18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, co takhle pečete o víkendu ke kávě? Dejte prosím tipy, honí mě mlsná, nic se mi nechce - co dohromady je blbá kombinace, tak ideálně něco rychlého a dobrého
Není tady
Linecky kolac,buchty s tvarohem,strudl s tvarohoveho testa,babovka citronova,kynuta nebo piskotova,kynuty ovocny kolac s drobenkou,vanocka
Není tady
nejrychlejí je asi "hrnková" buchta - bez váení, tření, ... vechno dohromady smíchat, ádné lehání atd., bez kynutí ( je to s prákem do peč.)
2 hrnky mouky -polohr. nebo napůl polohr.+hrubá
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje ( stačí i méně)
1 hrnek mléka
1 práek do pečiva - je lepí dát do těsta úplně nakonec, rozmíchaný s trochou mouky
1 vejce
vanilko. cukr
těsto ne příli řídké
mono nahoru ovoce s drobenkou, ale NENÍ nutno, je dobrý i bez
Upravil(a) gemi (20. 2. 2016 20:03)
Není tady
Gemi, díky, to se mi zrovna hodí. Zítra jdu na to.
Není tady
Tak třeba linecký těsto se vyválí, potře jahodovou marmeládou, nebo tvarohem a udělá se na to mříka , nebo tvaroník, co je linecká placka a na ní vysoká vrstva tvarohu s rozinkama , nebo bochánek z vánočkovýho těsta plnej rozinek, mandlí , kandovanýho ovoce.......ten kyne sám .
Není tady
gemi napsal(a):
nejrychlejí je asi "hrnková" buchta - bez váení, tření, ... vechno dohromady smíchat, ádné lehání atd., bez kynutí ( je to s prákem do peč.)
2 hrnky mouky -polohr. nebo napůl polohr.+hrubá
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje ( stačí i méně)
1 hrnek mléka
1 práek do pečiva - je lepí dát do těsta úplně nakonec, rozmíchaný s trochou mouky
1 vejce
vanilko. cukr
těsto ne příli řídké
mono nahoru ovoce s drobenkou, ale NENÍ nutno, je dobrý i bez
To se nesmí vylehat? To se musí ručně? Já bych to oupla do kuchyňského robota, ne to ručně míchat.
Není tady
Dneska jsem zrovna trpěla nedostatkem fantazie, nakonec jsem to vyřeila perníkem, co je taky bleskovka.
Proříznutý a potřený pikantní domácí zavařeninou byl tak výborný, e o něm musím mluvit v minulém čase.
Není tady
Eva. napsal(a):
gemi napsal(a):
nejrychlejí je asi "hrnková" buchta - bez váení, tření, ... vechno dohromady smíchat, ádné lehání atd., bez kynutí ( je to s prákem do peč.)
2 hrnky mouky -polohr. nebo napůl polohr.+hrubá
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje ( stačí i méně)
1 hrnek mléka
1 práek do pečiva - je lepí dát do těsta úplně nakonec, rozmíchaný s trochou mouky
1 vejce
vanilko. cukr
těsto ne příli řídké
mono nahoru ovoce s drobenkou, ale NENÍ nutno, je dobrý i bezTo se nesmí vylehat? To se musí ručně? Já bych to oupla do kuchyňského robota, ne to ručně míchat.
Půlminutové otáčení vařečkou v míse ne se ingredience spojí, to je fakt stroj vyadující otročina.
Není tady
A nebo - ale to jen v případě momentální nelenory a dostatku času - takový frgál, to je mňamka.
Tím posledním jsem si sice vyrobila obstojný puchýř od vařečky, protoe jsem zadělávala poctivě tu hoďku, co vyadoval recept , ale výsledek byl fakt luxusní.
Upravil(a) modrovous (20. 2. 2016 22:24)
Není tady
modrovous napsal(a):
A nebo - ale to jen v případě momentální nelenory a dostatku času - takový frgál, to je mňamka.
Tím posledním jsem si sice vyrobila obstojný puchýř od vařečky, protoe jsem zadělávala poctivě tu hoďku, co vyadoval recept , ale výsledek byl fakt luxusní.
Modrovousi, ty nemá doma zadělávací lidi ? Já nikdy těsto sama nezadělávám .
Není tady
modrovous napsal(a):
A nebo - ale to jen v případě momentální nelenory a dostatku času - takový frgál, to je mňamka.
Tím posledním jsem si sice vyrobila obstojný puchýř od vařečky, protoe jsem zadělávala poctivě tu hoďku, co vyadoval recept , ale výsledek byl fakt luxusní.
Hodinu zadělávat těsto? No to by mě zabilo Ale sakri frgál bych si dala.
Není tady
Holky, díky za tipy, něco vyberu a zítra upeču, klidně dávejte dalí, inspirace není nikdy dost.
Erem, nemá recept na tu citrónovou bábovku?
Gemi, hrnkovky jsou značka ideál
Rosi, tvaroník by taky nebyl patný, tvaroh miluju.
Není tady
Rosieta napsal(a):
modrovous napsal(a):
A nebo - ale to jen v případě momentální nelenory a dostatku času - takový frgál, to je mňamka.
Tím posledním jsem si sice vyrobila obstojný puchýř od vařečky, protoe jsem zadělávala poctivě tu hoďku, co vyadoval recept , ale výsledek byl fakt luxusní.Modrovousi, ty nemá doma zadělávací lidi ? Já nikdy těsto sama nezadělávám .
Člověče, nemám. Zadělávám sama a zásadně ručně. ádné strojem umatlané těsto nikdy nechutná tak, jako s láskou ručně uhňoucané.
Ta energie v něm prostě zůstane.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
modrovous napsal(a):
A nebo - ale to jen v případě momentální nelenory a dostatku času - takový frgál, to je mňamka.
Tím posledním jsem si sice vyrobila obstojný puchýř od vařečky, protoe jsem zadělávala poctivě tu hoďku, co vyadoval recept , ale výsledek byl fakt luxusní.Hodinu zadělávat těsto? No to by mě zabilo Ale sakri frgál bych si dala.
No vdy mě skoro taky Přítě moná vyzkouím ten druhý způsob. Tam se nezadělávalo tak dlouho, a jetě mezi tím byly pauzy na kynutí. Jinak se dá samozřejmě udělat i v robotu, tam je za dese minut hotovo, ale viz výe.
Není tady
kdy jsou v lednici bílky, tak peču pavlovu, jen to suení je maličko zdlouhavějí.
a pak kefírák, olejová bábovka, bublanina.
Upravil(a) aprill (21. 2. 2016 6:15)
Není tady
Hraběnčiny řezy:
1 kostka hery,1/2 hrníčku moučkového cukru, 4 vejce, 2 hrníčky polohrubé mouky, 2 balíčky vanilinového cukru, 12 balíčku práku do pečiva, 5 - 6 jablek, 3 - 4 líce strouhaných ořechů
Změklou heru utřít s cukrem a loutky do pěny, přidat mouku s míchanou s vanilinovým cukrem, vypracovat těsto. Třetinu dát zmrznout do lednice. Zbylé dvě třetiny vyválet, urovnat na vymazaný a vysypaný plech, na těsto nasypat strouhaná jablka, posypat strouhanými ořechy a vanilinovým cukrem. Na ochucená jablka rozetřít tuhý sníh z bílků a nahoru nastrouhat těsto ztuhlé v lednici. V mírně vyhřáté troubě péct asi 50 minut
Není tady
modrovous napsal(a):
Půlminutové otáčení vařečkou v míse ne se ingredience spojí, to je fakt stroj vyadující otročina.
modrovousi, počkám, co mi odpoví autorka receptu, jí jsem se ptala.
Mám problém s karpálními tunely. Tehdy bolí i obyčejné zamíchání polévky vařečkou. Asi takový problém nemá, chápu, e pak neví, o co jde.
Upravil(a) Eva. (21. 2. 2016 8:01)
Není tady
modrovous napsal(a):
Eva. napsal(a):
gemi napsal(a):
nejrychlejí je asi "hrnková" buchta - bez váení, tření, ... vechno dohromady smíchat, ádné lehání atd., bez kynutí ( je to s prákem do peč.)
těsto ne příli řídké
mono nahoru ovoce s drobenkou, ale NENÍ nutno, je dobrý i bezTo se nesmí vylehat? To se musí ručně? Já bych to oupla do kuchyňského robota, ne to ručně míchat.
Půlminutové otáčení vařečkou v míse ne se ingredience spojí, to je fakt stroj vyadující otročina.
Já nevím jestli dělá tyhle rychlý buchty Modro ,ale já bych se bála , e kdy to budu kvedlat vařečkou, e v tom budou hrudky mouky........proto to spojím rychle mixérem .
Není tady
Eva. napsal(a):
modrovous napsal(a):
Půlminutové otáčení vařečkou v míse ne se ingredience spojí, to je fakt stroj vyadující otročina.
modrovousi, počkám, co mi odpoví autorka receptu, jí jsem se ptala.
Mám problém s karpálními tunely. Tehdy bolí i obyčejné zamíchání polévky vařečkou. Asi takový problém nemá, chápu, e pak neví, o co jde.
opravdu je zbytečné to dělat v robotu, není to tak velká námaha, e by jsi s karpály nezvládla.....
a pokud to vylehá, má to pak naprosto jinou konzistenci ne kdy těsto jenom zamíchá.
Není tady
aprill napsal(a):
Eva. napsal(a):
modrovous napsal(a):
Půlminutové otáčení vařečkou v míse ne se ingredience spojí, to je fakt stroj vyadující otročina.
modrovousi, počkám, co mi odpoví autorka receptu, jí jsem se ptala.
Mám problém s karpálními tunely. Tehdy bolí i obyčejné zamíchání polévky vařečkou. Asi takový problém nemá, chápu, e pak neví, o co jde.opravdu je zbytečné to dělat v robotu, není to tak velká námaha, e by jsi s karpály nezvládla.....
a pokud to vylehá, má to pak naprosto jinou konzistenci ne kdy těsto jenom zamíchá.
Mám stejnou zkuenost.
Není tady
Jo a jetě se vdy zavděčím mrkvovými řezy nebo mrkvovou bábovkou.
Není tady
Mně teda nejvíc chutnaj tvarohový chrupinky , to je tvarohový těsto -jak tu psala Erem závin .
Tvarohový těsto na čtverečky , na to marmeládu, či povidla , či jablko a udělat piroek a po upečení pocukrovat. Není v tom toti cukr....
250 g tuk na pečení , 250 g měkký tvaroh , 250 g hladká mouka, potřít vejcem .
Upravil(a) Rosieta (21. 2. 2016 9:16)
Není tady
Eva. napsal(a):
gemi napsal(a):
nejrychlejí je asi "hrnková" buchta - bez váení, tření, ... vechno dohromady smíchat, ádné lehání atd., bez kynutí ( je to s prákem do peč.)
2 hrnky mouky -polohr. nebo napůl polohr.+hrubá
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje ( stačí i méně)
1 hrnek mléka
1 práek do pečiva - je lepí dát do těsta úplně nakonec, rozmíchaný s trochou mouky
1 vejce
vanilko. cukr
těsto ne příli řídké
mono nahoru ovoce s drobenkou, ale NENÍ nutno, je dobrý i bezTo se nesmí vylehat? To se musí ručně? Já bych to oupla do kuchyňského robota, ne to ručně míchat.
Evo,
Ručně je to asi i rychlejí, (je to za 2-3 minuty zamíchané) , ne skládat mixer, ale i v něm to zamíchat jde, stačí jen krátce, ne tak dlouho jako třeba třené těsto...
pokud ale má potíe s rukama- klouby, apod. - tak bych to svěřila radi stroji
Není tady
carpediem napsal(a):
Hraběnčiny řezy:
1 kostka hery,1/2 hrníčku moučkového cukru, 4 vejce, 2 hrníčky polohrubé mouky, 2 balíčky vanilinového cukru, 12 balíčku práku do pečiva, 5 - 6 jablek, 3 - 4 líce strouhaných ořechů
Změklou heru utřít s cukrem a loutky do pěny, přidat mouku s míchanou s vanilinovým cukrem, vypracovat těsto. Třetinu dát zmrznout do lednice. Zbylé dvě třetiny vyválet, urovnat na vymazaný a vysypaný plech, na těsto nasypat strouhaná jablka, posypat strouhanými ořechy a vanilinovým cukrem. Na ochucená jablka rozetřít tuhý sníh z bílků a nahoru nastrouhat těsto ztuhlé v lednici. V mírně vyhřáté troubě péct asi 50 minut
tohle je mňamózní, ale není to teda rychlovka ... to u vyaduje krom času i více"pečící" náladu
Není tady
vrabčák napsal(a):
Gemi, díky, to se mi zrovna hodí. Zítra jdu na to.
to jsem ráda, tak a chutná ...
Není tady