4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka 4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička |
|
|
Holky, co takhle pečete o víkendu ke kávě? Dejte prosím tipy, honí mě mlsná, nic se mi nechce - což dohromady je blbá kombinace, tak ideálně něco rychlého a dobrého
Není tady
Linecky kolac,buchty s tvarohem,strudl s tvarohoveho testa,babovka citronova,kynuta nebo piskotova,kynuty ovocny kolac s drobenkou,vanocka
Není tady
nejrychlejší je asi "hrnková" buchta - bez vážení, tření, ... všechno dohromady smíchat, žádné šlehání atd., bez kynutí ( je to s práškem do peč.)
2 hrnky mouky -polohr. nebo napůl polohr.+hrubá
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje ( stačí i méně)
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva - je lepší dát do těsta úplně nakonec, rozmíchaný s trochou mouky
1 vejce
vanilko. cukr
těsto ne příliš řídké
možno nahoru ovoce s drobenkou, ale NENÍ nutno, je dobrý i bez
Upravil(a) gemi (20. 2. 2016 20:03)
Není tady
Gemi, díky, to se mi zrovna hodí. Zítra jdu na to.
Není tady
Tak třeba linecký těsto se vyválí, potře jahodovou marmeládou, nebo tvarohem a udělá se na to mřížka , nebo tvarožník, což je linecká placka a na ní vysoká vrstva tvarohu s rozinkama , nebo bochánek z vánočkovýho těsta plnej rozinek, mandlí , kandovanýho ovoce.......ten kyne sám .
Není tady
gemi napsal(a):
nejrychlejší je asi "hrnková" buchta - bez vážení, tření, ... všechno dohromady smíchat, žádné šlehání atd., bez kynutí ( je to s práškem do peč.)
2 hrnky mouky -polohr. nebo napůl polohr.+hrubá
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje ( stačí i méně)
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva - je lepší dát do těsta úplně nakonec, rozmíchaný s trochou mouky
1 vejce
vanilko. cukr
těsto ne příliš řídké
možno nahoru ovoce s drobenkou, ale NENÍ nutno, je dobrý i bez
To se nesmí vyšlehat? To se musí ručně? Já bych to šoupla do kuchyňského robota, než to ručně míchat.
Není tady
Dneska jsem zrovna trpěla nedostatkem fantazie, nakonec jsem to vyřešila perníkem, což je taky bleskovka.
Proříznutý a potřený pikantní domácí zavařeninou byl tak výborný, že o něm musím mluvit v minulém čase.
Není tady
Eva. napsal(a):
gemi napsal(a):
nejrychlejší je asi "hrnková" buchta - bez vážení, tření, ... všechno dohromady smíchat, žádné šlehání atd., bez kynutí ( je to s práškem do peč.)
2 hrnky mouky -polohr. nebo napůl polohr.+hrubá
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje ( stačí i méně)
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva - je lepší dát do těsta úplně nakonec, rozmíchaný s trochou mouky
1 vejce
vanilko. cukr
těsto ne příliš řídké
možno nahoru ovoce s drobenkou, ale NENÍ nutno, je dobrý i bezTo se nesmí vyšlehat? To se musí ručně? Já bych to šoupla do kuchyňského robota, než to ručně míchat.
Půlminutové otáčení vařečkou v míse než se ingredience spojí, to je fakt stroj vyžadující otročina.
Není tady
A nebo - ale to jen v případě momentální nelenory a dostatku času - takový frgál, to je mňamka.
Tím posledním jsem si sice vyrobila obstojný puchýř od vařečky, protože jsem zadělávala poctivě tu hoďku, co vyžadoval recept , ale výsledek byl fakt luxusní.
Upravil(a) modrovous (20. 2. 2016 22:24)
Není tady
modrovous napsal(a):
A nebo - ale to jen v případě momentální nelenory a dostatku času - takový frgál, to je mňamka.
Tím posledním jsem si sice vyrobila obstojný puchýř od vařečky, protože jsem zadělávala poctivě tu hoďku, co vyžadoval recept, ale výsledek byl fakt luxusní.
Modrovousi, ty nemáš doma zadělávací lidi ? Já nikdy těsto sama nezadělávám .
Není tady
modrovous napsal(a):
A nebo - ale to jen v případě momentální nelenory a dostatku času - takový frgál, to je mňamka.
Tím posledním jsem si sice vyrobila obstojný puchýř od vařečky, protože jsem zadělávala poctivě tu hoďku, co vyžadoval recept, ale výsledek byl fakt luxusní.
Hodinu zadělávat těsto? No to by mě zabilo Ale sakriš frgál bych si dala.
Není tady
Holky, díky za tipy, něco vyberu a zítra upeču, klidně dávejte další, inspirace není nikdy dost.
Erem, nemáš recept na tu citrónovou bábovku?
Gemi, hrnkovky jsou značka ideál
Rosi, tvarožník by taky nebyl špatný, tvaroh miluju.
Není tady
Rosieta napsal(a):
modrovous napsal(a):
A nebo - ale to jen v případě momentální nelenory a dostatku času - takový frgál, to je mňamka.
Tím posledním jsem si sice vyrobila obstojný puchýř od vařečky, protože jsem zadělávala poctivě tu hoďku, co vyžadoval recept, ale výsledek byl fakt luxusní.
Modrovousi, ty nemáš doma zadělávací lidi ? Já nikdy těsto sama nezadělávám .
Člověče, nemám. Zadělávám sama a zásadně ručně.
Žádné strojem umatlané těsto nikdy nechutná tak, jako s láskou ručně uhňoucané.
Ta energie v něm prostě zůstane.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
modrovous napsal(a):
A nebo - ale to jen v případě momentální nelenory a dostatku času - takový frgál, to je mňamka.
Tím posledním jsem si sice vyrobila obstojný puchýř od vařečky, protože jsem zadělávala poctivě tu hoďku, co vyžadoval recept, ale výsledek byl fakt luxusní.
Hodinu zadělávat těsto? No to by mě zabilo
Ale sakriš frgál bych si dala.
No vždyť mě skoro taky Příště možná vyzkouším ten druhý způsob. Tam se nezadělávalo tak dlouho, a ještě mezi tím byly pauzy na kynutí. Jinak se dá samozřejmě udělat i v robotu, tam je za dese minut hotovo, ale viz výše.
Není tady
když jsou v lednici bílky, tak peču pavlovu, jen to sušení je maličko zdlouhavější.
a pak kefírák, olejová bábovka, bublanina.
Upravil(a) aprill (21. 2. 2016 6:15)
Není tady
Hraběnčiny řezy:
1 kostka hery,1/2 hrníčku moučkového cukru, 4 vejce, 2 hrníčky polohrubé mouky, 2 balíčky vanilinového cukru, 12 balíčku prášku do pečiva, 5 - 6 jablek, 3 - 4 lžíce strouhaných ořechů
Změklou heru utřít s cukrem a žloutky do pěny, přidat mouku s míchanou s vanilinovým cukrem, vypracovat těsto. Třetinu dát zmrznout do lednice. Zbylé dvě třetiny vyválet, urovnat na vymazaný a vysypaný plech, na těsto nasypat strouhaná jablka, posypat strouhanými ořechy a vanilinovým cukrem. Na ochucená jablka rozetřít tuhý sníh z bílků a nahoru nastrouhat těsto ztuhlé v lednici. V mírně vyhřáté troubě péct asi 50 minut
Není tady
modrovous napsal(a):
Půlminutové otáčení vařečkou v míse než se ingredience spojí, to je fakt stroj vyžadující otročina.
modrovousi, počkám, co mi odpoví autorka receptu, jí jsem se ptala.
Mám problém s karpálními tunely. Tehdy bolí i obyčejné zamíchání polévky vařečkou. Asi takový problém nemáš, chápu, že pak nevíš, o co jde.
Upravil(a) Eva. (21. 2. 2016 8:01)
Není tady
modrovous napsal(a):
Eva. napsal(a):
gemi napsal(a):
nejrychlejší je asi "hrnková" buchta - bez vážení, tření, ... všechno dohromady smíchat, žádné šlehání atd., bez kynutí ( je to s práškem do peč.)
těsto ne příliš řídké
možno nahoru ovoce s drobenkou, ale NENÍ nutno, je dobrý i bezTo se nesmí vyšlehat? To se musí ručně? Já bych to šoupla do kuchyňského robota, než to ručně míchat.
Půlminutové otáčení vařečkou v míse než se ingredience spojí, to je fakt stroj vyžadující otročina.
Já nevím jestli děláš tyhle rychlý buchty Modro ,ale já bych se bála , že když to budu kvedlat vařečkou, že v tom budou hrudky mouky........proto to spojím rychle mixérem .
Není tady
Eva. napsal(a):
modrovous napsal(a):
Půlminutové otáčení vařečkou v míse než se ingredience spojí, to je fakt stroj vyžadující otročina.
modrovousi, počkám, co mi odpoví autorka receptu, jí jsem se ptala.
Mám problém s karpálními tunely. Tehdy bolí i obyčejné zamíchání polévky vařečkou. Asi takový problém nemáš, chápu, že pak nevíš, o co jde.
opravdu je zbytečné to dělat v robotu, není to tak velká námaha, že by jsi s karpály nezvládla.....
a pokud to vyšleháš, má to pak naprosto jinou konzistenci než když těsto jenom zamícháš.
Není tady
aprill napsal(a):
Eva. napsal(a):
modrovous napsal(a):
Půlminutové otáčení vařečkou v míse než se ingredience spojí, to je fakt stroj vyžadující otročina.
modrovousi, počkám, co mi odpoví autorka receptu, jí jsem se ptala.
Mám problém s karpálními tunely. Tehdy bolí i obyčejné zamíchání polévky vařečkou. Asi takový problém nemáš, chápu, že pak nevíš, o co jde.opravdu je zbytečné to dělat v robotu, není to tak velká námaha, že by jsi s karpály nezvládla.....
a pokud to vyšleháš, má to pak naprosto jinou konzistenci než když těsto jenom zamícháš.
Mám stejnou zkušenost.
Není tady
Jo a ještě se vždy zavděčím mrkvovými řezy nebo mrkvovou bábovkou.
Není tady
Mně teda nejvíc chutnaj tvarohový chrupinky , to je tvarohový těsto -jak tu psala Erem závin .
Tvarohový těsto na čtverečky , na to marmeládu, či povidla , či jablko a udělat pirožek a po upečení pocukrovat. Není v tom totiž cukr....
250 g tuk na pečení , 250 g měkký tvaroh , 250 g hladká mouka, potřít vejcem .
Upravil(a) Rosieta (21. 2. 2016 9:16)
Není tady
Eva. napsal(a):
gemi napsal(a):
nejrychlejší je asi "hrnková" buchta - bez vážení, tření, ... všechno dohromady smíchat, žádné šlehání atd., bez kynutí ( je to s práškem do peč.)
2 hrnky mouky -polohr. nebo napůl polohr.+hrubá
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje ( stačí i méně)
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva - je lepší dát do těsta úplně nakonec, rozmíchaný s trochou mouky
1 vejce
vanilko. cukr
těsto ne příliš řídké
možno nahoru ovoce s drobenkou, ale NENÍ nutno, je dobrý i bezTo se nesmí vyšlehat? To se musí ručně? Já bych to šoupla do kuchyňského robota, než to ručně míchat.
Evo,
Ručně je to asi i rychlejší, (je to za 2-3 minuty zamíchané) , než skládat mixer, ale i v něm to zamíchat jde, stačí jen krátce, ne tak dlouho jako třeba třené těsto...
pokud ale máš potíže s rukama- klouby, apod. - tak bych to svěřila radši stroji
Není tady
carpediem napsal(a):
Hraběnčiny řezy:
1 kostka hery,1/2 hrníčku moučkového cukru, 4 vejce, 2 hrníčky polohrubé mouky, 2 balíčky vanilinového cukru, 12 balíčku prášku do pečiva, 5 - 6 jablek, 3 - 4 lžíce strouhaných ořechů
Změklou heru utřít s cukrem a žloutky do pěny, přidat mouku s míchanou s vanilinovým cukrem, vypracovat těsto. Třetinu dát zmrznout do lednice. Zbylé dvě třetiny vyválet, urovnat na vymazaný a vysypaný plech, na těsto nasypat strouhaná jablka, posypat strouhanými ořechy a vanilinovým cukrem. Na ochucená jablka rozetřít tuhý sníh z bílků a nahoru nastrouhat těsto ztuhlé v lednici. V mírně vyhřáté troubě péct asi 50 minut
tohle je mňamózní, ale není to teda rychlovka ... to už vyžaduje krom času i více"pečící" náladu
Není tady
vrabčák napsal(a):
Gemi, díky, to se mi zrovna hodí. Zítra jdu na to.
![]()
![]()
to jsem ráda, tak ať chutná ...
Není tady