Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » všichni máme dar ducha , tak proč jej nepoužíváme ?

#76 23. 11. 2016 15:28

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: všichni máme dar ducha , tak proč jej nepoužíváme ?

Však říkám, že nedělᚠdobře.
Já osobně se myslím taky postarám docela dobře sama o sebe - nikdy jsem ovšem neřešila, jestli se mě někdo zastal/nezastal. Když nezastal, zvládnu to, když zastal - jsem ráda, zvládá se to snadněji. Prostě to není dobrej nápad - odmítat přátelský gesto.
A že to bylo, to jsem přesvědčená. A velkorysé - vzhledem k vašim vztahům.
A popravdě - neumím si moc představit, že v situaci, kdy do tebe někdo šije, napíšeš "haló, prosímvás, nemohl byste se mě někdo zastat?"

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#77 23. 11. 2016 15:47

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

Však říkám, že nedělᚠdobře.
Já osobně se myslím taky postarám docela dobře sama o sebe - nikdy jsem ovšem neřešila, jestli se mě někdo zastal/nezastal. Když nezastal, zvládnu to, když zastal - jsem ráda, zvládá se to snadněji. Prostě to není dobrej nápad - odmítat přátelský gesto.
A že to bylo, to jsem přesvědčená. A velkorysé - vzhledem k vašim vztahům.

A popravdě - neumím si moc představit, že v situaci, kdy do tebe někdo šije, napíšeš "haló, prosímvás, nemohl byste se mě někdo zastat?"

lupino, ty zase nečteš pořádně. helena sama následně napsala, že to byla ironie a ne přátelské gesto... A že já jsem to nepochopila...
heh. helena a přátelské gesto ke mně? Já bych tomu nevěřila a ani ji o pomoc nežádala. Protože ji vnímám jako zákeřnou ženu, která každého svou ironií akorát shodí a její pomoci bych se spíš bála. Co za tím je zase skryté, čím chce zase ublížit.
Nechápu, že to tak málo lidí vidí...

Takže lupino, příspěvek heleny č. 67

helena napsal(a):

Víš co - přečti si tohle - http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/ironie - a pak mi vlez na záda...
I když snad radši ne, při tvým chápáním všeho doslova a do písmene http://fora.babinet.cz/img/smilies/reta.gif

Upravil(a) Eva. (23. 11. 2016 16:09)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#78 23. 11. 2016 16:16

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Evo, omlouvám se za to, že se mezi Vás pletu, ale to, co jsi okopírovala - příspěvek 67, byl odpovědí na tento tvůj dost příkrý příspěvek.

Eva. napsal(a):

heleno, buď tak laskava a nemluv za mě. Já pomoct nepotřebuji.
Jestli chceš, aby ti luděk pomohl, tak mu to napiš.
Své záležitosti si řídím já sama.

Ten Helenin původní byl opravdu přívětivý a možná kdybys nebyla vztahovačná, viděla bys tam ironii směrem k Luďkovi. To nebyla reakce na Tebe, ale na něj. Pokud jsem to špatně pochopila, snad mě Hela opraví.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#79 23. 11. 2016 18:23

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

lupino, ty zase nečteš pořádně.

Nes.er, ženo. Ty občas taky ne - a hlavně, nech si prosím vysvětlit věci, na který fakticky nemᚠbuňky. Což není nic proti ničemu - každý máme takový buněčný deficit - ale tak se netvař, že ty nemáš.
Judy to řekla naprosto pregnantně, já to pochopila zrovna tak.
Ale možná nás Hela opraví, to uvidíme smile

Není tady

#80 23. 11. 2016 18:25

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

No vidíš - já zase nechápu, že to tak málo lidí NEVIDÍ.......evidentně to je čistě tvoje, holka.

