6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Dobrý den,
zajímalo by mě, jak se správně starat o jizvu na břie po operaci dělohy a po císařském řezu.
Já jsem podstoupila operaci dělohy před měsícem, ale mám jizvu na stejném místě jako kamarádka po císařském řezu, který proběhl před 4 měsíci.
Obě cítíme kůi od pupku dolů jakoby cizí, umrtvenou a přesto na dotek citlivou.
Slyela jsem o tom, e je vhodné co nejdřív kůi promazávat a masírovat.
Jak dlouho se nesmí nosit těké věci a kolik jsou těké věci v kg?
Jaké máte zkuenosti vy? Za jak dlouho jste se cítili opět ve vlastní kůi a jak to u vás probíhalo po operaci dělohy anebo po císařském řezu?
Děkuji
.
Není tady
Já u jsem po břiní operaci hrozně dlouho, take se zvedáním břemen neporadím, neb si to fakt nepamatuju.
Ale co si pamatuju moc dobře, byla rada mého dr., mazat a jemně masírovat jizvu co nejdříve nejlépe nesoleným vepřovým sádlem, ideálně pokud má anci sehnat, tak střevním. Dřív, kdy byly vesnické zabíjačky běné, to nebyl problém, dneska fakt nevím, kde bych sháněla. Ale dobrou slubu udělá i to klasické.
Přeju rychlé hojení bez komplikací.
Není tady
Děkuji, modrovous.
Není tady
Pailo,
já mám jizvu po císaři a jetě teď po 8 letech mám místa kolem ní taková necitlivá, třeba kdy mě to tam svědí, tak mi nejde se podrbat.
Upravil(a) Tulipánka (6. 10. 2016 18:09)
Není tady
Ahoj Pailo,
já mám jizvu po císaři u skoro 30 let a tu cizí, jakoby umrtvenou ale citlivou kůi okolo ní mám pořád. Vysvětlili mi, e zřejmě dolo k přeruení nějakých nervů. No, jsou horí věci na světě, je to jenom nepříjemný.
Není tady
No to snad ne?
Já si myslela, e těmi masáemi se kůi vrátí původní citlivost
Není tady
Paila napsal(a):
No to snad ne?
Já si myslela, e těmi masáemi se kůi vrátí původní citlivost
Masáemi by se měla zlepit ta jizva.
Není tady
No to snad ne?
No to snad jo... (i kdy teda si jak u koho).
Protoe mi před víc jak 30 lety taky řízli nervy, mám sice jizvu malinkou, ale kolem, hlavně pod ní je to podobný. A to můu bejt ráda, e mi tam po dlouhým čase zmizel pocit jakoby u "přesezený" nohy.
Masáe a mazání se pouívají, aby se jizva stáhla... ale na tohle není nic.
Není tady
Ach jo, to je čím dál horí. Mě nevadí ta jizva, sice je obrovská, ale rozhodně nebude běně viditelná.
Mě vadí ten pocit cizí kůe, který je podle veho trvalý
Děkuji vám za odpověďi, kdy nepotěily
Není tady
Paila napsal(a):
Ach jo, to je čím dál horí. Mě nevadí ta jizva, sice je obrovská, ale rozhodně nebude běně viditelná.
Mě vadí ten pocit cizí kůe, který je podle veho trvalý
Děkuji vám za odpověďi, kdy nepotěily
Pailo, neboj, na to si zvykne
Není tady
Bohuel se přidám k dámám. Já také necítím po 4 letech a taky občas kdy se patně zvednu z lehu do sedu tak bolí. Zvedat nic těkého by se nemělo cca 4-6měs.
Není tady
Stránky: 1