna není, to jsi, asi v mení míře, méně nápadně, moná podvědomě dělala u nějakou dobu. Ta nespokojenost s tím, e jsi vyuívaná, e vztah je nevyváený z tebe musí být cítit u nějakou dobu a ty i on prohlubujete příkop mezi vámi.
Asi by bylo na čase nejen mluvit o svých pocitech (mám pocit, e jsem natvaná .....), ale vyjádřit a označit i emoce a říct mu, e jsi natvaná a proč. Případně věcně sdělit, jak by sis to, co ti vadí představovala ty tak, aby bylo jasné,e to, jak to dělá on není nutně patně a to, jak to chce ty, není nutně dobře. A je dobré chovat se adekvátně, čili třeba nepokračovat v normální komunikaci.
Zdá se mi, e jsi nezřetelná, matoucí a tím podporuje jeho uhýbavé, rovně nezřetelné akce i reakce.
A k té oslavě - tu pořádá on? On je hostitel?
Není tady
Já vdycky říkám, e u nám není 15, abychom si nechali ve líbit
To bys hleděla, Andreo, jak by s takovým mnohá patnáctka zametla...
Není tady
helena napsal(a):
Já vdycky říkám, e u nám není 15, abychom si nechali ve líbit
To bys hleděla, Andreo, jak by s takovým mnohá patnáctka zametla...
Jj, já mít patnáct, tak s ním taky rychle vyběhnu. Ale znáte to, po čtyřicítce u nemůeme hrát ani na schovku, protoe by nás nikdo nehledal, ne tak po padesátce. Zkusily jste se holky, někdy kouknout na seznamku 50+ ? Brrr.
Není tady
Stelička napsal(a):
Jj, já mít patnáct, tak s ním taky rychle vyběhnu. Ale znáte to, po čtyřicítce u nemůeme hrát ani na schovku, protoe by nás nikdo nehledal, ne tak po padesátce. Zkusily jste se holky, někdy kouknout na seznamku 50+ ? Brrr.
Zkusila. A právě proto jsem si to u srovnala v hlavě tak, e ne být se patným partnerem, jen abych nebyla sama, tak to raději budu sama.
Není tady
Eva. napsal(a):
Stelička napsal(a):
Zkusila. A právě proto jsem si to u srovnala v hlavě tak, e ne být se patným partnerem, jen abych nebyla sama, tak to raději budu sama.
blahopřeji k rozhodnutí
Není tady
No tak Eve jsi jeji rozhodnuti schvalila... Mas i neco konstruktivniho pro Stel?
Ja treba jo!
Co se zamyslet nad tim, ze "zeny jsou z Venuse a muzi z Marsu"..., a ze to vsecko jaksi prozivame a CITIME jinak?
Není tady
aprill napsal(a):
blahopřeji k rozhodnutí
aprill, není k čemu blahopřát. Já jsem nepsala, e jsem se rozhodla.
Rozhodnout se můu, e si najdu jinou práci, e jdu nakoupit, kam půjdu na výlet...
Láska není otázkou rozhodnutí.
Není tady
Láska moná ne, ale partnerství ano. Myslím, e tvé srovnání v hlavě chce notnou dávku odvahy a tys ji nala. Jsi dobrá!
Není tady
hm........ad patný parák...........
mám paráka na cesty..........je to A/ někteří si vzpomenou/, je jen parák na cesty.........teď jsme byli v Číně, ve 4- 3 eny a A......egoistický narcis..........ale chlapa na takové cesty potřebujeme, je to hrozné, ale bez muského elementu takové cesty nejdou-nebudu rozepisovat
čím je starí, tím je.............eny jsou na "tom" jinak.....
byl rok, kdy s námi necestoval, nevzaly jsme ho.........ale pak ho opět přijaly
a tak patný parák jde.......na něco........nenechat se převálcovat a musí to být aspoň nějaký přínos
Není tady
Veru, ja si pamatuju, ze byl ze zacatku p. Bozskym... No, starnuti dela sve...Muj se s rokama polepsuje...
Není tady
Dorka napsal(a):
Veru, ja si pamatuju, ze byl ze zacatku p. Bozskym... No, starnuti dela sve...Muj se s rokama polepsuje...
ano, tehdy byl............pomohl mi na druhý břeh, teď je"jen" parák na cesty.......k mé i jeho radosti
Není tady
Eva. napsal(a):
aprill napsal(a):
blahopřeji k rozhodnutí
aprill, není k čemu blahopřát. Já jsem nepsala, e jsem se rozhodla.
Rozhodnout se můu, e si najdu jinou práci, e jdu nakoupit, kam půjdu na výlet...
Láska není otázkou rozhodnutí.
Ale je to rozhodnutí. Samozřejmě láska buďto je nebo není, ale jen ty se rozhodne, jak se zachová. Srovnala sis to v hlavě - rozhodla se, e ne být se patným partnerem, raděj bude sama.
Já iju sama dlouhodobě, problém o případné partnery jsem nikdy neměla (vlastně by se dalo říct e i teď by se někdo nael), ale já se velice patně dostávala ze "záitků" v mém manelství, dalích vztahů jsem se bála, a to dolo do stadia, e jsem si uvědomila, e se do nich vlastně nutím a osvobodila jsem se od mylenky, e bych neměla být sama. Přesto asi moje rozhodnutí nebylo a tak svobodné, jeliko vylo z toho, co jsem psala. Moná, kdybych tenkrát navtívila nějakého odborníka, pomohl by mi natolik, e by se můj ivot odvíjel jinak. Kdo ví.
Kadopádně ničeho nelituju. Daleko horí to mají lidé, kteří sami být nechtějí, pořád někoho shánějí a nemohou sehnat nikoho pořádného. To musí být neastný ivot.
Není tady
Judy nevím jestli jsi mě pochopila. Skvělý partner, kterého miluji, se mnou ít nebude. A ti volní jsou straní. Tak jsem raději sama, ne brát, i kdy bych nového partnera nemilovala a nevyhovoval by mi. Mít někoho za kadou cenu, jen abych nebyla sama, to nechci. Taková chudinka nejsem. A taky nechci být a do smrti za druhá, i kdy svým způsobem první. Poznání, e lze být sám a e to má taky hodně do sebe, osvobozuje.
Není tady
Eva. napsal(a):
Stelička napsal(a):
No, jeste se rika jeden citat.S neřádem patne,bez neřáda jeste huř.
Není tady
Bez neřáda líp.
Není tady
Eva. napsal(a):
Judy nevím jestli jsi mě pochopila. Skvělý partner, kterého miluji, se mnou ít nebude. A ti volní jsou straní. Tak jsem raději sama, ne brát, i kdy bych nového partnera nemilovala a nevyhovoval by mi. Mít někoho za kadou cenu, jen abych nebyla sama, to nechci. Taková chudinka nejsem. A taky nechci být a do smrti za druhá, i kdy svým způsobem první. Poznání, e lze být sám a e to má taky hodně do sebe, osvobozuje.
Ano, pochopila a plně s Tebou souhlasím.To, co jsem napsala, byl zase můj příběh . Navíc něco podobného, co píe v poslední větě, mám pod čarou
Není tady
Odříkanýho chlebíčka...
Není tady
Judyna napsal(a):
Ano, pochopila a plně s Tebou souhlasím.To, co jsem napsala, byl zase můj příběh . Navíc něco podobného, co píe v poslední větě, mám pod čarou
Chtěla jsem to napsat Steličce proto, kdyby se rozhodla, aby neměla strach být bez partnera.
Ostatně, nikdo neví, co ho jetě můe v ivotě potkat.
A taky kolika enám mu zemře třeba v padesáti a ony u zůstanou samy. Stejně jako eny, co jsou samy z jiných důvodů.
Není tady
To "s neradem", se tusim spis rika: S chlapem blbe... a bez nej jeste blbeji...
Není tady
S chlapem patně, bez chlapa jetě hůř I kdy já si nemyslím, e se mám bez partnera zase nějak extra patně
Není tady
Heleno, jak jsi to, prosím tě, myslela s tím největím krajícem? Ne a ne mi to dojít!
Není tady
Steličko, byla jsem na tom stejně, můj přítel, o něm jsem tady před třemi lety někdy psala a který si s mými dětmi nesedl, si taky svoje slavil se svou rodinou na několikrát / jednou s dětmi a matkou, jednou v práci, jednou s rodinou bývalé partnerky/ a já tam zvaná nebyla. Byli jsme oba volní, podotýkám. Kam se mě ale snail tahat, byly návtěvy a oslavy vzdálených příbuzných za přítomnosti matky. Koho by lákal takový večer, zejména po celotýdenní práci? To není e se sejdu s lidmi blízkými na domluvené posezení. Zvaovala jsem dlouho pro a proti. Nakonec ty děti měly pravdu a prokoukly to dřív, ne já. Ten pán nebyl pro mě radostí a přínosem, ale dalími povinnostmi a starostmi, dalími omezeními a ústupky. S dětmi se vídám, jak se nám vem hodí, vnouče roste, děti mají lépe placené práce a já zjistila, e vídat se občas s někým, s kým si mám co říct, je lepí, ne mít doma někoho de facto proti svojí vůli. e hlídám vnouče a e mu koupím, to děláme kadá, ne. Ovem aby mi nějaký pán povídal do toho, kolikrát a kdy a jak se s dětmi vídám, co vnoučeti kupuju, aby mi podsouval svoje názory a směroval mě, kam potřebuje, to ne. Myslím Steličko, e bys měla kapku zachovat dekorum, ne odejde na tu svou oslavu, popřej mu, předej mu svůj dárek a řekni mu, aby si to hezky oslavil. Na Tvém místě bych to s ním u jinak neslavila. Co bys mu organizovala a měla s tím práci? Nic takového. Pochopila bych to pouze v případě, kdyby byl zadaný. Jste oba volní, tak co byste si skládali účty? A na svých narozeninách bych s ním taky nepočítala. Někdy skutečně pomůe, kdy se začne chovat úplně stejně. Asi se tomu říká nastavení zrcadla. A smutná nebuď. Byla bys pod palbou pohledů, co řekne, jak se tváří, moná by Ti jeho rodina dělala nějaké naschvály tím, e by se záměrně s tebou nikdo nebavil a třeba bys nakonec i zjistila, e Ti to nestálo ani zato. Jsou snad důleitějí věci, ne oslava, na kterou nepřijde a tudí z ní neodejde.
