6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tulipánko, u mě jsi vedle, mám skvělou práci a můj zaměstnavatel si mě cení.
Ale kdy se někdo tak neomaleně, jako ty, zmínkou o hození male, dotkne někoho, koho povauji za svou kamarádku, tak se ozvu. To je tak netaktní a hrubé, cos napsala. Ty si klidně mali házej, kdy chce, ale nech si to pro sebe.
Jo, a kočka fakt nejsem.
Upravil(a) Eva. (30. 9. 2016 7:41)
Není tady
heleno, pro mě je samoivitelka kadá ena, která ije sama a nemůe se v případě nouze spolehnout na příjem partnera. Stejně jako je pro mě samoivitelem mu, který ije sám a nemůe se v případě nouze spolehnout na příjem partnerky.
Nepsala jsem - rodič samoivitel, ale samoivitel.
Upravil(a) Eva. (30. 9. 2016 8:04)
Není tady
Ja myslim, ze s tim, co Ivana napsala o svem vztahu k uceni se a praci, by se hodila do knihovny, mozna aj vedecke... Tam by si rochnila, ne?
Upravil(a) Dorka (30. 9. 2016 18:03)
Není tady
Taky si myslím, e by se Ivaně mohlo líbit v knihovně.
Mně taky. Na stáří v důchodu uvauji o tom, e bych vypomáhala v naí knihovně anebo v infocentru.
Není tady
helena napsal(a):
co tady Ivana za ty roky psala, v jakém je věku, čím trpí atd...
A ti bude tolik, a bude hledat práci, pak povídej...
jak Ivana ne tak dávno hledala práci. A e je sama, samoivitelka.
Ono je snadný vybrat si jen ty "klacky", kterejma se dá Tulipánka bacit po kebulce... bez ohledu na to, "co tady Ivana za ty roky psala" http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif
Tím, "čím trpí", netrpí celej ivot, take například "e jsem vystudovala obor, který je mi zcela vzdálený a v kterém jsem nikdy nebyla dobrá" s tím dost pravděpodobně nesouvisí...
Myslím, e "samoivitelka" v době, kdy hledala ani ne půl roku(!) místo u asi taky nebyla - ale tam si fakt nejsem jistá, jestli děti/dítě náhodou jetě netudovaly. Zato si vzpomínám, jak o tý době skuhrala, e musela ít z nějakejch deseti táců a vůbec se jí nelíbilo, jak se musí omezovat - co v tom vytoueným důchodu asi bude muset taky, leda by jí to vyváilo to, e do práce teda u nikdy...
PS - bylo mi taky dost let, taky jsem hledala práci, akorát e jsem neměla ausgerechnet tu samou diagnózu jako Ivana... tak se snad k tématu vyjádřit smím http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Heleno, děkuji :-)
ví, co je na tomhle vem super? Jsem to opravdu já, kdo píe, není to někdo, kdo by se bál říct svůj názor, aby ho tady neukamenovali. A i kdy se moná chovám trochu nabubřele, tak u mně kritika vůbec nevadí Dříve jsem se bála napsat něco, co by nemuselo být přijímáno a kdy se mi to i tak podařilo a snesla se na mě vlna kritiky, hned jsem si říkala, e jsem asi fakt patná, udělala jsem něco nesprávného a fakt hodně jsem se za to styděla a cítila se pořádně mizerně. A teď ne. Protoe to, co píu, cítím od srdce. A i kdyby jsem se mýlila, dokáu se s tím přijmout
Není tady
Kdy má potřebu o tomhle psát, tak to jetě nebude tak úplně OK.
Ale časem to určitě přijde.
Být sama sebou ovem neznamená prostořekost, neomalenost, nabubřelost... Jsou jisté hranice. Které si musí kadý najít sám v sobě. Protoe jeho svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého.
A psát o házení male tak, jak jsi to napsala ty, je přes čáru. Ale časem si na to taky přijde.
Vrah by taky mohl říkat, e to vůbec neva, e vradí, protoe on takový prostě je. On se s tím dokáe přijmout...
Upravil(a) Eva. (30. 9. 2016 9:05)
Není tady
Eva. napsal(a):
Kdy má potřebu o tomhle psát, tak to jetě nebude tak úplně OK.
Ale časem to určitě přijde.
Být sama sebou ovem neznamená prostořekost, neomalenost, nabubřelost... Jsou jisté hranice. Které si musí kadý najít sám v sobě. Protoe jeho svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého.
A psát o házení male tak, jak jsi to napsala ty, je přes čáru. Ale časem si na to taky přijde.
Vrah by taky mohl říkat, e to vůbec neva, e vradí, protoe on takový prostě je. On se s tím dokáe přijmout...
Evo,
dovolím si nesouhlasit. Být sama sebou znamená projevovat se i se svými "patnými" vlastnostmi a vidět v nich ten dar. Kdy ze sebe dělá diplomata, nejsi to ty. Na nikoho neútočím, jako ty, kdy ti někdo "lápne" na tvoji bolístku. Řekla jsem svůj názor, e JÁ bych si hodila mali. Sundej si prosím ty své brýle stvořené z tvých iluzí a pak si to vlákno znovu přečti. Nikdo na nikoho nestřílí a ty přesto vyvolává paniku.
Není tady
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Evo,
dovolím si nesouhlasit. Být sama sebou znamená projevovat se i se svými "patnými" vlastnostmi a vidět v nich ten dar. Kdy ze sebe dělá diplomata, nejsi to ty. Na nikoho neútočím, jako ty, kdy ti někdo "lápne" na tvoji bolístku. Řekla jsem svůj názor, e JÁ bych si hodila mali. Sundej si prosím ty své brýle stvořené z tvých iluzí a pak si to vlákno znovu přečti. Nikdo na nikoho nestřílí a ty přesto vyvolává paniku.
To není tvůj názor.
Není názor, co BYCH...
To jsou jenom povídačky. Kdyby byly ryby....
Neví, co bys skutečně udělala... A daná situace by to ukázala, co bys...
Není tady
Být sama sebou ovem neznamená prostořekost, neomalenost, nabubřelost...
Ano - ovem "Quod licet..."
Jsou jisté hranice. Které si musí kadý najít sám v sobě.
Jestlie ony hranice jednoho neodpovídají tomu, jak je má nastavený druhej, nemusí to jetě znamenat, e jsou ty první/druhý proto nastavený patně.
To není tvůj názor. Není názor, co BYCH...
Ne?
A co to tedy je, pominu-li výraz "povídačky"?
Názor je jen jinej výraz pro mínění či hledisko - take "co BYCH" je současnej pohled jedince na monej přístup k budoucí situaci. Představa...
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Ivana napsal(a):
Pustě závidím vem, které jejich práce baví. Mně nebaví a nikdy nebavila ádná práce, chodím tam celý ivot s odporem. Moná to souvisí s tím, e jsem vystudovala obor, který je mi zcela vzdálený a v kterém jsem nikdy nebyla dobrá, ale spí si myslím, e je to tím, e já celkově nesnáím, kdy něco musím. A hlavně kdy to musím dlouho, co je pro mě 8,5 hodin denně 5 dní v týdnu. Kdybych svoji práci mohla dělat tak 2 hodiny 3x týdně, asi bych to snáela mnohem líp. Zajímavé ale je, e jsem vdycky straně ráda chodila do koly a učila se nové věci. Něco jsem brala vysloveně jako zábavu - dějepis, literaturu, rutinu, angličtinu, ale ani ostatní předměty mi nevadily, vdycky jsem si v nich nala něco, co mě zajímalo. Ani vysoká mi a tak nevadila, i kdy obor mě jako takový nebavil. Ale u ve kole jsem věděla, e nejsem typ, který by uměl nabyté vědomosti uplatnit v praxi, děsila jsem se toho, e budu muset do práce a přesně to, čeho jsem se děsila, se stalo. Práce mě nikdy nebavila a nela mi. Jestli existuje něco jako dyspraxie, tak to mám já - neumím uplatnit svoje poznatky v praxi. Kdybych mohla, budu celý ivot studovat, straně ráda se dozvídám nové věci, nejlépe ty, které jsou mi úplně k ničemu. U se těím, e v důchodu budu chodit na Univerzitu třetího věku. Práce je pro mě ale straný stres, kadé ráno je mi úzko, kdy musím do práce, v kanceláři se musím do práce straně nutit a kolikrát se mi chce straně brečet. Vím, e svoji práci nedělám dobře, nikdy jsem nedělala, snaím se, ale je pořád spousta věcí, které nevím, neumím, nevím si s nimi rady. Někdy si říkám, e by to bylo jiné, kdybych věděla, e kdy udělám 1+1 a vyjde mi 2, tak budu vědět, e je to správně, v pořádku, odkrtnuto. Ale v mém oboru jsou vechny hodnoty relativní a to je právě ten problém, nikdy nepoznám, e výsledek je správný. A ta správnost je také relativní, neposuzuju ji já, ale můj nadřízený orgán a je to věc názoru. Chodím do práce od roku 1982 s přestávkou 2 mateřských a u jsem z toho veho unavená, otrávená, vyavená. Těím se do důchodu, e nebudu muset dělat nic. S důrazem na muset, ne na nic.
Ivano, kdy bych si měla zkazit prací, která mě nebaví, celý ivot, tak to si radi hodím mali.
No, keďe napísala, e ju nebaví IADNA práca... tak ju navádza na pekné veci. Ale, samozrejme, so svojím ivotom má právo robi, čo chce, a hádza tie čím chce...
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
No on si to člověk často ani nechce uvědomit a kdy to napíu na tvrdo, tak to tady před ním stojí a u před tím utéct nemůe. Fakt nevím, co empatického napsat. Nejsilnějím impulsem pro změnu jsou negativní emoce, ne ty pozitivní. Dokud si tu realitu neuvědomí, nic s tím neudělá. Já sama vím, co nejvíc funguje, aby člověk udělal změnu. Byla jsem přesně v té situaci, co Ivana. A věty typu: kdy změní práci, tak moná uvidí, e to nebylo tak patné, ty mi fakt nepomáhaly. Pomohla mi a kolegyně, díky které jsem skončila u psychologa a dostala práky na nervy. Jinak bych se odtamtud nehla
Váně jsi byla přesně v té situaci, co Ivana? Nebyla. Protoe ty nejsi Ivana.
A e ty sama ví, co nejvíc funguje? Ano, nejspí ví. Ale co nejvíce funguje pro tebe.
Ale Ivana, já, ... nejsme ty.
A taky nám není tolik, co tobě. A ti bude tolik, a bude hledat práci, pak povídej...
A ne zase něco plácne, přečti si třeba to, jak Ivana ne tak dávno hledala práci. A e je sama, samoivitelka. Ji ádný manel nepodrí, jako podrí tebe ten tvůj...
Hlavně, e má nastudované různé psycholéčby. Ale akorát nastudované. V praxi je nejspí uvádět nedovede. Protoe takový člověk musí být předevím empatický.
Tak klid, ano? A uvědom si, e kadý člověk je originál a co platí u tebe, nemusí platit u jiných.Ano, byla jsem v té situaci: měla jsem práci, která mě nebavila, vůbec jsem se do práce netěila a jen přeívala a těila se, a budu mít volno. A ty strachy, co máme kolem, ty jsou také podobné: strach ze ztráty zaměstnání, u se neuplatním, nenajdu ádné místo, z čeho budeme platit hypotéku, z čeho budeme ít.... já byla pro jistotu stabilního příjmu ochotná obětovat své zdraví a vlastně od té doby u to není v pořádku.
Tuhle větu přesně znám od mé mamky, oběti: počkej, a ti bude tolik, co nám. Počkej, a bude mít dítě, taky bude vařit - nevařím
A na ostatní tvé soudy nebudu reagovat, nemá to smysl někoho o něčem přesvědčovat.
A kožko rokov si sa liečila na depresiu?
(Ja keď som - si myslím - mala depresiu = teda, nebola som u lekára, nemala som silu ani dohodnú si návtevu, ale zdá sa mi, e to bola regulérna depresia = nevládala som ani zmeni značku zubnej pasty alebo ís inou trasou do práce... nieto ete zmeni PRÁCU. Je fakt, e to asi bolo akútne a chronická depresia môe by iná, ale - ktovie...)
Není tady
Selima napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Váně jsi byla přesně v té situaci, co Ivana? Nebyla. Protoe ty nejsi Ivana.
A e ty sama ví, co nejvíc funguje? Ano, nejspí ví. Ale co nejvíce funguje pro tebe.
Ale Ivana, já, ... nejsme ty.
A taky nám není tolik, co tobě. A ti bude tolik, a bude hledat práci, pak povídej...
A ne zase něco plácne, přečti si třeba to, jak Ivana ne tak dávno hledala práci. A e je sama, samoivitelka. Ji ádný manel nepodrí, jako podrí tebe ten tvůj...
Hlavně, e má nastudované různé psycholéčby. Ale akorát nastudované. V praxi je nejspí uvádět nedovede. Protoe takový člověk musí být předevím empatický.
Tak klid, ano? A uvědom si, e kadý člověk je originál a co platí u tebe, nemusí platit u jiných.Ano, byla jsem v té situaci: měla jsem práci, která mě nebavila, vůbec jsem se do práce netěila a jen přeívala a těila se, a budu mít volno. A ty strachy, co máme kolem, ty jsou také podobné: strach ze ztráty zaměstnání, u se neuplatním, nenajdu ádné místo, z čeho budeme platit hypotéku, z čeho budeme ít.... já byla pro jistotu stabilního příjmu ochotná obětovat své zdraví a vlastně od té doby u to není v pořádku.
Tuhle větu přesně znám od mé mamky, oběti: počkej, a ti bude tolik, co nám. Počkej, a bude mít dítě, taky bude vařit - nevařím
A na ostatní tvé soudy nebudu reagovat, nemá to smysl někoho o něčem přesvědčovat.A kožko rokov si sa liečila na depresiu?
(Ja keď som - si myslím - mala depresiu = teda, nebola som u lekára, nemala som silu ani dohodnú si návtevu, ale zdá sa mi, e to bola regulérna depresia = nevládala som ani zmeni značku zubnej pasty alebo ís inou trasou do práce... nieto ete zmeni PRÁCU. Je fakt, e to asi bolo akútne a chronická depresia môe by iná, ale - ktovie...)
Seli, ne, já se neléčila na depresi. Dostala jsem jen práky, aby mi ty stresy v prácy byl\ víc uma fuk, prostě na uklidnění. Brala jsem je jen pár měsíců, pak jsem se sbalila a z práce odela. Teď u je neberu.
Upravil(a) Tulipánka (30. 9. 2016 14:34)
Není tady
Eva. napsal(a):
heleno, pro mě je samoivitelka kadá ena, která ije sama a nemůe se v případě nouze spolehnout na příjem partnera. Stejně jako je pro mě samoivitelem mu, který ije sám a nemůe se v případě nouze spolehnout na příjem partnerky.
Nepsala jsem - rodič samoivitel, ale samoivitel.
bylo by fajn, kdyby sis uvědomila co znamená pojem samoivitel, ano. samoivitel je osamělý rodič a tím Ivana není.
Není tady
No vidis. Ty mas taky "profesionalni deformaci", mmch. podobnou, jako Majka "ve svem oboru"... Ja taky, a to v mnoha smerech, diky sve zdanlive fluktuaci. Vsude, kde jsem se v zamestnani nejakym zpusobem zdokonalila, jsem zrejme urcitou deformaci ziskala, jen diky tomu, ze jsem "do veci videla vic", nez ti, co o ni nezavadili ani z rychliku...
Takze ja napr.pojem SAMOZIVITELKA ouplne spokojene a neznaje odbornych terminu z právního/pràvnického slovniku, muzu povazovat za vystizny, primereny a dostacujici pro zenu, kt.se (ev.mue, deti, rofice a kdovikoho jeste...) iví SAMA SVOJI PRACI, NEBO JINYM PRIJMEM.
Je na to vsecko jen sama, proto samoziivitelka...
Upravil(a) Dorka (30. 9. 2016 18:27)
Není tady
Ty mas taky "profesionalni deformaci"
Nejde o deformaci, ale patřičný pouívání termínů tak, aby si lidi rozuměli.
Jestlie je "na to vsecko jen sama", pak by kadá samodruhá byla samoivitelka...
Není tady
Ne. Protoze můe mit mue, partnera a pod., ktery ji stravovani sebe i mimina dotuje. Ten vyraz vubec neni primereny, pokud ona neprovdana matka ma milence, partnera nebo i nekolik, uredne vystupuje jako "sama", bere davky a pod., a je na tom urcite lepe, nez jeji OPRAVDU SAMA kolegyne.
Aby ten nazev byl jednoznacny, musel by byt i pravdivy.
Není tady
Eva. napsal(a):
Tulipánko, u mě jsi vedle, mám skvělou práci a můj zaměstnavatel si mě cení.
Ale kdy se někdo tak neomaleně, jako ty, zmínkou o hození male, dotkne někoho, koho povauji za svou kamarádku, tak se ozvu. To je tak netaktní a hrubé, cos napsala. Ty si klidně mali házej, kdy chce, ale nech si to pro sebe.
Jo, a kočka fakt nejsem.
Souhlasím s Evou. Ta věta Tulipánky byla opravdu přes čáru, hloupá a hnusná.
Není tady
Jejda holky, víte kolik en 55+ u v práci přeívá s tím, e to doklepe do důchodu a počítájí kadý rok? A u je to únavou, zhoreným zdravím, či patnými pracovními vztahy, které jsou dnes tak časté.
Ale pokud se nestane něco tak hraničního, jako se stalo třeba Tulipánce - e ji kolegyně dusí tak, e je z toho na práky a nakonce ji to donutí ji práci změnit, tak to prostě do toho důchodu doklepou s takovými pocity, o kterých píe Ivana. Protoe ono měnit v takové věku práci, kdy navíc můete jít jetě do hoího, není jednoduché. Nebo ji vůbec najít - u nás velký problém. Ne tedy pro mue v černém řemesle.
Přesto má Tulipánka pravdu - pokud je někomu opravdu s nějaké situaci blbě - a u je to manelství nebo zaměstnání, tak jedině to hodně negativní přinutí ke změně. Jako třebas ji ta kolegyně. Ale Ivana je myslím jiný případ a sama to ostatně popsala přesně.
A e Tulipánka napsala, jak to vidí ona (já jsem to tedy pochopila jen jako takové často pouívané rčení, ne doslovně) je v pořádku.
Pamatuji se, jak Ivana byla ráda, e tu práci má. Já to beru tak, e je prostě unavená, práce ji nebaví. Tak, jako tolik en v jejím věku se u těí do důchodu.
Není tady
Judyna napsal(a):
Jejda holky, víte kolik en 55+ u v práci přeívá s tím, e to doklepe do důchodu a počítájí kadý rok? A u je to únavou, zhoreným zdravím, či patnými pracovními vztahy, které jsou dnes tak časté.
Ale pokud se nestane něco tak hraničního, jako se stalo třeba Tulipánce - e ji kolegyně dusí tak, e je z toho na práky a nakonce ji to donutí ji práci změnit, tak to prostě do toho důchodu doklepou s takovými pocity, o kterých píe Ivana. Protoe ono měnit v takové věku práci, kdy navíc můete jít jetě do hoího, není jednoduché. Nebo ji vůbec najít - u nás velký problém. Ne tedy pro mue v černém řemesle.
Přesto má Tulipánka pravdu - pokud je někomu opravdu s nějaké situaci blbě - a u je to manelství nebo zaměstnání, tak jedině to hodně negativní přinutí ke změně. Jako třebas ji ta kolegyně. Ale Ivana je myslím jiný případ a sama to ostatně popsala přesně.
A e Tulipánka napsala, jak to vidí ona (já jsem to tedy pochopila jen jako takové často pouívané rčení, ne doslovně) je v pořádku.
Pamatuji se, jak Ivana byla ráda, e tu práci má. Já to beru tak, e je prostě unavená, práce ji nebaví. Tak, jako tolik en v jejím věku se u těí do důchodu.
myslím, e ivana je případ u sama o sobě... v první řadě by se měla léčit a zbytek u přjide u sám. a to co tulipánka napsala neberu nijak váně, pochopila jsem to tak, e ona by tak ít nechtěla....
Není tady
aprill napsal(a):
Eva. napsal(a):
Nepsala jsem - rodič samoivitel, ale samoivitel.bylo by fajn, kdyby sis uvědomila co znamená pojem samoivitel, ano. samoivitel je osamělý rodič a tím Ivana není.
Ano, je to tak. Samoivitel je rodič, který sám iví dítě , ne e iví sám sebe. Proto je asi lepí ten termín osamělý rodič.
Člověk, který ije v domácnosti sám, je singl. Co s sebou nese klady i mínusy, ostatně jako vechno .
Není tady
Judyno, nedrím se zákonem daných výrazů.
Tady lo o to, e Ivana je sama, iví se sama a kdyby neměla práci, má problém. Kdeto ena, co je vdaná anebo ije s partnerem a mají dva platy, tak ji má kdo podret. Platí to i pro mue.
Je jedno, jak si to kdo nazvete. Prostě člověk, který nemá partnera, se musí uivit sám a v krizové situaci nemá toho nejbliího, kdo by mu pomohl. A i náklady na bydlení se platí jinak, kdy jsou na ně dva. O tom snad není ádná polemika.
Není tady
Eva. napsal(a):
Tady lo o to, e Ivana je sama, iví se sama a kdyby neměla práci, má problém. Kdeto ena, co je vdaná anebo ije s partnerem a mají dva platy, tak ji má kdo podret. Platí to i pro mue.
Je jedno, jak si to kdo nazvete. Prostě člověk, který nemá partnera, se musí uivit sám a v krizové situaci nemá toho nejbliího, kdo by mu pomohl. A i náklady na bydlení se platí jinak, kdy jsou na ně dva. O tom snad není ádná polemika.
není to jedno... připomíná mi jednu klientku,které jsem nemohla vysvětlit, e kdy ji manel zemřel, tak není svobodná, ale je vdova!
Není tady
aprill, nu, i kdyby ses rozkrájela, já a Ivana jsme prostě samoivitelky.
Není tady
Eva. napsal(a):
O tom, není ádná polemiika. Ale člověk, který se iví sám, je na tom pořád lépe, ne člověk, který iví sám sebe a jetě k tomu sám iví (samoivitel)nezletilé dítě. V tom je velký rozdíl. To není slovíčkaření.
Není tady