6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Takovou monost kadý má.
Ale ty nechápe, e ho do ní nemůe nutit. e ty zodpovídá jen sama za sebe a své chování.
A nemůe nikoho nutit k obchodu - jak se chová ty, aby se choval i ten druhý k tobě.
Nemá právo nikoho do ničeho nutit ani po něm vyadovat nějaké chování k sobě jako oplátku za tvé chování.
Má právo "POUZE" nastavit své mantinely. Mantinely svého chování a mantinely chování druhého k tobě. A kdy je druhý nedodruje, tak má smůlu a ty u s ním nebude, jestli si sama sebe aspoň troku váí a má se ráda. Nenechá si ubliovat.
Není tady
No a?
Tak to vidim, citim, MAM NASTAVENO, vim, ze to neni jednoduche pro me ani pro me milacky,...
No a?
Taky chci zit po svezm. Nehresim proti zakonu, a uz nevyskakuju VE VEREJNEM ZAJMU...
Jo. Schovam se nekde ve svem soukromi...
A nejak bude, no...
Není tady
Len maju vsetci, nielen moji muzi, ale aj ostatni, s ktorymi pridem do styku, urobit vsetko, co len chcu, a neublizit mi.
Ublíit se dá i nevědomky... ale pokud "Ti, ktorych si pripustim k telu... vedia, cim mi ublizia.", udělají to a tvůj přístup (s ním jsi zřejmě smířená) je "Tak potom nesu nasledky", pak má asi Selima pravdu...
Není tady
No, v tom vytucnenem textu jsi vynechala (nevim proc?) slovo moznost, coz podstatne zmenilo jeji vyznam. Z moznosti udelat neco se tak stal prikaz/navod udelat to - a tak to neni.
A druha slovni hricka vznikla kombinaci cesko-slovenskeho textu, kde taky doslo k ZASADNI zmene vyznamu:
Prelozim to...
... vědí, cim mi ublizi, a udelaji to, tak potom NESOU (slovensky nesú) nasledky... Ne ja, ale oni. Zadne sado-maso, ale trpelivost, shovivavost? Mozna prehnana (prilis siroke mantinely?).
Takze v pripade Diogenova sudu ja nevolam 'Odstup', ale cekam, jestli se treba ohledne, a prijde na to sam, ze mi stini... Pokud to neni tupec, sobec nebo tak neco, tak by mel. Podle me.
Toz tak...
Upravil(a) Dorka (13. 11. 2015 10:07)
Není tady
Eva. napsal(a):
Dorka napsal(a):
Nerobi. Len maju vsetci, nielen moji muzi, ale aj ostatni, s ktorymi pridem do styku, urobit vsetko, co len chcu, a neublizit mi. Ti, ktorych si pripustim k telu (ako sa hovori) vedia, cim mi ublizia. Tak potom nesu nasledky...
Uvediem priklad...
Na novom stanku sa docasne musim striedat s kolegynou, o kt.viem, ze klamala nasej veducej. Uvadzala ju proste vedome v omyl a ka som na to uplnou nahodou prislaTo si někdy odporuje. Udělat ve, co chtějí, a neublíit. To není vechno, co chtějí. Někdo prostě ani ublíit nechce, a přesto ublíí. Protoe tak to v ivotě je. Někdo to vidí tak, e pomáhá, a ten druhý to vnímá jako ublíení. Anebo naopak. ivot je kouzelný.
K vytučnělému - ano, odporuje. A celá ta věta, co si dala Dorka pod čáru, je absolutně nelogická. Já u jsem se s ní jednou o tom bavila - myslím, e to bylo v době, ne si to tam dala.
Absolutní svoboda = udělat, co si přeju a nikomu neublíit..to je protimluv. Pokud se někdo cítí absolutně svobodný a dělá si co chce, pak je to bez ohledu na okolí. Pokud ten ohled má - "neublíit", pak u to není absolutní svoboda.
Není tady
Aha, tak ted uz vidim, ze to slovo monos vynechala Majka. No ale na tom, ze se vyznam vety pozmenil, to nic nemění...
Není tady
Samozrejme, pro nekoho, kdo ma potrebu delat spatne veci, to neni absolutni svoboda... Ja na ty zlobry jaksi zapomela...
Není tady
Dorka napsal(a):
Samozrejme, pro nekoho, kdo ma potrebu delat spatne veci, to neni absolutni svoboda... Ja na ty zlobry jaksi zapomela...
To je jedno, jestli má na myslí lidi dobré či zlé. Prostě jen obecně si to odporuje z logiky věci. Pokud u má na někoho ohledy - "neublíit", není to absolutní svoboda.
Není tady
Ok. Dam to pryc, vymyslim si nove motto. Stejne uz je okoukane...
Jen me v te souvislosti napadlo jeste cosi duchaplneho: Buh nam tu absolutni svobodu dal. Tak se, diky ni, lehce delime, rozlisujeme, na dobre a spatne = spravedlive a nespravedlive. Za to jsem vdecna...
Není tady
Taky nesouhlasím, ale to je jedno. Nic ve zlém
Proč bychom si nemohly ponechat kadá svoje mylenky, e?
Upravil(a) Judyna (13. 11. 2015 11:43)
Není tady
Jasně. Myslenky jsou jedna z mala veci, ktere se nedaji ani ukrast, ani vnutit. Mozna bych si do toho motta mela pridat jeste toto. Ale to uz by byl poradnej maglajz - z kazdeho roka troka...
Není tady
No, v tom vytucnenem textu jsi vynechala (nevim proc?) slovo moznost, coz podstatne zmenilo jeji vyznam...
A druha slovni hricka vznikla kombinaci cesko-slovenskeho textu, kde taky doslo k ZASADNI zmene vyznamu
Nevynechala, jak u sis vimla...
Celkově ovem aby se v tom vyznalo...
Není tady
Dorka napsal(a):
Aha, tak ted uz vidim, ze to slovo monos vynechala Majka. No ale na tom, ze se vyznam vety pozmenil, to nic nemění...
Já jsem to slovo nevynechala, nebo jsem kopírovala tvůj text.
Ale tys ho následně, a po mém kopírování, opravila a slovo monost tam doplnila.
Není tady
Ty prasatka jsou moc roztomily...
Není tady
Eva. napsal(a):
Dorka napsal(a):
Já jsem to slovo nevynechala, nebo jsem kopírovala tvůj text.
Ale tys ho následně, a po mém kopírování, opravila a slovo monost tam doplnila.
To je mozne, az jsem to po sobecetla, tak jsem to pridala, pac to t patri. Tak se omlouvam. Diky blbemu robotovi nevidim cely text, tak zo musim korigovat az po odeslani, no...
Není tady
A taky nevim, jestli je zprava, kt. se upravuje, na desce, nebo stazena...
Není tady
Dorka napsal(a):
Jasně. Myslenky jsou jedna z mala veci, ktere se nedaji ani ukrast, ani vnutit. Mozna bych si do toho motta mela pridat jeste toto. Ale to uz by byl poradnej maglajz - z kazdeho roka troka...
Dorko, mylenky se dají ukrást a vydávat za své. Mylenky se dají vnutit, tomu se říká manipulace a někdo to ovládá mistrně, e si toho ani nevimne a přijme je za své. Vyí level je vymývání mozků.
Není tady
Nedají se ukrást, ty, co se ti honí hlavou. Ukrást se dá pouze jejich autorství, pokud byly zveřejněny...
O té manipulaci a vymývání mozku jsem přemýlela. Ale to, myslím, není vnucení mylenky, ale dlouhodobějí proces, kdy se mylenky odkloní. Nemůe někomu vnutit, e myslí na jablko, kdy na něj nemyslí.
Není tady
To je pravda. Ty, co se ti honí hlavou a které nezveřejní, ti nikdo neukradne.
Nemůe někomu vnutit, e myslí na jablko, kdy na něj nemyslí.
..si teda myslím, e ano. Jde o sugesci.
Není tady
Dorka napsal(a):
Musim pisat iba kratsie prispevky, lebo na malom displayi mobilu sa mi text schova a potom pisem naslepo s preklepmi...
Dotykalo sa to nas vsetkych (museli sme sa prisposobovat jej a jej moznostiam, o ktorych prave klamala.)
Povedala som to veducej, a povedala som aj jej, ze viem, ze klame a dalej to tolerovat nebudem, ked to ovlyvnuje moj zivot.
Dusovala sa, ze to a ono, a ze uz nikdy! Ok. Ale ja uz jej nikdy doverovat nebudem, ani ked ona naozaj uz nikdy... To je DOSLEDOK...
Tak to je logický dôsledok, ale... uvaovala si niekedy o jej motivácii? e proste mono nechcela ublíi, len krátkozrako videla iba seba a svoj prospech?
Není tady
Dorka napsal(a):
No, v tom vytucnenem textu jsi vynechala (nevim proc?) slovo moznost, coz podstatne zmenilo jeji vyznam. Z moznosti udelat neco se tak stal prikaz/navod udelat to - a tak to neni.
A druha slovni hricka vznikla kombinaci cesko-slovenskeho textu, kde taky doslo k ZASADNI zmene vyznamu:
Prelozim to...
... vědí, cim mi ublizi, a udelaji to, tak potom NESOU (slovensky nesú) nasledky... Ne ja, ale oni. Zadne sado-maso, ale trpelivost, shovivavost? Mozna prehnana (prilis siroke mantinely?).
Takze v pripade Diogenova sudu ja nevolam 'Odstup', ale cekam, jestli se treba ohledne, a prijde na to sam, ze mi stini... Pokud to neni tupec, sobec nebo tak neco, tak by mel. Podle me.
Toz tak...
No tak to si zjavne vyberá tupcov, alebo sebcov, alebo obidvoje... z toho, čo tu píe. Otázka znie - aspoň pre mňa - PREČO, zo vetkých tých tisícov, ba miliónov muov.
Není tady
Dorka napsal(a):
Napadlo ti niekedy, e môe ublíi trebárs aj vlastnému dieau, v mene absolútnej slobody - trebárs si slobodne nájde partnera, ktorý nemá rád tvoje milované diea? Ty mu neubliuje, ty ho miluje, ale miluje aj mua, ktorého si si slobodne nala... A diea trpí, povedzme.
Není tady
Judyna napsal(a):
Dorka napsal(a):
Dorko, mylenky se dají ukrást a vydávat za své. Mylenky se dají vnutit, tomu se říká manipulace a někdo to ovládá mistrně, e si toho ani nevimne a přijme je za své. Vyí level je vymývání mozků.
Ukradnú sa dajú, ale pritom, chvalabohu, tomu pôvodnému majitežovi ostanú . To je nádherný dar, nie? A vnúti nemôe bez aktívneho súhlasu danej osoby - mono s výnimkou lobotómie alebo nejakej operácie mozgu, chemickej látky, alebo tak.
Není tady
Judyna napsal(a):
To je pravda. Ty, co se ti honí hlavou a které nezveřejní, ti nikdo neukradne.
Nemůe někomu vnutit, e myslí na jablko, kdy na něj nemyslí.
..si teda myslím, e ano. Jde o sugesci.
Ale aj proti tomu sa dá bráni... Hoci to chce by o krok popredu.
Není tady
Selima napsal(a):
Tak to je logický dôsledok, ale... uvaovala si niekedy o jej motivácii? e proste mono nechcela ublíi, len krátkozrako videla iba seba a svoj prospech?
No to ano, ale klamala ucelovo, lebo keby povedala pravy dovod, nikto by jej nevyhovel. Svoju lenivost a neochotu prisposobit sa ospravedlnovala chorobou, dokonca pobytom v nemocnici, a pritom som ju opakovane zdravu a nadmerne čulú videla inde...
Není tady