Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 11. 2015 0:15

adali
♥------

Praní péřových dek

Chtěla bych se zeptat. Máte některá zkušenosti s praním péřových dek? Mám starší péřové deky, jsou ještě pěkné, nepráší. Ale mám takový pocit, že by potřebovaly vyčistit. Mohla bych je vyprat v pračce?

Není tady

#2 20. 11. 2015 5:54

annie
♥♥♥♥♥♥-

Re: Praní péřových dek

Myslím, že ne - peří by se ti slepilo a pak to špatně schne -mohlo by to peří zplesnivět.
Raději bych je dala do čistírny peří.

Není tady

#3 20. 11. 2015 7:50

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Máš dost velkou pračku na to, aby se ti tam péřová deka vešla?
Já jsem péřovky v pračce prala. Chce to potom hodně natřásat, rozdělávat ty péřové "cucky", co se vytvoří, aby deka byla zase nadýchaná a nezůstaly tam po uschnutí takové tvrdé seschlé hroudy.
Teď už dávno péřovky nemám, perou se špatně a dělají hodně prachu. Lepší je koupit si něco, co se dá běžně prát, na trhu je toho spousta.
Jestli máš ty deky starší a nechceš měnit, dala bych je do čistírny peří. Je to celkem drahé, protože musí peří ze sypku vyndat a dát nový sypek. Myslím, že to už se určitě vyplatí koupit nějaké jiné deky, které jsou prací a jsou na spaní taky příjemné.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#4 20. 11. 2015 9:06

adali
♥------

Asi to risknu a zkusím je vyprat. Když to nedopadne dobře, tak je vyhodím. Mám péřovou bundu a peru ji v pračce. Ano, když schne musím ji pořád natřásat, aby se peří od sebe oddělovalo a prosychalo. Tady čistírna peří už není. Dneska už se péřové deky moc nenosí. Dříve jsem to dělala tak, že když už byly deky starší a začaly prášit, tak jsem je vypárala, peří nechala vyčistit a udělala z něho polštáře. Na deky jsem koupila novou, kvalitní sypkovinu a hlavně použila do nich nové peří. Aby hřály a neprášily. Nyní už mám také deky z dutého vlákna, jsou lehčí. Péřové deky už dělat nebudu. Chtěla jsem jen tyto vyčistit a nechat jen na občasné použití.

Není tady

#5 20. 11. 2015 9:11

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem si ze starých dek a polštářů, kde bylo ještě dobré peří, nechala peří vyčistit a udělat malé polštářky 40x40, které používám v obýváku a tak různě, mám je povlečené dekoračním povlečením. Malých polštářků není nikdy dost. smile

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí