29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj všem,
budeme se stěhovat do paneláku do města.(prodej domu z důvodu vyrovnání majetku)
Můj přítel žil celý život na vesnici.Koníčky nemá.Bavila ho práce okolu domu a na zahradě.
Mám obavy,že se ve městě unudí.Chodit do kina,divadla,muzea,restaurace,televize apod. se stále nedá.
Co dělají vaši muži v paneláku?
Není tady
Pokud je celý život na vesnici, tak jedině koupit nebo pronajmout zahradu.
Není tady
Judyna napsal(a):
Pokud je celý život na vesnici, tak jedině koupit nebo pronajmout zahradu.
To nás nenapadlo.Ale asi by to nebylo to pravé ořechové.
Není tady
Proč?
Není tady
Bude to dost těžké, pokud je opravdu zvyklý žít na vesnici a pracovat kolem domu, je to zásadní změna Určitě bych se taky přimlouvala aspoň za malou zahrádku, protože je fakt, že divadla a restaurace mu toto nenahradí. Vím, čem mluvím, sama žiju celý život na vesnici.
Není tady
No..................právě, že hospoda by nakonec mohla právě proto bych se taky přimlouvala za zahrádku.
Já jsem celoživotní domkářka, v paneláku bych asi zešílela a vůbec si nedovedu představit, co tam chlapi dělají. Leda jsou už kapku zvyklí, že se musejí účastnit domácích prací - což nebude tenhle případ, že ne?
Není tady
vůbec si nedovedu představit, co tam chlapi dělají
Prudí.. když se nudí...
Takže (bez psiny) jak s malým dítětem - nutno zaměstnat něčím zajímavým, jináč otravuje
Když ne zahrádku, pak buď nějakýho koně zkusit osedlat (možná, že dosud žádnýho neměl právě kvůli baráku a zahradě) a klidně vyzkoušet X možností, od rozborky a sborky veteránů po chov zpěvnýho ptactva... třeba se někde drápkem chytne.
A pak mě napadá ještě možnost dobrovolnictví. Leccos lze vygooglit, pročíst, vybírat... a možná by se dala najít mateřinka, děcák, domov senorů... cokoliv, kde by nadšeně přivítali někoho, kdo by jim pár hodin v tejdnu suploval Ferdu Mravence
Upravil(a) helena (4. 1. 2017 7:04)
Není tady
Ja teda nevim, ale pokud p. Kavasaki bude mit normalni zamestnani, sotva se mu po praci bude chtet nekde delat Ferdu. Chce to spis dilnicku nekde ve sklepe, ev.co treba hodinovy manzel, kdy si cas kutilstvi organizuje sam?
Upravil(a) Dorka (4. 1. 2017 9:29)
Není tady
pokud p. Kavasaki bude mit normalni zamestnani, sotva se mu po praci bude chtet nekde delat Ferdu
Lze předpokládat, že má "normalni zamestnani" a "práce okolu domu a na zahradě" se praktikovala taky po pracovní době
Není tady
Akorat ze to nebyla skolka ani jina organizace s omezenym casem na udrzbu...
Tezko si DD nebo sirotcinec bude objednavat udrzbare od 18ti do 22.00 h.
Není tady
Dorka napsal(a):
Tezko si DD nebo sirotcinec bude objednavat udrzbare od 18ti do 22.00 h.
Jednak vůbec nevíme, jakou má pan K. pracovní dobu, a za druhé takovému Klokánku, dětskému domovu nebo domovu důchodců asi nebude překážet, že případná výpomoc za hubičku přijde po oficiální pracovní době.
Když si vezmu třebas školku u nás, tam co neudělají tatíci ve svém volném čase, to v podstatě není.
Ale po nějakém tom vyžití bych se pídila fakt intenzivně, protože mám odzkoušeno na vlastní kůži, že pro zoufalce
uvyklého volnému prostoru kolem domku, je pobyt v paneláku horor.
Není tady
Pan Kawasaki je nesvéprávný?
Není tady
Helo, já si nějak nedovedu představit, že by běžný chlápek z dědiny šel po přestěhování do města dělat dobrovolníka někam do školky nebo DD. Záleží samozřejmě na jeho věku, pokud je mladší, tak třeba, možná....
Ale jeví se i to jako nepravděpodobné. Chce to fyzickou práci, jinak opravdu hrozí ta hospoda. Znám z okolí. Dokonce jedna moje kamarádka se kvůli tomu přestěhovala s mužem zpět na vesnici.
A Evina otázka je docela na místě. Možná už proto, že se Kawasaki takto ptý, ví, že její manžel si sám aktivně nic moc hledat nebude, takže ta hospoda je vždy nejblíž.
Není tady
by běžný chlápek z dědiny šel po přestěhování do města dělat dobrovolníka někam do školky nebo DD
Taky neříkám, že by měl číst prckům pohádky nebo s babičkama štrikovat (i když - kdo ví...) Myslela jsem právě na tu "fyzickou práci" - já nevím, třeba posekat zahradu, natřít plot a podobně... a dost toho se dá provádět i po tý pracovní době.
Mimochodem - pamatuju, jak jsme před X lety v jeslích, školce i škole jako rodiče taky s ledačím pomáhali.
Možná už proto, že se Kawasaki takto ptý, ví, že její manžel si sám aktivně nic moc hledat nebude
Nebo se jen snaží předem "pojistit", aby to neskončilo jen tou hospodou.
Nakonec - vždyť se jen ptá, co dělají jiní... třeba jen kvůli tomu, aby mohla nabídnout (ne vnutit). Možná nám poví sama...
Není tady
modrovous napsal(a):
Dorka napsal(a):
Tezko si DD nebo sirotcinec bude objednavat udrzbare od 18ti do 22.00 h.Jednak vůbec nevíme, jakou má pan K. pracovní dobu, a za druhé takovému Klokánku, dětskému domovu nebo domovu důchodců asi nebude překážet, že případná výpomoc za hubičku přijde po oficiální pracovní době.
Když si vezmu třebas školku u nás, tam co neudělají tatíci ve svém volném čase, to v podstatě není.
Ale po nějakém tom vyžití bych se pídila fakt intenzivně, protože mám odzkoušeno na vlastní kůži, že pro zoufalce
uvyklého volnému prostoru kolem domku, je pobyt v paneláku horor.
já vám nechci brát iluze, jen si nedovedu představit, že ředitel, vedoucí vezme na výpomoc jen tak někoho... a třeba ještě zadarmo.
Není tady
Mne je brat nebudes, ja to psala rovnou, ze to jen tak nepujde. Bez smlouvy si to nikdo na triko neveme a smlouva musi byt nejsk osettrena. Tezko do ni uvedou "az to p.Kavasakimu vyjde, prijde..."
Nejaka unava po praci, odpocinek... Doma se lehce dela treba do pulnoci, ale nekde venku, treba i daleko...
Není tady
Muž, který má běžnou pracovní dobu 5 pracovních dnů 8 hodin, rodinu, ženu, děti, má i v paneláku co dělat. Věnovat se dítěti, vyzvedávat ze školky, z družiny, psát s dítětem úkoly, hrát deskové hry, chodit na procházky, jezdit na kole, chodit plavat, lyžovat, chodit na nějaké cvičení, koncerty, kino, setkání s kamarády, procházky se ženou, romantika se ženou, je toho nepočítaně, co dělat. O víkendech jezdit na výlety. V paneláku ve městě se člověk může věnovat sám sobě a své rodině mnohem víc, než když bydlí na vesnici v baráku.
Není tady
Jenže v tom je ten fór - jestli odhaduju správně (což může říct jen Kavasaki) tak jemu tohle všechno nebude připadat užitečný. Nebude to pro něj chlapská práce - proto se vlastně ptala.
A romantiku a věnování se dětem.........no, Evospuntikem, mám dojem, že přesně tohle jsou iluze.
Ale počkáme si na autorku vlákna, jestli k tomu něco řekne.
Není tady
lupino, iluze jsou to asi podle tebe, že to neznáš. Můj zeť chodí s dětmi bobovat, do lanového centra, na lezeckou stěnu, na kolo, s koloběžkou, do plavecké haly,... S vnukem na vodu už od jeho tří let...
Kavasaki nepsala, že hledá náměty na něco, kde se muž cítí užitečný. Ale co ho bude bavit. A užitečný se může cítit i táta, který se věnuje svým dětem.
Není tady
Můj manžel se hodně věnoval dětem, když byly malé...Nevím, proč by chlap nemohl číst dětem před spaním pohádky? Tím bude užitečnej až až... Můj muž jim tedy nečetl, on si ty pohádky vymýšlel...Byly to příběhy na pokračování. Já jsem jim spíš četla, střídali jsme se, ale na tatínka se děti těšily víc... taky jsme jim zpívali hodně písničky. I díky tomu mají oba širokou slovní zásobu a hudební vlohy.
Nevím, jestli Kawasaki a její přítel mají děti, ale i tak se ve městě dá dělat snad ještě víc věcí, než na vesnici - různé druhy sportů, kulturní akce, už je vyjmenovala Eva., nebudu to opakovat, ale přesně to mám taky na mysli.
A hrozně nesnáším rozdělování - chlapská práce - ženská práce. Ve městě v bytě by si to měli rozdělit a ne, že ženská bude vařit, prát, žehlit, nakupovat, uklízet a chlap nebude dělat nic z toho. My to teda máme rozdělený a myslím, že je to tak správně.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Jenže v tom je ten fór - jestli odhaduju správně (což může říct jen Kavasaki) tak jemu tohle všechno nebude připadat užitečný. Nebude to pro něj chlapská práce - proto se vlastně ptala.
A romantiku a věnování se dětem.........no, Evospuntikem, mám dojem, že přesně tohle jsou iluze.
Ale počkáme si na autorku vlákna, jestli k tomu něco řekne.
Taky to tak vidím. Źe jinak by se neptala.
Znám hodně můžů ze zapadlých vesnic u nás na Vysočině - tedy ten typ mužů v mém věku. Mužů, kteří opravdu striktně rozdělují práce na mužské a ženské. I mužské a ženské role. Pokud je to takový chlap, může být problém.
Pokud je to muž civilizovanější, osvícený, ne tak konzervativní,pak snad....
A ještě jedna věc - na vesnici, kde se všichni znají, tam se chlapi domluví a jdou opravit třeba hasičku nebo školu. Ale ve městě, kde je vše anonymnější, tam zřejmě chlap z venkova nikam takhle jednotlivě nepůjde. Tam to zbývá na tatínky dětí z té konkrétní školky, třeba.
Není tady
A to mě přimělo k zamyšlení...
Upravil(a) Soleil (4. 1. 2017 22:06)
Není tady
aprill napsal(a):
modrovous napsal(a):
Dorka napsal(a):
Tezko si DD nebo sirotcinec bude objednavat udrzbare od 18ti do 22.00 h.Jednak vůbec nevíme, jakou má pan K. pracovní dobu, a za druhé takovému Klokánku, dětskému domovu nebo domovu důchodců asi nebude překážet, že případná výpomoc za hubičku přijde po oficiální pracovní době.
uvyklého volnému prostoru kolem domku, je pobyt v paneláku horor.já vám nechci brát iluze, jen si nedovedu představit, že ředitel, vedoucí vezme na výpomoc jen tak někoho... a třeba ještě zadarmo.
No vždyť to nemusí být nutně některá z uvedených institucí. Kamarád, taktéž uvězněný v panelákovém bytě, chodil příležitostně vypomáhat do firmy, která zaměstnávala jen ženy. Ale areál byl rozlehlý, takže přesně jak psala helča - tu posekat trávu, natřít plot, opravit co je třeba. Majitel ho za provedené práce platil a spokojenost byla na všech stranách. On prostě potřeboval manuální práci. Protože děti už měl z domu, hraním deskových her a psaním úkolů to nahradit nemohl, a provozováním romantiky s manželkou tolik času zabít nešlo, to by na samou romantiku asi tiše zemřeli.
A nikdo netvrdí, že to pan K. musí dělat taky. K. se jen ptala, co dělají jiní muži, aby v panelákovém bytě neobrostli mechem a bídně nezhynuli nudou.
Prostě jen inspirace.
Taky může třeba začít hrát golf. Nebo dělat milióny jiných věcí.
Není tady
Soleil napsal(a):
Můj manžel se hodně věnoval dětem, když byly malé...Nevím, proč by chlap nemohl číst dětem před spaním pohádky? Tím bude užitečnej až až... Můj muž jim tedy nečetl, on si ty pohádky vymýšlel...Byly to příběhy na pokračování. Já jsem jim spíš četla, střídali jsme se, ale na tatínka se děti těšily víc... taky jsme jim zpívali hodně písničky. I díky tomu mají oba širokou slovní zásobu a hudební vlohy.
Nevím, jestli Kawasaki a její přítel mají děti, ale i tak se ve městě dá dělat snad ještě víc věcí, než na vesnici - různé druhy sportů, kulturní akce, už je vyjmenovala Eva., nebudu to opakovat, ale přesně to mám taky na mysli.
A hrozně nesnáším rozdělování - chlapská práce - ženská práce. Ve městě v bytě by si to měli rozdělit a ne, že ženská bude vařit, prát, žehlit, nakupovat, uklízet a chlap nebude dělat nic z toho. My to teda máme rozdělený a myslím, že je to tak správně.
Ano.
Jenže my se tu nebavíme ani o tvých potřebách/preferencích/názorech, ani o tomtéž Evyspuntikem.
Bavíme se o chlápkovi, který (patrně) žil celý život na vsi a má SVOJE určité představy/preference.
Které přijdou přestěhováním do paneláku vniveč.
Opravdu si dívky nedokážu představit, jak mu kážete tuhle vaši osvětu.....tedy, naopak dokážu, ale dokážu si představit i tu reakci
Není tady
modrovous napsal(a):
Kamarád, taktéž uvězněný v panelákovém bytě, chodil příležitostně vypomáhat do firmy, která zaměstnávala jen ženy. Ale areál byl rozlehlý, takže přesně jak psala helča - tu posekat trávu, natřít plot, opravit co je třeba. Majitel ho za provedené práce platil a spokojenost byla na všech stranách. On prostě potřeboval manuální práci. Protože děti už měl z domu, hraním deskových her a psaním úkolů to nahradit nemohl, a provozováním romantiky s manželkou tolik času zabít nešlo, to by na samou romantiku asi tiše zemřeli.
A nikdo netvrdí, že to pan K. musí dělat taky. K. se jen ptala, co dělají jiní muži, aby v panelákovém bytě neobrostli mechem a bídně nezhynuli nudou.
Jo, tohle mi přijde jako inspirace, která by mohla být reálná. Za předpokladu, že pan Kavasaki uzná, že je to užitečná činnost - a že mu nebude vadit, že není na svým.
Nejlepší by samosebou bylo, kdyby potkal v hospodě jednoho, spřátelili by se a ten jeden by ho přizval......
Tak budu držet palce.
Není tady