6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Není tady
Četla jsem. Zatěko mi uvěřit a norsky neumím....ale odkaz tam je a kdo norsky umí, asi by u protestoval, kdyby to byla pravda
Natěstí asi v Norsku nečtou český blogy, páč by byl Ručák asi u bez dětí......
Není tady
Vznik a existence těch slavných norských fondů mě taky překvapily....pěkná kuliárna
Hlavně, e financujou třeba Hejtfriáky.
Co to pro ně bude z hlediska duchovního, radi nedomejlet........
Není tady
Já nevím, ale tomu se mi snad ani nechce věřit....
Není tady
Judyna napsal(a):
Já nevím, ale tomu se mi snad ani nechce věřit....
Počti si na blogu Andreje Ručáka a mnohé pochopí .............píe zajímavě, čtu ho ráda, kolikrát jsou to teda okující věci......
Není tady
Ne mi naběhl babinet, dlouze jsem přemýlela, kdo je norov.
Není tady
A já to nevím doteď, a vae reakce mě odradily kliknout na odkaz...
Přila jsem o něco?
Není tady
Skoro jo, přila.
Podle těch bodů by odebrali dítě i mně. Kdy si vzpomenu, jak býval syn jako malý komunikativní (je doteď), jak se usmíval na cizí lidi a hlasitě je zdravil....To vlastně podle nich značí, e na mě nebyl "navázaný".
Není tady
Podle těch bodů by odebrali dítě i mně.
"Pepíčku, kdy bude zlobit, pojedem na prázdniny do Norska!"
Není tady
Tak jo, klikla. A nepřila. U nás to na sockách a pod. není jinak, jen se o tom neví, nebo u nae matky o své děti nebojují.
Teď mám úplně čerstvý případ, kdy sestře mé kamarádky odebrali novorozeně, ptz.se vrátila k otci dítěte, který ju v minulosti bil... V překladu: Nebude vychovávat dítě s násilníkem, ač je otcem dítěte. Fakt ji ho odebrali, dali do kojeňáku 100km daleko. Ztratila mléko, deprese, soudy, nutili ju, aby ze společné domacnosti odela na azylák... No, já přesně nevím, co musela udělat, ale po cca 3 měsících ji kluka vrátili... Probůh, jakým právem?!?
Není tady
Mono sa predtým zmienila, e ju bil, aj keď mala diea na rukách - a oni chceli predís najhoriemu... Nenapadlo ti také niečo? ja si vdy hovorím, keď ena/matka vzdychá, e nevie odís od násilníka... Kožko potrvá, kým začne bi aj deti? A čo urobí potom? Hm..?
Není tady
Probůh, jakým právem?!?
Zákon o sociálně-právní ochraně dětí, § 6
Sociálně-právní ochrana se zaměřuje zejména na děti...
g) které jsou ohroovány násilím mezi rodiči nebo jinými osobami odpovědnými za výchovu dítěte, popřípadě násilím mezi dalími fyzickými osobami;
Není tady
No teda Sel, ale o tom, aby odchádzala, sa má rozhodnú snáď ona, a nie ju k tomu úrad núti takým straným vydieraním!
Áno, asi ju zbil, ktovie za čo, dávno, decko majú teraz prvé, ako môe o jeho ivote rozhodova niekto iný, ne rodičia?!?
Není tady
No tak to ho teda hezky ochránili, kdy mu vzali matku!
Není tady
kdy mu vzali matku!
Nepíe náhodou, e jí nabídli azylák? Asi odmítla, ne?
Není tady
Dorka napsal(a):
No teda Sel, ale o tom, aby odchádzala, sa má rozhodnú snáď ona, a nie ju k tomu úrad núti takým straným vydieraním!
Áno, asi ju zbil, ktovie za čo, dávno, decko majú teraz prvé, ako môe o jeho ivote rozhodova niekto iný, ne rodičia?!?
Pro mě naprosto nepřijatelné vyjádření ! To, e ji zbil je neomluvitelné. Prý - kto vie za čo...
Ano, je to její věc, e se k takovému člověku vrátí. Ale pěkně sama za sebe. Dávat vanc malé dítě, no nevím. Myslí, e se ten člověk tak hodně změnil?
Nechápu eny, které kvůli chlapovi obětují klid a zdraví svého dítěte.
Není tady
Největí tragédie odehrají, kdy začne stát v dobré vůli a jetě lepí víře přebírat funkce rodičů a celé to postaví na názoru nějakého úředníčka. Neříkám, e nemusí úředník pravdu, ale morální právo k tomu prostě a jednodue nemá. I za cenu toho pokřiveného ivota...
Není tady
Dorka napsal(a):
Vežmi jednoducho... ak rodičia zabudnú na záujmy dieaa(a nehovor mi, e sa to nestáva!!! mám na očiach prípad netastnej Lucky, ktorú 3- či 4-ročnú zabil otčím, a 3, slovom TRI roky nikomu nechýbala - ani bio-otcovi, ani kole, ani lekárom, ani sociálke, ani úradom... Celý ten čas bola zastlaná v periňáku izby, ktorú vežmi nepouívali, ale občas tma poslali mladiu, "vlastnú" dcérku A veselo na ňu ďalej brali prídavky. A táto mamička sa proti týraniu nijako neozvala). Take keď toto vidím, hovorím si - úrady by mali VIAC zasahova, ale tým netvrdím, e by mali zasiahnu vdy... a určite s rozvahou.
Není tady
flink napsal(a):
Největí tragédie odehrají, kdy začne stát v dobré vůli a jetě lepí víře přebírat funkce rodičů a celé to postaví na názoru nějakého úředníčka. Neříkám, e nemusí úředník pravdu, ale morální právo k tomu prostě a jednodue nemá. I za cenu toho pokřiveného ivota...
Take necha enu a decko na svojvôli násilníka? (Lebo ako vie, e ju on NEDONÚTIL vráti sa - aj s deckom? Ona to zo strachu neprizná a nikto to nikdy nezistí...) Ty si ako tí žudia okolo Lucky - viď môj príspevok vyie - ktorí PO TOM tvrdili, e veď matka s ním bola dobrovožne, nikdy nič nehlásila, nikto si nevimol iadne týranie... a ani to, e akosi definitívne zmizlo zo sveta diea. Tak tu teda tát nezasahoval a pozrime sa, ako to vyzerá... My VETCI sme sa vrahovi a jeho druke ete skladali na rodinné prídavky - za ktorých poberanie mmch matka sedí. Nič iné jej nedokázali, to e neubránila vlastné decko pred svojím druhom sa berie ako "nie jej vina". Nevidím dôvod, prečo sa neplies do rodičovstva rodičom, ktorí zjavne nezvládajú ani sami seba, nieto ete nejaké diea!
Není tady
Môj názor je, e treba bráni slabích - a keď je to nutné, aj proti ich vlastným (tie slabým, alebo naopak psychopatickým) rodičom.
Není tady
Zlobí mě tablet, nemůu dobře psát.
Ta maminka se k němu vrátila proto, e předtím spolu jenom chodili a bydleli zvlá. Zařídili si společné bydlení a připravili ho na příchod ditete. Z nějaké dávné minulosti byl někde zaznam o nějaké domácí rvačce. To je důvod k odnětí čerstvě narozeného decka?
To fakt myslíte váně???
Není tady
Dorka napsal(a):
ale po cca 3 měsících ji kluka vrátili...
No vidí, Viki, a je ráda, e je, kde je. Bartnevernet by jí ho nevrátil nikdy, pokud vím. Jednou odebranej - navdy odebranej.
Není tady
helena napsal(a):
Podle těch bodů by odebrali dítě i mně.
"Pepíčku, kdy bude zlobit, pojedem na prázdniny do Norska!" http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
No to mně povídej já dětem zakázala cesty do Norska s jejich dětma, dokud jim nebude 15 Tedy vnoučatům, samozřejmě.
Není tady
Áno, asi ju zbil, ktovie za čo, dávno...
A kdo ví, jestli si za to nakonec nemohla sama, ejo?
To fakt myslíte váně???
Dorko, kdy dávkuje informace jak strace na vocas, tak se můeme vyjádřit jen k tomu, co utrousí...
Nehledě k tomu, e ani tobě nemusela kamarádka povědět úplně vechno - některý věci radi nevětrat. Ona taková "nějaká domácí rvačka" můe mít docela iroký rozpětí.
Neříkám, e nemusí úředník pravdu, ale morální právo k tomu prostě a jednodue nemá. I za cenu toho pokřiveného ivota...
I "za cenu ivota" ztracenýho?
já dětem zakázala cesty do Norska s jejich dětma
Pevně doufám, e podobnej adrenalin ty mý nenapadne
Není tady
Selima napsal(a):
Môj názor je, e treba bráni slabích - a keď je to nutné, aj proti ich vlastným (tie slabým, alebo naopak psychopatickým) rodičom.
Ano, ano, třikrát ano.
Ale protoe jde o vysoce citlivé záleitosti, tak s rozmyslem, citem, zkuenostmi. Já osobně si myslím, e lidé, kteří o tomto rozhodují nebo toto navrhují, by měli projít mnoha osobnostními testy. Aby byli opravdu nápomocní a nekodili.
Není tady