27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dostala jsem prákové koření-dovezené z Turecka, je krásně oranové barvy, přidává se do rýe a ta je pak jasně lutá. Koření má slanou chutĄ, není to ani kurkuma, ani nic co bych znala. Říkali mi e se nabízí v obchodě jako barvivo, ale tipuju e to je nějaké koření-rostlina. Neznáte to někdo?
Není tady
afrán asi taky zná... tak co achiote/annata?
Ale je to jen nástřel podle popisu.
Není tady
helena napsal(a):
afrán asi taky zná... tak co achiote/annata?
Ale je to jen nástřel podle popisu.
No,moná je to trefa do černého..
sice tohle pochází z brazílie,ale proč ne,původ mám stejně nejasný
Není tady
Roseanne napsal(a):
sice tohle pochází z brazílie,ale proč ne,původ mám stejně nejasný
Na obalu není napsáno, jak se to jmenuje? To bych asi ani nepouívala, kdybych dostala oranový práek s ústním sdělením, e se to přidává do rýe.
Ale taky mě napadl afrán.
Není tady
Eva. napsal(a):
Roseanne napsal(a):
sice tohle pochází z brazílie,ale proč ne,původ mám stejně nejasnýNa obalu není napsáno, jak se to jmenuje? To bych asi ani nepouívala, kdybych dostala oranový práek s ústním sdělením, e se to přidává do rýe.
Ale taky mě napadl afrán.
Oni to místní muslimové pouívají běně,roky,take mi odsypali z domácího balení.
Spí mě zaujalo,e oranová barva se v tekutině či rýi změnila na lutou.
Není tady
Co se týká koření, tak jsem nedávn objevila koření od Davídka. Je bez soli a glutamátu.
Není tady
Ono to není ani tak koření jako spí extrakt z oreláníku barvířského (té známého jako achiote, viz předchozí konverzace). Extrakt je tvořen směsí bixinu a norbixinu a má kód E160b.
Není tady
A které jste objevila Tinkusko? Ráda bych ho taky vyzkouela.
Není tady
Asi ti to reklamování leze na mozek, zajdi k babce bylinkářce pro koření na hlavu.
Není tady
Chutná nám grilovací, směs na brambory, Davídkovo kuře. Postupně budeme zkouet víc.
Není tady
Vůbec jsem o koření od Davídka neslyela ,ale je super,e mají eshop a velký výběr. To se teď hodí.
Není tady
A si ten ivot trochu okořeníme!
Není tady