18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vak říkám, e nedělá dobře.
Já osobně se myslím taky postarám docela dobře sama o sebe - nikdy jsem ovem neřeila, jestli se mě někdo zastal/nezastal. Kdy nezastal, zvládnu to, kdy zastal - jsem ráda, zvládá se to snadněji. Prostě to není dobrej nápad - odmítat přátelský gesto.
A e to bylo, to jsem přesvědčená. A velkorysé - vzhledem k vaim vztahům.
A popravdě - neumím si moc představit, e v situaci, kdy do tebe někdo ije, napíe "haló, prosímvás, nemohl byste se mě někdo zastat?"
Není tady
lupina montana napsal(a):
Vak říkám, e nedělá dobře.
Já osobně se myslím taky postarám docela dobře sama o sebe - nikdy jsem ovem neřeila, jestli se mě někdo zastal/nezastal. Kdy nezastal, zvládnu to, kdy zastal - jsem ráda, zvládá se to snadněji. Prostě to není dobrej nápad - odmítat přátelský gesto.
A e to bylo, to jsem přesvědčená. A velkorysé - vzhledem k vaim vztahům.
A popravdě - neumím si moc představit, e v situaci, kdy do tebe někdo ije, napíe "haló, prosímvás, nemohl byste se mě někdo zastat?"
lupino, ty zase nečte pořádně. helena sama následně napsala, e to byla ironie a ne přátelské gesto... A e já jsem to nepochopila...
heh. helena a přátelské gesto ke mně? Já bych tomu nevěřila a ani ji o pomoc neádala. Protoe ji vnímám jako zákeřnou enu, která kadého svou ironií akorát shodí a její pomoci bych se spí bála. Co za tím je zase skryté, čím chce zase ublíit.
Nechápu, e to tak málo lidí vidí...
Take lupino, příspěvek heleny č. 67
helena napsal(a):
Ví co - přečti si tohle - http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/ironie - a pak mi vlez na záda...
I kdy snad radi ne, při tvým chápáním veho doslova a do písmene http://fora.babinet.cz/img/smilies/reta.gif
Upravil(a) Eva. (23. 11. 2016 16:09)
Není tady
Evo, omlouvám se za to, e se mezi Vás pletu, ale to, co jsi okopírovala - příspěvek 67, byl odpovědí na tento tvůj dost příkrý příspěvek.
Eva. napsal(a):
heleno, buď tak laskava a nemluv za mě. Já pomoct nepotřebuji.
Jestli chce, aby ti luděk pomohl, tak mu to napi.
Své záleitosti si řídím já sama.
Ten Helenin původní byl opravdu přívětivý a moná kdybys nebyla vztahovačná, viděla bys tam ironii směrem k Luďkovi. To nebyla reakce na Tebe, ale na něj. Pokud jsem to patně pochopila, snad mě Hela opraví.
Není tady
Eva. napsal(a):
lupino, ty zase nečte pořádně.
Nes.er, eno. Ty občas taky ne - a hlavně, nech si prosím vysvětlit věci, na který fakticky nemá buňky. Co není nic proti ničemu - kadý máme takový buněčný deficit - ale tak se netvař, e ty nemá.
Judy to řekla naprosto pregnantně, já to pochopila zrovna tak.
Ale moná nás Hela opraví, to uvidíme
Není tady
Eva. napsal(a):
No vidí - já zase nechápu, e to tak málo lidí NEVIDÍ.......evidentně to je čistě tvoje, holka.
Není tady
Judyna napsal(a):
Evo, omlouvám se za to, e se mezi Vás pletu, ale to, co jsi okopírovala - příspěvek 67, byl odpovědí na tento tvůj dost příkrý příspěvek.
Ten Helenin původní byl opravdu přívětivý a moná kdybys nebyla vztahovačná, viděla bys tam ironii směrem k Luďkovi. To nebyla reakce na Tebe, ale na něj. Pokud jsem to patně pochopila, snad mě Hela opraví.
Judyno, a si je helena jaká chce, přívětivá, ironická, jakákoliv. Ale a na své výpady proti luďkovi nebo komukoliv nepouívá mě. O to mi lo. e tam pouila mě. e má luděk pomoct mně.
No nic, asi nechápe.
Není tady
Eva. napsal(a):
No vidí - já zase nechápu, e to tak málo lidí NEVIDÍ.......evidentně to je čistě tvoje, holka.
Nerozumím tvé větě, co vlastně nechápe. BI. Co přesně znamená, e to tak málo lidí nevidí? To znamená v překladu, e to hodně lidí vidí? Chápala bych větu, e to hodně lidí nevidí. Anebo málo lidí vidí. Ale co to je, e to tak málo lidí nevidí? Opravdu mi to prosím, přelo, cos tím chtěla říct.
Není tady
snad mě Hela opraví
Není co opravovat...
Zvlá kdy Eva. napsala: "Měl bys pomáhat více. Dokázat jiným, e to opravdu umí a naučit je, jak na to... Proč mě to nenaučí, kdy jsem tě poádala?" a chvilku potom: "Ale rozhodně si nepřeji, aby mi někdo, jako třeba luděk, pomáhal bez mého vědomí a bez mého poádání."
