21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj,
mamka má novou sousedku. Přestěhovala se z vesnice. Má pejska-kříence. Byl zvyklý na zahradu, kde měl celodenní monost běhání. Teď v paneláku pořád těká. Hlavně kdy je sám nebo slyí zvuky z venku, ze společné chodby.
Ta paní je z toho neastná. Nemá psa komu dát. Říkala, e by i platila 2 roky granule, jen kdyby si ho někdo vzal. Říkaly jsme jí, a ho dá do útulku. Ale to ona nechce.
těkání vadí více lidem v domě.
Co s tím? Začíná to být neúnosné.
Není tady
Napadly mě (zatím) 3 monosti, kromě toho, e si pes nebo sousedé zvyknou:
1. punty do uí
2. psovi práky na spaní
3. sousedům klíče (platí-li předpoklad, e paní je v práci a pes těká v té době), aby sousedé chodili psa venčit a dělali mu "zahrádku."
(4. pejska utratit).
Není tady
Nevzal by si ho někdo z tý její původní vsi?
Jestli to není hafan velikosti odrostlýho telete a jetě mu chce paní příspívat na krmení, tak by se moná na nějakým dvorku "ztratil".
Není tady
helena napsal(a):
Nevzal by si ho někdo z tý její původní vsi?
Jestli to není hafan velikosti odrostlýho telete a jetě mu chce paní příspívat na krmení, tak by se moná na nějakým dvorku "ztratil".
No to bylo první, co mě napadlo, ale měla jsem dojem, e kdy ho nabízela, tak tam také (protoe já bych to udělala). Jinak, jestli to nezkusila, bylo by to optimální řeení pro vechny strany, psíkem počínaje.
Není tady
Barča napsal(a):
Napadly mě (zatím) 3 monosti, kromě toho, e si pes nebo sousedé zvyknou:
1. punty do uí
2. psovi práky na spaní
3. sousedům klíče (platí-li předpoklad, e paní je v práci a pes těká v té době), aby sousedé chodili psa venčit a dělali mu "zahrádku."
(4. pejska utratit).
Ad 4 NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ !!!!!!!!
Myslím, e by bylo pro něj nejlepí dostat se zpátky na vesnici k dobrým lidem, který by to s ním uměli. Jestli tam paní nikoho vhodného nezná, tak do útulku a zase doufat, e se dostane k hodným páníčkům.
Není tady
Neexistuje něco jako stacionář pro psy? Kde by mohli psíci trávit den? Něco jako kolka?
Jinak, ze ivota: bývalá kolegyně dostala fenečku, kříence z venkova. Ona i manel chodili do práce, daleko od domova na plný úvazek, pejska se doma tu bála, tu nudila a těkala. Nepamatuji si přesně, jakým astným řízením osudu se kolegyně s manelem setkala se dvěma sousedkami, starími dámami, které se samy nabídly, e pejska můe být v době nepřítomnosti páníčků u nich. Vznikl z toho krásný dlouholetý přátelsko-sousedský vztah.
Není tady
To je hezkej nápad, Barčo! Paní zřejmě chodí do práce, jak jsem vydedukovala - jinak by se pesák tak neděsil, e ho nechali zavřenýho někde v neznámu. Co si inzerátem najít nějakou - dejme tomu tudentku/tudenta, co by za mírnou úplatu psíka venčil? U to samo, e si ho někdo přes den vimne, e se jím bude zabývat by mělo být blahodárné.
Nakonec - my jsme homo sapiens, ale zkusme si to představit.... ijeme pěkně na venkově, pořád je s kým co probírat (i kdy jen přes polot) ale nějaké ty novinky běhu ivota jsou k mání.
Nače nás někdo popadne, někam odvleče, zavře do kobky, kde není ivé due......kdo by nekvílel?
Není tady
Psí kolky existují, ale asi jich není moc a nebude to zrovna levná záleitost.
Barčo a Lupino, moc hezký.
Není tady
Taky se teď stěhuju s psíkem z malýho městečka do Prahy, tak snad to bude ok.
Není tady