Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 17. 12. 2015 13:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: uprchlíci. co s nimi ....

Ja si proste vyberám (u všetkých žudí, nielen u migrantov) skôr to, čo máme spoločné - a niekto sa sústredí na to, v čom sme odlišní. Potom si vyrobí nekonečný tábor (všetkých okrem seba, nanajvýš svojej rodiny), ktorí sú "tí druhí"/ "iní", napríklad všetky národnostné, náboženské, sexuálne menšiny, potom opačné pohlavie, potom žudia z inej dediny, potom tí, čo nepijú/nejedia/nenosia oblečené to, čo ja, potom tí, čo nepozerajú TV - no a už tu máme pomaly naozaj celé žudstvo. Ale to je každého slobodná vožby, samozrejme...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#52 17. 12. 2015 14:01

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Hledat, co máme společné. Zamyslela jsem se nad tím. To je celkem fajn přístup v některých situacích.
Ale v situaci, kdy bude v Evropě většina muslimů, anebo budou  z nějakých důvodů silnější, a ty, Selimo, budeš muset přestoupit na islám anebo tě zavraždí, budeš se muset zahalit, nebudeš si smět vybírat partnera, tvůj partner bude mít víc manželek... pak stále budeš volit tento přístup?
Ale chápu, tvůj nick Selima hodně vypovídá. Jen jsem si myslela, že si víc vážíš svobody. Islám rozhodně svobodu volby neposkytuje, obzvláště ženám ne.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#53 17. 12. 2015 17:31

navi
♥♥♥----

Evo, jestli budeš takhle malovat čerta na zeď, tak si podobnou nesvobodu časem vyzkoušíš na vlastní kůži. Jestli ovšem v ní už nežiješ, strach je těžké vězení.
Pokud vím, problémy s muslimskou menšinou mají ve Švédsku, a velké. A celé Evropě je jasné, že tudy cesta nevede.

Není tady

#54 17. 12. 2015 18:51

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Jo, bát se není k ničemu, lepší je si srovnat, jak s cizincem ve vlastní zemi zacházet tak, aby to bylo oboustranně stravitelné.
Mám zato, že ústupnost a "tolerance" za každou cenu a mírumilovnost i za cenu sebe-zničení v arabskoislámských komunitách vyvolávají jen pohrdání a přesně to, čemu se říká  - s jídlem roste chu.
Tedy nejen v arabských, samozřejmě - ale zdá se mi ze všeho, že ty jsou na to zvláště náchylné a vnímavé, nehledě k tomu, že zřejmě mají ohýnek u zadku při sebemenší příležitosti.
Nakonec není divu - při jejich mužskoženských vztazích. Nemám zapotřebí potkávat muslimské chlapce denně v tržnici, abych viděla, že jim testosteron stříká i ušima roll
Dokonce i chápu, že to spoustě Evropanek může přijít lákavé......mně ovšem připadají daleko mužnější naši nerudní a často taky mačistictí čeští chlapci smile
Souhrnem bych řekla, že k relativně pokojnému soužití s arabskoislámskými spoluobčany by stačilo občas vycenit tesáky cool
Jestli mám pravdu, to by mi ovšem musel potvrdit někdo, kdo to vyzkoušel, že.

A Seli - nemyslím tým JEDNÉHO feš Tunisana, alebo koho! Myslím komunitu.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#55 17. 12. 2015 20:06

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

navi napsal(a):

Evo, jestli budeš takhle malovat čerta na zeď, tak si podobnou nesvobodu časem vyzkoušíš na vlastní kůži. Jestli ovšem v ní už nežiješ, strach je těžké vězení.
Pokud vím, problémy s muslimskou menšinou mají ve Švédsku, a velké. A celé Evropě je jasné, že tudy cesta nevede.

navi, strachu jsem daleka.
To nejspíš ty s ním mᚠproblém, jestli ho v mém psaní vidíš. Strach tam není. Jsem už starší dáma, odžila jsem si kus hezkého života a strach nemám.

Není tady

#56 18. 12. 2015 12:44

IŠTAR
♥♥♥♥---

Selimo, tak pokud budeme diskutovat o oblečení, tv programech a dalších prkotinách, tak na to nepotřebujeme ani občany jiných národností a vystačíme si sami big_smile. To je od tebe fakt už zoufalý argument big_smile.

A ano, občasné vycenění tesáků mi přijde celkem užitečné a praktické cool. Pochopení a tolerance je dobrá věc, ale mantinely muší bejt cool

Není tady

#57 18. 12. 2015 13:56

IŠTAR
♥♥♥♥---

Není tady

#58 19. 12. 2015 16:36

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Mám zato, že ústupnost a "tolerance" za každou cenu a mírumilovnost i za cenu sebe-zničení v arabskoislámských komunitách vyvolávají jen pohrdání a přesně to, čemu se říká  - s jídlem roste chu.

Ano, to je myslím velká pravda.  Oni si nás neváží jakožto bezvěrců a také proto, že si nechráníme "to svoje". Svým pseudohumanismem jsme způsobili, že si tito lidé myslí, že si mohou u nás vše dovolit a my jsme povinni jim pomáhat. Aspoň dle některých jejich reakcí to tak vypadá. A také pdole toho, jak zklamaní jsou ubytováním, jídlem a tím, že zde není vše zdarma a nemohou si dělat, co chtějí.
Naštěstí Zeman se k tomu hned zpočátku vyslovil naprosto jasně a přístup naší vlády je stejný - od počátku až doteď.
Ale díky Merkel, jejíž postoj poškodil celou Evropu, dotkne se to i nás.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#59 20. 12. 2015 11:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Hledat, co máme společné. Zamyslela jsem se nad tím. To je celkem fajn přístup v některých situacích.
Ale v situaci, kdy bude v Evropě většina muslimů, anebo budou  z nějakých důvodů silnější, a ty, Selimo, budeš muset přestoupit na islám anebo tě zavraždí, budeš se muset zahalit, nebudeš si smět vybírat partnera, tvůj partner bude mít víc manželek... pak stále budeš volit tento přístup?
Ale chápu, tvůj nick Selima hodně vypovídá. Jen jsem si myslela, že si víc vážíš svobody. Islám rozhodně svobodu volby neposkytuje, obzvláště ženám ne.

Čo si si myslela, je tvoj problém - nie môj. A u mňa ide práve o to, že aj s moslimami viem hžada a nájs to, čo nás spája - a nie je a nebude to ani zahažovanie, ani mnohoženstvo, ani šaríja. Je a bude to hudba, tanec, architektúra, výtvarné umenie a trebárs aj poézia. stolt
Mmch, v Európe sa to s islamom pobabralo, ale v Kanade s nimi nemajú žiaden problém, ani s džinistami, hinduistami, budhistami, konfuciánistami, Indiánmi, židmi, kresanmi čo ateistami. Asi sa ich treba spýta, ako to robia. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#60 20. 12. 2015 11:16

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Selimo, prosím tě BI, co umíš najít, že tě spojuje s teroristy Islámského státu?

Není tady

#61 20. 12. 2015 11:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A stanovi si hranice mi príde zásadné - ako ústretovos určite, prípadne aj pomoc, ak treba - ale odtiaž potiaž. Do určitého času a určitej miery. Potom už musia aj oni prispie svojím vkladom, najneskôr keď sa z hostí stanú spolubývajúcimi. Ale mne sa zdá, že skutočne môžu predstavova aj pozitívny prínos, hlavne k starnúcej Európe a k zakonzervovanému, zapšklému a negativistickému Slovensku (o ČR sa neodvážim úplne písa, ale myslím, že je to oddobné).
Ad Zeman - no cement, to už radšej šikovný moslim, aspoň pokiaž ide o mňa.

Brita

Není tady

#62 20. 12. 2015 11:58

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Mᚠpravdu, Seli, ale - donedávna bolo v mejnstrímových médiach slušnejšie podrobne rozobera stolicu, ako zmieni sa o nejakých hraniciach, obapožnosti, nedajbože o vycerených tesákoch va čiže logicky sa o to viac tieto témy preberajú v nemejnstrímoch. Preto ti to pravdepodobne pripadá jednostranné.
Na svoj národ nebuď taká prísna.....ak je aký chce, je jediný, ktorý mᚠpussa
Čo sa nášho týka, moje názory poznáš, tak ti tu dohodím názor mojho najobžúbenejšieho machometána.......ale on je pravda, Tunisan cool

Není tady

#63 20. 12. 2015 12:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Asi sa ich treba spýta, ako to robia. wink

Mám dojem, že kombináciou prísnych vstupných podmienok, takmer žiadnej podpory kohokožvek (rozhodne! žiadne platenie ubytka+stravy+vreckové) plus drsnej prírody, ktorá asi nedovolí nejaké rocapenosti tak nejako od základu.
Ale možno je všetko už zasa ináč, neviem.
Včítanie tej prírody - teda, nieže by bola iná, ale že sa do nej nesahujú.
Záver - priam opačný postup, ako v Európe. (Ak sa niečo nezmenilo, neoverovala som si)
Lenže hnusní východokverulanti toto tvrdia od začiatku roll

Není tady

#64 20. 12. 2015 17:36

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Seli, já teda nevím, ale nejsi na Slováky moc přísná? Mně připadá, že si po rozdělení vedou daloko lépe než my.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#65 20. 12. 2015 17:45

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

A stanovi si hranice mi príde zásadné - ako ústretovos určite, prípadne aj pomoc, ak treba - ale odtiaž potiaž. Do určitého času a určitej miery. Potom už musia aj oni prispie svojím vkladom, najneskôr keď sa z hostí stanú spolubývajúcimi. Ale mne sa zdá, že skutočne môžu predstavova aj pozitívny prínos, hlavne k starnúcej Európe a k zakonzervovanému, zapšklému a negativistickému Slovensku (o ČR sa neodvážim úplne písa, ale myslím, že je to oddobné).
Ad Zeman - no cement, to už radšej šikovný moslim, aspoň pokiaž ide o mňa.

Ano, je to stejný. Možná už to zde bylo - TomᚠHalík:

Nespočívá klíčový problém náhlého strachu ze ztráty naší kulturní a duchovní identity v tom, že podvědomě tušíme, aniž bychom si to byli schopni přiznat a adekvátně na to reagovat, že jsme jako národ a společnost tuto identitu ztratili? Není toto ten skutečně hlavní problém, nad nímž bychom se v souvislosti se současným „stěhováním národů“ měli zamyslet?

http://ceskapozice.lidovky.cz/tomas-hal … forum_kasa

Upravil(a) Axi (20. 12. 2015 19:46)

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#66 20. 12. 2015 17:56

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Aneb, jaký hopkál, takého potkál Jozífku smile
Tím chci říct, že jsi jedním z nejzapšklejších obyvatel Babáče právě ty - nejsi-li přímo jejich králem smile
Sorry, ale to se prostě nedalo cool takhle si naběhnout, to jsem prostě nevydržela lol

Není tady

#67 21. 12. 2015 8:08

IŠTAR
♥♥♥♥---

Selimo, teď budu hodně ošklivá a předem se ti omlouvám, ale když už tak kritizuješ stárnoucí Evropu a vítᚠobčany jiných národností, dovol, abych ti připomněla, že díky tobě a tobě podobným stárneme. Nelze kázat vodu a pít víno. A je smutné, jak se stavíš k vlastnímu národu. I to je k zamyšlení. Já osobně jsem na svůj národ hrdá. Pravda, není vždy košer, jak se chová a jak se choval, nad některými jednotlivci by jeden zaplakal, ale přesto v sobě cítím tu tradici a soudržnost nebo jak to nazvat cool. A národní hrdost a už je můj národ jakýkoliv, patřím k němu.

Ad Zeman - díky bohu za něj. Když byl zvolen, říkala jsem si proboha, ale teď si říkám, oni tam nahoře věděli, proč se tam měl dostat. Ta naše malá česká kotlina je prostě taková chráněná, díky bohu cool

No a k imigrantům, řada z nich je zhnusena, jak se k nim chovají. Společné ubytovny (hrůza), jídlo není košer, holubi nelétají sami do úst- no jak to, když to Merkelová slibovala lol. Myslím, že tato akce je pro Evropany důležitá v jedné věci, přestali si všeho vážit a vše považovali za samozřejmost. Cítili se jako svrchovanými pány celého světa. Ve mně rezonuje myšlenka, že se máme znovu vrátit k tradičním hodnotám a uvědomit si základní hodnoty. I to tropické počasí tomu přispívá. V létě jsem si opravdu uvědomila, jak cennou je voda cool

Není tady

#68 21. 12. 2015 8:34

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem si to s vodou naplno uvědomila v roce 2008, když jsem byla poprvé v Egyptě. Jak si nevážíme naší vody, krásné zelené krajiny, jak strašně s vodou plýtváme.

Také mi přijde smutné, jak se Selima staví k vlastnímu národu. Nu, jak už jsem psala, nick Selima mnohé vypovídá. I to hledání toho, co má s někým společné, je lživé. Nebo s někým nehledá a rovnou ho hází přes palubu. Má osobní zkušenost.

Není tady

#69 21. 12. 2015 10:24

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Eva. napsal(a):

Tuhle jsem četla nasprejované na jedné vlakové zastávce: Islám je návod na genocidu křesanů.
Myslím si, že autor měl pravdu. Jak pojali islám muslimové, je to bohužel tak.

Evo, a mluvila jsi s nějakými muslimy? Jak můžeš tvrdit, že muslimové chtějí vyvraždit křesany? Setkala jsi se s nějakým muslimem, který by tě nejraději zavraždil?

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#70 21. 12. 2015 10:25

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Salvator napsal(a):

luděk napsal(a):

uprchlíci , je to jen utrpení lidí a útěk  , cílený záměr politiků  nebo karma evropy .

Teda já zírám... babenet ještě pořád funguje... kolik je tomu let, co jsem se tady potuloval? Osm? Devět? Možná trochu více...?
Jak se všechno od té doby změnilo...!
Vznikl facebook, chytré telefony... a statisícům naivních afričanů někdo namluvil, že v Evropě je téměř ráj na zemi, stačí sem přijet a vybudovat islámský kalifát...
Takže, nenazýval bych to "uprchlíky", spíše je to invaze kobylek, které sežrali již to, co se v Africe sežrat dalo a nyní plení Evropu. Karma?? Ne, je to přesný záměr globálního prediktora. Kdo věří, že tyto věci se dějí jaksi "karmicky" nebo "náhodou", pak by se měl konečně probudit...
Utíkají před válkou? Proč si ti hoši nebrání vlastní zemi a utíkají do Evropy? A kde zůstali jejich ženy, matky a děti?
Kdyby zde byla válka, kdo z vás by utekl za lepším někam za moře a nechal svou rodinu v ohrožení života?
Myslím, že fakta mluví celkem jasně...

Salvátore, mluví z tebe strach a nenávist. Měl by sis k tématu zjistit víc a podívat se na věc bez předsudků.

Není tady

#71 21. 12. 2015 10:39

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Byla jsem měsíc v Egyptě mezi muslimy. Tito lidé jsou absolutně bezkonfliktní, pohostinní, cizince vřele vítají, snaží se pomoci... nepotkala jsem za celou dobu jediného muslima, který by se na mě špatně podíval. Naopak, všichni se na mě smáli, zvali mě na čaj, na oběd...
Ale stejně jako mezi Evropany jsou i mezi muslimy lidé, kteří v sobě mají nesnášenlivost. Kteří si myslím, že jim Evropa musí dát to, co mají ostatní. Bohužel právě tito lidé sem míří ve velkém. Ti ostatní to nemají zapotřebí.
Nejde rozlišovat: ty jsi sem přišel z dobrého důvodu, ty jen nás vykořisovat. Ale když už chcem přijímat lidi utíkající z války, tak podle mě integrovat po malém množství. Jak spolu vytvoří skupinky, nebudou se chtít integrovat, ale budou dle mého názoru ještě víc dbát o udržení svých tradic, což není dobré. Upřímně: i Češi vytvářejí v zahraničí komunity, kde si udržují svůj jazyk, své zvyky... tak to nemůžeme mít muslimům za zlé. Jde o to nastavit jasná pravidla, za nedodržování deportace. Oni si pak už rozmyslí, zda se budou chtít integrovat nebo raději odejdou.
Teď jde o to nastavit taková pravidla, aby se to celé nezbortilo....

I když za mě si stále myslím, že přijímat uprchlíky v Evropě nebyl dobrý nápad, ty kultury k sobě prostě nesedí a zbytečně se vytváří spoustu problémů.

Není tady

#72 21. 12. 2015 10:52

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Eva. napsal(a):

Tuhle jsem četla nasprejované na jedné vlakové zastávce: Islám je návod na genocidu křesanů.
Myslím si, že autor měl pravdu. Jak pojali islám muslimové, je to bohužel tak.

Evo, a mluvila jsi s nějakými muslimy? Jak můžeš tvrdit, že muslimové chtějí vyvraždit křesany? Setkala jsi se s nějakým muslimem, který by tě nejraději zavraždil?

Ano, mluvila jsem s hodně muslimy. Nejenom ty jsi byla v Egyptě... Byla jsem i v Izraeli, Jordánsku. Spoustu muslimů potkávám i v nedalekých Teplicích. Také vím, jaké tam s nimi jsou problémy, jaký nám tam dělají nepořádek, oni nejsou naučeni uklízet ani bordel po sobě, natož po jiných...
Včera, když jsem šla v TP z adventního koncertu, byla jedna ulice v centru uzavřená policií, byl tam nějaký problém mezi muslimy, ani nás tamtudy nepustili projít. Z té ulice právě odjížděla rychlá záchranka...
Nedávno jsem na jedné židovské akci v ústeckém muzeu mluvila s paní, která mockrát pobývala delší čas v Jeruzalémě, bydlela v palestinské čtvrti. Říkala, jak byla letos nepříjemně překvapená, jak jim vyhrožovaly malé arabské děti. Ty děti se nenávisti k jiným náboženstvím učí již ve škole. sad A čím dál intenzivněji.

Upravil(a) Eva. (21. 12. 2015 11:04)

Není tady

#73 21. 12. 2015 11:28

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Evo,
tak je zajímavé pozorovat, jak máme každá jiný svět. Jestli on ten svět skutečně nebude jako zrcadlo - směj se a všichni se budou smát, mrač se a všichni se budou mračit.

A když jsi mluvila s muslimy, tak co ti řekli o uprchlících a jejich názoru na Evropany?

Není tady

#74 21. 12. 2015 11:42

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánko, nemluvila jsem s nimi o uprchlících.
To tvé nebude tak úplně platit, co myslíš? A nejen co se uprchlíků týká, když tě tak léta čtu. I ty potvrzuješ, že to neplatí.
Mluvilas ty s muslimy v Čechách? A nejen tam, kde jsou doma, tudíž v Egyptě nebo jiné arabské krajině?

Není tady

#75 21. 12. 2015 11:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

Mᚠpravdu, Seli, ale - donedávna bolo v mejnstrímových médiach slušnejšie podrobne rozobera stolicu, ako zmieni sa o nejakých hraniciach, obapožnosti, nedajbože o vycerených tesákoch va čiže logicky sa o to viac tieto témy preberajú v nemejnstrímoch. Preto ti to pravdepodobne pripadá jednostranné.
Na svoj národ nebuď taká prísna.....ak je aký chce, je jediný, ktorý mᚠpussa
Čo sa nášho týka, moje názory poznáš, tak ti tu dohodím názor mojho najobžúbenejšieho machometána.......ale on je pravda, Tunisan cool

Ja mám to slovenstvo našastie nariedené aj českou a moravksou (teda sliezskou) národnosou - BI, verím, že miešanie génov je lepšie... Možno aj preto som skôr za miešanie rôznych genofonodv (aj v rámci multi-kulti Európy) ako proti. Môj národ: jedna cirkevná charita a jeno obč. združenie sa rozhodli priviez na Slovensko 25 rodím (cca 200) asýrskych kresanov pôvodom z Iraku, ktorí sú už roky prenasledovanou menšinou, vysahovaní do Sýrie, tam vybombardovaní - proste smoliari. Mali ís do dedín v nitrianskom a tuším pár v prešovskom kraji, aby boli relatívne bližšie pri sebe. Našli sa dobrovožníci, ale miestni sa im najprv vyhrážali, potom im povybíjali okná, napadli ich - takže aktivisti sa stiahli a ujal sa toho štát. Ten sa teraz tvári, že po prechodnom pobyte v tábore v Humennom ich sám niekam zaradí - ale som vežmi zvedavá kam. My sme proste tupí, konzervatívni, xenofóbni chudáci a basta. V tomto sa za svoj národ proste hanbím.  roll

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí