Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 2. 2016 19:13

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

(Nejen) nedělní moučník

Holky, co takhle pečete o víkendu ke kávě? Dejte prosím tipy, honí mě mlsná, nic se mi nechce - což dohromady je blbá kombinace, tak ideálně něco rychlého a dobrého big_smile

Není tady

#2 20. 2. 2016 19:36

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: (Nejen) nedělní moučník

Linecky kolac,buchty s tvarohem,strudl s tvarohoveho testa,babovka citronova,kynuta nebo piskotova,kynuty ovocny kolac s drobenkou,vanocka

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#3 20. 2. 2016 19:55

gemi
♥♥♥♥♥♥-

nejrychlejší je asi "hrnková"  buchta  - bez vážení, tření,  ... všechno dohromady smíchat, žádné šlehání atd.,  bez kynutí ( je to s práškem do peč.)

2 hrnky mouky -polohr. nebo  napůl polohr.+hrubá
1 hrnek cukru
1/2  hrnku  oleje  (  stačí i méně)
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva  - je lepší  dát do těsta  úplně nakonec, rozmíchaný s trochou mouky
1 vejce
vanilko. cukr

těsto  ne příliš řídké

možno  nahoru  ovoce s drobenkou,  ale NENÍ  nutno,  je dobrý  i bez

Upravil(a) gemi (20. 2. 2016 20:03)

Není tady

#4 20. 2. 2016 20:59

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Gemi, díky, to se mi zrovna hodí. Zítra jdu na to. smile  smile  smile

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#5 20. 2. 2016 21:03

Rosieta
Zablokovaný

Tak třeba linecký těsto se vyválí, potře jahodovou marmeládou, nebo tvarohem a udělá se na to mřížka , nebo tvarožník, což je linecká placka a na ní vysoká vrstva tvarohu s rozinkama , nebo bochánek z vánočkovýho těsta plnej rozinek, mandlí , kandovanýho ovoce.......ten kyne sám .

Není tady

#6 20. 2. 2016 21:29

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

gemi napsal(a):

nejrychlejší je asi "hrnková"  buchta  - bez vážení, tření,  ... všechno dohromady smíchat, žádné šlehání atd.,  bez kynutí ( je to s práškem do peč.)

1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva  - je lepší  dát do těsta  úplně nakonec, rozmíchaný s trochou mouky
1 vejce
vanilko. cukr

těsto  ne příliš řídké

To se nesmí vyšlehat? To se musí ručně? Já bych to šoupla do kuchyňského robota, než to ručně míchat.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#7 20. 2. 2016 22:13

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Dneska jsem zrovna trpěla nedostatkem fantazie, nakonec jsem to vyřešila perníkem, což je taky bleskovka.
Proříznutý a potřený pikantní domácí zavařeninou byl tak výborný, že o něm musím mluvit v minulém čase. smile

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#8 20. 2. 2016 22:17

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

gemi napsal(a):

1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
1 vejce
vanilko. cukr

těsto  ne příliš řídké

To se nesmí vyšlehat? To se musí ručně? Já bych to šoupla do kuchyňského robota, než to ručně míchat.

Půlminutové otáčení vařečkou v míse než se ingredience spojí, to je fakt stroj vyžadující otročina. roll

Jan Werich

Není tady

#9 20. 2. 2016 22:23

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

A nebo - ale to jen v případě momentální nelenory a dostatku času - takový frgál, to je mňamka.
Tím posledním jsem si sice vyrobila obstojný puchýř od vařečky, protože jsem zadělávala poctivě tu hoďku, co vyžadoval recept big_smile , ale výsledek byl fakt luxusní. gloria

Upravil(a) modrovous (20. 2. 2016 22:24)

Jan Werich

Není tady

#10 20. 2. 2016 22:28

Rosieta
Zablokovaný

modrovous napsal(a):

A nebo - ale to jen v případě momentální nelenory a dostatku času - takový frgál, to je mňamka.
Tím posledním jsem si sice vyrobila obstojný puchýř od vařečky, protože jsem zadělávala poctivě tu hoďku, co vyžadoval recept big_smile , ale výsledek byl fakt luxusní. gloria

Modrovousi, ty nemᚠdoma zadělávací lidi ? Já nikdy těsto sama nezadělávám .

Není tady

#11 20. 2. 2016 22:42

AndreaP.
Administrátor

modrovous napsal(a):

Hodinu zadělávat těsto? No to by mě zabilo big_smile Ale sakriš frgál bych si dala.

Není tady

#12 20. 2. 2016 22:45

AndreaP.
Administrátor

Holky, díky za tipy, něco vyberu a zítra upeču, klidně dávejte další, inspirace není nikdy dost.

Erem, nemᚠrecept na tu citrónovou bábovku?

Gemi, hrnkovky jsou značka ideál tummenupp

Rosi, tvarožník by taky nebyl špatný, tvaroh miluju.

Není tady

#13 20. 2. 2016 23:00

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Rosieta napsal(a):

modrovous napsal(a):

Modrovousi, ty nemᚠdoma zadělávací lidi ? Já nikdy těsto sama nezadělávám .

Člověče, nemám. smile  Zadělávám  sama a zásadně ručně. smile  Žádné strojem umatlané těsto nikdy nechutná tak, jako s láskou ručně uhňoucané.
Ta energie v něm prostě zůstane. smile

Jan Werich

Není tady

#14 20. 2. 2016 23:05

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

AndreaP. napsal(a):

modrovous napsal(a):

Hodinu zadělávat těsto? No to by mě zabilo big_smile Ale sakriš frgál bych si dala.

No vždy mě skoro taky big_smile  Příště možná vyzkouším ten druhý způsob. Tam se nezadělávalo tak dlouho, a ještě mezi tím byly pauzy na kynutí.  Jinak se dá samozřejmě udělat i v robotu, tam je za dese minut hotovo, ale viz výše. gloria

Jan Werich

Není tady

#15 21. 2. 2016 6:09

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

když jsou v lednici bílky, tak peču pavlovu, jen to sušení je maličko zdlouhavější.
a pak  kefírák, olejová bábovka, bublanina.

Upravil(a) aprill (21. 2. 2016 6:15)

Není tady

#16 21. 2. 2016 7:28

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Hraběnčiny řezy:
1 kostka hery,1/2 hrníčku moučkového cukru, 4 vejce, 2 hrníčky polohrubé mouky, 2 balíčky vanilinového cukru, 12 balíčku prášku do pečiva, 5 - 6 jablek, 3 - 4 lžíce strouhaných ořechů
Změklou heru utřít s cukrem a žloutky do pěny, přidat mouku s míchanou s vanilinovým cukrem, vypracovat těsto. Třetinu dát zmrznout do lednice. Zbylé dvě třetiny vyválet, urovnat na vymazaný a vysypaný plech, na těsto nasypat strouhaná jablka, posypat strouhanými ořechy a vanilinovým cukrem. Na ochucená jablka rozetřít tuhý sníh z bílků a nahoru nastrouhat těsto ztuhlé v lednici. V mírně vyhřáté troubě péct asi 50 minut

CARPE DIEM, QUAM MINIMUM CREDULA POSTERO

Není tady

#17 21. 2. 2016 7:31

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

Půlminutové otáčení vařečkou v míse než se ingredience spojí, to je fakt stroj vyžadující otročina. roll

modrovousi, počkám, co mi odpoví autorka receptu, jí jsem se ptala.
Mám problém s karpálními tunely. Tehdy bolí i obyčejné zamíchání polévky vařečkou. Asi takový problém nemáš, chápu, že pak nevíš, o co jde.

Upravil(a) Eva. (21. 2. 2016 8:01)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#18 21. 2. 2016 8:04

Rosieta
Zablokovaný

modrovous napsal(a):

Eva. napsal(a):

gemi napsal(a):

těsto  ne příliš řídké

Já nevím jestli dělᚠtyhle rychlý buchty Modro ,ale já bych se bála , že když to budu kvedlat vařečkou, že v tom budou hrudky mouky........proto to spojím  rychle mixérem .

Není tady

#19 21. 2. 2016 8:15

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Eva. napsal(a):

modrovous napsal(a):

Mám problém s karpálními tunely. Tehdy bolí i obyčejné zamíchání polévky vařečkou. Asi takový problém nemáš, chápu, že pak nevíš, o co jde.

opravdu je zbytečné to dělat v robotu, není to tak velká námaha, že by jsi s karpály nezvládla.....
a pokud to vyšleháš, má to pak naprosto jinou konzistenci než když těsto jenom zamícháš.

Není tady

#20 21. 2. 2016 8:52

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Eva. napsal(a):

modrovous napsal(a):

opravdu je zbytečné to dělat v robotu, není to tak velká námaha, že by jsi s karpály nezvládla.....
a pokud to vyšleháš, má to pak naprosto jinou konzistenci než když těsto jenom zamícháš.

Mám stejnou zkušenost.

Není tady

#21 21. 2. 2016 8:53

carpediem
♥♥♥♥♥♥-

Jo a ještě se vždy zavděčím mrkvovými řezy nebo mrkvovou bábovkou. smile

Není tady

#22 21. 2. 2016 9:14

Rosieta
Zablokovaný

Mně teda nejvíc chutnaj tvarohový chrupinky , to je tvarohový těsto -jak tu psala Erem závin .
Tvarohový těsto na čtverečky , na to marmeládu, či povidla , či jablko a udělat pirožek a po upečení pocukrovat. Není v tom totiž cukr....

250 g tuk na pečení ,  250 g měkký tvaroh , 250 g hladká mouka, potřít vejcem .

Upravil(a) Rosieta (21. 2. 2016 9:16)

Není tady

#23 21. 2. 2016 18:38

gemi
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

gemi napsal(a):

1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
1 vejce
vanilko. cukr

těsto  ne příliš řídké

Evo,

Ručně je to asi i rychlejší, (je to za 2-3 minuty zamíchané) , než skládat mixer, ale i v něm to zamíchat jde, stačí jen krátce, ne tak dlouho jako třeba třené těsto...
pokud ale mᚠpotíže s rukama- klouby, apod.  - tak bych to svěřila radši stroji   stolt

Není tady

#24 21. 2. 2016 18:45

gemi
♥♥♥♥♥♥-

carpediem napsal(a):

Hraběnčiny řezy:
1 kostka hery,1/2 hrníčku moučkového cukru, 4 vejce, 2 hrníčky polohrubé mouky, 2 balíčky vanilinového cukru, 12 balíčku prášku do pečiva, 5 - 6 jablek, 3 - 4 lžíce strouhaných ořechů
Změklou heru utřít s cukrem a žloutky do pěny, přidat mouku s míchanou s vanilinovým cukrem, vypracovat těsto. Třetinu dát zmrznout do lednice. Zbylé dvě třetiny vyválet, urovnat na vymazaný a vysypaný plech, na těsto nasypat strouhaná jablka, posypat strouhanými ořechy a vanilinovým cukrem. Na ochucená jablka rozetřít tuhý sníh z bílků a nahoru nastrouhat těsto ztuhlé v lednici. V mírně vyhřáté troubě péct asi 50 minut

tohle je mňamózní,   ale není to teda rychlovka ...   to už vyžaduje  krom času  i více"pečící"  náladu  wink

Není tady

#25 21. 2. 2016 18:51

gemi
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Gemi, díky, to se mi zrovna hodí. Zítra jdu na to. smile  smile  smile

to jsem ráda,  tak a  chutná  ...smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí