Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#476 8. 4. 2016 6:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: uprchlíci. co s nimi ....

Hele, milá opice a vlčice http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png... není  nakonec dobře, že i když to "každý vnímáme po svém", dokážeme si to vysvětlovat aniž bychom ty druhý "bombardovali"?
Já to vidím jako velmi pozitivní úkaz http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#477 8. 4. 2016 10:11

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Hele, milá opice a vlčice http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png... není  nakonec dobře, že i když to "každý vnímáme po svém", dokážeme si to vysvětlovat aniž bychom ty druhý "bombardovali"?
Já to vidím jako velmi pozitivní úkaz http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

storstark stoprocentně par

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#478 8. 4. 2016 12:42

Niky123
♥♥♥♥♥♥-

Jsem ráda, že to, co jsem výše psala, bylo - aspoň některými - pochopeno tak, jak jsem to myslela. smile

Není tady

#479 8. 4. 2016 12:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

lupina montana napsal(a):

helena napsal(a):

Aha... takže když "ty ostatní kontinenty jsou od nás dál", mají jejich mrtví pro "nás" menší význam, protože "my jsme Evropané".
Takže například útok na dvojčata by se mě/nás neměl dotknout tolik jako Paříž nebo Brusel.
Zajímavý...

Ono asi nejde o význam, Helo.
Objektivně v tom jistě rozdíl není - ovšem když se zabíjí, je s objektivitou ámen.
Rozdíl je v tom asi takový, jako když někdo zamorduje dejme tomu dítě v Kardašově Řečici - zhrozíš se? Asi jo, viď.
Ale kdyby ho někdo zamordoval  tvé sestřenici? Nebo  přímo tobě?
Mně osobně by na to zhrození nestačilo....a na druhou stranu, nelze každého umřelého oplakávat jako vlastního.
Pokud mi poctivě odpovíš, že ty ano, ty oplakáváš jako vlastního, pak sklopím uši a uznám, že jsi někdo z jiné dimenze, koho bohužel nejsem s to pochopit smile

Nie som Helena, ale... mne sa skôr postupne nenápadne rozširuje ten okruh "vlastních".... wink alebo skoro-vlastních, povedzme.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#480 8. 4. 2016 15:31

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

helena napsal(a):

Zvláště v dnešní době. To rozhodně storstark

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#481 8. 4. 2016 15:42

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tak tohle ale opravdu nemá nic společného s válkou cool Ať už je ta válka kdekoli.
Mmch, čtu teď velice zajímavý sborník Povaha změny. Kromě jiného je tam i příspěvek Chvály a Trapkové na téma rodina a její proměna v moderní době.....hodně se v něm mluví o hranicích a jejich potřebě:

Nejsou-li hranice, ať už fyzické, osobnostní, anebo sociální chronicky respektovány, schopnost zachovat si pocit intimity je oslabována a v důsledku toho hrozí desintegrace, která se projeví patologickými symptomy na kterékoli systémové úrovni. Přílišná otevřenost....hranic ohrožuje nadměrným stresem, přílišná uzavřenost nedostatkem podnětů.

Mluví o rodině, ale jak se to jeví, platí to zrovna tak i pro státy - koneckonců, taky je to sociální skupina, takový stát.
Čili děs z dezintegrace a patologických jevů je - řekla bych - poměrně na místě......
Přílišnou uzavřenost jsme si ve velkém vyzkoušeli, přílišná otevřenost to samý v bleděmodrým.

Není tady

#482 8. 4. 2016 19:27

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

K tomu odkazu - další příklad toho, o co ve skutečnosti jde.

K hranicím ve výchově - kdo z rodičů má zdravý rozum, přijme svou rodičovskou roli, ke které patří i "vymezení prostoru", hranic, co se smí a co nesmí. Rodiče, kteří hlásají, že jejihc děti jsou osobnosti, které nelze omezovat,  své děti poškozují.
Hranice ( a nejen ve výchově malých dětí) dávají tolik potřebný pocit jistoty.( Kde je nejistota, je stres.)Jen pak, včetně postupného a citlivého  "uvolňování a rozšiřování obzorů" může z dítěte vyrůst sebevědomý člověk. Si myslím.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#483 8. 4. 2016 20:41

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Nevim proc, ale ty posledni prispevky mi asociovaly Modrou lagunu-to snad vsichni znate... Tam snad nebyly taky zadne hranice, snad jen ty prirodni..., hm, pro mne nadherny film.
No, kdo vi, proc? Treba jsem "divna", ohledne "hranic"...

Nikdy jsem nebyla proti vymezeni hranic, jak pro deti, tak pro dospelaky. Ovsem spousty let jsem tapala v tom, kde ty hranice vlastne jsou...
Dnes uz to vim, jednoznacne. A dnes uz taky vim, jak klikata a mnohdy zradna je cesta k takovemu poznani a rozliseni... A to Salamounovo "Boze dej...", co se rozebiralo na numerologii, je rozhodujici...
On byl v te dobe nejmoudrejsim a nejbohatsim clovekem na zemi, a presto "tapal" a ty HRANICE hledal...
No, odpovedi se mu dostalo. Buh mu tu schopnost dal...

Upravil(a) Dorka (8. 4. 2016 20:53)

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#484 8. 4. 2016 22:24

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No jo, některé hranice jsou přesně dané - třeba ty přírodní, jak zmiňovala Dorka, většinu si dotváříme sami. Tápání a hledání v tomto směru je přirozené a myslím i žádoucí. I ty hranice (mám raděj termín vymezení prostoru)ve výchově se liší podle osobnosti rodičů, povahy dítěte, zvyklostí rodiny či společnosti. A samozřejmě se vyvíjí.
No a jsem zase u uprchlíků a odlišností jejich "hranic" právě vzledem k jejich povahám a zvyklostem.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#485 9. 4. 2016 7:45

Niky123
♥♥♥♥♥♥-

Podívejme se na problém dnes trošku s humorem (a s Mládkem).
Zajímavé na tom je to, že ta písnička je 15 let stará...va big_smile

https://www.youtube.com/watch?v=Xf-Tje9QKmk

Není tady

#486 9. 4. 2016 18:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Přílišnou uzavřenost jsme si ve velkém vyzkoušeli, přílišná otevřenost to samý v bleděmodrým.
Obojí jsme ovšem konali či konáme pod "laskavým dohledem" někoho jinýho... což ale nemá s nastavováním hranic ani zbla společnýho.

Modrou lagunu-to snad vsichni znate
Já ne http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png (a myslím, že ani znát nechci)

Není tady

#487 9. 4. 2016 20:54

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Já nevím Helčo - první variantu rozhodně, v tom jsme byli blbě a nevinně. Druhou jsme si zapříčinili neznalostí důsledků - strženi ideou. Takže to jsme si upekli sami.
Dnes se už nechceme ideama nechat strhávat, řekla bych, že právě v důsledku té zkušenosti. Nějak tu nikdo nestojí o třetí variantu téhož....uvidíme, jak to dopadne. Doufám, že tentokrát si něco uhájíme.
A pevně doufám, že nemusíme zažít Třetí totáč, spunktovaný napůl námi a napůl tlakem zvenku - abychom jakože měli komplet sadu cool
Mmch se mi někdy zdá, že západ, nepoznav totáče, usiluje o něj dnes. Jakoby to byla zkušenost, nutná k nějakému posunu, nebo k čertvíkčemu - ale nutná.

Není tady

#488 9. 4. 2016 21:17

Dorka
Zablokovaný

Nemusis, Hel. Myslim, ze by sis ju ani, s tvym studenym zalozenim, nevychutnala...

Není tady

#489 10. 4. 2016 11:14

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Helena? A studeným? va

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#490 10. 4. 2016 11:18

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

vrabčák napsal(a):

Helena? A studeným? va

Ano. I já ji tak vnímám. Jak každého sjede a shodí těmi svými citáty atd. Soucítím s jejím mužem, jestli se i k němu takhle studeně chová a pořád ho opravuje a sekýruje. Žádné emoce. Pouze praktická žena. Ale chápu, že to měla v dětství těžké, tak možná proto pohřbila city.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#491 10. 4. 2016 11:50

Dorka
Zablokovaný

vrabčák napsal(a):

Helena? A studeným? va

Jo. Zrejme to vnimaji jem ti, o ktere se "opře a otře". Mozna i nekteri s citlivejsimi tykadly na jeji chladnou (věcnou?) ironii, ktera teda umi rejpnout (nenapadne, ale krutě) do rozjitrene rany...

Není tady

#492 10. 4. 2016 12:48

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

vrabčák napsal(a):

Helena? A studeným? va

Ano. I já ji tak vnímám. Jak každého sjede a shodí těmi svými citáty atd. Soucítím s jejím mužem, jestli se i k němu takhle studeně chová a pořád ho opravuje a sekýruje. Žádné emoce. Pouze praktická žena. Ale chápu, že to měla v dětství těžké, tak možná proto pohřbila city.

Možná ti připadá studená, protože není trapně patetická jako ty.
Ostatně to tvoje konstatování ohledně jejího manžela je trapné, ubohé a zlé, asi tak na úrovni "nedivím se, že ti tvůj muž zahejbal a nakonec zdrhnul, pokud ses k němu chovala tak, jak to předvádíš tady". A tvoje "soucítění" je jenom vyjádřením tvé hloupé nadutosti.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#493 10. 4. 2016 12:54

Dorka
Zablokovaný

No a tys to, morousi, příjemně a hřejivě vysperkovala do dokonalosti (sobe vlastni)... wink

Není tady

#494 10. 4. 2016 13:00

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Ajaj, kuří očičko, co? lol

Jan Werich

Není tady

#495 10. 4. 2016 13:05

Dorka
Zablokovaný

Jiste. Tvoje. Kdyz si koledujes, proc si neslapnout a pak se pobavit, jak prskas?...

Není tady

#496 10. 4. 2016 13:06

Dorka
Zablokovaný

Taky dobry, jak se daj uprchlici zmenit na kuri oka...

Není tady

#497 10. 4. 2016 13:10

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

V pohodě, modrovousi. Vím, že to uvádíš jenom jako příklad.
Ale také už vím, že bychom nejspíš zůstali spolu, kdybych se chovala lépe. Ale bohužel jsem to neuměla. Stále se učím.
Vím také, že boží mlýny melou. Pro všechny. I pro mě. Nu a mě tenkrát semlely, protože jsem si o to prostě řekla. Co jsem vysílala, to se mi vrátilo. Vím o tom docela hodně. Vím, v čem jsem vyrůstala a co jsem si z toho ne/vzala...
Byla to pro mě dobrá lekce toho, co se mám naučit.
A jestli jsem patetická? Možná. Trapným to shledáváš ty. Ale proč, to je tvé, ne mé. stolt

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#498 10. 4. 2016 13:31

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Soucítím s jejím mužem
Soudím, že to nepotřebuje... vadilo-li by mu, že ho manželka "pořád opravuje a sekýruje", už mohl dávno zdrhnout... třeba za nějakou, která by mu rozuměla líp http://fora.babinet.cz/img/smilies/reta.gif
Co myslíš - proč to za skoro čtyřicet let ještě neudělal?

Není tady

#499 10. 4. 2016 13:38

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

.
A jestli jsem patetická? Možná. Trapným to shledáváš ty. Ale proč, to je tvé, ne mé. stolt

Stejně jako to helenino "studené" je jenom tvoje. stolt

Jan Werich

Není tady

#500 10. 4. 2016 13:46

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Dorka napsal(a):

Jiste. Tvoje. Kdyz si koledujes, proc si neslapnout a pak se pobavit, jak prskas?...

Ale jdi ty, chudinko malá. lol  Ty už fakt nevíš, kudy kam, tak střílíš bez míření, viď? tongue
Ale já ti řeknu jedno sladký tajemství. Za svůj zpackanej život si můžeš jenom ty sama. Nemůže za něj ani Petr, ani modrovous, ani helena, můžeš za něj poděkovat jenom svojí vlastní hlouposti a nezodpovědnosti.
A ani kdybys tady prskala od rána do večera, tak se na tom nic nezmění. wink

Jan Werich

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí