Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 12. 11. 2015 21:50

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Premýšlela jsem, jak to nazvat...

Takovou možnost každý má.
Ale ty nechápeš, že ho do ní nemůžeš nutit. Že ty zodpovídᚠjen sama za sebe a své chování.
A nemůžeš nikoho nutit k obchodu - jak se chovᚠty, aby se choval i ten druhý k tobě.
Nemᚠprávo nikoho do ničeho nutit ani po něm vyžadovat nějaké chování k sobě jako oplátku za tvé chování.
Mᚠprávo "POUZE" nastavit své mantinely. Mantinely svého chování a mantinely chování druhého k tobě. A když je druhý nedodržuje, tak má smůlu a ty už s ním nebudeš, jestli si sama sebe aspoň trošku vážíš a mᚠse ráda. Nenechᚠsi ubližovat.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#77 13. 11. 2015 0:05

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

No a?
Tak to vidim, citim, MAM NASTAVENO, vim, ze to neni jednoduche pro me ani pro me milacky,...
No a?
Taky chci zit po svezm. Nehresim proti zakonu, a uz “nevyskakuju“ VE VEREJNEM ZAJMU...
Jo. Schovam se nekde ve svem soukromi...
A nejak bude, no...

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#78 13. 11. 2015 6:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Len maju vsetci, nielen moji muzi, ale aj ostatni, s ktorymi pridem do styku, urobit vsetko, co len chcu, a neublizit mi.
Ublížit se dá i nevědomky... ale pokud "Ti, ktorych “si pripustim k telu“... vedia, cim mi ublizia.", udělají to a tvůj přístup (s nímž jsi zřejmě smířená) je "Tak potom nesu nasledky", pak má asi Selima pravdu...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#79 13. 11. 2015 9:27

Dorka
Zablokovaný

No, v tom vytucnenem textu jsi vynechala (nevim proc?) slovo “moznost“, coz podstatne zmenilo jeji vyznam. Z moznosti udelat neco se tak stal prikaz/navod udelat to - a tak to neni.
A druha slovni hricka vznikla kombinaci cesko-slovenskeho textu, kde taky doslo k ZASADNI zmene vyznamu:
Prelozim to...
... vědí, cim mi ublizi, a udelaji to, tak potom NESOU (slovensky “nesú“) nasledky... Ne ja, ale oni. Zadne sado-maso, ale trpelivost, shovivavost? Mozna prehnana (prilis siroke mantinely?).
Takze v pripade Diogenova sudu ja nevolam 'Odstup', ale cekam, jestli se treba ohledne, a prijde na to sam, ze mi stini... Pokud to neni tupec, sobec nebo tak neco, tak by mel. Podle me.
Toz tak...

Upravil(a) Dorka (13. 11. 2015 10:07)

Není tady

#80 13. 11. 2015 9:39

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Dorka napsal(a):

Nerobi. Len maju vsetci, nielen moji muzi, ale aj ostatni, s ktorymi pridem do styku, urobit vsetko, co len chcu, a neublizit mi. Ti, ktorych “si pripustim k telu“ (ako sa hovori) vedia, cim mi ublizia. Tak potom nesu nasledky...
Uvediem priklad...
Na novom stanku sa docasne musim striedat s kolegynou, o kt.viem, ze klamala nasej veducej. Uvadzala ju proste vedome v omyl a ka som na to uplnou nahodou prisla

To si někdy odporuje. Udělat vše, co chtějí, a neublížit. To není všechno, co chtějí. Někdo prostě ani ublížit nechce, a přesto ublíží. Protože tak to v životě je. Někdo to vidí tak, že pomáhá, a ten druhý to vnímá jako ublížení. Anebo naopak. big_smile Život je kouzelný.

K vytučnělému - ano, odporuje. A celá ta věta, co si dala Dorka pod čáru, je absolutně nelogická. Já už jsem se s ní jednou o tom bavila - myslím, že to bylo v době, než si to tam dala.
Absolutní svoboda = udělat, co si přeju a nikomu neublížit..to je protimluv. Pokud se někdo cítí absolutně svobodný a dělá si co chce, pak je to bez ohledu na okolí. Pokud ten ohled má - "neublížit", pak už to není absolutní svoboda.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#81 13. 11. 2015 9:48

Dorka
Zablokovaný

Aha, tak ted uz vidim, ze to slovo “možnos“ vynechala Majka. No ale na tom, ze se vyznam vety pozmenil, to nic nemění...

Není tady

#82 13. 11. 2015 9:52

Dorka
Zablokovaný

Samozrejme, pro nekoho, kdo ma potrebu delat spatne veci, to neni absolutni svoboda... Ja na ty “zlobry“ jaksi zapomela... wink

Není tady

#83 13. 11. 2015 9:58

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Dorka napsal(a):

Samozrejme, pro nekoho, kdo ma potrebu delat spatne veci, to neni absolutni svoboda... Ja na ty “zlobry“ jaksi zapomela... wink

To je jedno, jestli mᚠna myslí lidi dobré či zlé. Prostě jen obecně si to odporuje z logiky věci. Pokud už mᚠna někoho ohledy - "neublížit", není to absolutní svoboda.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#84 13. 11. 2015 10:16

Dorka
Zablokovaný

Ok. Dam to pryc, vymyslim si nove motto. Stejne uz je okoukane...
Jen me v te souvislosti napadlo jeste cosi duchaplneho: Buh nam tu absolutni svobodu dal. Tak se, diky ni, lehce delime, rozlisujeme, na “dobre a spatne = spravedlive a nespravedlive“. Za to jsem vdecna...

Není tady

#85 13. 11. 2015 11:42

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Taky nesouhlasím, ale to je jedno. Nic ve zlém storstark
Proč bychom si nemohly ponechat každá svoje myšlenky, že?

Upravil(a) Judyna (13. 11. 2015 11:43)

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#86 13. 11. 2015 12:00

Dorka
Zablokovaný

Jasně. Myslenky jsou jedna z mala veci, ktere se nedaji ani ukrast, ani vnutit. Mozna bych si do toho motta mela pridat jeste toto. Ale to uz by byl poradnej maglajz - “z kazdeho rožka troška“...

Není tady

#87 13. 11. 2015 13:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

No, v tom vytucnenem textu jsi vynechala (nevim proc?) slovo “moznost“, coz podstatne zmenilo jeji vyznam...
A druha slovni hricka vznikla kombinaci cesko-slovenskeho textu, kde taky doslo k ZASADNI zmene vyznamu

Nevynechala, jak už sis všimla...
Celkově ovšem aby se v tom http://files.mini-pig.webnode.cz/200000015-b9e59bae1a/74.gif vyznalo... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#88 13. 11. 2015 13:25

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Dorka napsal(a):

Aha, tak ted uz vidim, ze to slovo “možnos“ vynechala Majka. No ale na tom, ze se vyznam vety pozmenil, to nic nemění...

Já jsem to slovo nevynechala, nebo jsem kopírovala tvůj text.
Ale tys ho následně, až po mém kopírování, opravila a slovo možnost tam doplnila. smile

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#89 13. 11. 2015 13:26

Dorka
Zablokovaný

Ty prasatka jsou moc roztomily...

Není tady

#90 13. 11. 2015 13:35

Dorka
Zablokovaný

Eva. napsal(a):

Dorka napsal(a):

Já jsem to slovo nevynechala, nebo jsem kopírovala tvůj text.
Ale tys ho následně, až po mém kopírování, opravila a slovo možnost tam doplnila. smile

To je mozne, az jsem to po sobecetla, tak jsem to pridala, pac to t patri. Tak se omlouvam. Diky blbemu robotovi nevidim cely text, tak zo musim korigovat az po odeslani, no...

Není tady

#91 13. 11. 2015 13:37

Dorka
Zablokovaný

A taky nevim, jestli je zprava, kt. se upravuje, na desce, nebo “stazena“...

Není tady

#92 13. 11. 2015 20:05

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Dorka napsal(a):

Jasně. Myslenky jsou jedna z mala veci, ktere se nedaji ani ukrast, ani vnutit. Mozna bych si do toho motta mela pridat jeste toto. Ale to uz by byl poradnej maglajz - “z kazdeho rožka troška“...

Dorko, myšlenky se dají ukrást a vydávat za své. Myšlenky se dají vnutit, tomu se říká manipulace a někdo to ovládá mistrně, že si toho ani nevšimneš a přijmeš je za své. Vyšší level je vymývání mozků.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#93 14. 11. 2015 14:59

Dorka
Zablokovaný

Nedají se ukrást, ty, co se ti honí hlavou. Ukrást se dá pouze jejich autorství, pokud byly zveřejněny...
O té manipulaci a vymývání mozku jsem přemýšlela. Ale to, myslím, není vnucení myšlenky, ale dlouhodobější proces, kdy se myšlenky odkloní. Nemůžeš někomu vnutit, že myslí na jablko, když na něj nemyslí.

Není tady

#94 14. 11. 2015 15:26

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

To je pravda. Ty, co se ti honí hlavou a které nezveřejníš, ti nikdo neukradne.

Nemůžeš někomu vnutit, že myslí na jablko, když na něj nemyslí.

..si teda myslím, že ano. Jde o sugesci.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#95 16. 11. 2015 9:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Dorka napsal(a):

Musim pisat iba kratsie prispevky, lebo na malom displayi mobilu sa mi text “schova“  a potom pisem naslepo s preklepmi...
Dotykalo sa to nas vsetkych (museli sme sa prisposobovat jej a jej moznostiam, o ktorych prave klamala.)
Povedala som to veducej, a povedala som aj jej, ze viem, ze klame a dalej to tolerovat nebudem, ked to ovlyvnuje moj zivot.
Dusovala sa, ze to a ono, a ze uz nikdy! Ok. Ale ja uz jej nikdy doverovat nebudem, ani ked ona “naozaj uz nikdy“... To je DOSLEDOK...

Tak to je logický dôsledok, ale... uvažovala si niekedy o jej motivácii? Že proste možno nechcela ublíži, len krátkozrako videla iba seba a svoj prospech?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#96 16. 11. 2015 9:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Dorka napsal(a):

No, v tom vytucnenem textu jsi vynechala (nevim proc?) slovo “moznost“, coz podstatne zmenilo jeji vyznam. Z moznosti udelat neco se tak stal prikaz/navod udelat to - a tak to neni.
A druha slovni hricka vznikla kombinaci cesko-slovenskeho textu, kde taky doslo k ZASADNI zmene vyznamu:
Prelozim to...
... vědí, cim mi ublizi, a udelaji to, tak potom NESOU (slovensky “nesú“) nasledky... Ne ja, ale oni. Zadne sado-maso, ale trpelivost, shovivavost? Mozna prehnana (prilis siroke mantinely?).
Takze v pripade Diogenova sudu ja nevolam 'Odstup', ale cekam, jestli se treba ohledne, a prijde na to sam, ze mi stini... Pokud to neni tupec, sobec nebo tak neco, tak by mel. Podle me.
Toz tak...

No tak to si zjavne vyberᚠtupcov, alebo sebcov, alebo obidvoje... z toho, čo tu píšeš. Otázka znie - aspoň pre mňa - PREČO, zo všetkých tých tisícov, ba miliónov mužov. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#97 16. 11. 2015 9:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Dorka napsal(a):

Napadlo ti niekedy, že môžeš ublíži trebárs aj vlastnému dieau, v mene absolútnej slobody - trebárs si slobodne nájdeš partnera, ktorý nemá rád tvoje milované diea? Ty mu neubližuješ, ty ho miluješ, ale miluješ aj muža, ktorého si si slobodne našla... A diea trpí, povedzme.

Brita

Není tady

#98 16. 11. 2015 9:27

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

Dorka napsal(a):

Dorko, myšlenky se dají ukrást a vydávat za své. Myšlenky se dají vnutit, tomu se říká manipulace a někdo to ovládá mistrně, že si toho ani nevšimneš a přijmeš je za své. Vyšší level je vymývání mozků.

Ukradnú sa dajú, ale pritom, chvalabohu, tomu pôvodnému majitežovi ostanú big_smile . To je nádherný dar, nie? A vnúti nemôžeš bez aktívneho súhlasu danej osoby - možno s výnimkou lobotómie alebo nejakej operácie mozgu, chemickej látky, alebo tak.

Brita

Není tady

#99 16. 11. 2015 9:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

To je pravda. Ty, co se ti honí hlavou a které nezveřejníš, ti nikdo neukradne.

Nemůžeš někomu vnutit, že myslí na jablko, když na něj nemyslí.

..si teda myslím, že ano. Jde o sugesci.

Ale aj proti tomu sa dá bráni... wink Hoci to chce by o krok popredu.

Brita

Není tady

#100 16. 11. 2015 10:05

Dorka
Zablokovaný

Selima napsal(a):

Tak to je logický dôsledok, ale... uvažovala si niekedy o jej motivácii? Že proste možno nechcela ublíži, len krátkozrako videla iba seba a svoj prospech?

No to ano, ale klamala ucelovo, lebo keby povedala pravy dovod, nikto by jej nevyhovel. Svoju lenivost a neochotu prisposobit sa ospravedlnovala chorobou, dokonca pobytom v nemocnici, a pritom som ju opakovane zdravu a nadmerne čulú videla inde...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí