27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Nevím, jestli jsem tu úplně správně, ale partnerství a rozchodů se to určitě týká. Manela miluju, jsme spolu neskutečně dlouho, rozumíme si jako nikdo jiný, ale po 30. jako by se mi splaily hormony a vůbec si s tím nevím rady. Ná milostný ivot je dobrý, dobrý píu, protoe po xxx letech vztahu u samozřejmě nebude úasný, ale opravdu si nemám na co stěovat. Problém bude zřejmě jen ve mně, manela jsem potkala jetě jako náctiletá a tak jsem neměla kdy se vyřádit a nikdy mi to nechybělo, a teď s přibývajícím věkem nedokáu ovládat své sexuální touhy, jsem neskutečně náruivá a hrozně mě láká sex s jinými mui. Nevím si rady, protoe nevěra je pro mě z morálního hlediska něco, co bych nikdy nemohla dopustit a tak se ve mně kadý den tluče pocit hrozného chtíče a zároveň se cítím provinile, u jen za ty mylenky. Tak nějak doufám, e to odezní a taky, e nikdy nebudu mít tu příleitost, zároveň mě ale neskutečně uírá, e v ivotě neokusím to, co bych chtěla, ale jak u to tak bývá, člověk nikdy nemůe mít ve. Je na tohle vůbec nějaká dobrá rada?
Upravil(a) Franklin (16. 3. 2016 9:20)
Není tady
A mluvila jsi o tom u s manelem? Zaznamenal tvou zvýenou touhu? Reagoval na to nějak?
Být tebou, moná bych taky zkusila poradu s odborníkem - sexuologem.
Ale obecně (a ověřenou mou osobní zkueností):
V mládí se ena nejdřív v erotice rozkoukává. Po třicítce bývá proívání veho intimního mnohem intenzivnějí, ne třeba ve dvaceti. A dokonce se to s postupujícím věkem u eny dále zlepuje.
Mui bývají obecně na vrcholu náruivosti kolem dvacítky, pak to postupně jde dolů, pochopitelně je mnoho individuálních výjimek, ale tento trend tu zkrátka je.
Pokud si s manelem opravdu rozumíte, snaila bych se to řeit (velmi citlivě) s ním a současně se sexuologem. Byla by velká chyba udělat botu,být nevěrná, uspokojit sice svou náruivost, ale přijít o krásné manelství. Najít báječného manela je toti víc, ne výhra v loterii.
Nepíe, jestli máte děti. Jen ty sama ví, jakou pouíváte antikoncepci. I to má vliv. A taky jestli manel není třeba zavalen stresem v práci.
Má zkuenost - zaila jsem jak velký nedostatek, tak velký přebytek sexu, a to ve s jedním partnerem!!! Po narození dětí, zhruba dokud jsem kojila, jsem najednou neměla fyzicky z erotiky vůbec nic, ádná radost, jen jsem se z lásky snaila partnerovi vyhovět. Pak zas kdy měl partner zdravotní problémy, zaila jsem absolutní nedostatek. Obojí - jak přebytek, tak nedostatek milování je hodně frustrující. Ale jestli si s manelem jinak rozumíte, bojuj, třeba u tak pěkný vztah nemusí v ivotě najít.
Mimochodem, tohle by patřilo spíe na sexuologickou, ne na rozvody a rozchody.
Není tady
Franklin napsal(a):
Nevím, jestli jsem tu úplně správně, ale partnerství a rozchodů se to určitě týká. Manela miluju, jsme spolu neskutečně dlouho, rozumíme si jako nikdo jiný, ale po 30. jako by se mi splaily hormony a vůbec si s tím nevím rady. Ná milostný ivot je dobrý, dobrý píu, protoe po xxx letech vztahu u samozřejmě nebude úasný, ale opravdu si nemám na co stěovat. Problém bude zřejmě jen ve mně, manela jsem potkala jetě jako náctiletá a tak jsem neměla kdy se vyřádit a nikdy mi to nechybělo, a teď s přibývajícím věkem nedokáu ovládat své sexuální touhy, jsem neskutečně náruivá a hrozně mě láká sex s jinými mui. Nevím si rady, protoe nevěra je pro mě z morálního hlediska něco, co bych nikdy nemohla dopustit a tak se ve mně kadý den tluče pocit hrozného chtíče a zároveň se cítím provinile, u jen za ty mylenky. Tak nějak doufám, e to odezní a taky, e nikdy nebudu mít tu příleitost, zároveň mě ale neskutečně uírá, e v ivotě neokusím to, co bych chtěla, ale jak u to tak bývá, člověk nikdy nemůe mít ve.
Je na tohle vůbec nějaká dobrá rada?
Neskutečně dlouho - pod tím si představuji čtyřicetiletý nebo spí jetě delí vztah. Má tak dlouhý vztah, anebo je mnohem kratí a jen tobě se zdá být "neskutečně dlouhý"?
Rozumíme si jako nikdo jiný - to je taky prohláení z kategorie typu, e jste spolu neskutečně dlouho. Nepoznalas nejspí jiný dlouhodobý vztah, tudí nemůe vědět, jestli by sis s jiným muem ne/rozuměla líp.
Moná jen ráda přehání.
Zřejmě se u tebe projevuje to, e ses nevyřádila, nevybíralas ve věku, kdy jsi vybírat, zkouet, vyřádit se, měla, moná tvůj manel byl tvůj první mu v sexu. To je pak patný, větinou se pak stane to, co se stalo tobě. Jsi nevybouřená z mládí, kdy se má správně bouřit, ne člověk uzavře trvalý vztah, ne má rodinu a děti. To je těko radit. Nejspí si to prostě zkusí s jiným, abys poznala, koho má doma a jestli je to ten správný mu. A třeba zjistí, e chce měnit. Anebo nechce a rozbije si manelství. A poradíme jakkoliv, ty stejně udělá, k čemu tě to poene.
Není tady
Eva:
Zřejmě se u tebe projevuje to, e ses nevyřádila, nevybíralas ve věku, kdy jsi vybírat, zkouet, vyřádit se, měla, moná tvůj manel byl tvůj první mu v sexu. To je pak patný, větinou se pak stane to, co se stalo tobě. Jsi [b]nevybouřená z mládí, kdy se má správně bouřit, ne člověk uzavře trvalý vztah, ne má rodinu a děti.[/b] To je těko radit. Nejspí si to prostě zkusí s jiným, abys poznala, koho má doma a jestli je to ten správný mu. A třeba zjistí, e chce měnit. Anebo nechce a rozbije si manelství. A poradíme jakkoliv, ty stejně udělá, k čemu tě to poene.
Já bych tohle negeneralizovala. Nikde není řečeno a stanoveno, e se v určitém věku má správně dělat tohle a v jiném věku se má správně dělat něco jiného. Kadý to toti má jinak.
Není ani pravidlem, e kdy si člověk vezme svého prvního intimního partnera, , je to patný a větinou se pak stane to, co Franklin. Ano, někdy se to stane, ale někdy zase ne. Znám z okolí několik příkladů od obojího.
Tudí si nemyslím, e Franklin něco fatálně provihla, něco, co měla správně dělat a nedělala.
Jde spí o to, co s tím nyní ona (a její manel) udělají.
Upravil(a) Niky123 (16. 3. 2016 12:51)
Není tady
Franklin to tenkrát dělala nejlíp, jak uměla. Teď to taky tak udělá. Kdy své touze neodolá. I kdy odolá.
Myslím si, e tady sexuolog neporadí. A e by to neměla řeit se svým muem, ale jenom sama se sebou. Ona přece nemá zvýenou touhu po svém mui, ale touí si vyzkouet sex s jinými mui.
Upravil(a) Eva. (16. 3. 2016 13:29)
Není tady
Ona přece nemá zvýenou touhu po svém mui, ale touí si vyzkouet sex s jinými mui.
Zřejmě přesně vystihnuto. Toto by se s manelem probíralo fakt blbě.
Těko radit....Moná ten sexuolog nebo - bere antikoncepci? Ta můe dost tlumit. Ale je to individuální.
Není tady
Představila jsem si Niky, jak by jí asi bylo, kdyby jí její přítel "velmi citlivě", jak ona radí, řekl, e touí po sexu s jinými enami...
Není tady
Judyna napsal(a):
Ona přece nemá zvýenou touhu po svém mui, ale touí si vyzkouet sex s jinými mui.
Těko radit....Moná ten sexuolog nebo - bere antikoncepci? Ta můe dost tlumit. Ale je to individuální.
Ano, je to individuální. A tak, e u někoho můe hormonální antikoncepce dokonce touhu umocňovat. Take - na to bacha.
Není tady
Eva. napsal(a):
Představila jsem si Niky, jak by jí asi bylo, kdyby jí její přítel "velmi citlivě", jak ona radí, řekl, e touí po sexu s jinými enami...
Je to sice hodně netradiční, ale i to je pro někoho moné řeení: Nedávno tu bylo nějaké vlákno, kde autorka popisovala, e její partner (tuím nějaký fotograf aktů??) právě toto své "hlavní" partnerce svěřil. A ona tady konzultovala, zda do toho jít, dokonce se ukázalo, e to takto u provozují, spí ona chtěla poradit, zda v tom má pokračovat.
Nebo by to mohl vyřeit návrh, aby si občas někoho přizvali do trojky a nebo zkusili swingers párty?
Pro mě by tohle nebylo, ale třeba pro někoho jo, kdo ví?
Proto radím, nejdřív a to autorka vlákna sama probere se sexuologem.
Není tady
Trojka s dalím muem anebo čtyřka s párem mě taky napadla. Otázkou je, co by tomu říkal manel.
A taky to bývá nebezpečné. Jak ze zdravotních důvodů, tak z psychických. Kdoví, co se můe stát...
Není tady
Niky123 napsal(a):
Judyna napsal(a):
Těko radit....Moná ten sexuolog nebo - bere antikoncepci? Ta můe dost tlumit. Ale je to individuální.Ano, je to individuální. A tak, e u někoho můe hormonální antikoncepce dokonce touhu umocňovat. Take - na to bacha.
Tak to jsem jetě opravdu nikdy neslyela.Ze někého tlumí - a to hodně - to ano.
Ale ve je moné.
Není tady
Franklin, jak se to vyvíjí? Pomohla Ti nějaká rada? Dobrala ses k nějakému řeení?
Není tady
Proto radím, nejdřív a to autorka vlákna sama probere se sexuologem.
Spí s psychologem... tohle "tak se ve mně kadý den tluče pocit hrozného chtíče a zároveň se cítím provinile, u jen za ty mylenky" jasně není porucha sexuálních funkcí.
Upravil(a) helena (19. 3. 2016 7:14)
Není tady
Má pravdu Helčo, e i psycholog v tomto můe pomoci.
Já bych v takovém problému, jako má Franklin, la asi za oběma.
Není tady
No......nejsem si jistá, jestli v tom psycholog nebo psychiatr něco zmůe, akorát se to Franklin můe pokusit rozmluvit, pokud má spolehlivého partnera "bez vad"..........toto je problém starý jak lidstvo samo, dnes je zvykem v takovém případě hodit "to staré" za hlavu a jít často bezhlavě za "hlasem svého srdce", aby se vzápětí ukázalo, e vecko nové není automaticky lepí........příkladů člověk vidí kolem sebe dost.
Podobnými úvahami si asi prola větina z nás.
Ne si rozbít jinak funkční vztah, snad by bylo lepí zkusit si to pořeit nějak velmi diskrétně sama, manela bych do toho asi nezatahovala, pokud on sám je spokojený. I kdy tedy nejsem příznivcem takového řeení, pokud si to člověk neumí řeit "rozumem", moc moností nemá.
Není tady
No, moná e je Franklin normální a to o čem říká, e je fajn a uspokojivé prostě fajn a uspokojivé není. Aspoň její tělo jí to říká. A ona to nemá s čím srovnat, kdy nikdy jiného neměla. Měl jsem kolegyni, co si jako mladá holka vzala starího, seriózního mue. Ohromná láska i kdy jí bylo 28 a jemu 46. Prý to co s ním s adným malďochem nezaije. To úasné souznění. A se jednou na firemním večírku trochu opila a ula si s maldým kolegou. Byla z toho úplně mimo. Jak sama řekla, dobrých 15 let netuila, e to jde i víc ne jednou ...
Třeba je Franklin v podobném rozpoloení ...
Není tady