29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak zkusim po “Viktorsku“...
Jsem ta, co pláče u splavu nad “divným“ osudem, který ji /asi/ zahnal do kouta, kde si nepřála být.
Má předchůdkyně plod své lásky hodila za bouřky do vody, snad ve víře, že svou bolest ze sklamání, které zažila, utiší...
Je mi jí moc líto a nechci být jako ona...
Jestli vás to, některé z babinetek osloví, napište mi, prosím, coby “Viktorce“, co se dá dělat s plody naší “nerozumné“ vášně (a nemusej to zrovna byt DĚTI...), když se do neočekávaných závislostí dostanem, a pak nevíme, jak z nich VEN?
Není tady
Jo, ja zapomela napsat DIK za odpovedi, no...
Není tady
Prijať ich, preskúmať, čo sa dá s láskou si ponechať, zvyšok nejako rituálne odložiť, zničiť, darovať (ak niekto nájde na tom niečo dobré), zužitkovať. Poučiť sa a ísť ďalej. Objekt lásky je fuč, ale láska zostáva.
Není tady
Hezká otázka, Viki....na zamyšlení.
Asi nějak tak, jak říká Seli.
Co není, to už není, marno tesknit, zytečno. Jen si rozdíráš duši.
Oplakat a pustit vesmíru/bohu, to je asi nejlepší.
A jedna psychofinta: svoje duševní děje vnímáme víceméně jako film a tak se s nimi i dá zacházet.
To znamená: scénu, na kterou nechceš myslet, tak oddálit ("poodjet kamerou") zbavit barev, utlumit zvuky.....zahalit do šera.
Co si chceš nechat (v hlavě/srdci) tak naopak - přiblížit, zjasnit barvy, podmalovat nějakou přitažlivou hudbou
Není tady
Dorka napsal(a):
Tak zkusim po “Viktorsku“...
Jsem ta, co pláče u splavu nad “divným“ osudem, který ji /asi/ zahnal do kouta, kde si nepřála být.
Má předchůdkyně plod své lásky hodila za bouřky do vody, snad ve víře, že svou bolest ze sklamání, které zažila, utiší...
Je mi jí moc líto a nechci být jako ona...
Jestli vás to, některé z babinetek osloví, napište mi, prosím, coby “Viktorce“, co se dá dělat s plody naší “nerozumné“ vášně (a nemusej to zrovna byt DĚTI...), když se do neočekávaných závislostí dostanem, a pak nevíme, jak z nich VEN?
Dorko, to není osudem, ale námi samými. Vše máš ty ve vlastních rukou. Já vím, to se lehce řekne a hůře dělá. Ale už jen to uvědomění si, že vše je jen na nás. Někde ve vedlejší diskusi jsem zrovna dnes od tebe četla něco ve smyslu, že bez chlapa není nic, nejsi nic a že to tak máš a měnit nehodláš. Nevím už přesně, ale asi budeš vědět... a já to četla a říkám si, a jéjej, nepoučila se, nechce nic udělat proto, aby si příště ten nos zase nenamlátila. A že je jisté, že s tím příštím chlapem si ho namlátíš zase, pokud nic nezměníš.
I smutnit je třeba. Ale potom se vzchopit, zkusit se poučit a zkusit jít dál jinak a lépe.
Takhle to působí na mne, můžu se plést, nepročítám tady vše a nejsem tu často.
Každopádně držím pěsti!
Není tady
co se dá dělat s plody naší “nerozumné“ vášn
To je možností...
Můžeme si je, prevítky, nechat, hodit pod splav či na krk někomu jinýmu... ale nejlíp používat vhodnou "antikoncepci", aby nebylo nutný řešit "kam s ním"...
Není tady
Už nesmím snít,že kouzlo oněch dnů může se navrátit.
Je nutné pohnout se,bohatší o svůj žal, a vyjít svou cestou....
Li Čching Čao,čínská básnířka z přelomu 11-12.století
Není tady
No jo, ano, vsecko to “dobre vim“, hlavou.
Ale to neco jineho, srdce?, ja nevim, co to je, “dítě ve mně“? - se mnou clouma ode zdi ke zdi. Jsem uz stara (a ne blba) na takove šílení...
Ukoncila jsem uz tolik vztahu, prekopala sve pocity i cely byt naruby, vyhodila do smeti veci, o kterch jsem myslela, zeje nenavidim, a nahradila je svyma cinkrlatkama... A...
Není tady
A nic!
Není tady
Není tady
Dorko, asi nic. Prostě tak to je, tak jsi nastavená. Nemyslím si, že se naučíš to nějak změnit, snad to ani nejde. Jsi taková. Je to Tvoje cesta, každý máme nějakou. Jednu závislost přebiješ druhou. Tak to asi bude. Ale když to víš, znáš se - snaž se ponechat si nějaký svůj vlastní prostor - jen to "svoje", které bude nezávisle na tom, jestli vedle sebe budeš mít partnera. To Ti zůstane a mohlo by tě to podržet, až (třeba) ten další odejde.
Ale jinak bych být Tebou PODĚKOVALA ZA TO, ŽE DOKÁŽEŠ PROŽÍT VELKOU LÁSKU. ZA TO, ŽE VŮBEC PŘIŠLA.
Upravil(a) Judyna (1. 11. 2015 19:35)
Není tady
Jdu za tmy se psem, a pada hvezda. Obrovska, jasna hvezda, cekam, ze snad dopadne nekde prede mnou do travy...
A za tech par vterin, za ty zlomky chvíle, mi probleskne hlavou tolik myslenek...
To je ten asteroid, co ma letet tak blizko kolem nas...
To je urcite jen letadlo, satelit, meteorologicka stanice - ale proc to leti tak rychle, tolik záŕí a naraz zaniklo?
Ne, je to hvezda a pada, aby sis mohla neco prat...
Ale CO tak rychle?
At se mi vrati! At se mi vrati ty uhrancive blaznovy oci. At to tady zas vsechno srovna, abych mela co rozhazovat...
Není tady
Dekuju vam, ctu a mezi slzama pisu. A premyslim, asi to tak ma byt...
Není tady
bellatrix napsal(a):
https://youtu.be/fmzLGVGZkVQ
Tohle mi bohuzel muj stupid robot neotevre. Az zitra v praci. Vratila jsem se na stanek s knihama, rsp.zitra otevirame novy v supermarkru tady pobliz... Jeste stesti. Ze mam vzdycky (a to fuckt) v te sve smule stesti...
Upravil(a) Dorka (1. 11. 2015 20:02)
Není tady
Píseň (Poštovní holub)
Bílým šátkem mává,
kdo se loučí,
každého dne se něco končí,
něco překrásného se končí.
Poštovní holub křídly o vzduch bije,
vraceje se domů,
s nadějí i bez naděje
věčně se vracíme domů.
Setři si slzy
a usměj se uplakanýma očima,
každého dne se něco počíná,
něco překrásného se počíná.
J. Seifert
Není tady
Anebo tahle překrásná písnička
Není tady
Dekuju, Hel, i tobe, Lupi, klip ted nemožu, ale slova pisne jsem si precetla v karaoke textech...
Hlava i uplakane oci me uz boli dostatecne na to, abych vlezla do vany a pote se odebrala do loze (ke kotatku) s myslenkou, ze Buh a muj virtualni svet je porad se mnou...
Dik vam, holky, ja to nejak preziju...
Není tady
Selima napsal(a):
Prijať ich, preskúmať, čo sa dá s láskou si ponechať, zvyšok nejako rituálne odložiť, zničiť, darovať (ak niekto nájde na tom niečo dobré), zužitkovať. Poučiť sa a ísť ďalej. Objekt lásky je fuč, ale láska zostáva.
Sel, citam vlakenko este na dobru noc znova a nieco uzasneho ma napadlo:
Ved ja to vlastne robim, alebo aspon skusam, co pises:
... S laskou si ponechavam spomienky na tych mnoho nadhernych okamzikov, dni a pocitov, ktore mi daroval, tiez drobnôstky (ó, ako rada som tam doklikala ten vokáň!), ktore som od neho dostala alebo kvoli nemu NAŠLA (niekde v antikva, po obchodíkoch alebo tak vselijako), ritualne som dnes definitivne vsetky jeho veci nabalila do batohu (nemal toho vela, ked ku mne prisiel byvat), a rozhodla sa odniest k jeho rodicom. (Oni tiez nic nevedia, otec umiera na rakovinu, a obaja sa nanho hnevaju, ale miluju ho, ... Tak sme na tom akosi rovnako...)
A vam, ak dovolite, darujem svoje myslienky a pocity, babulienky moje...
Není tady
Dorka napsal(a):
No jo, ano, vsecko to “dobre vim“, hlavou.
Ale to neco jineho, srdce?, ja nevim, co to je, “dítě ve mně“? - se mnou clouma ode zdi ke zdi. Jsem uz stara (a ne blba) na takove šílení...
Ukoncila jsem uz tolik vztahu, prekopala sve pocity i cely byt naruby, vyhodila do smeti veci, o kterch jsem myslela, zeje nenavidim, a nahradila je svyma cinkrlatkama... A...
Ja som si do zblbnutia púšťala Passengera https://www.youtube.com/watch?v=RBumgq5yVrA - kvôli slovám, aj kvôli iným súvislostiam... Dva týždne som poplakávala (našťastie som bola priveľmi zamestnaná inými vecami, než aby som to preháňala) a potom to postupne prebolelo... až som jedného dňa bola pripravená vziať si ponaučenie, ale nenechať sa tým zablokovať - a znovu ísť do vzťahu so všetkým, čo k nemu treba.
Není tady
Ale pravda je, že ja už mám tie vzťahy také nejaké, aby ma celkom nezomleli - a ani logisticky sa až tak veľa nemení, nemáme životy nejako strááááášne prepletené. Len tie emócie, žeano....
Není tady
Tak jsem videla ty videjka...
Hm, aj jsem se bala pustit si sve oblibene Rihannino Russian Roulette, pac brecet v praci se neslusi...
Dloho jsem to milovala, kvuli obsahu a zvlastnimu klipu, a ted si to prozivam... Tak aby mi to srdce nepuklo v prac.dobe, to by asi za prac.uraz neuznali....
Není tady
Vecer jeste napisu, co se stalo v noci...
Kazdopadne mi je lip.
Není tady
2x
Upravil(a) Dorka (2. 11. 2015 20:48)
Není tady
Chjo, lip snad fuckt bylo...
Po “vycerpavajicim tydnu“, na tele i na dusi, vlezu v nedeli vecer do vonave postylky, naladim muj jedinej slusnej kanal na TV, a tam Mareš!
Naladim se pote na Babi - a tam zhruba totéž... (aby se to aspon rymovalo...)
Asi zustanu stradajici a smutnici ne/duchodkyni, pac aj ta slovenska “podatelna“ u duchodoveho zabezpeceni mi “elektronicky“ odpovida jen mejlama, kde prilohy nejdou nikterak otevrit...
Takze, “volaj, alebo píš, Jozef Mak...“
Upravil(a) Dorka (8. 11. 2015 21:05)
Není tady
Zda se, ze si tady “diskutuju“ sama. Nevadi. Usporadavam si myslenky a uklidnuju sama sebe, taky dobry, ne?
A treba to prospeje i nekomu, kdo je/bude v pod.situaci...
Tak jsem VOLALA, kdyz elektronicka korespondence selhala...
Zadne z kontakt.cisel neexistovalo (ac se info z netu jevilo jako “aktualni“)... Automat me upozornil, ze se muzu informovat na 1188.
Vim, ze tahle sluzba je draha, ale nic jineho mi nezbylo. Dostala jsem spravne cislo a pote i SPRAVNE info, teda ze slovenske duch.zabezp.od ceskeho nedostalo na mne zadny pozadavek, tudiz nic nepotvrzovalo, ale ze ma zamestnani tam vidi - atd.
Nez jsem se dostala k otazce, co tedy mam delat, tel. “vypadl“ a cerstve nabity kredit 200,-kc byl v hajz.lu...
Taky dobry. Budiz. Nevim proc, ale ulevilo se mi. Zrejme ceska strana neudelala vsechno, co mela, a me zahnali do kouta. Jo. Ale jsem zas o krok dal... Treba to v terminu stihnu. A kdyz ne, a “v koute“ zustanu, budu trpelive cekat, “az me v nem nekdo najde“...
Upravil(a) Dorka (9. 11. 2015 21:37)
Není tady