Někoho něco naučit je taky pomoc, ne? Nebo se mejlím?
Upravil(a) helena (23. 11. 2016 19:08)
Není tady
Eva. napsal(a):
Eva. napsal(a):
Nerozumím tvé větě, co vlastně nechápe. BI. Co přesně znamená, e to tak málo lidí nevidí? To znamená v překladu, e to hodně lidí vidí? Chápala bych větu, e to hodně lidí nevidí. Anebo málo lidí vidí. Ale co to je, e to tak málo lidí nevidí? Opravdu mi to prosím, přelo, cos tím chtěla říct.
No, e větina lidí vnímá Helenu přesně obráceně. Takhle chmurně ji vidí souvisle jen ty - a semtam, kdy se trefí na kuří oko - taky někdo jinej.
Ale souvisle ji nesnáí pouze ty.
Proto říkám, e to musí logicky být něco tvého.
Abych to to uvedla přesně: tys řekla, e nechápe, jak je moné, e tak málo lidí vnímá Heleninu patnost.
Já ti na to opáčila, e nechápu, jak je moné, e tolik lidí tu její údajnou patnost NEVIDÍ.
Aha, u vidím chybu: sorry.
Ale snad je to vysvětleno.
Není tady
helena napsal(a):
snad mě Hela opraví
Není co opravovat...
Zvlá kdy Eva. napsala: "Měl bys pomáhat více. Dokázat jiným, e to opravdu umí a naučit je, jak na to... Proč mě to nenaučí, kdy jsem tě poádala?" a chvilku potom: "Ale rozhodně si nepřeji, aby mi někdo, jako třeba luděk, pomáhal bez mého vědomí a bez mého poádání."
Někoho něco naučit je taky pomoc, ne? Nebo se mejlím?
heleno, mýlí se. A moná by sis měla lépe přečíst ten svůj odkaz o ironii.
Není tady
No, e větina lidí vnímá Helenu přesně obráceně. Takhle chmurně ji vidí souvisle jen ty - a semtam, kdy se trefí na kuří oko - taky někdo jinej.
Ale souvisle ji nesnáí pouze ty.
Proto říkám, e to musí logicky být něco tvého.
Abych to to uvedla přesně: tys řekla, e nechápe, jak je moné, e tak málo lidí vnímá Heleninu patnost.
Já ti na to opáčila, e nechápu, jak je moné, e tolik lidí tu její údajnou patnost NEVIDÍ.
Aha, u vidím chybu: sorry.
Ale snad je to vysvětleno.
No, teď u jo, kdy jsi napsala, es tam měla chybu. Ano, tomu u pak rozumím, větě, e tolik lidí tu její údajnou patnost nevidí.
Já vím, e je to něco mého, to nijak nepopírám. Určitě je to i něco mého. Ale taky je v tom něco, co já vidím a vy ne a co tak je doopravdy. Vidí to jetě i Dorka a myslím Lenna. A musím smeknout před Dorkou, e ta má skvělý pozorovací talent. Ta např. u dávno věděla, e Niky je nový nick Blossom, a já jsem jí to vůbec nevěřila. A...měla pravdu. Opravdu jí tohle funguje. Proto ona, stejně jako já, vidí heleninu jízlivost a napadání jiných. Nevím, proč to vy nevidíte.
Mé je v tom to, e mi vadí, e to helena jiným dělá. Moná v tom vidím to, e to někdy a někdy dost často dělám i já a zamýlím se nad tím a snaím se o zlepení.
Není tady
Eva. napsal(a):
Proto ona, stejně jako já, vidí heleninu jízlivost .
Proto je to tvoje - a Vikino.
Já v tom vůbec nevidím jízlivost a spousta lidí taky ne - nevím, proč zrovna vy si to berete tak osobně. Proto to nevidíme, asi. A nevadí nám to......e to chápeme jako společenskou hru, vnímáme, co je za a pod tím.
Není tady
Teda babizny, vy se musíte nudit....
Připomínám dary Ducha svatého
Moudrost a rozum
- dar pravého poznání sebe a svých darů; moudrost, jak správně poznat své dary a schopnosti
- dar rozliování (povolání v církvi i ve světě; Boí vůle)
- dar správně uspořádat čas (na modlitbu, Písmo, rodinu, přátele)
- dar číst Boí slovo
- dar moudrosti k vedení rodiny, společenství
Rada a síla
- dar proroctví
- dar hlásání Boího Slova
- dar povzbuzujícího slova
- dar citlivého napomínání
- dar oslovit nevěřící a hledající
- dar síly k plnění svého poslání (doma, v práci, ve společenství)
- dar síly ke slubě potřebným
Poznání a bázeň Boí
- dar hlubího poznání Boha Otce, Jeíe Krista, Ducha Svatého
- dar hlubího poznání Boího Slova
- dar pravé bázně Boí a osvobození od strachu z Boha
Zbonost
- dar hlubí modlitby
- dar soucitné přímluvné modlitby
- dar jazyků
- dar výkladu
a stejně jako lupina vím jistojistě, e mezi vámi ádná neobdarovaná není. Take dělejte svět lepím a konejte dobro, kadá podle svého, dle způsobu, vkusu a bohatosti obdarování kadé soudruky.
Tak nějak to luděk asi myslel, kdy zakládal toto vlákno a vy se furt tváříte, e to nechápete.
Není tady
Draku, ty ije a chrlí? To je dobře!
Klídek.......kadá z nás dělá, co můe
Hele, já se rozhodně nenudím, ač bych ráda! Ale letos jsou to samý trubky/dlaba/cementy/hmodiny, mně by fakt rostla na mozku plíseň
Není tady
Hele, já se rozhodně nenudím, ač bych ráda! Ale letos jsou to samý trubky/dlaba/cementy/hmodiny, mně by fakt rostla na mozku plíseň
... půdovky, palubky, minerální vata, instalatér, zedník, elektrikář, truhlář, malíř, kominík.....kouzelník tu letos jetě nebyl
A přesto si najdu čas na dobré skutky! Nazdar vlku
Není tady
Eva. napsal(a):
Proto ona, stejně jako já, vidí heleninu jízlivost .
Proto je to tvoje - a Vikino.
Já v tom vůbec nevidím jízlivost a spousta lidí taky ne - nevím, proč zrovna vy si to berete tak osobně. Proto to nevidíme, asi. A nevadí nám to......e to chápeme jako společenskou hru, vnímáme, co je za a pod tím.
Ja v tom vidím iróniu - ale oveža jemnejiu ako Evina, ktorá sfúkne novú diskutujúcu osobu tak, e tá nadobro odíde... alebo proste nechápe, prečo sa k nej správajú na Babi ako na výsluchu tB... to u Heleny nezaívam a necítim. Dorka niekedy má intuíciu a inokedy sa radostne pridá napr. k Rozmarilej a ije do niekoho hlava-nehlava, lebo sa jej niečo znepáči... Je hypersenzitívna a vidí bubákov aj tam, kde nie sú (alebo kde ich má len ona, vďaka svojmu nastaveniu). Na svete je es biliárd právd: mne je bliia tá Helenina, Tebe Dorkina - ale to hádam nie je dôvod zvrháva akúkožvek diskusiu, kde sa objaví humor alebo irónia, na kriiacku výpravu proti jednej osobe...
Není tady
Proto ona, stejně jako já, vidí heleninu jízlivost a napadání jiných. Nevím, proč to vy nevidíte.
Já Ti rozumím a vím, jak to myslí. Ale ono asi opravdu záleí na úhlu pohledu. Já bych řekla, e Heleniny příspěvky větinou trefí přímo do černého, občas chytne za slovo. Její příspěvky jsou neskutečně pohotové, krátké a výstiné. Vypíchnou gró. Občas tvrdě.
Není tady
Eva. napsal(a):
Judyna napsal(a):
Ten Helenin původní byl opravdu přívětivý a moná kdybys nebyla vztahovačná, viděla bys tam ironii směrem k Luďkovi. To nebyla reakce na Tebe, ale na něj. Pokud jsem to patně pochopila, snad mě Hela opraví.Judyno, a si je helena jaká chce, přívětivá, ironická, jakákoliv. Ale a na své výpady proti luďkovi nebo komukoliv nepouívá mě. O to mi lo. e tam pouila mě. e má luděk pomoct mně.
No nic, asi nechápe.
Jo Evo. pochopila jsem to.
Ví, já tady neberu nic moc osobně. Proto taky píu o Heleniných příspěvcích a Ty o Heleně jako takové. Hodnotit lidi podle toho, jak se projevují v diskuzích, lze jen částečně.
Není tady
haiel napsal(a):
Hele, já se rozhodně nenudím, ač bych ráda! Ale letos jsou to samý trubky/dlaba/cementy/hmodiny, mně by fakt rostla na mozku plíseň... půdovky, palubky, minerální vata, instalatér, zedník, elektrikář, truhlář, malíř, kominík.....kouzelník tu letos jetě nebyl
A přesto si najdu čas na dobré skutky! Nazdar vlku
Ach, druko v netěstí! A iniciovalas jsi to aspoň?
Není tady
Ano, já. A e jsem taky přikládala ruku k dílu, tak tady teď polehávám a skuhrám Manela jsem toho zmatku uetřila, ten měl letos svýho dost, syn mohl jen o víkendech...ale mám hodné sousedy. Poradili, řemeslníky posháněli, pomohli.. je to fajn, kdy jsou dobré vztahy. A je to fajn, kdy se člověku dostane nezitné pomoci. Abych tedy setrvala v duchu tohoto vlákna
Upravil(a) haiel (23. 11. 2016 21:27)
Není tady
Taky jsem přiloila a taky poskuhrávám a snaím se polehávat. Akorát, e já to neiniciovala, take jsem byla takříkajíc vlečena, co se té snaím vyleet. Utěuju se tím, e to byla nutnost.
Já tu snad přivítám přítí týden pomoc zitnou a řeknu ti - taky dobrá!
Není tady