Není tady
A fakt by mě dopalovalo, e na to, aby se mnou spal, aby uíval můj byt, jsem mu dobrá, ale na to, aby se mnou el mezi svoje blízké lidi, zase nejsem. On se teď snaí smýt ze sebe tu odpovědnost, e on za to přece nemůe, e to je důsledek Tvého chování. A to vidím jako manipulaci s Tebou. My taky pobývali víc v přítomnosti mé rodiny. U mě v bytě se jedlo, spalo, a snail se mě manévrovat i abych odpočívala, jak si představuje on /natáhnout se přes den ke kníce - on to nedělá, ani já bych neměla a večer se koukat na to, co vybral on/ I v okolí mé rodiny se angaoval /rady, který druh výrobku koupit, vybíral, kam se půjde a co se bude jíst a ani by byl s námi dohodnut, zda to tak chceme, platil za vechny a my to zjistili a pozdě, kdy se mělo kasírovat/. ivot sice je kompromis, ale kterou z nás by bavilo ustupovat tak, abych to pořád byla já, kdo se podřídí? To je lépe ít sama. Je fakt, e někteří třeba nepochopili, proč jsem zahodila takové terno /já zaměstnanec s bytem, on podnikatel s velkým domem/, ovem já snad nebudu nikomu nic vysvětlovat. Vztah musí vyhovovat oběma! Pokud jeden druhého tlačí někam, kde se ten druhý necítí dobře, pak něco nefunguje a je potřeba to řeit. A moná ten Tvůj hledá způsob, jak z toho vztahu vycouvat! e se urazí a rozejde se. Fakt Ti doporučuju nepřizpůsobovat se jeho směnám, ale v jeho volnu mu říct, nejsem doma, nepočítám s tím, u dneska něco mám. A to ne z uraené pozice - tys mě nevzal na své narozeniny, to má zato, ale prostě z pozice člověka se stejnými právy, jako má on. Já se rozhodla, e mám svůj program. Nenech na sebe přehodit odpovědnost za to, e Tě tam nevzal. Nevzal by Tě stejně, ani kdyby ses rozkrájela. Byl rozhodnutý dopředu. Přestaň to řeit. Nech to na něm. Jak bude reagovat, e on nepůjde na nějakou akci s Tebou. Mezi námi, tvalo by mě to taky, to jo. Ale ne abych tam byla navíc, to radi budu doma. A e já byla doma pokadé. Co mě nejvíc vytočilo, kdy moc dobře věděl, e jsem v práci a jel si někam, kam věděl, e bych se ráda i já podívala. Kdybys viděla ten výraz, kdy říkal...ZAJEL JSEM SI ......DAL JSEM SI TAM......BYL TO PĚKNEJ VÝLET...NO TYS BYLA V PRÁCI...TVOJE VOLBA...MOHLAS JET TAKY.....A kdybys viděla ten výraz, kdy já potom, kdy jsem věděla, e nepřijede, jsem řekla, e jsem si někam /na rozdíl od něj autobusem/ zajela, něco si koupila a někde si pochutnala......Ten mi stál tedy taky zato!
Upravil(a) Jaňule77 (25. 6. 2017 13:25)
Není tady
Kiara napsal(a):
S chlapem patně, bez chlapa jetě hůř I kdy já si nemyslím, e se mám bez partnera zase nějak extra patně
Me treba bylo,kdyz jsem s detma byla sama.Nemel kdo opravit kapajici kohoutek nebo protykajici zachod.Ja to neumela takze jsem porad musela otravovat znameho a tohle jsou jen drobnosti.Kde je treba vymalovani,prestaveni nabytku.Ted spoleham,ze vsechno opravi,zaridi partner.
Není tady
Ano, to je problém vech en, které ijí samy. Přesto je to (pro mě ) lepí, ne to, co já měla.
Taky má Erem těstí na partnera, znám mue, kteří doma nehnou prstem a ena obvolává a zařizuje opravy, jeliko mui ten stav nevadí, on to spravit nepotřebuje....
Není tady