|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahojky všichni,
tak si představte, že od nás z práce se zase jedou tmelit na nějaký outdoor (pro nezasvěcené - jde o stmelování týmu z práce na většinou víkendové akci za pomoci třeba buzoly, lana, stavebnice a večer i alkoholu). Bylo to za odměnu, což mě docela naštvalo, protože na projektu jsem se dost nadřela i já a oni na mě nějak zapomněli, zato kolegu, který udělal h..., pozvali....nevím kdo, ale někdo donesl, že mě to mrzí a vedení se mi přišlo omluvit, že zapomněli a že mě zvou....už berou automaticky, že pojedu....Je fakt, že mě mrzelo, že si na mou práci nikdo nevzpomněl (překládám, tlumočím a většinou mi všichni pěkně děkují a jsou rádi, že tam s nima jsem a řeším ochotně problém i přesčas)...na druhou stranu si připadám, že jsem si ten jejich outdoor nějak vynutila....a vůbec se mi tam nechce....Obracím to ze všech stran, protože si říkám, že vedení se mi omluvilo a že bych to měla přijmout a jet tam. Ale na druhou stranu, těmto lidem není u nás co věřit.....(Ale pravda je, že pojedou i některé dobré kolegyně a dobří kolegové, takže by to mohla být i zábava.) Jeli byste?
Není tady
Evo, myslím, že takový víkend s partou lidí, kterou si vybereš, musí být opravdu bezva, ale tohle mi přijde takový umělý ztmelování kolektivu. Moc Ti to rozhodování nezávidím. Píšeš, že v práci jsou i dobrý kolegové nebo kolegyně, možná bys to mohla s některým z nich probrat. Oni znají tu situaci jaká tam u vás v práci je....
Není tady
Ero, díky. Taky jsem dost hrdá a nemínila jsem se jim tam cpát. Na druhou stranu - když budu věčně stát stranou a dělat svou práci, sice jistě, rychle a spolehlivě, tak stranou zůstanu a když se (náhodou) budou snižovat stavy, tak zůstane kolega, sice neschopný a líný...ale zúčastnivší se outdooru...ach jo..
Iveta X - to je přesně ono - umělé stmelování....zkusím to probrat s těmi lepšími z té party....
Není tady
Evi já bych jela ,mám tu zkušenost ,že když se neteším je to vždycky moc fajn.aA když máš dobré kolegy a kolegyně není co řešit.Společné zážitky se pak probírají nejmín 14 dní a přece nechceš být mimo?
Není tady
Jasně,jeď a zapomeň tam ten myší kožíšek.Jsi pro ně nepostradatelná,oni to vědí,ale nevidí tě.Vytři jim zrak a napiš jak se ti to povedlo.
Není tady

Evo, tak outdooru se já úspěšně vyhýbám. Tohle umělé stmelování kolektivu, jak už jste napsali, je u nás děs a hrůza. Zjišťuji, že čím dál tím víc lidí, už půl roku dopředu vymýšlí, jak se mu úspěšně vyhnout. Nikomu se totiž nechce trávit svůj volný čas s naším prostorově výrazným panem vedoucím. Ten chlap je člověk "všechno vím, všechno znám".
Ale pokud máte v práci dobrou partu lidí, tak směle do toho 
Já jen sama za sebe - nemám ráda tento styl organizovaného veselí - budeš běžet tak a tak, jinak si debil. (tak to chodí u nás)
Není tady
Evo - zajímalo by mně, jestli je také pozvaná ta tvoje "oblíbená" kolegyně co o ní píšeš v diskuzi "ta práce mě zase štve" ?
Není tady
Evo, jeď!! Ty si to tam užiješ do detailů, ale jeď pouze pod jednou podmínkou :-)), že nám pak dáš vědět, jak to probíhalo...vyprdni se na výraz umělé stmelovánía buď svojí...jasně, že se tam po vás budou koukat, zda moc nepijet...nebo zda nejste moc upejpaví...ale to ty s přehledem zvládneš.Naopak, ty se tam jdeš a budeš bavit. Je to na víkend?
U nás holky či děčata taky tvrdí, že nemají rády tyto pracovní akce, či jakékoliv oslavy...ale kdyžse člověk do toho umí ponořit d úsměvem a prostě po střední čáře...tak vo co go?
Kdo chce, stejně tě pomluví....
to jsem ti nalila tou poslední větou pozitivní myšlení do žil, co?
Není tady
Evo -stejně jako ostatní říkám JEĎ. Nebo budeš ve firmě akorát ta šmudlinka, co všechno odpracuje, všechno jí můžeme hodit na stůl a ona to udělá, ale přece jen "s tím kolektivem se tak nějak nesžila". Vykašli se na vedení - třeba skutečně zapomněli, když se projevuješ jenom prací. Občas musíš ukázat, že jsi ženská a nemáš inventární číslo.
Není tady
Evo 36,
kdybych to uměla, tak ti závidím...hned bych jela taky, člověk příjde do jiného prostředí, no, lidi kolem sebe máš vždy různé, hlavně abys nedostala pokojík s nějakou chrápavou babou, ale nakonec přežít se dá vše
Není tady
Holky, děkuju vám. Přes noc jsem taky dospěla k závěru, že pojedu. Některý lidi tam jsou fakt dobrý, tak vážně vo co go? A pomluvy? Ty mi jsou nějak jedno.
Bety: Moje "oblíbená" kolegyně nejede! Ale na druhou stranu - já když vychladnu, tak ona mi zas tak nesnesitelná nepřijde. Jo, ona je líná, pomalá, neschopná a uvzdychaná, ale taky je člověk a já zas celkem umím pochopit, proč je, jaká je (stará panna se to jmenuje)...takže jí pak tak nějak v duchu omluvím a jedeme dál...ono to ani nejde jinak, když s ní člověk tráví minimálně 8 hodin denně v práci.
PS: Určitě napíšu, co bylo a jak (a s kým...ha ha...no tak to ne, z toho jsem už vyrostla, doufám)...jedeme o víkendu. Tak zatím pa a ještě jednou dík. Jste moc fajn.
Není tady
Tak pomalá a uvzychaná je naše sekretářka, ta když něco začne mluvit, rozvláčně, bere to od lesa, tak spěcháš-li, strašně zdržuje...také furt nějaké problémy, ta je na sebe jen přivolává, znáte to , takové lidi, už jen ten výraz v obli¨čeji - tragický, koutky úst furt dolů....ale radila by....no mě zase baví takové lidi občas trochu šokovat...tak to aspoň není tak jednotvárný....chodíme společně na obědy( asi tak 4), no hádejte, komu to nejdéle trvá, ta než si vybere, pak se zaručeně postaví do té nejdelší fronty, u salátů se přehrabuje taky dlouho....ale jinak je hodná a nezáludná, a to se cení...
Není tady
Michaela.43: No, tak to máte tu samou sekretářku jako my...řekneme si, že jdeme na oběd, já si vezmu kabát, peněženku a chci jít, ona ještě přeloží na stole pět papírů, pošlape si u stolu na místě, pak teprve vezme kabát, peněženku a důstojně kráčí...dodnes tyhle rituály nechápu....v kantýně si pak taky nemůže vybrat ani vodu bez vzdychání a přešlapování, stojí u těch vod snad pět minut, dalších pět minut stojí u rohlíků a dalších deset minut u časopisů....nakonec si vždycky koupí Blesk a Aquilu
A tak už je to celých těch pět let, co ji znám.........Ale je fakt, že ze zákeřnosti bych jí taky nepodezřívala, ale ona někdy něco vyžvaní, aniž by měla. Ale to dělá z blbosti...a je moje blbost, že jsem jí kdy řekla něco, co jsem nechtěla, aby věděli ostatní....Kde já jen četla to přísloví o chřestýši?...Když tě kousne chřestýš poprvé, je to smůla. Když tě kousne podruhé, je to tvoje hloupost.....
