18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dorka napsal(a):
No, jednou, asi tak v pulce vztahu, to zaznelo... Tak zvlastne. Kdyz jsem opet (jako obvykle) prekousla nejakou nehoraznost, vecer, pri nasem duchaplnem postelovem rozhovoru prohodil: ...to je neuveritelne! Ona mi snad dovoli vsechno...
Ano. S tim ona. Jako by to rikal nekomu a v moji nepritomnosti... Jenze ja, tehdy, ani ted, si nemyslim, ze si partneri maji neco dovolovat nebo zakazovat jeden druhemu. Proste ty nehoraznosti bud nejsou, anebo se tolerujou... A ja asi toleruju presprilis...
Přesně to říkám. Ty se musí dostat na totální dno a moná tam chvilku pobýt, aby ti konečně dolo.
Ani po tak straných zkuenostech ti pořád nedochází.
Není tady
Nejsem na dne.
Byla jsem, asi tri tydny. Po dobu, co jsem jeste jakymsi zpusobem nesla zodpovednost i za nej. Za to, co za paseku nadelal, nejen v mem zivote...
Az jsem ho propustila a zacala se normalne vztekat, tak uz jsem se hrabala nahoru..., pac zlobit se na blbeho partnera jsem doted neumela, asi tak...
Není tady
Ano. Říkám, e jetě nejsi na dně. A nemyslím s tímto partnerem. Ale celkově. A pak ti dojde, mimo jiné, o čem je partnerství. Není o tom, vechno partnerovi dovolit a tolerovat.
Ty si neváí sama sebe a nechává se (z)ničit.
Ale na to si kadý musíme přijít sám.
Upravil(a) Eva. (12. 11. 2015 9:10)
Není tady
Eva. napsal(a):
.... o čem je partnerství. Není o tom, vechno partnerovi dovolit a tolerovat.
V tom jsem jina. Ja jsem presvedcena, (napořád a neměnně - divne slovo? ... nehodlam to menit), ze je. Absolutni svobodu v rozhodovani a konani pro sebe i partnera. S vedomim dusledku. Pokud delam blbosti a je mi to tolerovano, vim, co tim riskuju... Kdyz jsem chytrej a PRAVEJ partner do vztahu, nebudu riskovat zbytecne...
Upravil(a) Dorka (12. 11. 2015 9:40)
Není tady
Ty moná neriskuje zbytečně. To, co píe, platí pro tebe.
Ale díky tvému přístupu k partnerství si s tebou tví partneři dělají, co se jim zamane. Jeden ti to dokonce výslovně řekl, a tobě stále nedochází. Co víc jetě má ten pánbůh pro tebe udělat, kdy ti to ani takhle jasně řečené nedochází?
Není tady
No preciz nic, Majko. Ja verim, ze me ma rad takovou, jaka jsem. Mam pro to padny duvod: Kde bych jinak vzala tolik sily jit dal bez ztraty kyticky?
Není tady
To není o tom, jestli tě má bůh rád takovou, jaká jsi.
A bez ztráty kytičky určitě nejsi. U jen ta spousta nepovedených manelství... A to, e se trápí, aspoň to tady občas píe. Počítání kadé koruny... atd.
Upravil(a) Eva. (12. 11. 2015 10:48)
Není tady
To pro mne nejsou ztracene kyticky.
Kyticku ztratim, kdyz se musim za sebe stydet.
To se mi taky stava, nemysli, ze ne, ale vyrikam si to s Bohem a jedu dal, v plne sile...
Jako v mych oblibenych detskych playstationovych hrach... Vycouvam, naberu fuel, a frcim do dalsich levelu... fuj, to nezni moc cesky, ale do tohoto konceptu se mi hodí...
Není tady
Eva. napsal(a):
Ano. Říkám, e jetě nejsi na dně. A nemyslím s tímto partnerem. Ale celkově. A pak ti dojde, mimo jiné, o čem je partnerství. Není o tom, vechno partnerovi dovolit a tolerovat.
Ty si neváí sama sebe a nechává se (z)ničit.
Ale na to si kadý musíme přijít sám.
Zrovna jsem chtěla něco podobného napsat, ale Eva mě předběhla.
Ono to Dorko asi opravdu není o tom něco nekomu dovolovat. Ale je rozdíl mezi dovolit a dovolit si
To toti souvisí s úctou jednoho k druhému. A pokud si někdo dovoluje hodně, neváí si Tě. A to je pak o ničem.
Ta úcta je důleitá.
Není tady
No, to je urcite pravda, o te ucte jeden k druhemu...
Kdyz se ohlednu zpet, co vim, mi expartneri vetsinou prisli na to, kdo si koho jak kdy váil (taky divna veta, ale myslim, ze s hlubokym smyslem...)
Pozdeji. Kdyz uz okolnosti byly nevratne... Nechci vypadat jako nejaka náfuka, ale myslim, ze zafungovalo pravidlo hodnotu nekterych veci/vztahu si uvedomime az tehdy, kdyz o ne prijdeme... To si nedomýlím jen tak, dostalo se mi toho jako zpetnevazby po mnoha letech, od nich samotnych, nebo lidi jim blizkych...
Nevidim v tom nejake extra zadostiucineni, ani uspech. Spis vyzvu pro sebe. Jak presvedcit ty mnou obdarovavane, ze to neni neuveritelne (jak jsem uz mockrat slysela), ani nejaka kuliárna, vtip, a pod., ale ze skutecne vkladam vsechno, a to same ocekavam.
Upravil(a) Dorka (12. 11. 2015 12:49)
Není tady
Jak přesvědčit? Nijak.
Vyberat si partnera, kterého není třeba přesvědčovat.
A ne samé zkrachovalé existence a chudáky, abys měla koho zachraňovat. To můe v práci, kdy pečuje o nemohoucí. A ne ve vztahu.
Není tady
Zajedno - výběr je důleitý a pokud je to "jasné" hned na první pohled, pry od toho.
A za druhé - přistupuj Dorko ke vztahu tak, aby si Tě pánové váili. Ale o tom je nemůe přesvědčit, ale měla by se projevovat tak, aby to prostě bylo.
Není tady
Dorka napsal(a):
vkladam vsechno, a to same ocekavam.
Jene takhle ten obchod nefunguje.
Vztah není obchod.
Není tady
Dorka napsal(a):
No preciz nic, Majko. Ja verim, ze me ma rad takovou, jaka jsem. Mam pro to padny duvod: Kde bych jinak vzala tolik sily jit dal bez ztraty kyticky?
Ty si mýli lásku so vzahom... Ma niekoho rád neznamená vetko mu dovoli, vekto mu odkýva, so vetkým súhlasi a necha sa niči... To je také sádlo-máslo poňatie vzahu. Môe to fungova s demi (ale ani tam to zvyčajne nesedí, keď dospejú... ), ale určite to nerobí dobrotu v rovnocennom partnerskom vzahu. Môem milova človeka, ale NEMUSÍM milova vetko, čo robí, vetky jeho chyby (a hlavne by som mala rozliova chyby od dobrých skutkov - pre dobro nás oboch .)
Není tady
Dorka napsal(a):
No, to je urcite pravda, o te ucte jeden k druhemu...
Kdyz se ohlednu zpet, co vim, mi expartneri vetsinou prisli na to, kdo si koho jak kdy váil (taky divna veta, ale myslim, ze s hlubokym smyslem...)
Pozdeji. Kdyz uz okolnosti byly nevratne... Nechci vypadat jako nejaka náfuka, ale myslim, ze zafungovalo pravidlo hodnotu nekterych veci/vztahu si uvedomime az tehdy, kdyz o ne prijdeme... To si nedomýlím jen tak, dostalo se mi toho jako zpetnevazby po mnoha letech, od nich samotnych, nebo lidi jim blizkych...
Nevidim v tom nejake extra zadostiucineni, ani uspech. Spis vyzvu pro sebe. Jak presvedcit ty mnou obdarovavane, ze to neni neuveritelne (jak jsem uz mockrat slysela), ani nejaka kuliárna, vtip, a pod., ale ze skutecne vkladam vsechno, a to same ocekavam.
To je mono ten problém - ma "vechno" furt, stále, kadý deň, celý ivot, na 100% - ja by som sa zbláznila. To je dobré do filmu, nie do ivota.
Není tady
No jo, Sel, keby si aspoň poriadne čítala, kde u ide radi, ani raz toti nereaguje na mylienku, ale iba na pár slov úplně vytrhnutých z kontextu...
Není tady
Tak ak som nepochopila mylienku, môe zo by z 50% mnou a z 50% tým, kto ju vyslovil - nie? Čo keby si ju nejako spresnila, aby som "nevytrhávala z kontextu)...?
Není tady
Absolutni svobodu v rozhodovani a konani pro sebe i partnera. S vedomim dusledku.
Zapomíná na jedno - "udělat, co si přeju a nikomu neublíit".
Jene ty si v rámci tý svobody ubliovat nechá...
Není tady
Tak ono - mono jej nejakým spôsobom robí dobre necha si ubliova...
Není tady
Nerobi. Len maju vsetci, nielen moji muzi, ale aj ostatni, s ktorymi pridem do styku, moznost urobit vsetko, co len chcu, a neublizit mi. Ti, ktorych si pripustim k telu (ako sa hovori) vedia, cim mi ublizia. Tak potom nesu nasledky...
Uvediem priklad...
Na novom stanku sa docasne musim striedat s kolegynou, o kt.viem, ze klamala nasej veducej. Uvadzala ju proste vedome v omyl a ka som na to uplnou nahodou prisla
Upravil(a) Dorka (12. 11. 2015 21:16)
Není tady
Musim pisat iba kratsie prispevky, lebo na malom displayi mobilu sa mi text schova a potom pisem naslepo s preklepmi...
Dotykalo sa to nas vsetkych (museli sme sa prisposobovat jej a jej moznostiam, o ktorych prave klamala.)
Povedala som to veducej, a povedala som aj jej, ze viem, ze klame a dalej to tolerovat nebudem, ked to ovlyvnuje moj zivot.
Dusovala sa, ze to a ono, a ze uz nikdy! Ok. Ale ja uz jej nikdy doverovat nebudem, ani ked ona naozaj uz nikdy... To je DOSLEDOK...
Upravil(a) Dorka (12. 11. 2015 21:19)
Není tady
Dorka napsal(a):
Nerobi. Len maju vsetci, nielen moji muzi, ale aj ostatni, s ktorymi pridem do styku, urobit vsetko, co len chcu, a neublizit mi. Ti, ktorych si pripustim k telu (ako sa hovori) vedia, cim mi ublizia. Tak potom nesu nasledky...
Uvediem priklad...
Na novom stanku sa docasne musim striedat s kolegynou, o kt.viem, ze klamala nasej veducej. Uvadzala ju proste vedome v omyl a ka som na to uplnou nahodou prisla
To si někdy odporuje. Udělat ve, co chtějí, a neublíit. To není vechno, co chtějí. Někdo prostě ani ublíit nechce, a přesto ublíí. Protoe tak to v ivotě je. Někdo to vidí tak, e pomáhá, a ten druhý to vnímá jako ublíení. Anebo naopak. ivot je kouzelný.
Není tady
Ano. Zivot je kouzelny. Váně.
Ja nemluvila jen o pomoci.
Mluvim o jednani jednoho k druhemu...
Není tady
Já taky nepsala o pomoci. Ale o vem ve vztahu mezi lidmi.
Není tady
Ok, mozna jsme trosku zabredli do filozofie, ale to me bavi....
Tak se vratime k Diogenovi a jeho sudu... Ok,ok.
Kdosi mu tam zastinil Slunce a on rekl: Odstup...
Vymezil hranice, jak neublizit. Ja, a mozna ani nikdo, nevime, co by nasledovalo... (hm, to mozna taky stoji za zamysleni se...)
Ja myslim, ze ten clovek ustoupil, udelal krok/kroky vpravo nebo vlevo, aby dal nestinil... Nechtel UBLIZOVAT...
Takovou moznost ma kazdy, ne?
Není tady