Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 17. 12. 2015 22:39

Lonela
♥♥-----
Registrovaný: 17. 5. 2014
Příspěvky: 41

Přijde vám normální

že se rodina mezi sebou baví o věcech jako je menstruace, pomalé spermie, ovulace atp?
Jsme s manželem 15 let a za tu dobu jsem vypozorovala, že jeho rodina se prostě o těhle věcech baví úplně normálně, bez skrupulí. Já jsem se té jejich debaty nikdy nezúčastnila, protože se prostě stydím o takových věcech mluvit, takže vždy jen sedím a poslouchám. Manžela bratr nemohl dlouhá léta mít s manželkou děti a oni se při rodinných sešlostech bavili že má pomalé spermie, vnučka - manželova neteř, zase bolestivou menstruaci, je toho mnohem víc. Já nějak tohle nepobírám, prostě když o tom začnou cítím se velmi trapně. Proč mám vědět, že má manželův bratr pomalé spermie? Já to zkrátka nedávám. Mému manželovi je to také trapné a vždy raději převádí hovor jinam, nebo mlčí.
U nás v rodině tohle bylo tabu, jen s maminkou jsme si občas něco řekly. Co vy na to?

Není tady

 

#2 18. 12. 2015 7:06

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12363

Re: Přijde vám normální

U kazdeho v rodine je to jine.U tchyne se treba nevyslovi ani slovo menstruace.Kdyz jsem tam u nich spala a mela sve dny,tak jsem si sve potreby davala do pytliku a vyhodila,az doma.Protoze tam jsou take takove veci tabu.Nastesti se jednalo jen o jeden den.


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#3 18. 12. 2015 13:32

annie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 2920

Re: Přijde vám normální

Co je normální, že?
Osobně mi procesy jako je menstruace, ovulace atd. připadají normální - prostě dospělá žena menstruuje a je-li zdravá i ovuluje - na jednu stranu nic, o čem by se vysloveně nemělo mluvit, na druhou stranu nevidím důvod, proč se na rodinných sešlostech o tomto bavit.
Jasně, že s kamarádkama při řeči semeleme kdeco, ale třeba před tchýní nevidím důvod na podobné téma vést hovor.
V okolí pozoruju, že tu laku má každý jinde - kamarádka je více než otevřená a je schopná popisovat detaily milostného života prakticky na počkání komukoliv.
Tvoji švagrovou asi neplodnost trápila, tak si zvolila svoji cestu - bavila se o příčinách s každým, ostatní to mají zase jinak.
Proč je ale nevyposlechnout a jedním uchem tam a druhým ven? Dělám to tak i s některými tématy, které mě neoslovují - druhá strana se vypovídá, já vyposlechnu - spokojenost na obou stranách.

Není tady

 

#4 18. 12. 2015 16:16

Lonela
♥♥-----
Registrovaný: 17. 5. 2014
Příspěvky: 41

Re: Přijde vám normální

Mně přijde trapné se bavit o někom kdo sedí u jednoho stolu že byl na odběru semene a zjistilo se, že má "pomalé spermie" já se to jednou snažila převést v legraci a bylo mi řečeno že to k smíchu není. Od té doby mlčím. Nyní se s něčím podobným potýká neteř, také nemůže přijít do jiného stavu a tak se o ničem jiném nemluví, teď byla na operaci, měla srůsty, včera popisovala manželovi na soc. síti jak operace probíhala. Vůbec nevím co jim na to mám říct, jak se o tom s nima bavit.
Já vim, že je to v podstatě blbost, ale já jen chtěla vědět jak to funguje jinde.

Není tady

 

#5 20. 12. 2015 11:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Přijde vám normální

U nás sa o tom nehovorilo skoro až kŕčovito smile - ani ja som nemala od mamy veža informácií... A švagriná zasa do detailu opisovala nielen pôrody, ale pomaly aj počatie svojich detí rodna . Oboje sa mi zdá ako extrém - ja som za zlatú strednú cestu - ale asi ešte v rámci normálu. cool Blbé je, keď na seba narazia dva odlišné "normály".


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#6 5. 9. 2016 14:57

arminqa
♥------
Registrovaný: 1. 8. 2016
Příspěvky: 3

Re: Přijde vám normální

Já bych to zkusila brát jako zábavu a třeba to použít jako námět do humorné povídky, kde je případná podobnost s realitou čistě náhodná smile

Není tady

 

#7 10. 1. 2017 10:44

Klárka206
♥------
Registrovaný: 2. 1. 2017
Příspěvky: 11

Re: Přijde vám normální

U nás doma se to taky neřešilo, a teď jsem ráda, když jsem u toho, když se o tom někdo baví, přijde m to lidské a uvolňující. Jen mám problém mluvit o svých problémech:-)

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů