18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eva. napsal(a):
XYZ zamysli se, proč tě to tak rozčílilo.
Já myslím, Majko, e to ty tady "vykřikuje, soudí, dělá fantasmagorické a nesmyslné závěry..."
To tebe "vnímám" jako rozčilenou...
Jinak, pomalu začínám XYZ rozumět. Rozjitřujou se mi toti rány...
Není tady
Ktere rany, smim-li se zeptat...? Mas podobny pribeh?
Dorka napsal(a):
Eva. napsal(a):
XYZ zamysli se, proč tě to tak rozčílilo.
Já myslím, Majko, e to ty tady "vykřikuje, soudí, dělá fantasmagorické a nesmyslné závěry..."
Není tady
Ano. Ale nedopadl dobře. Začal se léčit a bez vysvětlení mě opustil. Taky jsem musela zcela zbytečně čelit takovým amokům, jak popisuje. Majka ho nazvala "troskou", a já vím, e není. Má kombinovanou poruchu osobnosti, ale také spoustu nádherných a výjimečných vlastností a schopností.
Já vím, co se na jeho duevní rovnováze podepsalo...
Vydrela bych.
On nevydrel. Proč, to nevím...
Upravil(a) Dorka (13. 11. 2015 17:24)
Není tady
Dorka napsal(a):
Reaguji klidně a bez spousty otazníků, které pouívá xyz.
Přečetla jsem si i vechny její předchozí příspěvky z minulých let. Myslím, e pořád dělá stejné chyby při výběru partnerů. Musí vystoupit z kruhu, udělat to jinak.
Mé vysvětlení rozdílu mezi psychiatrem a psychologem bylo hodně zjednoduené, nelze si z něj vzít jen to, e jeden můe a druhý nesmí předepisovat léky. Psychicky nemocní chodí k psychiatrovi.
Ostatně, xyz to určitě ví také a moná jetě lépe, ne já. Ale u na to asi zapomněla, co kdysi psala.
Upravil(a) Eva. (13. 11. 2015 18:44)
Není tady
Protoze kdyz se budu chovat tak, jak to citim, mozna na to dojedu, protoze, co ja vim, mozna to citim blbe??
A co můeme vědět my?
Není to takovej pokus o alibi - já nic, já muzikant, já se jen řídila radama, co jsem dostala...
Naprosto me fascinuje, kdyz ho vidim, jak se chova s detmi pratel, a rikam si, ze takoveho otce jsem si pro sve deti vzdycky prala.
Děvče, ale to nejsou jeho děti... ty nemá "na krku" 24/7/365, můe je kdykoli vrátit a hlavně - nejsou jeho genetickej materiál...
Není tady
helena napsal(a):
Protoze kdyz se budu chovat tak, jak to citim, mozna na to dojedu, protoze, co ja vim, mozna to citim blbe??
A co můeme vědět my?
Není to takovej pokus o alibi - já nic, já muzikant, já se jen řídila radama, co jsem dostala...
Naprosto me fascinuje, kdyz ho vidim, jak se chova s detmi pratel, a rikam si, ze takoveho otce jsem si pro sve deti vzdycky prala.
Děvče, ale to nejsou jeho děti... ty nemá "na krku" 24/7/365, můe je kdykoli vrátit a hlavně - nejsou jeho genetickej materiál...
Ne, mam spis ve zvyku brat na svoje triko vic nez je zdravo, nez se vymlouvat, ze za moje chyby muzou ostatni. Jen si vazne pripadam ztracena a kazda rada je draha. Nerikam, ze zrovna vy, co jste reagovali, budete znat odpoved. Spis jsem si rikala, internet je velke misto, co kdyz narazim nekoho, kdo uz byl v podobne situaci a vi o tom vic. O tomhle profilu osobnosti, o tomhle pribehu.
Samozrejme, to mas pravdu, vidim jen to pozitivni, mit dite dennodenne je samozrejme neco jineho.
Nicmene co se tyce jeho genetickeho materialu, na tom neni nic spatneho, naopak, jeho geneticky material mi prijde super. Jeho problemy nemaji "v rodine", jsou zpusobeny traumatem v detstvi, za ktere jaksi nikdo nemuze...
Není tady
Jeho problemy nemaji "v rodine", jsou zpusobeny traumatem v detstvi
Nemyslela jsem cokoli dědičnýho (asi jsem měla doplnit uvozovky)... ale jen a jen to, e - pokud budete ít společně - můe (a asi bude) dítě přebírat jeho chování, zvlá kdy vycítí tvoji nejistotu, protoe tu v sobě bude mít pořád... a při kadým jeho excesu se bude ptát, zda jsi skutečně udělala správný rozhodnutí.
vidim jen to pozitivni
A skoro bych řekla, e ne jen v souvislosti s dětma... zdá se mi (zdůrazňuju "zdá" - a jen na základě zveřejněnejch informací), e spí ne odpověď bys chtěla "schválení" dalího pokračování.
Není tady
helena napsal(a):
........Není to takovej pokus o alibi - já nic, já muzikant, já se jen řídila radama, co jsem dostala...
.....ale to nejsou jeho děti... ty nemá "na krku" 24/7/365, můe je kdykoli vrátit a hlavně - nejsou jeho genetickej materiál...
Teda tvá první úvaha je logikou trhovnice..., hm, kde jsi k ní nala podklady... ?
A z toho, jak se kdo chová k cizím dětem, myslím, se dá dost dobře usuzovat, jak se bude později chovat ke svým vlastním dětem... Jestli ty nemluví o svem vztahu k dětem. Ten je toti z pohledu zaslouilé matky a babičky poněkud jiný, ne eny bezdětné...
Upravil(a) Dorka (13. 11. 2015 21:05)
Není tady
kde jsi k ní nala podklady... ?
Paneboe, Dorko... tohle je volná úvaha... ne obvinění...
A z toho, jak se kdo chová k cizím dětem, myslím, se dá dost dobře usuzovat, jak se bude později chovat ke svým vlastním dětem
Nebo taky ne - ovem nechápu, co s tím má společnýho ten můj.
Není tady
Chtěla jsem Ti napsat to, co Hela.Ze v případě, e vidí hlavně pozitiva, není co řeit.
Já jsem proila jen opravdu vzdáleně něco podobného. S tím, e můj BM nebyl a tak komplikovaný, jako Tvůj přítel. Ale náznaky árlivosti, o kterých píe, znám velice dobře. I velkou lásku z mé strany a naprostou absenci rozumu. Omouvala jsem ho přede vemi, i sama před sebou. to hlavně proto, e ostatní ho viděli reálněji a já ho bránila. Několikrát jsme se rozeli a seli. No, zkrátím to - vzali jsme se, máme syna, manelství pro mě bylo něco straného, málem mě to semlelo, sebrala jsem poslední zbytky sil a odela od něj.
Přesto ničeho nelituju, nemám v sobě ádnou hořkost, syn je super a já iju spokojeně. V něčem mi to určitě pomohlo, posunulo mě to dál. Ale u bych to nikdy nechtěla zaít, u bych to nedala.
Ale jinak to nelo ne si tím projít. Právě proto, e jsem se rozhodovala jen a jen srdcem. Rozumem to ve vztazích neumím. Vím, e kdybych do toho nela, poná bych si to celý ivot vyčítala, e jsem to měla zkusit, e by to bylo určitě nádherné a super.
Take pokud se rozhoduje srdcem a podle toho, co píe, určitě ano, tak do toho prostě jdi a uvidí. Stejně Ti v tom nikdo nepomůe, rozhodnout se musí sama. a ani ti nikdo z nás nemůe poradit. Nejde to.
Není tady
Oba jste problémoví. Vůbec to spolu nezkouejte. A on a zůstane raději sám a nebo s maminkou. Není to partner pro nikoho.
Není tady
Je to Francouz nebo Ital?
Souhlasím v tomhle s jarenou, neměli byste mít spolu vztah. To je má rada.
Není tady
Já to tipla na Itala hned zezačátku. Taky by mě zajímalo, jestli jsem se trefila....
Není tady
Já tipuji Francouze.
Není tady
Jj Francouz a proc?
Jinak diky vsem za nazor a Judyno tobe za tvuj pribeh.
Není tady
jarena napsal(a):
Oba jste problémoví. Vůbec to spolu nezkouejte. A on a zůstane raději sám a nebo s maminkou. Není to partner pro nikoho.
Diky za radu. Ovsem nechapu, co tam ma co delat maminka neni to mamincin mazanek.
Není tady
helena napsal(a):
Jeho problemy nemaji "v rodine", jsou zpusobeny traumatem v detstvi
Nemyslela jsem cokoli dědičnýho (asi jsem měla doplnit uvozovky)... ale jen a jen to, e - pokud budete ít společně - můe (a asi bude) dítě přebírat jeho chování, zvlá kdy vycítí tvoji nejistotu, protoe tu v sobě bude mít pořád... a při kadým jeho excesu se bude ptát, zda jsi skutečně udělala správný rozhodnutí.
vidim jen to pozitivni
A skoro bych řekla, e ne jen v souvislosti s dětma... zdá se mi (zdůrazňuju "zdá" - a jen na základě zveřejněnejch informací), e spí ne odpověď bys chtěla "schválení" dalího pokračování.
Asi jsem se spatne vyjadrila. Pokud bude vse pokracovat tak, jak je to ted, tak takovy vztah nechci. Mym cilem je zjistit, jestli se tyhle jeho stavy daji zcela odbourat, jestli je to vubec mozne.
Schvaleni necekam, jen ruzne nahled na vec. Samozrejme ze idealni pripad by byl, kdyby mi nekdo dodal nadeji a nasledne to takhle krasne vyslo a zili bychom stastne az do smrti. Ale neziju v pohadce, takze takovy scenar necekam
Není tady
Ja ti zitra napisu vic. Kdyz jsem doma videla, co naseptavac v tabletu udelal ze slova trhovnice, (a ja uz to nestihla kontrolovat, pac jsem sla z wifiny + zamestnani dom...), stydela jsem se za svoji neschopnost dodnes poridit domu net... Ale blyska se na lepsi casy. Napisu do Radosti...
Upravil(a) Dorka (13. 11. 2015 21:19)
Není tady
XYZ napsal(a):
jarena napsal(a):
Diky za radu. Ovsem nechapu, co tam ma co delat maminka neni to mamincin mazanek.
Jeho matka je jediná svatá. Není to muslim? Neměla bych sílu řeit jeho a jetě ít nějakej kloudnej ivot. Pořád jen sledovat jeho mylenkové pochody by mě zničilo. ivot máme jen jeden. Musíme ít svůj ivot a ne ivot někoho jiného.
I kdy....někoho to třeba baví, protoe sám svého ivota není schopen a musí pořád na někom viset jak liána.
Není tady
No to jsi zcela jiste uderila hrebicek po hlave... Teda hlavicce, pardon!
Není tady
Mym cilem je zjistit, jestli se tyhle jeho stavy daji zcela odbourat, jestli je to vubec mozne.
To je cíl spí pro odborníka... těko pro tebe a u vůbec ne pro ostatní, kteří se dozvědí jen to, co ty chce.
Není tady
Taky bych tipovala, e je to muslim - ti toti povaují vechny eny za děvky, kromě jejich matek....A moje rada - uteč a u se s ním rozhodně nedávej znovu dohromady. Nesna se ho ani pochopit ani zachraňovat. U vás dvou to nikdy nebude kompatibilní vztah. Ty jeho stavy lepí nebudou. Fakt chce být s někým, kdo tě má za děvku?
Není tady
Milá XYZ, to je svízelná situace. Přítel, ač se nechce k traumatu v dětství vracet, bude to muset udělat, pokud se má něco zlepit. Asi by se měl vracet s nějakým vhodným zkueným průvodcem, ne s tebou.
Překvapilo mě, e hodí k psychiatričce eně, jsou-li vechny eny, krom jeho matky, děvky. Asi je to sloitějí.
Netuím, jak to chodí mezi muslimy, ádného neznám, ale napadlo mě, zda nemůe jít u přítele o psychózu (nevyrovnanost, vysoké - nepřiměřené (?) morální nároky, sebetrýznění, tebe trýznění, ......), nebo o homosexualitu.
Jaké je jeho rodinné a sociální zázemí? Píe, e není mamánek, jaký má tedy vztah k matce a s matkou? K otci a s otcem? Zná je? Co předchozí partnerky?
Není tady
Čau XYZ,
mě dost teda zarazila tahle tvoje věta "...zároveň nechci být naivní kráva, co u půl roku věrně čeká, ne se milostpán rozhodne, a jetě si nechá líbit, e ji někdo povauje za děvku, ač nic patného neudělala".
Ty to tak opravdu dělá? e půl roku čeká? Na co? Proč si nezkusí ít svůj ivot a soustředit se sama na sebe?
Pokud chce vědět, jestli je ance na zlepení reálná a moná, tak si domluv sezení s nějakým odborníkem, který ti řekne, co a jak. Protoe tady ti to asi nikdo moc neosvětlí, pokud tedy nemá stejnou nebo hodně podobnou zkuenost s partnerem nebo sám se sebou.
A se rozhodne podle srdce nebo rozumu, tak je to pořád jen a jen tvoje rozhodnutí, za které si nese zodpovědnost zase jenom ty.
Ne se rozhodne, tak si zkus představit, co bys poradila svojí kamarádce/sestře, kdyby za sebou měla s partnerem to, co sis proila ty a přemýlela o návratu...
A propos, on se k tobě chce taky vrátit? Dát to zase dohromady?
Není tady
Koukám, e i sem se plynule přenesla islamofobie z jiných vláken.
XYZ psala, e přítel je Francouz, pokud jsem si dobře vimla. O jeho náboenství nebyla řeč.
Nenávist k enám kromě matky fakt není poznávacím znamením muslimů , ale spí traumatu z dětství,
případně chorobného vztahu matky se synem.
Ale teď se to tak hezky hodí, e...
XYZ, má SZ, jestli se sem jetě vůbec vrátí.
Není tady