Upravil(a) Eva36 (15. 3. 2006 9:35)
Není tady
No tak jeď! Aspoň se ledacos dozvíš nového... a zvlášť když tam ona nebude, tak si odpočineš! A pak se před ní můžeš nenápadně zmínit jak to bylo fajn...
Není tady
Teda, Bety, to by byla škodolibost! To radši ne. Já ji radši vyčůraně řeknu, že to tam stálo za .... a to bude mít radost, že jsem se otravovala!....mno, tak nevím, kdo z nás dvou je horší - ona, nebo já? (hypotetická otázka, nemá smysl si odpovídat)...Tak já pojedu a pak napíšu.
Není tady
Ahoj, holky! Tak se hlásím z outdooru....no tedy musím říct, že to bylo SUPER! Vážně. Vzhledem k tomu, že jsme to měli za odměnu, tak nás nehnali do všech aktivit a mohli jsme si vybírat. Snídaně byla až do půl desátý...paráda
Pak nějaký to popobíhání venku a různý bodovaný činnosti. Bylo to na Vysočině, sněhu tam je do půl pasu, byli jsme skoro pořád v lese nebo na louce a dost jsme se nablbli. Mně osobně se nejvíc líbil úkol s jízdou se psím spřežením, fakt bezva! Nejdřív jsem se vyválela ve sněhu, ale napodruhý už to jelo jako po másle...Dál jsme třeba hledali básničky rozvěšený po stromech, učili se to nazpaměť a přednášeli, nebo jsme lezli po takový pavoučí síti udělaný mezi stromama, vytahovali se na kladku, zkusili si sněžnice.....no fakt dost dobrý
I večerní taneček byl skvělej, zapojili se skoro všichni, byla živá kapela, hráli cokoli na přání - takže zvládali všechno, od Abby přes Buty až po Deep Purple! Někteří z nás ještě vyzkoušeli potápění (já se po nemoci radši nemáčela), já si dala masáž...prima relax. Takže příště se rozhodně "vecpu" znova...I některý kolegyně a kolegy jsem poznala z jiný stránky, v práci vypadají jako suchaři, ale byla s nima zábava...takže můj víkendový outdoor dostává jedničku s hvězdičkou! (A to jsem tam moc nechtěla...) Díky všem, kteří jste mě "přemluvili" 
Upravil(a) Eva36 (20. 3. 2006 10:29)
Není tady
No vidíš - odříkanýho chleba... :-))))
P.S. - a tys to spřežení řídíla, nebo jsi byla pes :-D?
Není tady
Super to jsi měla pěkný relax! Už se jistě těšíš na příště!
Není tady
.D Helena: Nooo...tak hned na začátku nás ujistili, že my nebudeme dělat psy a dokonce to i splnili. Takže já jsem řídila!Paráda. Má je nějakej chlapík z Hostinnýho, 30 psů a dá se tam jet i s dětma. Řídit to jde, udělali nám lehkou trasu 
Bety: Těším 
Není tady
No a napiš podrobnosti! Kolik těch psů bylo zapřažených? Taky bych to někdey chtěla zkusit, ale jestli by mi neutekli....
Není tady
Bety: Psi byli zapřažený 4. Neutečou Ti, neboj. Má to brzdu, podobnou jako na kočárku.
Není tady
Evo36 - pěkná psí holka nebo srnčí na obzoru a brzdička je ti na houbičky...
Není tady
helena: Tak to zas ne, ona se ta brzda zaryje do sněhu a ty psi to neurvou...teda ledaže bys přitom brždění ztratila maličko balanc,oni v tu chvíli škubli sáněma a letíš
...jako já poprvé, cha cha
Sranda je, že jim je naprosto fuk, že je nikdo neřídí, mají vyjetou stopu jako na běžkách, tak letěj po tý stopě, až tě z druhý strany zase dojedou...chytrý zvířátka a jak jim to bez zátěže jede! 
Není tady
Eva36 - už je mi jasné, proč tě vyklopili... 
Není tady
helena
jo, jo, podruhý už jsem byla šikovnější 
Není tady