Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 20. 10. 2015 15:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Jak rict detem o dalsim sourozenci - nevlastnim

Dorka napsal(a):

Je to naprosta blbost.
Co se to tomu decku prezentuje jako “normalni“? Ze jednou milujeme toho, pak zas ne, sem tam nekde zplodime nejake deti, ktere pak opustime...
Tvuj nazor je nevyzraly a nedospely, stejne jako na tvem vlastnim vlakne....
Promin. Tak to vnimam. Oboje.

Okrem položenej otázky odpovedáš na spústu nepoložených a zbytočne hodnotíš... Akože ty si tá dokonalá? Tá cnostná? Tá bezchybná? Ktorá nerobí chyby, čo majú následky? Neviem, neviem - a to o tvojom živote asi ani neviem všetko. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#27 20. 10. 2015 17:35

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Při takovém velkém věkovém rozdílu dětí by to tatínek určitě měl říct každému zvlášť s osobitým přístupem, odpovídajícím jejich věku.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#28 20. 10. 2015 18:46

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Selima napsal(a):

Dorka napsal(a):

Je to naprosta blbost.
Co se to tomu decku prezentuje jako “normalni“? Ze jednou milujeme toho, pak zas ne, sem tam nekde zplodime nejake deti, ktere pak opustime...
Tvuj nazor je nevyzraly a nedospely, stejne jako na tvem vlastnim vlakne....
Promin. Tak to vnimam. Oboje.

Okrem položenej otázky odpovedáš na spústu nepoložených a zbytočne hodnotíš... Akože ty si tá dokonalá? Tá cnostná? Tá bezchybná? Ktorá nerobí chyby, čo majú následky? Neviem, neviem - a to o tvojom živote asi ani neviem všetko. wink

O,ou, dotkla som sa tvojich strun?
Nevadi.
Nepisala som nic o svojej ctnosti, dokonalosti, bezchybnosti.
Napisala som LEN, AKO TO VNIMAM... To sa môže, nie?

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#29 21. 10. 2015 13:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Isteže môže - ja som urobila to isté, ak si si nevšimla. wink A tiež odpovedám na nepoložené otázky a vyjadrujem sa offtopic - čiže robím presne to isté ako TY. Ak máš pocit, že si sa ma niečím dotkla a ja preto reagujem, tak sa môžeš rovno opýtať sama seba, čím sa ťa dotkla Anglantine.Rochefort a JEJ príbeh. wink stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#30 21. 10. 2015 13:21

Dorka
Zablokovaný

Ale Sel, nie sme vo vlakne AR, a jej naivita je do neba volajuca, takze svoje psychologicke rozbory a ponaucenia zameraj na svoje vnutro...

Není tady

#31 22. 10. 2015 7:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

To zameriavam, neboj sa. wink A skús si niekedy pozrieť svoje motto a zamyslieť sa, či sa ním aj riadiš, nielen ho máš vystavené pod čiarou...

Brita

Není tady

#32 22. 10. 2015 8:42

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Ale autorka vlákna nijak nereaguje.

Není tady

#33 3. 1. 2016 16:56

Gabriella3
♥------

Dobry den, lidicky. Ja jsem zakladatelka tohohle vlakna. Mam ted nick Gabriella3, protoze do puvodniho nicku Gabrielle2 se neumim prihlasit. Snad je to tim, ze jsem mela v pocitaci virus, ale tohle neni to podstatne. Chtela bych vam jenom zdelit, pokud vas to zajima, jak to dopadlo. Dekuji vsem za rady. Neurazte se, ale pak jsem se jeste rozhodla oslovit psychologa, ktery mi dal taky moc dobrych rad jak postupovat.
Nejdrive jsem mluvili s dcerou a pak se synem. V obou pripadech to dopadlo jinak, nez jsme cekali.
Dcera: Otevrene jsme ji rekli, co se stalo. Dcera to prijala s humorem. Zlehcovala situaci, mluvila neco ve smyslu, ze tohle je pouze nase vec a vec dotycne slecny. Pak se jeste smala, ze je rada, ze ma takoveho tatinka, ktery se jeste v takovem veku zmuze na dite. Ale z oci ji sla strasna nenavist smerem k otci. V noci pak brecela, mela zarudle oci. Kdyz jsem byly samy, ptala se, jak to nesu, zda nechci otce opustit, zda otec nechce opustit nas. Pak se ptala na financni zalezitosti. Ne ze bych se tady chtela chlubit, ale nas majetek je dosti movity a neumim si predstavit, ze by jednoho dne pulku z toho, co jsem s manzelem vydelala pro nasi dceru, dostala jakasi zena, kterou jsem videla asi trikrat v zivote. Kdyz jsem dceru uklidnila, ze je vse v poradku, uklidnila se i ona. Ale otec u ni hodne klesl.
Co se tyce syna: U toho jsme postupovali presne dle rad detskeho psychologa. Rekli jsme mu, ze se tata jen na chvilku (to JEN NA CHVILKU jsme zduraznili) zamiloval do jedne cizi pani a z jejich silne lasky (ne VELKE, ale SILNE lasky) se narodi dite (nas syn o rozeni deti zatim vi tolik, ze se dva musi mit hodne radi). Syn to vzal celkem klidne, ale pak nasledoval prival otazek: zda bude pani bydlet s nami, zda bude sveho sourozence vidat. Rekli jsem, ze ne, ze pani bude s ditetem bydlet sama daleko od nas, protoze to tak ta pani chce. Pak se ptal, proc se tata zamiloval do cizi pani. Nato jsem odpovedeli, ze se tatovi ta cizi pani moc libila (tohle jsme rekli na radu psychologa). Ptal se, zda se mu libi i ted, rekli jsme, ze uz ne. Pak se ptal, jestli me ma tata rad. Ujistili jsme ho, ze jo. Ptal se porad dal a dal, ale nakonec ho toto tema prestalo zajimat.
Takze asi tak.
Mejte se!

Není tady

#34 3. 1. 2016 19:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥

nas majetek je dosti movity a neumim si predstavit, ze by jednoho dne pulku z toho, co jsem s manzelem vydelala pro nasi dceru, dostala jakasi zena, kterou jsem videla asi trikrat v zivote
V každým případě je i jeho nemanželský dítě potencionální dědic... a kdyby bylo nezletilý, může mu majetek spravovat matka, tedy ta "jakasi zena".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#35 3. 1. 2016 19:23

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No Gábi, přeji vám všem, aby nenávist z očí dcery časem vymizela. To, že otec u ní klesl,bude zřejmě nevratné, ale sklízí to, co zasel.
Tebe obdivuju.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#36 3. 1. 2016 21:05

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Gabriello, dovolím si Tě trochu poopravit - část z Vašeho majetku jednou nebude náležet jakési cizí ženě, ale výlučně nemanželskému dítěti. Paní s dědictvím nemá naprosto nic společného, je pouze matkou potencionálního dědice a dědictví by se jí týkalo pouze v případě, když by Tvůj manžel zemřel ve chvíli, kdy by byl jeho levoboček ještě nezletilý.

I tak by paní ale figurovala v celé záležitosti pouze jako zákonný zástupce dítěte a jeho práv a do doby zletilosti dítěte pak jako správce jeho majetku.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#37 3. 1. 2016 21:11

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Možná se dohodli, že otec nebude v rodném listě dítěte uveden.
Ale i tak si myslím, že je naivní věřit tomu, že dnešní situace může zůstat stejná i za x-let. Maminka dítěte Gabrielina muže si to může tisíckrát rozmyslet. Nebo si to rozmyslí Gabrielin muž. Anebo ho bude hledat dítě, až dostane rozum a bude chtít vědět, kdo je jeho otec, až bude chtít znát své sourozence. Anebo sourozenci budou hledat to dítě, oni budou chtít znát svého sourozence.
Gabriela je hodně naivní.

Není tady

#38 4. 1. 2016 21:38

Dorka
Zablokovaný

Uz jen to, ze zhrzena manzelka, ac tvarici se jako chapajici a laskyplna, dokaze napsat, ze “si nedokaze predstavit, jak by se to, co DOKAZALA NASHROMAZDIT PRO SVOJI DCERU (pro syna ne? Divne...), melo delit jeste mezi ni a dalsi...ho! levobocka? Nooo, ti je hooodne naivni. A hlavne hloupe... Co kdo v tomhle manzelstvi nashromazdil, bude v dedickem rizeni stejne resit soud, hm, a pokud muz zemre driv, nez zena, tak ona se s temihle “chytrymi“ a vy chytralymi nazory saaakra zapoti...
Ó, sladka nevedomosti...

Není tady

#39 5. 1. 2016 8:40

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Možná se dohodli, že otec nebude v rodném listě dítěte uveden.
V takovým případě by děti nemusely vůbec nic vědět, ne?

DOKAZALA NASHROMAZDIT PRO SVOJI DCERU (pro syna ne? Divne...)
Co je na tom divnýho? Dcera je dospělá, synek malej... tomu se ještě pár let může "snášet na hromádku" http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí