6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Niky123 napsal(a):
Ohledně árlivosti mám jednu ivotní zkuenost: Nejvíc árlí ti, co byli, jsou a nebo tak troku plánují v budoucnu sami být nevěrní. Asi proto, e ví, jak je být nevěrný snadné a časté.
Zkus se Rozmarýno nad tímhle zamyslet, myslím sama v sobě, ne tady veřejně: Jak to ty sama má se svou věrností?
Kdepak. Tohle na vechny neplatí.
árlí i ti, co jsou věrní, nikdy nevěrní nebyli, ale mají nízké vlastní sebevědomí.
Není tady
"ře věci, a kdy jsou k řeení"
Tak tak... některý se v mezičase vyřeí i bez naeho přispění...
Nejvíc árlí ti, co byli, jsou a nebo tak troku plánují v budoucnu sami být nevěrní.
Ale prd a vořech...
Mám fůru patnejch vlastností , ale v ivotě jsem neárlila
Není tady
Eva. napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Ohledně árlivosti mám jednu ivotní zkuenost: Nejvíc árlí ti, co byli, jsou a nebo tak troku plánují v budoucnu sami být nevěrní. Asi proto, e ví, jak je být nevěrný snadné a časté.
Zkus se Rozmarýno nad tímhle zamyslet, myslím sama v sobě, ne tady veřejně: Jak to ty sama má se svou věrností?Kdepak. Tohle na vechny neplatí.
árlí i ti, co jsou věrní, nikdy nevěrní nebyli, ale mají nízké vlastní sebevědomí.
no nevím, řekl bych e árlí ti, co chtějí vlastnit, cokoliv a kohokoliv. a to s láskou nemá nic společného.
Není tady
iarlia občas tí, ktorí majú (mono zdanlivý) dôvod iarli, a určite aj tí, ktorí majú u zlú skúsenos - podvedomie je v tomto sfiňa. No a potom iarlia úplne bezdôvodne a silne a ničivo tí, ktorí majú nejaký psychický/psychologický problém a čakajú, e im ho ten druhý pomôe vyriei... ale to sa nedá.
Není tady
Ano, myslím se tomu říká patologická árlivost - tedy úplně bez příčiny, tak nějak "z podstaty". Větinou to myslím bývá součást nějaké psychické poruchy závanějího typu.
A "normální" árlivost - také si myslím, e je to touha vlastnit a navíc projev velké nedůvěry. Co by se moná v případě patné zkuenosti dalo vzdáleně pochopit.....Ale co s tím má společného nový partner, který trpí za někoho úplně jiného. árlivost je opravdu hrozná.
Není tady
Eva. napsal(a):
Lepí ne psychiatr je dobrý psycholog. Psychiatr je lékař a léčí psychické nemoci pomocí léků.
Myslím si, e Rozmarýna nemá ádnou psychickou nemoc.
Tulipánko, to je moc zajímavé, cos napsala.
Není to taková spásná metoda, jako e někdo něco udělá a ty hned bude happy, je to prostě o spoustě hodin práce, ale hned potom vidí, jak se tvůj náhled na situaci mění a přestává ti to vadit
Není tady
Dorka napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Rozmarýno,
co se mě osvědčilo na negativní mylenky, je jít do toho nepříjemného pocitu, např. má strach, e od tebe manel odejde. Tak se ten pocit snaí co nejvíce proít, přijmout ho - ano, je to tak, mám ten strach a pak se ptát, proč je ten pocit nepříjemný, co je na to patně, např. tě napadne, e pak zůstane sama. Zase ten pocit proije, přijme, neutíká od těch nepříjemných pocitů a kdy se ti to podaří, bude se cítit volnějí.
A kdyby sis na to netroufla sama, tak já vude doporučuji metodu RU, na její principech funguje to, co jsem ti popsala. Vyzkouej nějakého terapeuta a uvidí.
Já vyzkouela mnoho metod a směrů a tahle je nejlogičtějí ze vech, na principu uvolňování negací fungují i psychoterapeutické metody, tohle je jen o hodně rychlejí a účinnějí a taky si díky ní uvědomí, co vechno za iluze ije
Skvela metoda, váně!
Sama ted prozivam neco, co je v mych predstavach íleně děsivé, ale bohuzel velmi pravdepodobne. Ne tak proto, co tady nekteri rikaji, ze prej "svyma myslenkama neco pritahneme", ale proste proto, ze vsechny predchozi udalosti, a tim padem lehce vydedukovatelna fakta a zavery, tomu nasvedcuji.
Diky tomu, co jsi napsala, Tul, to snad "lepe zpracuju" a smířím se s tim... Opravdu OBROVSKY DIK!!!
Moc děkuji, je to metoda Karla Nejedlého, ale jsou hned znát výsledky, přichází uvědomění, co je super. Ale počítat s mnoha hodinami práce, ne se vyřeí nějaký velký problém...
Není tady
Rozmarýna napsal(a):
I já moc děkuji Tulipánce a ostatně vem za pomoc.
Dělám v podstatě něco podobného. Natěstí jsem doma sama, tak jak za mnou zaklapnou dveře, začnu zpracovávat svoje pocity: "Já si uííívám svůj strach, teď, teď si ho uívám, uívám si svoji závist, uívám a proívám si svoji naprdnutost...."
Opakuju to, brečím, nadávám, pak to odezní.
Zatím se to vrací, ale věřím, e to bude polevovat, a to odezní úplně
Přesně tak to je Něco se uvolní, pak zase přijde nějaká situace, které to téma znovu otevře, i kdy troku zase z jiné strany, ale pokadé je to volnějí a volnějí, a ti to pak přestane vadit. Je to jako kdy loupe cibuli, vdycky se o kus dál dostane k jádru a kdy bude loupat dál, nakonec tu cibule vůbec nebude
Není tady
Tul, podivam se na "toho pana"...
Poslednich (hodne hodin) sveho zivota jsem nad tou metodou premyslela a pracovala s tim, a je to vazne "sklidnujici"... A u mne teda opravdu potrebne...
Je mi fakt tezko.
Není tady