6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ivano, souhlasím s tím, co ti doporučuje Niky i Selima. Doufám, pokud to přijme, e se ti pak díky tomu podaří ít hlavně současností a nechá se překvapovat tím, co přinese budoucnost. A ne se stále nechávat svazovat minulostí, tvrdohlavě na ní lpět. Bylo to hezký, ale stalo se a jste kadý u jinde.
Není tady
Klidně bych si něco příjemnýho ze svýho ivota zopakovala, ale jedině v "naem čase". V dnení době bych mladá být nechtěla.
Není tady
Ja,abych pravdu rekla take casto premyslim o minulosti nez o budoucnosti.Stale se vracim myslenkama do dob kdy deti byli male a ja zila s BM.
Svou budoucnost nijak ruzove nevidim,spise,uz od zivota neocekavam nic.
I psycholozka,kdyz jsme se synem byli na rodine terapii a malovali jsme obrazek me rekla,ze muj zivot je smutny a prazdny.
Není tady
Erem, doufám, e i tobě se povede taková změna, aby tvůj ivot nebyl smutný a prázdný.
Drím ti palce, aby se tobě i dětem dařilo.
Není tady
Já si myslím, e by si "na stará kolena" měl kadý najít něco - nějakého koníčka nebo činnost, co by ho bavilo a naplňovalo. U mě je to zahrádka, která je dost rozlehlá na to, aby se tam dalo leccos tvořit, osazovat keři, květinami nebo pěstovat ovoce a zeleninu. A - upřímně řečeno - pobyt na čerstvém vzduchu spojený s pohybem je pro postarí osoby přímo blahodárný
Jinak stárnutí přijímám tak, jak přichází - edivějící vlasy pravidelně barvím, proti stárnutí pleti se pravidelně promazávám kokosovým olejem, jen mě trápí zhorující se zrak a z toho vyplývající potřeba pravidelného noení brýlí na blízko, protoe bez nich u jsem prostě ztracena
Není tady
vrabčák napsal(a):
Klidně bych si něco příjemnýho ze svýho ivota zopakovala, ale jedině v "naem čase". V dnení době bych mladá být nechtěla.
Vrabčáčko já bych to mládí bral. Dovede si představit jaké to bylo, čtyři, pět čísel za noc s krásnou paničkou?
Není tady
Petr100 napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Vrabčáčko já bych to mládí bral. Dovede si představit jaké to bylo, čtyři, pět čísel za noc s krásnou paničkou?
Petře, a Ty to má tak, e "tehdy" a "teď" je nějaký nebetyčný rozdíl?? Chci jen decentně naznačit, e to u vech taková změna být nemusí a navíc - ohledně intenzity proívání - je to obrovský rozdíl oproti třeba dvaceti letům - myslím tím rozdíl velmi pozitivní.
Není tady
Já si to teda s krásnou paničkou ani představovat nechci. A nejsem sběratelkou čísel.
A teď je to mnohem lepí a hezčí, ne ve dvaceti.
Ale kdoví, moná to chlapi mají jinak. Anebo někteří chlapi...
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ja,abych pravdu rekla take casto premyslim o minulosti nez o budoucnosti.Stale se vracim myslenkama do dob kdy deti byli male a ja zila s BM.
I psycholozka,kdyz jsme se synem byli na rodine terapii a malovali jsme obrazek me rekla,ze muj zivot je smutny a prazdny.
Erem, takhle to má hodně lidí, e vzpomíná na krásné mládí. Dobu, kdy děti byly malé, také povauji za snad nejkrásnějí období mého ivota. Ale to neznamená, e by to teď nemohlo být také krásné, třeba jinak, ale taky krásné.
Ví, kdokoli, kdo má velké problémy s dětmi, hlavně drogové problémy, nemůe mít v tu dobu zrovna veselý ivot. Jene - vám se blýská na lepí časy (uk, uk, uk). Tak si taky začni ivota uívat, dělat si radost, teď jsi "na řadě" Ty, zaslouí si to.
Není tady
Já bych u taky ivot ít znova nechtěla (asi i proto, e bych musela projít znovu vím, co mám u za sebou).
Ale mladým dnes docela závidím a straně jim to přeju: Volnost, cestování po celém světě, monost seberealizace. Moná někdo namítnete - ale jen kdy máte peníze. Nemáte pravdu: Třeba studijně - cestovací programy na kolách, typu Erasmus, jsou i pro lidi velmi nemajetné, na tom Erasmu máte placeno bydlení i jídlo (tedy to nezbytné - bez rozcapování). Take za těch 5 měsíců v cizině vlastně jetě uetříte - za bydlení i jídlo, kdy je to za vás z programu zaplaceno. A tenhle program absolvovalo spoustu studentů (včetně mých dětí). Straně jim to do ivota dalo, víc ne dotyčné koly.
A dítě jedné mé kamarádky, samoivitelky 3 dětí, nyní studuje V (právnickou), při tom pracuje, take je u zcela ekonomicky nezávislé, a do toho se propracovává do české pičky ve svém uměleckém oboru.
Na to, abyste se dnes jako mladí měli dobře, nejsou a tak potřeba peníze. Spí samozřejmě zdraví a nějaké vrozené nadání (ano, vím, e někdo ho má a někdo ne - ale s tím ani vy ani já nic neuděláme). Dále chu na sobě pracovat, chu se vzdělávat, získávat zkuenosti, vyuít nabízejících se moností. Kdo tohle má, má se dobře, třeba i bez počátečních peněz, a zvládne třeba i hypotéku apod. velmi dobře.
Není tady
Koukám e ohledně Petrova příspěvku jsme se s Evou naprosto shodly, a psaly jsme to obě ve skoro totoném čase. (Nejsme na vás domluvené! ) A asi je pravda, e chlapi a enské to mají v tomhle jinak, zdá se mi....
A ohledně Kiary - ano, na ty blbé brýle jsem ve svém výčtu mínusů zapomněla. Taky je musím nosit od svých asi 46 a straně mě to tve, protoe ač mám dvoje, neustále je někde zapomínám a hledám, bez nich u nepřečtu skoro nic.
A taky mě napadá - dalí vopruz - braní léků. Ačkoli mi přítel nastavil na mobilu upozornění, ráno, v poledne i večer (já to s mobilem moc neumím), stejně v tom mám chaos a někdy zapomínám. A co je nejhorí - má krátkodobá pamě: I kdy si je třeba vezmu, tak pak za dvě minuty přemýlím - vzala jsem si je vůbec? Jsem si jistá?? Tak musím jít přepočítat pilulky v platíčku a přesvědčit se. To je váně vopruz.
Ale s tou zahrádkou to mám Kiaro přestě tak, a k tomu jetě několik koníčků, i na zimu a na blbé počasí. Ač nechodímklasicky do práce, pořád mám něco v plánu, a pořád obvykle nestíhám ve, co bych ráda.
Není tady
Já mám brýle asi od 27 let, take je nevnímám jako záleitost stáří, ale prostě jenom zrakového problému v jakémkoliv věku.
Léky neberu ádné.
Není tady
Děkuju za reakce. 28.6. jdu na kontrolu ke své psychiatričce, zkusím se jí zeptat na ty léky. Uvědomila jsem si, e před cca půl rokem mi začala předepisovat generikum, take moná by bylo dobré vrátit se k původnímu originálnímu léku. Moná mi nesedlo.
Není tady
Ivano, zkusilas někdy intenzivní práci s psychologem? Mně v léčbě deprese nejvíc pomohla psychoterapie.
Upravil(a) Eva. (10. 6. 2016 10:58)
Není tady
Jo, k psychologovi jsem chodila několikrát, naposledy asi před 4 lety, kdy mi řekl, e pro mě nemůe u nic udělat, tak jsem to ukončila.
Není tady
Ivana napsal(a):
Jo, k psychologovi jsem chodila několikrát, naposledy asi před 4 lety, kdy mi řekl, e pro mě nemůe u nic udělat, tak jsem to ukončila.
On pro nás nemůe nic udělat, dokud se sami nerozhodneme pro tvrdou práci na sobě. Pak nám můe pomoct.
Není tady
Ivana napsal(a):
Děkuju za reakce. 28.6. jdu na kontrolu ke své psychiatričce, zkusím se jí zeptat na ty léky. Uvědomila jsem si, e před cca půl rokem mi začala předepisovat generikum, take moná by bylo dobré vrátit se k původnímu originálnímu léku. Moná mi nesedlo.
Super. Hlavně jí řekni o svých stavech. Drím palce.
Není tady
eremuruss napsal(a):
ivot nie je niečo, čo nám predpíu v lekárni alebo čo nám nadiktuje niekto iný (s výnimkou vojen, diktatúr a katastrof, teda...). ivot je v zásade taký, aký si ho urobíme. (Ale mne sa to kecá, ja by som BM nechcela spä ani za zlaté prasa - a asi ani časy s ním, aspoň nie CELÝ ČAS s ním ).
Není tady
Petr100 napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Nie som Vrabčák, - ale nedovedla. S krásnou paničkou si neviem predstavi ani jediné číslo. S mladým chrumkavým alátikom mono, ale ja som bola také trdlo, e ete aj tie krásne čísla som si kazila blbosami...
Upravil(a) Selima (10. 6. 2016 19:00)
Není tady
Eva. napsal(a):
Já mám brýle asi od 27 let, take je nevnímám jako záleitost stáří, ale prostě jenom zrakového problému v jakémkoliv věku.
Léky neberu ádné.
Ja mám okuliare od siedmich rokov a lieky beriem len na alergiu (asi od 30tky,), čie iadna trága...
Není tady
Při kolní oční prohlídce asi ve 4. tř. jsem podvedla obě přítomný zdravotnice-naučila jsem se písmena a číslice zpaměti, a tak jsem 5. tř. prola bez "optik" (). V 6. tř. jsem si nalhávala, e kantoři krábou, a proto e to po nich nepřečtu. Trpělivý spoluák mi texty předříkával. Při dalí prohlídce se doktorka ostře dotázala: "Kde má brýle??!!!????" A pak jsem si ty příery (výběr asi ze dvou kusů) pořídila...
Není tady
Selima napsal(a):
Vzhžad nerieim - nikdy som nebola plagátová kráska, take mi netrhá srdce, e ňou nie som ani v 49. Zrkadlám sa vyhýbam od puberty a keď sa náhodou zbadám, tak sa zatiaž bez problémov spoznám- čie Pohoda, klídek, tabáček...
Chvilu som nebola "on", lebo mob.sklamal. Medzitim sa TU objavilo toto vlakenko, a zhodou okolnosti U MŇA doma moje male abenky....
Az mi ho(mob.) zetak obnovil, uz som vas nestihala...
Oni pred chvilou odisli-teda pardon za moju "dezinformaciu"...
Tak jako vnucky, DVOJCATA, u mne na navsteve P R V N E D O B R Ý !
Pocity "babickovsky" o b r o v s k y ...
To je vazne jinaci, kdyz mate ty sve mile pres ulici, pres blok, ve vedlejsi vesnici... Nez stovky km vzdalene...
Zvlast kdyz si reknete 'to zvladneme!'... No, jako predstava a prani to opravdu vypada jinak, nez skutecnost...
To je prvni poznani ze "STARI", a jestli je to plus nebo minus zatim nevim..., jdu se psem a pak cist dal...
Není tady
Tak jdu cist dal...
I to bych pred 15ti, 20ti lety.... Nedelala. Nestihala.... Nemela potrebu...
Nevim, jestli je to +, nebo - ...
Ale se starnutim to rozhodne souvisi...!!!
Není tady
helena napsal(a):
posledních několik měsíců... se necítím vůbec dobře
Ivano, nic ve zlým - ale ty se takhle ne/cejtí pořád... respektive co sem píe. Jen ty okolnosti se moná trochu mění.
Ale nemám sílu to řeit.
Nemohly by ti pomoct děti? Zajistit doktora, vyetření - třeba by stačila změna medikace nebo pár dní na lůkovým oddělení.
No hlavne to JA, co Ivanku znam osobne a mnoho let ctu, V I M na 100%, ze u ni to neni o doktorech, medikaci, ani pomoci rodiny...
Ona potrebuje najit spriznenou dusi (vubec to nemusi byt muz), a vzhledem k jejimu zvlastnimu/neobvyklemu (a podle mne unikatnimu a jedinecnemu) nastaveni to nema jednoduche...
Porad ti ale fandim, Ivco...
Ja to resim "izolaci"...
Jenze ja mam proti tobe obrovskou vyhodu. Ja byla mnoho let "uprostred kotle deni"... Tak jsem to postupne, pozvolna prichazejici vakuum vztahu vstrebavala rada a s ulevou... Jako bych se naraz mohla plne nadechnout...
U tebe to vnimam jako pravy opak, jako by te to postupne "přiduovalo"-nemohla ses, nebo nechtela? ... poradne nadechnout?
Promin, jestli jsem zasla prilis daleko...
Není tady
Niky123 napsal(a):
Selima napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Jinak mě hodně překvapuje přístup "Raděj k doktoru nepůjdu, jetě by mi něco nali". Ano, je to vae tělo, ale přijde mi krátkozraké takhle hazardovat.
V tomhle já jsem disciplinovaná, kontroly na mamografu, na gyndě, u zubaře, pravidelné preventivní prohlídky u obvoďáka. Jsem zdravá jako řípa, tedy "a na tu hlavu" - jak ve snaze o zlehčení situace říkám.Keby si mala tie záitky, čo ja - vdy mi niečo nájdu, ale väčinou je to niečo "netradičné", na hranici normálnosti, hraničné hodnoty, nejasná diagnóza... skúajú na mne lieky, prípravky, prístroje, a keď u nevedia čo, polú ma preč - a som na tom o dos horie ako na začiatku. Odmietam masti vrecká lekárom a farma-firmám. Keď mi je naozaj niečo, prídem aj sama.
Já Ti Tvůj názor neberu, je to tvoje tělo (a due).
Ok.
Ja taky nechodim na zadny preventivky, dokonce ani na "preventivni vyzvy"... Muj otec byl doklor, a to, prohlasuju cestne, ze POCTIVY... Lecil realne nemoci, ne jejich mozne priznaky/me milovane "nezvedej gate, dokud je voda daleko"?
Rikejte si co chcete, muj nazor je, ze dnes vetsina doktoru zije z "bodu", kt.dostane za pacienta od smluvni pojistovny. Neverim tomu, ze dnes existuje doktor,kt.si rekne TEBE VYLECIM bez ohledu na to, KOLIK ZA TEBE DOSTANU BODU...
A "propagace medikamentu za uplatu jejich dodavatelu" je podle mne dnes dobre prosperujicim byznysem, kt.ma s nasim zdravim pramalo spolecneho... Vcetne "nevinnych prevencek"... Za ty jsou totiz taky BODY...
Není tady