18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téměř tři čtvrtě roku mám nový vztah. Partner je 5 let vdovec, má dvě dospělé dcery studentky V, s jednou bydlí, druhá bydlí se svým přítelem. Jsem na tom podobně, co se dětí i velikosti bytu týká. Absolutní větina naich setkání se ale odehrává u mě.
Partner si toti své území, rodinu a dcery "hájí", prostě nějakým způsobem chrání. Moje děti i irí rodina partnera tak nějak přijala, baví se s ním, zvou mě i s ním na mení oslavy, beru ho mezi nás na nai rodinnou chatu.
Jeho dcery mě po jediném společném setkání nějak "nemusí". Nemyslím si, e to je ale má chyba a bylo by to tak s kadou jinou partnerkou.
Partner mě zatím nevzal na ádnou jejich oslavu, u tam mimo jiné proběhly padesátiny vagrové, chystá se svatba neteře. Dobrá, to celkem beru, pokud nikdo konkrétně neřekne přijď s partnerkou, nemůe o tom on rozhodnout.
Jene za dva týdny má partner padesát. Chystá oslavu v práci a oslavu rodinnou pro 25 osob - v restauraci, s bowlingem. Vím, e pozvánky rozváel u před dvěma měsíci. No a já pořád vyčkávala, jestli budu pozvaná. Zkrátím to - nejsem. Nedokázal o tom sám mluvit, nějak to se mnou předem probrat, já byla pořád v napětí, a jsem se před dvěma dny zeptala, jestli se mnou počítá. Kroutil se a řekl, e ne. e tam bude rodina jeho zesnulé manelky, hlavně tchýně a e se nechce ukazovat s novou partnerkou, co kdy spolu nebudem. Před rokem měl toti jinou partnerku, kterou vzal jednou na nějakou společnou grilovačku a co by tomu řekli lidi, e má partnerku novou. Naznačil, e to oslaví se mnou a mou rodinou. O to já ale nestojím - máme před sebou oslavu promocí, synových narozenin - prostě s mou rodinou jsme často.
Já taky vydala napospas svou pověst, e mám nového partnera (po roční pauze po předchozím 6-ti letém vztahu) před sousedy i rodinou. On toho vak není schopen a asi se za mě stydí - respektive se stydí za sebe, za svůj nový vztah, za to, e to "nemusí dopadnout". Ale tuhle záruku nemá nikdo nikdy.
Jsem zklamaná, cítím se poníeně, vyuitě. Přeháním? Nebo jsou mé pocity oprávněné?
Není tady
Jééé Steličko, ahooj Osobně si myslím, e nepřehání, taky by mi to vadilo a hodně. Tady v tomto vztahu je prostě tak nějak něco patně :-(
Není tady
Andy, taky tě zdravím a potěilo mě, e si vzpomíná :-).
Není tady
Steličko, taky si myslím, e se tak cítí oprávněně.
Není tady
Steličko, mě hlavně udeřila do očí věta: ..."e tam bude rodina jeho zesnulé manelky, hlavně tchýně ...". Mně to připadá, jako by se pán nedokázal odstřihnout od minulosti a bylo by mu velice zatěko přiznat před irí rodinou, e po pěti letech od ovdovění navázal nový vztah.
Jak trefně poznamenala Andrea, v tomto vztahu to i já vidím tak, e je tady opravdu něco nějak patně. Pán se sebou zcela určitě vleče minulost, kterou není schopen uzavřít a Tebe staví do pozice nepřiznané a utajované známosti. Pokud já jdu do vztahu s vlastní vyřeenou minulostí, čistým títem a kartami poctivě vyloenými na stůl, toté očekávám i od protějku a fakt, e mě přítel před irí rodinou "schovává" by mě velmi znejisoval. Nikdo si toti nepřeje být zapíraným a utajovaným partnerem "druhého řádu", obzvlá ve chvíli, kdy jsou oba dva partneři volní a není tedy důvod svůj protějek jakkoliv a před kýmkoliv utajovat.
Já bych se poctivě zamyslela nad tím, zda mám takový vztah vůbec zapotřebí, protoe nepozvat svoji přítelkyni na oslavu vlastních padesátin je podle mého názoru vůči ní neomluvitelná hrubost. Pán Ti tím dal jasně najevo, kam Tě ve svém ivotě zařadil a jakou nevýznamnou roli v jeho ivotě vlastně hraje. Na moji povahu by to byla taková afka, e bych takový vztah asi v dohledné době ukončila
Není tady
Taky by se mě to dotklo.....zdá se, e pán nebere vztah váně.
Není tady
Ze začátku to byl on, kdo měl velké společné plány. Ne mu zasadily dcery "brouka do hlavy". Kdy jsem to vycítila, e si mě před nimi nedokáe obhájit, a ve se odehrává jen u mě s velkou tolerancí mé dcery, začala jsem brzdit. Často jsem mluvila o mých pocitech, e ná vztah je v tomhle ohledu nevyrovnaný a před dceřinými státnicemi jsem jeho noční návtěvy u mě dost omezila. Z jeho strany se nic nezměnilo, jen výčitky, e u ho nemám tak ráda a vlastně proto si není naím vztahem tak jistý.
Není tady
Steličko, myslím si, e není vyrovnaný se smrtí své eny a ani se vztahem ke svým dospělým dětem. e tě nepozval na oslavu svých padesátin, by pro mě nejspí byla poslední kapka a ukončila bych tento vztah.
Není tady
S někým chodím, a přitom se nevejdu mezi jeho 24 nejbliích?
Není tady
vrabčák napsal(a):
To je přesné, výstiné. Asi budu citovat.
Není tady
Není tady
vrabčák napsal(a):
No, vzhledem k vyse popsanym okolnostem bych to plne chapala a tolerovala, uz jen proto, abych nebyla za "vetrelce", a taky abych zbytecne neprevzala zrejme nedobrou povest predchozi kratkodobe nove partnerky....
Není tady
Dorka: zkouím uvaovat i z téhle strany. Ale přece nemohu za jeho minulý vztah. To je jeho boj.
Není tady
Ano. Presto mohl na nej velmi negativne zapusobit, coby vdovce, ktery rodine predvedl novou partnerku, kt. "se neosvedcila"...
To fakt nemyslim ve zlem. Zazila jsem to, jak "opatrne" se rozhodoval, kdy a jak predstavovat tu nasledujici...
Není tady
Myslím, e jeho minulý vztah (taky 9 měsíců) skončil kvůli jeho árlivosti a odehrával se taky jen u partnerky.
Není tady
Stelička napsal(a):
Téměř tři čtvrtě roku mám nový vztah. Partner je 5 let vdovec, má dvě dospělé dcery studentky V, s jednou bydlí, druhá bydlí se svým přítelem. Jsem na tom podobně, co se dětí i velikosti bytu týká. Absolutní větina naich setkání se ale odehrává u mě.
Partner si toti své území, rodinu a dcery "hájí", prostě nějakým způsobem chrání. Moje děti i irí rodina partnera tak nějak přijala, baví se s ním, zvou mě i s ním na mení oslavy, beru ho mezi nás na nai rodinnou chatu.
Jeho dcery mě po jediném společném setkání nějak "nemusí". Nemyslím si, e to je ale má chyba a bylo by to tak s kadou jinou partnerkou.
Partner mě zatím nevzal na ádnou jejich oslavu, u tam mimo jiné proběhly padesátiny vagrové, chystá se svatba neteře. Dobrá, to celkem beru, pokud nikdo konkrétně neřekne přijď s partnerkou, nemůe o tom on rozhodnout.
Jene za dva týdny má partner padesát. Chystá oslavu v práci a oslavu rodinnou pro 25 osob - v restauraci, s bowlingem. Vím, e pozvánky rozváel u před dvěma měsíci. No a já pořád vyčkávala, jestli budu pozvaná. Zkrátím to - nejsem. Nedokázal o tom sám mluvit, nějak to se mnou předem probrat, já byla pořád v napětí, a jsem se před dvěma dny zeptala, jestli se mnou počítá. Kroutil se a řekl, e ne. e tam bude rodina jeho zesnulé manelky, hlavně tchýně a e se nechce ukazovat s novou partnerkou, co kdy spolu nebudem. Před rokem měl toti jinou partnerku, kterou vzal jednou na nějakou společnou grilovačku a co by tomu řekli lidi, e má partnerku novou. Naznačil, e to oslaví se mnou a mou rodinou. O to já ale nestojím - máme před sebou oslavu promocí, synových narozenin - prostě s mou rodinou jsme často.
Já taky vydala napospas svou pověst, e mám nového partnera (po roční pauze po předchozím 6-ti letém vztahu) před sousedy i rodinou. On toho vak není schopen a asi se za mě stydí - respektive se stydí za sebe, za svůj nový vztah, za to, e to "nemusí dopadnout". Ale tuhle záruku nemá nikdo nikdy.
Jsem zklamaná, cítím se poníeně, vyuitě. Přeháním? Nebo jsou mé pocity oprávněné?
Tritvrte roka ete nie je veža, ale otázka je, KEDY je tá správna chvíža uzna, sme patríme spolu, e sme partneri... Bojím sa, e ako sa to "usadí" henď na začiaktu, tak to bude pokračova... Čím neskôr, tým horie sa u nastavené veci menia - moja skúsenos...
Není tady
myslím si e Tvoje pocity jsou oprávněné a nejsi pro něj důleitá,dcery Tě nepřijaly.Důleitějí je pro něj jeho původní rodina.Buď to vem jak to je nebo to ukonči.
Není tady
před dceřinými státnicemi jsem jeho noční návtěvy u mě dost omezila. Z jeho strany se nic nezměnilo, jen výčitky, e u ho nemám tak ráda a vlastně proto si není naím vztahem tak jistý.
Hm... jak se pánovi nedostalo teplý večeře a teplý postýlky, najel na vydírání a výhruky.
Myslím, e jeho minulý vztah (taky 9 měsíců) skončil kvůli jeho árlivosti a odehrával se taky jen u partnerky.
To nebude jen jeho árlivost... to bude i strach dcerunek, aby tatíček náhodou neinvestoval jinde. Materiálně, citově, pracovně... já nevím, jak to doma mají... ale i ta extchýně mi přijde spí jako jejich dílko. Teď pustě spekuluju - ale babička je náhodou nepoňouká?
Není tady
Myslím si, e maminka zemřelé manelky nebude nikdy extchýně.
Dcery by moná chtěly, aby tatínek zůstal navdy "věrný" zemřelé manelce a jejich mamince a aby ho navdy měly jenom pro sebe. Ono je to pro psychicky nedospělé lidi příznačné.
A tatínek zřejmě taky jetě nedospěl, by mu bude 50. Tak a si nehledá partnerku ale zůstane do smrti vdovcem se vzpomínkami na mrtvou manelku. Nebude tak případným dalím partnerkám ubliovat, kdy není schopen sám v sobě si srovnat, jestli opravdu chce novou partnerku se vím vudy.
Asi se nenadarmo říká, e vdovec nebývá obvykle dobrým partnerem, protoe se zasekne ve vztahu, ukončeném smrtí partnerky.
Není tady
Já respektuji památku jeho eny, nevadí mi, kdy o ní přede mnou mluví, jezdí na hřbitov, dokonce bych se ani nepozastavila nad tím, kdyby měl doma vystavenou její fotku (co nemá). Chápu i jeho dalí udrování styku s její rodinou. Ale pokud jí nechce být věrný jako labuák do konce svého ivota a má fyzické i citové potřeby, měl by se k tomu postavit čelem a ít ji přítomnosti, by se vzpomínkami na minulost. A pokud do té přítomnosti patřím, chci, aby se za mě postavil a obhájil si mě před celým světem i svým svědomím. Chci tak mnoho?
Není tady
Podža mňa nie.... podža neho asi áno.
Není tady
Stelička napsal(a):
Já respektuji památku jeho eny, nevadí mi, kdy o ní přede mnou mluví, jezdí na hřbitov, dokonce bych se ani nepozastavila nad tím, kdyby měl doma vystavenou její fotku (co nemá). Chápu i jeho dalí udrování styku s její rodinou. Ale pokud jí nechce být věrný jako labuák do konce svého ivota a má fyzické i citové potřeby, měl by se k tomu postavit čelem a ít ji přítomnosti, by se vzpomínkami na minulost. A pokud do té přítomnosti patřím, chci, aby se za mě postavil a obhájil si mě před celým světem i svým svědomím. Chci tak mnoho?
Steličko, vidím to stejně, jako ty.
Není tady
Stelo, to, co chce, je oprávněný. Dospělý dcery by se měly chovat dospěle, tchyně moudře, tedy přestat dirigovat. A on by si měl umět prosadit svou, a ne sebou nechat cloumat.
Není tady
má fyzické i citové potřeby
Oklivě řečeno - můu mít smutek a přesto udrovat hygienické návyky...
Není tady
Môe, ale nemusí - záleí od hĺbky smútku... Ale tu u je istý odstup a myslím, e keby mal pán skutočne hlboký smútok, tak by si asi vzah proste nehžadal. Predpokladám, e ho nikto nenúti nájs si enu a e keď sa na to dá, je vysporiadaný s vecami, ktoré vzah so sebou prináa...
Není tady