18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, po dlouhé době mám potřebu veřejně trochu zadiskutovat, neb se s tímto tématem nemůu nějak sama popasovat .a jsem zvědavá na názory ostatních . O co jde? Řeím úpravu toho, co jíme nebo v tomto případě, co pěstujeme. e se v této oblasti dějí hokus-pokusy, nebo spí cílené úpravy, je snad kadému známé a větina lidí to bere tak, e holt to tak je... Jene mně se stala taková zvlátní věc. Koupila jsem si mini-sladké-papričky. Balíček, v něm byly krásné oranové, červené a luté malé papričky velmi dobré chutě. I napadlo mě, e bych si vzala semínka a zasadila je a vypěstovala svoje vlastní beze ví té chemie, která v zelenině kupované je. A protoe semínek bylo v papričkách málo, z kadého balení (koupila jsem si jich postupně víc ) jsem zasadila dalí a dalí semínka a s nadějí vyhlíela první lístky. Ale co se nestalo? Z květináče se začaly klubat zvlátní lístky nepodobné paprikovým (znám je, protoe je léta pěstuju), ale podobné petreli. Ale protoe se jednalo o z mého pohledu exotické papriky, uklidňovala jsem se, e budou i exotické rostliny a trpělivě jsem čekala, kdy se začnou tvářit jako papriky a ne jako naová petrel. Jene nestalo se tak. Vyrostly jako normální naová petrel. A to na pohled velmi kvalitní. A teď moje zamylení. Vím, e jsou snahy o to, aby si člověk nemohl nemohl sám nic vypěstovat tím, e by odebral semínka ze stávajícího ovoce/zeleniny/kytiček ... Ale e bude existovat jedna jediná firma, myslím, e měla mít sídlo v USA, která bude semínka vech moných druhů disponovat, příhodně je geneticky upravovat, a nám nezbude ne si ta semínka kupovat od nich. Pamatuji se, e před časem proběhla v médiích zpráva, e právě toto se na nás chystá, ale zvedla se vlna nevole a odporu, psaly se petice, e takhle teda ne, take z tohoto záměru selo...Zatím. Jene nevíme, co se děje někde v zákulisí, ani bychom o tom věděli... TAk se tái, u se vám stalo něco podobného a co si o tom myslíte?....Jen předem upozorňuji, e jsem nepomíchala sáčky se semínky, ale dávala jsem tam jen a jen semínka přímo z oněch paprik.
Upravil(a) keito (17. 6. 2017 13:22)
Není tady
Zahada! Ja "ukradla" seminka rajcatek, ktere zahadnym spusobem rostly v kamennem kvetinaci ve verejnem parku, a vegetujou o sto sest. Uz je snad dam zitra do zahradky...
Co pises, mi neprijde ani jako Micurinuv experiment... ???
Není tady
Kdy vědci něco vymyslí, obvykle to vdy zavání nějakým obrovským průvihem. Je vcelku jedno, oč jde, zda o DDT nebo o pouhý prací práek. Pokud jde o genetické experimenty, mně to připadne, jako kdyby si děti hrály s ručním granátem. Vědátoři mají genetický kód stěí pouze hrubě přečtený, ale e by mu rozuměli - no to ani náhodou!
Navíc, vykládají takové nesmysly, jako e spousta sekvencí je tam zbytečně apod...
Inteligenci, která vytvořila genetické kódování, se bohuel dnení úroveň poznání ani zdaleka nepřibliuje a jetě dlouho ani nepřiblíí. Take celé to experimentování je na bázi pokus/omyl.
Nikdo mi nevysvětlil, co se stane, kdy náhodou vykříí nějaký problém, který následně unikne ven do přírody. Je moné, e se něco podobného ji dokonce stalo nejednou.
To není jenom otázka kupování vylechtění semen a tím vzniku monopolů na jídlo. I kdy taky. Monopol znamená peníze a ty zase moc nad vím. Dokdy si to necháme líbit?
Není tady
Ja tkaúto skúsenos zatiaž nemám - zo semien vdy vyrástlo to, čo malo, a keď som si zasadila napr. vrch ananásu alebo kúsky rukoly z dovolenky, vyrástol mi ananás (ale neplodil) a rukola... Zato som sa dopočula, e súčasná alergia na penicu a lepok má pôvod presne v genetických manipuláciách, lebo ako inak vysvetli, e žudia zrazu majú problémy (fyzické) jes plodinu, čo tu bola stáročia doma? A pritom palda, rovnako stará, ale pre korporácie obchodne nezaujímavá, ostala poivatežná a ani moja kamoka celiakička s ňou nemá problém... Hoci teoreticky by mala ma (lepok ako lepok, nie?).
Není tady
Jj, souhlasím s oběma . Pokud bych na celou záleitost nahlédla jen z pohledu, e ze semínka papriky vyroste petrel, můu se tomu zasmát a brát to jako něco zajímavého a zábavného. Jene průvih je, e vůbec netuíme, jaké hokus-pokusy se s potravinami provádí a jaký to na nás bude mít dopad. A nejen na nás ale i na dalí generace... Obávám se ale, e to neví nikdo .
Není tady
Jetě na závěr pár slov k tomuto tématu teď jsem narazila na dokument o GMO (geneticky modifikované organizsmy) a zazněly tam argumenty pro i proti. Dozvěděla jsem se spoustu informací, o kterých jsem předtím neměla tuchy a není mi z toho zrovna nejlíp. Asi je lepí nic nevědět, kdy s tím člověk stejně nemůe nic udělat... Jene mě to začalo zajímat, kdy mi ze semínka papriky vyrostla petrel... ijeme to v divné době, kdy sami sebe vemi monými způsoby ničíme. A kdy ne my sami, tak někdo jiný, ani bychom my sami to mohli ovlivnit.... Průvih je, e tu nejsme náhodou, protoe tuto dobu jsme si kdysi vybrali. A s tím neuděláme u vůbec nic...
Není tady
Ale urobíme - otázka len je ČO. (Zjavne sme si je nevybrali náhodou, e? Aj keď ja tvrdím, e moja dua musela by dobre zhulená... )
Není tady
NO vidí, taky jedna varianta, proč tady řeíme, co řeíme, ani bychom to řeit chtěli ...Já zase říkám, e ta moje due je ctiádostivá a chtěla hodně povyrůst , jene neodhadla, e to, co jí se tam zdálo jako brnkačka, pak v tomhle hmotném světě je o něčem úplně jiném . Taky dobrý, ne? ...Jene jak obě víme, ze ivota odcházíme s určitým zůstatkem MD-D (Má dáti a Dal).. a na základě toho pak vyfásneme úkoly do inkarnace přítí. Take dle mého to není a tak dobrovolné, ale víceméně dobrovolně-povinné .
A co se tejče toho, co s tím vím uděláme, má pravdu, e záleí na nás CO uděláme. S danou situací, asice lechtění, spí genetické hokus-pokusy veho moného, manipulace s DNA
a dalí a dalí, s tím neuděláme opravdu nic. Ale jde o to, jak na to reagujeme. Moje první reakce často bývá, e se natvu ...ale pak mi dojde, jak se věci mají (myslím tím to, co u jsem napsala), take zchladnu a nechám to být. Úmyslně nepíu přijmu to, protoe to je takový duchovňácký terminus-technikus, který nesnáím, i kdy v podstatě právě tohle v konečném důsledku udělám. ))))
Není tady
V Koráne je taká zaujímavá mylienka, e človek by mal kona proti zlu, ktoré si uvedomuje - ale keď nemôe kona, lebo by to ublíilo jemu alebo druhým, mal by proti nemu aspoň hovori, lebo aj slovo je silné. A keď u nemôe ani hovori (lebo napr. by mu za to hrozila smr), tak pomáhajú aj mylienky, lebo aj tie majú silu. Tak ja teda mentálne lobbujem proti GMO a dúfam, e aj moje mylienky majú silu...
Není tady
Netuím, co je v koránu, kdy říká, e to tam je, tak asi je ... Já to beru tak, e s tím opravdu nic neudělám. Ale co udělat můu, e o těchhle věcech říkám ostatním, aby věděli, co se děje. At u jsou to GMO nebo klimaterorismus a podobná témata... O tom se taky mezi normálními lidmi moc nemluví, a co je horí, e to lidi nezajímá a co je jetě horí, e ani nevěří, e se něco takového děje... A přitom stačí podívat se na oblohu nebo se trochu zamyslet nad tím, co se teď děje.... Ani s tímhle sice nic neuděláme, ale alespoň víme, co za tím je...
Ale měla bych dalí téma, četl tady někdo knihu od Davida Ickeho Jen neskutečná láska je skutečná?
Není tady
Nie, skúsim sa na to mrknú...
Není tady
Zkus, ale upozorňuji, e je to velmi "silná káva". Já se s tím, co je tam napsáno, nějak nedokáu popasovat . Přijde mi to jako sci-fi.... A pokud není, tak vechno kolem nás včetně nás je úplně JINAK, ne si myslíme my .... FAkt by mě zajímalo, co si o tom myslí ostatní ???
Není tady
nevím co lidem vadí. Prostě se udělá obilí, které je odolnějí proti plísním a větina chytráků pak můe kupovat chleba za 15 Kč. Protoe jinak by stál 30 a vichni by naříkali proč.
Není tady
Alzbeta napsal(a):
nevím co lidem vadí. Prostě se udělá obilí, které je odolnějí proti plísním a větina chytráků pak můe kupovat chleba za 15 Kč. Protoe jinak by stál 30 a vichni by naříkali proč.
Alběto, jaký chleba za 15 Kč, kde ho kupuje? Za druhé: obvykle stačí v naich krajích s osivem, rostlinou, zrnem, moukou a chlebem sluně zacházet a plísně se nechytnou.
Není tady
Selima napsal(a):
V Koráne je taká zaujímavá mylienka, e človek by mal kona proti zlu, ktoré si uvedomuje - ale keď nemôe kona, lebo by to ublíilo jemu alebo druhým, mal by proti nemu aspoň hovori, lebo aj slovo je silné. A keď u nemôe ani hovori (lebo napr. by mu za to hrozila smr), tak pomáhajú aj mylienky, lebo aj tie majú silu. Tak ja teda mentálne lobbujem proti GMO a dúfam, e aj moje mylienky majú silu...
nojo, ale nesmí si to jen tak myslet. musí to myslet tak, e vlastně díky tobě stejně myslí i ostatní
Není tady