29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Není tady
Četla jsem. Zatěžko mi uvěřit a norsky neumím....ale odkaz tam je a kdo norsky umí, asi by už protestoval, kdyby to byla pravda
Naštěstí asi v Norsku nečtou český blogy, páč by byl Ruščák asi už bez dětí......
Není tady
Vznik a existence těch slavných norských fondů mě taky překvapily....pěkná kulišárna
Hlavně, že financujou třeba Hejtfriťáky.
Co to pro ně bude z hlediska duchovního, radši nedomejšlet........
Není tady
Já nevím, ale tomu se mi snad ani nechce věřit....
Není tady
Judyna napsal(a):
Já nevím, ale tomu se mi snad ani nechce věřit....
Počti si na blogu Andreje Ruščáka a mnohé pochopíš .............píše zajímavě, čtu ho ráda, kolikrát jsou to teda šokující věci......
Není tady
Než mi naběhl babinet, dlouze jsem přemýšlela, kdo je norov.
Není tady
A já to nevím doteď, a vaše reakce mě odradily kliknout na odkaz...
Přišla jsem o něco?
Není tady
Skoro jo, přišla.
Podle těch bodů by odebrali dítě i mně. Když si vzpomenu, jak býval syn jako malý komunikativní (je doteď), jak se usmíval na cizí lidi a hlasitě je zdravil....To vlastně podle nich značí, že na mě nebyl "navázaný".
Není tady
Podle těch bodů by odebrali dítě i mně.
"Pepíčku, když budeš zlobit, pojedem na prázdniny do Norska!"
Není tady
Tak jo, klikla. A nepřišla. U nás to na sockách a pod. není jinak, jen se o tom neví, nebo už naše matky o své děti nebojují.
Teď mám úplně čerstvý případ, kdy sestře mé kamarádky odebrali novorozeně, ptz.se vrátila k otci dítěte, který ju v minulosti bil... V překladu: Nebudeš vychovávat dítě s násilníkem, ač je otcem dítěte. Fakt ji ho odebrali, dali do kojeňáku 100km daleko. Ztratila mléko, deprese, soudy, nutili ju, aby ze společné domacnosti odešla na azylák... No, já přesně nevím, co musela udělat, ale po cca 3 měsících ji kluka vrátili... Probůh, jakým právem?!?
Není tady
Možno sa predtým zmienila, že ju bil, aj keď mala dieťa na rukách - a oni chceli predísť najhoršiemu... Nenapadlo ti také niečo? ja si vždy hovorím, keď žena/matka vzdychá, že nevie odísť od násilníka... Koľko potrvá, kým začne biť aj deti? A čo urobíš potom? Hm..?
Není tady
Probůh, jakým právem?!?
Zákon o sociálně-právní ochraně dětí, § 6
Sociálně-právní ochrana se zaměřuje zejména na děti...
g) které jsou ohrožovány násilím mezi rodiči nebo jinými osobami odpovědnými za výchovu dítěte, popřípadě násilím mezi dalšími fyzickými osobami;
Není tady
No teda Sel, ale o tom, aby odchádzala, sa má rozhodnúť snáď ona, a nie ju k tomu úrad nútiť takým strašným vydieraním!
Áno, asi ju zbil, ktovie za čo, dávno, decko majú teraz prvé, ako môže o jeho živote rozhodovať niekto iný, než rodičia?!?
Není tady
No tak to ho teda hezky ochránili, když mu vzali matku!
Není tady
když mu vzali matku!
Nepíšeš náhodou, že jí nabídli azylák? Asi odmítla, ne?
Není tady
Dorka napsal(a):
No teda Sel, ale o tom, aby odchádzala, sa má rozhodnúť snáď ona, a nie ju k tomu úrad nútiť takým strašným vydieraním!
Áno, asi ju zbil, ktovie za čo, dávno, decko majú teraz prvé, ako môže o jeho živote rozhodovať niekto iný, než rodičia?!?
Pro mě naprosto nepřijatelné vyjádření ! To, že ji zbil je neomluvitelné. Prý - kto vie za čo...
Ano, je to její věc, že se k takovému člověku vrátí. Ale pěkně sama za sebe. Dávat všanc malé dítě, no nevím. Myslíš, že se ten člověk tak hodně změnil?
Nechápu ženy, které kvůli chlapovi obětují klid a zdraví svého dítěte.
Není tady
Největší tragédie odehrají, když začne stát v dobré vůli a ještě lepší víře přebírat funkce rodičů a celé to postaví na názoru nějakého úředníčka. Neříkám, že nemusí úředník pravdu, ale morální právo k tomu prostě a jednoduše nemá. I za cenu toho pokřiveného života...
Není tady
Dorka napsal(a):
Veľmi jednoducho... ak rodičia zabudnú na záujmy dieťaťa(a nehovor mi, že sa to nestáva!!! mám na očiach prípad neštastnej Lucky, ktorú 3- či 4-ročnú zabil otčím, a 3, slovom TRI roky nikomu nechýbala - ani bio-otcovi, ani škole, ani lekárom, ani sociálke, ani úradom... Celý ten čas bola zastlaná v periňáku izby, ktorú veľmi nepoužívali, ale občas tma poslali mladšiu, "vlastnú" dcérku A veselo na ňu ďalej brali prídavky.
A táto mamička sa proti týraniu nijako neozvala). Takže keď toto vidím, hovorím si - úrady by mali VIAC zasahovať, ale tým netvrdím, že by mali zasiahnuť vždy... a určite s rozvahou.
Není tady
flink napsal(a):
Největší tragédie odehrají, když začne stát v dobré vůli a ještě lepší víře přebírat funkce rodičů a celé to postaví na názoru nějakého úředníčka. Neříkám, že nemusí úředník pravdu, ale morální právo k tomu prostě a jednoduše nemá. I za cenu toho pokřiveného života...
Takže nechať ženu a decko na svojvôli násilníka? (Lebo ako vieš, že ju on NEDONÚTIL vrátiť sa - aj s deckom? Ona to zo strachu neprizná a nikto to nikdy nezistí...) Ty si ako tí ľudia okolo Lucky - viď môj príspevok vyššie - ktorí PO TOM tvrdili, že veď matka s ním bola dobrovoľne, nikdy nič nehlásila, nikto si nevšimol žiadne týranie... a ani to, že akosi definitívne zmizlo zo sveta dieťa. Tak tu teda štát nezasahoval a pozrime sa, ako to vyzerá... My VŠETCI sme sa vrahovi a jeho družke ešte skladali na rodinné prídavky
- za ktorých poberanie mmch matka sedí. Nič iné jej nedokázali, to že neubránila vlastné decko pred svojím druhom sa berie ako "nie jej vina".
Nevidím dôvod, prečo sa nepliesť do rodičovstva rodičom, ktorí zjavne nezvládajú ani sami seba, nieto ešte nejaké dieťa!
Není tady
Môj názor je, že treba brániť slabších - a keď je to nutné, aj proti ich vlastným (tiež slabým, alebo naopak psychopatickým) rodičom.
Není tady
Zlobí mě tablet, nemůžu dobře psát.
Ta maminka se k němu vrátila proto, že předtím spolu jenom chodili a bydleli zvlášť. Zařídili si společné bydlení a připravili ho na příchod ditete. Z nějaké dávné minulosti byl někde zaznam o nějaké domácí rvačce. To je důvod k odnětí čerstvě narozeného decka?
To fakt myslíte vážně???
Není tady
Dorka napsal(a):
ale po cca 3 měsících ji kluka vrátili...
No vidíš, Viki, ať je ráda, že je, kde je. Bartnevernet by jí ho nevrátil nikdy, pokud vím. Jednou odebranej - navždy odebranej.
Není tady
helena napsal(a):
Podle těch bodů by odebrali dítě i mně.
"Pepíčku, když budeš zlobit, pojedem na prázdniny do Norska!" http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
No to mně povídej já dětem zakázala cesty do Norska s jejich dětma, dokud jim nebude 15
Tedy vnoučatům, samozřejmě.
Není tady
Áno, asi ju zbil, ktovie za čo, dávno...
A kdo ví, jestli si za to nakonec nemohla sama, žejo?
To fakt myslíte vážně???
Dorko, když dávkuješ informace jak strace na vocas, tak se můžeme vyjádřit jen k tomu, co utrousíš...
Nehledě k tomu, že ani tobě nemusela kamarádka povědět úplně všechno - některý věci radši nevětrat. Ona taková "nějaká domácí rvačka" může mít docela široký rozpětí.
Neříkám, že nemusí úředník pravdu, ale morální právo k tomu prostě a jednoduše nemá. I za cenu toho pokřiveného života...
I "za cenu života" ztracenýho?
já dětem zakázala cesty do Norska s jejich dětma
Pevně doufám, že podobnej adrenalin ty mý nenapadne
Není tady
Selima napsal(a):
Môj názor je, že treba brániť slabších - a keď je to nutné, aj proti ich vlastným (tiež slabým, alebo naopak psychopatickým) rodičom.
Ano, ano, třikrát ano.
Ale protože jde o vysoce citlivé záležitosti, tak s rozmyslem, citem, zkušenostmi. Já osobně si myslím, že lidé, kteří o tomto rozhodují nebo toto navrhují, by měli projít mnoha osobnostními testy. Aby byli opravdu nápomocní a neškodili.
Není tady