29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
lupina montana napsal(a):
Selima napsal(a):
Asi sa ich treba spýtať, ako to robia.
Mám dojem, že kombináciou prísnych vstupných podmienok, takmer žiadnej podpory kohokoľvek (rozhodne! žiadne platenie ubytka+stravy+vreckové) plus drsnej prírody, ktorá asi nedovolí nejaké rocapenosti tak nejako od základu.
Ale možno je všetko už zasa ináč, neviem.
Včítanie tej prírody - teda, nieže by bola iná, ale že sa do nej nesťahujú.
Záver - priam opačný postup, ako v Európe. (Ak sa niečo nezmenilo, neoverovala som si)
Lenže hnusní východokverulanti toto tvrdia od začiatku
Lupi, žiadateľ o azyl nesmie asi dva roky oficiálne pracovať v - netuším z čoho si predstavuješ že by asi žili, kde by bývali, apod. Zamestnať sa/dostať živnosťák, registráciu firmy smie až po udelení azylu.
Není tady
IŠTAR napsal(a):
Selimo, teď budu hodně ošklivá a předem se ti omlouvám, ale když už tak kritizuješ stárnoucí Evropu a vítáš občany jiných národností, dovol, abych ti připomněla, že díky tobě a tobě podobným stárneme. Nelze kázat vodu a pít víno. A je smutné, jak se stavíš k vlastnímu národu. I to je k zamyšlení. Já osobně jsem na svůj národ hrdá. Pravda, není vždy košer, jak se chová a jak se choval, nad některými jednotlivci by jeden zaplakal, ale přesto v sobě cítím tu tradici a soudržnost nebo jak to nazvat
. A národní hrdost ať už je můj národ jakýkoliv, patřím k němu.
Ad Zeman - díky bohu za něj. Když byl zvolen, říkala jsem si proboha, ale teď si říkám, oni tam nahoře věděli, proč se tam měl dostat. Ta naše malá česká kotlina je prostě taková chráněná, díky bohu
No a k imigrantům, řada z nich je zhnusena, jak se k nim chovají. Společné ubytovny (hrůza), jídlo není košer, holubi nelétají sami do úst- no jak to, když to Merkelová slibovala. Myslím, že tato akce je pro Evropany důležitá v jedné věci, přestali si všeho vážit a vše považovali za samozřejmost. Cítili se jako svrchovanými pány celého světa. Ve mně rezonuje myšlenka, že se máme znovu vrátit k tradičním hodnotám a uvědomit si základní hodnoty. I to tropické počasí tomu přispívá. V létě jsem si opravdu uvědomila, jak cennou je voda
Ano, starneme aj vďaka mne, ale u mňa to tak proste vyšlo, resp. nevyšlo - keďže som a priori proti spermabanke a s darcami to teda jednoznačne nevyšlo. Okrem toho som protio tomu "pořídit si" dieťa programovo ako slobodná matka, len aby bolo o Slováka viac. Zasa takú vysokú mienku o svojom národe (ani o svojom genofonde) nemám. Súhlasím s tým, že ďalšia užitočnosť tejto krízy spočíva v tom, že Európa dostala šancu: nie uzavrieť sa (na to už je neskoro, skutočné nebezpečenstvo v nej už má európske občianstvo a právo voľného pohybu), ale znovu sa pozrieť na svoje hodnoty, stanoviť si tie prioritné, stanoviť tie, v ktorých sa dajú robiť kompromisy - a potom NA TOM TRVAŤ. A to jednitne, v celej EÚ (čo vidím ako problém samo osebe).
Není tady
Eva. napsal(a):
Já jsem si to s vodou naplno uvědomila v roce 2008, když jsem byla poprvé v Egyptě. Jak si nevážíme naší vody, krásné zelené krajiny, jak strašně s vodou plýtváme.
Také mi přijde smutné, jak se Selima staví k vlastnímu národu. Nu, jak už jsem psala, nick Selima mnohé vypovídá. I to hledání toho, co má s někým společné, je lživé. Neboť s někým nehledá a rovnou ho hází přes palubu. Má osobní zkušenost.
Hádžem cez palubu tých, s ktorými zisítm, že nemám spoločné hodnoty - napríklad diskrétnosť a férovosť (t.j. neprezrádzanie a nezneižívanie dôverne v osobnom kontakte povedaných vecí na internete apod.). Je možné, že som nezmieriteľná, keď zistím, že tam spoločné nie je (alebo že tomu niečo sotoí v ceste), ale prvú šancu nájsť to spoločné dostane fakt každý. A Selima je môj nick z orientálneho tanca, ktorým sa nijako netajím, robím ho už 14 rokov a som na to hrdá.
Ad národ: to nie je nejako osobné proti môjmu národu, ja proste neverím na koncepciu národa ako takú... Pražáci sú napr. úplne iný životný druh ako Valaši z dediny - či si to priznáte, alebo nie. A ja sa cítim bližšia k Rakúšanom z Hainburgu alebo Viedne než ku gorlaom alebo Rusínom z východu... Zabite ma na výstrahu pred nastúpenou rotou, ale takto to vnímam ja. Z tohto pohľadu sú Bratislavčania iní, aj vo vzťahu k utečencom, ako ľudia z dedín. Nie horší, nie lepší, ale proste INÍ.
Není tady
Eva. napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Tuhle jsem četla nasprejované na jedné vlakové zastávce: Islám je návod na genocidu křesťanů.
Myslím si, že autor měl pravdu. Jak pojali islám muslimové, je to bohužel tak.Evo, a mluvila jsi s nějakými muslimy? Jak můžeš tvrdit, že muslimové chtějí vyvraždit křesťany? Setkala jsi se s nějakým muslimem, který by tě nejraději zavraždil?
Ano, mluvila jsem s hodně muslimy. Nejenom ty jsi byla v Egyptě... Byla jsem i v Izraeli, Jordánsku. Spoustu muslimů potkávám i v nedalekých Teplicích. Také vím, jaké tam s nimi jsou problémy, jaký nám tam dělají nepořádek, oni nejsou naučeni uklízet ani bordel po sobě, natož po jiných...
Včera, když jsem šla v TP z adventního koncertu, byla jedna ulice v centru uzavřená policií, byl tam nějaký problém mezi muslimy, ani nás tamtudy nepustili projít. Z té ulice právě odjížděla rychlá záchranka...
Nedávno jsem na jedné židovské akci v ústeckém muzeu mluvila s paní, která mockrát pobývala delší čas v Jeruzalémě, bydlela v palestinské čtvrti. Říkala, jak byla letos nepříjemně překvapená, jak jim vyhrožovaly malé arabské děti. Ty děti se nenávisti k jiným náboženstvím učí již ve škole.A čím dál intenzivněji.
Paní, která mockrát pobývala v Jeruzálemě a bola na židovskej akcii, bola zrejme židovka - tam je zaujatosť takpovediac vecou génov, väčšinou. Síce to nehcápem, ale je to tak. To je ako spýtať sa ortodoxných moslimov na ich názor na židov (pozor, tí menej ortdoxní žijú niekde s menej ortodoxnými židmi bok po boku a dodnes v mieri - napr. v severnej Afrike). Nezdá sa mi, že by tým človke získal objektívny názor. takisto teplickí moslimovia (neviem o nich ničového nič, takže sa neviem vyjadriť) môžu byť nejaká extra fajta... bohatá ated azvyknutá, že niekto za nich všekto uprace, napríklad. Hoci z Piešťan na nich žiadne veľké ponosy nie sú - tak neviem.
Není tady
Eva. napsal(a):
Tulipánko, nemluvila jsem s nimi o uprchlících.
To tvé nebude tak úplně platit, co myslíš? A nejen co se uprchlíků týká, když tě tak léta čtu. I ty potvrzuješ, že to neplatí.
Mluvilas ty s muslimy v Čechách? A nejen tam, kde jsou doma, tudíž v Egyptě nebo jiné arabské krajině?
Bavila som sa s francúzskym moslimom, a aj keď o politicko-sociálnych veciach len krátko, povedal zhruba to, že Francúzsko sa na nich vykašľalo, nebola žiand aktívna politika integrácie, načo sa oni zakonzervovali vo svojich getách (ktoré sú ďaleko konzervatívnejšie ako komunity v ich pôvodných štátoch), vytvorili si tam vlastný svet a teraz je doň už ťažko preniknúť. A vo francúzskych mestských getách je strašný prevažujúci pocit frustrácie, zúfalstva a beznádeje. Tomuto treba zabrániť, lae boh vie ako.
Není tady
Eva. napsal(a):
To tvé nebude tak úplně platit, co myslíš? A nejen co se uprchlíků týká, když tě tak léta čtu. I ty potvrzuješ, že to neplatí.
Mluvilas ty s muslimy v Čechách? A nejen tam, kde jsou doma, tudíž v Egyptě nebo jiné arabské krajině?
S muslimy v Čechách jsem nemluvila, dosud jsem nikoho nepoznala, tady u nás na vesnici nejsou. Ale jedna muslimka v tramvaji v Liberci mi poradila, jak koupit lístek
Proč by to mé neplatilo? Jinak nevrdím, že mám patent na pravdu, jen že je to můj názor.
A navíc: lidé se mění, to, že jsi mě četla před třema, čtyřmi lety nic nevypovídá o současném stavu ;-). Můj život se od té doby dost radikálně změnil, možná sis všimla, že už tu nezakládám zoufalé dotazy
Já neříkám, že jsem happy, nemám žádné problémy, ale čím dál víc si všímám, že každý vidíme svět jinak, přes ty naše brýle. A dokonce i vnímání stejné situace může být u každého rozdílné.
Já třeba s jedním muslimem o uprchlících mluvila. A řekl mi to stejné, jaký mám názor já: spousta muslimů odchází do Evropy, protože si myslí, že je to země zaslíbená. Že se tam nemusí nic nedělat a peníze samy létají do huby. Ale bohužel ze svého úhlu vnímání světa vůbec nedokážou pochopit naši cílevědomost, pracovitost a další věci tady v Evropě běžné. Ale odsuzovat muslimy, že všichni díky interpretaci koránu chtějí vymýtit Evropany, je dle mého názoru přesvědčení, které vzniklo ne díky zjišťování faktů, ale díky přebírání názoru jiných lidí, kteří se dělají odborníky na problematiku díky informacím získaným z internetu a televize, případně z vyprávění jiných lidí.
Není tady
Selima napsal(a):
Hádžem cez palubu tých, s ktorými zisítm, že nemám spoločné hodnoty - napríklad diskrétnosť a férovosť (t.j. neprezrádzanie a nezneižívanie dôverne v osobnom kontakte povedaných vecí na internete apod.). Je možné, že som nezmieriteľná, keď zistím, že tam spoločné nie je (alebo že tomu niečo sotoí v ceste), ale prvú šancu nájsť to spoločné dostane fakt každý.
A Selima je môj nick z orientálneho tanca, ktorým sa nijako netajím, robím ho už 14 rokov a som na to hrdá.
![]()
Ad národ: to nie je nejako osobné proti môjmu národu, ja proste neverím na koncepciu národa ako takú... Pražáci sú napr. úplne iný životný druh ako Valaši z dediny - či si to priznáte, alebo nie. A ja sa cítim bližšia k Rakúšanom z Hainburgu alebo Viedne než ku gorlaom alebo Rusínom z východu... Zabite ma na výstrahu pred nastúpenou rotou, ale takto to vnímam ja. Z tohto pohľadu sú Bratislavčania iní, aj vo vzťahu k utečencom, ako ľudia z dedín. Nie horší, nie lepší, ale proste INÍ.
Ty sama jsi tady na babinetu veřejně napsala, že jsem o tobě žádné informace nikde veřejne nepoužila. A o ostatních nevíš vůbec nic, neboť jsi našim rozhovorům přítomna nebyla, vůbec nevíš, jak to bylo, o čem jsme mluvili.
Tak kde je ta tvá objektivita a hledání toho, co nás spojuje? Když víc dáš na agenturu JPP než na svou osobní zkušenost se mnou?
Není tady
Tulipánka napsal(a):
S muslimy v Čechách jsem nemluvila, dosud jsem nikoho nepoznala, tady u nás na vesnici nejsou. Ale jedna muslimka v tramvaji v Liberci mi poradila, jak koupit lístek
Proč by to mé neplatilo? Jinak nevrdím, že mám patent na pravdu, jen že je to můj názor.
A navíc: lidé se mění, to, že jsi mě četla před třema, čtyřmi lety nic nevypovídá o současném stavu ;-). Můj život se od té doby dost radikálně změnil, možná sis všimla, že už tu nezakládám zoufalé dotazy
Já neříkám, že jsem happy, nemám žádné problémy, ale čím dál víc si všímám, že každý vidíme svět jinak, přes ty naše brýle. A dokonce i vnímání stejné situace může být u každého rozdílné.
Já třeba s jedním muslimem o uprchlících mluvila. A řekl mi to stejné, jaký mám názor já: spousta muslimů odchází do Evropy, protože si myslí, že je to země zaslíbená. Že se tam nemusí nic nedělat a peníze samy létají do huby. Ale bohužel ze svého úhlu vnímání světa vůbec nedokážou pochopit naši cílevědomost, pracovitost a další věci tady v Evropě běžné. Ale odsuzovat muslimy, že všichni díky interpretaci koránu chtějí vymýtit Evropany, je dle mého názoru přesvědčení, které vzniklo ne díky zjišťování faktů, ale díky přebírání názoru jiných lidí, kteří se dělají odborníky na problematiku díky informacím získaným z internetu a televize, případně z vyprávění jiných lidí.
Tulipánko, nikde jsem nepsala, že "všichni díky interpretaci koránu chtějí vymýtit Evropany". To je tvá interpretace, to čteš ty věci, které jsem nenapsala.
Btw kdo by na ně makal, kdyby vymýtili Evropany?
Jestli si text Islám je návod na genocidu křesťanů překládáš do svého jazyka slovy Všichni díky interpretaci koránu chtějí vymýtit Evropany, pak je diskuse s tebou zbytečná. I já jsem k tomu napsala POUZE toto: Jak pojali islám muslimové, je to bohužel tak.
Návod není fakt. Je to stále jen návod. A je na každém, jak se s tím vypořádá.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Byla jsem měsíc v Egyptě mezi muslimy. Tito lidé jsou absolutně bezkonfliktní, pohostinní, cizince vřele vítají, snaží se pomoci... nepotkala jsem za celou dobu jediného muslima, který by se na mě špatně podíval. Naopak, všichni se na mě smáli, zvali mě na čaj, na oběd...
Ale stejně jako mezi Evropany jsou i mezi muslimy lidé, kteří v sobě mají nesnášenlivost. Kteří si myslím, že jim Evropa musí dát to, co mají ostatní. Bohužel právě tito lidé sem míří ve velkém. Ti ostatní to nemají zapotřebí.
Nejde rozlišovat: ty jsi sem přišel z dobrého důvodu, ty jen nás vykořisťovat. Ale když už chcem přijímat lidi utíkající z války, tak podle mě integrovat po malém množství. Jak spolu vytvoří skupinky, nebudou se chtít integrovat, ale budou dle mého názoru ještě víc dbát o udržení svých tradic, což není dobré. Upřímně: i Češi vytvářejí v zahraničí komunity, kde si udržují svůj jazyk, své zvyky... tak to nemůžeme mít muslimům za zlé. Jde o to nastavit jasná pravidla, za nedodržování deportace. Oni si pak už rozmyslí, zda se budou chtít integrovat nebo raději odejdou.
Teď jde o to nastavit taková pravidla, aby se to celé nezbortilo....
I když za mě si stále myslím, že přijímat uprchlíky v Evropě nebyl dobrý nápad, ty kultury k sobě prostě nesedí a zbytečně se vytváří spoustu problémů.
Ad 1 - ano. to si také myslím.
K té poslední větě, nejen, že jsme příliš kulturně rozdílní, což nese spoustu možných problémů, ale oni si ty svoje problémy, kmenové rezepře a já nevím co ještě, nesou s sebou i k nám. Před nimi neutečou.
Není tady
Selima napsal(a):
Máš pravdu, Seli, ale - donedávna bolo v mejnstrímových médiach slušnejšie podrobne rozoberať stolicu, ako zmieniť sa o nejakých hraniciach, obapoľnosti, nedajbože o vycerených tesákoch
čiže logicky sa o to viac tieto témy preberajú v nemejnstrímoch. Preto ti to pravdepodobne pripadá jednostranné.
Na svoj národ nebuď taká prísna.....ak je aký chce, je jediný, ktorý máš
Čo sa nášho týka, moje názory poznáš, tak ti tu dohodím názor mojho najobľúbenejšieho machometána.......ale on je pravda, TunisanJa mám to slovenstvo našťastie nariedené aj českou a moravksou (teda sliezskou) národnosťou - BI, verím, že miešanie génov je lepšie... Možno aj preto som skôr za miešanie rôznych genofonodv (aj v rámci multi-kulti Európy) ako proti. Môj národ: jedna cirkevná charita a jeno obč. združenie sa rozhodli priviezť na Slovensko 25 rodím (cca 200) asýrskych kresťanov pôvodom z Iraku, ktorí sú už roky prenasledovanou menšinou, vysťahovaní do Sýrie, tam vybombardovaní - proste smoliari. Mali ísť do dedín v nitrianskom a tuším pár v prešovskom kraji, aby boli relatívne bližšie pri sebe. Našli sa dobrovoľníci, ale miestni sa im najprv vyhrážali, potom im povybíjali okná, napadli ich - takže aktivisti sa stiahli a ujal sa toho štát. Ten sa teraz tvári, že po prechodnom pobyte v tábore v Humennom ich sám niekam zaradí - ale som veľmi zvedavá kam. My sme proste tupí, konzervatívni, xenofóbni chudáci a basta. V tomto sa za svoj národ proste hanbím.
Nevymluvíš mi, že slováci jsou šikovní - myslím obecně. Stydět se můžeš za jednotlive, za Slováky teda nemusíš.
K těm uprchlíkům - myslím, že šlo o velice špatné rozhodnutí umístit je do malých dědin. To by u nás taky neprošlo. Tak, jak to neprošlo před časem v Nizozemsku.
Není tady
Eva. napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Já třeba s jedním muslimem o uprchlících mluvila. A řekl mi to stejné, jaký mám názor já: spousta muslimů odchází do Evropy, protože si myslí, že je to země zaslíbená. Že se tam nemusí nic nedělat a peníze samy létají do huby. Ale bohužel ze svého úhlu vnímání světa vůbec nedokážou pochopit naši cílevědomost, pracovitost a další věci tady v Evropě běžné. Ale odsuzovat muslimy, že všichni díky interpretaci koránu chtějí vymýtit Evropany, je dle mého názoru přesvědčení, které vzniklo ne díky zjišťování faktů, ale díky přebírání názoru jiných lidí, kteří se dělají odborníky na problematiku díky informacím získaným z internetu a televize, případně z vyprávění jiných lidí.Tulipánko, nikde jsem nepsala, že "všichni díky interpretaci koránu chtějí vymýtit Evropany". To je tvá interpretace, to čteš ty věci, které jsem nenapsala.
Jestli si text Islám je návod na genocidu křesťanů překládáš do svého jazyka slovy Všichni díky interpretaci koránu chtějí vymýtit Evropany, pak je diskuse s tebou zbytečná. I já jsem k tomu napsala POUZE toto: Jak pojali islám muslimové, je to bohužel tak.
Ano, nemáš tam slovi "všichni". Ale pokud už tedy chceš slévíčkařit, tak jsi napsala "Jak pojali islám muslimové, je to bohužel tak" - chybí mi tam slovíčko "někteří" - z této věty chápu, že jde buď o všechny nebo o většinu, což je ve své podstatě téměř to samé.
Není tady
Tulipánko, podstatné je tam slovo NÁVOD. Návodů bývá spousta, jiná věc je skutečné provedení návodu. Nebo ani po tomto vysvětlení ještě nechápeš?
Není tady
Eva. napsal(a):
Tulipánko, podstatné je tam slovo NÁVOD. Návodů bývá spousta, jiná věc je skutečné provedení návodu. Nebo ani po tomto vysvětlení ještě nechápeš?
Díky, se zvýrazněním slova návod mi ta věta hned dává jiný význam.
Není tady
Selima napsal(a):
Lupi, žiadateľ o azyl nesmie asi dva roky oficiálne pracovať v - netuším z čoho si predstavuješ že by asi žili, kde by bývali, apod. Zamestnať sa/dostať živnosťák, registráciu firmy smie až po udelení azylu.
Aha, čiže dostávajú dávky? Máme nejakú vzdialenú rodinu v Kanade, preto som si myslela, že to je, ako je. Asi teda nežiadali o azyl, neviem presne, ako to urobili. To by som musela vypátrať.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
spousta muslimů odchází do Evropy, protože si myslí, že je to země zaslíbená. Že se tam nemusí nic nedělat a peníze samy létají do huby. Ale bohužel ze svého úhlu vnímání světa vůbec nedokážou pochopit naši cílevědomost, pracovitost a další věci tady v Evropě běžné. Ale odsuzovat muslimy, že všichni díky interpretaci koránu chtějí vymýtit Evropany......
Tohle je asi všeobecnější potíž; moje dítě bylo rozhořčeno, když se setkalo s názorem, že Afričani se každého bělocha snaží odřít, co to jde s tím, že "oni jsou bohatí, koupěj si nový". Dokud neodjelo do Afriky a nezjistilo, že to opravdu tak je, a že se Afričanům prakticky nedá vysvětlit, že za tím bohatstvím je strašná spousta práce, přemejšlení, odříkání a šikovnosti - že prostě u nás nerostou "batohovníky" a "penězovníky" a podobně. (NAkonec i kdyby rostly i o ty by bylo nutno se v našich podmínkách starat )
Dost jsem přemítala, proč si na fejsbuku řeknou úplně všechno - kromě toho, jak je to pak doopravdy - zima (vemte dětem něco teplýho na sebe) přecpané lágry (nejezděte, už čekáme na vyřízení azylu několik tejdnů a ty jsme prostáli ve frontě) a podobně.
A došlo mi, že naši emigranti to taky nedělali......"A jak se v tý Vídni máš, Franto?" "Úžasně, báječně" psali všichni Frantové, včetně těch, kteří bydleli téměř pod mostem.
Zajímavý jev.....
Jo a Tuli, myslím, že většina lidí neodsuzuje muslimy jen tak, zcela bezdůvodně....že "by na základě koránu...." je prostě zkratka, logo, stručné shrnutí toho, že s těmito komunitami prostě jsou problémy. Už jen z titulu jejich vztahu k ženám, dejme tomu.
A mnohé jiné.
Já bych byla prostě ostražitá a připravená případně cenit ty tesáky, kdyby si začli vymejšlet - jedno kdo, třeba klidně Ukrajinci. Až na to, že jsem fakt nikdy neslyšela, že by si vymejšlel někdo jinej, než muslimové A občas Romové. Nikdy jsem neslyšela, že by zavřeli Žida/hinduistu/Číňana dejme tomu do lochu a on tam dělal bugr a dožadoval se na základě lidských práv svého práva světit šábes, mít svůj oltářík, nebo co já vím - že nesmějí být na cele s nikým, když se modlej ke Ganéšovi.
Fakt ne.
Tak buď to nedělají, nebo to média zatraceně doře tají
Když si ovšem nevymejšlíš, tak je mi zase zcela fuk, čemu věříš a co jíš a nosíš (s výjimkou takové té hadry, co z ní koukají jen oči)
Není tady
Lupi, běžní muslimové se ke svým ženám chovají s takovou úctou, o které si Evropanky můžou jen nechat zdát. Viděla jsem to u spousty žen v Egyptě. A když jsem mluvila s muslimkami, tak ty šátky nosí dobrovolně, nemusí. Nevím, jak je to v ostatních zemích, ale v Egyptě můžou ženy i pracovat, pokud chtějí, ale ony většinou nechtějí.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Lupi, běžní muslimové se ke svým ženám chovají s takovou úctou, o které si Evropanky můžou jen nechat zdát. Viděla jsem to u spousty žen v Egyptě. A když jsem mluvila s muslimkami, tak ty šátky nosí dobrovolně, nemusí. Nevím, jak je to v ostatních zemích, ale v Egyptě můžou ženy i pracovat, pokud chtějí, ale ony většinou nechtějí.
Jak kde v Egyptě. Má kolegyně měla přítele Egypťana... Bez burky nesměla v té jejich vesnici ani na krok.
A v Jordánsku je zatím ještě stále většina sňatků domluvená rodiči...
Není tady
Laskavé a lidumilné náboženství islám
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/3 … edivy.html
Z článku:
Jediným povoleným náboženstvím na Maledivách je islám, vyznávat jiné není povoleno. Lidé, kteří nejsou muslimové, nemohou získat maledivské občanství. Na souostroví žije jen malý počet křesťanů, ale pod hrozbou vězení mají zakázáno se ke svému vyznání hlásit.
Radikalizace se odráží ve všech aspektech života souostroví. Prezident například vetoval zákon, který měl akt znásilnění v manželství dostat na úroveň trestního činu. Svůj krok vysvětlil tím, že v zemi funguje právo šaría i se svým přísným systémem trestů.
Například alkohol se v zemi podává pouze v hotelech cizincům, jinde na ostrově není k sehnání.
Běžný turista během návštěvy Malediv nic nezpozoruje. Z letiště je převezen do hotelu a s obyvateli souostroví má minimální kontakt. Drtivá většina lidí resort a jeho okolí vůbec neopustí.
V Evropském parlamentu se v těchto dnech připravuje rezoluce, ve které se ostře kritizuje porušování lidských práv na Maledivách.
Není tady
Není tady
Selima napsal(a):
Aha, čiže dostávajú dávky? Máme nejakú vzdialenú rodinu v Kanade, preto som si myslela, že to je, ako je. Asi teda nežiadali o azyl, neviem presne, ako to urobili. To by som musela vypátrať.
Neviem o Kanade, ale viem o Slovensku - tu musia byť v azylovom zariadení, nesmú mať prácu a štát ich živí - kým teda ten azyl nedostanú... čo často trvá absurdne dlho.
Není tady
Eva. napsal(a):
Selima napsal(a):
Hádžem cez palubu tých, s ktorými zisítm, že nemám spoločné hodnoty - napríklad diskrétnosť a férovosť (t.j. neprezrádzanie a nezneižívanie dôverne v osobnom kontakte povedaných vecí na internete apod.). Je možné, že som nezmieriteľná, keď zistím, že tam spoločné nie je (alebo že tomu niečo sotoí v ceste), ale prvú šancu nájsť to spoločné dostane fakt každý.
A Selima je môj nick z orientálneho tanca, ktorým sa nijako netajím, robím ho už 14 rokov a som na to hrdá.
![]()
Ad národ: to nie je nejako osobné proti môjmu národu, ja proste neverím na koncepciu národa ako takú... Pražáci sú napr. úplne iný životný druh ako Valaši z dediny - či si to priznáte, alebo nie. A ja sa cítim bližšia k Rakúšanom z Hainburgu alebo Viedne než ku gorlaom alebo Rusínom z východu... Zabite ma na výstrahu pred nastúpenou rotou, ale takto to vnímam ja. Z tohto pohľadu sú Bratislavčania iní, aj vo vzťahu k utečencom, ako ľudia z dedín. Nie horší, nie lepší, ale proste INÍ.Ty sama jsi tady na babinetu veřejně napsala, že jsem o tobě žádné informace nikde veřejne nepoužila. A o ostatních nevíš vůbec nic, neboť jsi našim rozhovorům přítomna nebyla, vůbec nevíš, jak to bylo, o čem jsme mluvili.
Tak kde je ta tvá objektivita a hledání toho, co nás spojuje? Když víc dáš na agenturu JPP než na svou osobní zkušenost se mnou?
Použila, ale len jedno a nepodstatné - lebo si viac nevedela a ani sa nedozvieš. O ostatných - viem dosť na to, aby som sa na týchto kachliach nemusela sama popáliť.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Mluvilas ty s muslimy v Čechách? A nejen tam, kde jsou doma, tudíž v Egyptě nebo jiné arabské krajině?S muslimy v Čechách jsem nemluvila, dosud jsem nikoho nepoznala, tady u nás na vesnici nejsou. Ale jedna muslimka v tramvaji v Liberci mi poradila, jak koupit lístek
... prevažne politikov, ktorí si na tom budujú popularitu a - napr. naši, ale aj Maďari, Francúzi apod. - predvolebnú kampaň.
Není tady
Selima napsal(a):
Použila, ale len jedno a nepodstatné - lebo si viac nevedela a ani sa nedozvieš. O ostatných - viem dosť na to, aby som sa na týchto kachliach nemusela sama popáliť.
Pak nechápu, proč jsi tady psala, že nepoužila. To byla lež? Proč?
Ale to je jedno, o lidi, kteří hodí kamaráda přes palubu, nestojím. Anebo jsem se mýlila v tom kamarádství. (nemluvím o skutečném přátelství).
Není tady
Eva. napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Já třeba s jedním muslimem o uprchlících mluvila. A řekl mi to stejné, jaký mám názor já: spousta muslimů odchází do Evropy, protože si myslí, že je to země zaslíbená. Že se tam nemusí nic nedělat a peníze samy létají do huby. Ale bohužel ze svého úhlu vnímání světa vůbec nedokážou pochopit naši cílevědomost, pracovitost a další věci tady v Evropě běžné. Ale odsuzovat muslimy, že všichni díky interpretaci koránu chtějí vymýtit Evropany, je dle mého názoru přesvědčení, které vzniklo ne díky zjišťování faktů, ale díky přebírání názoru jiných lidí, kteří se dělají odborníky na problematiku díky informacím získaným z internetu a televize, případně z vyprávění jiných lidí.Tulipánko, nikde jsem nepsala, že "všichni díky interpretaci koránu chtějí vymýtit Evropany". To je tvá interpretace, to čteš ty věci, které jsem nenapsala.
VŠETCI moslimovia? To je bohapusté zovšeobecnenie, To akoby som povedala, že všetci kresťania upaľovali bosorky a/alebo prenasledovali, ožobračovali a zabíjali domorodcov v Amerikách (aj keď veľa proti tomu, pravda, nerobil skoro nikto). To je tiež dosť hlúpe zovšeobecenie a pri všetkej mojej averzii k cirkvám - skoro všetkým veľkým - by som si to nedovolila.
Není tady
Judyna napsal(a):
Nevymluvíš mi, že slováci jsou šikovní
- myslím obecně. Stydět se můžeš za jednotlive, za Slováky teda nemusíš.
K těm uprchlíkům - myslím, že šlo o velice špatné rozhodnutí umístit je do malých dědin. To by u nás taky neprošlo. Tak, jak to neprošlo před časem v Nizozemsku.
Slováci sú šikovní, vcelku životaschopní, prispôsobiví a neveľmi bojovní (vďakabohu). Ale na druhej strane sú aj konzervatívni zápecníci, čo radšej vzdychajú pri pive, než by niečo - pozitívne - urobili. A majú krátku pamäť a neochotu uvažovať v širších súvislostiach než je vlastné humno. Mení sa to, ale pomaly a bojím sa, že ešte aspoň jedna-dve generácie budú musieť vymrieť, než sa to zlepší definitívne.
Není tady