18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Judyna napsal(a):
No v nezlanosti ostatních lidí to asi nebude....Poopravit svůj pohled to chce. Vidí to, co chce vidět, co Ti nějak vyhovuje nebo si tím můe či potřebuje něco omluvit....
no to asi ne . tvuj pohled na věc je přesně stejný jak píe. zkus vidět věci které nechce vidět. pak uvidí víc .
Není tady
Selima napsal(a):
luděk napsal(a):
lupina montana napsal(a):
Luďku, mně zas přijde straně podezřelá ta rétorika "dělat pro lidi". Ví, kohokoli jsem takhle slyela mluvit/psát, dřív nebo později se ukázalo, e tím má spí na mysli "vyřete moje problémy".
Mojí dcerce bylo jedenáct, kdy tuto filosofickou otázku vyřeila velmi pregnantně: řekla, e problémů je pořád stejný počet a tudí je daleko chytřejí řeit svoje vlastní - protoe ty bys měl znát z podstaty věci lépe, ne problémy někoho jiného.
Co mně se týče, ráda udělám pro lidi - pokud si řeknou, e to potřebujou, pokud budu vědět, co a proč potřebujou a pokud vyhodnotím, e mě nehodlají jen zneuívat ku svému větímu pohodlí.
A takových lidí i já znám větinu - řekla bych, e opačné typy bych spočítala na prstech ruky.
Dokonce kdysi kdosi dělal experiment - pokusná osoba měla 24 hodin a úkol - najít člověka, který jí odmítne pomoc v cizím městě. Hádej jak to dopadlo? Nakonec nala.....ale tý dřiny s tím!e problémů je pořád stejný počet a tudí je daleko chytřejí řeit svoje vlastní - protoe ty bys měl znát z podstaty věci lépe, ne problémy někoho jiného.
no to není tak docela pravda, protoe i řeením cizích problemů můe najít řeení těch vlastních. je iluzorní si myslet, e človět v depresích mi nemůe nastínit vyřeení mého problemu. to je projev mého ega. který mě válcuje . dalí projev ega je ten, e mě se to co stalo tomu kterýmu radím ,nemůe stát.
Co mně se týče, ráda udělám pro lidi - pokud si řeknou, e to potřebujou, pokud budu vědět, co a proč potřebujou a pokud vyhodnotím, e mě nehodlají jen zneuívat ku svému větímu pohodlí.
pokud tě někdo vyuívá ke svýmu pohodlí a ty mu pomáhá, není to tvůj problem. pomo a neře. jak s tou pomocí naloí ten, který ji zneuije je jen jeho problem. je to stejné jako kdy obdaruje chudého. je jen jeho problem ,e to prochlasta. ty jsi mu ty peníze dala v dobré víře, e je pouije jinak ne na chlast i kdy to ví.
ano, kadé začátky jsou těké, ale lepí je zapálit jen malou svíčku na proklínat tmu nebo v ní ít.
toté platí v duchu,
kdo ti dal právo rozhodovat o tom komu energii a lásku dá a komu ne. vy ta energie stejně není tvoje, je ti jen " propůjčena" k tomu aby jsi ji uívala ve prospěch ostatních , protoe jsi jedna ze vech lidí na této planetě. stejně jako tobě ta energi patří i těm ostatním, zlořády nevyjímaje. bez ní bychom nemohli ít. opět platí , je lepí zapálit jednu duchovní svíčku u kohokoliv z tisíce, ne nadavat, e to k ničemu není , nebo se schovávat za svý velký ego, e se nikomu nesmíme vměovat do ivota.Ten, kto mi dal ivot, intuíciu - a zároveň zodpovednos za to, ako s nimi oboma naloím. Druhá vec je, e sa práve potom budem aj zodpoveda za to, ako som s tým vetkým naloila... vo tom ádná. Ale tú zodpovednos nemôem ja naloi na nikoho iného - a nemôem ju ani prevzia na seba za nikoho iného . (Mono s výnimkou malých detí a mentálne postihnutých, ale aj tam je to s otáznikom...)
kdy má tu odvahu a sílu, můe některé věci převzít sama na sebe. proč ne ? ostatně zodpovídat se bude i z toho, co jsi udělat mohla a neudělala. je to stejné .
Není tady
luděk napsal(a):
Judyna napsal(a):
No v nezlanosti ostatních lidí to asi nebude....Poopravit svůj pohled to chce. Vidí to, co chce vidět, co Ti nějak vyhovuje nebo si tím můe či potřebuje něco omluvit....
no to asi ne . tvuj pohled na věc je přesně stejný jak píe. zkus vidět věci které nechce vidět. pak uvidí víc .
Ano, je to tak. Proto jsem psala Selimě, e to mám stejně nebo moná podobně jak ona a mám (vidím)kolem sebe lidi takové, jaké mám. To Ty píe ve svém uvodním příspěvku něco jiného a to, co vidí v lidech vysvětluje jakousi nevědomostí. Ale je to Tvůj pohled, tak proč ne.
Navíc - já symozřejmě vidím v lidech i jejich patné stránky, ale důleité je, na co svůj pohled zaměří. No a já ho raděj zaměřuju na to dobré.
Upravil(a) Judyna (17. 11. 2016 19:18)
Není tady
luďku, zase s tím začíná? To u tady bylo. Jetě stále ti nedolo, e tohle je věc, co nesmí dělat? Nech ostatní lidi na pokoji. V duchu i v ivotě. A starej se sám o sebe.
Není tady
...
Jsi jednička lomená jedničkou...
a na ty pravopisné chyby!...
Petr Křička: Jedna lomená jednou
Není tady
.....e problémů je pořád stejný počet a tudí je daleko chytřejí řeit svoje vlastní - protoe ty bys měl znát z podstaty věci lépe, ne problémy někoho jiného.
luděk napsal(a):
no to není tak docela pravda, protoe i řeením cizích problemů můe najít řeení těch vlastních. je iluzorní si myslet, e človět v depresích mi nemůe nastínit vyřeení mého problemu. to je projev mého ega. který mě válcuje . dalí projev ega je ten, e mě se to co stalo tomu kterýmu radím ,nemůe stát.
Tady mám pocit, e mluvíme já o voze a ty o koze.
luděk napsal(a):
pokud tě někdo vyuívá ke svýmu pohodlí a ty mu pomáhá, není to tvůj problem.
Ale to ví, e je, protoe, jak říkají idi........
luděk napsal(a):
kdo ti dal právo rozhodovat o tom komu energii a lásku dá a komu ne. vy ta energie stejně není tvoje, je ti jen " propůjčena" k tomu aby jsi ji uívala ve prospěch ostatních .
.....pámbu ti dal ivot do opatrování a tvým úkolem je, postarat se, aby byl it co nejlépe.
Nepředpokládám, e by se tím myslelo "nakrm vechny, co se na tebe pověsí, a z tebe zbude jen prázdná schrána" to si fakt nemyslím.
Pokud ty ano, tak se prostě neshodneme.
Pokud své věci odsouvá a myslí si, e je to ve prospěch druhých, pak tam se taky neshodneme.
Není tady
Judyna napsal(a):
Selima napsal(a):
luděk napsal(a):
a jsou to skutečně ti, co chtějí něco pro lidi udělat, nebo si choděj poslechnout pěkný slova a maj to jen pro sebe aby jim samotným bylo fajn.Nič si nechodia "poslechnout" - ani ja nechodím. A na jednu jedinú výnimku, semináre havajského učenia, nechodím nikam počúva (a ani tam vlastne nechodím celkom počúva). Zaráajúce pre mňa práve je, e takýchto žudí stretávam aj v benom ivote, v pracovných záleitostiach, na kultúrnych podujatiach, ale občas aj len v mestskej doprave alebo u kamarátov na návteve. Kedysi aj na Babi. A žuďom, ktorí to majú sami pre seba, by som sa vyhla - zvyčajne sa to dá pozna na ich správaní, na vzahoch/nevzahoch, na ich práci... akí sú a prečo/pre koho takí sú.
Já tomu Seli věřím, e to tak má ( asi i já to tak mám), ale moná je to tím, jakýma očima se na lidi dívá. Pokud má dobrou vůli, tak v kadém nejde něco dobrého. U někoho je to zřejmé na první pohled, u někoho to chce čas, ne najde.
Take ten, kdo tyto "dobré lidi" (dobro v lidech) nevidí, sám má problém. Řekla bych. Take poopravit sám sebe (Luďku).
No, nejde len o to, e v kadom sa asi dá vidie aj to dobré, aj to zlé - a je na nás, čo si vyberieme... Mne sa stalo, e v pracovnom rozhovore s istou osobou sme skončili pri tom, e nielen človek, ale kadé miesto, kadá krajina má svoju uru, energiu, svojho "ducha" - e Slovensko ju má dobrú, ale treba sa snai to zachova... a to tvoria žudia. Po istom koncerte som sa dala do reči s hudobníkom, ktorý - keď som mu povedala, ako na mňa jeho hudba pôsobila a aké vízie som mala - mi prezradil, e je súfi a do tej hudby sa to premieta. A bavili sme sa o tom, ako nielen vetci žudia sú bratia a sestry, ale vetko navzájom je prepojené... Po jednej prednáke som sa la porozpráva s prednáajúcim (jediná som sa s ním snaila hovori po francúzsky) a dostalo sa mi takých informácií, e som a poriadne nevedela, čo s nimi.
Luďku, ja mám naopak dojem, e "žudí v duchu" pribúda, ale samozrejme, e prichádzajú aj skúky, e sa aktivizuje aj druhá strana... lebo vetko sa zintenzívňuje a zrýchžuje.
Není tady
luděk napsal(a):
Selima napsal(a):
luděk napsal(a):
Luďku, mně zas přijde straně podezřelá ta rétorika "dělat pro lidi". Ví, kohokoli jsem takhle slyela mluvit/psát, dřív nebo později se ukázalo, e tím má spí na mysli "vyřete moje problémy".
Mojí dcerce bylo jedenáct, kdy tuto filosofickou otázku vyřeila velmi pregnantně: řekla, e problémů je pořád stejný počet a tudí je daleko chytřejí řeit svoje vlastní - protoe ty bys měl znát z podstaty věci lépe, ne problémy někoho jiného.
A takových lidí i já znám větinu - řekla bych, e opačné typy bych spočítala na prstech ruky.
Dokonce kdysi kdosi dělal experiment - pokusná osoba měla 24 hodin a úkol - najít člověka, který jí odmítne pomoc v cizím městě. Hádej jak to dopadlo? Nakonec nala.....ale tý dřiny s tím!e problémů je pořád stejný počet a tudí je daleko chytřejí řeit svoje vlastní - protoe ty bys měl znát z podstaty věci lépe, ne problémy někoho jiného.
pokud tě někdo vyuívá ke svýmu pohodlí a ty mu pomáhá, není to tvůj problem. pomo a neře. jak s tou pomocí naloí ten, který ji zneuije je jen jeho problem. je to stejné jako kdy obdaruje chudého. je jen jeho problem ,e to prochlasta. ty jsi mu ty peníze dala v dobré víře, e je pouije jinak ne na chlast i kdy to ví.
ano, kadé začátky jsou těké, ale lepí je zapálit jen malou svíčku na proklínat tmu nebo v ní ít.
toté platí v duchu,
kdo ti dal právo rozhodovat o tom komu energii a lásku dá a komu ne. vy ta energie stejně není tvoje, je ti jen " propůjčena" k tomu aby jsi ji uívala ve prospěch ostatních , protoe jsi jedna ze vech lidí na této planetě. stejně jako tobě ta energi patří i těm ostatním, zlořády nevyjímaje. bez ní bychom nemohli ít. opět platí , je lepí zapálit jednu duchovní svíčku u kohokoliv z tisíce, ne nadavat, e to k ničemu není , nebo se schovávat za svý velký ego, e se nikomu nesmíme vměovat do ivota.Ten, kto mi dal ivot, intuíciu - a zároveň zodpovednos za to, ako s nimi oboma naloím. Druhá vec je, e sa práve potom budem aj zodpoveda za to, ako som s tým vetkým naloila... vo tom ádná. Ale tú zodpovednos nemôem ja naloi na nikoho iného - a nemôem ju ani prevzia na seba za nikoho iného . (Mono s výnimkou malých detí a mentálne postihnutých, ale aj tam je to s otáznikom...)
kdy má tu odvahu a sílu, můe některé věci převzít sama na sebe. proč ne ? ostatně zodpovídat se bude i z toho, co jsi udělat mohla a neudělala. je to stejné .
Nejde o odvahu a silu, ale o REPEKTOVANIE druhého slobodného ducha. Nerepektova svojich blínych ako rovnocenných slobodných duchov je trestuhodné. Z toho, čo som neurobila, sa samozrejme zodpoveda budem a nevyvliekam sa z toho, ale tak, ako verím svojej intuícii, tak verím aj dohode dvoch duí/duchov, či treba alebo netreba pomôc. VDY je to záleitos dvoch bytostí a pokiaž sú rovnocenné, tak sa to nedá len tak odignorova.
Není tady
luděk napsal(a):
Judyna napsal(a):
Selima napsal(a):
Nič si nechodia "poslechnout" - ani ja nechodím. A na jednu jedinú výnimku, semináre havajského učenia, nechodím nikam počúva (a ani tam vlastne nechodím celkom počúva). Zaráajúce pre mňa práve je, e takýchto žudí stretávam aj v benom ivote, v pracovných záleitostiach, na kultúrnych podujatiach, ale občas aj len v mestskej doprave alebo u kamarátov na návteve. Kedysi aj na Babi. A žuďom, ktorí to majú sami pre seba, by som sa vyhla - zvyčajne sa to dá pozna na ich správaní, na vzahoch/nevzahoch, na ich práci... akí sú a prečo/pre koho takí sú.Já tomu Seli věřím, e to tak má ( asi i já to tak mám), ale moná je to tím, jakýma očima se na lidi dívá. Pokud má dobrou vůli, tak v kadém nejde něco dobrého. U někoho je to zřejmé na první pohled, u někoho to chce čas, ne najde.
Take ten, kdo tyto "dobré lidi" (dobro v lidech) nevidí, sám má problém. Řekla bych. Take poopravit sám sebe (Luďku).kadý člověk na světě je v základě dobrý, jen neznalost věcí z něj dělá někdy lepího a někdy horího, někdy dobrého a někdy zlého, někdy zdravého a někdy nemocného.
Hodnoteniu dobrý/zlý sa u žudí u vôbec snaím vyhýba. Dobrá alebo zlá môe by reakcia, skutok, situácia... Človek je viac ako jedna reakcia, jedno slovo, jeden skutok... Ale áno, mono by sa dalo poveda, e kadý "duch" je v zásade dobrý alebo čistý. Tak to je.
Není tady
luděk napsal(a):
Selima napsal(a):
luděk napsal(a):
toté platí v duchu,
kdo ti dal právo rozhodovat o tom komu energii a lásku dá a komu ne. vy ta energie stejně není tvoje, je ti jen " propůjčena" k tomu aby jsi ji uívala ve prospěch ostatních , protoe jsi jedna ze vech lidí na této planetě. stejně jako tobě ta energi patří i těm ostatním, zlořády nevyjímaje. bez ní bychom nemohli ít. opět platí , je lepí zapálit jednu duchovní svíčku u kohokoliv z tisíce, ne nadavat, e to k ničemu není , nebo se schovávat za svý velký ego, e se nikomu nesmíme vměovat do ivota.Môj problém to začína by, keď u nemám dos energie/sily/časi pre seba a blízkych, ale mám ho ma stále dos pre niekoho, kto ho vyuíva?
jojo, někdy je potřeba i tak.
Ale čo keď práve tým tomu človeku kodím - lebo sa nikdy nenaučí kráča sám, ale bude sa len opiera o mňa? A čo potom, keď spadnem aj ja?
Není tady
proč by někdo přednáel o věcech které neije ? to nejde.
Jak to, e ne? Stačí se rozhlídnout a poslouchat - bude zírat, co vechno kdo "přednáí" a co "je"... kázat vodu a pít víno se tomu říká...
kadý člověk na světě je v základě dobrý, jen neznalost věcí z něj dělá někdy lepího a někdy horího, někdy dobrého a někdy zlého, někdy zdravého a někdy nemocného
To je dobrá teorie, tohle... u jsi s tím zkouel uspět na některým z "oklivějích" oddělení nejbliího pitálu třeba?
jojo, někdy je potřeba i tak
Má to znamenat, e (jak píe Sel) "keď u nemám dos energie/sily/časi pre seba a blízkych", mám se klidně pálit z obou konců, dokud nevyhořím, protoe "ta energi patří i těm ostatním, zlořády nevyjímaje"? Aneb "zlořádi" mají přede mnou přednost?
Není tady
Eva. napsal(a):
luďku, zase s tím začíná? To u tady bylo. Jetě stále ti nedolo, e tohle je věc, co nesmí dělat? Nech ostatní lidi na pokoji. V duchu i v ivotě. A starej se sám o sebe.
hezkej alibismus. já nic já muzikant. podle toho to taky na zemi mezi lidma vypadá....
myslím si, e nemá tak docela pravdu. ostatně historie lidstva se poříd opakuje a propisuje se vlastně z ducha člověka do realného ivota na zemi . vechna hruzy za posledních 100 let byly proto, e nikdo nebyl schopen to změnit . lidi nebyli schopni v duchu přemoci tu meninu, která dělala nepřístojnosti a zlo . pak to u lo na ostří noe. kdy to nezměníme, bude to tu zase.
Upravil(a) luděk (20. 11. 2016 13:58)
Není tady
Selima napsal(a):
luděk napsal(a):
Selima napsal(a):
Môj problém to začína by, keď u nemám dos energie/sily/časi pre seba a blízkych, ale mám ho ma stále dos pre niekoho, kto ho vyuíva?jojo, někdy je potřeba i tak.
Ale čo keď práve tým tomu človeku kodím - lebo sa nikdy nenaučí kráča sám, ale bude sa len opiera o mňa? A čo potom, keď spadnem aj ja?
ale notak, tady se pořád diskutuje o tom, jestli někomu kodíme. vdy se obrací věci spojené se snahou řeit zlo na svobodu ducha a kodění. tak zrume koly, protoe nutit někoho tam chodit je nedobrovolný, zrume rodinné tradice, protoe to je přece vnucování, zrume to vechno a vra'tme se na stromy. pak nám bude fajn, budeme svobodní. ale blbí.
ije v ulitě hodnot kodit nebo nekodit místo toho co by mělo být - pomoci.
Není tady
helena napsal(a):
Jak to, e ne? Stačí se rozhlídnout a poslouchat - bude zírat, co vechno kdo "přednáí" a co "je"... kázat vodu a pít víno se tomu říká... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
kadý člověk na světě je v základě dobrý, jen neznalost věcí z něj dělá někdy lepího a někdy horího, někdy dobrého a někdy zlého, někdy zdravého a někdy nemocného
To je dobrá teorie, tohle... u jsi s tím zkouel uspět na některým z "oklivějích" oddělení nejbliího pitálu třeba?
Má to znamenat, e (jak píe Sel) "keď u nemám dos energie/sily/časi pre seba a blízkych", mám se klidně pálit z obou konců, dokud nevyhořím, protoe "ta energi patří i těm ostatním, zlořády nevyjímaje"? Aneb "zlořádi" mají přede mnou přednost?
tento názor sdílí vichni jogíni na seancích . asi na tom bude něco pravdy....
jo , kdy si uvědomí , e jsme si v duchu vichni rovni.
Není tady
luděk napsal(a):
vechna hruzy za posledních 100 let byly proto, e nikdo nebyl schopen to změnit . lidi nebyli schopni v duchu přemoci tu meninu, která dělala nepřístojnosti a zlo . pak to u lo na ostří noe. kdy to nezměníme, bude to tu zase.
MENINU?? Ty si fakt myslí, e za nacismem/faismem/komunismem/maoismem a vemi ostatními -ismy stála MENINA?
Ta menina, jak ty říká, pouze konala - kdy za něčím skutečně stojí menina, tak se to prostě nestane.
Njn. Já bych ti to vyloila z hlediska astrologie - ale to by asi bylo k ničemu, ejo?
Jen si nalistuj Jungovu přednáku tuím v Brightonu, z roku (tuím) 1928 - je tam ten slavný citát o "plavé bestii, která se zmítá ve spánku".
A to v Německu neil, moc tam nejezdil a měl jen pár německých pacoů.
To, o čem mluví ty, tedy duch - to je jen vrcholek, pička ledovce; jistě chvályhodný cíl, jistě důleitá část a jistě bod, kam vichni směřujeme.....my tu mluvíme o celém ledovci.
O dui světa v celé její nádheře a hrůznosti.
Mám kamarádku: kdysi ila mnoho ivotů jako svatý mu. Jak bys ty řekl - v duchu.
Dospěla tak daleko, e kdy rozhovor - tak s boím sovem, kdy láska - pouze vesmírná, atakdále. Dospěla tak daleko ve své svatosti, e vekeré hemení a pachtění v prachu této Země se jí/mu jevilo nedůleité, nepodstatné a hloupé, ostatní člověky a člověčice chápal/a pouze jako nutný zdroj materiálního zabezpečení, bez kterého se bohuel prozatím nedokázala obejít a v zásadě jimi pohrdala.......jak ti asi u dochází, na nirvánu to zdaleka nebylo
Vrátila se hezky pokorně, protoe je to moudrá due a ví, e se dobře a důkladně naučila jedno. JEN jedno.
Není tady
luděk napsal(a):
helena napsal(a):
Jinými slovy - zlořádi nemají přednost.
Jme-li si rovni, pak jsme si rovni.....a ne e je někdo rovnějí.
Není tady
S pravděpodobností hraničící s jistotou lze předpokládat, e "vichni jogíni na seancích" nejsou současně rodiči nevyléčitelně nemocných dětí, e...
Můe mi prosím srozumitelně vysvětlit rozpor mezi předností zlořádů a rovností vech?
Není tady
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
hezkej alibismus. já nic já muzikant. podle toho to taky na zemi mezi lidma vypadá....
myslím si, e nemá tak docela pravdu. ostatně historie lidstva se poříd opakuje a propisuje se vlastně z ducha člověka do realného ivota na zemi . vechna hruzy za posledních 100 let byly proto, e nikdo nebyl schopen to změnit . lidi nebyli schopni v duchu přemoci tu meninu, která dělala nepřístojnosti a zlo . pak to u lo na ostří noe. kdy to nezměníme, bude to tu zase.
To má pravdu, ale nejako miea hruká s jablkami - žudia určite nemajú za úlohu MENI DRUHÝCH źUDÍ , ale jedine a iba SVOJ VLASTNÝ ivot, prípadne jeho okolnosti (politikov v táte, na regionálnej alebo miestnej úrovni), dobrovožníči tam, kde sú poiadaní, prípadne na opýtanie íri svoje mylienky... a meditova/modli sa/vysiela mylienky.
Není tady
luděk napsal(a):
Selima napsal(a):
luděk napsal(a):
jojo, někdy je potřeba i tak.
ale notak, tady se pořád diskutuje o tom, jestli někomu kodíme. vdy se obrací věci spojené se snahou řeit zlo na svobodu ducha a kodění. tak zrume koly, protoe nutit někoho tam chodit je nedobrovolný, zrume rodinné tradice, protoe to je přece vnucování, zrume to vechno a vra'tme se na stromy. pak nám bude fajn, budeme svobodní. ale blbí.
ije v ulitě hodnot kodit nebo nekodit místo toho co by mělo být - pomoci.
koly dneného typu by som zruila hneď (a nahradila ich inými ), rodinné tradície sa dajú zmeni, nie je to nič raz dané a nemenné (a v niektorých rodinách priam iadúce ). U mňa slobodný nerovná sa blbý a nemyslím si, e by sa múdros merala schopnosou a ochotou prijíma Luďkove idey. Ale táto západná civilizácia je bohuiaž postavená na podriadení, hierarchiách a nejakom ...cháte (či u matriarcháte alebo patriarcháte) - a pozri, kam ju to doviedlo, take nemyslím, e by jej prospelo ďalie usmerňovanie a "naprávanie" jedných druhými.
Upravil(a) Selima (20. 11. 2016 17:26)
Není tady
Luďku, my svaja máme hlavne úplne inak zadefinovanú pomoc... Ja za pomoc povaujem urobenie toho, o čom som poiadaná - kžudne aj nepriamo, ale pomerne zretežne - pričom TY povauje za pomoc to, čo sa TEBE zdá ako dobré pre druhého (bez ohžadu na to, či sa mu to páči, alebo nie)... Ja to volám manipulácia a "páchanie dobra".
Není tady
luděk napsal(a):
helena napsal(a):
Jak to, e ne? Stačí se rozhlídnout a poslouchat - bude zírat, co vechno kdo "přednáí" a co "je"... kázat vodu a pít víno se tomu říká... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Má to znamenat, e (jak píe Sel) "keď u nemám dos energie/sily/časi pre seba a blízkych", mám se klidně pálit z obou konců, dokud nevyhořím, protoe "ta energi patří i těm ostatním, zlořády nevyjímaje"? Aneb "zlořádi" mají přede mnou přednost?To je dobrá teorie, tohle... u jsi s tím zkouel uspět na některým z "oklivějích" oddělení nejbliího pitálu třeba?
Ale ty im pomáha - či si to pripustí, alebo nie, v naej 3D realite, a nie len "v duchu". A napríklad Hitlerovi ja odmietam pomáham čo len v duchu - povedzme transportova idov a podobne. A som presvedčená, e o pomoc, akú by som mu chcela a mohla da ja, pre zmenu ON nestojí. To je ten problém.
Není tady
Alebo inak povedané: ani keby si pos... rozkrájal, nemôe pomôc vetkým, take vybera si musí tak či onak (aj odhodlaný pomáha do sebazničenia). A rozpor medzi nami dvoma sa dostaví vo chvíli, keď sa vyberá, komu a AKO pomáha. Ja zásane radje (resp. u len výlučne) pomáham tým, ktorí o to stoja a ktorí majú o tej pomoci rovnaké predstavy ako ja. Keď sú predstavy v rozpore, idem "o dúm dál", aby sme obaja mali ancu nájs toho človeka, ktorý má rovnakú predstavu ako my sami... a potom nastane raj na zemi. A ete si aj kontrolujem MIERU alebo ROZSAH pomoci, aby jej nebolo priveža a aby nekodila skôr ako pomáhala...
Není tady
helena napsal(a):
S pravděpodobností hraničící s jistotou lze předpokládat, e "vichni jogíni na seancích" nejsou současně rodiči nevyléčitelně nemocných dětí, e...
Můe mi prosím srozumitelně vysvětlit rozpor mezi předností zlořádů a rovností vech?
ádný není, jako bytosti jsme si v duchu rovni, jen ti zlořádi potřebujou naplnit čistou silou víc ne ti spravedliví. protoe to je zákon.
Není tady
Selima napsal(a):
Alebo inak povedané: ani keby si pos... rozkrájal, nemôe pomôc vetkým, take vybera si musí tak či onak (aj odhodlaný pomáha do sebazničenia). A rozpor medzi nami dvoma sa dostaví vo chvíli, keď sa vyberá, komu a AKO pomáha. Ja zásane radje (resp. u len výlučne) pomáham tým, ktorí o to stoja a ktorí majú o tej pomoci rovnaké predstavy ako ja. Keď sú predstavy v rozpore, idem "o dúm dál", aby sme obaja mali ancu nájs toho človeka, ktorý má rovnakú predstavu ako my sami... a potom nastane raj na zemi. A ete si aj kontrolujem MIERU alebo ROZSAH pomoci, aby jej nebolo priveža a aby nekodila skôr ako pomáhala...
ano, to je pravda co píe. ale kdy vyzáří dobrotu mezi lidi , lidé si tu sílu rozeberou podle svého. kdy někdo odmítne tak odmítne. nic se neděje. ale je to ve v duchu na základě duchovích pravidel. ty jen dává sílu . nic víc.
Není tady
Selima napsal(a):
luděk napsal(a):
helena napsal(a):
Má to znamenat, e (jak píe Sel) "keď u nemám dos energie/sily/časi pre seba a blízkych", mám se klidně pálit z obou konců, dokud nevyhořím, protoe "ta energi patří i těm ostatním, zlořády nevyjímaje"? Aneb "zlořádi" mají přede mnou přednost?To je dobrá teorie, tohle... u jsi s tím zkouel uspět na některým z "oklivějích" oddělení nejbliího pitálu třeba?
Ale ty im pomáha - či si to pripustí, alebo nie, v naej 3D realite, a nie len "v duchu". A napríklad Hitlerovi ja odmietam pomáham čo len v duchu - povedzme transportova idov a podobne. A som presvedčená, e o pomoc, akú by som mu chcela a mohla da ja, pre zmenu ON nestojí. To je ten problém.
a to je pravě tvuj problem, e to nejsi schopna přijmout. e i hitler je jeden z nás, narodil se a přiel z boské oblasti jako vichni ostatní.
Není tady