25.ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 25.ledna : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.ledna : Dieta po vánocích? Leden, na váhu zásadně (ne)vlezem! 4.ledna : Účinný a ekologický domácí prostředek na mytí nádobí vyrobíte za zlomek ceny |
|
|
Vymazat lehce pekáček, nasypat vrstvu ovoce, případně okořenit (jablka skořicí, hrušky třeba hřebíčkem), zasypúat vrstvou drobenky, vrazit do vyhřátý trouby a péct, dokud není drobenka zlatá a křupavá.
Dá se dělat i ve třech "patrech" - drobenka, ovoce, drobenka - a jíst teplý, vlažný, studený, se šlehačkou, čokoládovou polevou, karamelem...
Když máš drobenku v mrazáku a ovoce, který není nutný loupat a krájet, je příprava otázkou pěti minut.
Jinak pro kuchtičky líný a nejlínější ještě tohle (ale já bych to teda vzala do huby jen v nouzi nejvyšší
)
Upravil(a) helena (21. 2. 2016 18:57)
Není tady
Helo, to vypadá dobře. Kolikrát teď peču jen pro sebe v remosce. Neláme se to moc? Nebo to budu vyjídat lžící?
Tu hrnkovou buchtu jsem vyzkoušela, ale je to dost hnusné.
Není tady
helena napsal(a):
Vymazat lehce pekáček, nasypat vrstvu ovoce, případně okořenit (jablka skořicí, hrušky třeba hřebíčkem), zasypúat vrstvou drobenky, vrazit do vyhřátý trouby a péct, dokud není drobenka zlatá a křupavá.
Dá se dělat i ve třech "patrech" - drobenka, ovoce, drobenka - a jíst teplý, vlažný, studený, se šlehačkou, čokoládovou polevou, karamelem...
Když máš drobenku v mrazáku a ovoce, který není nutný loupat a krájet, je příprava otázkou pěti minut.
Jinak pro kuchtičky líný a nejlínější http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png ještě tohle (ale já bych to teda vzala do huby jen v nouzi nejvyšší http://fora.babinet.cz/img/smilies/roll.png)
https://cdn.3mw.cz/images/thumbs/9e/430 … 3788e7.jpg
jj, crumble
Není tady
Neláme se to moc?
No je to drobenka, takže vyloženě pevný těsto jako třeba kynutý to není. Musí bejt o něco tužší než ta, co se sype na koláč, ale to si musíš vyzkoušet.
Do tý třípatrový je lepší míň šťavnatý ovoce, aby se ten spodek nerozpatlal.
crumble
Tak tak...
Upravil(a) helena (21. 2. 2016 19:14)
Není tady
gemi napsal(a):
carpediem napsal(a):
Hraběnčiny řezy:
1 kostka hery,1/2 hrníčku moučkového cukru, 4 vejce, 2 hrníčky polohrubé mouky, 2 balíčky vanilinového cukru, 12 balíčku prášku do pečiva, 5 - 6 jablek, 3 - 4 lžíce strouhaných ořechů
Změklou heru utřít s cukrem a žloutky do pěny, přidat mouku s míchanou s vanilinovým cukrem, vypracovat těsto. Třetinu dát zmrznout do lednice. Zbylé dvě třetiny vyválet, urovnat na vymazaný a vysypaný plech, na těsto nasypat strouhaná jablka, posypat strouhanými ořechy a vanilinovým cukrem. Na ochucená jablka rozetřít tuhý sníh z bílků a nahoru nastrouhat těsto ztuhlé v lednici. V mírně vyhřáté troubě péct asi 50 minuttohle je mňamózní, ale není to teda rychlovka ... to už vyžaduje krom času i více"pečící" náladu
No, jak nemusím dělat krémy a polevy, je to pro mne rychlovka.
Není tady
Judyna napsal(a):
Helo, to vypadá dobře. Kolikrát teď peču jen pro sebe v remosce. Neláme se to moc? Nebo to budu vyjídat lžící?
Tu hrnkovou buchtu jsem vyzkoušela, ale je to dost hnusné.
Judy,
a copak jsi jí provedla, že na tebe byla hnusná ?
Není tady
a copak jsi jí provedla
Třebas nechtěla bejt vlněná...
Není tady
helena napsal(a):
Neláme se to moc?
No je to drobenka, takže vyloženě pevný těsto jako třeba kynutý to není. Musí bejt o něco tužší než ta, co se sype na koláč, ale to si musíš vyzkoušet.
Do tý třípatrový je lepší míň šťavnatý ovoce, aby se ten spodek nerozpatlal.
crumble
Tak tak...
Ještě mám dotaz: Co když sním polovičku ještě teplou?
Není tady
Ještě mám dotaz: Co když sním polovičku ještě teplou?
No to se snad neptej mě, ale svýho žlučníčku.
(Případně manžela... pokud myslíš jinou půlku )
Není tady
helena napsal(a):
Ještě mám dotaz: Co když sním polovičku ještě teplou?
No to se snad neptej mě, ale svýho žlučníčku.
(Případně manžela... pokud myslíš jinou půlku http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif)
Není tady
gemi napsal(a):
Judyna napsal(a):
Helo, to vypadá dobře. Kolikrát teď peču jen pro sebe v remosce. Neláme se to moc? Nebo to budu vyjídat lžící?
Tu hrnkovou buchtu jsem vyzkoušela, ale je to dost hnusné.Judy,
a copak jsi jí provedla, že na tebe byla hnusná ?![]()
Jejda, tady došlo asi k mýlce. Já to blbě napsala - hrnkovou buchtu dělám často - i hrnkové bábovky a jsou moc dobré. Taky jen lehce zamíchám vařečkou....
Já měla na mysli tu buchtu - koláček do hrníčku, jejíž obrázek sen dala Hela - ta je fakt dost hnusná, i když jsem nas ni byla hodná.
Není tady
gemi napsal(a):
Evo,Ručně je to asi i rychlejší, (je to za 2-3 minuty zamíchané) , než skládat mixer, ale i v něm to zamíchat jde, stačí jen krátce, ne tak dlouho jako třeba třené těsto...
pokud ale máš potíže s rukama- klouby, apod. - tak bych to svěřila radši stroji
Děkuji za odpověď.
Já mám robot pořád na lince, takže nic neskládám a k mytí je tam jen mísa a šlehací metlice. Mísu bych myla i při ručním míchání. Takže je to v pohodě a rychlé.
Moje rychlé a osvědčené je dávný recept z receptáře, kde se zpracují i staré kompoty.
"Šup šup bába"
30 dkg moučkového cukru, 4 vejce, 1,5 dl oleje, 2 polévkové lžíce kakaa, 40 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 sklenice (3/4 l) jakéhokoliv kompotu i s nálevem, větší ovoce nakrájet.
Vše se smíchá v míse anebo vyšlehá v robotu, naleje do vysokéko vymazaného a vysypaného plechu a upeče. Po upečení se může polít čokoládovou polevou a posypat kokosem anebo sekanými ořechy. Je to výborné i bez polevy.
Není tady
gemi napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Gemi, díky, to se mi zrovna hodí. Zítra jdu na to.
![]()
![]()
to jsem ráda, tak ať chutná ...
Gemi, byla fakt výborná. A taky rychlá a "bez nádobí".
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Holky, díky za tipy, něco vyberu a zítra upeču, klidně dávejte další, inspirace není nikdy dost.
Erem, nemáš recept na tu citrónovou bábovku?
Gemi, hrnkovky jsou značka ideál![]()
Rosi, tvarožník by taky nebyl špatný, tvaroh miluju.
CITRONOVA BABOVKA
125 g tuku (polovina hery, másla)
4 vajíčka
20 dkg cukru krupice
vanilkový cukr
4 lžíce oleje
2 lžíce rumu
kůra a šťáva z jednoho citronu
0,2 dl studené vody
40 dkg polohrubé mouky
prdopeč
tuk a mouka na vysypání formy
Upravil(a) eremuruss (22. 2. 2016 7:57)
Není tady
Včera jsem spáchala další rychlovku - přiznávám bez mučení, že jsem listové těsto koupila, tolik času fakt nemám.
Z jednoho byl normální jablečný závin, z druhého tvarohové šátečky s trochou (pro změnu domácí ) meruňkové marmelády.
Byla to rychlovka, ovšem nadzvukovou rychlostí to taky mizí.
Není tady
Byla to rychlovka, ovšem nadzvukovou rychlostí to taky mizí.
Myslíš, že kdybys dle Magdalény Dobromily třičtvrtě hodinky třela žloutky s cukrem, hodinu zapracovávala máslo a pětkrát za sebou překládala, mizelo by te stejně tak pomalu?
Není tady
helena napsal(a):
Byla to rychlovka, ovšem nadzvukovou rychlostí to taky mizí.
Myslíš, že kdybys dle Magdalény Dobromily třičtvrtě hodinky třela žloutky s cukrem, hodinu zapracovávala máslo a pětkrát za sebou překládala, mizelo by te stejně tak pomalu? http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gifhttp://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Tak to mě fakt nenapadlo, ale třebas to jednou, až nebudu vědět co roupama, zkusím.
Pak dám vědět, jak to dopadlo.
Upravil(a) modrovous (3. 3. 2016 9:37)
Není tady
až nebudu vědět co roupama = až budu v důchodu = "až opadá listí z dubu"
Není tady