6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eva. napsal(a):
aprill, nu, i kdyby ses rozkrájela, já a Ivana jsme prostě samoivitelky.
...byly jste, byly....ale u nejste
Není tady
Ano, osamělý rodič je na tom určitě hůř. Pokud druhý rodič neplatí výivné anebo platí jenom nízké výivné.
Není tady
Eva. napsal(a):
a to svědčí o tvé inteligenci!
Není tady
aprill, ano.
Není tady
aprill napsal(a):
není to jedno... připomíná mi jednu klientku,které jsem nemohla vysvětlit, e kdy ji manel zemřel, tak není svobodná, ale je vdova!
Moná jí to bylo absolutně fuk, Aprill......moná se cejtila tak svobodně, e si to nechtěla nechat vzít nějakým nablblým zvykovým termínem
Není tady
Eva. napsal(a):
No Evospuntikem, kadý dospělec na tomto boím světě je víceméně samo-ivitel, ne?
Dospělec, který je krmen a iven není zcela dospělec.
Můj mu například občas tvrdíval "celej ivot jsem tě ivil".....taky nevím, jak na to přiel mně tedy ivil maximálně na mateřské.
Chápu, e výraz "samoivitelka" není vlastně správný, to má pravdu....nicméně, zvyk je zvyk.
Není tady
A já mám moc ráda svou práci a do důchodu se jetě nechystám (je mi 53). Naopak jsem se teď přihlásila ke 4-letému doktorskému studiu, take začínám studovat (dálkově), těím se na psaní dizertační práce a na nové lidi a zkuenosti a podněty Dost lidí kolem mě se mi teda asi diví, ale já to neřeím, je to můj ivot
Není tady
lupina montana napsal(a):
aprill napsal(a):
není to jedno... připomíná mi jednu klientku,které jsem nemohla vysvětlit, e kdy ji manel zemřel, tak není svobodná, ale je vdova!
Moná jí to bylo absolutně fuk, Aprill......moná se cejtila tak svobodně, e si to nechtěla nechat vzít nějakým nablblým zvykovým termínem
Není tady
Soleil napsal(a):
A já mám moc ráda svou práci a do důchodu se jetě nechystám (je mi 53). Naopak jsem se teď přihlásila ke 4-letému doktorskému studiu, take začínám studovat (dálkově), těím se na psaní dizertační práce a na nové lidi a zkuenosti a podněty Dost lidí kolem mě se mi teda asi diví, ale já to neřeím, je to můj ivot
Já se Ti nedivím, já tě obdivuju
Jsi fakt dobrá. To já tedy přiznám bez mučení, e studovat u by se mi nechtělo.
Není tady
Jinak mě moje práce baví - tedy její náplň. Pracuji celý ivot mezi lidmi a s lidmi ale přiznávám, e někdy jsem dost unavená. Kompenzuju to tím, e si uívám samoty, u zdaleka netrávím tolik času ve společnosti. A pobyt v přírodě mi moc pomáhá. Take zatím to funguje. Ale jak píe Damila - víc zapomínám, hůř se soustředím, co mě dost tve.
Jinak bych souhlasila s tím, co píe Selima -
"Ivi, mňa moja práca baví, ale neistotou trpím denne - neexistuje v nej "dobre" alebo "zle", aspoň nie jednoznačne."
Práce, ve které je hodně "proměnných", kde není nic úplně jasné, kdy kadý problém se musí (nebo měl by) řeit s ohledem na ve moné. Pak si to samozřejmě obhájit. A zachovat si i po těch letech empatii, která je v naí práci tak důleitá.
A co mě drtí, tak nejistota v tom, e u osmým rokem se u nás propouí, přístup nejvrchnějího vedení, které zřejmě nai práci nebere za moc důleitou a absolutně ádné ocenění. Nemyslím finanční.
Není tady
Judyna napsal(a):
Eva. napsal(a):
Judyno, nedrím se zákonem daných výrazů.
Tady lo o to, e Ivana je sama, iví se sama a kdyby neměla práci, má problém. Kdeto ena, co je vdaná anebo ije s partnerem a mají dva platy, tak ji má kdo podret. Platí to i pro mue.
Je jedno, jak si to kdo nazvete. Prostě člověk, který nemá partnera, se musí uivit sám a v krizové situaci nemá toho nejbliího, kdo by mu pomohl. A i náklady na bydlení se platí jinak, kdy jsou na ně dva. O tom snad není ádná polemika.O tom, není ádná polemiika. Ale člověk, který se iví sám, je na tom pořád lépe, ne člověk, který iví sám sebe a jetě k tomu sám iví (samoivitel)nezletilé dítě. V tom je velký rozdíl. To není slovíčkaření.
Samozivitelka je opravdu pojem,který označuje jednoho RODIČE,jen se stará o své dítě. iví sebe a jeho.
Pokud si nebudeme rozumět v základních pojmech,pak se jen těko domluvíme. Toto je opravdu jasně daný pojem,to si tu nikdo nevycucal z prstu.
Není tady
Judyna napsal(a):
Soleil napsal(a):
Jsi fakt dobrá. To já tedy přiznám bez mučení, e studovat u by se mi nechtělo.
Judyno, díky za psychickou podporu. Dobrá budu teprve a to dokončím - co není tak úplně jistý
Upravil(a) Soleil (2. 10. 2016 7:43)
Není tady
Soleil napsal(a):
Judyna napsal(a):
Soleil napsal(a):
Jsi fakt dobrá. To já tedy přiznám bez mučení, e studovat u by se mi nechtělo.Judyno, díky za psychickou podporu. Dobrá budu teprve a to dokončím - co není tak úplně jistý
To je super.
Zaujalo mě to,jak se těí na psaní disertační práce. :-)
Tohle by mě na tom desilo nejvíce. Mně stačil ten opruz pri nejniím stupni V vzdělání. Do vseho mi kecali,nesvoboda,nesměla jsem napsat co si myslím a kdy,tak způsobem,kterym se to nedotklo nekterych v oboru (přestoe tam o nich řeč nebyla)..nesmela jsem psát o praxi v naí organizaci,protoe se to neslucovalo já nevím s idealnimi predstavami akademiků....hrozná nesvoboda,úzké mantinely, nevybocit z rady,vysledek je kopa bc.praci napsanych k ničemu.
Snad je to na vyích stupních V u lepí...
U ví na jaké téma bude psat?
Není tady
Damila napsal(a):
Soleil napsal(a):
Judyna napsal(a):
Jsi fakt dobrá. To já tedy přiznám bez mučení, e studovat u by se mi nechtělo.Judyno, díky za psychickou podporu. Dobrá budu teprve a to dokončím - co není tak úplně jistý
To je super.
Zaujalo mě to,jak se těí na psaní disertační práce. :-)
Tohle by mě na tom desilo nejvíce. Mně stačil ten opruz pri nejniím stupni V vzdělání. Do vseho mi kecali,nesvoboda,nesměla jsem napsat co si myslím a kdy,tak způsobem,kterym se to nedotklo nekterych v oboru (přestoe tam o nich řeč nebyla)..nesmela jsem psát o praxi v naí organizaci,protoe se to neslucovalo já nevím s idealnimi predstavami akademiků....hrozná nesvoboda,úzké mantinely, nevybocit z rady,vysledek je kopa bc.praci napsanych k ničemu.
Snad je to na vyích stupních V u lepí...
U ví na jaké téma bude psat?
hm... to je divné, já jsem psala co jsem chtěla... a kolegyně psala o práci v naí organizaci..hodně záleí na vedoucím práce a na tématu.
Není tady
Diplomku jsem psala o tom, co jsem chtěla a nikdo mi do toho nekecal. A téma dizertačky teď dolaďujeme s mou kolitelkou
Není tady
Soleil napsal(a):
Diplomku jsem psala o tom, co jsem chtěla a nikdo mi do toho nekecal. A téma dizertačky teď dolaďujeme s mou kolitelkou
Ta to je fajn. Já si téma mohla vybrat taky.obsah částečně,a foma mi byla vnucena.
Ale chci věřit,e čím vyí stupeň vzdělání,tím větí svoboda v pojetí.
Není tady
Judyna napsal(a):
aprill napsal(a):
Eva. napsal(a):
heleno, pro mě je samoivitelka kadá ena, která ije sama a nemůe se v případě nouze spolehnout na příjem partnera. Stejně jako je pro mě samoivitelem mu, který ije sám a nemůe se v případě nouze spolehnout na příjem partnerky.
Nepsala jsem - rodič samoivitel, ale samoivitel.bylo by fajn, kdyby sis uvědomila co znamená pojem samoivitel, ano. samoivitel je osamělý rodič a tím Ivana není.
Ano, je to tak. Samoivitel je rodič, který sám iví dítě , ne e iví sám sebe. Proto je asi lepí ten termín osamělý rodič.
Člověk, který ije v domácnosti sám, je singl. Co s sebou nese klady i mínusy, ostatně jako vechno .
Zajímavé je to, e někdo pochopil hned a někdo si opět musí hrát se slovíčky. Ale tak tady je to normální.
Není tady
Soleil napsal(a):
Není tady
Aby ten nazev byl jednoznacny, musel by byt i pravdivy.
No vdy je, Dorko... speciálně v případě tý samodruhý, protoe to je stav, kdy jedině a prokazatelně iví svý nenarozený dítě nezastupitelně SAMA
Ano, osamělý rodič je na tom určitě hůř. Pokud druhý rodič neplatí výivné anebo platí jenom nízké výivné.
Ani nemusí bejt osamělej... pokud "druhý rodič neplatí výivné anebo platí jenom nízké výivné", můe klidně bydlet s rodinou a vyde to nastejno, ne-li i hůř...
nějakým nablblým zvykovým termínem
Lupí, vdy nakonec vechna slova, který říkáme, jsou "zvykový termíny", jejich ne/srozumitelnost závisí na okruhu osob, který je pouívají.
Není tady
Soleil napsal(a):
Judyna napsal(a):
Soleil napsal(a):
Po mě jsi dobrá u teď - e jsi do toho vůbec la. A kdy do toho jde s takovou chutí, tak to i dokončí, věřím tomu.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Judyna napsal(a):
aprill napsal(a):
bylo by fajn, kdyby sis uvědomila co znamená pojem samoivitel, ano. samoivitel je osamělý rodič a tím Ivana není.Ano, je to tak. Samoivitel je rodič, který sám iví dítě , ne e iví sám sebe. Proto je asi lepí ten termín osamělý rodič.
Člověk, který ije v domácnosti sám, je singl. Co s sebou nese klady i mínusy, ostatně jako vechno .Zajímavé je to, e někdo pochopil hned a někdo si opět musí hrát se slovíčky. Ale tak tady je to normální.
Sranda musí být
Není tady
Svou praci mam rada,rada pracuji s lidma a hlavne,ze pracuji sama.Uz bych nikdy nechtela pracovat ve skupine a byt zavisla na nekom,treba muj syn pracuje ve skupine 6 lidi a jak je nekdo pomalejsi je problem.Takto jsem pracovala ve dvou zamestnanich a nevyhovovalo me to.
Není tady
Koukam, ze se tu nic nezmenilo: jeden mluvi o sobe a druhy reaguje tim, ze mluvi o sobe Cim vetsi "zasah na komoru", tim vetsi vriskot
Domluva zadna, protoze na tu museji byt dva. Jeden by se jen zbytecne snazil.
Toltecke zakony sice nacteny, ale praxe nic moc...
P. S. Potrefene husy, bacha. Nejdriv myslete, nacitujte a az pak kejhejte ))
Není tady
No teda Pan, vzhledem k tomu, po jake dobe jsi sem VLÍTLA a s jakym komentarem, tak si asik to hled hlavne sve posledni vety!...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Koukam, ze se tu nic nezmenilo: jeden mluvi o sobe a druhy reaguje tim, ze mluvi o sobe Cim vetsi "zasah na komoru", tim vetsi vriskot
Domluva zadna, protoze na tu museji byt dva. Jeden by se jen zbytecne snazil.
Toltecke zakony sice nacteny, ale praxe nic moc...
P. S. Potrefene husy, bacha. Nejdriv myslete, nacitujte a az pak kejhejte ))
Nemám pocit, e se autorka vlákna chtěla na něčem s někým domlouvat, e sem psala kvůli domluvě.
Pan, ty o sobě nemluví? Ty nereaguje dle svých zkueností a dle toho, co ses naučila ty? Ty reaguje podle toho, co se naučil někdo jiný? Nerozumím.
Jak psala Dorka, co se ti přihodilo, e tak dlouho nepíe a najednou taková rozčílená reakce na vlákno, na kterém se u ani nedebatuje? Co tě nadzvedlo?
Není tady