1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Stránky: 1
Krásný sváteční večer, milé dámy, moná i pánové :-)
V úterý po Velikonocích mám monost natočit rozhovor s odborníkem na hry, jejich "návykovost" a manipulaci herními principy. Je to téma v dnení době nanejvý aktuální.
Vezměme si například Minecraft, dost moná nejoblíbenějí hru českých dětí. Téměř polovina hráčů (44%) ji hraje kadý den, děti touto hrou stráví průměrně 11 a 16 hodin týdně - to je víc ne dvě hodiny denně! Co dělá Minecraft tak neodolatelným?
Ná rozhovor se můe dotknout i odpovědi na tuto otázku a přinést rady, jak děti odlepit alespoň na chvíli od obrazovky. Nechci se ale ptát na něco, co nebude nikoho zajímat - a nepoznám, co by Vás zajímalo, protoe sám děti nemám. Take... pomůete mi? :-)
Napite mi prosím otázky, které by podle Vás určitě měly v rozhovoru zaznít. Mohou se týkat dětí a her, dospělých a her, hazardu, veho, co aspoň trochu souvisí s nějakým hraním. :-)
Nejzajímavějí otázky padnou v úterním rozhovoru, který Vám vem pak dám samozřejmě k dispozici. Jméno odborníka záměrně neuvádím, abych nikoho neovlivňoval.
Díky a mějte úasné Velikonoce! :-)
Jarda
Není tady
Zajímá mě fenomén posledních dní, a sice Modrá velryba. Pominu otázku, zda jde či nejde o hoax, ona pravda bude někde uprostřed, protoe základ té hry skutečně existuje.
Není tady
A hlavne uz, Andrejko, nekolik lidi pri ni zemrelo...
Není tady
Ahoj, podle mě je to to, e prostě v minecraftu můe být chvíli kýmkoliv. A je to ileně "instatní" záitek. Nemusí se o nic snait, nic moc dělat. Stačí sedět a "ít ten svět kde jsi jednička". Samozřejmě to ale vede do stále větího a větího pekla, protoe to není ivot. Není to realizace, autentická.. sebeaktualizace. Taky o tom s dětma mluvím (vedu krouky). A co se mi osvědčilo je být autentický a nelhat a chápat jejich svět. Dobrou zkuenost mám taky s magic chartama. Nevím, jestli zná. Já jsem je kupovala normálně v čr (tady: http://www.consulta.cz/popisovatelne-st … rev-300-ks) ona je to "blbost" ale vím, e děti díky tomu reagovali s větím zaujetím (kdy kadý mohli na ty lístky psát co je napadlo k tomu virtuál světu). A pak jsme to různě třídili co to komu přináí do kategorií (a pak naopak co bere). Je to takový interaktivnějí a projeví se kadej (narozdíl od přednáky).
Není tady
Stránky: 1