18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
lupina montana napsal(a):
Soleil napsal(a):
Můj manel se hodně věnoval dětem, kdy byly malé...Nevím, proč by chlap nemohl číst dětem před spaním pohádky? Tím bude uitečnej a a... Můj mu jim tedy nečetl, on si ty pohádky vymýlel...Byly to příběhy na pokračování. Já jsem jim spí četla, střídali jsme se, ale na tatínka se děti těily víc... taky jsme jim zpívali hodně písničky. I díky tomu mají oba irokou slovní zásobu a hudební vlohy.
Nevím, jestli Kawasaki a její přítel mají děti, ale i tak se ve městě dá dělat snad jetě víc věcí, ne na vesnici - různé druhy sportů, kulturní akce, u je vyjmenovala Eva., nebudu to opakovat, ale přesně to mám taky na mysli.
A hrozně nesnáím rozdělování - chlapská práce - enská práce. Ve městě v bytě by si to měli rozdělit a ne, e enská bude vařit, prát, ehlit, nakupovat, uklízet a chlap nebude dělat nic z toho. My to teda máme rozdělený a myslím, e je to tak správně.Ano.
Jene my se tu nebavíme ani o tvých potřebách/preferencích/názorech, ani o tomté Evyspuntikem.
Bavíme se o chlápkovi, který (patrně) il celý ivot na vsi a má SVOJE určité představy/preference.
Které přijdou přestěhováním do paneláku vniveč.
Opravdu si dívky nedokáu představit, jak mu káete tuhle vai osvětu.....tedy, naopak dokáu, ale dokáu si představit i tu reakci
Jasně, Lupino. Já jsem jen odpovídala Kawasaki na její otázku "Co dělají vai mui v paneláku?" a svým příkladem jsem chtěla ukázat, co můou dělat a e se přitom vůbec nemusí nudit, naopak se můou cítit uiteční.
Není tady
Me taky.
Myslim, ze i pokud maji deti, tenhle typ prenecha peci o ne zene, svuj podil citi v tom, ze doma udela vsecky "vychytavky", kt.ona potrebuje, bude hledat, co kde vylepsit... A kdyz uz bude vsecko "vychytany", zacne se nudit, citit nevyuzitej, mozna zbytecnej. CHLAPA KOVANEHO VESNICI nedonutis, aby se "citil uzitecnej" ctenim pohadek a vodenim deti do plavani... On potrebuje "rubat les", a kdyz les nebude, bude se citit degradovanej, zbytecnej a ztracenej. Pak se mozna opravdu odebere do hospody, tam si "postezuje", a verte, ze se mu dostane hojne podpory... Dalsi vyvin udalosti radsi ani nerozebirat, pac tam Majka a jeji fanousci sedet zrejme nebudou...
Není tady
Soleil napsal(a):
Jasně, Lupino. Já jsem jen odpovídala Kawasaki na její otázku "Co dělají vai mui v paneláku?" a svým příkladem jsem chtěla ukázat, co můou dělat a e se přitom vůbec nemusí nudit, naopak se můou cítit uiteční.
Ale já chápu, Soleil. Jene si umím taky velmi ivě představit reakci páně Kavasakiho na takovou představu uitečnosti a zábavy. Věř mi, já na tý vesnici iju.
Viki, to jsi řekla parádně a jo, přesně tak.
Není tady
Jo. A jetě dalí, co zmínila Lupina. I to hraje u určitého typu muů svoji důleitou roli - a e mu nebude vadit, e není na svým..
koda, e Kawasaku u nereaguje. Mně by třeba fakt zajímalo, jak psala, e zahrada ji nenapadla a e by to asi nebylo to pravé ořechové. Bohuel odpovědi na moje "proč" jsem se u nedočkala.
Není tady
Dik.
Zitra pokracujem, jestli to jeste bude aktualni...
Není tady
Bez smlouvy si to nikdo na triko neveme a smlouva musi byt nejsk osettrena. Tezko do ni uvedou "az to p.Kavasakimu vyjde, prijde..."
Podívej, Dorko, to dobrovolnictví byl "první nástřel" - monosti jsou různý a musí se hledat (co já činit nehodlám, páč o mýho chlapa nejde ).
Ostatně i na činnost bez odměny můe existovat smlouva... a "az to p.Kavasakimu vyjde, prijde..." lze civilizovaným jazykem napsat například "v rozsahu X hodin měsíčně, případně dle dohody".
A hrozně nesnáím rozdělování - chlapská práce - enská práce. Ve městě v bytě by si to měli rozdělit a ne, e enská bude vařit, prát, ehlit, nakupovat, uklízet a chlap nebude dělat nic z toho.
Soleil, mám doma venkovana se vím vudy... a věř, e je sakra nejednoduchý vysvětlovat, e "by si to měli rozdělit", kdy vyrůstá v úplně jiným "rozloení sil". A bacha - to samý platí (platilo) pro venkovanky rodu enskýho, který mají taky jetě občas potí některý rozdíly pobrat... "Přece to po něm nemůu chtít!"
Jene si umím taky velmi ivě představit reakci páně Kavasakiho na takovou představu uitečnosti a zábavy.
Tak tak, lupi... u nás jeden čas reálně hrozilo, e si vezmeme domů tchána a zabijeme ho
Muskej celej ivot zvyklej na vesnici... a najednou obejvák v paneláku, velký město, který ho mate a trochu se ho i bojí... nabídka kultury, která ho absolutně nezajímá... na fotbale X tisíc lidí, ne jeho pralesní liga... a tak dál.
Nakonec se to dohodlo jinak a děda spokojeně dalích asi patnáct roků il tam, kde byl zvyklej.
Upravil(a) helena (5. 1. 2017 7:41)
Není tady
Judyna napsal(a):
Jene v tom je ten fór - jestli odhaduju správně (co můe říct jen Kavasaki) tak jemu tohle vechno nebude připadat uitečný. Nebude to pro něj chlapská práce - proto se vlastně ptala.
A romantiku a věnování se dětem.........no, Evospuntikem, mám dojem, e přesně tohle jsou iluze.
Ale počkáme si na autorku vlákna, jestli k tomu něco řekne.Taky to tak vidím. e jinak by se neptala.
Znám hodně můů ze zapadlých vesnic u nás na Vysočině - tedy ten typ muů v mém věku. Muů, kteří opravdu striktně rozdělují práce na muské a enské. I muské a enské role. Pokud je to takový chlap, můe být problém.
Pokud je to mu civilizovanějí, osvícený, ne tak konzervativní,pak snad....
A jetě jedna věc - na vesnici, kde se vichni znají, tam se chlapi domluví a jdou opravit třeba hasičku nebo kolu. Ale ve městě, kde je ve anonymnějí, tam zřejmě chlap z venkova nikam takhle jednotlivě nepůjde. Tam to zbývá na tatínky dětí z té konkrétní kolky, třeba.
Tohle si taky myslím......a navíc se můe cítit vykořeněný, záleí na mentalitě.
I kdy dnes u je dost muů na vesnicích taky poměrně "zcivilizovaných" a péči o děti a domácnost neberou jako pro mue degradující....... hlavně tedy těch mladých.
Není tady
Eva. napsal(a):
Mu, který má běnou pracovní dobu 5 pracovních dnů 8 hodin, rodinu, enu, děti, má i v paneláku co dělat. Věnovat se dítěti, vyzvedávat ze kolky, z druiny, psát s dítětem úkoly, hrát deskové hry, chodit na procházky, jezdit na kole, chodit plavat, lyovat, chodit na nějaké cvičení, koncerty, kino, setkání s kamarády, procházky se enou, romantika se enou, je toho nepočítaně, co dělat. O víkendech jezdit na výlety. V paneláku ve městě se člověk můe věnovat sám sobě a své rodině mnohem víc, ne kdy bydlí na vesnici v baráku.
Jo, mnoho muů je u dnes takhle "vychovaných", protoe to jaksi vyaduje dnení společenské klima, otázkou je, jestli jim to "rubání stromů" v hloubi due nechybí.......a já si myslím, e chybí a tomu, e je tady něco blbě, nasvědčuje i hrozivý nárůst rozpadajících se rodin......podle mne jsou za tím často právě frustrace z této záměny tradičních rolí, i kdy se pak argumentuje jinými důvody.
Není tady
Kluk bydlel v Brně, před třemi léty kupili barák na vesnici. Soused je správce lesa a klukovo nevětí potěení je, kdy s ním jde do lesa a pomáhá mu. Probírka stromů, kácení.....Na podzim zpracoval asi 50 m3 palivového dřeva a dotáhl domů. Take topí zadarmo. Někdo zde psal o hodinovém manelovi. To je dobrý nápad. Problém je e by jeho enuka musela vdy odejít na hodinu z bytu.
Není tady
mia napsal(a):
Judyna napsal(a):
Jene v tom je ten fór - jestli odhaduju správně (co můe říct jen Kavasaki) tak jemu tohle vechno nebude připadat uitečný. Nebude to pro něj chlapská práce - proto se vlastně ptala.
A romantiku a věnování se dětem.........no, Evospuntikem, mám dojem, e přesně tohle jsou iluze.
Ale počkáme si na autorku vlákna, jestli k tomu něco řekne.Taky to tak vidím. e jinak by se neptala.
Znám hodně můů ze zapadlých vesnic u nás na Vysočině - tedy ten typ muů v mém věku. Muů, kteří opravdu striktně rozdělují práce na muské a enské. I muské a enské role. Pokud je to takový chlap, můe být problém.
Pokud je to mu civilizovanějí, osvícený, ne tak konzervativní,pak snad....
A jetě jedna věc - na vesnici, kde se vichni znají, tam se chlapi domluví a jdou opravit třeba hasičku nebo kolu. Ale ve městě, kde je ve anonymnějí, tam zřejmě chlap z venkova nikam takhle jednotlivě nepůjde. Tam to zbývá na tatínky dětí z té konkrétní kolky, třeba.Tohle si taky myslím......a navíc se můe cítit vykořeněný, záleí na mentalitě.
I kdy dnes u je dost muů na vesnicích taky poměrně "zcivilizovaných" a péči o děti a domácnost neberou jako pro mue degradující....... hlavně tedy těch mladých.
Ano.
Není tady
mia napsal(a):
Eva. napsal(a):
Mu, který má běnou pracovní dobu 5 pracovních dnů 8 hodin, rodinu, enu, děti, má i v paneláku co dělat. Věnovat se dítěti, vyzvedávat ze kolky, z druiny, psát s dítětem úkoly, hrát deskové hry, chodit na procházky, jezdit na kole, chodit plavat, lyovat, chodit na nějaké cvičení, koncerty, kino, setkání s kamarády, procházky se enou, romantika se enou, je toho nepočítaně, co dělat. O víkendech jezdit na výlety. V paneláku ve městě se člověk můe věnovat sám sobě a své rodině mnohem víc, ne kdy bydlí na vesnici v baráku.
Jo, mnoho muů je u dnes takhle "vychovaných", protoe to jaksi vyaduje dnení společenské klima, otázkou je, jestli jim to "rubání stromů" v hloubi due nechybí.......a já si myslím, e chybí a tomu, e je tady něco blbě, nasvědčuje i hrozivý nárůst rozpadajících se rodin......podle mne jsou za tím často právě frustrace z této záměny tradičních rolí, i kdy se pak argumentuje jinými důvody.
Ano. U se o tom začíná opatrně psát.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kluk bydlel v Brně, před třemi léty kupili barák na vesnici. Soused je správce lesa a klukovo nevětí potěení je, kdy s ním jde do lesa a pomáhá mu. Probírka stromů, kácení.....Na podzim zpracoval asi 50 m3 palivového dřeva a dotáhl domů. Take topí zadarmo. Někdo zde psal o hodinovém manelovi. To je dobrý nápad. Problém je e by jeho enuka musela vdy odejít na hodinu z bytu.
Není tady
Pravda, Mio. Z muzu se stali pivni manaeři s rýmčičkou a z en ledové Xeny. Chlap uz neni nezny drsnak a zenska spis ovlada klavesy nez ovesnou kasicku...
Emancipace, degenerace, mutace?
Není tady
Dovol, Viki, a ti sundám ty růový brejličky, jo?
Něný drsňák??? Kdes to prokrista sebrala Ná rod je plný silných a schopných enských, chytrých a ikovných, které nesmírně trpěly tím, e "musí být po muském" - neboli, e svět se točí na pičce pindika, abych tak poeticky řekla.
A e nemají skoro ádný prostor pro svoje vlastní potřeby, sny a touhy.....a kdy, tak si kadý milimetr musely tvrdě vybojovat (včetně mně )
A to prosím mui naeho rodu nejsou a nebyli ádní vyloení mačos! Byli a jsou to chytří, poměrně vstřícní a vyloeně zodpovědní chlapi!
Jene ze světa se prostě pro eny stala svěrací kazajka, tudí se není čemu divit......to je jedna věc. Druhá je bydlení v bytech; tam prostě musí přijít k jinému dělení prací - bez ohledu na to, jak moc se to hokům líbí, nebo ne. Nakonec, čináky a následně paneláky vymyslel kdo?
Ano, chápu a rozumím tomu, e jim chybí "kácení stromů" - vak mně taky chybí leccos. Svět je jaký je a vdycky něco chybělo.....je nás skoro 8 miliard a prostě nemáme tolik stromů.
Není tady
neboli, e svět se točí na pičce pindika, abych tak poeticky řekla
Nojo, no...
Ráno jsem se probudila, rychle se umyla, podojila krávu, dala rát slepicím a králíkům, vyvedla kozy a krávu na pastvu.
Potom jsem vzbudila děti, připravila snídani, zkontrolovala dětem věci a odvezla je do koly.
Po návratu jsem naklepala kosu a pokosila trávu. Pak jsem la do práce.
V práci jsem se pohádala s nadřízeným a jednoho podřízeného z práce vyhodila.
Cestou z práce jsem nakoupila v supermarketu. Trochu jsem se zdrela...
Zapomněla jsem toti tomu svému koupit pivo, tak jsem se musela vrátit.
Take jsem koupila i klobásky na gril... ty má ten můj straně rád.
Pak jsem přijela domů, nasekala dřevo, připravila jídlo, dojela do koly pro děti, dala jsem jim svačinu, zpracovala daňové přiznání a la na pole.
Mezitím jsem stihla jít ke kosmetičce, objednala si nový balzám na ruce a vrátila se domů.
Dola jsem pro krávu a kozy, sebrala vejce v kurníku, připravila večeři, vyměnila pojistku na levém blinkru u auta a árovku v chodbě, nakrmila děti, vykoupala je a dala spát.
Pak jsem dala prát prádlo, la na internet, přes internetbanking jsem zaplatila účty, přečetla potu, dala suit prádlo, včerejí jsem vyehlila.
Snědla jsem kousek mrkve, osprchovala se a jdu spokojeně spát.
Kdy v tom mi blesklo hlavou: "HRŮZA" !!!
Vylítla jsem z postele...
Můj mu leí od rána v obýváku na gauči u televize a jetě chudák ne*u*kal !!!
Není tady
"neboli, e svět se točí na pičce pindika, abych tak poeticky řekla"
Noooo....jak se to vezme, někteří zas tvrdí, e pí.. světu vládne a taky je to pravda.......ono toti jedno bez druhého jaksi nelze, take obé je pravdou. Blbé je, kdy se jedni i druzí dobrovolně vzdávají svých zbraní, toho, proč tomu opačnému pohlaví imponují......e je taková doba je částečně pravda, ale z větí části jsme si to zavinily/i samy/i.
Není tady
A co takhle prochazky a poradne tury do přírody? a třeba s manelkou? na to nikdy na vesnici není čas, protoe je spousta práce kolem domu... u toho se člověk taky unaví a je v přírodě stejně jako na vesnici.
Není tady
Dorka napsal(a):
Ja teda nevim, ale pokud p. Kavasaki bude mit normalni zamestnani, sotva se mu po praci bude chtet nekde delat Ferdu. Chce to spis dilnicku nekde ve sklepe, ev.co treba hodinovy manzel, kdy si cas kutilstvi organizuje sam?
Je svářeč.Pracuje 9-10h denně + soboty.
Není tady
Koralinka napsal(a):
A co takhle prochazky a poradne tury do přírody? a třeba s manelkou? na to nikdy na vesnici není čas, protoe je spousta práce kolem domu... u toho se člověk taky unaví a je v přírodě stejně jako na vesnici.
Vdy jsme chodili na procházky.
Není tady
Eva. napsal(a):
Bydlíme bez dětí,jsou dospělé.
Není tady