29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Netušíte někdo, proč mám pořád tendenci se babrat v nějakých svých sračkách?
Tak bych chtěla být šťastna a taaak dobře si umím vytvářet zbytečné starosti a strastiplné scénáře, kterým pak do detailu věřím až sama sebe se...u
Jsem "duševní masochista"?
Měl jste to někdy někdo a podařilo se Vám toto překonat, že sami sobě ubližujete špatným myšlením?
Moc díky za Vaše zkušenosti
Není tady
To sú blbé prográmky - sčasti naše a sčasti prebraté (z rodiny, školy, práce...). Dá sa ich zbaviť, ale je to fuška, vlastne celoživotná.
Není tady
já to dám. Potřebuju to se s tím porovnat. Už mi to fakt ničí život!
Díky Selimo
Není tady
Asi bys to mela konkretneji rozvest, ja bych rekla, ze si potrebujes minimalne "poklabosit"...
Není tady
Jj rozvést to můžu, ale nechtěla jsem obtěžovat.
často mám chmurné myšlenky a kolem nich si vytvářím dobře zpracované scénáře, které se mi bohužel pak opravdu stanou skutečným. Jenže v tu chvíli nemůžu, neumím jinak. Ty myšlenky jsou zžíravé a já si připadám, že je z nějakých důvodů potřebuji, vyhledávám a možná si v té bolesti i libuju. Sebemrskačství?
V konkrétním případě šlo třeba o to, že jsem po nějakém lehkém zaváhání (možná nedostatku vlastního sebevědomí) vytvořila scénář okolo nevěry manžela, až se tak po čase skutečně stalo Pak to na sebe navazovalo, jako řetízek- další myšlenka, pozorování, další střípek k "důkazu", nedůvěra...až z toho byla aféra skutečná.
Pak jsem z výsledku samozřejmě smutná
Nevím, proč se pořád trestám, proč ty šílené scénáře potřebuji?!
Není tady
Podeziralas z nevery, ona pak naatala a ty se divis?
To se jen tva "intuice" ztrefila.
Ted je jen na tobe, co s tim udelas...
Není tady
já se dnes už nedivím. Ale nevím, jak odstranit myšlenky, které mě pohlcují a nedokážu je ničím převálcovat v dané situaci. Pak mě to v noci i budí
Není tady
Rozmarýna napsal(a):
já se dnes už nedivím. Ale nevím, jak odstranit myšlenky, které mě pohlcují a nedokážu je ničím převálcovat v dané situaci. Pak mě to v noci i budí
a co tak navštívit odborníka? řešila bych tvou situaci s psychiatrem.
Není tady
Rozmarýno,
co se mě osvědčilo na negativní myšlenky, je jít do toho nepříjemného pocitu, např. máš strach, že od tebe manžel odejde. Tak se ten pocit snažíš co nejvíce prožít, přijmout ho - ano, je to tak, mám ten strach a pak se ptát, proč je ten pocit nepříjemný, co je na to špatně, např. tě napadne, že pak zůstaneš sama. Zase ten pocit prožiješ, přijmeš, neutíkáš od těch nepříjemných pocitů a když se ti to podaří, budeš se cítit volnější.
A kdyby sis na to netroufla sama, tak já všude doporučuji metodu RUŠ, na jejíž principech funguje to, co jsem ti popsala. Vyzkoušej nějakého terapeuta a uvidíš.
Já vyzkoušela mnoho metod a směrů a tahle je nejlogičtější ze všech, na principu uvolňování negací fungují i psychoterapeutické metody, tohle je jen o hodně rychlejší a účinnější a taky si díky ní uvědomíš, co všechno za iluze žiješ
Není tady
Lepší než psychiatr je dobrý psycholog. Psychiatr je lékař a léčí psychické nemoci pomocí léků.
Myslím si, že Rozmarýna nemá žádnou psychickou nemoc.
Tulipánko, to je moc zajímavé, cos napsala.
Není tady
Tohle není rada, ale jenom, řekněme, poznámka k tématu... aneb nejsi v tom sama.
http://www.omlazeni.cz/daji-se-udalosti … 987-0.html
Není tady
Rozmarýna napsal(a):
Netušíte někdo, proč mám pořád tendenci se babrat v nějakých svých sračkách?
Tak bych chtěla být šťastna a taaak dobře si umím vytvářet zbytečné starosti a strastiplné scénáře, kterým pak do detailu věřím až sama sebe se...u
Jsem "duševní masochista"?
Měl jste to někdy někdo a podařilo se Vám toto překonat, že sami sobě ubližujete špatným myšlením?
Moc díky za Vaše zkušenosti
Mam to take tak.....bohuzel
Není tady
Rozmarýna napsal(a):
já to dám. Potřebuju to se s tím porovnat. Už mi to fakt ničí život!
Díky Selimo
Dáš, jasné... Držím päste.
Není tady
Rozmarýna napsal(a):
Jj rozvést to můžu, ale nechtěla jsem obtěžovat.
často mám chmurné myšlenky a kolem nich si vytvářím dobře zpracované scénáře, které se mi bohužel pak opravdu stanou skutečným. Jenže v tu chvíli nemůžu, neumím jinak. Ty myšlenky jsou zžíravé a já si připadám, že je z nějakých důvodů potřebuji, vyhledávám a možná si v té bolesti i libuju. Sebemrskačství?
V konkrétním případě šlo třeba o to, že jsem po nějakém lehkém zaváhání (možná nedostatku vlastního sebevědomí) vytvořila scénář okolo nevěry manžela, až se tak po čase skutečně staloPak to na sebe navazovalo, jako řetízek- další myšlenka, pozorování, další střípek k "důkazu", nedůvěra...až z toho byla aféra skutečná.
Pak jsem z výsledku samozřejmě smutná
Nevím, proč se pořád trestám, proč ty šílené scénáře potřebuji?!
To neviem (asi fakt nejaký program), ale mám odpozorované, že si myšlienkami pritiahneme viac, než sa nám zdá.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Rozmarýno,
co se mě osvědčilo na negativní myšlenky, je jít do toho nepříjemného pocitu, např. máš strach, že od tebe manžel odejde. Tak se ten pocit snažíš co nejvíce prožít, přijmout ho - ano, je to tak, mám ten strach a pak se ptát, proč je ten pocit nepříjemný, co je na to špatně, např. tě napadne, že pak zůstaneš sama. Zase ten pocit prožiješ, přijmeš, neutíkáš od těch nepříjemných pocitů a když se ti to podaří, budeš se cítit volnější.
A kdyby sis na to netroufla sama, tak já všude doporučuji metodu RUŠ, na jejíž principech funguje to, co jsem ti popsala. Vyzkoušej nějakého terapeuta a uvidíš.
Já vyzkoušela mnoho metod a směrů a tahle je nejlogičtější ze všech, na principu uvolňování negací fungují i psychoterapeutické metody, tohle je jen o hodně rychlejší a účinnější a taky si díky ní uvědomíš, co všechno za iluze žiješ
Skvela metoda, vážně!
Sama ted prozivam neco, co je v mych predstavach šíleně děsivé, ale bohuzel velmi pravdepodobne. Ne tak proto, co tady nekteri rikaji, ze prej "svyma myslenkama neco pritahneme", ale proste proto, ze vsechny predchozi udalosti, a tim padem lehce vydedukovatelna fakta a zavery, tomu nasvedcuji.
Diky tomu, co jsi napsala, Tul, to snad "lepe zpracuju" a smířím se s tim... Opravdu OBROVSKY DIK!!!
Upravil(a) Dorka (15. 6. 2016 17:09)
Není tady
I já moc děkuji Tulipánce a ostatně všem za pomoc.
Dělám v podstatě něco podobného. Naštěstí jsem doma sama, tak jak za mnou zaklapnou dveře, začnu zpracovávat svoje pocity: "Já si užííívám svůj strach, teď, teď si ho užívám, užívám si svoji závist, užívám a prožívám si svoji naprdnutost...."
Opakuju to, brečím, nadávám, pak to odezní.
Zatím se to vrací, ale věřím, že to bude polevovat, až to odezní úplně
Není tady
Je to jako v nejakem filmu, nevim uz presne, ale matne se mi zda, ze zrovna Kevin v Sam doma, se snad sel divat do sklepa do nejake pece, z ktere mel strach...
Nebo mozna ve filmu, kde Švarci hral ucitele ve skolce, a chlapecek, co mel strach ze zachodu, tam sel, videl ho jako nejakou silenou nestvuru, ale nejak se s tim "popral", a pak se prestal pocuravat...
Není tady
jo asi jsem vám nenapsala, byť jste to poznaly, že jde o žárlivost, se kterou se peru. Asi bych se s ní měla přestat prát a brát ji jako výzvu.Tak pojď holka, jdem spolu na to. Jsem připravena !
Mám to sice občas i mimo vztah, že vymýšlím krávoviny, ...co by kdyby..., ale ta žárlivost mi dává nejvíc zabrat. O manžela jsem přišla před mnoha lety a teď byť nemám důvod vyvolávám scény u přítele. A věci, které jsem si myslela, že mám už zpracované se vynořily úplně stejně znova, jako v manželství. Až jsem se styděla, za své scénické projevy.
Není tady
Zarlit znamena srovnavat se...
S nejakym vzorem, idealem.
Neni to tvorive, konstruktivni, polud to necitis jako vyzvu, neni to k nicemu...
Není tady
Dorka napsal(a):
Zarlit znamena srovnavat se...
S nejakym vzorem, idealem.
Neni to tvorive, konstruktivni, polud to necitis jako vyzvu, neni to k nicemu...
V mém případě nejen srovnávat se, ale taky pochybovat o sobě či cítit se ohrožená
Ano, je to zbytečné plýtvání energií
Není tady
Myslím, že žárlivost je hodně tvrdý oříšek. Nejsem si jistá, zda si s ní dokážeš poradit sama. Nevím, na jakém stupni Tvoje žárlivost je, ale jestli je to hodně, chce to myslím odborníka.
Já si zažila žárlivost na vlastní kůži zase z druhé strany - od BM a JE TO STRAŠNÉ!
Jinak s těmi vtíravými myšlenkami - mám to podobně, ale mně rozhodně nepomáhá si to nějak užít, či prožít - to by mě fakt ani nenapadlo tento systém(ale je možné, že je fakt dobrý). Já ty myšlenky nechci přijmout, chci od nich pryč. Já se do nich naopak snažím oprostit, něco ve smyslu "řeš věci, až když jsou k řešení"...Neříkám, že mi to vždy jde, ale snažím se o to.
Není tady
Rozmarýna napsal(a):
jo asi jsem vám nenapsala, byť jste to poznaly, že jde o žárlivost, se kterou se peru. Asi bych se s ní měla přestat prát a brát ji jako výzvu.Tak pojď holka, jdem spolu na to. Jsem připravena !
Mám to sice občas i mimo vztah, že vymýšlím krávoviny, ...co by kdyby..., ale ta žárlivost mi dává nejvíc zabrat. O manžela jsem přišla před mnoha lety a teď byť nemám důvod vyvolávám scény u přítele. A věci, které jsem si myslela, že mám už zpracované se vynořily úplně stejně znova, jako v manželství. Až jsem se styděla, za své scénické projevy.
Tak to je jasné, odkiaľ máš ten program - z vlastného života, blbú skúsenosť. Keď sa s ňou nevyrovnáš, nespracuješ ju, podvedome si môžeš privolať buď priamo jej opakovanie, alebo rozpad vzťahu svojou vinou. Zamakaj na tom!
Není tady
Upravil(a) Rozmarýna (16. 6. 2016 9:21)
Není tady
Dá sa to... ja som mala program "načo vzťah s chlapom, aj tak sa každý so mnou rozíde".... a bolo to tak. No a potom som začala na sebe pracovať, riešiť si vzťahy, a časom sa to zlomilo.
Není tady
Ohledně žárlivosti mám jednu životní zkušenost: Nejvíc žárlí ti, co byli, jsou a nebo tak trošku plánují v budoucnu sami být nevěrní. Asi proto, že ví, jak je být nevěrný snadné a časté.
Zkus se Rozmarýno nad tímhle zamyslet, myslím sama v sobě, ne tady veřejně: Jak to ty sama máš se svou věrností?
Upravil(a) Niky123 (16. 6. 2016 22:59)
Není tady