18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vím e sem píí samé enské hledal jsem vude moně a jsem se rozhodl pro příspěvek tady.
V červnu by jsme měli s manelkou 20tileté výročí svatby.Poslední čtyři měsíce mám nervy úplně v háji to mě manelka řekla e neví jestli chce se mnou být e se hledá.
Neříkám e jsem svatouek před 18 lety jsem udělal dluh na bytě (neplatil jsem nájem) a kdy se na to přilo nezachoval jsem se jako chlap a nepostavil se k tomu čelem. To je jedna z věcí o kterých vím e to má manelka pořád v sobě. S penězi jsme sotva vycházeli tak jsem si nael druhé zaměstnání. Jezdil jsem 13 let přes den i po nocích aby jsme se měli lépe. V roce 2008 jsem byl s dětmi na prázdninách (společných jsme měli jen 14dní aby děti byly pořád mimo Prahu) a kdy jsme se vystřídali tak jsem zjistil e mě byla manelka nevěrná. Hrozný ok ale podařilo se nám to ustát. A teď si manelka hledá podnájem a chce odejít. Máme děti 15 a 19let. Starí kluk měl v plánu se v září odstěhovat
a postavit se na vlastní nohy. Teď řekl e se raději odstěhuje dříve e se nechce rozhodovat o tom s kým půjde bydlet. Mladí dcera reagovala stejně jen s pláčem. Manelka s ní měla rozhovor a po ujitění e se nebudeme stýkat jen jednou za 14 dní ale e za mnou můe kdy bude chtít to snad vzala. Problém je v tom e jsem il pro rodinu, manelku mám stále rád a děti také. Je pro mě hrozná představa e o ně přijdu. Vdy jsme jezdili společné letní i zimní dovolené připadalo mě e je ve v pořádku jen od léta mezi námi vázla komunikace věděl jsem e se něco děje ale neuměl s tím něco udělat. V prosinci jsem řekl e ijeme jen vedle sebe a e to bych se raději rozvedl nače manelka řekla e ano.
Od té doby se dokáeme bavit jen o nutných věcech a poslední týden u ani to.
Podotýkám e je to perfektní máma a byla i jako manelka. Pořád si lámu hlavu co se stalo. Zkusili jsme i poradnu máme za sebou první společné sezení a na druhé nevím jestli jetě půjde.Tak nám navrhli odluku a min. 4měsíce bez jakéhokoli kontaktu. Manelka hledá podnájem ale já vím e u je to navdy. Já jsem v háji nespím a pořád na to musím myslet děti vidí e se trápím ale nedokáu to před nimi schovat a to mě mrzí nejvíc. Chybí mě ty sms a telefonáty a do prosince několikrát za den, oba pracujeme na směny take přání krásného rána dobrou noc pusu. Já jen přemýlím co se stalo co jsem měl a neměl udělat a nevím jak z toho.
Není tady
Vak jsi v prosinci sám řekl, e ijete jen vedle sebe a e to by ses raději rozvedl. Má, cos chtěl. Tak co řeí?
Nebo to od tebe bylo jen mlácení prázdné slámy? Pozor na slova.
Přeít se to dá, přeili to lidé před i po tobě, přeije to i ty.
Jak z toho? Nijak. Jen to prostě ít a zase bude líp.
Není tady
Ano řekl jsem e se chci rozvést a teď mě to mrzí. Myslel jsem e jí tím nakopnu e konečně začneme řeit tu komunikaci mezi námi. Vdy kdy jsem se ptal tak ádný problém nebyl. U obou byla priorita děti ani jeden z nás není z rozvedeného manelství a obě děti vdy mluvili o tom jak jsou nrádi e mají oba rodiče. Já alespoň neměl ádný problém. Doma jsem pomáhal vařil nakupoval,pomohl i vyehlit kdy měla manelka mezi nočníma prospala vdy celý den ale věděla e bude o ve postaráno nevím a nechápu co se stalo. A to mě asi trápí nejvíc.
Není tady
A ona Ti to ena neřekla proč odchází?
Není tady
Nechápe, co se stalo? Moná tě u léta nemá ráda. A od její minulé nevěry u uběhla spousta let a děti po/vyrostly. Přiel čas jít dál. Nepřemýlej, cos udělal patně, cos měl udělat líp. Stejně nic nevymyslí a nezmění. Vem to, jak to je a prostě ij dál. Jednou jetě můe potkat enu, co tě bude milovat a ty ji. Není vem dnům konec. A třeba nepotká, ale i tak je ivot krásný. ivot nestojí na existenci partnera.
Není tady
Neřekla prý neví a hledá se 1/2 roku před tím ne jsme se seznámili jí zemřel brácha(sebevrada) nikdy mě neřekla co se stalo nese to v sobě a čas od času se jí to vrací a pláče. Má náročné zaměstnání v nemocnici kde se dlouhodobě léčí děti a také tam umírají to vím e proívá hodně občas to kvůli tomu přeháněla s pitím ale to jsem chápal byl to způsob jak zapomenout, na jiné oddělení jít nechce práce jí baví a má smysl. Jen si myslím e u se v tom topí a neví kudy kam vím e přemýlela o psychologovi ane neumí se otevřít a nikdy nikam nela.
Pro Evu také jsem o tom přemýlel e se mnou byla kvůli dětem.
Bylo i vyřčeno e kdyby nebyli děti a mnoho krásných chvil tak by jsme spolu u dávno nebyli.
Nevím jak to máte ale kadý známý který je rozvedený tak slyel od své manelky e s ním byla jen kvůli dětem.
Není tady
Ano řekl jsem e se chci rozvést a teď mě to mrzí. Myslel jsem e jí tím nakopnu...
... a taky´s "nakopnul", i kdy jinak, ne sis asi představoval...
To se stává, kdy někdo něco plácne, ani by sebemíň uvaoval, jaký budou jeho dalí kroky - zvlátě pak v případě, kdy "nakopávanej" subjekt nezareaguje dle jeho představ.
Nakonec - byl jsi to ty, kdo první vyslovil to slovíčko na R... a tvoje paní u vvdycky můe říkat "tto on se chtěěl rozvádět".
nevím a nechápu co se stalo.
No - někdy je lepí nevědět.
Není tady
lubisek napsal(a):
Neřekla prý neví a hledá se 1/2 roku před tím ne jsme se seznámili jí zemřel brácha(sebevrada) nikdy mě neřekla co se stalo nese to v sobě a čas od času se jí to vrací a pláče. Má náročné zaměstnání v nemocnici kde se dlouhodobě léčí děti a také tam umírají to vím e proívá hodně občas to kvůli tomu přeháněla s pitím ale to jsem chápal byl to způsob jak zapomenout, na jiné oddělení jít nechce práce jí baví a má smysl. Jen si myslím e u se v tom topí a neví kudy kam vím e přemýlela o psychologovi ane neumí se otevřít a nikdy nikam nela.
Pro Evu také jsem o tom přemýlel e se mnou byla kvůli dětem.
Bylo i vyřčeno e kdyby nebyli děti a mnoho krásných chvil tak by jsme spolu u dávno nebyli.
Nevím jak to máte ale kadý známý který je rozvedený tak slyel od své manelky e s ním byla jen kvůli dětem.
Moná má manelka labilnějí psychiku, občas na hraně deprese. Mimochodem, sklon k depresím bývá hodně ovlivněn geneticky a to, e jí takhle zemřel brácha, naznačuje, e by v rodině ta dispozice mohla být.
Ohledně toho výroku "byla s ním jen kvůli dětem", tak ten jsem mezi svými známými (enami i mui) slyela jen jedinkrát. Myslím, e to tak určitě nemají vichni, jak naznačuje.
Pokud jsou věci tak daleko, jak píe, myslím, e anci uzdravit vá vztah jste u propásli. Asi byste se teď měli soustředit na to, aby rozvod co nejméně postihnul děti i vás oba.
Ale rozvodem ivot nekončí, třeba vás kadého zvlá čeká jetě mnoho hezkého.
Není tady
Ja skúsim poopravi (za seba): Ja som s bývalým bola prevane z lásky, spočiatku vežmi zamilovaná, potom skôr taký pokojný obdiv... ale vzah sa zhoroval a ku koncu som s ním naozaj u bola len - alebo hlavne - kvôli jeho synovi, o ktorého by som v prípade rozchodu prila (akoe sme sa rozili a prila som). Naopak u nás to bol on, kto povedal, e keby nepotreboval enu k decku, nebol by so mnou... Lene po dlhých rokoch sme sa stretli a keď som to vytiahla, len mávol rukou, e bol vtedy zamilovaný, potreboval sa rozís a proste povedal to prvé a najsilnejie, čo mu napadlo... e to určite nebola pravda po celý vzah, mono tie u tak ku koncu... (Take veci povedané pri rozchode by som delila najmenej dvoma.)
Není tady
Vypadá to, e Vae manelství fungovalo jen kvůli dětem, co není ten nejlepí způsob, jak je proít a být přitom spokojený a občas astný. A vypadá to, e ta slabí polovička má víc síly a odvahy to řeit. Nezbyde Vám, ne se přestat ohánět ohledy na druhé - v tomto případě na děti - a postavit se tomu čelem. Odkládání problému nikam nevede. Jen se to nahromadí a pak to víc bolí. Nebo si myslíte, e po čtyřicítce není ance najít kvalitní vztah? Nebo e není docela dobré ít nějaký čas sám? Větinou se samoty bojí eny. U Vás je to zřejmě vechno nějak naopak.
Není tady
Ahojte vichni. Chtěla bych také napsat něco o svém trápení a troku si popovídat, a mě ta bolest trochu přejde. Po 24.letém manelství ode mne odeel manel k milence, je to kolegyně z práce, která k nim nastoupila před půl rokem. Manelství jsme měli pěkné, máme dvě holky, ta starí bydlí s přítelem a ta mladí je svěřena do mé péče. Ta jeho nová velká láska je rozvedená také s dvěma dětmi. Manel mi říkal, e je zamilovaný po ui, teď bude podávat ádost o rozvod. Dozvěděla jsem se, e u se nemůe dočkat, a bude rozvedený a chce si ji hned vzít. Zatím bydlí v pronájmu kousek od jejího bydlitě. Uívají si spolu hory, divadla, výlety a vechno. Teď budeme řeit majetek, domluvili jsme se, e zatím v naem bytě můu zůstat, ne mladí dcera dostuduje střední kolu, pak se musím vystěhovat a hledat si pronájem. Byt se prodá a peníze si rozdělíme. Já vím, e to časem přebolí, ale nejvíc mě trápí, e na něho pořád myslím, i kdy vím, e u se nikdy nevrátí. Jak ho mám z té hlavy dostat? Snaím se podnikat s dcerou vechno moné, ale stejně neustále na něho myslím, jak je astný a já smutná. Holky prosím, poraďte, jak z toho ven. Děkuji Boldy
Není tady
tejto chvíli ti to asi nepomôe, ale: opakuj is, e kadý chvížku ahá pílku... Po čase sa to môe obráti (a zrejme obrátiň a ejdného dňa (keď u ale bude astná a bude ti to fuck ) zistí, e on je ted apodstatne meenj astný a mono aj žutuje. Vzah vám to u zrejme dokopy nezlepí, ale... proste taký je ivot.
A čo robi? Ja som si po rozchode začala plni niečo, čo som pri ňom robi nemohla, lebo mi to stále ofrflával a kritizoval a znechucoval, a znechutil úplne. No a potom sa mi vďaka tomu otvoril nový svet... Nájdi si nejakého starého koníčka za slobodna, nejaké nesplnené prianie a splň si ho.
Není tady
Boldy, kadá z nás reagovala na podobnou změnu v manelství smutkem a nejistotou. Je to takové to dno, na které se kadý někdy dostane. Doteď se enská mohla o někoho opřít, nebo si to aspoň myslela, e můe, a najednou zjistí, e ta jediná pomocná ruka se nachází na konci jejího ramene. Kdo by aspoň na chvíli nezpanikařil? Přejte manelovi, e je astný. Vy budete taky jednou spokojená v téhle nové roli, i kdy si to teď zatím asi neumíte představit. Zatímco on třeba u zase astný nebude. Bude mít vybráno. Pokud se z toho chcete dostat, odijte si ten povinný čas smutnění - u kadého je jinak dlouhý - a začněte přemýlet a dělat něco pro to, aby ten negativní dopad byl co nejmení. Hodně pomáhá nějaká změna na sobě k lepímu. Od minulosti se člověk taky odpoutá, kdy se začne věnovat něčemu, na co si dřív netroufal, v čem ho brzdily vlastní obavy nebo odrazující řeči partnera. Snate se trochu etřit a vyhlíet si to jiné bydlení dopředu. Stejně Vás to čeká. Dneska se lze zařídit věcmi z druhé ruky. Dcera i Vy můete jít na brigádu. Nejste samy, máte jedna druhou a podporu té starí jistě taky! Dostanete se mezi lidi, něco si přivyděláte. Rozvedených en je spousta. A mnohé z té spousty Vám s čistým svědomím řeknou, e na tom nejsou finančně a tak patně a e se cítí líp, ne v manelství. S jedním chlapem ivot nezačíná ani nekončí. Ten svůj ivot si ije kadý sám. Jsou páry, které spolu vydrí celý ivot, ale kolikrát to není to ono, co jim vyhovuje. Oni tu změnu z nějakého důvodu neudělají. Vy patříte mezi ty silnějí, které tou změnou projdou a vylezou z ní jaksi zocelené. My samostatné holky, co máme nějakou tu překáku za sebou, to prostě v ivotě dotáhneme dál. Potom se nám stane, e nám při hovoru kamarádka řekne.....hele a ví, stejně jsi dobrá...a Vy jen pokýváte hlavou, poněvad víte svoje....Něco jste dokázala, máte práci, koníčky, známé, lásku, ubyla Vám za kadodenní starost, co k večeři a co zase bude za řeči, kdy se někde zdríte. No Boldy, sakra, máme to zapotřebí, pořád se na někoho ohlíet? Víte Vy, jak je perfektní, kdy k Vám přijde na návtěvu známá a podiví se, Ty jetě nemá umytý okna a napečený mazance? A Vy řeknete, s klidem, ne, ani to nemám v plánu. Poněvad Vám dny fajn utíkají, pořád se něčím zabýváte a tak nějaké svátky - no co? Z nich se nestřílí. Pro Vás to znamená den volna, kdy se dospíte a máte víc času na sebe. Klidně si vyjedete na kole nebo se projdete s batůkem a zjistíte, e na světě je krásně, i kdy jste se nezařadila mezi ty, co dělají to, co od nich druzí čekají....A klidně si můete pomyslet...vlez mi na záda. Dělám si, jak uznám. A hlavní pro Vás bude, e Vás to vechno, co děláte, baví....Hodně těstí!
Není tady