6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
flink napsal(a):
Největí tragédie odehrají, kdy začne stát v dobré vůli a jetě lepí víře přebírat funkce rodičů a celé to postaví na názoru nějakého úředníčka. Neříkám, e nemusí úředník pravdu, ale morální právo k tomu prostě a jednodue nemá. I za cenu toho pokřiveného ivota...
Představ si situaci, kdy je dítě členem rodiny sexuálně zneuíváno. A e těch přpadů zneuití "vlstními" je víc, ne těch ostatních.....Pak to musí řeit někdo zvenčí, aby tomu dítti pomohl. A pokud je týrané - jakkoliv a ten druhý rodič, který "jen" mlčí, tak zase - není lepí, kdy se dítě z takové rodiny odebere? Vdy občas to zavání mučením.
Není tady
Dorka napsal(a):
Zlobí mě tablet, nemůu dobře psát.
Ta maminka se k němu vrátila proto, e předtím spolu jenom chodili a bydleli zvlá. Zařídili si společné bydlení a připravili ho na příchod ditete. Z nějaké dávné minulosti byl někde zaznam o nějaké domácí rvačce. To je důvod k odnětí čerstvě narozeného decka?
To fakt myslíte váně???
Ale psala jsi, e zbil ji - Áno, asi ju zbil, ktovie za čo, dávno,
Dokonce je o tom záznam..... To myslí váně, e o nic nejde?
A nevěřím tomu, e by jen tak jí odebrali okamitě po porodu dítě. Tam musel nějaký důvod být. Navíc kdy vím, e ta nae sociálka zas a tak moc aktivní do zahování rodinných věcí není. Určitě si to nedřív prověří, pokud u se vůbec o něčem dozví.
Není tady
flink napsal(a):
Největí tragédie odehrají, kdy začne stát v dobré vůli a jetě lepí víře přebírat funkce rodičů a celé to postaví na názoru nějakého úředníčka. Neříkám, e nemusí úředník pravdu, ale morální právo k tomu prostě a jednodue nemá. I za cenu toho pokřiveného ivota...
ano, děti budou vdy touit po svém biologickém rodiči. je jedno jestli v ranném dětství a nebo a v dospělosti. vdy to v hloubi due mají. ádní pěstouni ani domovy pro děti to nedokáou nahradit. slaboduchost státu a úředníku pokřivuje to co ivot přináí.
děti svým ivotem vychovávají své rodiče stejně tak jak rodiče vychovávají své děti.
Není tady
Judyna napsal(a):
Selima napsal(a):
Môj názor je, e treba bráni slabích - a keď je to nutné, aj proti ich vlastným (tie slabým, alebo naopak psychopatickým) rodičom.
Ano, ano, třikrát ano.
Ale protoe jde o vysoce citlivé záleitosti, tak s rozmyslem, citem, zkuenostmi. Já osobně si myslím, e lidé, kteří o tomto rozhodují nebo toto navrhují, by měli projít mnoha osobnostními testy. Aby byli opravdu nápomocní a nekodili.
jo přesně. navíc by se musela upravit legislativa do oblasti mravního principu.
Není tady
luděk napsal(a):
flink napsal(a):
ano, děti budou vdy touit po svém biologickém rodiči. je jedno jestli v ranném dětství a nebo a v dospělosti. vdy to v hloubi due mají. ádní pěstouni ani domovy pro děti to nedokáou nahradit. slaboduchost státu a úředníku pokřivuje to co ivot přináí.
děti svým ivotem vychovávají své rodiče stejně tak jak rodiče vychovávají své děti.
Luďku, poznání ano, ale to je něco jiného ne spoluití. Dívá se někdy na Potu pro tebe, jak děti hledají své rodiče?
K tomu vytučnělému - to, co píe, je velice nebezpečné. Protoe to, co itvot přináí, můe být i týrání a zneuívání. Slabí - děti a staří - si zaslouí chránit. Třeba i před vlastní rodinou, kdy je třeba.
Není tady
by se musela upravit legislativa do oblasti mravního principu
To by mě zajímalo, jak by sis to představoval.
Kdy to přeenu - "děti budou vdy touit po svém biologickém rodiči... ádní pěstouni ani domovy pro děti to nedokáou nahradit", tak je z hlediska "mravního principu" ponechá upravenej zákon v jejich rodině, by je jakkoli nefunkční či přímo je ohroující?
Není tady
luděk napsal(a):
Čího mravního principu?
Jeíi, to čího je divný ))
Není tady
Judyna napsal(a):
luděk napsal(a):
flink napsal(a):
děti svým ivotem vychovávají své rodiče stejně tak jak rodiče vychovávají své děti.Luďku, poznání ano, ale to je něco jiného ne spoluití. Dívá se někdy na Potu pro tebe, jak děti hledají své rodiče?
K tomu vytučnělému - to, co píe, je velice nebezpečné. Protoe to, co itvot přináí, můe být i týrání a zneuívání. Slabí - děti a staří - si zaslouí chránit. Třeba i před vlastní rodinou, kdy je třeba.
chránit ? a jak ? kde je hranice ochrany a kde se to lomí v budoucí neprospěch rozhodnutí. to e např řeu děcka co se do nich vejde , protoe si to zaslouií, to je ta hranice ? moji známí vzpomínají na svoje mládí protkáno výprasky a zarachama a děkují rodičům za to, e jim dávali kapky, protoe je to naučilo spousty věcem, které ted chápou, s odstupem let.
take oprávněné výprasky povznáejí , nebo poniují. kde je ta hranice a jak to ten slaboduchej ůředník pozná ?
jedině moudrý člověk naučený mravnosti to třeba dokáe posoudit.
a kolik jich je ? kolik muů a en - úředníků dokáe rozhodnout stejně , kdy mu má jiné představy o ivotě ne ena.
Není tady
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
Čího mravního principu?
Jeíi, to čího je divný ))
no rozhodně ne úřednickýho.
nechápeme, nevíme. je to proto, e to nikdo na světě jetě nevytvořil. malá část mravního principu je trestním právu.
Není tady
luděk napsal(a):
chránit ? a jak ? kde je hranice ochrany a kde se to lomí v budoucí neprospěch rozhodnutí. to e např řeu děcka co se do nich vejde , protoe si to zaslouií, to je ta hranice ? moji známí vzpomínají na svoje mládí protkáno výprasky a zarachama a děkují rodičům za to, e jim dávali kapky, protoe je to naučilo spousty věcem, které ted chápou, s odstupem let.
take oprávněné výprasky povznáejí , nebo poniují. kde je ta hranice a jak to ten slaboduchej ůředník pozná ?
a kolik jich je ? kolik muů a en - úředníků dokáe rozhodnout stejně , kdy mu má jiné představy o ivotě ne ena.
A jak to pozná ty, kdy je výprask oprávněný a povznáí?
A co jednoho povznáí, můe jiného poniovat...
O ne/oprávněných výprascích, co mě poniovaly, bych ti mohla vyprávět dlouho...
Není tady
Luďku, co Ti ti úředníci provedli e o nich tak mluví?
Navíc ty píe "jenom" o výprasku. Jsou i daleko horí věci.
Upravil(a) Judyna (4. 2. 2016 12:59)
Není tady
řeu děcka co se do nich vejde , protoe si to zaslouií
Jojo... stejně jako třeba ta seřezaná manelka, co? Taky si "zaslouila"...
KDO rozhoduje - respektive má právo rozhodovat - o těch "zásluhách"?
Není tady
luděk napsal(a):
Judyna napsal(a):
luděk napsal(a):
děti svým ivotem vychovávají své rodiče stejně tak jak rodiče vychovávají své děti.Luďku, poznání ano, ale to je něco jiného ne spoluití. Dívá se někdy na Potu pro tebe, jak děti hledají své rodiče?
K tomu vytučnělému - to, co píe, je velice nebezpečné. Protoe to, co itvot přináí, můe být i týrání a zneuívání. Slabí - děti a staří - si zaslouí chránit. Třeba i před vlastní rodinou, kdy je třeba.chránit ? a jak ? kde je hranice ochrany a kde se to lomí v budoucí neprospěch rozhodnutí. to e např řeu děcka co se do nich vejde , protoe si to zaslouií, to je ta hranice ? moji známí vzpomínají na svoje mládí protkáno výprasky a zarachama a děkují rodičům za to, e jim dávali kapky, protoe je to naučilo spousty věcem, které ted chápou, s odstupem let.
Luďku, myslí si, e moudrý člověk naučený mravnosti by mohl napsat větu "slaboduchost státu a úředníků pokřivuje to, co ivot přináí" ? V souvislosti s týráním a zneuíváním dětí členy rodiny?
Není tady
helena napsal(a):
řeu děcka co se do nich vejde , protoe si to zaslouií
Jojo... stejně jako třeba ta seřezaná manelka, co? Taky si "zaslouila"...http://fora.babinet.cz/img/smilies/usch.gif
KDO rozhoduje - respektive má právo rozhodovat - o těch "zásluhách"?
No jo, kdo ví, za co to bylo a bylo to dávno.
Není tady
luděk napsal(a):
navíc by se musela upravit legislativa do oblasti mravního principu.
To obojí se přece upravuje podle toho, jak se vyvíjí realita. Tu snadněji a rychleji, onde pomaleji a sdrhnutím - ale vdycky upravuje.
Navíc nezapomínej, e ijeme v naprosto zlomové době - to, co vzniká teď, jsou úplné novinky, záměry, principy a "mravy", které nám budou muset slouit tisíce let.
Z tohoto hlediska máme ovem jedinečnou monost, jak je ovlivnit tak, aby byly bohulibé......a to není ani jedna krajnost
Není tady
K tématu: dnes jsem shodou okolností poslouchala na Plusu Pro a proti se Zdechovským a nějakou dámou; vypadalo to, e ona ije v Norsku, kadopádně byla rozhodná zastánkyně Barnvernetu. Pořád mi tam něco drhlo....nakonec mi dolo, e řeči oné dámy mi vadily proto, e byla naprostzo nekonkrétní.
Bůh tkví v detailu.....a ona byla proklamativně neurčitá.
Asi ve stylu "ano, Norsko řeí zhruba 10 000 případů ročně, ale to vechno nejsou skutečně odebrané děti a v Česku jich taky máme 2000"
Bohuel na konkréta nedolo - například, pokud by to mělo být alikvotní, musel by Barnevert odebrat těch dětí pouhou desetinu - je to vskutku tak? A podobně.
Co je to, co i Zdechovský vytýkal Barnevernetu jako takovému. Říkal, e v Británii máme mnohem víc odebraných dětí, ne v Norsku, ale e s britskou sociálkou se vdycky lze domluvit - vysvětlí, proč přesně, co se dělo a podobně.
Koho by to zajímalo, má to tady.
Není tady
Selima napsal(a):
flink napsal(a):
Take necha enu a decko na svojvôli násilníka? (Lebo ako vie, e ju on NEDONÚTIL vráti sa - aj s deckom? Ona to zo strachu neprizná a nikto to nikdy nezistí...) Ty si ako tí žudia okolo Lucky - viď môj príspevok vyie - ktorí PO TOM tvrdili, e veď matka s ním bola dobrovožne, nikdy nič nehlásila, nikto si nevimol iadne týranie... a ani to, e akosi definitívne zmizlo zo sveta diea. Tak tu teda tát nezasahoval a pozrime sa, ako to vyzerá... My VETCI sme sa vrahovi a jeho druke ete skladali na rodinné prídavky - za ktorých poberanie mmch matka sedí. Nič iné jej nedokázali, to e neubránila vlastné decko pred svojím druhom sa berie ako "nie jej vina". Nevidím dôvod, prečo sa neplies do rodičovstva rodičom, ktorí zjavne nezvládajú ani sami seba, nieto ete nejaké diea!
Při plném racionálním vědomí říkám "ano", by mi srdce říká něco jiného. Protoe v tomhle případě si stát uzurpuje právo patřící rodině a rodinou nerozumím jen matku, otce a dítě. Stát i v naich podmínkách bez ohledu na vládnoucí garnituru nevytváří příhodné podnebí pro její rozvoj a podporu. Kdy se navíc podívám na názvy stran, které mají v přívlastcích sociální, křesanská, občanská a podobně, ale jdou svými rozhodnutími proti bývalému evropskému pojetí rodiny a jejim standardům, je mi jasné, e nám nad hlavou praská hůl. Orwell kdysi napsal, e knihu 1984 nám dal jako varování, ale stal se z ní návod...
Není tady
helena napsal(a):
Neříkám, e nemusí úředník pravdu, ale morální právo k tomu prostě a jednodue nemá. I za cenu toho pokřiveného ivota...
I "za cenu ivota" ztracenýho?[/url]
Heli, ano. Je mi to líto, ale je to tak...
Není tady
si stát uzurpuje právo patřící rodině
Zdá se mi, e neorganicky spojuje dvě věci, by se obě týkají státu - odebrání děcka (řekněme) "preventivně" a to, e "nevytváří příhodné podnebí pro její rozvoj a podporu".
Jak by sis představoval podporu rodiny s tatínkem-násilníkem? Obecně - k tomu, co tu bylo zmíněno není dostätek informací.
Je mi to líto, ale je to tak...
Aha - tedy "je to moje ena/dítě, zabiju si je sám"?
Upravil(a) helena (4. 2. 2016 16:30)
Není tady
Judyna napsal(a):
flink napsal(a):
Představ si situaci, kdy je dítě členem rodiny sexuálně zneuíváno. A e těch přpadů zneuití "vlstními" je víc, ne těch ostatních.....Pak to musí řeit někdo zvenčí, aby tomu dítti pomohl. A pokud je týrané - jakkoliv a ten druhý rodič, který "jen" mlčí, tak zase - není lepí, kdy se dítě z takové rodiny odebere? Vdy občas to zavání mučením.
Má v tom pravdu, e taková představa je příerná.
Ale ve své honbě za humanitou jsme vytvořili naprosto nepřehledný právní řád a přehlííme základní věci. A aby to bylo skutečně absurdní, dali jsme médiím moc manipulovat téměř beztrestně s vytvářením pohledu na to, co se stalo. Příkladem je "podezření" nějaké psychonány, která obvinila otce ze zneuívání dcery. Ten se z takového obvinění psychicky zhroutil a jedinou správnou cestu viděl v tom, e poloí provaz kolem svého krku.
Podezření se nakonec neprokázalo jako důvodné.
Mám Ti najít na to odkaz nebo si na to vzpomíná?
Celou dobu nás o vech podrobnostech a překvapivých zjitění informovali neúplatní a nad spravedlnost postavení investigativci s perem nebo mikrofonem v ruce.
Byla smrt otce nehodou, zabitím, vradou nebo sprostou loupeí táty?
Není tady
Judyna napsal(a):
ano...
...Luďku, myslí si, e moudrý člověk naučený mravnosti by mohl napsat větu "slaboduchost státu a úředníků pokřivuje to, co ivot přináí" ? V souvislosti s týráním a zneuíváním dětí členy rodiny?
Dovolím si vstoupit do diskuse a Luďkovo prohláení podpořit. Máme dnes neuvěřitelné kvantum sociálních inenýrů, kteří ve skutečnosti nic neumí a plní zdařile místa v neziskovkách. Jejich vysokokolské znalosti jsou pod úrovní vědomostí maturantů před dvaceti nebo třiceti lety - o tom vůbec nehodlám diskutovat. Tihle mají vysvětlovat, jak to v rodinách má fungovat? Zase tu máme mít úředníčka, který, protoe se u nechytnul ani v neziskovce, má ze svého úsudku neomylně uplatnit znění zákona? Mrazí mne z toho, jak jsme vydáváni státu na stříbrném podnosu.
Není tady
helena napsal(a):
si stát uzurpuje právo patřící rodině
Zdá se mi, e neorganicky spojuje dvě věci, by se obě týkají státu - odebrání děcka (řekněme) "preventivně" a to, e "nevytváří příhodné podnebí pro její rozvoj a podporu".
Jak by sis představoval podporu rodiny s tatínkem-násilníkem? Obecně - k tomu, co tu bylo zmíněno není dostätek informací.
Předně stát nevytváří podmínky pro rozvoj a podporu ádné rodině. A to je prvotní zdroj problémů, i kdy tatínka - násílníka nenapraví.
Ale co je takový tatínek - násilník? Otec, který dal potomkovi řádné výpalné přes obě tváře, a se mu na nich otiskly ruce, protoe ve svých deseti a patnácti letech smrděl cigaretovým kouřem? Třeba k tomu měl tatínek dobrý důvod, třeba si vzpomněl na svého tatínka, jak mu ukazoval na dětské abecedě P-O-S-T-A-R-E-J S-E O M-A-M-I-N-K-U, protoe nemohl mluvil pro zavedenou kanylu v krku, protoe leel s posledním stádiem rakoviny na JIPce. Má stát právo do takového případu vstoupit? A od koho je má?
Nebo je tatínek násilníkem, který přijde domu zpitý jako delegát velidové konference dvakrát do týdne a pro svou radost zkope na jednu hromadu celou rodinu? Hm, obyčejně se taková rodina, protoe je vyhodnocena jako sociálně slabí, těí větí podpoře státu, ne rodina předcházející. A podpora spočívá v tom, e se "poláme" včera prodaná pračka a stát dá na jinou. Vdy pračka je pro rodinu ivotně důleitá.
A jetě jedna, zdánlivě nesouvisející poznámka. Příli televizi nesleduji, ale v pondělí jsem viděl díl kriminálního seriálu na ČT. Překvapilo mne, e policajti postupovali nelegálně (minimálně dvakrát) a překračovali zákon. Ale byli to "nai chlapci" a ten chlap, co ho honili, byl bezcharakterní bídák a i kdy mu to nedokázali, tak si zaslouil provaz. Vdy on překročil přece zákon první. A oni mu skoro nic neudělali, jen mu vyhroovali. A moná trochu do něj ouchli, protoe se nechtěl přiznat. A to, e mu zatajili správný postup, tak to mu přece taky ruku neurazilo, trochu se vyspí a bude zase v pořádku.
Mrazí mne z toho, e veřejnoprávní televize pustí seriál jako obhajobu nezákonného postupu lidí, kteří mají zákon chránit.
Není tady
taková rodina, protoe je vyhodnocena jako sociálně slabí
Obvyklej omyl... tatínek-násilník (pro zjednoduení zůstaňme u tohoto termínu) nemusí bejt nevzdělaná holá pr*el.
Mimoto se domnívám, e potomek otce č. 1 pár facek pochopí, bude-li mu řádně objasněn důvod, zatímco dítě tatíka č. 2 chápat nemůe, páč nemá co.
Mrazí mne z toho, e veřejnoprávní televize pustí seriál jako obhajobu nezákonného postupu lidí, kteří mají zákon chránit.
Ani se nedivím... a mnohem horí je, e se proti tomu zřejmě nikdo se "silným hlasem" neozval.
Buď nesledujou TV nebo mají pocit, e je vechno vlastně v naprostým pořádku - kterápak monost je pravděpodobnějí???
Není tady
Nemam ted cas se rozepisovat, ale musim se prihlasit k nazoru, ze stat NEMA pravo zasahovat do rodinnych zalezitosti, kde ddecko prokazatelne nerve z balkonu 'Kde jsi mami?', nebo nechodi delsi dobu zmalovane jako velikonocni vejce...
Vice napisu zitra na internetu v praci...
...pokud mi stupid robot tablet dovoli...
Není tady
helena napsal(a):
......
Ne. Kazdy by mel dostat sanci prijit na to, kde udelal chybu (kdyz treba vidi utrpeni svych milych, ktere jim zpusobil - a to treba i modriny...), a napravit ji...
Není tady