18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Po čtyřletém vztahu je to téměř 6 měsíců, co máme pauzu. Citově jsme se nikdy váně neoddělili, a dvakrát u jsme se málem dali znova dohromady. Jene nikdy to nedotáhl do konce, vdycky se na poslední chvíli stáhne s tím, e si ničím není jistý, e neví, jak se rozhodnout, anebo se nějak extrémně pohádáme kvůli nějaké úplné banality (co v naem vztahu byl vdycky problém, přítel je horkokrevný jian, take to vdycky byla tak trochu Itálie). Jde ale vidět, e mě nikdy nepřestal milovat, a e se to v něm bije a e uvnitř zápasí s něčím, co mi ale odmítá říct.
Teď se po dlouhých měsících odhodlal mi napsat dopis (jen napsat ho mu trvalo 3 týdny a jednou ho mezitím smazal), ve kterém vysvětluje, co cítí. Má veliký problém ve vnímání en. V dětství byl pravděpodobně znásilněný (říkám pravděpodobně, protoe mi to naznačil jen jednou na úplném začátku vztahu a odmítl mi sdělit jakékoli detaily, a hned prohlásil, e se k tomuto tématu u nikdy v ivotě nevrátíme. Po určité době jsem si a téměř nebyla jistá, jestli si to nevymyslel, protoe se mu zrovna v dané situaci hodilo dělat ze sebe obě), a dnes vnímá kadou enu, která u měla nějaké sexuální zkuenosti (co je v dnení době prakticky kadá - je mu 30, take v jeho věkové kategorii u těko najde zcela neposkvrněnou enu, která by mu zároveň ale vyhovovala v jiných ivotních oblastech), jako děvku.
Vdycky jsme měli určité problémy v sexuální oblasti (viz vlákno Co s partnerovým sníeným libidem?). Někdy je to naprosto skvělé, jindy nemá vůbec chu, a jindy zase mám dojem, e zcela kale na moje potřeby. Ne jsem ho poznala, zaívala jsem jen klitoridální orgasmus. A s ním jsem poznala ten vaginální. Ne k tomu dolo, trpěl hrozným komplexem, e mě nedokáe usokojit svým penisem. Člověk by si řekl, e ode dne, kdy k vaginálnímu orgasmu konečně dolo, se vechno spraví?! Omyl. Zároveň ho nesmírně těí to, e mě dokáe uspokojit, na druhou stranu ale mě za to nenávidí. Jsem-li schopná vaginálního orgasmu, a jeliko vechny eny jsou děvky, tak si beztak od té doby představuju, jak ho podvádím s někým, kdo ho má větího, a já u toho ječím rozkoí jak po*nězda. A v zápětí za to vechno nenávidí sebe, protoe ví, e uctívám hodnoty jako je věrnost, upřímnost apod. a e tyhle mylenky, kterými je posedlý, nejsou realita. Jene ve chvíli, kdy ho taková mylenka zachvátí, má nával vzteku a chu se mstít. Pokud k takové mylence dojde v posteli, znechutí ho to natolik, e nemá chu pokračovat, a pokud v běném ivotě, tak je na mě tak natvaný, e mi pak vyčítá kadou kravinu a vyvolává hádky.
Jsou chvíle, kdy mu hlavou proběhne, e jsem krásná a ádoucí ena, a je neskutečně hrdý, e mě má po svém boku, a jindy má chu mě za to zabít (případně kohokoliv, kdo se na mě by jen podívá). Vědomě ví, jaký jsem člověk, e jsem u pár vztahů před ním měla, ale do děvky mám daleko (nevyznávám sex bez lásky, mám silné hodnoty, apod.)... ale těmhle mylenkám se ubránit nedokáe.
Vím, jak těké pro něho muselo být mi tohle vechno svěřit a kolik to vyadovalo odvahy (vichni víme, co je to jeitnost zakomplexovaného mue), ale nevím, jak se k tomu stavět. Chci mu být milující oporou a vím, e i on mě celou tu dobu miluje (zpochybnil spoustu věcí v naem vztahu, ale lásku ke mně nikdy), ale zároveň nechci být naivní kráva, co u půl roku věrně čeká, ne se milostpán rozhodne, a jetě si nechá líbit, e ji někdo povauje za děvku, ač nic patného neudělala.
Uvědomění si je první krok, komunikace druhý...ale co dál??? Máte někdo s podobným přístupem zkuenost? Jak z toho ven? Jde to vůbec? A můu mu v tom nějak pomoci já? Investovali byste znova do takového vztahu?
Není tady
To je asi spí na psychologickou.
Tohle vůbec nepokládám za rozchod, co popisuje.
Rozejdi se s ním doopravdy, bez jakéhokoliv kontaktu nadále.
Abys nebyla "naivní kráva, co u půl roku věrně čeká, ne se milostpán rozhodne, a jetě si nechá líbit, e ji někdo povauje za děvku, ač nic patného neudělala", jak jsi napsala.
Proč to dělá, kdy "naivní kráva..." být nechce? Tak prostě nebuď.
Není tady
XYZ napsal(a):
Po čtyřletém vztahu je to téměř 6 měsíců, co máme pauzu. Citově jsme se nikdy váně neoddělili, a dvakrát u jsme se málem dali znova dohromady. Jene nikdy to nedotáhl do konce, vdycky se na poslední chvíli stáhne s tím, e si ničím není jistý, e neví, jak se rozhodnout, anebo se nějak extrémně pohádáme kvůli nějaké úplné banality (co v naem vztahu byl vdycky problém, přítel je horkokrevný jian, take to vdycky byla tak trochu Itálie). Jde ale vidět, e mě nikdy nepřestal milovat, a e se to v něm bije a e uvnitř zápasí s něčím, co mi ale odmítá říct.
Teď se po dlouhých měsících odhodlal mi napsat dopis (jen napsat ho mu trvalo 3 týdny a jednou ho mezitím smazal), ve kterém vysvětluje, co cítí. Má veliký problém ve vnímání en. V dětství byl pravděpodobně znásilněný (říkám pravděpodobně, protoe mi to naznačil jen jednou na úplném začátku vztahu a odmítl mi sdělit jakékoli detaily, a hned prohlásil, e se k tomuto tématu u nikdy v ivotě nevrátíme. Po určité době jsem si a téměř nebyla jistá, jestli si to nevymyslel, protoe se mu zrovna v dané situaci hodilo dělat ze sebe obě), a dnes vnímá kadou enu, která u měla nějaké sexuální zkuenosti (co je v dnení době prakticky kadá - je mu 30, take v jeho věkové kategorii u těko najde zcela neposkvrněnou enu, která by mu zároveň ale vyhovovala v jiných ivotních oblastech), jako děvku.
Vdycky jsme měli určité problémy v sexuální oblasti (viz vlákno Co s partnerovým sníeným libidem?). Někdy je to naprosto skvělé, jindy nemá vůbec chu, a jindy zase mám dojem, e zcela kale na moje potřeby. Ne jsem ho poznala, zaívala jsem jen klitoridální orgasmus. A s ním jsem poznala ten vaginální. Ne k tomu dolo, trpěl hrozným komplexem, e mě nedokáe usokojit svým penisem. Člověk by si řekl, e ode dne, kdy k vaginálnímu orgasmu konečně dolo, se vechno spraví?! Omyl. Zároveň ho nesmírně těí to, e mě dokáe uspokojit, na druhou stranu ale mě za to nenávidí. Jsem-li schopná vaginálního orgasmu, a jeliko vechny eny jsou děvky, tak si beztak od té doby představuju, jak ho podvádím s někým, kdo ho má větího, a já u toho ječím rozkoí jak po*nězda. A v zápětí za to vechno nenávidí sebe, protoe ví, e uctívám hodnoty jako je věrnost, upřímnost apod. a e tyhle mylenky, kterými je posedlý, nejsou realita. Jene ve chvíli, kdy ho taková mylenka zachvátí, má nával vzteku a chu se mstít. Pokud k takové mylence dojde v posteli, znechutí ho to natolik, e nemá chu pokračovat, a pokud v běném ivotě, tak je na mě tak natvaný, e mi pak vyčítá kadou kravinu a vyvolává hádky.
Jsou chvíle, kdy mu hlavou proběhne, e jsem krásná a ádoucí ena, a je neskutečně hrdý, e mě má po svém boku, a jindy má chu mě za to zabít (případně kohokoliv, kdo se na mě by jen podívá). Vědomě ví, jaký jsem člověk, e jsem u pár vztahů před ním měla, ale do děvky mám daleko (nevyznávám sex bez lásky, mám silné hodnoty, apod.)... ale těmhle mylenkám se ubránit nedokáe.
Vím, jak těké pro něho muselo být mi tohle vechno svěřit a kolik to vyadovalo odvahy (vichni víme, co je to jeitnost zakomplexovaného mue), ale nevím, jak se k tomu stavět. Chci mu být milující oporou a vím, e i on mě celou tu dobu miluje (zpochybnil spoustu věcí v naem vztahu, ale lásku ke mně nikdy), ale zároveň nechci být naivní kráva, co u půl roku věrně čeká, ne se milostpán rozhodne, a jetě si nechá líbit, e ji někdo povauje za děvku, ač nic patného neudělala.
Uvědomění si je první krok, komunikace druhý...ale co dál??? Máte někdo s podobným přístupem zkuenost? Jak z toho ven? Jde to vůbec? A můu mu v tom nějak pomoci já? Investovali byste znova do takového vztahu?
...hodně, ale hodně rychle....
Není tady
Přítel by měl vyhledat psychologickou pomoc. Moná spíe psychiatra. Bez legrace.
A ty - no to záleí na tom, jestli opravdu chce být ve vztahu s psychicky nevyrovnaným, nebo spíe nemocným člověkem a čekat, jestli z něho nějaká terapie (pokud by se vůbec nějaké léčbě podrobil) udělá člověka schopného ít v normálním partnerském vztahu.
S tím, e musí počítat, e to bude běh na dlouhou tra s velmi nejistým výsledkem.
Já osobně bych asi zbaběle prchla.
Není tady
Dost dlouhy, obsazny a inteligentni popis situace na to, aby sis nechala libit nazor partnera, ktery jsi uvedla do nazvu vlakna...
Není tady
modrovous napsal(a):
A ty - no to záleí na tom, jestli opravdu chce být ve vztahu s psychicky nevyrovnaným, nebo spíe nemocným člověkem a čekat, jestli z něho nějaká terapie (pokud by se vůbec nějaké léčbě podrobil) udělá člověka schopného ít v normálním partnerském vztahu.
Tohle nepokládám za zbabělost.
Upravil(a) Eva. (13. 11. 2015 11:51)
Není tady
Investovali byste znova do takového vztahu?
Znova?
I ty první čtyři roky by pro mě byla patná investice.
Není tady
Bez jakehokoli kontaktu to pujde tezko - pracujeme spolu, takze se vidime cca 3x tydne...
Proc to delam - protoze hranice mezi naivni kravou a clovekem, ktery uprimne miluje a je tady pro druheho, kdyz to potrebuje, je tenka, a ja osobne nevim, na ktere strane te hranice stojim.
Eva. napsal(a):
To je asi spí na psychologickou.
Tohle vůbec nepokládám za rozchod, co popisuje.
Rozejdi se s ním doopravdy, bez jakéhokoliv kontaktu nadále.
Abys nebyla "naivní kráva, co u půl roku věrně čeká, ne se milostpán rozhodne, a jetě si nechá líbit, e ji někdo povauje za děvku, ač nic patného neudělala", jak jsi napsala.
Proč to dělá, kdy "naivní kráva..." být nechce? Tak prostě nebuď.
Není tady
V peci psychiatricky uz je, vyhledal ji sam, a po trech sezenich se odhodlal, ze mi napise tenhle dopis. Po 4 roky nebyl schopen to verbalizovat, urcita temata byla tabu. Tak si rikam, ze je to dobry zacatek, ale netusim, jak rychly spad muze mit to pokracovani, proto jsem prisla sem, abych zjistila, jestli se uz nekdo s necim podobnym setkal a vi, jestli se to da opravdu trvale odstranit (cimz padem bych nevahala a sla znova do vztahu s nim), anebo jen zmirnit (a tim padem bychom se bud rozesli nadobro, anebo bych se s tim musela smirit - na vlastni riziko).
modrovous napsal(a):
Upravil(a) XYZ (13. 11. 2015 13:48)
Není tady
Nejde ani tak o nazor, jako spis..syndrom? ci jak to nazvat. Racionalne si tohle nemysli, naopak jeden z duvodu, proc me miluje, je to, jake uctivam hodnoty. Jo kdyby si to myslel realne, to by byla jina, ale v jeho pripade jde spis o myslenky, ktere jsou jako nocni mury, ale ve dne - prijdou, aniz bys je prosila, a maji vliv na tvou psychiku...
Dorka napsal(a):
Dost dlouhy, obsazny a inteligentni popis situace na to, aby sis nechala libit nazor partnera, ktery jsi uvedla do nazvu vlakna...
Není tady
Ten mu by potřeboval hlavně psychologa. Psychiatr je o něčem jiném.
Není tady
A za co to pokladas?
Ja osobne bych to pokladala za celkem vetsinovou reakci normalnich lidi.
Bohuzel z toho ale pro me vyplyva dilema: je to spravne jen proto, ze by to udelala vetsina lidi? Dela to vetsina proto, ze je to znakem zdraveho lidskeho usudku, a ja jsem tim padem ten ojedinely blazen, anebo je to naopak moje prednost, ze nejsem jako stado, ze jsem necim vyjimecna, ze dokazu OPRAVDU milovat, ze mam hlubsi hodnoty nez mozna vetsina lidi...?
Kazda mince ma dve strany. Ale jsem neschopna usoudit, ktera je ta spravna. Kdybych se mela ridit srdcem a intuici, rekla bych si, ze proste ja ho znam lip nez ostatni, ze vim, za co stoji a ze k nemu mam hluboke city, ze me potrebuje a ze si tohle zaslouzi, protoze je to jinak skvely clovek, ktery mi toho hodne prinesl a nezaslouzi si, abych ho egoisticky opustila, kdyz to, co se deje, neni tak uplne jeho vlastni vina. Na druhou stranu je tady rozum, ktery rika: vetsina lidi by se na to vykaslala a jejich hlavnim argumentem je pud sebezachovy, tak co kdyz maji pravdu a ja se pletu?
A ted kdo s koho: rozum x srdce??
Eva. napsal(a):
modrovous napsal(a):
Já osobně bych asi zbaběle prchla.Tohle nepokládám za zbabělost.
Není tady
Prvnich 4 let nikdy litovat nebudu. Nic mi v zivote neprineslo tolik, jako nas vztah. Poznala jsem a naucila se diky nemu spoustu veci, otevrela se svetu, naucila se vnimat svet z jineho pohledu... Ac v nasem vztahu bylo hodne negativnich veci, ty pozitivni prevazujou. Kdyby to bylo naopak, asi bych si tyhle otazky nepokladala. Masochista nejsem, abych se vedome nicila.
helena napsal(a):
Investovali byste znova do takového vztahu?
Znova?
I ty první čtyři roky by pro mě byla patná investice.
Není tady
Jak vnimas rozdil mezi temi dvema?
Eva. napsal(a):
Není tady
XYZ napsal(a):
Eva. napsal(a):
To je nesmyslná otázka. To nelze nijak vnímat, to jsou fakta.
Psychiatr je lékař, předepisuje léky, některý i s pacientem rozmlouvá. K psychiatrovi se chodí s psychickými nemocemi.
Psycholog není lékař. Nemůe předepisovat léky. Chodí se k němu řeit problémy.
Neplete se ty, nechodí tvůj bývalý přítel k psychologovi?
Není tady
XYZ napsal(a):
A za co to pokladas?
Bohuzel z toho ale pro me vyplyva dilema: je to spravne jen proto, ze by to udelala vetsina lidi? Dela to vetsina proto, ze je to znakem zdraveho lidskeho usudku, a ja jsem tim padem ten ojedinely blazen, anebo je to naopak moje prednost, ze nejsem jako stado, ze jsem necim vyjimecna, ze dokazu OPRAVDU milovat, ze mam hlubsi hodnoty nez mozna vetsina lidi...?
Kazda mince ma dve strany. Ale jsem neschopna usoudit, ktera je ta spravna. Kdybych se mela ridit srdcem a intuici, rekla bych si, ze proste ja ho znam lip nez ostatni, ze vim, za co stoji a ze k nemu mam hluboke city, ze me potrebuje a ze si tohle zaslouzi, protoze je to jinak skvely clovek, ktery mi toho hodne prinesl a nezaslouzi si, abych ho egoisticky opustila, kdyz to, co se deje, neni tak uplne jeho vlastni vina. Na druhou stranu je tady rozum, ktery rika: vetsina lidi by se na to vykaslala a jejich hlavnim argumentem je pud sebezachovy, tak co kdyz maji pravdu a ja se pletu?
A ted kdo s koho: rozum x srdce??
Tebe zajímá, co dělá větina lidí? Proč? Proč se nechová tak, jak to cítí?
Píe nesmysly o OPRAVDU milovat. Jsi dost namylená, egouek pracuje, kdy tady tolik vykřikuje, e má hlubí hodnoty ne moná větina lidí. Co ty ví o hodnotách jiných?
Prostě jsi moná jenom celkem obyčejně závislá.
Láska není závislost. A závislost není láska.
A osobovat si právo rozhodovat, kdo si co zaslouí, to je u opravdu velký nedostatek pokory.
Ty nejsi jeho matka ani psycholog. Chce být jeho partnerkou ve vztahu mue a eny a to, co popisuje, partnerský vztah není. Jen maminka, co se domnívá, e má právo zachrańovat děátko, protoe bez ní ...
Není tady
XYZ napsal(a):
V peci psychiatricky uz je, vyhledal ji sam, a po trech sezenich se odhodlal, ze mi napise tenhle dopis. Po 4 roky nebyl schopen to verbalizovat, urcita temata byla tabu. Tak si rikam, ze je to dobry zacatek, ale netusim, jak rychly spad muze mit to pokracovani, proto jsem prisla sem, abych zjistila, jestli se uz nekdo s necim podobnym setkal a vi, jestli se to da opravdu trvale odstranit (cimz padem bych nevahala a sla znova do vztahu s nim), anebo jen zmirnit (a tim padem bychom se bud rozesli nadobro, anebo bych se s tim musela smirit - na vlastni riziko).
Pro něho to dobrý začátek můe být, ale asi nikdo na světě ti nezaručí, jaký bude výsledek té terapie. Pokud má opravdu nějaký traumatický záitek z dětství, jak jsi psala, můe mu vztahy ničit celoivotně i přes péči psychologů.
Záleí i na tom, na jakého terapeuta narazí, i na tom, jak se bude sám snait. Ve hře je tolik faktorů...
Fakt těko radit. Na jednu stranu je v jeho situaci podpora partnera k nezaplacení, na druhou stranu to pro tebe můe být "zahozená investice".
A uva, e investuje svůj ivot. Tak aby sis ho nezničila kvůli nějakému pocitu faleného soucitu.
Na to, jak by reagovala větina nebo menina lidí, se můe zvysoka... ví co, viď? Oni za tebe tvůj ivot ít nebudou.
Nevím, kolik ti je, ale předpokládám, e nemá děti. A asi je jednou bude chtít. S tímhle člověkem? Zvládla bys péči o dítě, kdybys je měla mít s tímhle partnerem? Nebo bys otěhotnění odkládala, a on bude psychicky v pořádku?
To by ses jich ale taky nemusela dočkat.
Není tady
Přesně, jak píe modrovous.
Tady nejde jenom o tebe. Ale i o tvé/vae případné děti.
Chce je s takhle problematickým muem mít? A taky, přece jste se rozeli.
Tak co řeí?
Není tady
Neni to nesmyslna otazka. Ziji v zahranici, rozdil mezi psychologem a psychiatrem je tady trosicku jiny nez u nas. Ne, nepletu se, chodi opravdu k psychiatricce, leky mu nepredepisuje, rozmlouva s nim. V obou pripadech snad jde o reseni problemu, ne??? Pokud mas chripku a jdes k obvodakovi a ten ti predepise neco, co te ji zbavi, tak snad taky vyresil tvuj problem, ne..??? A pokud ti obvodak rekne, ze nemas chripku, ale mas unaveny organismus a je treba si poradne odpocinout, a odejdes od neho bez prasku, znamena to, ze nesplnil svou roli lekare?? Co kdyz leky proste nepotrebujes, ma ti je predepsat za kazdou cenu??? Aby se farmaceuticky prumysl nazral?
Podle tebe mam neslyslnou otazku, podle me mas nesmyslnou odpoved....
Ale diky i tak za tvuj nazor.
Eva. napsal(a):
XYZ napsal(a):
Eva. napsal(a):
To je nesmyslná otázka. To nelze nijak vnímat, to jsou fakta.
Psychiatr je lékař, předepisuje léky, některý i s pacientem rozmlouvá. K psychiatrovi se chodí s psychickými nemocemi.
Psycholog není lékař. Nemůe předepisovat léky. Chodí se k němu řeit problémy.
Neplete se ty, nechodí tvůj bývalý přítel k psychologovi?
Není tady
Nerozumím, proč tě tak rozčílí, e jsem ti na tvůj dotaz popsala rozdíl mezi psychologem a psychiatrem v České republice.
Otázka nesmyslná je, kdy se ptá, jak to já vnímám. To přece není o mém vnímání ale o faktech.
Nevím, e neije v České republice, (tos neuvedla), tudí se mě neptej na rozdíl mezi psychologem a psychiatrem ve státě, ve kterém ije, nebo ho neznám.
Není tady
Proc?? Protoze narozdil od toho, co tady pises, nemam nadmerne ego, naopak uznavam, ze se mozna pletu, a proto ze snazim prijit na to, co je spravne udelat. Protoze kdyz se budu chovat tak, jak to citim, mozna na to dojedu, protoze, co ja vim, mozna to citim blbe??
Promin ale pises o egu a o pravu rozhodovat, kdo si co zaslouzi, ale sama tady vynasis soudy a myslis si, ze mas patent na rozum - "pises nesmysly"??
Co se namyslenosti tyce, vzdycky jsem mela problem se svym sebevedomim a nikdo z lidi, co me znaji, me jeste nikdy za namyslenou neoznacil, naopak, lidi me vyzyvaji, abych si vic verila.
Co se tyce tech hodnot, nevykrikuju, pouze konstatuju jeho vlastni vyrok, sam mi rekl, ze jednim z duvodu, proc se do me zamiloval, byly moje hodnoty. A ja sama jsem nerekla "mam vetsi hodnoty nez vy vsichni ostatni", zkusi si to precist znova a vsimnes si, ze pokladam OTAZKY a neznam odpovedi...
A co se tyce te zasluhy - proc nedostatek pokory???? Nemluvim tady o sobe ale o nem, ze si zaslouzi podporu a lasku, a to podle me kazdy clovek, ktery je v jadru dobry, proc by nekteri meli pravo na prijemny zivot jen proto, ze se v zivote nesetkali s nicim tezkym, a ti, co jim holt zivot postavil do cesty par prekazek, by nemeli pravo na lasku a partnerovu podporu???
Eva. napsal(a):
XYZ napsal(a):
A za co to pokladas?
A ted kdo s koho: rozum x srdce??Tebe zajímá, co dělá větina lidí? Proč? Proč se nechová tak, jak to cítí?
Píe nesmysly o OPRAVDU milovat. Jsi dost namylená, egouek pracuje, kdy tady tolik vykřikuje, e má hlubí hodnoty ne moná větina lidí. Co ty ví o hodnotách jiných?
Prostě jsi moná jenom celkem obyčejně závislá.
Láska není závislost. A závislost není láska.
A osobovat si právo rozhodovat, kdo si co zaslouí, to je u opravdu velký nedostatek pokory.
Ty nejsi jeho matka ani psycholog. Chce být jeho partnerkou ve vztahu mue a eny a to, co popisuje, partnerský vztah není. Jen maminka, co se domnívá, e má právo zachrańovat děátko, protoe bez ní ...
Není tady
XYZ zamysli se, proč tě to tak rozčílilo.
Není tady
Jasne, vysledek nikdo nezaruci, zaruky jsem sem ani hledat neprisla spis nahled ostatnich a pripadne sdileni podobnych osobnich pribehu.
Ne, deti nemam. Snazili jsme se o dite pred tou slavnou pauzou...i proto na nem tolik lpim, protoze rozhodnuti poridit si s nekym rodinu se nebere na lehkou vahu a nezakladame rodinu s kdekym na prvnim rohu, takze to, ze jsem se rozhodla mit deti zrovna s timhle muzem, pro me ma enormni vahu.
S rozchodem/pauzou jsem tim padem totalne nepocitala. V nasem vztahu bylo par negativnich aspektu, ale asi jako v kazdem vztahu. A az ted mi v tom dopise spoustu veci ozrejmil, proc se se mnou chtel odloucit atd. Do te doby jsem to nechapala a dost tezko akceptovala. Jeden z duvodu byl prave to, ze prave kvuli svym osobnim problemum dostal strach a zpochybnil sam sebe, jestli by byl dobry otec atd., a nechtel, aby dite prislo do rodiny, ve ktere otec sam neni schopny zarucit sve vlastni reakce, protoze s nim cloumaji pocity, kterym nedokaze zabranit.
A jen tak pro uplnost...on se do me zamiloval kvuli mym hodnotam (mimo jine), ja do neho zase (mimo jine) kvuli tomu, jaky je s detma. Naprosto me fascinuje, kdyz ho vidim, jak se chova s detmi pratel, a rikam si, ze takoveho otce jsem si pro sve deti vzdycky prala.
modrovous napsal(a):
XYZ napsal(a):
Pro něho to dobrý začátek můe být, ale asi nikdo na světě ti nezaručí, jaký bude výsledek té terapie. Pokud má opravdu nějaký traumatický záitek z dětství, jak jsi psala, můe mu vztahy ničit celoivotně i přes péči psychologů.
Záleí i na tom, na jakého terapeuta narazí, i na tom, jak se bude sám snait. Ve hře je tolik faktorů...
Fakt těko radit. Na jednu stranu je v jeho situaci podpora partnera k nezaplacení, na druhou stranu to pro tebe můe být "zahozená investice".
A uva, e investuje svůj ivot. Tak aby sis ho nezničila kvůli nějakému pocitu faleného soucitu.
Na to, jak by reagovala větina nebo menina lidí, se můe zvysoka... ví co, viď? Oni za tebe tvůj ivot ít nebudou.
Nevím, kolik ti je, ale předpokládám, e nemá děti. A asi je jednou bude chtít. S tímhle člověkem? Zvládla bys péči o dítě, kdybys je měla mít s tímhle partnerem? Nebo bys otěhotnění odkládala, a on bude psychicky v pořádku?
To by ses jich ale taky nemusela dočkat.
Není tady
Resim to, ze se se mnou chce dat zpatky dohromady. A nevim, jestli z me strany do toho jit nebo ne.
Eva. napsal(a):
Přesně, jak píe modrovous.
Tady nejde jenom o tebe. Ale i o tvé/vae případné děti.
Chce je s takhle problematickým muem mít? A taky, přece jste se rozeli.
Tak co řeí?
Není tady
Ve state, ve kterem ziju, a vsude ve svete, je psychiatr lekar, zatimco psycholog ne, coz jsou fakta, ale krom tohoto rozdilu je jich jeste spousta. Nuanci je spousta - zeme od zeme, psycholog od psychologa, psychiatr od psychiatra, skola od skoly.... A kdyz se rozhodujeme, zda jit k psychologovi ci psychiatrovi, zalezi to hodne i na nasem osobnim nahledu a potrebach. Ktery ten rozdil pro nas bude rozhodujici. Proto neni zcestne ptat se na to, jak to VNIMAS. Polozila jsem ti otevrenou otazku, ve ktere me zajimal tvuj nazor, a jako odpoved se mi dostane soud, ze ma otazka je nesmyslna...
Tj co me nastvalo, je to, ze ja se ZAJIMAM o tvuj nazor, zatimco ty me SOUDIS.
Eva. napsal(a):
Nerozumím, proč tě tak rozčílí, e jsem ti na tvůj dotaz popsala rozdíl mezi psychologem a psychiatrem v České republice.
Otázka nesmyslná je, kdy se ptá, jak to já vnímám. To přece není o mém vnímání ale o faktech.
Nevím, e neije v České republice, (tos neuvedla), tudí se mě neptej na rozdíl mezi psychologem a psychiatrem ve státě, ve kterém ije, nebo ho neznám.
Není tady