|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

lupina montana napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
spousta muslimů odchází do Evropy, protože si myslí, že je to země zaslíbená. Že se tam nemusí nic nedělat a peníze samy létají do huby. Ale bohužel ze svého úhlu vnímání světa vůbec nedokážou pochopit naši cílevědomost, pracovitost a další věci tady v Evropě běžné. Ale odsuzovat muslimy, že všichni díky interpretaci koránu chtějí vymýtit Evropany......
Tohle je asi všeobecnější potíž; moje dítě bylo rozhořčeno, když se setkalo s názorem, že Afričani se každého bělocha snaží odřít, co to jde s tím, že "oni jsou bohatí, koupěj si nový". Dokud neodjelo do Afriky a nezjistilo, že to opravdu tak je, a že se Afričanům prakticky nedá vysvětlit, že za tím bohatstvím je strašná spousta práce, přemejšlení, odříkání a šikovnosti - že prostě u nás nerostou "batohovníky" a "penězovníky" a podobně. (NAkonec i kdyby rostly i o ty by bylo nutno se v našich podmínkách starat
)
Dost jsem přemítala, proč si na fejsbuku řeknou úplně všechno - kromě toho, jak je to pak doopravdy - zima (vemte dětem něco teplýho na sebe) přecpané lágry (nejezděte, už čekáme na vyřízení azylu několik tejdnů a ty jsme prostáli ve frontě) a podobně.
A došlo mi, že naši emigranti to taky nedělali......"A jak se v tý Vídni máš, Franto?" "Úžasně, báječně" psali všichni Frantové, včetně těch, kteří bydleli téměř pod mostem.
Zajímavý jev.....
Jo a Tuli, myslím, že většina lidí neodsuzuje muslimy jen tak, zcela bezdůvodně....že "by na základě koránu...." je prostě zkratka, logo, stručné shrnutí toho, že s těmito komunitami prostě jsou problémy. Už jen z titulu jejich vztahu k ženám, dejme tomu.
A mnohé jiné.
Já bych byla prostě ostražitá a připravená případně cenit ty tesáky, kdyby si začli vymejšlet - jedno kdo, třeba klidně Ukrajinci. Až na to, že jsem fakt nikdy neslyšela, že by si vymejšlel někdo jinej, než muslimovéA občas Romové. Nikdy jsem neslyšela, že by zavřeli Žida/hinduistu/Číňana dejme tomu do lochu a on tam dělal bugr a dožadoval se na základě lidských práv svého práva světit šábes, mít svůj oltářík, nebo co já vím - že nesmějí být na cele s nikým, když se modlej ke Ganéšovi.
Fakt ne.
Tak buď to nedělají, nebo to média zatraceně doře tají
Když si ovšem nevymejšlíš, tak je mi zase zcela fuk, čemu věříš a co jíš a nosíš (s výjimkou takové té hadry, co z ní koukají jen oči)
Neviem, koľkých si zažila hinduistov, Lupi, ale jeden z najväčších cirkusov na svojich cestách som zažila, keď dali hinduistovi omylom v lietadle jedlo s obsahom mäsa. Unzávam, že to bolo neprofesionálne, ale rekacia znechutila let aj nám všetkým ostatným. Plus poznám niekoľkých lekárov-kaotlíkov (Slovákov, aby bolo jasné), ktorí nielen odmietajú robiť potraty - čo ešte celkom chápem - ale aj predpisovať antikoncepciu alebo pomôť žene po onkologickej operácii ešte mať manželský sex (deti už nemôže mať, tak čo vymýšľa s nejakým sexom, nie?). To si kladiem otázku, či mu jeho striktná viera nezakazuje pozerať sa (ba aj dotýkať) na p.... prirozdenia cudzích žien. Nechápem voľbu jeho povolania a v porovnaní s nejakým koberčekom v rohu továrne mi to druhé pripadá pomerne neškodné (asi ako osobitejšia fajč-pauza).
Není tady

Eva. napsal(a):
Laskavé a lidumilné náboženství islám
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/3 … edivy.html
Z článku:
Jediným povoleným náboženstvím na Maledivách je islám, vyznávat jiné není povoleno. Lidé, kteří nejsou muslimové, nemohou získat maledivské občanství. Na souostroví žije jen malý počet křesťanů, ale pod hrozbou vězení mají zakázáno se ke svému vyznání hlásit.
Radikalizace se odráží ve všech aspektech života souostroví. Prezident například vetoval zákon, který měl akt znásilnění v manželství dostat na úroveň trestního činu. Svůj krok vysvětlil tím, že v zemi funguje právo šaría i se svým přísným systémem trestů.
