Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 8. 1. 2016 20:03

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Jaká dieta při nepravidelném režimu?

To nevíš, Bloto. Však to zkusíš a uvidíš. Ono aby to přineslo nějaký účinek, mělo by to bavit.
Pokud toto nebude to ořechové, zkus rychlou chůzi nebo můžeš cvičit i doma se svou vlastní vahou. Nebo si najít nějaké cvičení jen pro ženy - to taky existuje.
Zkusilas už vyřadit třeba ty sladké nápoje? Co Ti tam řekli k jídelníčku?

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#52 8. 1. 2016 20:24

Blota
♥------

Neřekli mi v podstatě nic, jen že mám zítra přijít ve sportovním oblečení a něco vymyslíme. Dnes jsem omrkla jak to vůbec v takové posilovně vypadá, jak a s čím se tam cvičí. Ale nadšená nejsem. Jsem líná, ale hlavně taky unavená z práce, obzvlášť po noční a to mám s tím svým tělem ještě cvičit.

Piju jen vodu a docela mi to je, teda zatim mi to nijak nevadí, ale s tím sladkým je to horší, dneska jsem si musela koupit dva koblihy dumbom

Není tady

#53 9. 1. 2016 8:12

flink
♥♥♥♥♥--

Blota napsal(a):

Neřekli mi v podstatě nic, jen že mám zítra přijít ve sportovním oblečení a něco vymyslíme. Dnes jsem omrkla jak to vůbec v takové posilovně vypadá, jak a s čím se tam cvičí. Ale nadšená nejsem. Jsem líná, ale hlavně taky unavená z práce, obzvlášť po noční a to mám s tím svým tělem ještě cvičit.

Piju jen vodu a docela mi to je, teda zatim mi to nijak nevadí, ale s tím sladkým je to horší, dneska jsem si musela koupit dva koblihy dumbom

Za zkoušku nic nedáš...A po sladkém bažíš, protože nemáš vyváženou stravu

Není tady

#54 10. 1. 2016 22:01

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Bloto, gratuluji k pití vody a pokud by se ti podařilo zatím sladké aspoň trochu omezit, tak i to je pro začátek moc dobré.

S tou posilovnou - tak to jsem zvědavá, co jste vymysleli.
Stejně je ale důležitější ta úprava jídelníčku. Pohyb je jen doplněk. Jen si fakt nejsem jistá, jestli ta posilovna je to pravé. Protože si myslím, že práce v pekárně je hodně fyzicky namáhavá. Ještě k tomu chodit do posilovny...Ale pokud by Tě to chytlo, tak je to správně.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#55 10. 1. 2016 22:20

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Bloto, gratuluji k pití vody a pokud by se ti podařilo zatím sladké aspoň trochu omezit, tak i to je pro začátek moc dobré.

S tou posilovnou - tak to jsem zvědavá, co jste vymysleli.
Stejně je ale důležitější ta úprava jídelníčku. Pohyb je jen doplněk. Jen si fakt nejsem jistá, jestli ta posilovna je to pravé. Protože si myslím, že práce v pekárně je hodně fyzicky namáhavá. Ještě k tomu chodit do posilovny...Ale pokud by Tě to chytlo, tak je to správně.

Přesně tak. A když se k tomu připočítá rozházený denní režim, což zná každý, kdo někdy na směny pracoval, je na problém zaděláno.
Člověk je potom tak urvaný, že se snaží nahnat nedostatek energie jídlem. Za podmínek, které Blota má, je krajně obtížné
váhu zredukovat. A plky o tom, že to chce nežrat a hýbat se může vypustit jen ten, kdo nikdy tvrdě fyzicky nepracoval a neměl u toho navíc totálně rozházený biorytmus. Ono se jinak šlape na rotopedu po osmi hodinách dřepění u PC, a jinak po 12 hodinách dřiny u pasu.

Pisatelce bych jednoznačně doporučila výživového poradce a váhu redukovat pomaličku a pod dohledem. Diety jsou nesmyslné a krátkodobé řešení.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#56 11. 1. 2016 7:38

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Bloto, jestli máš všestranného pohybu dost, tak si také myslím, že posilovna není správné řešení. Spíš se zaměřit na množství a druh stravy.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#57 11. 1. 2016 10:01

Rosieta
Zablokovaný

flink napsal(a):

Blota napsal(a):

Můžeš to víc vysvětlit?

Už jsem se s tím setkala, masér mi řekl, že tlustý lidi často hodně jedí, protože jim chybí nějaká látka , nebo něco(možná i psychicky - v životě ) a pořád se cpou ,ale látka se jim dál neodstává , tak se cpou víc .

Taky jsem si toho všimla u veganů , ti mají dost často sladká jídla, protože jejich jídelníček je omezenej a tak to nahrazujou sladkostmi a neuvědomujou si , jak je to nezdravý .

Není tady

#58 11. 1. 2016 10:19

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Taky mě to zajímá.
Honí mě mlsná na sladké, hlavně večer.

Není tady

#59 11. 1. 2016 14:40

flink
♥♥♥♥♥--

Rosieta napsal(a):

flink napsal(a):

Blota napsal(a):

Můžeš to víc vysvětlit?

Už jsem se s tím setkala, masér mi řekl, že tlustý lidi často hodně jedí, protože jim chybí nějaká látka , nebo něco(možná i psychicky - v životě ) a pořád se cpou ,ale látka se jim dál neodstává , tak se cpou víc .

Taky jsem si toho všimla u veganů , ti mají dost často sladká jídla, protože jejich jídelníček je omezenej a tak to nahrazujou sladkostmi a neuvědomujou si , jak je to nezdravý .

Kde začít? Obecně se dá říct, že standardní denní strava by měla mít podíl bílkovin (30%), cukrů (55%)a tuků (15%) a v každém jídle by tyhle složky měly být zastoupeny. Cukry, přesněji sacharidy, by měly svůj podíl v jednotlivých jídlech během dne snižovat na úkor bílkovin (ráno více cukrů než večer). Samotné sacharidy se potom (velmi zjednodušeně)  dělí na jednodušší s vysokou hodnotou glykemického indexu, které dovedou velmi rychle navýšit hodnotu hladiny cukru v krvi, a složitější, které se nejprve musí rozštěpit (štěpení začíná už v ústech, mnozí si určitě vzpomenou na pokusy v přírodopise základní školy s rohlíkem a škrobem v něm, ptyalinem ze slin a modrajícím Tollensovým činidlem), aby stav cukru v krvi ovlivnily. Cukry se vtřebávají do organismu přes tenké střevo. Hladinu cukru v krvi řídí slinivka břišní svým produktem - inzulinem. Vyplavením inzulinu, který se není závislý na příjmu potravin, protože se vyplavuje kotinuálně, dochází ke snižování této hladiny. Pokud je nízký stav cukru v krvi, dochází k hypoglykemii, která mimo zmíněný nedostatek jídla může být vyvolaná i poruchami nadledvinek, štítné žlázy, podvěsku mozkového, a projevuje se třesem, slabostí, pocením, tlukotem srdce, poruchami vidění a křečemi a právě „vlčím hladem“.  Tak by se dal pojmenovat stav nedostatku jídla během dne.
Analogicky potom dochází k opaku hyperglykémii a přebytku stravy (samozřejmě se nedá dávat rovnítko mezi hyperglykémii a přebytek stravy). Hyperglykemii lze relativně regulovat zvýšenou fyzickou činností.

Praxe je následující: nemocí nezatížený přežírač ráno hladoví. Dojde k hypoglykemii. Přebytek inzulinu vyvolá žravost. Obyčejně dochází k přeplnění žaludku, dokud nedojde k poklesu inzulinu (lidově řečeno až dojde signál). Přebytek cukrů v krvi vyvolá hyperglykemii. Organismus se ji snaží snížit natlačením cukrů z krve do zásob. Klesá úroveň cukrů v krvi, narůstá množství inzulinu, který nemá čím se bavit…a teď třešinka: Při snížení hladiny cukru v krvi se začnou vyplavovat „stresové hormony“ kortizol a adrenalin, aby ovlivnily celkový stav inzulinu. K uklidnění dojde až přísunem sacharidů, které zvýší hladinu serotoninu v krvi (jeden z „hormonů štěstí“ ovlivňující nálady, migrény, maniodepresivní stavy, agresivitu a hlavně příjem potravy). Jenže my máme pořád nastavenou laťku na nižší příjem cukrů,organismus je cpe do zásob, což zase signalizuje přebytek inzulinu, který aktivuje zase kortizol a adrenalin…

Snad jsem to vysvětlil, protože je to téma na disertační práci a já jsem jen pouhý laik...

Není tady

#60 11. 1. 2016 18:25

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

flinku, dík za vysvětlení.
Mně ale ta chemie nic neříká.
Potřebovala bych mít napsané - ráno sníš hrnek kakaa a jednu koblihu. K obědu sníš... K večeři sníš.
Prostě konkrétní jídla.
I já díky vláknu Bloty uvažuji, že navštívím nějakého poradce, co mi sestaví jídelníček vzhledem k věku, způsobu práce atd. Sice mám 65 kg na 170 cm výšky a je mi 53, ale mohla bych mít i méně, tak 60 bych brala. A aby mě nehonila mlsná a já před ní nemusela utíkat. big_smile

Není tady

#61 11. 1. 2016 18:47

Rosieta
Zablokovaný

Díky flinku, ale na mě je to dost složitě popsaný .

Jinak já to mám udělaný tak, že jakmile vysadím ÚPLNĚ  cukr, váha jde krásně pomalu sama dolů........když dostanu chut na sladký, dám si slaný křupky , nebo čipsy.........a váha se snižuje 2 kg za měsíc .Přitom papám búčíček a svíčkovou , klobásy , sádlo, prostě všechno, jen nesmím ten cukr.
Už jsem to dvakrát zažila, když jsem měla vyšší cukr a pokaždý to fungovalo takhle.
Problém je v tom, že sladký miluju a většinou to nevydržím, zatím.

Třeba můj zet nemá rád sladkosti a stejně přibejvá , tak tomu není pomoci , ten fakt musí drsnou dietu.

Není tady

#62 11. 1. 2016 22:56

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tady je vidět, že je každý máme jiný metabolismus, takže opravdu těžko radit takhle obecně.
Já třeba snídám mohutně - i bílkoviny i cukry si dám a chuť na sladké je stejně celý den.
V dětství i dospívání jsem měla zdravou stravu, tak se u nás prostě žilo. Jak jsem to jen trochu mohla vzít do svých rukou, nasadila jsem sladkosti ve velkém. Někdo to má zase takhle s masem, že bez něj nemůže být. To je rovněž hodně špatné.
Na rozdíl od Rosiety sladkosti na moji váhu nepůsobí. Ale jestli to není tím, že jím velice často, v malých dávkách, takže vlčí hlad prakticky neznám.

Teď jsem četla o paní, která si nechala udělat bandáž žaludku, což není to hlavní.  Co mě hlavně zaujalo, tak to, že ona už doživotně jí 5-6x denně malé dávky odpovídající obsahu 150 - 200 ml. Čili zhruba dezertní talířek jídla v jedné vrstvě. A jí vše.
On totiž žaludek je pružný. Takže velkým množtsvím jídla se roztáhne, ale pak, když člověk vydrží a žaludek se díky malým porcím zase stáhne, stačí člověku míń jídla.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#63 11. 1. 2016 23:03

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

flinku, dík za vysvětlení.
Mně ale ta chemie nic neříká.
Potřebovala bych mít napsané - ráno sníš hrnek kakaa a jednu koblihu. K obědu sníš... K večeři sníš.
Prostě konkrétní jídla.
I já díky vláknu Bloty uvažuji, že navštívím nějakého poradce, co mi sestaví jídelníček vzhledem k věku, způsobu práce atd. Sice mám 65 kg na 170 cm výšky a je mi 53, ale mohla bych mít i méně, tak 60 bych brala. A aby mě nehonila mlsná a já před ní nemusela utíkat. big_smile

Evi, neznám Tě a nevím, jak vypadáš, ona ta kila vypadají na každém jinak, záleží na stavbě těla, ale 60 kg na výšku 170 cm pro ženu v našich letech je teda málo. Vypadala bys staře. Navíc - tuková tkáň je hlavním zdrojem estrogenů pro ženy po přechodu. A estrogen nás - jak známo - chrání před kardiovask. nemocemi a osteoporózou. Říká se dokonce, že pro ženy v našem věku je ideální lehounká nadváha...(moje normální váha je taky 65, ale na 169 cm, teď jsem se tedy vypracovala na 67 kg)

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#64 12. 1. 2016 7:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Někdo to má zase takhle s masem, že bez něj nemůže být. To je rovněž hodně špatné.
Špatný možná... ale tak dobrýýý http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#65 12. 1. 2016 7:47

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Judyno, mně se ta váha špatně rozkládá. Lýtka mám hodně hubená, všechno navíc nad 60 kg se mi ukládá do břicha a pasu a to není nic moc. Já se prostě při váze 60 kg cítím fyzicky a pohybově dobře, při 65 už ne.
Staře snad zatím nevypadám. Aspoň to říkají jiní, že by mi můj věk neřekli, jestli mi teda nelichotí.  S přítelem, který je o 10 let mladší než já, mi nevěří, že je mezi námi tento věkový rozdíl. Přítel zase prý vypadá být o malinko starší, než je jeho věk. Neumím to posoudit. I já sama vidím na ženách v mém věku i mladších, jak mají některé hodně vráskavou kůži třeba ve výstřihu. Já ji nemám. Shůry mě obdařili krásnou kůží, kterou by mohly závidět i leckteré modelky, když vidím jejich kůži zblízka, takovou všelijakou flekatkou. Je to tak, že když někde uberou, jinde zase přidají, asi to funguje.

Cítím, že bych měla způsob stravování změnit, ale zatím nevím, jak. Tohle vlákno mě dost inspiruje, abych něco udělala. Díky, Bloto.

Není tady

#66 12. 1. 2016 15:21

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Někdo to má zase takhle s masem, že bez něj nemůže být. To je rovněž hodně špatné.
Špatný možná... ale tak dobrýýý http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Ha! Tu ji máme!

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#67 12. 1. 2016 18:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ha! Tu ji máme!

http://www.celysvet.cz/skin/smile/s878.gif

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#68 12. 1. 2016 20:07

mia
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Judyno, mně se ta váha špatně rozkládá. Lýtka mám hodně hubená, všechno navíc nad 60 kg se mi ukládá do břicha a pasu a to není nic moc. Já se prostě při váze 60 kg cítím fyzicky a pohybově dobře, při 65 už ne.
Staře snad zatím nevypadám. Aspoň to říkají jiní, že by mi můj věk neřekli, jestli mi teda nelichotí.  S přítelem, který je o 10 let mladší než já, mi nevěří, že je mezi námi tento věkový rozdíl. Přítel zase prý vypadá být o malinko starší, než je jeho věk. Neumím to posoudit. I já sama vidím na ženách v mém věku i mladších, jak mají některé hodně vráskavou kůži třeba ve výstřihu. Já ji nemám. Shůry mě obdařili krásnou kůží, kterou by mohly závidět i leckteré modelky, když vidím jejich kůži zblízka, takovou všelijakou flekatkou. Je to tak, že když někde uberou, jinde zase přidají, asi to funguje.

Cítím, že bych měla způsob stravování změnit, ale zatím nevím, jak. Tohle vlákno mě dost inspiruje, abych něco udělala. Díky, Bloto.

Najdi si na netu 60denní jídelníček Petra Havlíčka, tam najdeš rozpis konkrétních potravin. Tím se můžeš pro začátek inspirovat a všelijak obměňovat, striktní dodržování mě teda nebaví, ale dá se z toho vycházet a postupně to člověku "přejde do krve" . Pak sice přijdou Vánoce a člověk tak trochu "zvlčí"rolllol, ale není problém se k zdravějšímu způsobu stravování zase vrátit.......občasné hříchy tělo pak zvládne kupodivu velice dobře.

Třeba tady:

http://files.uloziste.com/649562b45c8b0 … lnicek.pdf

Není tady

#69 12. 1. 2016 20:16

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Díky, mio.
Stáhla jsem si to, zatím jen zběžně koukla na začátek. Nu, kdybych si ráno v půl 6 měla dělat takovou náročnou snídani, to abych vstávala v pět, tak to nejspíš zůstanu u svého hrnku kakaa a pomažu do práce. Ale o víkendu něco zkusím.
Přijde mi toho tam na 1 den strašně moc, to bych praskla, kdybych tolik jedla. Řekla bych, že nejím ani půlku z toho. Některé dny to zkusím, co tomu bude mé tělo říkat.

Není tady

#70 12. 1. 2016 20:22

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

mia napsal(a):

Eva. napsal(a):

Najdi si na netu 60denní jídelníček Petra Havlíčka, tam najdeš rozpis konkrétních potravin. Tím se můžeš pro začátek inspirovat a všelijak obměňovat, striktní dodržování mě teda nebaví, ale dá se z toho vycházet a postupně to člověku "přejde do krve" . Pak sice přijdou Vánoce a člověk tak trochu "zvlčí"rolllol, ale není problém se k zdravějšímu způsobu stravování zase vrátit.......občasné hříchy tělo pak zvládne kupodivu velice dobře.

Třeba tady:

http://files.uloziste.com/649562b45c8b0 … lnicek.pdf

už na začátku diskuze jsem na tento jídelníček upozorňovala, je super, jednoduchý, chutný...

Není tady

#71 12. 1. 2016 20:36

mia
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Díky, mio.
Stáhla jsem si to, zatím jen zběžně koukla na začátek. Nu, kdybych si ráno v půl 6 měla dělat takovou náročnou snídani, to abych vstávala v pět, tak to nejspíš zůstanu u svého hrnku kakaa a pomažu do práce. Ale o víkendu něco zkusím.
Přijde mi toho tam na 1 den strašně moc, to bych praskla, kdybych tolik jedla. Řekla bych, že nejím ani půlku z toho. Některé dny to zkusím, co tomu bude mé tělo říkat.

To se ti jen zdá......ráno třeba máznu na cca 3 plátky knackebrotu nebo knuspi trochu lučiny, k tomu kus papriky, třeba i plátek sýra a je to raz dva hotovo.....nebo do jogurtu přimíchnu trochu vloček a třeba brusinek, nebo kousek jiného ovoce, je to rychlovka. A fakt to chutná. Člověk si na to rychle zvykne. A opravdu se zlepší i nálada. A to jsem jinak taky mlsoun.

Není tady

#72 12. 1. 2016 20:45

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

No, já to mám složitější. Vzhledem k tomu, že mám zubní protézy stoprocentní, nemůžu kousat a jíst jen tak něco. I papriku si strouhám anebo rozkrájím v mixeru...  O kousání ovoce si můžu nechat jenom zdát. Tím se časy přípravy výrazně prodlužují. Knackebrot už nebudu moct jíst nikdy, stejně jako spoustu dalších jídel.

Není tady

#73 12. 1. 2016 20:51

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Eva. napsal(a):

No, já to mám složitější. Vzhledem k tomu, že mám zubní protézy stoprocentní, nemůžu kousat a jíst jen tak něco. I papriku si strouhám anebo rozkrájím v mixeru...  O kousání ovoce si můžu nechat jenom zdát. Tím se časy přípravy výrazně prodlužují. Knackebrot už nebudu moct jíst nikdy, stejně jako spoustu dalších jídel.

moje máti má protézy a s tím co píšeš nemá problém.

Není tady

#74 12. 1. 2016 20:53

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

No, já mám. Asi mám nižší práh bolesti.

Není tady

#75 12. 1. 2016 21:15

mia
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

určitě si najdeš pár rychlovek, které budeš moct jíst i s tím problémem, který máš a pak už je budeš rutinně točit dokola.......já mám třeba ráda ovesnou kaši, třeba i s trochou pohanky (nesmí jí tam být moc)......v misce ohřeju mléko v mikrovlnce, nasypu vločky, ty drobnější Emco, přikryju talířkem a než odbavím ranní hygienu, je hotovo......osladím např. javorovým sirupem, trošku džemu, nebo skořicový cukr, možností je spousta. Nebo ochucený tvaroh, nasladko nebo naslano......možností je spousta.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí