|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj všem... Dotaz... Malá má teď trochu zvýšenou teplu. Zatím to není nic hrozného, ale mám strach, že kdyby se to nezlepšilo, že mi nebude chtít usnout. V lékárně mi poprvé doporučili Brufen Sirup 100 ml. Nemám s tím zušenosti, ale paní magistra říkala, že je to na snížení teloty vhodné. Máte zkušenosti? Děkuji
Není tady
Pokud je teplota nižší než 38 stupňů, nedoporučuje se srážet ničím, neb je to obranná reakce těla na nějaký vir. Až při vyšší bych podala sirup.
Není tady
Pokud "paní magistra říkala", předpokládám, že znala podrobnosti. Např. věk dítěte, teplotu, případně další okolnosti,
a podle toho byla schopna fundovaně poradit. Potom mi ovšem uniká smysl kladení podobné otázky na laickém fóru. 
Ono vůbec řešení jakýchkoliv zdravotních problémů na internetu, je na ránu klackem. U dětí obzvlášť.
Jestli ovšem nejde jen o další reklamní vlákno, jak je u žraloka zvykem. 
Není tady
ale paní magistra říkala
No ano... pan lékárník, pan farář a pan učitel... 
U každý krabičky s lékem je "papír" a na něm je jako první napsáno "Přečtěte si pozorně celý příbalový leták dříve, než začnete tento přípravek užívat."
Ale kdovíjaký informace by se v něm jeden dozvěděl, že...
Není tady
helena napsal(a):
ale paní magistra říkala
No ano... pan lékárník, pan farář a pan učitel... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
U každý krabičky s lékem je "papír" a na něm je jako první napsáno "Přečtěte si pozorně celý příbalový leták dříve, než začnete tento přípravek užívat."
Ale kdovíjaký informace by se v něm jeden dozvěděl, že...
Tak na to by byla opatrná. Jeden můj pan doktor mi na moje (řekla bych, že oprávněné) obavy z užívání jím předepsaného léku sdělil, že číst příbalové letáky, je největší hovadina. Prý mám prostě užívat, a nezatěžovat si hlavu čtením. 
Ovšem dlužno dodat, že jsem ho nedlouho po tomto památném výroku vyměnila. 
Není tady