Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 14. 4. 2017 20:02

Neurazitelny
♥------
Registrovaný: 14. 4. 2017
Příspěvky: 1

Jak vyhrát souboj s Minecraftem?

Krásný sváteční večer, milé dámy, možná i pánové :-)

V úterý po Velikonocích mám možnost natočit rozhovor s odborníkem na hry, jejich "návykovost" a manipulaci herními principy. Je to téma v dnešní době nanejvýš aktuální.

Vezměme si například Minecraft, dost možná nejoblíbenější hru českých dětí. Téměř polovina hráčů (44%) ji hraje každý den, děti touto hrou stráví průměrně 11 až 16 hodin týdně - to je víc než dvě hodiny denně! Co dělá Minecraft tak neodolatelným?

Nᚠrozhovor se může dotknout i odpovědi na tuto otázku a přinést rady, jak děti odlepit alespoň na chvíli od obrazovky. Nechci se ale ptát na něco, co nebude nikoho zajímat - a nepoznám, co by Vás zajímalo, protože sám děti nemám. Takže... pomůžete mi? :-)

Napište mi prosím otázky, které by podle Vás určitě měly v rozhovoru zaznít. Mohou se týkat dětí a her, dospělých a her, hazardu, všeho, co aspoň trochu souvisí s nějakým hraním. :-)

Nejzajímavější otázky padnou v úterním rozhovoru, který Vám všem pak dám samozřejmě k dispozici. Jméno odborníka záměrně neuvádím, abych nikoho neovlivňoval.

Díky a mějte úžasné Velikonoce! :-)

Jarda

Není tady

 

#2 17. 4. 2017 15:09

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12313

Re: Jak vyhrát souboj s Minecraftem?

Zajímá mě fenomén posledních dní, a sice Modrá velryba. Pominu otázku, zda jde či nejde o hoax, ona pravda bude někde uprostřed, protože základ té hry skutečně existuje.

Není tady

 

#3 17. 4. 2017 16:12

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK
Registrovaný: 4. 1. 2013
Příspěvky: 5805

Re: Jak vyhrát souboj s Minecraftem?

A hlavne uz, Andrejko,   nekolik lidi pri ni zemrelo...


Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

 

#4 9. 7. 2018 14:14

Zuzka_mama
♥------
Registrovaný: 9. 7. 2018
Příspěvky: 2

Re: Jak vyhrát souboj s Minecraftem?

Ahoj, podle mě je to to, že prostě v minecraftu můžeš být chvíli kýmkoliv. A je to šileně "instatní" zážitek. Nemusíš se o nic snažit, nic moc dělat. Stačí sedět a "žít ten svět kde jsi jednička". Samozřejmě to ale vede do stále většího a většího pekla, protože to není život. Není to realizace, autentická.. sebeaktualizace. Taky o tom s dětma mluvím (vedu kroužky). A co se mi osvědčilo je být autentický a nelhat a chápat jejich svět. Dobrou zkušenost mám taky s magic chartama. Nevím, jestli znáš. Já jsem je kupovala normálně v čr (tady: http://www.consulta.cz/popisovatelne-st … rev-300-ks) ona je to "blbost" ale vím, že děti díky tomu reagovali s větším zaujetím (když každý mohli na ty lístky psát co je napadlo k tomu virtuál světu). A pak jsme to různě třídili co to komu přináší do kategorií (a pak naopak co bere). Je to takový interaktivnější a projeví se každej (narozdíl od přednášky).

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů