29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, moc tomu nerozumím, tak to snad dobře vysvětlím. U jedné společnosti mám kreditní kartu, na kterém mám k dispozici 100 000 Kč. Vyčerpal jsem polovinu této částky. Pak mám účet u banky, kam mi chodí výplata a tato banka mi nabídla tzv. konsolidaci půjčky. Původně měla doplatit celou kreditní kartu a poté bych splácel tuto konsolidaci své bance. Banka mi kartu sice doplatila, ale ne celou, navíc na kartě mi v době splácení (konsolidace, kterou mi nabídla moje banka) naskákaly úroky. Moje banka teď chce potvrzení, že je kreditní karta doplacena, a že je deaktivovaná. Já mám ale kartu stále aktivní, dlužím na ní necelých 40 000 Kč. Měsíčně mi odchází peníze jak mé bance, za konsolidaci, tak i společnosti, kde mám kreditní kartu. Banka mi hrozí zesplatněním úvěru. Na internetu jsem se dočetl, že to je úkon, kdy si banka vezme z účtu celou částku, kterou mi půjčila. Nějak dobře nerozumím ale tomu, proč by to dělali, když jim splácím částku za tzv. konsolidaci. To závidí, že mám ještě tu kreditní kartu, ze které mohu čerpat. Rozumí tomu někdo neb poradí? Děkuji...
Upravil(a) R-i-k-i-t-a-n (5. 11. 2015 13:45)
Není tady
Konsolidaci ti žádná banka neudělá zdarma, aby ses nedivil poplatkům. Na netu je mnoho odkazů i kalkulačky, zadej si konsolidace půjček. Já měla zato, že konsolidace je více půjček od různých organizací dostat pod jednu střechu. Nechápu, jak píšeš, že ti banka úvěr doplatila a ještě dlužíš 40 tisíc. Rozumím tomu dobře, že jsi utratil 50 tisíc, banka ti dala na to 40 a ještě 40 dlužíš?
Není tady
Konsolidace je doplacení úvěrů od jiných společností jednou společností. Tvrdíš, že banka nezaplatila celou částku. To ani nemohla, protože Ty jsi kartu nedaktivoval, tudíž stále naskakovaly poplatky a úroky. Banka hrozí zesplatněním nikoliv proto, že by Ti něco záviděla, ale proto, že jsi hrubým způsobem porušil podmínky konsolidace a to tím, že jsi úvěr, který měl být ukončen doplacením bankou nadále využíval, tudíž jsi se stal pro banku rizikovým klientem. V parametrech pro schválení konsolidace banka neměla započten úvěr na kreditní kartě a ten existuje, situace je jiná než banka kalkulovala v době schvalování a obává se, že do budoucna existuje možnost nesplácení konsolidace.
Upravil(a) tendruhej (5. 11. 2015 16:44)
Není tady
tendruhej napsal(a):
Konsolidace je doplacení úvěrů od jiných společností jednou společností. Tvrdíš, že banka nezaplatila celou částku. To ani nemohla, protože Ty jsi kartu nedaktivoval, tudíž stále naskakovaly poplatky a úroky. Banka hrozí zesplatněním nikoliv proto, že by Ti něco záviděla, ale proto, že jsi hrubým způsobem porušil podmínky konsolidace a to tím, že jsi úvěr, který měl být ukončen doplacením bankou nadále využíval, tudíž jsi se stal pro banku rizikovým klientem. V parametrech pro schválení konsolidace banka neměla započten úvěr na kreditní kartě a ten existuje, situace je jiná než banka kalkulovala v době schvalování a obává se, že do budoucna existuje možnost nesplácení konsolidace.
K nemožnosti nesplácení konsolidace nemůže dojít, když si to automaticky strhávají z mého účtu, který mám u nich a kam mi chodí výplata. Paní chtěla při konsolidaci poslední výpis a ten byl k nějakému 29. 5. 2015. Jenže konsolidaci jsem uzavíral 14. 6., takže od té doby, co vytiskli výpis ke kreditce, jsem pár tisíc utratil + na kreditce naskákaly úroky. Takže v té době, kdy mi banka nabídla konsolidaci, jsem opravdu netušil skutečný stav peněz na kreditce. Navíc jsem netušil a paní mi to ani nesdělila, že tu kreditku musím doplatit...
Upravil(a) R-i-k-i-t-a-n (5. 11. 2015 18:45)
Není tady
Radima napsal(a):
Konsolidaci ti žádná banka neudělá zdarma, aby ses nedivil poplatkům. Na netu je mnoho odkazů i kalkulačky, zadej si konsolidace půjček. Já měla zato, že konsolidace je více půjček od různých organizací dostat pod jednu střechu. Nechápu, jak píšeš, že ti banka úvěr doplatila a ještě dlužíš 40 tisíc. Rozumím tomu dobře, že jsi utratil 50 tisíc, banka ti dala na to 40 a ještě 40 dlužíš?
Na kreditce jsem dlužil 50 000 Kč, dalších 50 000 Kč tam zůstalo. Banka těch 50 000 Kč doplatila, jenže se banka koukala na poslední výpis, a tam bylo, že zbývá doplatit 50 000 Kč, ale v době uzavření konsolidace tam zbývalo doplatit cca 75 000 Kč.
Není tady
Takže si tak nějak děláš legraci z těch bankovních ústavů?! Takže máš dva dluhy? Jeden u původního ústavu, kde jsi z kreditky vzal 50 tisíc a dlužíš tam nyní ještě 25 tisíc a druhý dluh 50 tisíc dlužíš a splácíš z výplaty bance, co ti nabídla konsolidaci? A co tak poplatky, úroky, neřešíš? Proč jsi nedoplatil těch 25 tisíc, aby jsi uspokojil pohledávku toho původního ústavu a měl jen dluh v bance? Na to nemáš asi.....takže se nějak konsolidace minula účinkem u tebe.Ta by měla pomoci, to jsi pěkně zavařil!
Není tady
Že jsi nevěděl, kolik máš na kreditce, když jsi něco utratil, je hloupost, kdykoliv by ti to řekli! Tak jsi měl říct v bance u příležitosti konsolidace, že jsi ještě něco utratil, že těch 50 tisíc stačit nebude, oni by se domluvili. A proč by ti paní říkala, že musíš kreditku doplatit, když jsi utrácel......byla tvoje povinnost nahlásit všechny pravdivé údaje oběma ústavům! To jsi asi neudělal. Logicky, nemusíš být odborník. Když za tebe banka doplatila 50 tisíc, ty jsi měl říct, pozor....ale já jsem utratil ještě nevím kolik a bylo by jasné, že máš rozdělané účty dva!
Není tady
Radimo, to je marný.
A to ten pán někde píše, že je učitel. Pánbůh nás ochraňuj.
Dost mě pobavilo i jeho počítání. Prý utratil pár = 25 tisíc (75-50). I když, to je spíš smutné, než k pobavení. A ještě ze sebe dělá pitomečka, že netušil...
Není tady
R-i-k-i-t-a-n napsal(a):
K nemožnosti nesplácení konsolidace nemůže dojít, když si to automaticky strhávají z mého účtu, který mám u nich a kam mi chodí výplata. Paní chtěla při konsolidaci poslední výpis a ten byl k nějakému 29. 5. 2015. Jenže konsolidaci jsem uzavíral 14. 6., takže od té doby, co vytiskli výpis ke kreditce, jsem pár tisíc utratil + na kreditce naskákaly úroky. Takže v té době, kdy mi banka nabídla konsolidaci, jsem opravdu netušil skutečný stav peněz na kreditce. Navíc jsem netušil a paní mi to ani nesdělila, že tu kreditku musím doplatit...
To je snad logické, ne?
Není tady
R-i-k-i-t-a-n napsal(a):
tendruhej napsal(a):
Problém je v tom, že tvoje příjmy na tvé dluhy, které navyšuješ, nemusí stačit. Podvedl jsi banku, protože jsi od posledního výpisu vyčerpal další peníze a bance jsi to neoznámil. jestli jsi netušil, že jsi měl kreditku doplatit, tak jsi buď hlupák nebo lžeš. Jiná možnost není.
