6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
helena napsal(a):
Mít málo věcí a nekupovat zbytečnosti.
Jednak mám zkuenost (ne jednu a ne sama), e věc, který se jakkoli zbavím, nejpozději do měsíce potřebuju já nebo někdo jinej http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png, jednak by mě zcela váně zajímalo, co jsou "zbytečnosti".
(Jen bych ráda věděla, proč se mi vybavuje Hakův "astný domov"... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png)
Je potřeba zbavovat se (účelně) věcí, co u nepotřebuju: Oblečení na charitu, nepotřebné věci prodat třeba na bazoi apod., ostatní vytřídit na tříděný odpad.
Jene - zrovna nedávno jsem chtěla vytřídit oblečením narvanou skříň a začít kalhotami do zvonu, které nenosím snad u 20 let. Ale ejhle - ten samý den na netu zpráva, e do módy opět jdou - no ano, kalhoty do zvonu !
Není tady
helena napsal(a):
v čem se mejlím?
Nemůe cizí majetek "vyhodit na ulici". Take pokud se nedohodnete, aloba na vyklizení, co je na dost dlouhý lokte...
montovaná stavba je za den hotová a za den taky rozebiratelná, pak přemístitelná a tudí navíc i prodatelná
Kam ji dá, kdy nebude "prodatelná" hned? Natopak ve čtyřech exemplářích? Krom toho zase ztratí na ceně.
No a pokud by o dědictví po mě nestály, vdy ho můou klidně odmítnout.
Jen kompletně - tzn. e buď dědí vechno nebo nic (tedy ani tvůj dům). Z dědictví nelze vyzobat jen to, co ne/chce.
Natěstí - ty 4 rozmontované garáe jsem krátkodobě schopná skladovat na své zahradě, ale to by byl problém s převozem....to je asi blbost...Přijde mi nejlepí, kdy u prodat, tak "nastojato" - nechat je a do okamiku prodeje tak, jak jsou, teprve pak rozmontovat a nový majitel hned si odvézt, to by bylo psáno v kupní smlouvě... S tím, e po letech pouívání se (eventuálně) garáe prodají jen za zbytkovou cenu, samozřejmě počítám.
Ne tu alobu o vyklizení - to bych riskovala ten odtah.
A ohledně toho Jak prokáe podvodník e to tam bylo?
Jako se prokazujou ztracený, potamo ukradený věci v kadým jiným případě. = Tedy jak vidím, dokazujou se zrovna tak blbě, e tam byly, jako e byly ukradené.
Tak tedy - kdyby si např. 4 svědci vichni nepřetritě nahráli rozdělání zámku a odtaení auta s celkovým pohledem do garáe za odtahovaným autem, to u by se těko falovalo, 4 záznamy tého z různejch úhlů, ne??
Jo, e dědictví se "nevyzobává" , ale buď komplet přijímá a nebo komplet odmítá, o tom vím.
A ohledně "zatěování dětí zbytečnejma nemovitostma"? Já tedy můu jen děkovat moudrým předkům, e mě (podílem) na mém domě zatíili (část jsem si koupila od příbuzných). Mám tak díky nim celý ivot jistotu bydlení bez strachu, e ho ztratím, nedoplatím-li hypotéku. Díky vám vem cca 7 generacím pracovitých a moudrých na nebíčko!
A kdyby se děti nechtěly "zatěovat nemovitostmi" - no tak je Evo prodají a budou z nich mít právě přesně ty peníze na účtu, jak píe ty, Evo.
Upravil(a) Niky123 (25. 5. 2016 13:57)
Není tady
Judyna napsal(a):
Niky, s těmi pozemky a lesy můe spekulovat , ne s nimi hospodařit. Rozumí - výhodně koupit, drá prodat.....Tak jsem to myslela.
No jo, ale ona i čistá spekulace má svá velká rizika: Nakoupí třeba les a chce ho prodat - - - jene zrovna ho nikdo nechce, tak musí kdytak dlouho čekat a mít v tom své peníze beznadějně utopené. No a je velké riziko, e ani po čase neprodá drá, ale naopak levněji, s velkou ztrátou....
A to jetě pomíjím fakt, e přichází kůrovcová kalamita. Nebo můe přijít orkán Kyril II.
Kdyby to bylo tak snadné - levně koupit, -draho prodat, to by se nám to vem krásně spekulovalo....
Upravil(a) Niky123 (25. 5. 2016 14:04)
Není tady
Vis co bych na tvem miste udelala js, nez bych zacla cokoliv "rezervovat"?
Podala do mistnich novin inzerat: Pronajmu garaz...
Ohlas na nej, to je "poptavka"...
Upravil(a) Dorka (25. 5. 2016 14:44)
Není tady
Niky123 napsal(a):
Judyna napsal(a):
Niky, s těmi pozemky a lesy můe spekulovat , ne s nimi hospodařit. Rozumí - výhodně koupit, drá prodat.....Tak jsem to myslela.
No jo, ale ona i čistá spekulace má svá velká rizika: Nakoupí třeba les a chce ho prodat - - - jene zrovna ho nikdo nechce, tak musí kdytak dlouho čekat a mít v tom své peníze beznadějně utopené. No a je velké riziko, e ani po čase neprodá drá, ale naopak levněji, s velkou ztrátou....
A to jetě pomíjím fakt, e přichází kůrovcová kalamita. Nebo můe přijít orkán Kyril II.
Kdyby to bylo tak snadné - levně koupit, -draho prodat, to by se nám to vem krásně spekulovalo....
No jasně Niky, vekeré investice, o kterých jsem psala, jsou s riziky. Jestli chce investovat bezpečně, tak to snad leda to penzijko......
Ony i ty "tvé" garáe do této skuiny patří.
Můe investovat i do zlata či drahých kamenů - ale opět - ve s rizikem.
Jestli chce vyloeně zkusit HOP NEBO TROP, zkus finanční páku.....
Není tady
Dorka napsal(a):
Vis co bych na tvem miste udelala js, nez bych zacla cokoliv "rezervovat"?
Podala do mistnich novin inzerat: Pronajmu garaz...
Ohlas na nej, to je "poptavka"...
Dobrý nápad.
Není tady
Já povauju ten inzerát za patný nápad. Přece nebude nabízet něco nekonkrétního. Musí v inzerátu taky trochu specifikovat. A co bude specifikovat, kdy ádnou gará jetě nemá? Nějakou vymylenou?
Není tady
Niky 1m3 betonu cca 2500,-, jeden dovoz domíchávačem cca 2000,-. armování, bagrování a pár náklaďáků odvoz zeminy.
Není tady
Já ti nevím, Niky. Mě to připadá vechno trochu moc krkolomný. Nevím, jakou sumu peněz má k dispozici, ale nebylo by třeba schůdnějí koupit a pronajímat byt?
Jinak sluné nabídky k investování a zhodnocování má J&T.
Není tady
Eva. napsal(a):
Já povauju ten inzerát za patný nápad. Přece nebude nabízet něco nekonkrétního. Musí v inzerátu taky trochu specifikovat. A co bude specifikovat, kdy ádnou gará jetě nemá? Nějakou vymylenou?
Nic NEMUSI SPECIFIKOVAT. Staci zjistit, kolik lidi se na nej ozve...
Nekdo hned vytroubi vsecko, co si predstavuje/pozaduje. Nikde neni psano, ani zakonem narizeno, ze tu vec, kt. nabizi, musi JESTE mit, ani CO ma zajemci odpovidat. Staci rict treba 'omlouvam se, ale inzerat uz ppzbyl platnosti', nebo tak neco... A ani to nebude le ani podvod..., vsak si to mohla v prubehu casu rozmyslet...
Tys nikdy nezazila, ze inzerat, na kt.jsi treba rragovala, uz nebyl aktualni?
Ja teda mockrat... A dokonce i tehdy, kdy jsem ho videla vychazet opakovane... To je vec inzerenta, komu da kladnou odpoved, a komu ne...
Není tady
Jinak, jako OT, ja, kdybych mela "zbylych dveste tacu", jak tak nejak vyplyva z Ničiných uvah, koupila bych houseboat s par mistnostma pro ubytovani... A ostatni necham na fantazii vsech, co to tady prectou...
Ma je OBROVSKA...
Není tady
A co bude specifikovat, kdy ádnou gará jetě nemá?
"Průzkum trhu" se tomu říká... jeden z podstatnej cílů je zjitění zájmu potencionálních zákazníků, kterej se v základní fázi zjiuje ve velkým třeba dotazníkama - a inzerát je vlastně takovej malej dotazník.
Taková firma taky nemusí mít plný sklady, ale třeba jen vzorek, model, prezentaci... a u inzerátu se dá vdycky sluně omluvit, e bohuel nabízená věc u není k dispozici.
koupila bych houseboat s par mistnostma pro ubytovani... A ostatni necham na fantazii vsech
Loď Hermes???
Není tady
helena napsal(a):
A co bude specifikovat, kdy ádnou gará jetě nemá?
"Průzkum trhu" se tomu říká... jeden z podstatnej cílů je zjitění zájmu potencionálních zákazníků, kterej se v základní fázi zjiuje ve velkým třeba dotazníkama - a inzerát je vlastně takovej malej dotazník.
Taková firma taky nemusí mít plný sklady, ale třeba jen vzorek, model, prezentaci... a u inzerátu se dá vdycky sluně omluvit, e bohuel nabízená věc u není k dispozici.
Správně jsi uvedla, e průzkum trhu se dělá tehdy, kdy taková firma má vzorek, model, prezentaci.
Ale kdy Niky ádnou gará nemá, nepíe v inzerátu o tom, e dělá průzkum trhu a nabízí neexistující věc, to podle mě není fér. To je le.
Není tady
Hermes? Ó, to jsem ani netusila, ze neco takoveho existuje, dik za info...
Ty sis predstavila bezdomovce, ja treba rozjuchane oslavence, nebo tak neco...
K te Majcine poznamce nemam slov...
Není tady
Ale kdy Niky ádnou gará nemá, nepíe v inzerátu o tom, e dělá průzkum trhu a nabízí neexistující věc, to podle mě není fér. To je le.
Hm... moná by stačilo namísto "prodám" napsat "nabízím"...
Ostatně lépe nezávazně nabídnout "neexistující věc", ne si nevědět rady s existující, kterou nikdo nechce, páč majiteli blbě odhadnul poptávku.
Ty sis predstavila bezdomovce, ja treba rozjuchane oslavence, nebo tak neco...
Mňo... jsem si taky představila mobilní hodinovej hotel... hele, kadou chvíli na jiným místě, blbě dohledatelnej dohnatelnej, leč ve v plným pohodlí - pro nevěrné partnery/ky sen...
Není tady
Tak bordel na vode, ten je dokonce i po*n, nemusej se porizovat vodni postele...
Jsem zvedava, jak cenzor vylepsi to nevinne slovo...
No, taky dobry... Bylo tam u.s.p.o.rny....
PS2: Hlavne, ze ten "bordel" tam nechal...
Upravil(a) Dorka (26. 5. 2016 10:32)
Není tady
Holky, díky moc za vae nápady.
Ten něco jako inzerát, průzkum trhu, je bezva věc, a dá se udělat naprosto férově: protoe největí zájem očekávám z té vedle stojící bytovky, dám do vech schránek na počítači udělaný letáček s textem:
Zamýlím postavit garáe na pozemku vedle vaí bytovky. Nejprve dvojgará s předpokládaným dokončením podzim 2016, dalí dvojgará později.Budou montované, rozměr ten a ten, budou vypadat takhle (fotka z internetu od firmy,která je dodává) , bez připojení na elektřinu a vodu (s moností případně dodělat později), předpokládaný nájem 1000 Kč. Případní zájemci, ozvěte se mi na mail xy.
Vá zájem budu brát jako nezávaznou rezervaci, rezervace budu řadit podle datumu projeveného zájmu (= datumu Vaeho mailu).
Značka: Kdo dřív přijde, ten dřív garáuje!
A tenhle letáček bych jim dala do schránek teprve po jednání se Staveb. úřadem.
Holky, díky za nápad!
Není tady
pro helenu (nevěřím, e ona tohle nezná, to se včera určitě jen tak dělala)
https://lookaside.fbsbx.com/file/docume … FSN2Dl9ThT
Není tady
Petr100 napsal(a):
Niky 1m3 betonu cca 2500,-, jeden dovoz domíchávačem cca 2000,-. armování, bagrování a pár náklaďáků odvoz zeminy.
Petře, díky moc, a kolik myslí by se těch metrů krychlových tak mohlo spotřebovat, pod 4 větí garáe vedle sebe? Počítám tak plochu 16 * 6 metrů?
Není tady
Niky123 napsal(a):
Ten něco jako inzerát, průzkum trhu, je bezva věc, a dá se udělat naprosto férově: protoe největí zájem očekávám z té vedle stojící bytovky, dám do vech schránek na počítači udělaný letáček s textem:
Zamýlím postavit garáe na pozemku vedle vaí bytovky. Nejprve dvojgará s předpokládaným dokončením podzim 2016, dalí dvojgará později.Budou montované, rozměr ten a ten, budou vypadat takhle (fotka z internetu od firmy,která je dodává) , bez připojení na elektřinu a vodu (s moností případně dodělat později), předpokládaný nájem 1000 Kč. Případní zájemci, ozvěte se mi na mail xy.
Vá zájem budu brát jako nezávaznou rezervaci, rezervace budu řadit podle datumu projeveného zájmu (= datumu Vaeho mailu).
Holky, díky za nápad!
Jestli má jistotu, e ti tímto způsobem tvůj nápad nikdo nevykrade...
Není tady
Judy, to je jasné, zcela bezpečné není vůbec ádné uloení peněz. Ani to penzijko. Ona stačí jedna měnová reforma,a za ten milión a dva, co jsi celý ivot v potu tváře střádala, si půjde koupit pět rohlíků (Nadsázka, ale zas ne moc velká...)
A co my víme, kde bude ČR a celý svět za 20 let? Třeba vechny peníze státu spolknou náklady na uprchlíky nebo co já vím? A kdo před třemi lety co tuil o uprchlické vlně? To je jen příklad, můe se toho stát milióny věcí...
To penzijko mimochodem mám a ruit nebudu, to by bylonevýhodné. Nechala bych pak pen. spoření jen 100 Kč/ měsíčně, ve dalí bych napřela do těch garáí, které by měly být, s minimálním rizikem a prací, mnohem výnosnějí ne pemíze na penzijku a nebo obecně v bance. Na byt mé volné prostředky nestačí. Tedy "volné" - jsou to úspory přiblině na novou střechu, která je moc potřeba, ale tátovi nehodlám řemeslníky nad hlavou a bordelem v domě kazit stáří. Ne bych střechu jednou dělala, předpokládám, náklady budou zpět, ty bych vrazila do nové střechy a ty garáe bych měla pak jaksi navíc - generovaly by mi příjemný pasivní příjem k důchodu. Za minimálních starostí a údrby.
A s nájemníky v bytě je mnohem víc práce a starostí, ne s garáí.
Dorko, ty due romantická ....pronajímání hausbótu je krásná představa. Ale domysli to: Ode mě k nejblií vodní hladině, vhodné pro hausbót je X km. Hausbót musí koupit, převézt?, spustit na vodu. K tomu je potřeba určitě tisíc papírů. Kotvit taky asi nepůjde kde se mi zachce, vdy co pozemků kolem vody je soukromých. A provoz hausbótu? Uklízečka + pokojská (moná v jednom), strojník k opravám (aspoň na část úvazku nebo na Dohodu o provedení práce). Někoho, kdo odepisovat na maily a spravovat webové stránky,bude hosty osobně ubytovávat a při jejich odjezdu kontrolovat stav hausbótu a vybavení. U to vidím v Čechách - ukradené příbory a skleničky co chvíli, občas i něco draího, musí to pořád dokupovat. Vechny moné revize hausbótu - elektřina, způsob vytápění, asi i hygiena apod. Reklama, aby o tobě vůbec zájemci věděli. Pravidelné vyváení záchodů, doplňování vody, mýdel, prasklých árovek....a dalí, a dalí a dalí starosti.
Hausbót pro mě - ani náhodou, na tolik starostí, to se mám moc ráda! To si ho, za peníze z pronájmu garáí, jednou za rok na týden pronajmu pro sebe na romantickou plavbu - a starosti o něj nechám majiteli.
Není tady
Eva. napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Holky, díky za nápad!Jestli má jistotu, e ti tímto způsobem tvůj nápad nikdo nevykrade...
Evo, to mám oetřený, proto mám ten pozemek dobře zarezervovaný . Take mě nikdo z vás nemůe konkurenčně ohrozit.
A kdy někdo pouijete tenhle můj nápad ve svém městě? Proč ne? Bude mě to jen těit, i proto jsem tohle vlákno zaloila, abychom se tu vzájemně inspirovali§ A abyste viděli na vlastní oči - k podnikání nejsou nejdůleitějí peníze, jak se obecně myslí. Nakonec - těch cca 200 - 300 tisíc si můete půjčit, to je přeci míň ne na nové auto.
Ale nejdůleitějí na podnikání vdy byl, je a bude - dobrý nápad. A schopnost ho realizovat.
To ti přísahám na holý pupík, já - manický snílek Niky
Není tady
Pro Evu:
"Odkaz, který jste pouili, u moná neplatí, nebo je tato stránka dostupná jen pro určitý okruh uivatelů, do kterého nepatříte."
Asi to zas tak moc vědět nepotřebuju...
Nakonec - těch cca 200 - 300 tisíc si můete půjčit, to je přeci míň ne na nové auto.
Není nad dobrou radu - kdybych nad tím uvaovala, kdo, myslí, by mi asi tak půjčil? Ze seriózních firem?
Upravil(a) helena (26. 5. 2016 13:08)
Není tady
Pokud nejsi v registru neplatičů, tak skoro kadá normální solidní banka. Já nevím, jak vám, mě kadou chvíli některá banka volá nebo píe a nabízí úvěry, asi proto, e mám u skoro 20 let stejné číslo mobilu, jetě z dob větího aktivního podnikání.
Sice jsem to osobně nezkouela, ale těch 200 - 300 tisíc rádi půjčí snad kadému, pokud to není chronický neplatič.....
Není tady
helena napsal(a):
Pro Evu:
"Odkaz, který jste pouili, u moná neplatí, nebo je tato stránka dostupná jen pro určitý okruh uivatelů, do kterého nepatříte."
Asi to zas tak moc vědět nepotřebuju...
To je prima. Alespoň do něčeho se nebude ...
Není tady