Například alkohol se v zemi podává pouze v hotelech cizincům, jinde na ostrově není k sehnání.
Běžný turista během návštěvy Malediv nic nezpozoruje. Z letiště je převezen do hotelu a s obyvateli souostroví má minimální kontakt. Drtivá většina lidí resort a jeho okolí vůbec neopustí.
V Evropském parlamentu se v těchto dnech připravuje rezoluce, ve které se ostře kritizuje porušování lidských práv na Maledivách.
???? To sa porušuje aj v Severnej Kórei, kde je neviemčo, asi budhizmus, konfucianizmus a taoizmus, a na Kube, kde je oficiálne náboženstvo (ak vôbec nejaké) kresťanstvo. Nemusíme tu preberať svetové extrémy - pokiaľ viem, medzi utečencami nie je veľa Maledivčanov a Maledivy ani netúžia rozšíriť šaríju na ďalšie krajiny, poťažmo Európu (na rozdiel od niektorých iných zoskupení a možno aj štátov....
).
Není tady

Eva. napsal(a):
Selima napsal(a):
Použila, ale len jedno a nepodstatné - lebo si viac nevedela a ani sa nedozvieš. O ostatných - viem dosť na to, aby som sa na týchto kachliach nemusela sama popáliť.
Pak nechápu, proč jsi tady psala, že nepoužila. To byla lež? Proč?
Ale to je jedno, o lidi, kteří hodí kamaráda přes palubu, nestojím. Anebo jsem se mýlila v tom kamarádství. (nemluvím o skutečném přátelství).
Neviem nič o hádzaní, neviem nič o tom, že by sa konal nejaký test kamarátstva, ale ja zasa nestojím o kamarátov, ktorí nevedia alebo nechcú dodržiavať diskrétnosť - a stačí mi BYŤ PRI TOM, nemusí sa to týkať mňa. Diskrétnosť a dôvera sú u mňa vysoké hodnoty a nie som veľmi náchylná na kompromisy. Nehovorím, že to tak je ideálne, ale proste ja to tak mám. 
Není tady
Selima napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
spousta muslimů odchází do Evropy, protože si myslí, že je to země zaslíbená. Že se tam nemusí nic nedělat a peníze samy létají do huby. Ale bohužel ze svého úhlu vnímání světa vůbec nedokážou pochopit naši cílevědomost, pracovitost a další věci tady v Evropě běžné. Ale odsuzovat muslimy, že všichni díky interpretaci koránu chtějí vymýtit Evropany......
Tohle je asi všeobecnější potíž; moje dítě bylo rozhořčeno, když se setkalo s názorem, že Afričani se každého bělocha snaží odřít, co to jde s tím, že "oni jsou bohatí, koupěj si nový". Dokud neodjelo do Afriky a nezjistilo, že to opravdu tak je, a že se Afričanům prakticky nedá vysvětlit, že za tím bohatstvím je strašná spousta práce, přemejšlení, odříkání a šikovnosti - že prostě u nás nerostou "batohovníky" a "penězovníky" a podobně. (NAkonec i kdyby rostly i o ty by bylo nutno se v našich podmínkách starat
)
Dost jsem přemítala, proč si na fejsbuku řeknou úplně všechno - kromě toho, jak je to pak doopravdy - zima (vemte dětem něco teplýho na sebe) přecpané lágry (nejezděte, už čekáme na vyřízení azylu několik tejdnů a ty jsme prostáli ve frontě) a podobně.
A došlo mi, že naši emigranti to taky nedělali......"A jak se v tý Vídni máš, Franto?" "Úžasně, báječně" psali všichni Frantové, včetně těch, kteří bydleli téměř pod mostem.
Zajímavý jev.....
Jo a Tuli, myslím, že většina lidí neodsuzuje muslimy jen tak, zcela bezdůvodně....že "by na základě koránu...." je prostě zkratka, logo, stručné shrnutí toho, že s těmito komunitami prostě jsou problémy. Už jen z titulu jejich vztahu k ženám, dejme tomu.
A mnohé jiné.
Já bych byla prostě ostražitá a připravená případně cenit ty tesáky, kdyby si začli vymejšlet - jedno kdo, třeba klidně Ukrajinci. Až na to, že jsem fakt nikdy neslyšela, že by si vymejšlel někdo jinej, než muslimovéA občas Romové. Nikdy jsem neslyšela, že by zavřeli Žida/hinduistu/Číňana dejme tomu do lochu a on tam dělal bugr a dožadoval se na základě lidských práv svého práva světit šábes, mít svůj oltářík, nebo co já vím - že nesmějí být na cele s nikým, když se modlej ke Ganéšovi.
Fakt ne.
Když si ovšem nevymejšlíš, tak je mi zase zcela fuk, čemu věříš a co jíš a nosíš (s výjimkou takové té hadry, co z ní koukají jen oči)Neviem, koľkých si zažila hinduistov, Lupi, ale jeden z najväčších cirkusov na svojich cestách som zažila, keď dali hinduistovi omylom v lietadle jedlo s obsahom mäsa. Unzávam, že to bolo neprofesionálne, ale rekacia znechutila let aj nám všetkým ostatným. Plus poznám niekoľkých lekárov-kaotlíkov (Slovákov, aby bolo jasné), ktorí nielen odmietajú robiť potraty - čo ešte celkom chápem - ale aj predpisovať antikoncepciu alebo pomôť žene po onkologickej operácii ešte mať manželský sex (deti už nemôže mať, tak čo vymýšľa s nejakým sexom, nie?). To si kladiem otázku, či mu jeho striktná viera nezakazuje pozerať sa (ba aj dotýkať) na p.... prirozdenia cudzích žien. Nechápem voľbu jeho povolania a v porovnaní s nejakým koberčekom v rohu továrne mi to druhé pripadá pomerne neškodné (asi ako osobitejšia fajč-pauza).
Ja som Seli netvrdila, že niet blbcov okrem moslimov, prepána 
Ale vidíš: znechutilo vás to správanie bezmäsých? Znechutilo......tuná v Európe sa ale vytvorila klíma, že ak niekoho znechutí machometán, ktorý sa (predpokladám, že minimálne rovnako agresívne, ako tí hinduisti) dožaduje svojho, že je označkovaný za xenofóba, islamofóba a janeviem akofóba.....že nejestvujú sikhofóbovia? Alebo dajmetomu buddistofóbovia....to asi má nejaké príčiny, všakže.
O tom som ja viedla reč.
A dodávam, že ak by sichcel vymýšľať hinduista, budem nasratá úplne rovnako. ("moja dcéra nebude chodiť do telocviku, lebo si nesmie vyzliecť sárí" "Ako myslíte, pán Ghutramaní, ale nebude klasifikovaná." "Čože??? Okamžite vás ženiem k súdu!")
Čo sa týka lekárov-katolíkov, je to ich indivindi rozhodnutie, ktoré može dožrať a pripadať mi nezmyselné - ide o to, že nič nepchajú tým ostatným.
A ak by aj chceli, ostatní sa nedajú.
To je to....vyceria tesáky a povedia "nechaj si to do svojej ordinácie/kuchyne/kancelárie."
O to mne ide - že ak sa toto povie aj moslimom, tak nás (podľa mňa) budú za á viac rešpektovať a za bé - nebudú chcieť viac a viac ústupkov.
Není tady
Mmch, práve som dočítala škótsku detektívku, kde je veľmi zaujímavý, aj keď celkom podružný moment: vo väzeňskej cele je na dlážke koliesko so šikou smer East - kvoli moslimom. A detektív sa letmo pozastaví nad tým, ako to asi robia pozatváraní príslušníci ostatných náboženstiev 
Ja chápem ten mechanizmus "čo si vyrevem, to mám" a chápem aj, že na miernu a dávno už mierumilovnú Európu má hypnoticko - devastačný účinok.
A viem aj, že tento mechanizmus je strašne zhubný. Preto to hovorím.
Na nás, posttotalítnych nemá až taký účinok, lebo sa ešte pamätáme....a nechceme.
Nehovorím tu o tom, že všetkých vyženiem, moslima nepustím, prepána....naopak, hľadám mechanizmus, ako v kľude a mieri žiť AJ s moslimami.
Nakoniec, keď sa sem uchýlili beženci z bývalej Jugošky, každému to bolo fuk, či je machometán, a či kresťan.
Lenže tam nik nepochyboval o tom, že utekajú pred vojnou - dnes ja musím pochybovať o VŠETKÝCH, že utekajú pred vojnou, hoci niektorí istotne aj. Lenže to robí nekonečne intenzívny dojem, že utekajú za nemeckým blahobytom, no....
A krásne Vianoce 
Není tady
Nečetla jsem předešlé příspěvky a přesto si dovoluji přidat svůj a vím, že se nezavděčím....
Migrace, jako taková, zde na naší zemi byly od jejího počátku.
Z předpovědi pro naší planetu jsem četla o velké migraci nejméně před 15-20 lety...., tenkrát jsem to brala jako fantazii.
Takže dnešní, předešlé a následující informace mne nepřekvapují.
Čím více se něčemu bráníme, tím více vše přitahujeme.
Nejvíce silní jsou ti, kteří mají víru! ......(velké téma)
Každé náboženství, vždy chtělo vštěpit svým příznivcům základy pro život podle určitých pravidel, kde základem byla láska k bližnímu. ....
Každá migrace je o zachování rodu, života ...., jedná se o intuici. Někdy bývala i násilná (vis např. odsun Sudenty 2-5 mil. obyvatel z našeho území). Důvod byl sice podstatný, ale jedná se o násilnou migraci.
Děti jsou vždy čisté a nikdy si nezaslouží, aby trpěly.
Tak vnímám i dětí dnešních uprchlíků. Jen ony mohou jednou ocenit, jak se k nim zachováme.... prostě jsou tu!
Vše má své pravidla a svůj řád. Vždy je důležité mít čisté svědomí, že činíme vše tak, jak je zapotřebí. Nenechat trpět nevinné, tím myslím děti uprchlíků, ženy a starší osoby.
V žádném případě nejsem pro nasazení do boje v Sýrii vojáky v rámci EU, tam by měli bojovat především mladí lidé právě přicházející ze Sýrie, ne jim poskytnout podporu za to, že zanechali doma své matky a ženy. To je ale zatím jiná. Strach o přežití je ale neskutečný a ten kdo ho nezažije, ho zřejmě nepochopí.
Lidé si mají pomáhat, což je známé, ale i v dnešní době pochybné. Strach, že může někdo přijít o to co má, je stále velký, ale zcela nepodstatný. Vše je již předem dáno. Vždy se na každé straně najdou ti, kteří jednají ve jménu dobra i ve jménu zla.
Upravil(a) Anna M (27. 12. 2015 21:01)
Není tady
Anno, nepochopila jsem ani zbla, cos tím příspěvkem měla vlastně na mysli, nicméně, co můžu podepsat je věta - vždy je důležité mít čisté svědomí, že činíme vše tak, jak je zapotřebí.
To podepisuju a znovu připomínám
a) 450 000 cizinců u nás bezproblémově žijících
b) (desti) tisíce uprchlíků z balkánské války (zdroje se velmi liší od jedné do šesti desítek tisíc) se kterými nebyl ŽÁDNÝ! problém a nikdo to jako problém nepociťoval a nepociťuje.
A toto budu připomínat pořád dokola.
Děti a ženy naopak není prokrista zapotřebí připomínat a omílat pořád dokola - nikdo nikdy na tomto fóru neprohlásil, že by jim nebyl ochoten pomoci.
Já osobně bych okamžitě pomohla například téhle
Hochy okolo ní bych naopak okamžitě poslala naštípat vagon dřeva a postavit jí dům.....
Jenže to by mi holt multikulti neprošlo.
Není tady
Lidé si mají pomáhat, což je známé, ale i v dnešní době pochybné. Strach, že může někdo přijít o to co má, je stále velký, ale zcela nepodstatný. Vše je již předem dáno. Vždy se na každé straně najdou ti, kteří jednají ve jménu dobra i ve jménu zla.
Velice nesouhlasím. Opravdu si myslíš, že je zcela nepodstatné přijít o to, co mám, co máme? Teď mluvím obecně, ale i ty jsi mluvila o migraci obecně. To, co nyní máme, o to bych přijít rozhodně nechtěla. O náš způsob života, o možnost chodit do práce, svobodně vychovávat děti, o svobodu vyznání, mít možnost se jako žena svobodně rozhodovat o čemkoliv. Pomoc ano, ale nesmí být na úkor toho, o čem píšu. Nesmím zaslepeně hlásat o pomoci všem potřebným a nedívat se přitom kolem sebe.
Nebo ty myslíš jen peníze?
Co myslíš tím - vše je jž předem dáno?
Není tady
Hochy okolo ní bych naopak okamžitě poslala naštípat vagon dřeva a postavit jí dům.....
No a to je právě ten obrovský rozdíl způsobu života. Ti chlapci ze svého pohledu nedělají nic špatného. Chovají se tak, jak je to v této kultuře běžné.
Ale já bych takhle žít nechtěla.
Nechtěla bych přijít o to, co mám.
Není tady
To mně připomnělo, Judy: kdysi jsem u Dobry (to je pražské knihkupectví) natrefila na jakousi sbírku proroctví pro ten daný rok. Starších, nových, různě. Dotyčný rok se chýlil ke konci, takže jsem se do toho začetla - a objevila jsem zajímavou logiku: většina toho, co se prorokovalo se nesplnilo - avšak splnilo se několik nejvýraznějších událostí (mám dojem, že to byl rok Clintonových afér a ty že byly prorokovány poměrně přesně - něco jakože "Bílý dům bude čelit velkému skandálu, spojeného pravděpodobně přímo s osobou prezidenta. Bude to mít co do činění s intimitou" nebo tak nějak)
Přišlo mi to velmi zajímavé a soudím, že "budoucí události vrhají stín" a čím tmavější, tím spíše ho můžeme uvidět....
A tedy, že co je dáno je dáno setrvačností událostí, ničím jiným 
A dokud se nezačnou valit zničujícím samospádem, lze je odklonit, pozměnit jim dráhu, případně je rozdrobit do nevýznamných pramínků.
Není tady
Judyna napsal(a):
No a to je právě ten obrovský rozdíl způsobu života. Ti chlapci ze svého pohledu nedělají nic špatného. Chovají se tak, jak je to v této kultuře běžné.
Ale já bych takhle žít nechtěla.
Nechtěla bych přijít o to, co mám.

Není tady
Rozdíl mezi nadšenými multikulti a námi realisty je vlastně jen jediný - zato zjevně naprosto zásadní, pokud dokáže dělit národy 
Ten rozdíl spočívá v tom, že my bychom je rovnou poslali stavět ten barák, nebo po sobě aspoň uklízet, kdežto zapáleným lidumilům zjevně nepřijde podivné ani nepatřičné, když jejich bordel uklízí lékařka z dobrovolné organizace......
Pokud se nad tím zamyslíme do hloubky a vzpomeneme si na výchovu dětí, vzpomeneme si, že ochraňovat někoho před jeho vlastní zodpovědností je ta nejzhoubnější forma pomoci, jakou lze uplatňovat.
Není tady
To mně připomnělo, Judy: kdysi jsem u Dobry (to je pražské knihkupectví) natrefila na jakousi sbírku proroctví pro ten daný rok. Starších, nových, různě. Dotyčný rok se chýlil ke konci, takže jsem se do toho začetla - a objevila jsem zajímavou logiku: většina toho, co se prorokovalo se nesplnilo - avšak splnilo se několik nejvýraznějších událostí (mám dojem, že to byl rok Clintonových afér a ty že byly prorokovány poměrně přesně - něco jakože "Bílý dům bude čelit velkému skandálu, spojeného pravděpodobně přímo s osobou prezidenta. Bude to mít co do činění s intimitou" nebo tak nějak)
Přišlo mi to velmi zajímavé a soudím, že "budoucí události vrhají stín" a čím tmavější, tím spíše ho můžeme uvidět....
A tedy, že co je dáno je dáno setrvačností událostí, ničím jiným
A dokud se nezačnou valit zničujícím samospádem, lze je odklonit, pozměnit jim dráhu, případně je rozdrobit do nevýznamných pramínků.
Nad první větou se pokouším hluboce zamyslet, ale dnes už mi to nějak nejde. Asi ano, zřejmě se s ní dá souhlasit, setrvačnost funguje, ale i to se dá změnit, pokud si to uvědomíš a sílu, která setrvačnost způsobuje, oslabiš. Ale to vlastně říkáš v poslední větě.
Jsem na řeči o tom, že je vše předem dáno, trochu alergická. Zavání to hluchým a slepým odevzdáním se. Držením pusy a kroku.
Upravil(a) Judyna (27. 12. 2015 23:28)
Není tady
Rozdíl mezi nadšenými multikulti a námi realisty je vlastně jen jediný - zato zjevně naprosto zásadní, pokud dokáže dělit národy
Ten rozdíl spočívá v tom, že my bychom je rovnou poslali stavět ten barák, nebo po sobě aspoň uklízet, kdežto zapáleným lidumilům zjevně nepřijde podivné ani nepatřičné, když jejich bordel uklízí lékařka z dobrovolné organizace......
Pokud se nad tím zamyslíme do hloubky a vzpomeneme si na výchovu dětí, vzpomeneme si, že ochraňovat někoho před jeho vlastní zodpovědností je ta nejzhoubnější forma pomoci, jakou lze uplatňovat.
Ano, Je to tak.
Ale nechápu jednu věc. Mnozí z těchto pseudohumanistů - lidí, kteří se snaží v dobré víře(?) těmto lidem poskytnout maximum - např. kvalitnější ubytování, lepší jídlo, jelikož mistní jim nechutná (!), tak Ti samí lidé mluví o omezení sociálních dávek pro svoje spoluobčany a prohlašují velké myšlenky o tom, jak by si každý měl pomoci sám. Přitom to jsou lidí, kteří např. u nás zůstávat nechtějí, protože jsem pro ně chudou zemí. A navíc zemí, která má nějaká pravidla.
Těm lidem nejde o pouhé bezpečí, ale o bezpečí a dobrý životní standard. Ani na tom není nic špatného. Pokud by se přizpůsobili např. tak, jak se naprosto bez debat musí přizpůsobit naši lidé, kteří odešli do např. Emirátů či Kataru za prací.
Není tady
Já jsem si ještě vzpomněla na jeden odkaz, který zde byl v jednou článku. Byla to reportáž neměcké televize o našich humanitárních pracovnících, jak zpívali a hráli někde na Srbské hranici uprchlíkům. Bylo to dost legrační - naše děvčata tam pokakovala v oranžových vestách a bohužel s názvem našeho státu na zádech, a tleskala do taktu ve stylu "kdo neskáče není čech", dva chlapci hráli na kytaru a barel. Tváře uprchlíků byly za nějakým kovovým plotem dost výmluvné. Ten smích mě přešel. Bylo to spíš ponižující. Řekla bych, že pro všechny.
Není tady

Selima napsal(a):
Tohle je asi všeobecnější potíž; moje dítě bylo rozhořčeno, když se setkalo s názorem, že Afričani se každého bělocha snaží odřít, co to jde s tím, že "oni jsou bohatí, koupěj si nový". Dokud neodjelo do Afriky a nezjistilo, že to opravdu tak je, a že se Afričanům prakticky nedá vysvětlit, že za tím bohatstvím je strašná spousta práce, přemejšlení, odříkání a šikovnosti - že prostě u nás nerostou "batohovníky" a "penězovníky" a podobně. (NAkonec i kdyby rostly i o ty by bylo nutno se v našich podmínkách starat)
Zajímavý jev.....
A mnohé jiné.
Fakt ne.
Když si ovšem nevymejšlíš, tak je mi zase zcela fuk, čemu věříš a co jíš a nosíš (s výjimkou takové té hadry, co z ní koukají jen oči)Neviem, koľkých si zažila hinduistov, Lupi, ale jeden z najväčších cirkusov na svojich cestách som zažila, keď dali hinduistovi omylom v lietadle jedlo s obsahom mäsa. Unzávam, že to bolo neprofesionálne, ale rekacia znechutila let aj nám všetkým ostatným. Plus poznám niekoľkých lekárov-kaotlíkov (Slovákov, aby bolo jasné), ktorí nielen odmietajú robiť potraty - čo ešte celkom chápem - ale aj predpisovať antikoncepciu alebo pomôť žene po onkologickej operácii ešte mať manželský sex (deti už nemôže mať, tak čo vymýšľa s nejakým sexom, nie?). To si kladiem otázku, či mu jeho striktná viera nezakazuje pozerať sa (ba aj dotýkať) na p.... prirozdenia cudzích žien. Nechápem voľbu jeho povolania a v porovnaní s nejakým koberčekom v rohu továrne mi to druhé pripadá pomerne neškodné (asi ako osobitejšia fajč-pauza).
Ja som Seli netvrdila, že niet blbcov okrem moslimov, prepána
Ale vidíš: znechutilo vás to správanie bezmäsých? Znechutilo......tuná v Európe sa ale vytvorila klíma, že ak niekoho znechutí machometán, ktorý sa (predpokladám, že minimálne rovnako agresívne, ako tí hinduisti) dožaduje svojho, že je označkovaný za xenofóba, islamofóba a janeviem akofóba.....že nejestvujú sikhofóbovia? Alebo dajmetomu buddistofóbovia....to asi má nejaké príčiny, všakže.
O tom som ja viedla reč.
A dodávam, že ak by sichcel vymýšľať hinduista, budem nasratá úplne rovnako. ("moja dcéra nebude chodiť do telocviku, lebo si nesmie vyzliecť sárí" "Ako myslíte, pán Ghutramaní, ale nebude klasifikovaná." "Čože??? Okamžite vás ženiem k súdu!")
Čo sa týka lekárov-katolíkov, je to ich indivindi rozhodnutie, ktoré može dožrať a pripadať mi nezmyselné - ide o to, že nič nepchajú tým ostatným.
A ak by aj chceli, ostatní sa nedajú.
To je to....vyceria tesáky a povedia "nechaj si to do svojej ordinácie/kuchyne/kancelárie."
O to mne ide - že ak sa toto povie aj moslimom, tak nás (podľa mňa) budú za á viac rešpektovať a za bé - nebudú chcieť viac a viac ústupkov.
Nie clekom - ak máš prideleného okno-gynekológa, ktorý ťa bez mihnutia oka "preventívne" vykuchá a potom odmietne riešiť to, ako sa cítiš, lebo je to proti jeho viere, tak si nemyslím, že to je len JEHO indi-vindi rozhodnutie... Hlavne ak ťa inde odmietnu a pošlú za "svojím ošetrujúcim/operujúcim" lekárom. 
Není tady

Mmch, práve som dočítala škótsku detektívku, kde je veľmi zaujímavý, aj keď celkom podružný moment: vo väzeňskej cele je na dlážke koliesko so šikou smer East - kvoli moslimom. A detektív sa letmo pozastaví nad tým, ako to asi robia pozatváraní príslušníci ostatných náboženstiev
Ja chápem ten mechanizmus "čo si vyrevem, to mám" a chápem aj, že na miernu a dávno už mierumilovnú Európu má hypnoticko - devastačný účinok.
A viem aj, že tento mechanizmus je strašne zhubný. Preto to hovorím.
Na nás, posttotalítnych nemá až taký účinok, lebo sa ešte pamätáme....a nechceme.
Nehovorím tu o tom, že všetkých vyženiem, moslima nepustím, prepána....naopak, hľadám mechanizmus, ako v kľude a mieri žiť AJ s moslimami.
Nakoniec, keď sa sem uchýlili beženci z bývalej Jugošky, každému to bolo fuk, či je machometán, a či kresťan.
Lenže tam nik nepochyboval o tom, že utekajú pred vojnou - dnes ja musím pochybovať o VŠETKÝCH, že utekajú pred vojnou, hoci niektorí istotne aj. Lenže to robí nekonečne intenzívny dojem, že utekajú za nemeckým blahobytom, no....
A krásne Vianoce
Na Slovensku majú kresťania k dispozícii aj svojho kňaza, ostatní majú smolíka-pacholíka.
Ani len tú šípku tam nemajú.
Preto sa akosi o náboženskú identitu svojich krajanov vôbec nebojím.
Upravil(a) Selima (28. 12. 2015 18:36)
Není tady

Judyna napsal(a):
Velice nesouhlasím. Opravdu si myslíš, že je zcela nepodstatné přijít o to, co mám, co máme? Teď mluvím obecně, ale i ty jsi mluvila o migraci obecně. To, co nyní máme, o to bych přijít rozhodně nechtěla. O náš způsob života, o možnost chodit do práce, svobodně vychovávat děti, o svobodu vyznání, mít možnost se jako žena svobodně rozhodovat o čemkoliv. Pomoc ano, ale nesmí být na úkor toho, o čem píšu. Nesmím zaslepeně hlásat o pomoci všem potřebným a nedívat se přitom kolem sebe.
Nebo ty myslíš jen peníze?
Co myslíš tím - vše je jž předem dáno?
Ľudia sa ale hlavne boja o svoje majetky, a potom o svoje zvyky, kultúru - niekde možno aj náboženstvo (u nás mu podľa mňa až tak veľmi nedajú, okrem návštevy kostola - do života si ho rozhodne veľmi nepúšťajú); čo ti podľa mňa nikto nemôže vziať, ak sa toho TY SAMA nevzdáš. Viera nespočíva ani v burke, ani v kríži, ani v chodení do kostola raz za týždeň, ani v plieskaní hlavou o zem... Čo bohužiaľ nechápu ani tí "machometáni", ako ich volá Lupi, ani tí, čo si hovoria kresťania.
Upravil(a) Selima (28. 12. 2015 18:37)
Není tady

Judyna napsal(a):
Pokud se nad tím zamyslíme do hloubky a vzpomeneme si na výchovu dětí, vzpomeneme si, že ochraňovat někoho před jeho vlastní zodpovědností je ta nejzhoubnější forma pomoci, jakou lze uplatňovat.Ano, Je to tak.
Ale nechápu jednu věc. Mnozí z těchto pseudohumanistů - lidí, kteří se snaží v dobré víře(?) těmto lidem poskytnout maximum - např. kvalitnější ubytování, lepší jídlo, jelikož mistní jim nechutná (!), tak Ti samí lidé mluví o omezení sociálních dávek pro svoje spoluobčany a prohlašují velké myšlenky o tom, jak by si každý měl pomoci sám. Přitom to jsou lidí, kteří např. u nás zůstávat nechtějí, protože jsem pro ně chudou zemí. A navíc zemí, která má nějaká pravidla.
Těm lidem nejde o pouhé bezpečí, ale o bezpečí a dobrý životní standard. Ani na tom není nic špatného. Pokud by se přizpůsobili např. tak, jak se naprosto bez debat musí přizpůsobit naši lidé, kteří odešli do např. Emirátů či Kataru za prací.
Neviem, či som pseudohumanista (neposkytujem ani lepšie ubytovnaie, ani kvalitnejšie jedlo), ale dovolím si poznamenať, že kategória "môj spoluobčan" je pre mňa s výnimkou mojej rodiny, pár susedov a kamarátov plne abstraktná a ľudí delím na tých, ktorí si dokážu pomôcť sami, a na tých, ktorí pomoc potrebujú (a ešte o ňu prípadne aj požiadajú, ak môžu) - bez ohľadu na ich občianstvo. Určite sa nebudem človeka v núdzi pýtať, aké má občianstvo, akej je národnosti, vierovyznania, sexuálnej orientácie, apod.
Není tady
Selima napsal(a):
Nie clekom - ak máš prideleného okno-gynekológa, ktorý ťa bez mihnutia oka "preventívne" vykuchá a potom odmietne riešiť to, ako sa cítiš, lebo je to proti jeho viere, tak si nemyslím, že to je len JEHO indi-vindi rozhodnutie... Hlavne ak ťa inde odmietnu a pošlú za "svojím ošetrujúcim/operujúcim" lekárom.
Tak prideleného mat nemusíš - jednak.
Druhak problém je fakt inde, Seli.
Problém by to začal byť v chvíli, keby si Gynekologická únia žiadala, aby ŽIADEN pokrstený/ku kresťanstvu sa hlásiaci gynekológ nesmel z etickonáboženských dovodov riešiť to, ako sa cítiš.
Rozumieš mi?
Presnejšie povedané: problém by to začal byť v chvíli, keby sa im vyhovelo.
Není tady
Selima napsal(a):
Určite sa nebudem človeka v núdzi pýtať, aké má občianstvo, akej je národnosti, vierovyznania, sexuálnej orientácie, apod.
Ja hej - ak tá núdza nebude akurát, že ho treba vytiahnuť z vody ak sa topí 
Ak je iba trocha priestoru, budem sa pýtať.
Aj zlí ľudia sa ocitnú v núdzi - to poprvé - podruhé sa minimálne pousilujem zistiť, kto je a čo presne chce a predstavuje si.
Počuj - teba fakt nenaserie, keď vidíš tých rozcapených mladíkov, ako sa ponosujú, že "toto fuj jedlo by ani doma nežrali?" Keď počuješ, ako znásilňujú svoje spoluutečenkyne?
Ty by si fakt mala ešte chuť podobným pomáhať?
Priznám sa, že ja teda nie.....bez ohľadu na sexuálnu orientáciu 
Není tady
Selima napsal(a):
čo ti podľa mňa nikto nemôže vziať, ak sa toho TY SAMA nevzdáš.
Teoreticky. Ale ak ti ide o krk, budeš jednoducho žiť podľa tej vnútenej a viem si velmi dobre predstaviť, aká je to strašná schízma - zvonku taká, zdnuka naopaká....
Není tady
Selima napsal(a):
Na Slovensku majú kresťania k dispozícii aj svojho kňaza, ostatní majú smolíka-pacholíka.
Ani len tú šípku tam nemajú.
Vydržme, až ich budete mať toľké percento, ako v Spojenom kráľovstve 
Není tady
Judyna napsal(a):
Já jsem si ještě vzpomněla na jeden odkaz, který zde byl v jednou článku. Byla to reportáž neměcké televize o našich humanitárních pracovnících, jak zpívali a hráli někde na Srbské hranici uprchlíkům. Bylo to dost legrační - naše děvčata tam pokakovala v oranžových vestách a bohužel s názvem našeho státu na zádech, a tleskala do taktu ve stylu "kdo neskáče není čech", dva chlapci hráli na kytaru a barel. Tváře uprchlíků byly za nějakým kovovým plotem dost výmluvné. Ten smích mě přešel. Bylo to spíš ponižující. Řekla bych, že pro všechny.
Jo, to jsem viděla.....to nebylo povedený, to je pravda 
Není tady
Selima napsal(a):
čo ti podľa mňa nikto nemôže vziať, ak sa toho TY SAMA nevzdáš.
Teoreticky. Ale ak ti ide o krk, budeš jednoducho žiť podľa tej vnútenej a viem si velmi dobre predstaviť, aká je to strašná schízma - zvonku taká, zdnuka naopaká....
Nehledě na to, že může jít i o život, pokud se nepřizpůsobíš.
Není tady