Není tady
Tak jsem byl dnes v bance a paní mi sdělila, že je sice divné, že mi při konsolidaci nebyly vysvětleny okolnosti okolo doplacení kreditní karty, ale zároveň se mi omluvila, že kreditní karta, kterou banka za mně doplatila, měla být hned v den konsolidace blokována. Ona mi ale funguje dodnes. Banka zapomněla zažádat druhou banku, kde mám kreditní kartu, že se má kreditka blokovat. Ale i tak řekla, že mám kreditku ihned doplatit, jinak budu mít sankce za porušení smlouvy. Paní jsem sdělil, že na kreditce zbývá doplatit 29 000 Kč, ale že je prostě nemám a do Vánoc peníze neseženu. Paní mi řekla, že mám pro to udělat cokoliv, a že ji mám co nejdříve doplatit. Legrace je ta, že jsem volal bance, kde mám tu kreditku, a požádal jsem je, zda by mi na kreditní kartu zaslali těch 29 000 Kč, že si je od nich půjčím. Jelikož mám kreditku u nich několik let, a vždy jsem řádně platil, tak mi těch 29 000 Kč půjčí, kartu tak doplatím a budu pak platit jen tu konsolidaci a těch 29 000 Kč. Mají v tom ale bordel, že si při konsolidaci mohu půjčit klidně další půjčku. Ušetřili mi tak práci. Jo a pro paní nebo slečnu Evu. U nás v práci mají 3 učitelé exekuci na plat. Já mám jen půjčku 100 000 + 29 000 Kč, takže 3 roky a bude vše splaceno...
Upravil(a) R-i-k-i-t-a-n (12. 11. 2015 18:06)
Není tady
U nás v práci mají 3 učitelé exekuci na plat.
Panebože... a tohle učí naše děti finanční gramotnosti...
Není tady
helena napsal(a):
U nás v práci mají 3 učitelé exekuci na plat.
Panebože... a tohle učí naše děti finanční gramotnosti...
První paní udělal dluhy za zády manžel a ona za něj teď splácí dluhy (manžel zemřel), druhá má nemoc z nakupování, výplata jde celá pryč + 10 půjček, už se léčí. Ne vždy je exekuce z důvodu, že si za to dotyčný člověk může sám. Jinak já tvořím plány pro vzdělávání, dělám semináře pro pedagogy, děti neučím. A ostatní kolegyně jsou chůvy v soukromých jeslích v Praze. Děti z toho ještě nemají rozum :-D
Není tady
Děti z toho ještě nemají rozum
Jako výnluva dobrý...
Není tady
helena napsal(a):
Děti z toho ještě nemají rozum
Jako výnluva dobrý... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Tak mi vysvětlete, jak výchova 2,5 letého dítěte, může být ohrožena chůvou, které manžel udělal dluhy a zemřel :-D
Není tady
Treba tak, ze “ona je nervni“ a miminu nemuze dat LASKU a peci, za jterou je placena...
Ale o tom ja mluvit nechci, ptz.jsem presvedcena, ze i ta chuva osobnima problemama zatizena muze ve vztahu ke sverenemu diteti udelat maximum, pokud je zodpovedna...
Ja jsem “nastavena“ tak.
Chuva jsem nebyla. Ale byla jaem uc.MS a taky pecovatelkou.....
Není tady
Dorka napsal(a):
Treba tak, ze “ona je nervni“ a miminu nemuze dat LASKU a peci, za jterou je placena...
Ale o tom ja mluvit nechci, ptz.jsem presvedcena, ze i ta chuva osobnima problemama zatizena muze ve vztahu ke sverenemu diteti udelat maximum, pokud je zodpovedna...
Ja jsem “nastavena“ tak.
Chuva jsem nebyla. Ale byla jaem uc.MS a taky pecovatelkou.....
Ona je fakt k dětem perfektní, několikrát jsem ji zažil a slyším na ni samé pozitiva, ale to jsme úplně odběhli od tématu. Splátky jsem vyřešil, diskusi mohu ukončit. Samozřejmě dlužit ve 31 letech 129 000 je dost, ale tak pokud budu posílat 5000 měsíčně z výplaty, tak se toho zbavím. A IVP a RVP se budou psát pořád. Vláda na nás tlačí a vzdělání pořád mění...
Není tady
Ono dlužit v 31 letech 120 000 Kč není tak hrozné, vezmi si, že když máš blbou hypošku, tak to je hned třeba milion
Není tady