29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No to snad ani tem “ofiko“ handicapovanym, fyz. ci psych. postizenym, ne?
Není tady
Dorka napsal(a):
Té otázce nerozumím. Můžeš podat , prosím, bližší vysvětlení?
Upravil(a) carpediem (4. 11. 2015 15:36)
Není tady
Ne. Proc? Je to reakce na Helenu...
Není tady
Dorka napsal(a):
Ne. Proc? Je to reakce na Helenu...
Protože mi bylo divné, že bys reagovala tak zcela mimo mísu.....
Není tady
Dorčina věta byla zcela logická. Byla hned po helenině příspěvku a logicky navazovala na poslední větu toho příspěvku. Nevidím na tom nic mimo mísu.
Není tady
carpediem napsal(a):
Protože mi bylo divné, že bys reagovala tak zcela mimo mísu.....
No mimo tvoji mozna jo...
Není tady
Dorka napsal(a):
Alespoň některým z těch ofiko hendikepovaných ano. To si jistě dovedeš představit, ne?
Není tady
A vis, ze dovedu? Ale to uz je silne OT...
Není tady
Niektorí nemôžu mať ani s.e.x. v zložení Já a Já, iní sa nedostanú z bytu, nemôžu rozprávať, nevedia písať, nehýbu ničím okrem hlavy alebo mrkania očami - chápem, že to asi pre Teba nie je dostatočný hendikep, aby potrebovali cudziu pomoc, ale našťastie už aj vaši inak nijako neoslniví zákonodarociva zrejme pochopili, že väčšinou nejakú tú inštitucionálnu pomoc asi potrebovať budú. (A divím sa, že tebe, čo oficálne robíš v pomáhacej profesii, to jasné nie je... Ak to len nebol pokus o humor.) Pozri si film Nedotknuteľní.
Upravil(a) Selima (5. 11. 2015 13:57)
Není tady
Nebol to vobec pokus o humor, a “idea“, alebo myslienka, ktoru som sa akosi snazila nadhodit, sa volajako rozplynula v typicky “babinetovskom“ mentorovani...
Nevadi, zivot plynie dalej aj bez mojich oftopikov...
Nahradia sa inymi, no nie?)
Není tady
Mmch, vsetci ti tebou menovani, co sa tyka sexu, mozu/mali/budu mat, mohli aleb teda je MOZNOST, ze maju niekoho velmi blizkeho. Kto ich miluje/miloval/bude milovat. Jedno, ci partnerskou, rodicovskou, bratskou ci akoukolvek laskou...
V tom by som videla to, ze “mozu“. Ked nikoho takeho nemaju = vsetci ich opustili alebo umreli, potom nemozu a TIE SLUZBY POTREBUJU...
Ale to uz sa dost odklana od toho, co som nadhodila, a hlavne v tomto vlakienku je fuetemfurt OT, co nie je mojim zamerom ani prianim...
Není tady
Dorka napsal(a):
Mmch, vsetci ti tebou menovani, co sa tyka sexu, mozu/mali/budu mat, mohli aleb teda je MOZNOST, ze maju niekoho velmi blizkeho. Kto ich miluje/miloval/bude milovat. Jedno, ci partnerskou, rodicovskou, bratskou ci akoukolvek laskou...
V tom by som videla to, ze “mozu“. Ked nikoho takeho nemaju = vsetci ich opustili alebo umreli, potom nemozu a TIE SLUZBY POTREBUJU...
Počkej - chceš říct, že jakákoliv "láska osoba blízký" (ne tedy partner/ka) stačí k tomu, aby "vsetci ti tebou menovani" byli plně saturováni, "co sa tyka sexu"?
Není tady
Mela jsem na mysli to, ze ta osoba jinak, nez partnersky blizka/milujici, muze handicapovanemu nahradit to, co on nemuze - styk s okolim a pod. Zhruba to, co delame my... Slepemu, hluchemu, chromemu a pod. zabezpecim, co potrebuje. Kdyby me nekdo pozadal o sexualni sluzby, jako ze se to nestalo, asi bych uvazovala, kde poskytovatele sehnat, pac sex taky spada do zakl.lidskych potreb, ne?
Ano, je to tabuizovane tema, a proto chapu, ze se zaclo resit...
Upravil(a) Dorka (6. 11. 2015 7:57)
Není tady
muze handicapovanemu nahradit to, co on nemuze - styk s okolim
Já teda nevím... ale soudím, že "styk s okolim" styk sexuální jaksi nenahradí...
Není tady
Ale muze vyhledat, zabezpecit poskytovatele. Treba v te nove asistencni sluzbe, nebo i “jinde“, ze jo...
Reagujes, jak kdyby sis “seděla na káblu“...
Není tady
Na káblu si sedí od začátku někdo jiný.
Není tady
Dorka napsal(a):
Ale to uz sa dost odklana od toho, co som nadhodila, a hlavne v tomto vlakienku je fuetemfurt OT, co nie je mojim zamerom ani prianim...
Akože ich milovaná mama (u ženy otec) s nimi bude mať s.e.x? Dorka, ty si ešte väčšie éro ako Helena!!!!!
Incest, to u ešte nebolo.
Není tady
Dorka napsal(a):
Ale muze vyhledat, zabezpecit poskytovatele. Treba v te nove asistencni sluzbe, nebo i “jinde“, ze jo...
Reagujes, jak kdyby sis “seděla na káblu“...
No, ono asi presne o to ide - že bez tej asistenčnej služby je ťažšie nájsť "dobrovoľníkov", ktorí by pomáhali takpovediac z dobroty srdca, že? Aj keby mal postihnutý rodinu ako Hujerovci... A neviem si celkom predstaviť, ako mamka volá do "Chcete mě"? alebo nejakej TV zoznamky a žiada s.e.x pre svoje dieťa .
Není tady
Selima napsal(a):
... A neviem si celkom predstaviť, ako mamka volá do "Chcete mě"? alebo nejakej TV zoznamky a žiada s.e.x pre svoje dieťa
.
No vidíš. Javi sa to jako tabu. A predsa napr. ta mamka zabezpeci trebars obtiazne kupanie postihnutého, donášku jedla do bytu, odborne terapie, kt. potrebuje... tak preco nie aj sex? Ja by som sa o to, coby mama, postarala, kde by to nebolo v moci mojho chorého dospeleho decka...
Není tady
Myslím, že Robert incest neřešil... :-D
Není tady
Ja taky ne, ani v te OT polemice...
Není tady
Rano jsem tady Roberta chvilu “videla“...
No, chudak, paradne jsme mu to tu zaplevelili, a zrejme ho definitivne zahnali do naruce krasne mlade zlatokopky...
Není tady
mramorka napsal(a):
Roberte, cením si toho, že jako chlap máš zájem tuhle věc rozebírat takto na babinetu
, je vidět, že Tě to fakt trápí. Víš, byla jsem v té samé situaci, tedy v roli Tvé ženy. Byla jsem dlouhodobě vdaná a máme spolu dceru. Přestala jsem chtít spát s manželem, jen jsem se jaksi překonávala. Došlo to tak daleko, že mě začal posílat k doktorovi, pro mou frigiditu
, přitom to tak vůbec nebylo. Problém byl v tom, že se sex stal mou noční můrou ve chvíli, kdy on tvrdošijně se dožadoval a hádal se se mnou, až tedy pro klid v rodině, jsem svolila. Pro mě se to stalo povinností. Nevím jak to vnímá Tvá žena, ale já se sama začala vnímat jako "předmět", který slouží mému manželovi a jakmile začne zlobit, je zle. Nemá smysl domlouvat si termíny apod., my měli taky jeden den v týdnu, který on určil a bylo mi ještě hůř. Nevím jakou má povahu Tvá žena, ale myslím si, že obecně na ženy platí něžnosti, bez toho, aby chlap pak hned chtěl sex. Zkrátka jí třeba něžně políbat na krk, pozvat jí na večeři, koukat se jí do očí....a hlavně nemluvit o tom, jak to mezi Vámi nefunguje. Možná pokud není zvyklá, bude chvíli koukat jako jelen:o, jde jen mít trpělivost a počkat si, až bude chtít ona.
Můj přítel, který přišel několik let po mém rozvodu, měl ty samé problémy taky, ale s tím rozdílem, že jeho žena ho tlačila, dokonce mu koupila knihu " jak uspokojit manželku" a to byl jejich konec. Oba jsme to měli stejně, nesměli jsme být do toho tlačeni a taky jsme spolu nikdy problém neměli!
Moje zena se neznostem nebrani. Jenze tam to konci. Muzem se libat, mazlit, hladit, ale to je vse. K sexu se takhle nedopracujem nikdy. Asi pul roku jsem trpelive svadel zenu, delal jsem vsechno, co ma spravny pozorny chlap delat, ale pak mi proste dosla trpelivost. A zacal jsem prosit, vyhrozovat atd., to uz jsem psal.
Není tady
Daphné napsal(a):
Dovolila bych si mít též názor: sex v partnerství považuju za jakousi třešničku na dortu, která je oběma pro radost a potěšení. Pokud začne z různých důvodů docházet k nerovnováze (případně je ve vztahu ukrytá už od počátku, jen je ten nesoulad omlouván a přehlížen jednou či druhou stranou), a sex začne být pro jednoho či oba "domácí povinností", kazí se celý vztah.....nebo spíš přestává být partnerský a mění se na jiný. Pokud to ale vyhovuje i tak, nic proti.
Vpodstatě souhlasím se Selimou.
Otázkou pro zakladatele vlákna (i když možná virtuálního) je, kdy a jak se to začalo kazit, protože ta situace nespadla náhle z nebe, musela nazrávat.....a tam je teda ta otázka: vnímala žena sex stále jako potěšení, nebo jako třeba další druh domácí práce - fuj, to je teda slovo -, čímž se jí mohl i zprotivit, takže to vyřešila po svém?
Ano, tahle situace nazravala, to bylo receno velice hezky. Moje zena vnimala sex vzdy jako poteseni, ne jako domaci praci. Ale pak se ji to poteseni postupne prestalo libit. Aspon dle jejich slov. Neciti k sexu odpor, povazuje to proste za vec, ve ktere nevidi zadny smysl ani poteseni. Porad rika, ze je to vec hormonu a ze starsi lidi proste maji pokles hormonu a tedy klesa i sexualni touha. Jedinou vyjimkou jsem ja, mne ta chut na sex ne a ne prejit...
A je tady i druha strana mince. Kdybych manzelku treba k sexu necim donutil (treba hodne spinavym citovym vydiranim), rekneme jednou za tyden, nelibilo by se mi to uz po mesici. Ja si sex nepredstavuji tak, ze manzelka je pouze matrac, ktery pode mnou lezi bez pohnuti a ja do nej zabusim. A matrac si rekne, ze uz to ma konecne za sebou a pak usne. Tohle neni milovani, o jake bych stal, tohle je pouze vynucene provozovani sexu.
A slecne zlatokopce se to aspon libi (nebo to hodne dobre predstira).
Není tady
Robert.R345 napsal(a):
Daphné napsal(a):
Dovolila bych si mít též názor: sex v partnerství považuju za jakousi třešničku na dortu, která je oběma pro radost a potěšení. Pokud začne z různých důvodů docházet k nerovnováze (případně je ve vztahu ukrytá už od počátku, jen je ten nesoulad omlouván a přehlížen jednou či druhou stranou), a sex začne být pro jednoho či oba "domácí povinností", kazí se celý vztah.....nebo spíš přestává být partnerský a mění se na jiný. Pokud to ale vyhovuje i tak, nic proti.
Vpodstatě souhlasím se Selimou.
Otázkou pro zakladatele vlákna (i když možná virtuálního) je, kdy a jak se to začalo kazit, protože ta situace nespadla náhle z nebe, musela nazrávat.....a tam je teda ta otázka: vnímala žena sex stále jako potěšení, nebo jako třeba další druh domácí práce - fuj, to je teda slovo -, čímž se jí mohl i zprotivit, takže to vyřešila po svém?Ano, tahle situace nazravala, to bylo receno velice hezky. Moje zena vnimala sex vzdy jako poteseni, ne jako domaci praci. Ale pak se ji to poteseni postupne prestalo libit. Aspon dle jejich slov. Neciti k sexu odpor, povazuje to proste za vec, ve ktere nevidi zadny smysl ani poteseni. Porad rika, ze je to vec hormonu a ze starsi lidi proste maji pokles hormonu a tedy klesa i sexualni touha. Jedinou vyjimkou jsem ja, mne ta chut na sex ne a ne prejit...
A je tady i druha strana mince. Kdybych manzelku treba k sexu necim donutil (treba hodne spinavym citovym vydiranim), rekneme jednou za tyden, nelibilo by se mi to uz po mesici. Ja si sex nepredstavuji tak, ze manzelka je pouze matrac, ktery pode mnou lezi bez pohnuti a ja do nej zabusim. A matrac si rekne, ze uz to ma konecne za sebou a pak usne. Tohle neni milovani, o jake bych stal, tohle je pouze vynucene provozovani sexu.
A slecne zlatokopce se to aspon libi (nebo to hodne dobre predstira).
Není tady