27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Doufám, e mi někdo poradí. U nás v rodině u mají dva členové problém s makulární degenerací a zjistila jsem, e je to docela velký problém. Nemáte prosím někdo zkuenosti s nějakou prevencí nebo jak tomuto onemocnění oka zabránit?
Není tady
Vím, e tím trpěla moje babička a celkem by mě to taky zajimalo. Vím, e to bylo velice nepříjemné a omezující. Ráda bych se tomu také vyvarovala. Zatím ale netůím, jestli existuje nějaká prevence.
Není tady
andrejkapeterka napsal(a):
Doufám, e mi někdo poradí. U nás v rodině u mají dva členové problém s makulární degenerací a zjistila jsem, e je to docela velký problém. Nemáte prosím někdo zkuenosti s nějakou prevencí nebo jak tomuto onemocnění oka zabránit?
Nevím, jestli je to úplně prevence, ale moje mamka má Avilut Ginkgo. Obsahuje to i vitamín E a říkala, e je s tím spokojená. Poradila jí to optička, e to je dobré a e to sniuje náchylnost proti tomuto onemocnění.
Není tady