6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Netuíte někdo, proč mám pořád tendenci se babrat v nějakých svých sračkách?
Tak bych chtěla být astna a taaak dobře si umím vytvářet zbytečné starosti a strastiplné scénáře, kterým pak do detailu věřím a sama sebe se...u
Jsem "duevní masochista"?
Měl jste to někdy někdo a podařilo se Vám toto překonat, e sami sobě ubliujete patným mylením?
Moc díky za Vae zkuenosti
Není tady
To sú blbé prográmky - sčasti nae a sčasti prebraté (z rodiny, koly, práce...). Dá sa ich zbavi, ale je to fuka, vlastne celoivotná.
Není tady
já to dám. Potřebuju to se s tím porovnat. U mi to fakt ničí ivot!
Díky Selimo
Není tady
Asi bys to mela konkretneji rozvest, ja bych rekla, ze si potrebujes minimalne "poklabosit"...
Není tady
Jj rozvést to můu, ale nechtěla jsem obtěovat.
často mám chmurné mylenky a kolem nich si vytvářím dobře zpracované scénáře, které se mi bohuel pak opravdu stanou skutečným. Jene v tu chvíli nemůu, neumím jinak. Ty mylenky jsou zíravé a já si připadám, e je z nějakých důvodů potřebuji, vyhledávám a moná si v té bolesti i libuju. Sebemrskačství?
V konkrétním případě lo třeba o to, e jsem po nějakém lehkém zaváhání (moná nedostatku vlastního sebevědomí) vytvořila scénář okolo nevěry manela, a se tak po čase skutečně stalo Pak to na sebe navazovalo, jako řetízek- dalí mylenka, pozorování, dalí střípek k "důkazu", nedůvěra...a z toho byla aféra skutečná.
Pak jsem z výsledku samozřejmě smutná
Nevím, proč se pořád trestám, proč ty ílené scénáře potřebuji?!
Není tady
Podeziralas z nevery, ona pak naatala a ty se divis?
To se jen tva "intuice" ztrefila.
Ted je jen na tobe, co s tim udelas...
Není tady
já se dnes u nedivím. Ale nevím, jak odstranit mylenky, které mě pohlcují a nedokáu je ničím převálcovat v dané situaci. Pak mě to v noci i budí
Není tady
Rozmarýna napsal(a):
já se dnes u nedivím. Ale nevím, jak odstranit mylenky, které mě pohlcují a nedokáu je ničím převálcovat v dané situaci. Pak mě to v noci i budí
a co tak navtívit odborníka? řeila bych tvou situaci s psychiatrem.
Není tady
Rozmarýno,
co se mě osvědčilo na negativní mylenky, je jít do toho nepříjemného pocitu, např. má strach, e od tebe manel odejde. Tak se ten pocit snaí co nejvíce proít, přijmout ho - ano, je to tak, mám ten strach a pak se ptát, proč je ten pocit nepříjemný, co je na to patně, např. tě napadne, e pak zůstane sama. Zase ten pocit proije, přijme, neutíká od těch nepříjemných pocitů a kdy se ti to podaří, bude se cítit volnějí.
A kdyby sis na to netroufla sama, tak já vude doporučuji metodu RU, na její principech funguje to, co jsem ti popsala. Vyzkouej nějakého terapeuta a uvidí.
Já vyzkouela mnoho metod a směrů a tahle je nejlogičtějí ze vech, na principu uvolňování negací fungují i psychoterapeutické metody, tohle je jen o hodně rychlejí a účinnějí a taky si díky ní uvědomí, co vechno za iluze ije
Není tady
Lepí ne psychiatr je dobrý psycholog. Psychiatr je lékař a léčí psychické nemoci pomocí léků.
Myslím si, e Rozmarýna nemá ádnou psychickou nemoc.
Tulipánko, to je moc zajímavé, cos napsala.
Není tady
Tohle není rada, ale jenom, řekněme, poznámka k tématu... aneb nejsi v tom sama.
http://www.omlazeni.cz/daji-se-udalosti … 987-0.html
Není tady
Rozmarýna napsal(a):
Netuíte někdo, proč mám pořád tendenci se babrat v nějakých svých sračkách?
Tak bych chtěla být astna a taaak dobře si umím vytvářet zbytečné starosti a strastiplné scénáře, kterým pak do detailu věřím a sama sebe se...u
Jsem "duevní masochista"?
Měl jste to někdy někdo a podařilo se Vám toto překonat, e sami sobě ubliujete patným mylením?
Moc díky za Vae zkuenosti
Mam to take tak.....bohuzel
Není tady
Rozmarýna napsal(a):
já to dám. Potřebuju to se s tím porovnat. U mi to fakt ničí ivot!
Díky Selimo
Dá, jasné... Drím päste.
Není tady
Rozmarýna napsal(a):
Jj rozvést to můu, ale nechtěla jsem obtěovat.
často mám chmurné mylenky a kolem nich si vytvářím dobře zpracované scénáře, které se mi bohuel pak opravdu stanou skutečným. Jene v tu chvíli nemůu, neumím jinak. Ty mylenky jsou zíravé a já si připadám, e je z nějakých důvodů potřebuji, vyhledávám a moná si v té bolesti i libuju. Sebemrskačství?
V konkrétním případě lo třeba o to, e jsem po nějakém lehkém zaváhání (moná nedostatku vlastního sebevědomí) vytvořila scénář okolo nevěry manela, a se tak po čase skutečně stalo Pak to na sebe navazovalo, jako řetízek- dalí mylenka, pozorování, dalí střípek k "důkazu", nedůvěra...a z toho byla aféra skutečná.
Pak jsem z výsledku samozřejmě smutná
Nevím, proč se pořád trestám, proč ty ílené scénáře potřebuji?!
To neviem (asi fakt nejaký program), ale mám odpozorované, e si mylienkami pritiahneme viac, ne sa nám zdá.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Rozmarýno,
co se mě osvědčilo na negativní mylenky, je jít do toho nepříjemného pocitu, např. má strach, e od tebe manel odejde. Tak se ten pocit snaí co nejvíce proít, přijmout ho - ano, je to tak, mám ten strach a pak se ptát, proč je ten pocit nepříjemný, co je na to patně, např. tě napadne, e pak zůstane sama. Zase ten pocit proije, přijme, neutíká od těch nepříjemných pocitů a kdy se ti to podaří, bude se cítit volnějí.
A kdyby sis na to netroufla sama, tak já vude doporučuji metodu RU, na její principech funguje to, co jsem ti popsala. Vyzkouej nějakého terapeuta a uvidí.
Já vyzkouela mnoho metod a směrů a tahle je nejlogičtějí ze vech, na principu uvolňování negací fungují i psychoterapeutické metody, tohle je jen o hodně rychlejí a účinnějí a taky si díky ní uvědomí, co vechno za iluze ije
Skvela metoda, váně!
Sama ted prozivam neco, co je v mych predstavach íleně děsivé, ale bohuzel velmi pravdepodobne. Ne tak proto, co tady nekteri rikaji, ze prej "svyma myslenkama neco pritahneme", ale proste proto, ze vsechny predchozi udalosti, a tim padem lehce vydedukovatelna fakta a zavery, tomu nasvedcuji.
Diky tomu, co jsi napsala, Tul, to snad "lepe zpracuju" a smířím se s tim... Opravdu OBROVSKY DIK!!!
Upravil(a) Dorka (15. 6. 2016 17:09)
Není tady
I já moc děkuji Tulipánce a ostatně vem za pomoc.
Dělám v podstatě něco podobného. Natěstí jsem doma sama, tak jak za mnou zaklapnou dveře, začnu zpracovávat svoje pocity: "Já si uííívám svůj strach, teď, teď si ho uívám, uívám si svoji závist, uívám a proívám si svoji naprdnutost...."
Opakuju to, brečím, nadávám, pak to odezní.
Zatím se to vrací, ale věřím, e to bude polevovat, a to odezní úplně
Není tady
Je to jako v nejakem filmu, nevim uz presne, ale matne se mi zda, ze zrovna Kevin v Sam doma, se snad sel divat do sklepa do nejake pece, z ktere mel strach...
Nebo mozna ve filmu, kde varci hral ucitele ve skolce, a chlapecek, co mel strach ze zachodu, tam sel, videl ho jako nejakou silenou nestvuru, ale nejak se s tim "popral", a pak se prestal pocuravat...
Není tady
jo asi jsem vám nenapsala, by jste to poznaly, e jde o árlivost, se kterou se peru. Asi bych se s ní měla přestat prát a brát ji jako výzvu.Tak pojď holka, jdem spolu na to. Jsem připravena !
Mám to sice občas i mimo vztah, e vymýlím krávoviny, ...co by kdyby..., ale ta árlivost mi dává nejvíc zabrat. O manela jsem přila před mnoha lety a teď by nemám důvod vyvolávám scény u přítele. A věci, které jsem si myslela, e mám u zpracované se vynořily úplně stejně znova, jako v manelství. A jsem se styděla, za své scénické projevy.
Není tady
Zarlit znamena srovnavat se...
S nejakym vzorem, idealem.
Neni to tvorive, konstruktivni, polud to necitis jako vyzvu, neni to k nicemu...
Není tady
Dorka napsal(a):
Zarlit znamena srovnavat se...
S nejakym vzorem, idealem.
Neni to tvorive, konstruktivni, polud to necitis jako vyzvu, neni to k nicemu...
V mém případě nejen srovnávat se, ale taky pochybovat o sobě či cítit se ohroená
Ano, je to zbytečné plýtvání energií
Není tady
Myslím, e árlivost je hodně tvrdý oříek. Nejsem si jistá, zda si s ní dokáe poradit sama. Nevím, na jakém stupni Tvoje árlivost je, ale jestli je to hodně, chce to myslím odborníka.
Já si zaila árlivost na vlastní kůi zase z druhé strany - od BM a JE TO STRANÉ!
Jinak s těmi vtíravými mylenkami - mám to podobně, ale mně rozhodně nepomáhá si to nějak uít, či proít - to by mě fakt ani nenapadlo tento systém(ale je moné, e je fakt dobrý). Já ty mylenky nechci přijmout, chci od nich pryč. Já se do nich naopak snaím oprostit, něco ve smyslu "ře věci, a kdy jsou k řeení"...Neříkám, e mi to vdy jde, ale snaím se o to.
Není tady
Rozmarýna napsal(a):
jo asi jsem vám nenapsala, by jste to poznaly, e jde o árlivost, se kterou se peru. Asi bych se s ní měla přestat prát a brát ji jako výzvu.Tak pojď holka, jdem spolu na to. Jsem připravena !
Mám to sice občas i mimo vztah, e vymýlím krávoviny, ...co by kdyby..., ale ta árlivost mi dává nejvíc zabrat. O manela jsem přila před mnoha lety a teď by nemám důvod vyvolávám scény u přítele. A věci, které jsem si myslela, e mám u zpracované se vynořily úplně stejně znova, jako v manelství. A jsem se styděla, za své scénické projevy.
Tak to je jasné, odkiaž má ten program - z vlastného ivota, blbú skúsenos. Keď sa s ňou nevyrovná, nespracuje ju, podvedome si môe privola buď priamo jej opakovanie, alebo rozpad vzahu svojou vinou. Zamakaj na tom!
Není tady
Upravil(a) Rozmarýna (16. 6. 2016 9:21)
Není tady
Dá sa to... ja som mala program "načo vzah s chlapom, aj tak sa kadý so mnou rozíde".... a bolo to tak. No a potom som začala na sebe pracova, riei si vzahy, a časom sa to zlomilo.
Není tady
Ohledně árlivosti mám jednu ivotní zkuenost: Nejvíc árlí ti, co byli, jsou a nebo tak troku plánují v budoucnu sami být nevěrní. Asi proto, e ví, jak je být nevěrný snadné a časté.
Zkus se Rozmarýno nad tímhle zamyslet, myslím sama v sobě, ne tady veřejně: Jak to ty sama má se svou věrností?
Upravil(a) Niky123 (16. 6. 2016 22:59)
Není tady