Není tady

#81 23. 11. 2016 18:55

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Evo, omlouvám se za to, že se mezi Vás pletu, ale to, co jsi okopírovala - příspěvek 67, byl odpovědí na tento tvůj dost příkrý příspěvek.
Ten Helenin původní byl opravdu přívětivý a možná kdybys nebyla vztahovačná, viděla bys tam ironii směrem k Luďkovi. To nebyla reakce na Tebe, ale na něj. Pokud jsem to špatně pochopila, snad mě Hela opraví.

Judyno, a si je helena jaká chce, přívětivá, ironická, jakákoliv. Ale a na své výpady proti luďkovi nebo komukoliv nepoužívá mě. O to mi šlo. Že tam použila mě. Že má luděk pomoct mně.
No nic, asi nechápeš.

Není tady

#82 23. 11. 2016 18:58

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

No vidíš - já zase nechápu, že to tak málo lidí NEVIDÍ.......evidentně to je čistě tvoje, holka.

Nerozumím tvé větě, co vlastně nechápeš. BI. Co přesně znamená, že to tak málo lidí nevidí? To znamená v překladu, že to hodně lidí vidí? Chápala bych větu, že to hodně lidí nevidí. Anebo  málo lidí vidí. Ale co to je, že to tak málo lidí nevidí? Opravdu mi to prosím, přelož, cos tím chtěla říct.

Není tady

#83 23. 11. 2016 19:07

helena
♥♥♥♥♥♥♥

snad mě Hela opraví
Není co opravovat...
Zvl᚝ když Eva. napsala: "Měl bys pomáhat více. Dokázat jiným, že to opravdu umíš a naučit je, jak na to... Proč mě to nenaučíš, když jsem tě požádala?" a chvilku potom: "Ale rozhodně si nepřeji, aby mi někdo, jako třeba luděk, pomáhal bez mého vědomí a bez mého požádání."
Někoho něco naučit je taky pomoc, ne? Nebo se mejlím? va

Upravil(a) helena (23. 11. 2016 19:08)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#84 23. 11. 2016 19:11

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Eva. napsal(a):

Nerozumím tvé větě, co vlastně nechápeš. BI. Co přesně znamená, že to tak málo lidí nevidí? To znamená v překladu, že to hodně lidí vidí? Chápala bych větu, že to hodně lidí nevidí. Anebo  málo lidí vidí. Ale co to je, že to tak málo lidí nevidí? Opravdu mi to prosím, přelož, cos tím chtěla říct.

No, že většina lidí vnímá Helenu přesně obráceně. Takhle chmurně ji vidíš souvisle jen ty - a semtam, když se trefí na kuří oko - taky někdo jinej.
Ale souvisle ji nesnášíš pouze ty.
Proto říkám, že to musí logicky být něco tvého.
Abych to to uvedla přesně: tys řekla, že nechápeš, jak je možné, že tak málo lidí vnímá Heleninu špatnost.
Já ti na to opáčila, že nechápu, jak je možné, že tolik lidí tu její údajnou špatnost NEVIDÍ.
Aha, už vidím chybu: sorry.
Ale snad je to vysvětleno.

Není tady

#85 23. 11. 2016 19:13

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

snad mě Hela opraví
Není co opravovat...
Zvl᚝ když Eva. napsala: "Měl bys pomáhat více. Dokázat jiným, že to opravdu umíš a naučit je, jak na to... Proč mě to nenaučíš, když jsem tě požádala?" a chvilku potom: "Ale rozhodně si nepřeji, aby mi někdo, jako třeba luděk, pomáhal bez mého vědomí a bez mého požádání."
Někoho něco naučit je taky pomoc, ne? Nebo se mejlím? va

heleno, mýlíš se. A možná by sis měla lépe přečíst ten svůj odkaz o ironii. reta

Není tady

#86 23. 11. 2016 19:19

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

No, že většina lidí vnímá Helenu přesně obráceně. Takhle chmurně ji vidíš souvisle jen ty - a semtam, když se trefí na kuří oko - taky někdo jinej.
Ale souvisle ji nesnášíš pouze ty.
Proto říkám, že to musí logicky být něco tvého.
Abych to to uvedla přesně: tys řekla, že nechápeš, jak je možné, že tak málo lidí vnímá Heleninu špatnost.
Já ti na to opáčila, že nechápu, jak je možné, že tolik lidí tu její údajnou špatnost NEVIDÍ.
Aha, už vidím chybu: sorry.
Ale snad je to vysvětleno.

No, teď už jo, když jsi napsala, žes tam měla chybu. Ano, tomu už pak rozumím, větě, že tolik lidí tu její údajnou špatnost nevidí.
Já vím, že je to něco mého, to nijak nepopírám. Určitě je to i něco mého. Ale taky je v tom něco, co já vidím a vy ne a co tak je doopravdy. Vidí to ještě i Dorka a myslím Lenna. A musím smeknout před Dorkou, že ta má skvělý pozorovací talent. Ta např. už dávno věděla, že Niky je nový nick Blossom, a já jsem jí to vůbec nevěřila. A...měla pravdu. Opravdu jí tohle funguje. Proto ona, stejně jako já, vidí heleninu jízlivost a napadání jiných. Nevím, proč to vy nevidíte.
Mé je v tom to, že mi vadí, že to helena jiným dělá. Možná v tom vidím to, že to někdy a někdy dost často dělám i já a zamýšlím se nad tím a snažím se o zlepšení.

Není tady

#87 23. 11. 2016 19:30

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Proto ona, stejně jako já, vidí heleninu jízlivost .

Proto je to tvoje - a Vikino.
Já v tom vůbec nevidím jízlivost a spousta lidí taky ne - nevím, proč zrovna vy si to berete tak osobně. Proto to nevidíme, asi. A nevadí nám to......že to chápeme jako společenskou hru, vnímáme, co je za a pod tím.

Není tady

#88 23. 11. 2016 19:31

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Teda babizny, vy se musíte nudit....
Připomínám dary Ducha svatého
Moudrost a rozum
- dar pravého poznání sebe a svých darů; moudrost, jak správně poznat své dary a schopnosti
- dar rozlišování (povolání v církvi i ve světě; Boží vůle)
- dar správně uspořádat čas (na modlitbu, Písmo, rodinu, přátele)
- dar číst Boží slovo
- dar moudrosti k vedení rodiny, společenství

Rada a síla
- dar proroctví
- dar hlásání Božího Slova
- dar povzbuzujícího slova
- dar citlivého napomínání
- dar oslovit nevěřící a hledající
- dar síly k plnění svého poslání (doma, v práci, ve společenství)
- dar síly ke službě potřebným

Poznání a bázeň Boží
- dar hlubšího poznání Boha Otce, Ježíše Krista, Ducha Svatého
- dar hlubšího poznání Božího Slova
- dar pravé bázně Boží a osvobození od strachu z Boha

Zbožnost
- dar hlubší modlitby
- dar soucitné přímluvné modlitby
- dar jazyků
- dar výkladu

a stejně jako lupina vím jistojistě, že mezi vámi žádná neobdarovaná není.  Takže dělejte svět lepším a konejte dobro, každá podle svého, dle způsobu, vkusu a bohatosti obdarování každé soudružky.
Tak nějak to luděk asi myslel, když zakládal toto vlákno a vy se furt tváříte, že to nechápete. cool

Není tady

#89 23. 11. 2016 19:36

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Draku, ty žiješ a chrlíš? To je dobře! pussa
Klídek.......každá z nás dělá, co může lol
Hele, já se rozhodně nenudím, ač bych ráda! grater Ale letos jsou to samý trubky/dlažba/cementy/hmoždiny, mně by fakt rostla na mozku plíseň cool

Není tady

#90 23. 11. 2016 19:43

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Hele, já se rozhodně nenudím, ač bych ráda! grater Ale letos jsou to samý trubky/dlažba/cementy/hmoždiny, mně by fakt rostla na mozku plíseň cool

... půdovky, palubky, minerální vata, instalatér, zedník, elektrikář, truhlář, malíř, kominík.....kouzelník tu letos ještě nebyl lol

A přesto si najdu čas na dobré skutky! Nazdar vlku par

Není tady

#91 23. 11. 2016 19:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Eva. napsal(a):

Proto ona, stejně jako já, vidí heleninu jízlivost .

Proto je to tvoje - a Vikino.
Já v tom vůbec nevidím jízlivost a spousta lidí taky ne - nevím, proč zrovna vy si to berete tak osobně. Proto to nevidíme, asi. A nevadí nám to......že to chápeme jako společenskou hru, vnímáme, co je za a pod tím.

Ja v tom vidím iróniu - ale oveža jemnejšiu ako Evina, ktorá sfúkne novú diskutujúcu osobu tak, že tá nadobro odíde... alebo proste nechápe, prečo sa k nej správajú na Babi ako na výsluchu ŠtB... to u Heleny nezažívam a necítim. Dorka niekedy má intuíciu a inokedy sa radostne pridá napr. k Rozmarilej a šije do niekoho hlava-nehlava, lebo sa jej niečo znepáči... Je hypersenzitívna a vidí bubákov aj tam, kde nie sú (alebo kde ich má len ona, vďaka svojmu nastaveniu). Na svete je šes biliárd právd: mne je bližšia tá Helenina, Tebe Dorkina - ale to hádam nie je dôvod zvrháva akúkožvek diskusiu, kde sa objaví humor alebo irónia, na križiacku výpravu proti jednej osobe...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#92 23. 11. 2016 19:56

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Proto ona, stejně jako já, vidí heleninu jízlivost a napadání jiných. Nevím, proč to vy nevidíte.

Já Ti rozumím a vím, jak to myslíš. Ale ono asi opravdu záleží na úhlu pohledu. Já bych řekla, že Heleniny příspěvky většinou trefí přímo do černého, občas chytne za slovo. Její příspěvky jsou neskutečně pohotové, krátké a výstižné. Vypíchnou gró. Občas tvrdě.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#93 23. 11. 2016 19:59

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Judyna napsal(a):

Judyno, a si je helena jaká chce, přívětivá, ironická, jakákoliv. Ale a na své výpady proti luďkovi nebo komukoliv nepoužívá mě. O to mi šlo. Že tam použila mě. Že má luděk pomoct mně.
No nic, asi nechápeš.

Jo Evo. pochopila jsem to.
Víš, já tady  neberu nic moc osobně. Proto taky píšu o Heleniných příspěvcích a Ty o Heleně jako takové. Hodnotit lidi podle toho, jak se projevují v diskuzích, lze jen částečně.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#94 23. 11. 2016 20:04

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

... půdovky, palubky, minerální vata, instalatér, zedník, elektrikář, truhlář, malíř, kominík.....kouzelník tu letos ještě nebyl lol

A přesto si najdu čas na dobré skutky! Nazdar vlku par

Ach, družko v neštěstí! A iniciovalas jsi to aspoň? gloria

Není tady

#95 23. 11. 2016 21:26

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Ano, já.  A že jsem taky přikládala ruku k dílu, tak tady teď polehávám a skuhrám lol  Manžela jsem toho zmatku ušetřila, ten měl letos svýho  dost, syn mohl jen o víkendech...ale mám hodné sousedy. Poradili, řemeslníky posháněli, pomohli.. je to fajn, když jsou dobré vztahy.  A je to fajn, když se člověku dostane nezištné pomoci.  Abych tedy setrvala v duchu tohoto vlákna smile

Upravil(a) haiel (23. 11. 2016 21:27)

Není tady

#96 25. 11. 2016 14:17

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Taky jsem přiložila a taky poskuhrávám a snažím se polehávat. Akorát, že já to neiniciovala, takže jsem byla takříkajíc vlečena, což se též snažím vyležet. Utěšuju se tím, že to byla nutnost.
Já tu snad přivítám příští týden pomoc zištnou a řeknu ti - taky dobrá! lol

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » všichni máme dar ducha , tak proč jej nepoužíváme ?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí